PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : fiat punto "out"

Misafir047
19/08/2011, 12:21
arkadaşlar bugun bir araştırayım dedim 2011 ylında en az yakan dizel araçlar hangileri diye resmen şok oldum özellikle Opel Corsa 1.3 dizel modeli Euro 5 motoruyla 100 kilometrede 3,5 litre yakıt tüketmesi diğerleride en fazla 4,4 lt tüketiyor yani anlayacağınız bence fiat punto artık tasarruflu olmaktan çıktı alınabılcek araba artık opel corsadır
ayrıca opel corsa bagaj lambasıda mevcuttur ayrıca arka kapıları çok güzel açılıp kapanıyor

LorDracula
19/08/2011, 12:26
arkadaslar bence hiç inanmayın bunlara ş.a yol yaparsın durmadan saattede hızınız 70 ila 90 olur sabitlersiniz hızınızı o zaman punto 3,0 yakıyor.

Misafir047
19/08/2011, 12:28
arkadaslar bence hiç inanmayın bunlara ş.a yol yaparsın durmadan saattede hızınız 70 ila 90 olur sabitlersiniz hızınızı o zaman punto 3,0 yakıyor.

fabrika verilerine bakmadan konuşmayın

1ocak2011
19/08/2011, 12:33
Eskişehire gittim geçenlede 95'lik evo CC açıkken 100-110 km sabit hızda 100km'de 3,4 L yaktı..

ykaya1983
19/08/2011, 13:10
Corsa daki motor da zaten fıat ın motoru değil mi?Hem bence puntonun tasarımı daha güzel.Corsa bana palio gibi geliyor.

Misafir047
19/08/2011, 13:13
Corsa daki motor da zaten fıat ın motoru değil mi?Hem bence puntonun tasarımı daha güzel.Corsa bana palio gibi geliyor.

arkadaşlar listede punto yok sadece fiat 500 araç var oda zaten 4,4 lt yakıyor
motor fiatın ama daha az yakıyor işte

AYTEK AYDIN
19/08/2011, 15:03
Az yakmak bizim elimizde bence.Bence bir aracı az yakıyor diye almak mantıksız.Öncelikle alınan araba insanın hoşuna gitmeli ve keyif vermeli.

Misafir047
19/08/2011, 15:06
opel corsa zaten puntodan üstün bir araç gerek kalite gere yakıt açısından

StrawBeeRy
19/08/2011, 15:19
çok doğru corsalar puntolardan daha az yakıyor şuan çevremde 5-6 tane corsa kullanan var 2-3 tanesi 75 lik geri kalanı 90lık kullanıyor 90lıkları bile şehir içinde puntodan az yakıyor

Misafir047
19/08/2011, 15:20
hocam takıldığın şeylere vallaha güldüm açık söyliyim :D :D:D :D

kendine gülersin ancak bagaj lambası yok tutamakları yok klima acaip uğultulu kapılar zor acılıyor kapılar gıcıdıyor daha anlatmaya gerek varmı 2 hafta önce arabamızsağ altındaki plastik parça düştü bilmem daha anlatayımmı valla bende gülüyorum banada çok komik geliyor tüm bunlar özellikle hala senin puntoyu ısrarla savunanlar çok komik geliyor bana:)

tayfux
19/08/2011, 15:30
kesinlikle opel corsa almak dururken bende gp almam ama corsa njoy lar şuan biraz pahalı maalesef..active bile adam 24 milyar para istiyo 90 binde birde..gerçekten araba fiyatları almış başını insanların dilinin kemiği yok sallıyor fiyatı..

Misafir047
19/08/2011, 15:33
kesinlikle opel corsa almak dururken bende gp almam ama corsa njoy lar şuan biraz pahalı maalesef..active bile adam 24 milyar para istiyo 90 binde birde..gerçekten araba fiyatları almış başını insanların dilinin kemiği yok sallıyor fiyatı..

+1000000

abulbul08
19/08/2011, 15:33
kendine gülersin ancak bagaj lambası yok tutamakları yok klima acaip uğultulu kapılar zor acılıyor kapılar gıcıdıyor daha anlatmaya gerek varmı 2 hafta önce arabamızsağ altındaki plastik parça düştü bilmem daha anlatayımmı valla bende gülüyorum banada çok komik geliyor tüm bunlar özellikle hala senin puntoyu ısrarla savunanlar çok komik geliyor bana:)

Puntoya ben severek biniyorum.
O zaman size göre puntoyu ısrarla savunanlar çok komik geliyor ya banada bunları yazdıkları halde halen puntoya binen insanlar komik geliyor.

