Orijinalini görmek için tıklayınız : 2011 model Şahin Afrikada Docc
2010 yılında Hollanda markalı bir araba firması, Türk yapımı olan Şahin serisi için araştırmalar yapmıştı.
Hollandalı firma Şahin arabasının patentini satın alarak adını Docc olarak değiştirerek, önümüzdeki günlerde hollandada Şahin görünümlü yeni bir araba üreteceklerini açıkladılar.
Bundan sonra Türk yapımı olan Şahin, Afrika yollarında Docc ismi ile dolaşacak. Edinilen bilgiye göre arabanın fiyatı 25.000 TL olması bekleniyor. Doccun Türkiyeye satışının olmayacağı söylendi.
Artık gelmesin Türkiye ye yeter :)
skystar37
25/08/2011, 09:59
Rubby Red cidden güzel bir renk birde o cabrio modeli o şekilde tek kapılı falan üretilecekse gelsin Türkiyeye bence :)
Misafir047
25/08/2011, 10:18
artık gelmesin türkiye ye yeter :)
+1000000
cute.poison
25/08/2011, 10:20
Limuzini bekliyoruz....Efsane olur :D
WiSTaRiA
25/08/2011, 10:55
üstü açık şahini istiyorum hele bide kırmızı olucak off offf
:D
türk insanının km taşı bunlar....
demedimmi
25/08/2011, 12:12
bu arabayı 2003 den beri satıyo adamlar çoğunlukla afrika ülkelerine
kartalli2001
25/08/2011, 12:21
bu haber çok eski bi haber büyük ihtimal internetteki bi forumdan alındı.docc'un üretimi 2010 yılı başında durduruldu.
sözkonusu hollanda firması etiyopyada şahin üretimi yapan fabrikayı %50 ortaklıkla kurmuştu, sonrasında hissesini çinlilere satınca çinlilerde lisansı kendilerine ait modelleri üretmeye başlayarak docc üretimini durdurdular.
Holland Car: The pride of Ethiopia (https://www.holland-car.com/)
ibrahim06
25/08/2011, 14:11
25000 mi? Gümrükten getirtmesi ne kadar tutar acaba? :)
reflections
25/08/2011, 16:31
görmek istemiyorum artık bunları
holland car..tek nokta enjeksiyon klima ve camlar otomatik :)
1.3 mjet motor klima abs 2airbag ile gelse peynir ekmek olur
şahin olmasın artık yollarada
Turbo.Az - Tofas Dogan (https://turbo.az/site/autos/view/179202)
puntoturbom
27/08/2011, 19:39
kim yazdıysa bu haberı sağlam sallamış........ =)
Ziyaretci046
27/08/2011, 21:48
şahin doğan mı zamanında bindik ama 99 kartal vardı çok sağlam arabaydı 250000 km de halen tık yok silindir kapak contasından radyatöre kadar orjinal ama artık binilmez
limuzin ve cabrio lu resimler fotomontaj resimler öyle modeler üretmedi docc
girgin_84
25/12/2011, 21:09
arkadaşlar bence şahinleri küçümsemeyin sonuçta bu oyuncaklar yokken onlar vardı hala torosların olduğu gibi sonuçta şahin doğan dediğimiz arabalarda adları gibi araba kimine göre hamallık kimine göre hastalık bendede var şahin doğruyu söylemek gerekirse yeni nesil hidrolik direksiyon yerine kara direksiyon 1,6 94 model tek boğaz motorlu bi şahini tercih ederim şaseye gelince şaseye aldanmak boş bana göre fiat ın cilvesini hepimiz çekiyoruz :) kabul etmek lazım türkiyede 20 milyar italyada 68 bin euro çekiyolar yeni albealara ben o paraya türkiyede daha iyisini ancak tanrının yapacağı bi mercedesi alırdım malesef ancak o para bende yok o yüzden şahinimden memnunum :) sizdeki puntonun değerinide ödeyemeyeceğime göre :)
Dönemi kapandı artık kuşların.
girgin_84
25/12/2011, 23:28
kapandı ancak o kuşların kasası değil iş gören makinası gerisi tabikide hikaye ah bide rahmi koç şu kuşları yaparken sacınıda biraz olsun kalın yapsaymış harika olucakmış:)
herkezin bütçesine göre bence .mesela biz punto kullanıyoruz aramızdan kaç kişi mercedes bmw vs. binmek istemez
Miafiori ayrı makine ben son kuş serisi için söylemiştim.motoru mekaniği elektrik aksamı her yönüyle devri bitti.
