Orijinalini görmek için tıklayınız : Aracım Çok Yakıyor!!
herkese merhabalar.
günde 25 gidiş 25 geliş olmak üzere 50 km yolu ortalama 80 90 km civarı hızla gidiyorum. fakat aracım yaklaşık 34 kuruş yakıyor. shellden aldığım dizelin litresi 3,87 olduğundan 34/3.87 = 8.78 yaklaşık olarak yakıyorum. yağını filtrelerini yaklaşık 6000 km önce değiştirdim . bugün yetkili servise gittim fakat aracınızın yaktığı miktar normal dedi. ben de çıktım. başka yapacak bir şey aklıma gelmedi.
sorun nerede olabilir. sizlerin yardımlarını bekliyorum
ibrahim06
09/08/2011, 15:17
Bence mazotu POdan alın biraz daha düşer
Dur kalk ve yol şartları dışında aracı zorlayan ve yakıt tüketimini arttıran bir ekipman olabilir. Lastikler, rulmanlar vs. Bana da normalden fazla geldi.
Söylediğim gibi pek dur kalk yapmıyorum. Basıp gidiyorum. Enjektör temizletmek için servise gittim fakat bi ise yaramaz dediler.
aracınız 1,3 multijet değil mi? 9 lt.ye yakın aşırı fazla bravonun dizeli yakmıyordur okadar...
Evet 1.3 mjet 90 beygir olan modelden
mert_all
09/08/2011, 19:45
dizelse bu arac neden bu kadar yakıo :S tuhaf
emrahesmer
09/08/2011, 20:02
arkadaşlar bende puntonun fazla yaktığını düşünüyorum. yani motor küçük falan ama 100 geçtikten sonra yada ani kalkışlarda yakıtı çok yakıyor. bir usta bana küçük motorlu araçların daha çok yaktığını sölemiştide inanmamıştım. 1.5 megan ki kasası daha ağır benden daha az yakıyor. puntoyu ancak yavaş kullanacan gazı birden köklemeyecen 100 ü geçmeyecen öle ekonomik oluyor.
ben benzinliyle o kadar yakıyorum ve çok diyorum sen dizellle nasıl o kadar yakabiliyorsun anlamadım.
90 lık ise uzun yolda daha az yakması lazım..ben sattığım araç ile uzun yolda 13 kuruş yakıyordum..
StrawBeeRy
09/08/2011, 20:16
maalesef 90 lıklar şehir içinde çok yakıyor benimde şuan 7.2 gösteriyor
abiler ben arabayı sakin kullanıyorum. 2500 gibi vites atıp 1800 200 devir civarı kullanıyorum. zannedersem sorun benden kaynaklı değil. arabayla ilgili bir sıkıntı var. işte burada siz forumdaşların bilgilerine başvurmak istiyorum. aracın sıkıntısı / sorunu ne olabilir acaba
StrawBeeRy
09/08/2011, 20:17
araba kaç model kaç kmde?
yazılımsal olabilir arkadaşım beyindeki bilgileri kontrol ettir
StrawBeeRy
09/08/2011, 20:58
carbon,manifold veya enjektör temizliği felan yaptırdınızmı?
yol bilgisayarından bakıyorsan bazen yazılım nedeniyle yüksek gösterdiği oluyor hava filtresini falan değiştir çok etkiliyor..
bu değerler benim kendi ölçtüğüm değerler yol bilgisayarı değil. bugün carbon clean ve enjektör temizliği için yetkili servise gittim . bu iki işlemin de yakıta bir etkisinin olmayacagını , sadece performansı etkileyeceğini söylediler. ayrıca aracın yakıt değerlerinin normal oldugunu söylediler ki bence normak değil. ben de yaptırmaktan vazgeçtim cıktım
StrawBeeRy
09/08/2011, 21:21
manifold temizliği yaptırın,carbonda yaptırın ciğerleri açılsın.
