Orijinalini görmek için tıklayınız : G. Punto 1.3 Mjet Dizel Almaktan Vazgeçmek Üzereyim
xoxxoxxox
14/08/2011, 15:05
Arkadaşlar bana fikir verebilir misiniz?
Maksimum bütçem 25000tl buna az km'li ve yeni sayılabilecek dizel bir punto alabiliyorum. Ancak city direksiyon mağdurlarını gördükten sonra vazgeçsem mi diye düşünmeye başladım. Çünkü bu fiyatın üstüne 2000tl tamirat ücretini hiç bir şekilde veremem.
Şimdi ise onun yerine 2004 model 70-80000 km'de tüplü focus bakmaya başladım. Siz ne öneriyorsunuz? Tavsiyeleriniz nelerdir?
Ben aracımı 25.000'e satıyorum.
1.3 Multijet.
2006 model, City sorunu halledilmiş (Direksiyon mili serviste değişmiş)
Skydome + sunroof
Beyaz renk
Angel + mercekli farlar
Ledli stoplar
Marşpiyeller
Logosuz panjur
Mugen rüzgarlık
Dinamik çift bölgeli dijital klima
Yeni 205 performans lastikler
5 kollu 16 inc alaşım jantlar
Park sensörü, yağmur sensörü vs..
6 ileri vites 90 bg.
Son bakımı hariç tüm bakımları yetkili servisinde yapılmış
Geçen hafta sıfır 60 amper akü takıldı.
vs. vs. vs.
Sorunsuz ve güzel bir araç..
OTO aracı gördü, o da aşağı yukarı bilgi verebilir tahmin ediyorum.
Araç bu:
https://forum.grandepuntotr.com/garaj/28364-white-evil-666-o-bir-italyan.html
Düşünürsen görüşelim.
Kullanıcı hataları dışında aracım için 6 ay hiçbir arıza çıkarmayacağına ve marşı ikinci kez basmayacağına dair garanti de veriyorum.
Selamlar.
xoxxoxxox
14/08/2011, 16:14
xnode ankaradayım ben.
city sorunu halledelilmiş modeller tekrar arıza çıkartabiliyor okuduğum kadarıyla
Hayır herhangi bir sorun çıkarmıyor. Yetkili servisle görüşebilirsin dilersen..
cem arabayı neden satıyorsun? bravo mu var ufukta ;)
Keyfe keder satıyorum Uğur, gayet memnunum araçtan...
Alman'dan İtalyan'a geçtik bakalım. Belki Giuiletta olur. :)
anladım,ben de evomdan çok memnunum sadece keşke beyaz alsaydım,beyaz daha çok yakışıyormuş evoya... jip almadıktan sonra evoyu satmam heralde..
hocam ben 2 tane punto aldım sattım çok şükür ALLAHIMA hiçbir sıkıntı çıkarmadı çıkarsada zaten 2000 lira falan verilmiyor merak etmeyin..focus tüplü alcaksınız onun tüp ayarı ıvır zıvır emin olun daha çok uğraşırsınız..
Ben NAVARA alacaktım, test sürüşüne falan çıktım, aracı beğendim.. Ancak vergiler çok yüksek bu yüzden vazgeçtim. Sonra Leon alayım dedim, o da çok fazla yakıt harcıyor ve tipi de GP'den güzel değil bence, zevk meselesi tabii.. Bu saatten sonra drift/artistlik vs. yapacak bir durumumuz da yok.. :D Zaten yılın yarısından fazlasında yurtdışındayım, boşu boşuna o kadar vergi ödemek istediğimden GP aldım. İyi de yapmışım...
bu arada ekliyeyim cem kardeşimin arabası sitede hatrı sayılır bir arabadır..
vonali26
14/08/2011, 19:21
Focus larda 100 bine doğru hararet sorunu çıkarıyor aman dikkatli olun.
seastar1905
14/08/2011, 19:37
bırak focusu puntodan şaşma bence karizma yakışıklılık puntoda...
xoxxoxxox
14/08/2011, 19:43
Arkadaşlar punto almak istiyorum açıkçası ama bu city motor arızası sanırım çok sık karşılaşılıyor ve 1 kere tamir olanlarda bile tekrarlayabiliyor. Birde benim alacağı maraç 2. el olacak bakımlarıda serviste yaptırmadıysa değişim bayağı zor olur herhalde diye düşünüyorum.
seastar1905
14/08/2011, 19:48
city motor arızası yapılmış bir punto bulabilirsen tektar aynı sıkıntıyı yaşamazsın diye tahmin ediyorum..tabi bunu en iyi kullanan arkadaslar bilir..
