PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Emniyet kemeri ikaz sesi problemi.

EPKAH
10/08/2011, 19:44
Benim emniyet kemeri takılı olduğu halde yolda giderken birkaç saniye uyarı veriyor. Bu sorun yolda giderken devamlı oluyor. Kemer tokasını ters taktığımda hiç uyarı vermiyor. Böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu? Servise götürdüm kemer takılan yere yağ sıktılar ama değişen bir şey olmadı. Acaba sorun kemer tokasında mı?

zafer murat
10/08/2011, 20:18
ters takınca düzeliyorsa sorun olabilir tokada

pertry
10/08/2011, 20:40
Toka Problemi bendede oldu bende ikaz sistemini komple iptal ettim artık ses felan çıkarmıyor
tak çıkar yapa yapa kontaklar bozuluyor.
Emniyet kemeri hayat kurtarır takmadan yola çıkmayın aman aman.

clax22
10/08/2011, 21:24
serviste herseye yag sıkıyor :)

zafer murat
10/08/2011, 22:29
garantisi varsa hallettirin yoksa herhangi bir elektrikçiden koltuğun altından ikaz sesini keser.

EPKAH
12/08/2011, 19:23
maalesef garantisi yok. sesi kapattırmak istemiyorum,kapattırırsam kemeri takmam :)
acaba bu tokayı serviste ters çevirtebilir miyim? her seferinde ters çevirip takmak zor oluyor bir de unutuyorum yolda giderken ters çevirmek zor oluyor.

xnode
13/08/2011, 00:47
Ben şu emniyet kemeri tokası tabir edilen aparattan kullanıyorum. Çiftini 5 TL'ye aldım. üzerine emniyet kemerini takabiliyorsunuz.. Kısa mesafelerde kemer ikazı gerçekten sıkıntı oluşturuyor..

https://images.gittigidiyor.com/3420/EMNIYET-KEMERI-TOKASI__34205430_0.jpg

WiSTaRiA
13/08/2011, 02:31
demokraside çareler hiçbir zaman tükenmez :D:D

EPKAH
13/08/2011, 12:59
Ben şu emniyet kemeri tokası tabir edilen aparattan kullanıyorum. Çiftini 5 TL'ye aldım. üzerine emniyet kemerini takabiliyorsunuz.. Kısa mesafelerde kemer ikazı gerçekten sıkıntı oluşturuyor..

https://images.gittigidiyor.com/3420/EMNIYET-KEMERI-TOKASI__34205430_0.jpg

evet onu ben de gördüm emniyet kemeri yükseltici diye satılıyor baumax da görmüştüm. Ama benim derdim sesi kesmek değil kemeri takmak ve taktığım halde uyarı sesi gelmesini önlemek. Yinede teşekkürler aklıma başka bir fikir getirttin sağol :)

krm1983
13/08/2011, 22:32
Aslında kemer takmayarak kendimizi kandırıyoruz.Bu tür aparatlara gerek yok.En çok kazada yaralanma riski kısa mesafelerde.

EPKAH
10/02/2012, 21:47
baumaxtan emniyet kemeri yükseltici diye satılan aparattan aldım. bunu kullanınca ses kesildi artık hiç ötmüyor kemer. Böyle sorunu olana tavsiye ederim. Kemeri takmamazlık yapmıyorum zaten airbag bozuk bide kemeri takmazsak...

krm1983
10/02/2012, 21:56
Fiat'ın üstün donanım belirleme politikası sayesinde bu donanımda araçta emniyet kemeri yükseklik ayarı yok.1999 model palio HL aracımda bile vardı.

EPKAH
11/02/2012, 14:45
Fiat'ın üstün donanım belirleme politikası sayesinde bu donanımda araçta emniyet kemeri yükseklik ayarı yok.1999 model palio HL aracımda bile vardı.

oradan kısıp büyük kar etme amacındalar da ondan!

krm1983
11/02/2012, 20:11
oradan kısıp büyük kar etme amacındalar da ondan!

İtalyan çingeneliği

oz.frkn
12/02/2012, 01:44
serviste herseye yag sıkıyor :)

hahah katılıyorum.

tokanın neresinde olabilir ki bildiğin iletken. ama yinede ince bi zımpara vurulabilir sorunun yuvada olduğunu kanaatindeyim.

tayfux
12/02/2012, 15:03
vd40 sıkın birşey kalmaz :) servise benzemeye başladık git gide :D

ercan60
13/03/2012, 00:29
Arkadaşlar bu sorunu ben de yaşıyorum. :) Emniyet kemerini 100 m için dahi olsa direkt takarım. Çok şükür bu alışkanlığı edindim. Ama son zamanlarda kemeri taktığım halde bu sesi duymaya başladım. Şöyle bir iki oynatıyorum kesiliyor sonra yine geliyor. Yuva yalama olmuş sanki.

