Orijinalini görmek için tıklayınız : Ufacık bir kaza....:)
sabah evden çıkıp işe giderken hamamönünde sol şeride geçeyim dedim aynadan baktım arkadaki arac baya bır arkada sinyalimi verdim tam geciyordum corsanın bir tanesi yanımda biti verdi bir baktım bayan. sadece aynaya vurdu aynanın altındaki sıyah kapak var sadece o kırılmış. aractan indik bayan sürücü birden niye dikkat etmiyorsun falan bağırmaya başladı neyse dedim ben uymayayım hanımefendi ben kotrol ettim baya gerideydiniz ben zaten burnumu cıkarmıstım sızın yavaslamanız gerekirdi dedim ee tamam siz haklı olabilirsiniz ama ben şeridimden gidiyorum dedi:) neyse ki ben dikz aynasını kontrol ederken bir baktım kadın kaçtı gitti:) hala aklıma gelince kendi kendime gülüp duruyorum. işin garip tarafı puntomu aldım alalı bu 3. oldu aynı dikiz ve 3.de de bayan sürücü...
StrawBeeRy
03/08/2011, 12:30
geçmiş olsun iyi sadece aynayla yırtmışsınız :) Allah beterinden saklasın
Geçmiş olsun... ALLAh beterlerinden saklasın.
Geçmiş olsun, cidden sadece aynayla atlatmışsınız, peki karşı araçta bi hasar olmadı mı ayna vs ?
Kaza-bayan-sinirli bayan Kötü bir üçleme Geçmiş olsun
Geçmiş olsun, cidden sadece aynayla atlatmışsınız, peki karşı araçta bi hasar olmadı mı ayna vs ?
fazla bişey yoktu onda sadece aynanın üst boyasında siyah bir cizik oldu okadar olan benim alttaki kapağa oldu... neyse ki buna şükür diyelim...
can-asan
03/08/2011, 13:00
geçmiş olsun, bayanlara bulaşmamak lazım :D
bayan kaçtı mı :) koptum buna :)geçmiş olsun hocam takma kafana ..
Misafir047
03/08/2011, 16:05
geçmiş olsun bayanlara fazla bulaşmamak lazım
ykaya1983
03/08/2011, 16:16
Sizin bu yaşadığınız olayın benzeri dün benim başıma geldi.Dediğinize göre 3 küçük kazave üçü de bayan .Hakikaten sitede bir arkadaşın söylediği gibi bu bayanların genlerinde araba sürmek diye birşey yok.Dün öğle saatleri gaziantep real den sol şeride geçip sola sinyal verip yeşil ışığın yanmasıyla birlikte karşı yola geçmek için kalkışa geçmiştim ki sağımdan bir palio wekend kurşun gibi geçerek döneceğim alanda beni sıkıştırdı ve geçerken de ön tamponuma vurdu geçti.O vurma sesiyle kesin aracın önü yamulmuştur falan dedim.Biraz ilerlerken baktım 20 metre ileride vuran araç durdu.Ve araçtan inene baktım ki bayan.Ben de onun aracının arkasına durup benim aracın önüne ve tamponuna baktım.Tamponda hafiften sürtme izleri oluşmuştu.Hayret ettim o kadar ses yapmasına karşın aracın hasar almamasına.Bu puntonun ön tamponu hakikaten sağlammış.Neyse kadının yanına giderken nasıl araç kulanıyorsunuz hanımefendi dememe kalmadı.Asıl sen nasıl araç kullanıyorsun önce kendine bak.Sırf bayan olduğumuz için böyle davranıyorsunuz değil mi diye azarlamaya başlamaz mı.Ben kusura bakmayın deseydi hiçbirşey demeyip alttan alacaktım ama böyle hem suçlu hem güçlü gibi davranınca ben de kendisine gereken cevabı verdim.Hayır sırf bayan olduğunuz için değil zaten siz bayanların genlerinde araba sürmek diye birşey yok.Bayanların nasıl araba kullandığını herkes biliyor dedim.Ayrıca 1000 defa bu kavşaktan dönmüşlüğüm var ve hiç böyle birşey başıma gelmediğini söyledim.O da bu cevaplarıma karşılık aracın plakasını alıp beni şikayet edeceğini söyledi.Ben de gidin nereye şikayet ederseniz edin dedim.Arabasına binerken de bana gerizekalı dedi.Ben de aynen size iade ediyorum. dedim ve arabaya binip gittim.
