PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kartel koruma

abro
18/08/2011, 17:59
2006 medel g.punto sahibiyim arcaın altına sac tan koruma yaptırmak istiyorum acaba daha önce böyle bir uygulama yapan oldumu??

whitegold
18/08/2011, 20:46
serviste 160 tl ye takılıyor dıye bılıyorum.

krm1983
18/08/2011, 21:16
sac değil plastik takılıyor

onn.off
19/08/2011, 00:30
Saç değil karter muhafaza bakalit ten yapılıyor evde kullandığımız demliğin kulpu var ya işte o madde kolay kolay yanmaz yetkili serviste montaj dahil 85 tl dir motoru taş su çöp her türlü pislikten koruma için takmanızı tavsiye ederim saç a gelince hiç gerek yok nedeni . Çünkü arabanın altını vurunca saç da eğilir bakalitte kırılır en iyisi bakalit karter muhafaza kullan sonuçta tüm markalar aynı malzemeyi kullanıyor BMW mercedes alfa.romeo

senergurbuz
19/08/2011, 01:26
ben100 tl ye yaptırdım sac değil bakalitten bir parça şase numaramı falan istediler.2 günde hazırlandı,tümsekti,çukurdu küçük sürprizlere karşı daha bi güvende hissediyor insan.
isteyen olursa araştırıp fiyat alabilirim arkadaşlar

Mr.SwaH
16/09/2011, 01:17
Nerede yaptırdınız, y.servistemi yoksa kendi servisinizdemi?

Benim çamurluk davlumbazımın bir kısmı kırık yani karter koruma ile birleştiği ve zinciri koruyan kısım. Fiyat olarak servise sorduğumda 450tl tutar dedi bana bende haliyle yaptırmadım ve karter muhafazasıyla birleştiği noktadaki yeri bir ustaya yaptırdım. Bir sıkıntı yok ama karter olayı canımı sıkıyor biraz.VEriceğin bilgiler doğrultusunda bende yaptırabilirim.

uzuncocuk
16/09/2011, 01:32
kaza anında motorunuzun kucagınıza gelmemesı motorun aracın altına kayıp sızı sıkıstırmaması ıcın karter koruma taktırmayın...bırakın motorun altı bos kalsın.

tayfux
16/09/2011, 01:35
kaza anında motorunuzun kucagınıza gelmemesı motorun aracın altına kayıp sızı sıkıstırmaması ıcın karter koruma taktırmayın...bırakın motorun altı bos kalsın.
Ümit hocam metal değil zaten plastik takılıyor maksat yağmurdan çamurdan korumak..kaza anından motor yine de düşer yani..

uzuncocuk
16/09/2011, 01:43
Ümit hocam metal değil zaten plastik takılıyor maksat yağmurdan çamurdan korumak..kaza anından motor yine de düşer yani..
kaza anında motorun yere dogru hareketını yapma zamanını dusunursen bunun mılısanıyelerle olculdugunu goruruz.eger alta koydugunuz madde ne olursa olsun bu zamanı kısa bır sure bıle artırsa motoru kucakladık demektır. motor alta ınınce aracın burnuda hafıf yukasrı kalkar ve absorbe olma sayesınde ve hava yastıklarınız sayesınde en az zararı gorursunuz.

Budweiser
16/09/2011, 17:36
Korumaları servisin taktığı malzemeden tercih edin sac lar motoru bırakamaz kucağa alırsınız. Canınızdan olmayın.

tutkuaydin41
16/09/2011, 17:46
benmde yaptırmam lazım yada hazır olarak bulabılırmıyızz konuyu okumadm yazılmıssa k.bakmayın

Budweiser
17/09/2011, 13:55
Servislerde mevcut fakat bazı servisler ucuza bazıları biraz fazla söylüyor rakamı mutlaka pazarlık edin. Somunları falanda ayrı satılıyor. Takarken söylüyorlar zaten. Mutlaka pazarlık edin.

askin
17/09/2011, 14:00
benmde yaptırmam lazım yada hazır olarak bulabılırmıyızz konuyu okumadm yazılmıssa k.bakmayın

karter koruyucu olarak arattır forumda, bi dünya çıkıcaktır ...