:D cut off sistemi bile var
girgin_84
26/12/2011, 02:39
kuday a katılıyorum tabiki bütçe meselesi ancak şöylede düşünmemiz lazım her nekadar bütçe meselesi olsada züğürt halimle bi evo alıp şilenin eski göçmüş zemininde kullanıp sonra servise gittiğimde sırf bi maşfier yada sırf bi çamurluk için 300 yada 400 lira vermek bana ağır koyar en azından parçanın masrafını düşünürsek ki bir dönem bende e 30 kasa 86 model bi 3,20 vardı ondan ben dersimi aldım 6 liraya aldığım araba sorunsuzdu ancak bi enjeksiyon memesi yüzünden iliğimi kemiğimi kuruttu bende sırf zarar etmemek için biraz masraf edip sattım ettiğim kar ise 2 lira oldu gerisini siz düşünün şahine yapsam yapsam ne masraf yapıcamki ailece yükümü çeksin sağa sola ayağımı yerden kessin yeter bilirsiniz serçe almış olsam 40 derece sıcakta motor şişti derdiyle uğraşmakta var :)
girgin_84
26/12/2011, 02:43
kerem haklısın tabi kuş serisi sonuçta ancak dediğim gibi benim aldığım araç daha bende 2 haftasını doldurmadı 94 şahin üstündeki motor mirafori motoru 1,6 tek egzantrik yani tek boğaz bi motor tempra motoruna göre kıyaslamıyorum çünkü miraforinin mekaniği şimdiki nesile nazaran çok çok iyi bence
kerem haklısın tabi kuş serisi sonuçta ancak dediğim gibi benim aldığım araç daha bende 2 haftasını doldurmadı 94 şahin üstündeki motor mirafori motoru 1,6 tek egzantrik yani tek boğaz bi motor tempra motoruna göre kıyaslamıyorum çünkü miraforinin mekaniği şimdiki nesile nazaran çok çok iyi bence
yakıtı nekadar acaba aracınızın km de?
girgin_84
26/12/2011, 16:07
30 kuruş karbüratörden dolayı
girgin_84
26/12/2011, 16:09
mert ayrıca ben biniciyim yani bu halde reklefiye yememiş haliyle şehir içi 30 kuruş şehirler arası 25 kuruşa düşüyo çünkü 2 gün önce bi tekirdağ yaptım
Misafir047
26/12/2011, 16:11
:D cut off sistemi bile var
birde emniyet kemeride var diye yazmışlar :D:D
girgin_84
26/12/2011, 16:24
birde emniyet kemeride var diye yazmışlar :D:D
olmazsa ayıp olurdu zaten ancak baştada söylediğim gibi param olsaydıda bi brabus tasarımın koltuğuna oturabilseydim sonuçta onunda sonsözü türkiye söylemişti bundan daha iyisini ancak tanrı yapar gerçi bunu ben türk üreticilerimizden beklerim mekanik donanım türkiyede bukadar gelişmişken dimi ama lafta herkezin altında 4 teker var ama iyi ama kötü sonuç itibari ile lastiklerden ziyade dış görünümse konu dışınıda içinide hallederiz mesela bende bi ekleme yapıyorum yağmur ve park sensörü kurucam en başta :)
girgin_84
26/12/2011, 16:30
ayrıca cut off dediğin olay kemerle ilgili değil şafak bi bak istersen :) sonra kemerle karıştırma bendeki bmw dede vardıda neye yaradı cut off söyliyim enjeksiyon memesi biten bi motorda zerre faydası yok :) zaten bende sökmüştüm öyle daha bi iyi olmuştu bu şahinlerinde zamanı geçmiş olsada bi zaman sonra tarihe baya baya bi damgasını vurucak bana göre :)