Emniyet kemeri tokasını şöyle bir bantla kalınlaştırmayı düşünüyorum. Bakalım olacak mı?

ercan60
13/03/2012, 02:14
Evet oldu. :)

gurik
13/03/2012, 02:38
değiştirin.kontakların arası açılmış. hava yastığınızı devre dışı bırakır.
güvenlik sorunu olduğu için iyi niyet garantisi kapsamında değiştirmeleri gerekir.

farukileri
13/03/2012, 02:56
Aynı sorunu yaşadığım için anlatıyorum.

Kemer takılı iken aracın kemer takılı değil şeklinde ses vermesi; sürücü tarafındaki kemer tokasının(kemeri taktığımız yerin) sensörlerinde meydana gelen bir sıkıntıdan kaynaklanmaktadır. Hani birkaç defa alsanız sorun yok; ancak sürekli tekrarlanması durumunda bunun değişmesi gerekmektedir.

Bant ile kalınlaştırmak açıkçası var olan sorunu gizlemek oluyor ve biz zannediyoruz ki aslında daha uzun gidiyor. Halbuki bu durumda daha fazla zarar vermiş olmuyor muyuz? :) ben öyle düşünüyorum başkası farklı düşünebilir.

Değişim için Birmot İstinye'ye götürdüm aracımı ve toplamda 140-150 TL civarında bir ücrete değiştirttim. Bir saat içerisinde araç bakıma girer ve çıkar.Ayrıca iyi niyet garantisi kapsamında değiştirmediler. Bu durum bizim CITY arızası gibi kronik bir arıza olmadığı için iyi niyet kapsamına almıyorlar.

ykaya1983
13/03/2012, 19:05
Ben de bu emniyet kemer uyarısı rahatsızlığını anlayamıyorum bir türlü. O kadar rahatsız edici bir sesi yok ki.Ben hiç bugüne kadar kapatmayı düşünmedim.

Budweiser
13/03/2012, 19:12
Yanıltıcı toka kullanmayın. Allah korusun kaza esnasında toka takılı olduğu için airbag açacaktır yaralanmayacağınız varsa bile yaralanırsınız. Servise gidin sesini kapattırın daha sonra zaten menüyede geliyor sesi aç kapa. Bilinçli olduktan sonra ne zaman emniyet kemeri takacağınızı biliyorsunuz.

Ziyaretci046
14/03/2012, 15:20
ben hep takarım bizim dobloda var aynı ikaz ama sorun şu kısa mesafede köye gidiyoz 2 adım bir yere gitcen çan çan ya da sanayide parçacıya bi de benim punto tek kapı emniyet kemerini arkadan alıp takmak biraz zor bende puntonun iptal ettim cihazla tek kapı puntocular genelde benim gibi düşünüyor ama her zaman takılmalı öyle bozulan olursa taktığı haldede susmayan getirsin cihazdan kapatırız ;)

ercan60
14/03/2012, 23:52
Orjinal kemer tokasının en alt kısmına, deliklere gelmeyecek şekilde2 tur izola bant yapıştırın. Alltan sarkan kısmı kesin, o şekilde kullanınca sorun çözülüyor. Yol bilgisayarını aldatma gibi bir durum da yok ayrıca. Sadece gevşek olan kısım sıkılaşmış ve dil yerine tam oturmuş oluyor. Ama zamanla izola bantta bozulmalar oluyor, onun için daha sağlam tamir bandı geçseniz de olur ama görsel olarak iyi durmuyor o da.

cihankardes
15/03/2012, 16:10
ben hep takarım bizim dobloda var aynı ikaz ama sorun şu kısa mesafede köye gidiyoz 2 adım bir yere gitcen çan çan ya da sanayide parçacıya bi de benim punto tek kapı emniyet kemerini arkadan alıp takmak biraz zor bende puntonun iptal ettim cihazla tek kapı puntocular genelde benim gibi düşünüyor ama her zaman takılmalı öyle bozulan olursa taktığı haldede susmayan getirsin cihazdan kapatırız ;)

Ben :)

kaanarli
17/03/2014, 17:18
bende de ön yolcu koltugunda bu sorun var, biri oturduğu zaman kemer takılı olsa bile ikaz veriyor fakat oturan kişi koltugun ucuna dogru agırlıgını verip oturunca ikaz vermiyor.. ne yapmak gerekir acaba?

ibooovn
18/03/2014, 05:54
bende herzaman takardım kemeri 40 yılda bir takmadık ilerde takarım demiştim ve evden çıkar çıkmaz 100 metre gitmeden köşeyi dönünce cezayı geçirdiler :D :D :D