yanyali
17/09/2011, 15:55
Uzunçocuk'a katılıyorum.ben aracı alırken de bana taktırmamamı söylediler. çünkü allah vermesin önden büyük bir kaza anında standartlar gereği motorun aşağı düşmesi gerekirmiş.karter koruma olduğunda motor aşağı düşemeyeceğinden;kabine girebilirmiş.benim aracım 2011 punto evo 1.4 77bg.dynamıc dualogıc.bu araçların bizim rezil yollarda bile altı ve önü zaten kolay kolay darbe almıyor.yeterince yüksek.bundan önceki aracım 1999 vw.bora c.lıne idi.en ufak kasislerde dan dan vururdu.şimdi çok çok rahatım punto ile çok şükür.

askin
17/09/2011, 16:12
Uzunçocuk'a katılıyorum.ben aracı alırken de bana taktırmamamı söylediler. çünkü allah vermesin önden büyük bir kaza anında standartlar gereği motorun aşağı düşmesi gerekirmiş.karter koruma olduğunda motor aşağı düşemeyeceğinden;kabine girebilirmiş.benim aracım 2011 punto evo 1.4 77bg.dynamıc dualogıc.bu araçların bizim rezil yollarda bile altı ve önü zaten kolay kolay darbe almıyor.yeterince yüksek.bundan önceki aracım 1999 vw.bora c.lıne idi.en ufak kasislerde dan dan vururdu.şimdi çok çok rahatım punto ile çok şükür.
takılan malzemeyi gördün mü hiç...tek yumrukta parçalanabilecek bir malzemeden. hele ki öyle bir kazada motoru tutma gibi bir durumu asla olamaz...
ha dersiniz ki motor toz duman kapmıyor. kullandığım yer hep asfalt ve şehir içi, o zaman gerek yok tabiki...
ve ayrıca takılan malzemenin serviste kodu var... yani orjinalinden çalınmış bir parça (bagaj lambası el tutamaçları gibi..)

merghat
08/11/2012, 01:08
Merhabalar,

Yeni başlık açmak istemedim.Arkadaşlar aracımı 2. el olarak aldım. Kaputu açtığımda kartel koruma olmadığını farkettim, direkt yol gözüküyor ve kaputun sağ tarafına alttan çamur sıçramış.

Kartel koruma gerekli midir, direk yol gözükünce hafiften güvenim sarsıldı. :)

askin
08/11/2012, 01:18
Merhabalar,

Yeni başlık açmak istemedim.Arkadaşlar aracımı 2. el olarak aldım. Kaputu açtığımda kartel koruma olmadığını farkettim, direkt yol gözüküyor ve kaputun sağ tarafına alttan çamur sıçramış.

Kartel koruma gerekli midir, direk yol gözükünce hafiften güvenim sarsıldı. :)
çok tozlu yollarda değilseniz gerekli değil. bende taktırdım ama yanlarında hafif açıklık var yinede. yani değişen pek bişey olmuyor. içiniz rahatlayacaksa taktırın. ama bana kalırsa çok da umursamayın.

merghat
08/11/2012, 01:21
Ben daha güvenli olur diye düşünmüştüm ama güvenlikle alakalı bir şey değil anlaşılan. Taktırmıyorum o zaman teşekkürler.

askin
08/11/2012, 01:23
Ben daha güvenli olur diye düşünmüştüm ama güvenlikle alakalı bir şey değil anlaşılan. Taktırmıyorum o zaman teşekkürler.
evet, güvenlik ile ilgisi yok. plastik bir aksam zaten. temizlik açısından faydası var sadece.

dogus618
08/11/2012, 01:25
bendede puntodada acıktı linea aldım yeni kasa altı sac koruma ile komle kapalı bence kapalı olması hem temizlik hemde ufak darbelerden güzel koruyor

madenmaden
08/11/2012, 01:27
benim karter korumayı krom kaplamadan yaptıklarını söylemişlerdi yan kısımlarında bir parçayı mı ne bakalit değil bildiğim kadarıyla yoksa şimdiye kadar kırılırdı benimki çünkü çok taşlık yollarda kullanmak zorundayım arabayı bildiğim kadarıyla motorun alt kısmını koruyor

askin
08/11/2012, 01:34
serviste bizzat gördüm. kartel koruyucu sadece sert plastik değil zaten,esnek bir malzeme. motorun alt kısmını koruyacak kadarda kuvvetli değil. ancak ufak tefek darbelerden koruyabilir. sert bir darbeden koruyamaz.

