PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kantarcı Oto Bakım Fırsatı- 199 TL

emtue
12/08/2011, 12:21
Arkadaşlar bugün bir fırsat sitesinde gözüme çarptı,

grupfoni [ Fiat Kantarcı Yetkili Servisi (https://www.grupfoni.com/Istanbul-Anadolu/fiat-kantarci-arac-bakimi-1?utm_source=newsletter&utm_medium=e-mail&utm_*******=istanbul&utm_campaign=11_08_11-2)

406 TL şişirilmiş bir bir fiyat gibi geldi, Medos'u aradım 200 lira civarı tutar dediler bu işlemler; siz ne dersiniz?

vdevir
12/08/2011, 14:21
Arkadaşlar,

yetkili servisde işçilik sürelerine dikkat etmenizi öneririm. servis işçilik saati kadar , ücret yazmak zorundadır. Araç beklemeleri düşmesi de zorunludur.

geçen yağ bakımıma gitmeden önce telefonla sadece yağ ve filitre değişm işçiliğini sordum: 60 TL dediler. işçilik saati 30 TL\saat.
bana 2 saat yazmak istediler.

oysaki değişim 45 dakika sürdü, 27 TL aldılar. Eğer 60 Tl fatura kesselerdi, Fiatın müşteri hizmetlerini arayacak puanlarını kıracaktım.

bu puanlama, çok önemldir.servislerin primlerini etkiliyor.

Ziyaretçi049
12/08/2011, 15:53
Bakım Parçaları
Motor Yağı 2 Lit.
Motor Yağı 1 Lit.
Yağ Filtresi
Mazot Filtresi
Hava Filtresi
Polen Filtresi
Cam Suyu
İşçilik
Klima Sistemi Bakım ve Temizliği

Ben bu bakımı sanayide 120-150TL arası yaptırıyorum bunlar normalde 406TL mi alıyormuş :S

Infortion
12/08/2011, 19:24
Valla 406 tl tutmasada bu işlemler için 300 320 lirası fiyat aldım hep servislerden. Ama ben aynı işlemi başka bi yetkili serviste 277 liraya yaptırmıştım 100.000 km bakımında. Ben alıcam sanırım bu fırsatı sanayide yaptırmak istiyordum 110.000 km bakımını ama 200 tl tutucaksa yetkili servis hiç dışarda uğraşmama gerek yok. Garantili iş yaptırmış olurum. Hem Kantarcıyı hiç denememiştim banada yakın gidip deneme fırsatı bulurum :)

emtue
12/08/2011, 23:39
Bakım Parçaları
Motor Yağı 2 Lit.
Motor Yağı 1 Lit.
Yağ Filtresi
Mazot Filtresi
Hava Filtresi
Polen Filtresi
Cam Suyu
İşçilik
Klima Sistemi Bakım ve Temizliği

Ben bu bakımı sanayide 120-150TL arası yaptırıyorum bunlar normalde 406TL mi alıyormuş :S

Ben hesaplayınca aynı geliyor,

Yağ 75 TL
Mazot filtresi 60 tl
hava, polen yağ filtresi 40 tl
Cam suyu 5 TL
İşçilik 25 TL

205'e geliyor sanayide,
tek farkı birinde yağ selenia diğerinde ise mobil 1

karar veremiyorum bir türlü alsam mı almasam mı diye..

Otopon - Fırsatları görmek için şimdi kaydolun - Türkiye'nin İLK Otomobil Fırsat Kuponları Grup Satınalma Kampanya Sitesi (https://otopon.com/deals/cihanotomotiv)
Otopon - Fırsatları görmek için şimdi kaydolun - Türkiye'nin İLK Otomobil Fırsat Kuponları Grup Satınalma Kampanya Sitesi (https://otopon.com/deals/hpgarajbakim)

Şöyle yerler de mevcut..