Ben de yaptircaktim ama servis oyle deyince bugün kafam karıştı yaptırmadım
herkese merhabalar.
günde 25 gidiş 25 geliş olmak üzere 50 km yolu ortalama 80 90 km civarı hızla gidiyorum. fakat aracım yaklaşık 34 kuruş yakıyor. shellden aldığım dizelin litresi 3,87 olduğundan 34/3.87 = 8.78 yaklaşık olarak yakıyorum.
o hız ortalamasında 4.5lt civarlarında yakman gerekirdi.
garanti varsa servise yoksa güvendik bir ustaya göster..
Ben istanbul şehiriçi çok dur kalk yapıyorum, 6.2 ortalama yakıt tüketimim var
StrawBeeRy
09/08/2011, 23:57
o hız ortalamasında 4.5lt civarlarında yakman gerekirdi.
garanti varsa servise yoksa güvendik bir ustaya göster..
2006 modelmiş :)
Ben istanbul şehiriçi çok dur kalk yapıyorum, 6.2 ortalama yakıt tüketimim var
75lik için çok bence 5 lerde olması gerekir
istanbulda bu işi halledebilecek tavsiye edebileceğiniz bir usta/ servis var mı .
WiSTaRiA
10/08/2011, 14:07
Arkadaşlar emre kardeşim açıkça söylemiş 25 gidiş 25 geliş km yapıyorum diye... O kilometreyi 100 yada 150 olarak uzun yola çıksa yaktığı yakıt onu çok şaşırtıcak... Çünkü dizel araçlar benzinli gibi hemen ısınmaz araç zaten ısınana kadar emre kardeşim gideceği yere gitmiş... Aracın yakışı normal... Uzun yolda dene bak farkı göreceksin emrecim...
blackhawk
10/08/2011, 15:52
Yaz ayındayız dizel 2. Km'de ısınıyor. Başka sorun var bence turbo yeterli karışım gönderemiyorsa motor mazot'a yüklenir. Hava boruları filtresi ve yürüyen aksama baktırın sürten balata ya da sorunlu rulman inik lastik havası yakıtı etkiler.
toggykaya
10/08/2011, 16:24
debriyaj kaçırıyor olabilirmi acab? debriyajı bitmeside yakıtı arttırıyor diye biliyorum.. İkinci alternatifte aracın yazılımından kaynaklı olabilir. yazılımı yetkili bi serviste yeni yüklettirmen sorunu çözebilir.
Zeynelburak
10/08/2011, 16:33
bende de 90 lık 1.3 var . şehiriçi yakıt tüketimi fazla . 7.2 litre ortalama yakıyo
StrawBeeRy
10/08/2011, 22:46
debriyaj kaçırıyor olabilirmi acab? debriyajı bitmeside yakıtı arttırıyor diye biliyorum.. İkinci alternatifte aracın yazılımından kaynaklı olabilir. yazılımı yetkili bi serviste yeni yüklettirmen sorunu çözebilir.
puntolarda debriyaj otomatik ayarlı olduğu için ondan olucağını zannetmiyorum
Bende shell den alıyorum mazotu ama full save dizel alıyorum gayette memnunum ve az yakıyo sorunu öncelikle mazotu aldıınız yeri bi değiştirin derim arkadaşlarda zaten bilgi vermişler inşllah düzelir bir de dizel katkı kullanın bakalım faydasını gören arkadaşların yazılarını okumuştum...
TEZEL PUNTO 45
11/08/2011, 10:06
arkadaşlar bende puntonun fazla yaktığını düşünüyorum. yani motor küçük falan ama 100 geçtikten sonra yada ani kalkışlarda yakıtı çok yakıyor. bir usta bana küçük motorlu araçların daha çok yaktığını sölemiştide inanmamıştım. 1.5 megan ki kasası daha ağır benden daha az yakıyor. puntoyu ancak yavaş kullanacan gazı birden köklemeyecen 100 ü geçmeyecen öle ekonomik oluyor.
ewet emrah abı anı bı kalkısta devırı 30 40 a getırdıgın zaman sana yemın edebılırım benzın ıbresının ındıgını goruyom ben valla :S
Bende shell den alıyorum mazotu ama full save dizel alıyorum gayette memnunum ve az yakıyo sorunu öncelikle mazotu aldıınız yeri bi değiştirin derim arkadaşlarda zaten bilgi vermişler inşllah düzelir bir de dizel katkı kullanın bakalım faydasını gören arkadaşların yazılarını okumuştum...