Misafir047
19/08/2011, 15:34
Puntoya ben severek biniyorum.
O zaman size göre puntoyu ısrarla savunanlar çok komik geliyor ya banada bunları yazdıkları halde halen puntoya binen insanlar komik geliyor.

istersen satayım sana bende kurtulmuş olurum

abulbul08
19/08/2011, 15:42
istersen satayım sana bende kurtulmuş olurum
Teşekkür ederim bir tane siyahı var.Ama istersen aracını satacak müşteri bulursun.o sana kalmış bir şey

Misafir047
19/08/2011, 15:46
Teşekkür ederim bir tane siyahı var.Ama istersen aracını satacak müşteri bulursun.o sana kalmış bir şey

yani bana kalmış tabiiki , krediyle aldığım için mecburen biniyoruz fiat tecrübem olsaydı opel alırdım

maccoder
19/08/2011, 16:12
Punto forumunda puntoyu kötülerseniz bu tarz tepkiler almanız mümkündür. Bende bir ara Megane 2 vardı bende bir megane formunda kötülemiştim baya da bir tepki almıştım :) Sizde burda puntoya karşı corsayı övüyorsunuz bence tüm arabaların kronik sorunları mevcuttur googlede "Corsa kronik sorunları" diye aratırsanız mutlaka çıkacaktır. Bana kalırsa aracı tip olarak beğeniyorsanız içerisinde kullanırken mutluysanız kadı kızında bile olacak sorunlara bakmayacaksınız. O arabanın şurası böyle şunun bu sorunu var derseniz hiç bir arabaya binemeyeceksiniz çünkü tüm arabaların mutlaka kronik sorunları oluyor. Bence aracınızı beğenmiyor ve kullanırken mutlu değilseniz satın ve kullanırken mutlu olabileceğiniz tipi hoşunuza giden bir araç alın derim. Corsalar güzel araçlar tip olarak biraz makyajda yapılmış ancak donanım bazında fiyat olarak punto daha avantajlı olması bakımından daha az paraya daha donanımlı bir araç satın alabiliyorsunuz. Ben meganeyi sattıktan sonra dizel ve bir alt sınıfı araçların çoğunu inceledim Polo, corsa ve punto arasında gidip geldim forumlarını okudum benim için en cazibi punto geldi her nekadar tip olarak polo bende daha ağır bassa da donanım olarak daha avantajlı olan puntoda karar kıldık ve şimdiye kadar memnunuz. Gönlünüzün istediği ve içerisinde mutlu olacağınız bir arabaya kavuşmanız dileği ile...

Misafir047
19/08/2011, 16:23
Punto forumunda puntoyu kötülerseniz bu tarz tepkiler almanız mümkündür. Bende bir ara Megane 2 vardı bende bir megane formunda kötülemiştim baya da bir tepki almıştım :) Sizde burda puntoya karşı corsayı övüyorsunuz bence tüm arabaların kronik sorunları mevcuttur googlede "Corsa kronik sorunları" diye aratırsanız mutlaka çıkacaktır. Bana kalırsa aracı tip olarak beğeniyorsanız içerisinde kullanırken mutluysanız kadı kızında bile olacak sorunlara bakmayacaksınız. O arabanın şurası böyle şunun bu sorunu var derseniz hiç bir arabaya binemeyeceksiniz çünkü tüm arabaların mutlaka kronik sorunları oluyor. Bence aracınızı beğenmiyor ve kullanırken mutlu değilseniz satın ve kullanırken mutlu olabileceğiniz tipi hoşunuza giden bir araç alın derim. Corsalar güzel araçlar tip olarak biraz makyajda yapılmış ancak donanım bazında fiyat olarak punto daha avantajlı olması bakımından daha az paraya daha donanımlı bir araç satın alabiliyorsunuz. Ben meganeyi sattıktan sonra dizel ve bir alt sınıfı araçların çoğunu inceledim Polo, corsa ve punto arasında gidip geldim forumlarını okudum benim için en cazibi punto geldi her nekadar tip olarak polo bende daha ağır bassa da donanım olarak daha avantajlı olan puntoda karar kıldık ve şimdiye kadar memnunuz. Gönlünüzün istediği ve içerisinde mutlu olacağınız bir arabaya kavuşmanız dileği ile...

huseyin kardeşim o kadar güzel açıklama yaptın ki beni anlayan bitek sen oldun
demek istediğim insanlar körü körüne bişeyi savunmasınlar yapıcı olsunlar eleştirileri kabul etsinler aldığım araba benim için çok önemli ilk defa kendim 0 araç aldım aracımı seviyorum ama aklım olsaydı tecrübem olsaydı kesinlikle fiat almam olay bu

tayfux
19/08/2011, 16:40
hüseyin hocam megane 2 kullanmış biri olarak neden evoya geçtiniz? megane 2 hakkında ne söylersiniz 2006 dan sonra makyajlı kasası için..

femoli
19/08/2011, 17:32

"Corsa" Genel (https://forum.donanimhaber.com/m_8141948/tm.htm)

Opel Corsa B EPS Direksiyonlu Araçlarda Kronik Sorun (https://www.opelx.com/opel-kronik-sorunlar/266-opel-corsa-b-eps-direksiyonlu-araclarda-kronik-sorun.html)

Opel Corsa C Kronik Easytronic Şanzıman Beyni Arızası (https://www.opelx.com/opel-kronik-sorunlar/195-opel-corsa-c-kronik-easytronic-sanziman-beyni-arizasi.html)