Semih Kurtulmus
08/11/2012, 01:46
çelik karter koruyucu fiyatları ne alemdedir ? valla rahat rahat gidemiyorum indirdik arabayı köküne kadar :D

askin
08/11/2012, 01:51
çelik karter koruyucu fiyatları ne alemdedir ? valla rahat rahat gidemiyorum indirdik arabayı köküne kadar :D
orjinal çelik kartel koruyucu yok malesef. özel de yaptırmanızı tavsiye etmem. Allah göstermesin bir kaza anında motorun kabin içine sıkışmasını engellemek için artık metal kartel koruyucular kullanılmıyormuş..

Semih Kurtulmus
08/11/2012, 02:26
orjinal çelik kartel koruyucu yok malesef. özel de yaptırmanızı tavsiye etmem. Allah göstermesin bir kaza anında motorun kabin içine sıkışmasını engellemek için artık metal kartel koruyucular kullanılmıyormuş..

yolda giderken alttan gelen sert darbeyi plastik olan engeller mi ? karteri deleceğim bir gün yoksa

Luc
08/11/2012, 02:51
Yapilan yorumlari okudumda; sesli gülüyorum şu an :)

askin
08/11/2012, 03:20
yolda giderken alttan gelen sert darbeyi plastik olan engeller mi ? karteri deleceğim bir gün yoksa

yok engellemez. konuyla ilgili forumda arama yaparsanız, birçok bilgi, deneyim ve foto bulabilirsiniz. geçen sene bende çok araştırmıştım...

bu benim taktırdığım koruyucu:

https://forum.grandepuntotr.com/servis/28420-kastamonu-gozde-otomotivde-karter-muhafazasi-taktirdim.html

bunlarda diğer yorumlar:

https://forum.grandepuntotr.com/teknik-yardim/325-alt-koruma.html

https://forum.grandepuntotr.com/genel/29588-karter-muhafaza-koruma.html

tayfux
08/11/2012, 03:38
hocam kocaman motorun düşmesini kaza anında o plastik karter koruma engellerse arabanın heryerini karter koruma yapar daha az yakarım..böyle birşey yok kim diyorsa çok çok yanlış bir bilgi edinmiş..birebir elime aldım inceledim imkanı yok tutamaz..karter koruma fabrika takmıyor çünkü maaliyetten kısıyor biz para verip takıyoruz ki zaten sıfır araba alırken o bizden hediye diyerek lütufta bulunuyor sağolsun firmalar!!

Luc
08/11/2012, 10:54
hocam kocaman motorun düşmesini kaza anında o plastik karter koruma engellerse arabanın heryerini karter koruma yapar daha az yakarım..böyle birşey yok kim diyorsa çok çok yanlış bir bilgi edinmiş..birebir elime aldım inceledim imkanı yok tutamaz..karter koruma fabrika takmıyor çünkü maaliyetten kısıyor biz para verip takıyoruz ki zaten sıfır araba alırken o bizden hediye diyerek lütufta bulunuyor sağolsun firmalar!!

Bu yorumu dikkate alin. Gerisine de itibar ermeyin arkadaslar. :)

GT-I9100 cihazımdan 2 ile gönderildi

askin
10/11/2012, 14:46
vay bee.. hediye olarak karter koruyucu takıyorlar demek.. hangi bayii takıyor bunu.. helal olsun valla. diğer bayilerde örnek alır inş.
kocaeli gözde otomotivde paspasları bile yoktu. zorla almıştım paspaslarını (teşhirden çıkardım koydum) :)

firari83
10/11/2012, 14:54
evet volvo en güvenli araçlardan biridir, onlar bile bu karteer muhafazasını takmıyor, taktırmayın, yukarda arkadaşlarda bahsetmiş, motorun aşağı düşmesi lazım, bakalit makalit demeyin tutar mı tutar, canınızı niye riske atıyorsunuz!!!
araç oldukça yüksek zaten, artı karteri vurmanız o kadar kolay değil altta ince bir demir var o da koruma amaçlı değil sürttüğünüzde ses çıkartıyor. diyelim ki karteli deldiniz, 150-200 lira, varsın kartel delinsin.