Shell'den V power alıyorum ben de , fuel save ile arasında 0,15 fark var. Arada ne fark var biliyor musunuz, gerek yok mu pahalı olanı almaya?
Shell'den V power alıyorum ben de , fuel save ile arasında 0,15 fark var. Arada ne fark var biliyor musunuz, gerek yok mu pahalı olanı almaya?
eski normal dizelin hemen hemen aynısı . ufak tefek bir kaç katkı eklemişler . annem shellde çalışıyor. shell genel müdürlüğünün verdiği bilgi bu yönde
utkucankut
11/08/2011, 14:13
Bendede aynı sorun var 1.3 90 hp motor km de 270 krş yakıyo :S
StrawBeeRy
11/08/2011, 14:18
Bendede aynı sorun var 1.3 90 hp motor km de 270 krş yakıyo :S
Hoşgeldiniz sizi daha iyi tanıyabilmek için tanışma bölümünde kendinizi tanıtabilirseniz seviniriz.
Tanışma - Grande Punto | Punto Evo | Bravo (https://forum.grandepuntotr.com/tanisma/)
hava filtresine bi baktırın hatta 5000 de bir değiştirin zaten fazla bişey deil bende baya faydası olmuştu
pparazzi
13/02/2012, 20:04
arkadaşım bendede 90 beygir 6 ileri var 9 lt yakıyor ortalama biçözüm bulabildinmi bulduysan lütfen bana cevap yaz
Misafir047
13/02/2012, 22:03
bugun arkadaşla konuştum bir depoda ne kadar yakıyorsun dedim 100 km 4 lt yakıyorum dedi resmen moralm bozuldu araç tabikide clio sümbül
enterprase
20/02/2012, 03:43
benim aracımda şu an ortalama 330 kuruş yakıyor ama ben çok kısa mesafe gidiyorum motoru kapatıyorum 20 dk sonra falan tekrar çalıştırıyorum tekrar kısa mesafe gidiyorum kısa mesafede çok yakıyor bu araçlar ama uzn yolda 950km yaptım bir depoyla birde luk oil den mazot al dene o birazdaha fazla gidiyor direk rus mazatuymuş.
burhankutlu
20/02/2012, 04:05
yazın aynı sorun bende oldu önce yakıt filtreni daha sonra yakıt aldıgın yeri değiştir 2-3 yakıttan sonra düzelecektir..Kim ne derse desin firmalar arasında yakıt farkı oluyor kimi çok yakıyor kimi az illaki fark var.
volkan60
20/02/2012, 04:45
bu birazda hava şartlarına göre değişiyor. bu aralar benim araçda çok yakıyor diyordum 9 lt gördüm ama havada en yüksek sıcaklık -6 derece idi bugun hava + lara çıkınca şehir içi + dışı 50-60 km gezdim hemen 7 ye düştü. kış aylarında fazla yakması çok normal yazın şehir içi 5.5 civarı yakıyor. tabi bu sürücünün kullanış şekline görede değişir. birde çoktandır enjektör ışığım yanıyordu bir katkı maddesi tavsiye ettiler kullandım depo bitiminde ışık söndü. bir nevi carbon clean temizliği gibi birşeymiş buda ilk seferlerde fazla tüketim yapıyormuş.şimdi yavaş yavaş düzeldi.
vvkaymak
20/02/2012, 23:06
zaten servise şukadar yakıyor bukadar yakıyor ne dersen de normal diyor multi jet motorda hiç bir standart yok ne yakarsa normal diyorlar. 4-5-7-10 hiç fark etmiyor, normal.