Opel Corsa C 1.3 Dizel Yüksek Basınç Sensör Mazot Kaçırma (https://www.opelx.com/opel-kronik-sorunlar/212-opel-corsa-c-13-dizel-yuksek-basinc-sensor-mazot-kacirma.html)

OPEL CORSA D YAKIT GÖSTERGESİ SORUNU HERKEZDE VARMI ? (https://forum.donanimhaber.com/m_48901431/tm.htm)

OPEL CORSA EASYTRONİC VİTES SORUNU (https://forum.donanimhaber.com/m_41200478/tm.htm)

Opel Corsa'nın kronik sorunu!!!!Yardım edin... (https://forum.donanimhaber.com/m_7991721/tm.htm)

Sorunsuz araç yoktur şans faktörü vardır ..

femoli
19/08/2011, 17:33
yani bana kalmış tabiiki , krediyle aldığım için mecburen biniyoruz fiat tecrübem olsaydı opel alırdım

Kredili araçta satılabiliyor .

abulbul08
19/08/2011, 17:39
Sanki reklam kokan hareketler bunlar.
Abimde 2006 golf plus var. Servis ASR lambasının ışığını bir türlü söndüremedi. Sürekli arızalı gözüküyor. bunun gibi saysak senin saydıklarından daha çok sorunla karşılaştı.
Ama abime göre en iyi araba kendi arabası.bir tane kötü laf duyamazsın arabası hakkında.

EvoKoray
19/08/2011, 17:42
kusura bakmayında punto bu kadar aşağılancak bi araç değil , gidip son seri gp almışsınız yakında üretimden kalkacak bi araç , 1 sene önce alsaydınız bagaj lambası tutamaçlar vs herşeyi olucakmış , karışmak gibi oldu birazda evo active alsaydınız o zaman

opel corsa puntodan çok çok iyimiş gibi konuşuyorsunuz gidip corsa alsaydınız en baştan neden gp aldınız ? corsa nın sorunları ortada , aynen femoli nin dediği gibide şansa bakıyor bu işler , her araçta aynı sorunlar yok fakat corsa nın punto dan daha çok kronik sorunu olduğu kanaatindeyim.. saygılar

ykaya1983
19/08/2011, 19:46
Forumda bazı arkadaşlar zaman zaman fıatı körü körüne niye savunuyorsunuz diyorlar da.Ben de bazı arkadaşların fıat araçlarının kullanıldığı bir forumda ısrarla fıat araçlarını eleştirmek için konu açmalarına gerçekten şaşırıyorum.Tamam gerçekten kullandığın araç seni birçok yönden memmun etmeyebilir ama kimse sana bu aracı zorla kullandırmıyor ki.Memmun değilsen araç satmanın binbir türlü yolu var.Merak etmeyin elinizde kalmaz.Ama eleştirdiğiniz araçları kullanan kişilere de eleştirinizi kabul ettirmenin mantıklı bir yanı da yok.Ben yakıt tüketimi arıza vs sebeplerden dolayı golf,astra,megane,passat ını satıp punto alan nice insanlar gördüm.

tayfux
19/08/2011, 20:16
şimdi arkadaşlar eğri oturup doğru konuşmak lazım..aracımız özellikle active modelleri malesef gıcık olacak şekilde özellik bakımından eksik..aracından fazla birşey beklemeyen beni götürsün kliması olsun 2 airbag i olsun abs si olsun en önemlisi az yaksın diyenler için biçilmiş kaftan opelin servisi parçası acaip pahalı bunu bilmeyen yok zaten..ama biryerde gp active diğer yerde yeni corsa njoy duruyorken körü körüne active illaki demek de bana biraz mantık içi gelmiyor tercih meselesi derim geçerim..gp nin iç hacmi bagaj hacmi servisi parça ucuzluğu bu bakımlardan corsaya üstün çıkar ama kalite derseniz arkadaşlar Almanların yaptıkları araçlar ortada..herkez parasına göre araç alıyor 20 milyara active gp alan arkadaşıma neden aldın diyemezsiniz çünkü o paraya dizel alınabilecek en güzel ve en az yakan araç gerçekten gp..bence 25 liraya kadar gp alınır sonrası evo ve bravo(bulursanız) :)30 milyarlara çıkınca seçecek çok araba var astra corsa fiesta polo artık işte orda olay zevk ve renk meselesi :)

izoci
19/08/2011, 20:37
paraya kıyıp en üst versiyonunu alıcan hocam o zaman benim active aracımda alayı var ben 2 kıytırık özellik için puntodan vazgeçemem bilmem anlatabildim mi ?