fixer1981
14/08/2011, 19:55
punto şekli güzel ancak kibar bir araba... ben ikinci el aldım ancak aldım alalı dertten lurtulamıyorum öncesinde megane kullanıyodum privilage onu benzinli olduğu için taktım ve şu an gaz koymadığıma pişmanım :( ikinci el alacaksan mutlaka servis bakımlı olmasına dikkat et yoksa benim gibi 4 ayda bütün aracı elden geçirmek zorunda kalırsın müşterisini bulsam satacam arabamı biliyorum bir sürü olumsuz cevap gelecek bu mesajımın üzerine ama unutmayın ki bende punto kullancısıyım bundan öncede 1.5 yıl benzinli linea kullandım tavsiye etmiyorum kimseye bir de şu var focus ve punto arasında dağlar kadar fark var ayrı sınıf araçlar o yüzden ikisini kıyaslamak yanlış olur... son olarak eklemek istediğim acemi söför değilim bundan önce dizel araçta kullandım çok uzun bir süre ve çok yol yaptım o yüzden kimse senin kullanım şeklinden kaynaklı demesin punto 1.5 motorlu clio ve megane dan daha fazla yakıyor bunu defalarca denedik arkadaşımda authentik megan 2008 80 lik var aynı yolu gittik bu yaz onun ortalaması 5.4 benim 6.0 aynı şartlarda kullandık aracı emin olun buna ben kullandığım aracı kötülemek istemiyorum ama aradığımı bulamadım puntoda derseniz ki hiçmi güzel bir tarafı yok elbette var bir kere şekline laf yok donanımı da öyle benim aracımda esp paketide var ve müthiş yol tutuyor bilmiyorum müşterisi çıkarsa anında satarım sahibinden de ilanı var zaten :))) 23500 nakite satarım aracımı 2008 model 90 lık ve kaportası sorunsuz değişen yok sadece sağ arka kapıda lokal boya var lastikleride sıfır...:w00t2000::w00t2000:
başkalarının puntosuna bakıp pişman olmak istiyorsanız almayın..
Arkadaşlar punto almak istiyorum açıkçası ama bu city motor arızası sanırım çok sık karşılaşılıyor ve 1 kere tamir olanlarda bile tekrarlayabiliyor. Birde benim alacağı maraç 2. el olacak bakımlarıda serviste yaptırmadıysa değişim bayağı zor olur herhalde diye düşünüyorum.
Eğer eski bir GP'den çıkma direksiyon mili takılırsa tekrarlayabilir tabii ama yetkili servisin taktığı yeni nesil direksiyon milinde böyle bir sorun yok. Dediğim gibi yetkili servisi arayın ve sorun bu kadar basit.
seysey37
14/08/2011, 20:00
temiz düşük kilometreli hatta garanti bi araç bulabilirsiniz bence bu fiyatlara..her puntoda o sıkıntı olcak diye birşey yok zaten..ben 70-80 bindeki focustansa bakımlı puntoyu tercih ederim..tavsiyede ederim..
fixer1981
14/08/2011, 20:26
bu konuyla ilgili çok fazla şey yazılmış city modu kullanması çok zevkli direksyon yok gibi ellerinin arasında... çok şükür benim aracımda sorun da yapmadı ama meraktan sordum nedir komple değişim diye ki zaten başına bir iş gelirse komple değişiyomuş ve gürsoy otoda bana söylenen yaklaşık 2800 tl bir bedel çıkıyormuş masraf olarak...
xoxxoxxox
14/08/2011, 20:29
3000 tl de az para değil yani eğer garanti karşılamazsa
Arkadaşım bizim yukarıda yazdıklarımızı okuduğundan emin değilim. Bak yukarıda ne yazdım ben..
WiSTaRiA
14/08/2011, 20:39
city motoru değişmiş aracın tekrar city arızası çıkarmıyacak diye birşey yok... Çıkarabilir... Forumumuzda 2nci ye city motoru değiştirmiş arkadaşlar bende mesela... Ama 2nciden sonra değiştirlmiyeceğine eminim çünkü city motorlarını fiat değiştirmiş aldıkları şikayetlerden...
Evet yeni nesil city motorunda bu sorun yaşanmıyormuş ben de servisten öğrendim.
Bolu_Beyi
15/08/2011, 01:49
Arkadaşım City Mod kronik olarak bazı modellerde arıza yaratıyor bu doğru. Ama hepsinde değil buraya dikkat çekmek isterim. Aracım 2006 model çok şükür hiçbir problem yaşamadım. Zaten Fiat 'da bunu kronik hata olarak kabul ediyor. Aracınız olaki city den arıza verdi anlayışlı bir şekilde çok çok uygun hatta ücret almadan değiştirdiklerini duydum... Tabi karar yine sizin bencede Punto'dan şaşmayın...