Honor COOPER
13/08/2011, 12:53
Arkadaşlar bugün bir fırsat sitesinde gözüme çarptı,

grupfoni [ Fiat Kantarcı Yetkili Servisi (https://www.grupfoni.com/Istanbul-Anadolu/fiat-kantarci-arac-bakimi-1?utm_source=newsletter&utm_medium=e-mail&utm_*******=istanbul&utm_campaign=11_08_11-2)

406 TL şişirilmiş bir bir fiyat gibi geldi, Medos'u aradım 200 lira civarı tutar dediler bu işlemler; siz ne dersiniz?
Bildiğiniz tam bakım bu mazot filtresi bile dahil klima bakımıda cabası ben klima bakımı olmayan 40000 bakımı için aradığım 3 servistende 400TL fiyat aldım hatta Carbon Clean de yapmamız gerek dediler onuda eklediklerinde ortaya 450 TL fiyat çıktı.bence bu fırsat çok uygun.

emtue
13/08/2011, 17:45
ben hala karar veremedim dostlar,

selenia kullanıp servise mi soksam,mobil 1 kullanıp sanayiye mi götürsem?

150 bin kmdeki araç için farkeder mi ne dersiniz?

skystar37
16/08/2011, 11:26
Ben bile alabilirim zira 50bin bakımı için ne kadar rakam çıkartacaklarını tam bilmiyorum ama bu rakama denk bir rakam çıkacak ise arada mazot filtreside değişmiş olur diğerleri zaten ara bakımda standart değişecekler.

skystar37
21/08/2011, 00:11
Evet arkadaşlar bugün bu kampanya için kantarcıya gittim bostancı oto sanayinin içinde sanayici dükkanlarından pek bir farkı olmayan bir servis. İşlemler oldukça hızlı ilerliyor yapılacaklar dışında ekstra bişey yapılmıyor ancak araç başında bakım boyunca dolaşabiliyorsunuz araç ile ilgilenen ustaya sorular sorabiliyorsunuz. Yalnız haftasonuna denk geldiğimden dolayımı yoksa sanayi içinde olmasından mı bilmiyorum fakat baya yoğunlar birde personel sayısı bana sanki biraz az gibi geldi ama dediğim gibi haftasonuna denk geldiğinden olabilir belki emin değilim.

Kısaca araç bakımı esnasında ben aracımın başında durmak istiyorum yapılan işlemleri birebir takip etmek istiyorum diyorsanız gidilebilecek bir servis fakat benim için biraz uzak olmasından kaynaklı ve yine böyle bir avantaj durumu olmaz ise pek gitmeyi düşünmüyorum yalnız dediğim gibi bir memnuniyetsizlikten değil tamamen mesafeden kaynaklı.

emtue
21/08/2011, 13:34
Evet arkadaşlar bugün bu kampanya için kantarcıya gittim bostancı oto sanayinin içinde sanayici dükkanlarından pek bir farkı olmayan bir servis. İşlemler oldukça hızlı ilerliyor yapılacaklar dışında ekstra bişey yapılmıyor ancak araç başında bakım boyunca dolaşabiliyorsunuz araç ile ilgilenen ustaya sorular sorabiliyorsunuz. Yalnız haftasonuna denk geldiğimden dolayımı yoksa sanayi içinde olmasından mı bilmiyorum fakat baya yoğunlar birde personel sayısı bana sanki biraz az gibi geldi ama dediğim gibi haftasonuna denk geldiğinden olabilir belki emin değilim.

Kısaca araç bakımı esnasında ben aracımın başında durmak istiyorum yapılan işlemleri birebir takip etmek istiyorum diyorsanız gidilebilecek bir servis fakat benim için biraz uzak olmasından kaynaklı ve yine böyle bir avantaj durumu olmaz ise pek gitmeyi düşünmüyorum yalnız dediğim gibi bir memnuniyetsizlikten değil tamamen mesafeden kaynaklı.

Ben de kerizlik mi ettim bilmiyorum ama işyerime yakın olan dolapdere sanayiye gittim.

Mobil Super 3000 Tam sentetik 5w-40 yağ 60 TL
Hava-Polen-Yağ filtresi 25 TL
Mazot filtresi (opar) 55 TL
Yağ Filtresi Kapağı 55 TL
İşçilik 30 TL

Toplam 225 TL

Yağ filtresinin kapağını yarım saat uğraş sonunda açamadılar, bana sordular kıralım mı 10-20 lira bir şeydir yoksa filtre değişmeyecek dediler, bende kırın dedim. Parçacıyı aradık 65 TL dedi, indirimli 55 e bıraktı.