Şimdi sen de böyle konu açınca dedim ki hakikaten ülkemizde bayan sürücü sorunu diye birşey var.Üstelik bayan oldukları için sürekli mağdur edildiklerini söyleyerek hemen üste çıkıyorlar.
Eve gelip aracın tamponuna baktım.Ve çizik olanların büyük bir kısmı o aracın boyasıymış.Silip kazıyarak hallettim.Sadece 3 cm uzunluğunda derin bir çizik dışında birşey yokmş.Valla puntonun ön tamponu gerçekten sağlammış.
StrawBeeRy
03/08/2011, 16:19
dünde bir bayan babamın arabaya arkadan çarpmış sonra demiş kusura bakmayın fren yerine gaza bastım al işte gelde kızma şimdi sonra bayanlar karşı çıkıyor sanki erkekler çok düzgün kullanıyor diyorlar tamam bayanlardanda düzgün kullananlar var ama bu oran çok az
WiSTaRiA
03/08/2011, 19:09
Çok geçmiş olsun... Bayan gördüğüm an yoldan çekiliyorum valla :))
Öncelikle çok gecmis olsun. Allah bir daha göstermesin :)
Bu arada bayanların genlerinde araba kullanmak var tıpkı erkeklerde de olduğu gibi.
Ayrıca tıpkı bayanlarda olduğu gibi aynı örneklerle karşımıza çıkan araba kullanma geni olmayan, kazaya sebebiyet veren, sadece koltuga oturup gaza basmayi araba kullanmak zanneden beylerde var.
Olayı lütfen bayan şoförler kötüdüre bağlamayalım :) :)
Bayan sürücülerin gerçekten iyi olanları var. Sadece panik yapan yanlış tepki verenlerinin oranı yüksek :) Erkeklerde de araba kullanmanın a sından anlamayan çok var zaten :)
açıkçası düzgün araba kullanma karakteri diyince oyun bayanlardan yana en azından ne olursa olsun daha dusuk suratte gidiyorlar :D
erkek sürücü olsa burnumu çıkardıgımı görse yavaşlar yol verir bu bayan hiç durmadı bilakis hızını dahada arttırdı. ama şöyle bişeyde var bildiğim tanıdığım cok iyi güzel arac kulanan bayanlarda tanıyorum ama işte öylesine bi denk gelmedik:)))
Onur.t-Jet
03/08/2011, 22:52
bayanı gördünmü yolunu değiştircen abi kaçarı yok :D
bugün bayanı görüp te tali ve oldukça bozuk olan bir yolda, sollanmaması gereken yerde -çünkü karşıdan aracın gelip gelmediği belli olmuyordu-sollamaya kalkan özgüvenli ERKEK şöför ve yanındaki ekürileri karşıdan gelen yine bir ERKEK şöförün kullandığı arabaya karşıdan resmen GEÇİRDİ! iki araçta pert oldu.. Ramazan ayında iftar öncesi ben dahil orda bulunan herkesin sinirleri bozuldu.. neyseki kimsenin canına bişey olmadı..
ykaya1983
03/08/2011, 23:17
+1
Bu arada son yazdığım mesaj sadece alıntı yaptığım kişiye değil herkesedir.. kurunun yanında yaş herzaman yanar hızlı araba kullanmayı , herkesi sollamayı, şerit ihlali yapmayı, iyi araba kullanmak zanneden çok fazla insan var aramızda ama en kötüsü herkes çok saygısız.. bu işin şakasının olmadığının kimse farkında değil ancak iş işten geçince..
E_N_D_E_R_
03/08/2011, 23:19
Geçmiş olsun.
