Orijinalini görmek için tıklayınız : Cam filmine ceza
Seferehisar girişinde polis çevirdi tam radara girdik diye düşünürken cam filmine 140 TL ceza yedim. Ankarada bir kere daha çevirmişti ama baya bi dil dökmüştüm yazmamıştı bundada baya bi dil döktüm ama olmadı:(
Geçmiş olsun.. şehir dışında filmden ceza yemekte üzer adamı :(
Misafir047
01/08/2011, 15:03
arkadaşlar cam film belli numaraya kadar ser değilmi
o anda sökseydin belki yazmazdı..
Seferehisar girişinde polis çevirdi tam radara girdik diye düşünürken cam filmine 140 TL ceza yedim. Ankarada bir kere daha çevirmişti ama baya bi dil dökmüştüm yazmamıştı bundada baya bi dil döktüm ama olmadı:(
Taşkın geçmiş olsun, kardeşim cam filmlerin hangi camlarda var ve koyuluk dereceleri hakkında bilgi verebilir misin ?
StrawBeeRy
01/08/2011, 15:07
geçmiş olsun.cam filmleri için ayrı ekipler var sırf camlara bakıyorlar onlara denk gelmişsiniz.tekrar geçmiş olsun.
Tamamen polisin insiyatifine kalmış.Kimisi 2 numaraya kadar bir şey demiyor ama o bile yasakmış?Eski aracımda vardı ve bir polisin çevirmede söylediği bu(ceza da yazmamıştı).Ayrıca kimisi artislik yapıp sökmeye kalkıyor buna kesinlikle yetkisi yok yalnızca ceza yazabiliyor.Ama inatlaşırsanız başınıza iş açabilirsiniz aklınızda olsun.
Misafir047
01/08/2011, 15:12
ben taktırmayı duşunuyordum ilerde ama vazgeçtim
Bizim bi bayan tanıdık varda opel corsa sı orjinal siyah camlı sürekli polis çevirmelerine maruz kalıyordu en son polise anlatamamış siyah cam olduğunu cazayıda yemiş... ön cam hariç diğer camları tamamen değiştirdi bıktım usandım diyerek...
bahadir77
01/08/2011, 15:22
yaklasık 5 aydır 2 numara film kullanıyorum.herhangı bır sıkıntı yasamadım.tamamen polısın esref saatıne baglı galıba. ceza yazmak ısteyn olursa da yapacak bısey yok...
ama pıyasada o kadar cok fılmlı arac varkı. sadece memuru gorunce ıcerıdekı aydınlatmayı acın yada camları ındırın. bence sorun kalmayacaktır.
Bende de 3 numara cam filmi var.Kızılayda,bahçelide birden çok kez çevirdiler en sonuncusunda tek camınkini söktüm yırttım şimdi o cama tekrar çektirdim film :)Yanlız 66 lira diye biliyodum ceza 140 liramıymış :)
StrawBeeRy
01/08/2011, 15:23
Bizim bi bayan tanıdık varda opel corsa sı orjinal siyah camlı sürekli polis çevirmelerine maruz kalıyordu en son polise anlatamamış siyah cam olduğunu cazayıda yemiş... ön cam hariç diğer camları tamamen değiştirdi bıktım usandım diyerek...
evet aynı şekilde yeni fiestalarında arka camları orjinal siyah olduğu için ceza yiyenleri okudum.
evet aynı şekilde yeni fiestalarında arka camları orjinal siyah olduğu için ceza yiyenleri okudum.
fiestalara artık bir belge veriyorlar camların orijinal olduğuna dair...
StrawBeeRy
01/08/2011, 15:29
fiestalara artık bir belge veriyorlar camların orijinal olduğuna dair...
şuan öyle önceden öyle birşey yoktu :)
ultraslan33
01/08/2011, 16:28
ya benim aracın arka camları da orjinal siyah ama ön camlara da film çektirmeyi düşünüyordum ama şimdilik bu düşüncem iptal:)önceki aracımda film vardı ..polis durdurunca tavrınız da önemli tabii..ben hemen arkadaşın dediği gibi camları indirip iç ışığı yakardım az da alttan alınca bişi demiyolardı ama dediğim gibi adamına göre değişiyo:)hepinize iyi ramazanlar dostlar, tutana da tutmayana da herkese:))
bende geçtim seferihisardan durdurdular ve benim araçta çok koyu bir film var ama sadece emniyet kemerinden uyardılar :) teşekkür edip iyi yolculuklar dilediler..
efe mert
01/08/2011, 17:09
bu iş şans tamamen. standardı yok. bende de eski sahibinden kalma çok koyu filmler var. 8-9 ay oldu aracı alalı ama durduran olmadı çok şükür. fakat 3 ay sonra muayene var o zaman geçmiyor diye duymuştum.
bende geçtim seferihisardan durdurdular ve benim araçta çok koyu bir film var ama sadece emniyet kemerinden uyardılar :) teşekkür edip iyi yolculuklar dilediler..