Infortion
15/08/2011, 02:27
2006 Model Grande Punto aracımda mevcuttu bu arıza 2011 Ocak ayında Yetkili Serviste ücretsiz değiştirdiler. Bence City için pek korkmanıza gerek yok. Alın ve keyfini sürün.
arkadaşlar bu city düğmesine basmadığınız zaman city arızası olsa bile sorun çıkmıyor değil mi? çünkü bence bu city modu hiç bir işe yaramıyor. yani city arızası olsa bile bence bir önemi yok.
İnternetten okuyarak city modu arızaları yüzünden gp den vazgeçiliyorsa bana şu anda kronik sorunu olmayan, herkes tarafından sorunsuz kabul edilen, hiç kimsenin sorun yaşamadığı bir marka/model söyleyin Buna pahalı araçlar da dahil Belirlenen marka/modeli yine internetten araştırıp buraya yazalım City modunda arıza yaşayan başı ağrıyan kişiler var ama hangi araçta böyle sorunlar yokki? Ayrıca bu sorunları aracın garantisi bitmiş olsa bile birçok servis iyi niyet garantisinden çözdü
Forumlarda 50.000-60.000 tl ye sıfır km araç alıp ilk kırmızı ışıkta aracı stop eden ve haftalarca serviste kalan vw dsg şanzumanlı araç kullanıcıları var Forumlarda bu sorun araştırılırsa bütün vw dsg ler kronik sorunlu diye karşımıza çıkar ama gerçekte satılan araçların çok küçük bir kısmında bu sorunla karşılaşılmış Ayrıca şu anda otomatik vites bir vw ister benzinli ister dizel olsun en erken şubat ayı gibi alınabiliyor
Bu aralar aracımı sattım ve forumları gezerek daha önce kullanmadığım araçları tanımaya çalışıyorum Bir ara honda civic forumuna takıldım Aracın son kasası çıktıktan beri yaklaşık 6 yıl oldu Araç daha gelmeden başlayan yorumlar bugüne kadar devam ediyor ve yüzlerce sayfa olmuş Bir arkadaş yazmış "Civic otomatik vites alacağım ama hondanın otomatiği çok sorunluymuş siz ne dersiniz" Forumdaki arkadaşlar 6 yıldır otomatiği sorunlu olan civic sayısının yok denecek kadar az olduğunu foruma yazılan böyle bir sıkıntı olmadığını belirtmişler Ama arkadaş pek tatmin olmamıştı
Bence gp alın Sıkıntı yaşarsanızda servisler gereken yardımı yapacaktır
3000 tl de az para değil yani eğer garanti karşılamazsa
açtığın başlığı verilen cevapları okuyunca vazgeçmen iyi olur kanaatine vardım..
albay_alpay
18/08/2011, 01:49
Arkadaşım City Mod kronik olarak bazı modellerde arıza yaratıyor bu doğru. Ama hepsinde değil buraya dikkat çekmek isterim. Aracım 2006 model çok şükür hiçbir problem yaşamadım. Zaten Fiat 'da bunu kronik hata olarak kabul ediyor. Aracınız olaki city den arıza verdi anlayışlı bir şekilde çok çok uygun hatta ücret almadan değiştirdiklerini duydum... Tabi karar yine sizin bencede Punto'dan şaşmayın...
benimki de 2006 kardeş ve geçen hafta indirimle 860tl ye mal oldu bana, full servis bakımlı ve uzatılmış garantisi biteli daha 6 ay olmasına rağmen ve fiat asla bunu kronik hata olarak kabul etmiyor,hatta konuşurken kronik kelimesine bile tahammül edemiyor...fiat yetkilisi ceyhun bey bu yazdıklarımı okuyordur inşallah...
aykut_1914
18/08/2011, 03:16
arkadaşlar bu city düğmesine basmadığınız zaman city arızası olsa bile sorun çıkmıyor değil mi? çünkü bence bu city modu hiç bir işe yaramıyor. yani city arızası olsa bile bence bir önemi yok.
arkadaşlar bende bunu ögrenmek istiyorum? bilgili arkadaşlar bi açıklasa aslında...
yani biz city modu düğmesine basmasak,yani kullanmasak bile bu motor hata verebiliyor mu?
yada tut ki diyelim verdi bu olay normal mod bir sürüşte şehir içi,yol tutumunu veya direksiyon rhatlıgını etkiliyor mu??
arkadaşlar bende bunu ögrenmek istiyorum? bilgili arkadaşlar bi açıklasa aslında...