Bede iki defa yaşadım bu bayan sürücü sendromunu...allah dikkatsiz sürücülerden korusun hepimizi...
herkese geçmiş olsun. inşallah bunlarla atlatmıs olalım.
valla ne yalan söyliyim ben de bayan görünce uzaklaşıyorum:) bişey değil Allah korusun herhangi biriyle küçükbir kaza olsa elinden bi kaza çıkar insanın:) :) :) :boxin:bugün bir hanımefendiye(!)yol verdim. insan bi tesekkür eder ya.. korna çalmaya mı korkuyor araba elinden kaçacak diye anlamadım ki!! :boxin:
Çok geçmiş olsun buna şükür demek lazım...Başımdan geçen bir komik olayıda ben anlatayım...Bursaya gittik kırmızı ışık yanarken önümüzdeki duran bayan sürücünün yavaş yavaş arkasına yaklaşıyoruz yanımdaki arkadaş birden durdu aramızda mesafe 3-4 metre öndeki araç geri geri gelmeye başladı ve küttt çarptı bize bayan sürücü arabadan hışımla indi ve koskoca arabayı görmüyo musun ö...z diye bağırmaya başladı ekip gelene kadarda susmadı görgü aşhitleri bile ikna edemedi ama polis gerekeni yaptı ve oradan ayrıldık bir yanlış bizimde gezimizi engelledi %100 kusur bayan sürücüye verildi...
kitanotr
04/08/2011, 10:09
Malesef, bence de genel olarak yatkınlıkları yok bu işe. Trafikte yakınlarımda varsa resmen kaçar oldum.
+1
Geçmiş olsun.
Bede iki defa yaşadım bu bayan sürücü sendromunu...allah dikkatsiz sürücülerden korusun hepimizi...
Malesef, bence de genel olarak yatkınlıkları yok bu işe. Trafikte yakınlarımda varsa resmen kaçar oldum.
Bu yorumlara sadece gülüyorum.
Çok merak ediyorum acaba medyada çıkan kaza haberlerinin hepsinin sorumlusu sadece bayan şoförler mi?
Kendileri hakkında hiç bir öz eleştiri yapmayan, hayatlarında hiç hata yapmadıklarını, kendisinden daha iyi kimsenin araba kullanamayacağını, kimsenin onun gibi iyi olmadığını düşünen ÖZGÜVENİ YÜKSEK erkek sürücüler değilmidir o kazalara karışan.
Forumda paylaşılan bir konu vardı bugün. Sadece iddia için kamyona çarpan 3 erkek sürücü. En azından hiç bir bayan hadi öndeki arabaya çarpalım diye iddiaya girmez.
Bu işin bayanı ve erkeği yok arkadaşlar. Bu işte dikkatli, saygılı ve bilinçli şoför olmak var.
Ben Allah bizi bilinçsiz, saygısız ve kural tanımaz şoförlerden korusun diyorum.
ykaya1983
06/08/2011, 16:06
Bu yorumlara sadece gülüyorum.
Çok merak ediyorum acaba medyada çıkan kaza haberlerinin hepsinin sorumlusu sadece bayan şoförler mi?
Kendileri hakkında hiç bir öz eleştiri yapmayan, hayatlarında hiç hata yapmadıklarını, kendisinden daha iyi kimsenin araba kullanamayacağını, kimsenin onun gibi iyi olmadığını düşünen ÖZGÜVENİ YÜKSEK erkek sürücüler değilmidir o kazalara karışan.
Forumda paylaşılan bir konu vardı bugün. Sadece iddia için kamyona çarpan 3 erkek sürücü. En azından hiç bir bayan hadi öndeki arabaya çarpalım diye iddiaya girmez.
Bu işin bayanı ve erkeği yok arkadaşlar. Bu işte dikkatli, saygılı ve bilinçli şoför olmak var.
Ben Allah bizi bilinçsiz, saygısız ve kural tanımaz şoförlerden korusun diyorum.
Niye gülüyorsunuz yasemin hanım.Ben ve bütün arkadaşlar bu zamana kadar çevresinde veya yakınlarında edindiği tecrübelere göre konuşuyor.Hangi araç kullanan arkadaşıma sorarsam sorayım hemen hemen hepsinin de bayan sürücü yüzünden yaşadığı iyi olmayan bir tecrübesi var.Amacımız bütün erkek sürücüler sıfır hatayla araba kullanıyor,kadınlar ise tamamen hatalı kullanıyor demek değil.Ama siz de takdir edrsiniz ki trafikte hata yapılamayacak yerde hata yapan,dikkat edilemesi gereken yerde dikkatsizlik gösteren kişilerin çoğu da bayan.Bana ışıkladan dönüş yaparken çarpan bayanın olduğu yerden bin defa geçmişimdir.Ama ilk defa o dönemeçte öyle hatalı kullanan birisini görüyorum ki o da bayan.Trafikte bütün kazaların çoğunluğunu erkeklerin yaptığını düşünmenizin sebebi trafikte erkek sürücü oranının bayanlardan kat kat fazla olması,bütün ağır vasıtaları iş makinanaları erkeklerin kullanması,erkeklerin daha fazla uzun yolculuk yapması,daha fazla km yapması vs vs dir.Yoksa eminim ki eğer bayan sürücü sayısı erkekler kadar fazla olsaydı ve erkekler gibi her çeşit aracı kullansalardı trafikte çok daha fazla kaza yaşanırdı.
