Orijinalini görmek için tıklayınız : siyah aracıma beyaz boya damlacıkları dolmuş:((
ultraslan33
09/08/2011, 23:29
arkadaşlar aracıma beyaz boya damlatmışlar hemde öyle böyle değil bir sürü damlacık..mazotla sildim geçmedi benzin ile bastıra bastıra silince de boya bi tuhaf oldu alacalı bulacalı??mat ve çizik duruyo..yarın sonaxta cila çizik giderme ve boya koruma yaptırsam geçer mi??allah aşkına bişiler deyin yav:((
pasta cila ile dene bakalım mert çıkar gibi gelio bana..
serkankucuk
10/08/2011, 10:02
pasta-cila değil de önce arabanızı yıkayın, kurulamadan önce kil (clay bar) ile boyalı yerleri iyice temizlemeye çalışın büyük ihtimalle kil o boyaları çıkaracaktır...
ultraslan33
10/08/2011, 11:48
serkan araç üzerindeki boya damlacıkları inanılmaz inatçıydı mazotla geçmeyince benzinle sildik ama bu seferde boya matlaştı. araçta boya koruma vardı acaba o wax tabakası mı dağılıp matlaştı?sonaxta kampanya var 150 ye boya kkoruma-parlatma yapıyorlar üstüne de sonax şampuan araç içi temizleyici ve hızlı cila hediye..bana çok uygun geldi..yarına randevu aldım oraya gitmeyi düşünüyorum
serkan abinin dediği gibi bass kili hocam
:D
ultraslan33
10/08/2011, 12:54
sh oğuz ahh mübarek ramazanda yaktılar canımı zaten elim çok sıkışıktı bi de bu iş çıktı başımıza...offff
Geçmiş olsun dostum umarım eskisi gibi olur boya. Ya bu insanlar neden böle dikkatsizler insanlar kolay alıyor sanki arabalarını.
kara kız
10/08/2011, 13:19
damlayan boya ager yaglı boya ise tiner bi şekılde işe yaraya bilir...oda riskli bi durum..kıl sızın işinizi hallettemez..yağlı boyayı çıkartmaz yan...plastık boya, sanayı tozu,demir tozu,reçine,zift vs gıbı maddelerını çıkartmakta oldukça iyi ama ne yazıkkı yağlı boya uzerınde pek bı etkılı olmuyor..arac uzerıne damlama buyuklugu nedir bilmiyorum ama sonaxta uygulama ustası çalıstığım yıllarda..bir çok arac geldi bu şekılde..damlaların buyuklugune göre yaptıgımız uygulamalar değişiyordu..eger damlalar buyuk ıse palet dediğimiz özel bır jıletle boyayı boya uzerınden dıkkatlice kazıyorduk..eger kucuk ıse 3000 kum su zımparasıyla aracı bol su ıle bolge bolge zımparalıyorduk zaten akan suda boyanın rengını görebılıyorduk..anca bu sekılde çıkartabılırsınız...bu işi bilen bilen biri olorak bunu soyleyebılırım..ama son donemlerdebelkı yenı bır ılaç cıkmıstır..yağlı boyayı cıkartabılecek...
zafer murat
10/08/2011, 13:24
Eski aracımda tecrübe sahibi olarak
o izleri gaz yağı ilede çıkarabilirsiniz uygulama bittikten sonra aracı bol su ile durulayın o izler çıkar
ultraslan33
10/08/2011, 13:26
ya arkadaşlar boya lekeleri geçti ama boyada matlık kaldı..o nasıl geçer ??gazyağı onu da geçirir mi??silme izleri kaldı benzinden dolayı..