yani biz city modu düğmesine basmasak,yani kullanmasak bile bu motor hata verebiliyor mu?
yada tut ki diyelim verdi bu olay normal mod bir sürüşte şehir içi,yol tutumunu veya direksiyon rhatlıgını etkiliyor mu??
ister arabayı aldığınızdan beridir city modu ile kullanın ister kullanmayın yapacağı varsa yapar.
city arızası verdiğinde direksiyon her halükarda sertleşir. city modunda olsun olmasın.
bu kadar büyütmeyin. birazcık dişli olursanız arıza durumunda değiştirirsiniz arkadaşlar.
ultraslan33
18/08/2011, 03:30
hiç durma focus al zaten ondan sonra yanından geçen puntolara bakıp üzülürsün..focus tam anlamıyla bi odun hemde yontulmamış..iki şeyden gıcıklanırım 1:gri renk arabadan 2: piyasa için çabuk giden araçlardan(corolla-focus-opel vs) tabii zevk meselesi ..ben istesem leon alabilirdim ama gp çok güzel bi araba:)gece rüyalarıma giriyo arabam:DDçokk seviyorum
albay_alpay
18/08/2011, 04:20
ister arabayı aldığınızdan beridir city modu ile kullanın ister kullanmayın yapacağı varsa yapar.
city arızası verdiğinde direksiyon her halükarda sertleşir. city modunda olsun olmasın.
bu kadar büyütmeyin. birazcık dişli olursanız arıza durumunda değiştirirsiniz arkadaşlar.
bu dişli olmak nasıl bişey hocam bi açıklar mısın?gerektiğinde benden çamur,çirkef bi adam yoktur açıkçası ama itiraf etmeliyim 20 gün defalarca telefon görüşmesi yaptım fiatla ve sonuç yüzde 50 indirimle 861tl oldu...adam yaptırmazsan öyle bin diyo istediğin kadar dişli ol...müşteri hizmetlerinden ceyhun efendi de her kullanıcı ve araca farklı indirimlerin sistem tarafından tanımlandığını ve yapacak bişey olmadığını savunuyor kronik problemmiş işte bu sitede yazıyo falan dediğinde de ne alakası varmış efendim her yazılana da inanmayın diyor...ha bi de güya bu sitede sadece sorun yaşayan arkadaşlar buluşuyormuş;piyasada en az 15-20000 tane gp olduğunu düşünürsek bu kadar sayıda verilen arıza onun kronik olduğunu göstermezmişmişmiş...
E_N_D_E_R_
18/08/2011, 07:43
Sonuç ta karar senin....ihtiyaçlarını ve isteklerini bilirsen ne almak istediğine kolay vereceksindir...
aykut_1914
18/08/2011, 15:21
hocam cevabın için teşekkür ederim,ilk defa punto kullanıcam. Hatta ilk defa fiat araba aldık. İllaki sertleşir demişin ya çok etkiliyo mu peki? rahatlığı illaki bozulur ama ne derece mesela,zorlanır mı?
bi 90 model ford direksiyonu havası vermesin bana :gun_band:
bu dişli olmak nasıl bişey hocam bi açıklar mısın?gerektiğinde benden çamur,çirkef bi adam yoktur açıkçası ama itiraf etmeliyim 20 gün defalarca telefon görüşmesi yaptım fiatla ve sonuç yüzde 50 indirimle 861tl oldu...adam yaptırmazsan öyle bin diyo istediğin kadar dişli ol...müşteri hizmetlerinden ceyhun efendi de her kullanıcı ve araca farklı indirimlerin sistem tarafından tanımlandığını ve yapacak bişey olmadığını savunuyor kronik problemmiş işte bu sitede yazıyo falan dediğinde de ne alakası varmış efendim her yazılana da inanmayın diyor...ha bi de güya bu sitede sadece sorun yaşayan arkadaşlar buluşuyormuş;piyasada en az 15-20000 tane gp olduğunu düşünürsek bu kadar sayıda verilen arıza onun kronik olduğunu göstermezmişmişmiş...
direksiyon mahalle arasında aniden sertleşip sola çekti, kaldırıma çıkıp kaza yapıyordum çocuk eziyordum noterden tastik çekip yollayacam bütün kanallara haber verecem deyin işler nasıl değişir
ortada fiat tarafından yapılan bir hata var üstelik kabullenilmiş bir hata ancak halen yüzsüzce kronik sorun değil diyebiliyorsalar onların genişliğidir. yıllardır bu ülkeden milyarlarca dolar para kaldırdılar kıçı kırık üretim maliyeti 200 Tl olan bir motoru değiştirmekten kaçınıyorlar.