Bayanların araba kullanmasına karşı olan biri değilim ama bayanların trafikte çok daha fazla hatalı araç kullandıklarını da söylemek zorundayım.
Valla kusura bakmayın ama ben de arkadaşlar gibi bayan sürücü gördüğümde uzak durmaya çalışıyorum.
Niye gülüyorsunuz yasemin hanım.Ben ve bütün arkadaşlar bu zamana kadar çevresinde veya yakınlarında edindiği tecrübelere göre konuşuyor.Hangi araç kullanan arkadaşıma sorarsam sorayım hemen hemen hepsinin de bayan sürücü yüzünden yaşadığı iyi olmayan bir tecrübesi var.Amacımız bütün erkek sürücüler sıfır hatayla araba kullanıyor,kadınlar ise tamamen hatalı kullanıyor demek değil.Ama siz de takdir edrsiniz ki trafikte hata yapılamayacak yerde hata yapan,dikkat edilemesi gereken yerde dikkatsizlik gösteren kişilerin çoğu da bayan.Bana ışıkladan dönüş yaparken çarpan bayanın olduğu yerden bin defa geçmişimdir.Ama ilk defa o dönemeçte öyle hatalı kullanan birisini görüyorum ki o da bayan.Trafikte bütün kazaların çoğunluğunu erkeklerin yaptığını düşünmenizin sebebi trafikte erkek sürücü oranının bayanlardan kat kat fazla olması,bütün ağır vasıtaları iş makinanaları erkeklerin kullanması,erkeklerin daha fazla uzun yolculuk yapması,daha fazla km yapması vs vs dir.Yoksa eminim ki eğer bayan sürücü sayısı erkekler kadar fazla olsaydı ve erkekler gibi her çeşit aracı kullansalardı trafikte çok daha fazla kaza yaşanırdı.
Bayanların araba kullanmasına karşı olan biri değilim ama bayanların trafikte çok daha fazla hatalı araç kullandıklarını da söylemek zorundayım.
Valla kusura bakmayın ama ben de arkadaşlar gibi bayan sürücü gördüğümde uzak durmaya çalışıyorum.
Gülüyorum çünkü çözüm herkesin kafasında aynı şekilde oluşmuş. Uzak duralım :) :)
Amacınız belki o değil ancak tavırlarınız ve ifadeleriniz o şekilde düşündüğünüz yönüne sevk ediyor beni. Ben trafikteki her bayanın mükemmel araba kullandığını söylemiyorum. Evet bayanlar trafikte az, evet hatalar yapıyorlar. Peki bunların sebebinin kendini bilmez saygısız erkek sürücüler olabileceği ihtimalini hiç düşündünüz mü? Hiç birimiz annemizin karnında öğrenmedik araba kullanmayı. Hepimizin acemilik dönemleri oldu. Ancak şunu söylemeliyim ki bir bayan ehliyet alıp ta trafiğe çıktığında olaya zaten oluşan ön yargı nedeniyle bir sıfır mağlup başlıyor. Bunun yanı sıra kendisini taciz eden, sıkıştıran, bak şimdi nasıl panik yaptırtıcam deyip arkasından sürekli sellektör yapıp kornaya basan erkek sürücülerin kadınların bu şekilde olmalarında hiç mi suçu yok sizce?
Sizler bayanlar ile ilgili kötü anılar yaşadığını gibi bizde beyler yüzünden bir çok kötü olay yaşıyoruz. Bir tanıdığımın Manisa yolunda sırf kamyoncunun kendini tatmin etmek üzere kendisini taciz etmesi nedeniyle ölümden döndüğüne şahit oldum ben. Olaya lütfen biraz empati yaparak bakmanızı rica ediyorum.