Ziyaretçi048
10/11/2012, 15:43
az önce gittigidiyorda buldum sipariş verdim

Karter Muhafazas? Fiat Grande Punto 1.3 Jtd GittiGidiyor'da 60926317 (https://urun.gittigidiyor.com/garaj/karter-muhafazasi-fiat-grande-punto-1-3-jtd-60926317)

Ben bugünlerde motor sesini kafaya taktım o yüzden belki azalma olur diye aldım

Semih Kurtulmus
10/11/2012, 20:04
yok engellemez. konuyla ilgili forumda arama yaparsanız, birçok bilgi, deneyim ve foto bulabilirsiniz. geçen sene bende çok araştırmıştım...

bu benim taktırdığım koruyucu:

https://forum.grandepuntotr.com/servis/28420-kastamonu-gozde-otomotivde-karter-muhafazasi-taktirdim.html

bunlarda diğer yorumlar:

https://forum.grandepuntotr.com/teknik-yardim/325-alt-koruma.html

https://forum.grandepuntotr.com/genel/29588-karter-muhafaza-koruma.html

bütün yazıları okumadım ama plastik taktırmak alt darbeyi kurtarmıyorsa ne gerek var ki taktırmaya ?

tayfux
10/11/2012, 20:22
vay bee.. hediye olarak karter koruyucu takıyorlar demek.. hangi bayii takıyor bunu.. helal olsun valla. diğer bayilerde örnek alır inş.
kocaeli gözde otomotivde paspasları bile yoktu. zorla almıştım paspaslarını (teşhirden çıkardım koydum) :)
biraz bastırsaydınız hediye olarak alabilirdiniz..Ben astramı alırken özellikle istediğimi söyledim 3-5 laf ettim tamam dediler bizden olsun(Aydın Surtaş Oto Opel Bölge Bayisi)....bu zamana kadar 3-4 arkadaşıma opel-ford-fiat(Odak opel-Aydoğanlar ford bayii-Erkaylar) sıfır araba aldık hepsi de ücretsiz taktılar..

askin
24/11/2012, 03:37
bütün yazıları okumadım ama plastik taktırmak alt darbeyi kurtarmıyorsa ne gerek var ki taktırmaya ?

toza ve çamura karşı korumak için. Eger tozlu ve çamurlu yollarda kullanıyorsanız eğer tam anlamıyla olmasada koruyor.birde kedi girmesini engelliyor. :tongue00:

askin
24/11/2012, 03:42
biraz bastırsaydınız hediye olarak alabilirdiniz..Ben astramı alırken özellikle istediğimi söyledim 3-5 laf ettim tamam dediler bizden olsun(Aydın Surtaş Oto Opel Bölge Bayisi)....bu zamana kadar 3-4 arkadaşıma opel-ford-fiat(Odak opel-Aydoğanlar ford bayii-Erkaylar) sıfır araba aldık hepsi de ücretsiz taktılar..

acemiliğime geldi zaten. Ama şimdi galeriden araç çıkaracak olsam cok daha farklı olur. ;)

ugur0006
24/11/2012, 04:14
Zaten karter korumada amaç motora alttan gelebilecek su,toz,taş gibi maddeleri engellemektir.150 liraya satılan karter koruma gayet iyi bu iş için.Ben tavsiye ederim.

krm1983
24/11/2012, 21:23
Dün dizel aracımıza takdırdık ama baya uğraştırdı.