LorDracula
10/08/2011, 13:29
serkan araç üzerindeki boya damlacıkları inanılmaz inatçıydı mazotla geçmeyince benzinle sildik ama bu seferde boya matlaştı. araçta boya koruma vardı acaba o wax tabakası mı dağılıp matlaştı?sonaxta kampanya var 150 ye boya kkoruma-parlatma yapıyorlar üstüne de sonax şampuan araç içi temizleyici ve hızlı cila hediye..bana çok uygun geldi..yarına randevu aldım oraya gitmeyi düşünüyorum
garanti bankasının kampanyasımı bu yoksa normal bir kampanyamı?
serkankucuk
10/08/2011, 13:29
hemşerim sen niye hemen benzine mazota sarılıyon önce bi dur araç boyasına zarar vermeyecek ürünleri deneseydik bi...
wax filan kalmamıştır tabi ama umarım şu mersin sıcağında mazot verniğini de soldurmamıştır.. valla mersin.de olaydım şimdi sonax'a 150 TL verdirtmezdim ama bence gidip de Sonax'a o parayı verme şimdi..
Edit: Neyse sadece solmalar kaldıysa onlar da polisajla geçer, ama 150 TL veremem diyorsan verme, dursun biraz daha...
ultraslan33
10/08/2011, 13:40
mersinde değilim serkan..niğde de çalışıyorum dün arabayı o halde görünce panikledim...ya öyle berbat durumda değil aracım ama titiz olduğumdan o matlıklar gözüme gözüme giriyor..bi de sonax kampanyası güzel hem hediyeleri iyi ondan uyguna gelir die düşündüm hemşerim ya..sağlık olsun puntişin zekatı olsun bu da:))
ultraslan33
10/08/2011, 13:41
garanti bankasının kampanyasımı bu yoksa normal bir kampanyamı?
kaan garantinin kmpanyası bu ama kampanydan faydalanmak için illa gidip garantiden mtv yatırmanıza gerek yok dediler burası küçük bi yer olduğundan çok insiyatifliler..bi kez de yol yardım trafik setli kampanyadan faydlanmıştım..
serkankucuk
10/08/2011, 13:51
mersinde değilim serkan..niğde de çalışıyorum dün arabayı o halde görünce panikledim...ya öyle berbat durumda değil aracım ama titiz olduğumdan o matlıklar gözüme gözüme giriyor..bi de sonax kampanyası güzel hem hediyeleri iyi ondan uyguna gelir die düşündüm hemşerim ya..sağlık olsun puntişin zekatı olsun bu da:))
siyah arabada iyice de göze batar tabi, valla küçük yerlerde de herkese güvenilmez ama sonuçta Sonax arabayı da berbat etmezler heralde... 150TL iyi aslında boya koruma işlemi için...
ultraslan33
10/08/2011, 13:54
serkancım sanayideki pasta cilacıları kaportacıları da biliyoruz..sonax ta ben önceden de yaptırmıştım çok güzeldi bi de niğde çok ufak bi yer müşteri kaybetmemek için öyle özen gösteriyorlar ki aklın fikrin şaşar...krallar gibi karşılanıp uğurlanıyon...işlem uzun sürecekse seni gideceğin yere bırakırlar...o yüzden içim rahat teslim ediyorum
serkankucuk
10/08/2011, 14:11
ooo tamam o zaman sıkıntı yok, zaten o matlaşma çok büyük bi problem değildir bence, hiç düşünmeye gerek yok Sonax tek çözüm heralde şu an...
ultraslan33
10/08/2011, 14:13
evet serkan zaten yaptıralı 2 ay olmuştu ama yeniletmiş olurum kış öncesi..sağolasın hemşerim ya..
serkankucuk
10/08/2011, 14:18
zaten 2 ay içinde wax'tan neredeyse eser kalmamıştır ya da koruması çok azalmıştır :)
ultraslan33
10/08/2011, 14:23
namussuzlar 6 ay diyo sonax garantisi var diiye ama bende çok hesaba almyorum:DD
Sakın tiner falan değdirmeyin aracınıza çok pişman olursunuz. Eğer kendiniz yapacaksanız gazyağı ile deneyin derim. Ama en iyisi pasta cila yaptırmak..
ultraslan33
10/08/2011, 14:50
evet cem hocam, değdrmedim zaten ne vernik bırakır ne boya..beyaz lekeler çıktı kalan matlık içinde sonaxtan randevu aldım zaten kafam rahatladı..ilginize çok tşkler arkadaşlar..