asil
19/08/2011, 21:43
opel corsanın bir sorunu kilima ıstık sesi çoğunda varmış

sedini
19/08/2011, 21:59
20-25 bin aralığında 1.7 dizel opel astrada bulursunuz 2011 modelden önceki kasayı..
Opel Astra 1.7 CDTI Enjoy 2004 Model 23.750 TL Galeriden satılık ikinci el Gri renk - 56560555 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-az-yakar-cok-kacar-opel-astra-enjoy-spor-paket-56560555/detay/)
gidin bir alın bakalım neler yaşıyacaksınız.. opel corsa kullandım ve evde bir adet opel corsa d yani şu an makyajlanan kasadan var.. corsadan öncede vectranın insignia ya dönmeden önceki kasasından vardı.. sorunlarını anlatsam opel mi asla dersiniz.. bu fiat ı ya da puntoyu savunma değildir.. araba işi-elektronik işi şans işidir.. Fiat kullanılan malzeme olarak daha düşük kalite olabilir buna lafım yok.. fakat full bir punto sürücü yolcu güvenliği açısından full bir corsadan kaza anında sizi daha fazla korur ncap testlerinden bakabilirsiniz.. opel kullanan ve kullanmaya devam eden biri olarak istemediğiniz kadar sıkıntı sayarım.. fakat mesajım dahada uzun olacağı için okunmayacağını düşündüğümden merakınız varsa opelle ilgili cevaplarım..

StrawBeeRy
19/08/2011, 22:30
bakın ben size kısaca açıklama yapayim işimiz gereği şuana kadar binmedim kullanmadığım araba kalmadı desem yeridir mercedesinden tutun bmw sine lamborghini den tutun audisine volkswagen den tutun range roverına kadar aklınıza gelebilecek çoğu arabaya bindim belki bir kaç tanesine binmemişimdir ama genel olarak size söyliyim 45 bin liraya aldığınız 2011 golfün kapılarından acayip şekilde ses geliyor inanın benim 2006 puntomdan bu kadar ses gelmiyor bu adam bu arabayı wv diye almadımı? alman arabası diye almadımı?gelelim 52.000 euroya alınan 2010 mercedes c180 ne iç plastiği oldukça kalitesiz gacur gucur ses yapan bir malzemesi var bu adam demiyormu mercedese biniyorum diye?gelelim 70.000 liraya alınan 2011 insignia ya ön koltukları elektrikli olduğu için yanlara sürtüp plastiklerine zarar veriyor bu bir tanesinden değil çoğunda var dikkat ettim,gelelim 120.000 euroya alınan 2011 range rover sporta bu adam yaklaşık 200.000 lira verip bu arabayı range diye almadımı?sorduğunuz zaman range rovera biniyorum demiyormu?fakat gel gelelim araba 20111 olmasına rağmen arabada boya hatası olanmı görmedim,farları stopları daha 2-3 yıkama sonra su alan buhar yapanmı görmedim daha 1000 km olmadan alt bagaj kapağı bozulanmı görmedim.gelelim 2010 mercedes s350 ye araba daha 10.000 km olmadan air matic arıza verip dükkanda kaldı çekici ile çıkartıldı.yani bu adamlar bu kadar para verip sorunsuz araba alıyorummu zannediyorlar?hatırlıyorsanız geçen senelerde ferrari 458 italy modelinde bile arka çamurlukların içindeki bir maddeden dolayı alev alanlar oldu.yani piyasadaki bütün arabalarda sorunlar var o yüzden çok para veripte kaliteli sorunsuz araba alıyorum zannetmeyin.

konumuza dönelim corsalar hangi corsada dijital klima var adamlar en baz modelini 33 liradan başlayan fiyatlara satıyorlar aldığın arabada ne sis farı var ne kliması dijital,vw 40.000 lira veriyorsun klimayı opsiyonlu alıyorsun bu kadar saçmalık işte neymiş vw yerim öyle vw. ben olsam 33-34 liraya en full evo alırım skydome da olur klimasıda dijital olur hemde az yakar parça olarakta uygun olur bu benim şahsi görüşüm kimse yanlış anlamasın

mavi-punto
19/08/2011, 22:33
gencler uzun süredir . tatil nedeniyle siteye ugrayamadım.Yakıt degerlerini sizler tartışıyorsunuz.Ben 2 yıl önce Kayseri Dikilı ,dikili ayvalık arası yolda 1130 km bir depoyla gittim.95km/h geçmedim.Gelirken gaza yüklendim.800 km sonra Aksaraydan yakıt aldım.benim aracın faprika degeri 3.8litre bu yıl kayseri akbük arası 912 km gittim.daha yakıt olarak yarım depodan biraz az (ama depo ışığı yanmamıştı) yakıtım vardı.

maccoder
19/08/2011, 22:47
hüseyin hocam megane 2 kullanmış biri olarak neden evoya geçtiniz? megane 2 hakkında ne söylersiniz 2006 dan sonra makyajlı kasası için..

Benimde makyajlı kasa idi 2006 model 1.6 expression idi 1 yıl kullandım. Başlıca kronik sorunları ve bende de meydana gelen sorunlar kapı kolları soyuluyor iç konsol soyuluyor ve bu arabadan soğumanıza neden oluyor kapı kollarını zor bela şikayet ederek garanti süresi bitmiş olsada ücretsiz olarak değiştirebildim bunun haricinde bozuk yollarda aracın heryerinde catırtılar geliyor birini kesiyorsun diğeri başlıyor bu böyle gidiyor ön takımda sorunu bir türlü çözemedikleri lakırtılar mevcut birde benim gibi sakın kapı kolonlarını değiştirmeyin ön kapı cebleri yağmurda ağzına kadar su doluyor :) Direksiyon kutularında da kronik sorunu varmış ama benim başıma gelmeden ben sattım. Bunun dışında memnun olduğum yanları motor güçlü fren mesafesi ve yol tutuşu çok güzeldi özellikle uzun yolsa koltukları harika insanı hiç yomuyor çok rahattı. Birde unuttuğum hangi megane 2 ye bakarasnız bakın ön iki kapısı açılır ve kapanırken ses yapar çatır çutur diye buda kronik bir sorun kapı içlerinde bir kutu var o içini dağıtıyormuş benim karşılaştığım tüm meganelerde ve bende de vardı bu sorun.