Sent my iPad using

ismailadige
30/01/2013, 00:43
Merhaba arkadaşlar foruma yeni katıldım. Aracı Aralıkta aldım aldığım bayi İstanbul Beylikdüzünde Birmot kartel koruma için (plastik) 400 TL istedi. başka bir fiyat bayini aradım 150 TL civarı olur dedi. Arada çok fark var ve ikiside plastik. Sizce aralarında kalite farkı var mıdır? Fiyat Punto 2012 multijet

maceraci95
30/01/2013, 00:59
Merhaba arkadaşlar foruma yeni katıldım. Aracı Aralıkta aldım aldığım bayi İstanbul Beylikdüzünde Birmot kartel koruma için (plastik) 400 TL istedi. başka bir fiyat bayini aradım 150 TL civarı olur dedi. Arada çok fark var ve ikiside plastik. Sizce aralarında kalite farkı var mıdır? Fiyat Punto 2012 multijet

Ben dün taktırdım. Sağolsun Oto çok güzel montaj yaptı. Montajın önemi fazla çünkü davlumbazları da metal ayaklarla muhafazaya bağladık. Davlumbazların alt ucu boşta olduğundan sallanıyor. Metal ayaklar bu sallanmayı kesti. Su basıncından v.s. kırılacak korkum kalmadı. Ayrıca bende muhafaza için 250tl fiyat almıştım. Onun yerine yan sanayi muhafazayı kargo parası vermeden 45tl aldım. montajını yaptı.

F500
27/02/2013, 17:56
Bende duyduguma göre cogu fiat karter korumali gelio fakat bayiler ext
ra satmak icin sökuyorlar galiba,zaten cogunuz gormustur belki altindaki vida yuvalarini,koltuklari falanda sokselermis yada opsyonel olsun, kaputu acinca zemini ve pis bir motoru gormek benim icin cok itici,aslinda motorun tum parcalarininda uzun ömurlu olmasi icin tozdan kirden uzak tutulmasi lazim bence,motor temizligide sıkıntıli,sonuc olarak karter koruma plastik olanlar icin soylyrm belli bi yere kadar alt tarafi korusada motor sagligi acisinda cok hayırlı bi parca,olmamasinin tek avantaji sicak havalarda motor biraz daha cok hava alir,bazilarinin orj metalden oluyor guvenlik acisindan hesap edemediklerini dusunmek istemyrm,araba alirken bile bakiyrm karter korumasi var mi diye yoksada sonradan taktiryrm mutlaka

1ocak2011
27/02/2013, 17:58
Bende duyduguma göre cogu fiat karter korumali gelio fakat bayiler ext
ra satmak icin sökuyorlar zaten cogunuz gormustur belki altindaki vida yuvalarini,koltuklari falanda sokselermis yada opsyonel olsun, kaputu acinca zemini ve pis bir motoru gormek benim icin cok itici,aslinda motorun tum parcalarininda uzun murlu olmasi icin tozdan kirden uzak tutulmasi lazim bence,motor temizligide sıkıntıli,sonuc olarak karter koruma belli bi yere kadar alt tarafi korusada motor sagligi acisinda cok hayırlı bi a

Şehir efsanesi, Hiç bir punto (Sport Model Hariç ) karterli gelmiyor.

madenmaden
04/03/2013, 11:45
araçlarımız avrupadaki yollara göre hazırlandığı için hatta ilk 250 punto evo servislere gitmişti çünkü süspansiyonların türkiye deki yollara göre hazırlanmamış olması kartel korumada zaten bir tek bizim gibi ülkelerde yollarda türlü türlü taş vs olduğu için var :) ben sonradan yaptırdım kartaşta çokta memnunum tavsiye ederim

kimber
01/04/2013, 17:06
arkadaşlar karter koruma hakkında 2 düşünce var.

1. düşünceye sahip olanlar karter korumanın çok gerekli olduğunu takılmadığı takdirde ilerde bozuk yollarda karterin delinip aracın motoruna zarar vereceğini söylüyorlar

2. düşünceye sahip olanlar ise karter korumanın kaza sırasında araç içindekilere zarar vereceğini.motorun karter koruma olduğu için yere düşmeyip, şöför kabinine gireceğini,

Servise kartel bedelini sordum 325 tl gibi bir rakam verdi, oldukça yüksek geldi. Bu plastik mi metal mi acaba?

Garantisi bitene kadar mutlaka serviste takılması gerekir dimi?

magneta
01/04/2013, 17:40
arkadaşlar karter koruma hakkında 2 düşünce var.