Şanslıymışsın abi dememkki kusur bulamayınca cam filmine sardı ama dediğim gibi cam filmi aklımın ucundan geçmedi hiç ona odaklanmamıştım yoksa camları açardım falan bişiler yapardım ama arkalar yarım iniyor yine anlardı.
Filmler önden en açıktan arkaya doğru koyulaşıyor. Tabi arkadaşlar koyuluk derecesinin cezaya bir etkisi yok. Şeffaf cam filmi bile olsa kesiliyor çünkü bu bir güvenlik kusuru!
Tabi şunuda belirtiyim bu ceza sadece uyarıymış:) 2 hafta içinde sökmezsem eğer birdahaki kontrolde aracı bağlıyorlarmış:) Gelde sökme şimdi içim yanıyo valla
Tabi şunuda belirtiyim bu ceza sadece uyarıymış:) 2 hafta içinde sökmezsem eğer birdahaki kontrolde aracı bağlıyorlarmış:) Gelde sökme şimdi içim yanıyo valla
Filmleri söktüğünü fotoğaflarla belgelemen gerekiyor sanırım,verdikleri süre zarfında bu işi halletmen lazım...
ultraslan33
01/08/2011, 20:04
bu iş şans tamamen. standardı yok. bende de eski sahibinden kalma çok koyu filmler var. 8-9 ay oldu aracı alalı ama durduran olmadı çok şükür. fakat 3 ay sonra muayene var o zaman geçmiyor diye duymuştum.
hiç alakası yok muayenede filme falan bakılmaz içini ferah tut dostum
WiSTaRiA
01/08/2011, 21:06
Muayeneden hafif kusurlu geciyor arac... Benim aracim cam filmleride dahil 9 hafif kusurlu gecti... :D
Muayeneden hafif kusurlu geciyor arac
+1
öğle sıcaklarında polis görürseniz camları mutlaka indirin..
sıcakta beyinleri sulanıyor ceza kesecek yer arıyorlar..
tecrübeyle sabittir..
WiSTaRiA
01/08/2011, 22:15
:D:D
efe mert
02/08/2011, 02:23
iyi o zaman yakalanıp ceza yiyene kadar sökmek yok:)
İzmir polisi bu konularda çok dikkatlidir. Birçok arkadaşımı İzmir'e gelecekleri zaman uyarırım. Motosikletle iseler kaskınızı kesinlikle çıkarmayın, hız limitlerini aşmayın derim. Çünkü affetmiyor İzmir polisi. Bilginiz olsun.
Bende de var ama bugüne kadar allaha şükür bir çevirmeye denk gelmedim sürekli araba üzerinde olan birisiyim en azından güneş ışınlarını biraz kırıyo diye yaptırmıştım başka bir amacım yoktu inşallah denk gelmez sizede geçmiş olsun...
Polisler belli dönemlerde belli konulara yoğunlaşıyor Bir dönem sürekli lpg ye bakıyorlar, bir dönem sis farlarının açık olup olmadığına, bir dönem cam filmine vb Polis size cam filminden ceza yazmak istediğinde "bu film açık renk bilmem kaç numara" falan diye kandıramazsınız Kafaya taktıysa yazar Ayrıca bir arkadaşında belirttiği gibi 15 gün içerinde söktürmeniz gerekiyor 15 gün ve sonrasında tekrar bir ekip çevirip yine kafayı cam filmine takarsa hem 2. kez ceza hemde aracı trafikten men ediyor Aracı tekrar trafiğe çıkarmanız için filmi söktürüp muayene yaptırmanız gerekiyor Bazı arkadaşlara basit geliyor ama aslında durum basit değil
Ziyaretçi034
02/08/2011, 14:29
cam filmine bakana kadar merceksiz farlara + sislere 60-70 liralık xenon taktıranları çevirseler ya
cam filmine bakana kadar merceksiz farlara + sislere 60-70 liralık xenon taktıranları çevirseler ya
+1
film enazından çevreye zarar vermiyor...
+1
film enazından çevreye zarar vermiyor...
Cam filiminde önce çevreyi rahatsız eden bangır bangır bagıran eksozlara,aracın altına ustune far koyup aracmı yuruyen pavyonmu ne oldu bellı olmayan,bit kadar motorsıkletlerıne ses sıtemı takan aksamları mahalleye saçma salak sarkılar dinleten motorculara ve eksozlarından cıkan sıyah duman ıle potansıyel kazayı rıskı olusturan kamyonculara önce el atsın polıs sonra 1-2 numara cam fılımlerıne sıra gelır
aynen merceksiz xenon resmen sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor...
aynen merceksiz xenon resmen sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor...
arkadan geliyorsa çok rahatsız ediyor...
diesel32
02/08/2011, 19:06
bizim cafemiz var geçen polisler geldi muhabbet ettik biraz... cam filmi olayını sordum onlara taktırmayı düşündüğümden... belirli bi yasası yok ancak asayiştekiler yazıyor içerisini göremediklerinden dedi... güvenlik tehditi olarak görüyorlarmış...
Kaza anında cam filmi bulunan camlar parçalanmadığından ciddi yaralanmalara sebep oluyormuş. Bütün halinde kalan cam kaza sırasında kasabın satırından farksız bencede.