takres
20/08/2011, 00:27
bu kasası tam leylek bence...ama bundan önceki daha iyiydi bence...

seawarrior
20/08/2011, 00:38
opel mi :)))

2000 model (araç 0 km'di) corsa 1,4 gls otomatik aracımızın daha 7500 kmde iken sol ön tekerleği yolda giderken kırıldı, şans eseri 30km süratle gidiyordukda bi facia olmadı, bide opel o zaman hatanın kullanıcı hatası dedi. dahasımı araç 1,5 ay serviste kaldı, 11000kmde aracı satıp kurtulduk.

bir daha opel mi aslaaaaaaa.....

punto evo ve gp ;fiyatına ve sınıfına göre donanım olarak en dolu araçlari ayrıca fiat/tofaş serviside ucuz, parçaları ucuz,en nihayetinde yerli malı sayılır.

SKELETER
20/08/2011, 01:09
"Corsa" Genel (https://forum.donanimhaber.com/m_8141948/tm.htm)

Opel Corsa B EPS Direksiyonlu Araçlarda Kronik Sorun (https://www.opelx.com/opel-kronik-sorunlar/266-opel-corsa-b-eps-direksiyonlu-araclarda-kronik-sorun.html)

Opel Corsa C Kronik Easytronic Şanzıman Beyni Arızası (https://www.opelx.com/opel-kronik-sorunlar/195-opel-corsa-c-kronik-easytronic-sanziman-beyni-arizasi.html)

Opel Corsa C 1.3 Dizel Yüksek Basınç Sensör Mazot Kaçırma (https://www.opelx.com/opel-kronik-sorunlar/212-opel-corsa-c-13-dizel-yuksek-basinc-sensor-mazot-kacirma.html)

OPEL CORSA D YAKIT GÖSTERGESİ SORUNU HERKEZDE VARMI ? (https://forum.donanimhaber.com/m_48901431/tm.htm)

OPEL CORSA EASYTRONİC VİTES SORUNU (https://forum.donanimhaber.com/m_41200478/tm.htm)

Opel Corsa'nın kronik sorunu!!!!Yardım edin... (https://forum.donanimhaber.com/m_7991721/tm.htm)

Sorunsuz araç yoktur şans faktörü vardır ..

femoli noktayı koymuş helal olsun diyorum.

tayfux
20/08/2011, 01:47
Benimde makyajlı kasa idi 2006 model 1.6 expression idi 1 yıl kullandım. Başlıca kronik sorunları ve bende de meydana gelen sorunlar kapı kolları soyuluyor iç konsol soyuluyor ve bu arabadan soğumanıza neden oluyor kapı kollarını zor bela şikayet ederek garanti süresi bitmiş olsada ücretsiz olarak değiştirebildim bunun haricinde bozuk yollarda aracın heryerinde catırtılar geliyor birini kesiyorsun diğeri başlıyor bu böyle gidiyor ön takımda sorunu bir türlü çözemedikleri lakırtılar mevcut birde benim gibi sakın kapı kolonlarını değiştirmeyin ön kapı cebleri yağmurda ağzına kadar su doluyor :) Direksiyon kutularında da kronik sorunu varmış ama benim başıma gelmeden ben sattım. Bunun dışında memnun olduğum yanları motor güçlü fren mesafesi ve yol tutuşu çok güzeldi özellikle uzun yolsa koltukları harika insanı hiç yomuyor çok rahattı. Birde unuttuğum hangi megane 2 ye bakarasnız bakın ön iki kapısı açılır ve kapanırken ses yapar çatır çutur diye buda kronik bir sorun kapı içlerinde bir kutu var o içini dağıtıyormuş benim karşılaştığım tüm meganelerde ve bende de vardı bu sorun.
anladım hocam bende 2007 model birtane buldum hız sabitleyicili falan da bir sorayım size demiştim o kadar insan kullanıyor meganeyi deli gibi sattı ve yakıt gerçelten çok iyi bu kadar şikayete rağmen neden hala dizelcilerin favorisi anlamak güç..