En basitinden kendi çevrenizdeki bayanların rahat bir şekilde araba kullanması veya gözlemlediğiniz hatalarını düzeltmesi, telafi etmesi için bir şey yaptınız mı? onun doğru olarak bildiği ancak yanlış olduğunu gördüğünüz tutumları onlarla paylaşsanız, bir daha o hatayı yapmasını engellemiş olursunuz.
Aman bunlar bayan, ne anlar araba kullanmaktan biz uzak duralım, yolumuzu değiştirelim, ne halleri varsa görsünler diye düşünmek işin en basiti. Bu kadar aşağılayıp, küçümsemek yerine biraz daha anlayışlı ve sakin olarak yardımcı olmaya çalışılsa en azından trafikteki bayan trafik canavarlarını birazcık azaltmış oluruz diye düşünüyorum :)
Bu arada bilen arkadaşlarım gayet iyi bilir. 16 yıldır her gün saatlerce trafikteyim. Çok şükür bu güne kadar ne kazam var ne de kazaya sebebiyetim. Ancak ben yine de daha önceki sözümü tekrarlıyorum. Allah bizi bilinçsiz, saygısız ve kural tanımaz şoförlerden korusun diyorum.
ykaya1983
06/08/2011, 16:44
Gülüyorum çünkü çözüm herkesin kafasında aynı şekilde oluşmuş. Uzak duralım :) :)
Amacınız belki o değil ancak tavırlarınız ve ifadeleriniz o şekilde düşündüğünüz yönüne sevk ediyor beni. Ben trafikteki her bayanın mükemmel araba kullandığını söylemiyorum. Evet bayanlar trafikte az, evet hatalar yapıyorlar. Peki bunların sebebinin kendini bilmez saygısız erkek sürücüler olabileceği ihtimalini hiç düşündünüz mü? Hiç birimiz annemizin karnında öğrenmedik araba kullanmayı. Hepimizin acemilik dönemleri oldu. Ancak şunu söylemeliyim ki bir bayan ehliyet alıp ta trafiğe çıktığında olaya zaten oluşan ön yargı nedeniyle bir sıfır mağlup başlıyor. Bunun yanı sıra kendisini taciz eden, sıkıştıran, bak şimdi nasıl panik yaptırtıcam deyip arkasından sürekli sellektör yapıp kornaya basan erkek sürücülerin kadınların bu şekilde olmalarında hiç mi suçu yok sizce?
Sizler bayanlar ile ilgili kötü anılar yaşadığını gibi bizde beyler yüzünden bir çok kötü olay yaşıyoruz. Bir tanıdığımın Manisa yolunda sırf kamyoncunun kendini tatmin etmek üzere kendisini taciz etmesi nedeniyle ölümden döndüğüne şahit oldum ben. Olaya lütfen biraz empati yaparak bakmanızı rica ediyorum.
En basitinden kendi çevrenizdeki bayanların rahat bir şekilde araba kullanması veya gözlemlediğiniz hatalarını düzeltmesi, telafi etmesi için bir şey yaptınız mı? onun doğru olarak bildiği ancak yanlış olduğunu gördüğünüz tutumları onlarla paylaşsanız, bir daha o hatayı yapmasını engellemiş olursunuz.
Aman bunlar bayan, ne anlar araba kullanmaktan biz uzak duralım, yolumuzu değiştirelim, ne halleri varsa görsünler diye düşünmek işin en basiti. Bu kadar aşağılayıp, küçümsemek yerine biraz daha anlayışlı ve sakin olarak yardımcı olmaya çalışılsa en azından trafikteki bayan trafik canavarlarını birazcık azaltmış oluruz diye düşünüyorum :)
Bu arada bilen arkadaşlarım gayet iyi bilir. 16 yıldır her gün saatlerce trafikteyim. Çok şükür bu güne kadar ne kazam var ne de kazaya sebebiyetim. Ancak ben yine de daha önceki sözümü tekrarlıyorum. Allah bizi bilinçsiz, saygısız ve kural tanımaz şoförlerden korusun diyorum.