1. düşünceye sahip olanlar karter korumanın çok gerekli olduğunu takılmadığı takdirde ilerde bozuk yollarda karterin delinip aracın motoruna zarar vereceğini söylüyorlar

2. düşünceye sahip olanlar ise karter korumanın kaza sırasında araç içindekilere zarar vereceğini.motorun karter koruma olduğu için yere düşmeyip, şöför kabinine gireceğini,

Servise kartel bedelini sordum 325 tl gibi bir rakam verdi, oldukça yüksek geldi. Bu plastik mi metal mi acaba?

Garantisi bitene kadar mutlaka serviste takılması gerekir dimi?

Geçen gün Muğla fiat servisine sordum yaklaşık 120 tl olduğu söylendi karter korumanın.
Aracı aldığım zaman Ankara Kavaklıdere Oto'daki müslüm abi de kartere özellikle dikkat etmem gerektiğini söylemişti bana. şu ana kadar fırsat bulup taktıramadım ama yakında 40.000 bakımında hemen taktıracağım.
Takılacak koruma plastik gibi bir şey. Kaza esnasında motor kırar zaten onu sıkıntı olmaz.
Şöyle bir örnek vereyim,
geçen gün fis önünde park yeri bulamamam nedeniyle yol kenarında plastik turuncu eğilip bükülebilen "baba" ların üstüne çıktım. sonra aracı çalıştırır çalıştırmaz araç stop ediyordu. tesadüf eğilip baktım araç altına, bu "baba" lardan biri motor kısmına doğru girmiş. zorda olsa eğip büküp çıkardıktan sonra araç çalıştı.

tab
01/04/2013, 21:17
Grande Punto Karter Muhafazası 1.4 (Benzinli) Kaporta Aksamı İthal (https://www.kirazcioglu.com/U17908,2651,grande-punto-karter-muhafazasi-14-benzinli-kaporta-aksami-ithal.htm) bir bakınız

kimber
02/04/2013, 09:40
arkadaşlar dün deha ot. aradım

karter plastiktenmiş zaten artık metalden yapılmıyormuş 350 tl istedi cok gedi S:

cihankardes
02/04/2013, 12:10
350 ye karter alınır ya :)

kimber
02/04/2013, 12:12
350 ye karter alınır ya :)

ucuz mu yanii

Castell
02/04/2013, 12:22
ucuz mu yanii

Çok pahalııı, pilastik tepsi gibi bişey bu kadar etmezz!!!! Alttan taş yedi mi zaten kolayca kırılıyor. Benzinli araçlar çabuk ısındığından sıcak yerlerdeki insanlara tavsiye etmem. Dizeller geç ısındığındn bi nebze daha faydalı die düşünüyorum......

kimber
02/04/2013, 12:35
Çok pahalııı, pilastik tepsi gibi bişey bu kadar etmezz!!!! Alttan taş yedi mi zaten kolayca kırılıyor. Benzinli araçlar çabuk ısındığından sıcak yerlerdeki insanlara tavsiye etmem. Dizeller geç ısındığındn bi nebze daha faydalı die düşünüyorum......

50 tl ederse eder, aracın garantisi bitmedi o nedenle mecburen serviste takılmalı diye düşünüyorum

vts64
15/04/2013, 16:29
50 tl ye 1.4 benzinlininki arkadaşlar işte link
Grande Punto Karter Muhafazası 1.4 (Benzinli) Kaporta Aksamı İthal (https://www.kirazcioglu.com/U17908,2651,grande-punto-karter-muhafazasi-14-benzinli-kaporta-aksami-ithal.htm)

kimber
16/04/2013, 10:35
bir fiat servisi metal takıyor bir diğeri plastik takıyor...

ben taktırmaktan vazgeçtimm... yan bakalitlerim var imiş...

yeniuye
04/10/2013, 13:48
Arkadaşlar yeni konu açmamak için bu konunun altına yazıyorum. Bir haftadır bulunduğum yerde havalar yağışlı buralarda da yolların maşallahı var her taraf çukur her taraf su bikintisi her taraf göl mübarek fazla uzamadan konuya geçeyim ister istemez su birikintilerine daldığımız zaman oluyor bugün de bir tanesine girdim evin önüne gelince açtım kaputu baktım kaput altına kadar komple yıkanmış malum bizim puntolarda motorun altı açık benim motor şuanda benim 2006 model 1.3 mjet doblodan daha pis en uygun fiyata kapatmak istiyorum ne tavsiye edersiniz