askin
20/08/2011, 02:22
şimdi arkadaşlar eğri oturup doğru konuşmak lazım..aracımız özellikle active modelleri malesef gıcık olacak şekilde özellik bakımından eksik..aracından fazla birşey beklemeyen beni götürsün kliması olsun 2 airbag i olsun abs si olsun en önemlisi az yaksın diyenler için biçilmiş kaftan opelin servisi parçası acaip pahalı bunu bilmeyen yok zaten..ama biryerde gp active diğer yerde yeni corsa njoy duruyorken körü körüne active illaki demek de bana biraz mantık içi gelmiyor tercih meselesi derim geçerim..gp nin iç hacmi bagaj hacmi servisi parça ucuzluğu bu bakımlardan corsaya üstün çıkar ama kalite derseniz arkadaşlar Almanların yaptıkları araçlar ortada..herkez parasına göre araç alıyor 20 milyara active gp alan arkadaşıma neden aldın diyemezsiniz çünkü o paraya dizel alınabilecek en güzel ve en az yakan araç gerçekten gp..bence 25 liraya kadar gp alınır sonrası evo ve bravo(bulursanız) :)30 milyarlara çıkınca seçecek çok araba var astra corsa fiesta polo artık işte orda olay zevk ve renk meselesi :)

çok doğru söylüyorsun...daha az yakıyormuşşş.. ne alakası var, 2011 model corsa 38000 tl. ben aldın GP yi 28000 e. arada 10000 tl fark var. sırf az yakıyo diye 10000 tl fazla verilebilir mi sizce... ayrıca kasası bence corsadan kat be kat daha güzel. ha sıkıntısı yok mu var.. mesela bagajında lamba yok..ama onuda burda bulduğun bir çözümle hallettim.. kısacası herkesin tarz meselesi,..

Du Hast
20/08/2011, 03:16
Allah aşkına %35 i punto ile ortak geliştirilen, common rail muciti fiatla geliştirdiği motoru kullanan ( mükemmel astrasına adam gibi dizel motoru olmadığı için halen puntolarda kullanılan 95 Hp lik multijeti kakalayan hemde fiyatını 50 bin yapıp kıçını kaldıramayan) puntodan daha pahalı, donanım yönünden daha kısık corsa mı alacam.
Mantıklı olun.
şundan emin olun fiat olmasaydı muhtemelen opel ya batardı ya da satılırdı çinlilere falan. opeli kurtaran insigna projesi diğeride fiattır. eğer multijet geliştirilmeseydi elindeki motorlarda hiç birşey yapamazdı. ha koskoca opel motor geliştiremez mi derseniz geliştirseydi 1.6 dizellerine biniliyor olurdu astrada.
edit: 1.7 cdti denen motor aslında opelin çağ dışı eski teknolojili DTI motorudur. ayrıca opel bu motorları dizel ustası isuzudan almaktadır...

tayfux
20/08/2011, 03:30
1.3 cdti yani corsada kullanılan ve astrada kullanılan euro 5 6 ileri 95 lik motor ısuzunda mı alınıyor yoksa General Motors dan mı?

uzuncocuk
20/08/2011, 03:39
fıatın fıorınosuna koydugu motorla opel yenı astra yurutuyor beyler.... astra ayarında bravo da ıse 120 ps cik motor var.... benzınlı de opele lafım yok ama dızelde bı halt etmez opeller.... düşünün bir 95 ps fiorino ile yeni astranın kapısıp fiorınonun yanından ayrılmadıgını.... bırı 35000 bırı 55000 vay be......opel bayınde gırııp alabılme ıhtımalım olan tek arac eskı kasa 90 ps astra( belkı) oda corsadan ucuz....alana saygım sonsuz ama yalnıs forum secmıs arkadas bu konu ıcın....

uzuncocuk
20/08/2011, 03:40
1.3 cdti yani corsada kullanılan ve astrada kullanılan euro 5 6 ileri 95 lik motor ısuzunda mı alınıyor yoksa General Motors dan mı?
bu motor fiattan alınıyor...... bkz... fıorıno 95 ps evo 95 ps.....

tayfux
20/08/2011, 03:49
bu motor fiattan alınıyor...... bkz... fıorıno 95 ps evo 95 ps.....
fiattan değil fiatta opel de General Motorsdan alıyor diye biliyorum ben..

femoli
20/08/2011, 04:10
fiattan değil fiatta opel de General Motorsdan alıyor diye biliyorum ben..

allah canını almaya common rail general motors unmu :) bildiğin multijet işte ..

tayfux
20/08/2011, 04:29
allah canını almaya common rail general motors unmu :) bildiğin multijet işte ..
tamam işte biri multijet diyor birisi ecoflex diyor..:)

uzuncocuk
20/08/2011, 04:44
tamam işte biri multijet diyor birisi ecoflex diyor..:)
yat artık:)

ultraslan33
20/08/2011, 05:01
2009 model full grande punto fun model aracım var ve senin savunduğun o araç benimkinin yanında çok komik duruyor...esas sen punto sahiplerinin kurduğu ve görüşleriini paylaştığı bi mecrada komik duruma düşüyorsun..müslüman mahallesinde salyangıoz satma eğer o aracı beğendiysen git al burda insanları gereksiz yere meşgul edip canımızı sıkma

tayfux
20/08/2011, 05:16
yat artık:)
şaka yapmıyorum kardeşim gm ile fiat ortak geliştirdi bu motoru opel de gm yani general motorsdan satın alıyor bu motoru..işte haber ;
gm ile fiat'ın beraber geliştirdiği, opel'in cdti kısaltmasıyla, fiat'ın multijet olarak nitelendirdiği yeni nesil dizel motor... 1,3 70 hp'lik versiyonu, ülkemizde fiat palio, fiat albea, fiat punto ve opel corsa'da bulunmaktadır...
multijet motor nedir (https://pazarla.blogcu.com/multijet-motor-nedir/4006582)