Bu söylediklerinizin büyük bir kısmına zaten katılıyorum yasemin hanım.Tabi ki trafikte bayanların sıkıştırılmasına taciz edilmesine hepimiz karşıyız.Bu tür davranışları yapanları en ağır şekilde kınıyorum.Siz konuyu başka bir boyuta taşıdınız sadece.Konuyu açan arkadaş ta ben de bayan sürücülerin trafikte yaptığı hatalardan ve bundan gördüğümüz zararlardan bahsettik.Ama yine söylüyorum;Bayanlar yapı itibariyle erkeklere göre dikkat eksikliği ve reflakslerin yavaşlığı sebebiyle daha fazla hata yapmaktadır.
Sözüm meclisten dışarı yasemin hanım ama bazı kadınlar da sürekli dillendirdikleri mağduriyet politikası ile erkekleri çoğu zaman sıkştırmaya çalışıyorlar.Yani sonuçta bayanım ne yaparsam yapayım bayan olduğum için diğer erkekleri kendi yanıma çekerim düşüncesi birçoğunda hakim.
Benim karşılaşmış olduğum olayda kadın hatalı olmasına rağmen daha iki cümle sarfetmeden sırf bayan olduğum için böyle yapıyorsunuz diye söylenmeye başladı.Belki de o anda yanımızda 2-3 tane kendini bilmez erkek olsaydı bayana birşey mi yapıyor bu adam diye üstüme çullanırlardı.
Bu söylediklerinizin büyük bir kısmına zaten katılıyorum yasemin hanım.Tabi ki trafikte bayanların sıkıştırılmasına taciz edilmesine hepimiz karşıyız.Siz konuyu başka bir boyuta taşıdınız sadece.Konuyu açan arkadaş ta ben de bayan sürücülerin trafikte yaptığı hatalardan ve bundan gördüğümüz zararlardan bahsettik.Ama yine söylüyorum;Bayanlar yapı itibariyle erkeklere göre dikkat eksikliği ve reflakslerin yavaşlığı sebebiyle daha fazla hata yapmaktadır.
Sözüm meclisten dışarı yasemin hanım ama bazı kadınlar da sürekli dillendirdikleri mağduriyet politikası ile erkekleri çoğu zaman sıkştırmaya çalışıyorlar.Yani sonuçta bayanım ne yaparsam yapayım bayan olduğum için diğer erkekleri kendi yanıma çekerim düşüncesi birçoğunda hakim.
Ben sizi çok iyi anlıyorum. Sadece genellemeye kızıyorum. Trafikte kötü bir şoför varsa kesin bayandır. Ama öyle değil işte kötü beylerde var :) Asıl söylemek istediğim hangimiz olursak olalım bir ortamda huzurlu olmadığımızı zaman hatalar yaparız, panikleriz. İşte kendini bilmez kişilerce korkutulduktan sonra trafiğe çıkan kadınlar o koltuğa oturduklarında korkular ön plana çıkıyor ve sizlerin hatta benim yok artık bu kadar da olmaz diye tepki verdiğiniz hataları yapıyor. Ben hiç bir bayan sürücüye laf söylemiyorum sanıyorsunuz. :) O anki sinir ile elbetteki söyleniyoruz ancak bu kadar da haksızlık yapıp dışlamayalım diyorum sadece.
Ayrıca, bu bayanım ne yaparsam kabul görür mantığına sonuna kadar karşıyım. Bir bayan bu durumu kullanıp istediğin kadar yan çekebilir ancak bu tutum etrafındaki kişilere de zarar vereceği için aklı başında kişiler yan olmaz zaten diye düşünüyorum.
Eğer yan olunacaksa mantık çercevesinde haklı ve haksızlık durumuna göre yan olunmalı. Kadın erkek olunduğu için değil. Yani trafikte sorun yaşayan her kadın haklı demiyorum :)
reddragon
06/08/2011, 23:41
Bayan şoförlerin daha tedirgin, heyecanlı ve panik kullanıp ufak tefek kazalara yol açtıkları doğrudur.
Fakat en çok ölüm erkek sürücülerin muhteşem özgüvenleri sayesinde yaptıkları kazalarda gerçekleşiyor. Toplumumuzdaki en eğitimsiz ve cahil kitle, karısını döven, öldüren magandalar hep erkek hemcinslerimiz. Bayanlar bizden çok daha ötede medeniyet olarak.
Onlara her yerde saygı ve hoşgörü lütfen..
Geçmiş olsun. Bayan sürücülerin hep daha dikkatli araç kullandığı vs. söylenir ama ilgisi yok gerçekten çok tehlikeli olabiliyorlar.