Servis bu durumda ne yapardı bilemiyorum, kapağı kırıp zaten kapağınız kırıkmış diyip yine bu parayı alır mıydı yoksa açamamayı kendi hataları görüp bunu fatura etmez miydi bir fikrim yok.

Sonuçta sanayi bir kez daha pişman etti beni, bundan sonra böyle fırsatları kaçırmayacağım.

skystar37
21/08/2011, 17:02
Parça sökülmez diye birşey yok hadi sökülmüyor kırarım mı diye soru sorup sonrasında net rakamı öğrenmeden kırıpta yenisini almaya kalkmak büyük saçmalık ya 55TL ye değilde 255TL ye satın alınabilecek bir parça olsaydı? Sonuçta sanayilerde çok iyi ustalar ve atölyeler var ama ne yazık ki çok çok kötüleri de var o yüzden Fiat araçların servis ve sanayi ücretleri arasında çok büyük meblağlar yok o yüzden en mantıklısı yetkili servis gibi duruyor benim gözümde ama mesela renault tarafında bu böyle değil kardeşimdeki clio3 dizelin ara bakımı için yetkili servis 300-350TL fiyat çıkarttırken sanayideki yağcıda orjinal parçalar ile ben bu işlemi 95TL ye yaptırıyorum.

Bilgi vermesi açısından Kantarcıda değişen parçalar ve toplam ödediğim rakamı aşağıya yazıyorum
selenia 5w30 2lt 58,33
selenia 5w30 1lt 31,86
hava filtresi 10,10
181 klima tem. spr 21,19
yağ filtresi 8,31
polen filtresi 10,21
yakıt filtresi 56,18
autokit cam suyu 2,97

toplam 199,15
iskonto 29,57
kdv matrahı 169,58
kdv %18 30,52
fatura toplamı 200,10

emtue
21/08/2011, 17:30
Parça sökülmez diye birşey yok hadi sökülmüyor kırarım mı diye soru sorup sonrasında net rakamı öğrenmeden kırıpta yenisini almaya kalkmak büyük saçmalık ya 55TL ye değilde 255TL ye satın alınabilecek bir parça olsaydı? Sonuçta sanayilerde çok iyi ustalar ve atölyeler var ama ne yazık ki çok çok kötüleri de var o yüzden Fiat araçların servis ve sanayi ücretleri arasında çok büyük meblağlar yok o yüzden en mantıklısı yetkili servis gibi duruyor benim gözümde ama mesela renault tarafında bu böyle değil kardeşimdeki clio3 dizelin ara bakımı için yetkili servis 300-350TL fiyat çıkarttırken sanayideki yağcıda orjinal parçalar ile ben bu işlemi 95TL ye yaptırıyorum.

fatura toplamı 200,10

İnanın aradaki 30 TL'den kaçmıyordum,

Sadece yağ konusunda tereddütte kaldım, tam sentetik olsun istedim.

Ayrıca kapak açılmıyordu hakkaten, üzerindeki yivler aşınmıştı lokma anahtarı vs tutmuyordu.

Sağlık olsun, ders almış olduk.

E_N_D_E_R_
22/08/2011, 01:18
bu işler para ve vicdan arsında gider gelir...

skystar37
22/08/2011, 01:26
İnanın aradaki 30 TL'den kaçmıyordum,

Sadece yağ konusunda tereddütte kaldım, tam sentetik olsun istedim.

Ayrıca kapak açılmıyordu hakkaten, üzerindeki yivler aşınmıştı lokma anahtarı vs tutmuyordu.

Sağlık olsun, ders almış olduk.

Üzerindeki yivler eğer daha önceki bakımlar yetkili serviste olmuş ise aşınma onlardan kaynaklı olmuştur ve o parçayı bana göre ücretsiz değiştirmeleri gerekir zira o parçayı kullanıcının sök-tak yapması anlamlı değil ama yetkili servis bunların sağı solu belli olmaz..