Du Hast
20/08/2011, 05:36
şaka yapmıyorum kardeşim gm ile fiat ortak geliştirdi bu motoru opel de gm yani general motorsdan satın alıyor bu motoru..işte haber ;
gm ile fiat'ın beraber geliştirdiği, opel'in cdti kısaltmasıyla, fiat'ın multijet olarak nitelendirdiği yeni nesil dizel motor... 1,3 70 hp'lik versiyonu, ülkemizde fiat palio, fiat albea, fiat punto ve opel corsa'da bulunmaktadır...
multijet motor nedir (https://pazarla.blogcu.com/multijet-motor-nedir/4006582)
Opel zaten GM'nin
eski kasa corsalardaki 1.7 DTI motorlar ısuzu üretimidir ve taş gibidir gel gelelim çok yakar, az kaçar eski sistem yani.

femoli
20/08/2011, 11:34
DTİ motora iyi diyeni vururum :)

LeoN48
20/08/2011, 12:01
punto out muş beyler savulun :)

Scottie
20/08/2011, 12:06
punto out ise bayilerde niye araba yok acaba...

onurtuna
20/08/2011, 13:11
Size hayırlı corsalar tabikide eleştirilere açığız punto kullanıcısı olarak bu paraya bu araba çok bile fazla ozaman aynı özellikte gidin golf alın 60.000 tl ye sorunsuz bının dıcem ama gecende bı arkadasım aldı ne yazıkkı uzulerek soluyorum onunda lastıklerı yuzulmus cıktı arka stop ta arı çıktı ve bırde kapı ıclerındekı dubeller yoktu hadı buyrun bakalım hepsınde cıkıyo sorunlar oda şans artık :)))

femoli
20/08/2011, 13:21
punto out muş beyler savulun :)

Acilen satıp corsa alman gerek hadi ne duruyorsun :D

StrawBeeRy
20/08/2011, 14:13
oldum olası opel sevmemişimdir baktığım zaman görünüşü çok hantal kalıyor :)

sedini
20/08/2011, 14:18
DTİ motora iyi diyeni vururum :)

iyi değil ama sağlam.. turbosu - turbo beyni vs saymazsak tabi.. :) kullandım biliyorum :)

EvoKoray
20/08/2011, 14:34

"1.7 DTİ" Isuzu dan alınıyor , 1.3 Multijet(CDTİ) Fiat ın

GP COSKUN
20/08/2011, 16:21
corsa ile punto nun satış rakamlarını karşılaştırın
hangisi in hangisi out çıkacaktır ortaya
arkadaş şase birebir aynı motoru biz veriyoz
daha napalım depoya yakıtınıda koyalım bari
corsa ile puntoyu mukayese dahi etmem şahsen

tayfux
20/08/2011, 17:25
arkadaşlar hala ortada yanlış bir anlayış var multijet ve ecoflex aynı motor ve gm ile fiat ortak yapıyor..opel gm nin olduğuna göre o zaman opel de fiat bizden alıyor desin doğru mu? objektif olalım arkadaşlar bu motoru gm ve fiat birlikte üretti..

onurtuna
20/08/2011, 18:26
valla açıkçası ben ilk kez sizden duyuyorum multijeti gm ürettiğini ya koskoca fiat multijetin yaratıcısı gm la ne işi var akıllı olun yaa ben akşama kadar arabalarla uraşıyom bunu ilk sizden duyuyom pes yani ...

sedini
20/08/2011, 18:39
arkadaşlar hala ortada yanlış bir anlayış var multijet ve ecoflex aynı motor ve gm ile fiat ortak yapıyor..opel gm nin olduğuna göre o zaman opel de fiat bizden alıyor desin doğru mu? objektif olalım arkadaşlar bu motoru gm ve fiat birlikte üretti..

Doğrudur bu motoru ortak ürettiler diye geçer fakat motor fiat araştırma merkezlerinde geliştirilmiştir..

valla açıkçası ben ilk kez sizden duyuyorum multijeti gm ürettiğini ya koskoca fiat multijetin yaratıcısı gm la ne işi var akıllı olun yaa ben akşama kadar arabalarla uraşıyom bunu ilk sizden duyuyom pes yani ...

Yukarıda da dediğim gibi tayfux haklıdır. Gm - Fiat ortak üretimidir. Fakat Fiat araştırma merkezlerinde geliştirilmiştir.

