Orijinalini görmek için tıklayınız : 2. El Grande Punto 1.3 Dizel Alacağım Yardım
xoxxoxxox
02/08/2011, 17:53
Merhaba Arkadaşlar,
Kısmet olursa 2. el bir grande punto 1.3 multijet dizel araba alacağım. İlk arabam olacağından bu konulara çok uzağım. Yaklaşık 60-70 sayfa forumda önemli konuları okudum bir oranda bilgilendim. Gerisi sizlerin yardımına kalıyor.
Arkadaşlar ben şimdi 2. el araba alırken dikkat edeceğim hususları aşağı listeleyeceğim sizinde ekleyecekleriniz varsa çok sevinirim.
1) Vergi borcu olmadığına dair yazı alacağım.
2) Aracın kaza tutanakları ve sigortadan çekilen parayı sorgulatacağım.
3) Yapılan km'yi belli eden en büyük özellik direksiyon aşınması buna dikkat edeceğim.
4)Boyalı parçaları nasıl anlayabiliriz?
5)Servise götürüp kontrol ettireceğim(Bunun ücretini biliyormusunuz)
sorgulamayı plakadan değil şase no dan yapın...plaka değişmiş olabilir...
Tramerden sorgulama yap.
Servisten Expertız raporu al tahmını (100-125 tır) bır ara oyle duymustum.Servıs olarak Kavaklıdereyı seç ( Müslüm Kaymak ile irtibata geç aklına takılanı sorabılırsın ve sana yardımcı olur )
90 tl ye antalya birmotta yaptırmıştım Puntomu alırken. Zaten vergi borcu vs varken aracın satışı yapılamaz. Zaten satıcının şahsına bakıp araç ile ilgili yorum bile yapabilmek mümkün :) eğer ilgilenirseniz aracım satılık bu arada :)
Fiat Punto Grande 1.3 M.jet Active 2009 Model 24.500 TL Sahibinden satılık ikinci el Gümüş Gri renk - 55315718 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-2009-titanyum-gri-multijet-grande-punto-55315718/detay/)
boya kalınlığını ölçen elektronik bir alet var,galericilerde falan var.ufak tefek boyaları problem etmeyin,çok aramanız gerekebilir.90hp olursa ataklığı iyi olur.
xoxxoxxox
02/08/2011, 18:28
Teşekkürler arkadaşlar cevaplar için.
FPT ben ankaradayım, ankaradaki araçlara bakıyorum.
Arkadaşlar boyalı arabayı nasıl anlayabiliriz?
Birde bakımlarını yetkili serviste yaptırmadıysa da servise götürüp kontrol ettirdiğimde değişen yada değişmeyen parçalar çıkar mı? Mesela 65000 de araba alacağım ama 60000 e kadar olan bakımlarda değişmesi gereken parçalar değişmiş mi diye?
xoxxoxxox
02/08/2011, 18:31
Kavaklıdere fiat 75tl ye veriyormuş şimdi konuştum kendileriyle.
Bierde arkadaşlar temmuz vergisinin ödenip ödenmediğini nereden kontrol edebiliriz.
Güneş veya ay ışığında görebilirsiniz boyadaki daha doğrusu sactaki dalgalanmaları doğrultmaları. Zaten servis baktığında anlar çok kolay bir işlem
Okan arkadaşım..
- kesinlikle yetkili servis ekspertizi yaptır. bu esnada bakım kayıtlarını kontrol ettir. bakım kayıt ekranında müşteri fatura adresine dikkat et, şahıs mı şirket mi?
- ayrıca rent a car aracı çıkmasına da dikkat et
- km orjinalliği çok çok önemli. sakın direksiyon pedal izlerine aldanma. uzun yolda kullanılan şirket araçlarındaki izler aynen durur, araç 100 bin devirmiştir. bu konuda sayısız örnekle karşılaştım.
- km düşürme olayı pek yaygın ve pek kolay.servis bakımlı araçlar bu konuda daha güvenilir.
- mümkünse ilk ve ruhsat sahibinden, ve fabrika çıkışı görüntüsünü muhafaza eden araç almayı tercih et.
- motoru pırıl pırıl araçlar seni aldatmasın, birçok delil yok edilmiştir. tozlu (ama yağ ve egzos kaçağı olmayan) olanlar daha güvenilirdir.
- tramer sorgulamanı kontrol et.
- kaportasında zerre kadar çizik ve taş izi olmayan araçdan korkacaksın.
- birmotlar 150 alıyor diye biliyorum.
- dizellerin ikinci bir kat daha dikkatli olmak gerekir.
- bol şanslar, allah iyi insanlara denk getirsin.
sıfır araç alsanız daha iyi,hem kafanız ağrımaz,hemde sorunsuz olur.ilk aracınız olduğu için,herkes bir şey söyleyecek,kafanız karışacak.bir çok kişi ufak tefek tamir,rütuş,kısmi boya gibi şeyleri problem etmez,sizin ilk aracınız olacagı için ince eleyip sık dokuyacaksınız haklı olarak.aracını satmak isteyenlerde hep iyi taraflarını söyleyecek.kısacası zorlu bir süreç sizin için.almaya karar verdiğiniz araçlarda kontrollerde çıkabilecek ufak pürüzler kararınızı zorlaştıracak.biraz zamanınız gidecek,buna hazırlıklı olun.belkide kısmetinize çok çabuk bulursunuz.
Kavaklıdere fiat 75tl ye veriyormuş şimdi konuştum kendileriyle.
Bierde arkadaşlar temmuz vergisinin ödenip ödenmediğini nereden kontrol edebiliriz.
Okan Kavaklıdere ıyı fıyat vermıs bu arada.Expertızı ıstedıgın yerde yaptırabılırsın fakat su bır gercek Kavaklıdere (Müslüm abi) forumdan arkadaşımız ,abimiz öncelikle bunu korur kendisi bizi müsteri olarak gormez kendı aracına nasıl bakıyorsa bızım araclarımızada bakar al derse bence alınır alma derse alınmaz en azından bakımdan çıktıktan sonra benim içim rahattır şu,bu gibi tereddütlerim olmaz oradan çıktığımda gerisini Allaha bırakmısımdır olacağı vara olur derim bununda sebebi Müslüm abinin verdiği güvendir.
Sonuçta dünyanın parasını bayılarak alıyoruz aracı ve en mumkun olanıda sorunsuz bir araç olmasıdır.
Cuma akşamına kadar Ankaradayım istersen tek başına götür istersen beraber giderim.Ruhsatın fotokopısı elınde ıse www.gelırler.gov.tr (https://www.gel%C4%B1rler.gov.tr) den bakabılırsın mtv+ trafık cezasına ve kavaklıdereden aracın gelmısını ,gecmısını ögrenebılırsın (sanayıdekıler harıc).
sıfır arac herzaman favorımdır tabıkı maddıyat meselesı bırazda
hocam expertiz raporu olmadan sakın alma gerçekten çok hinlik dönüyor bu işte..temmuz bandrolünü arkadaş yatırsın sonuçta temmuzda araba kendisindeydi..