Ayrıca corsa nın şase si de Fiat ın punto da ürettiği ve kullandığı şasedir. Punto her ne kadar bazı noktalarda daha düşük kaliteyle üretilse de Euro Ncap testlerinde corsadan başarılıdır.

tayfux
20/08/2011, 18:46
Onur hocam biz akıllıyız merak etme :) belkide akıllı olduğumuz için araştırma yaptık birşeyler yazdık :)

onurtuna
20/08/2011, 18:51
hayırlı yazmalar kardeş

tayfux
20/08/2011, 18:55
hayırlı yazmalar kardeş
eyv hocam..

aykut_1914
20/08/2011, 20:06
punto out ise bayilerde niye araba yok acaba...
abi out işte :D
hepsi dışarıda,trafikte..

krm1983
20/08/2011, 20:29
Arıza İhtimali
1. Mazda %17
2. Mercedes %25
3. Toyota %26
4. Honda %27
5. Mitsubishi %29
6. Volvo %30
7. Nissan %33
8. Fiat %34
9. Audi %35
10.Ford %36
11.BMW %37
12.Peugeot %37
13.Subaru %37
14.Hyundai %38
15.Rover %39
16.Volkswagen %40
17.Opel %43
18.Renault %48
19.Saab %48
20.Citroen %50
21.Land Rover %53
22.Alfa Romeo %54

FoGGy
20/08/2011, 20:46
Arıza İhtimali
1. Mazda %17
2. Mercedes %25
3. Toyota %26
4. Honda %27
5. Mitsubishi %29
6. Volvo %30
7. Nissan %33
8. Fiat %34
9. Audi %35
10.Ford %36
11.BMW %37
12.Peugeot %37
13.Subaru %37
14.Hyundai %38
15.Rover %39
16.Volkswagen %40
17.Opel %43
18.Renault %48
19.Saab %48
20.Citroen %50
21.Land Rover %53
22.Alfa Romeo %54

Bu tespitler nerden geldi merak ettim :D Alfayla Fiatın parçaları motoru herşeyi aynı, keza peugeot ve citroeninde. Oranlar belki %5 oynarda. O kadar da oynamaz aynı mal sonuçta.

krm1983
20/08/2011, 20:51
İngilizlerin 200bin otoyla yaptığı testin sonuçları :)

FoGGy
20/08/2011, 21:18
Enteresan rakamlar ya. Tamamen aynı arabalarda bile bu kadar oynuyosa bence güvenilir birşey değildir yani.

krm1983
20/08/2011, 21:23
japonlar ve mercedes in sağlam olduğuna bizzat şahit oldum :)

ykaya1983
20/08/2011, 22:32
Y a arkadaşlar hazır konu açılmışken bugün opelin sitesinden yeni öğrenmiş olduğum bilgiyi buraya ekleyerek bir soru sorayım:Bu opel corsa teknik bilgiler bölümüne girdiğimde 1.3 dıesel iki çeşit motor yazıyor.
Birisi 1.3 cdti 75 hp 190 nm torklu dıesel motor
öbürü 1.3 dte 95 hp 200-210 nm torklu dıesel motor

Bu 1.3 cdti nin multijet olduğunu biliyorum da diğer 1.3 95 hp lik dte motoru yeni görüyorum.Bu opel biz motorlarını eleştirirken yeni bir motor mu üretti acaba:D

femoli
21/08/2011, 01:09
Grande punto 1.3 95 hp mjt var yaklasik 1 yildir.. ;)

StrawBeeRy
21/08/2011, 01:20
Grande punto 1.3 95 hp mjt var yaklasik 1 yildir.. ;)
fiat bu motoru dualogic şanzumanda kullanıyor opel manuel şanzumanda kullanıyor fark bu :)

femoli
21/08/2011, 01:23
Fark etmez nihayetinde araclarinda kullaniyor yakinda manuelide gelecekmis . Diyorlar bayi deki amcalar:)

ibrahim06
21/08/2011, 01:26
Bence paranız varsa Japon araba binin. Yoksa Fiattan şaşmayın. Verilen paraya göre en ekonomikleri ve özelliklileri gene Fiat.

Ha GP'deki bagaj lambası, tutamaklara gelince. Her şirketin bikaç kazmalığı oluyor elbet. GPye koymazken bendeki leyleğe(albea) bırak tutamağı bagaj lambasını adamlar torpido gözüne bile lamba koymuşlar.

StrawBeeRy
21/08/2011, 01:33
Fark etmez nihayetinde araclarinda kullaniyor yakinda manuelide gelecekmis . Diyorlar bayi deki amcalar:)
aynen işte tek farkı şanzuman yoksa bir farkı yok :)

askin
21/08/2011, 01:50
Bence paranız varsa Japon araba binin. Yoksa Fiattan şaşmayın. Verilen paraya göre en ekonomikleri ve özelliklileri gene Fiat.

Ha GP'deki bagaj lambası, tutamaklara gelince. Her şirketin bikaç kazmalığı oluyor elbet. GPye koymazken bendeki leyleğe(albea) bırak tutamağı bagaj lambasını adamlar torpido gözüne bile lamba koymuşlar.

çok doğru söylüyorsunuz...

StrawBeeRy
21/08/2011, 01:54

aynen abi haklısın geçen kiralık 2010 albeaya bindim araba albea puntonun active ninden bile üstün özellikleri vardı :) çift satırlı yol bilgisayarı,mp3 çalan radyosu felan vardı premio felan değil en baz modeliydi