Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Komutanlar istifa etti!

aslanerh
29/07/2011, 20:33
Birilerinin istedikleri oldu, hayırlı olsun demeyi çok isterdim ama imkansız birşey hayırlı olması

USTA
29/07/2011, 20:45
Sıkıntılı günler bizi bekliyor...

krm1983
29/07/2011, 20:50
Silah arkadaşlarını satan insanların sonu...

WiSTaRiA
29/07/2011, 20:54
Şeriata doğru devam...

Scottie
29/07/2011, 21:07
Gercekten sok oldum... n bence hic iyi olmadi....

uzuncocuk
29/07/2011, 21:52
içerden biri olarak bir asker yorumu yapayım... komutan siyasi kargaşaya cephe alıp istifa edemez... komutan ülke şu an terör belasının içindeyken siyasi çalkantıları sebep gösterip hiç istifa edemez.... komutan bu durumda gördüğüm lüzum üzerine hiç diyemez.... hele bunu toplu yaparlarsa cok daha acıdır... kime neyi ispatladılar şimdi... zaten hepsi bir önceki şurada hükümet onaylı gelmemişmiydi..... ki bence emeklılıklerını ıstememısler ıstıfa etmıslerdır.... yemedım ben bu zokayı

eexelanss
29/07/2011, 22:04
Fazlasıyla şehit verdiğimiz şu günlerde terörle mücadele edecek hep birlikte istişare edecek olan komutanlar iş birliği yapıp emekliliğini istemiş.. Valla bravo diyecek söz bulamıyorum..

Orçun şeriatla ne alakası var yahu anlayamadım.. :)

Arif231
29/07/2011, 22:15
Aynen katılıyorum arkadaşlara, bu zor günlerde en kolay yolu seçip gitmeyi tercih ettiler... Kalıp terör belasına karşı üzerlerine düşen görevi yapmak yerine bırakıp gitmeleri Rütbe olarak en yüksek noktaya ulaşmış komutanlarımıza yakışmadı. Unutmamaları gerekirdi ki onları bu mevkiye getiren bu ülkeydi... Ve ne pahasına olursa olsun bu ülkeye karşı görevlerini hangi zor şartlar altında olursa olsun sonuna kadar yapmalıydılar.

Son yıllarda en güvenilir kurumumuz olan TSK bu son olaylarla birlikte yaşadığı güven bunalımına bir yenisini daha eklemiştir bence...

xnode
29/07/2011, 22:46
Çok sevindim. İnşaAllah bundan sonra gelecek olan kişiler öncekilerin kast sistemindeki kadar kötü idarede bulunmazlar ve bu çark bir şekilde kırılarak, kalabalık değil profesyonel ve vuruş gücü yüksek modern bir ordu oluşturulur.

uzuncocuk
29/07/2011, 22:51
Çok sevindim. İnşaAllah bundan sonra gelecek olan kişiler öncekilerin kast sistemindeki kadar kötü idarede bulunmazlar ve bu çark bir şekilde kırılarak, kalabalık değil profesyonel ve vuruş gücü yüksek modern bir ordu oluşturulur.
ates gucumuz tank bazında m serısı 2. dunya savası tanklarında ... leopard ve m60t de olmasa ........
g3 hala onsaflarda.....
m44 ve m52 hala en faal toplarımız ...
toplam cobra helıkopter sayımız 40
bıldıklerım bunlar .... profesyonel ordu profosyonel beyın ve ekıpmanla olur....

xnode
29/07/2011, 23:03
ates gucumuz tank bazında m serısı 2. dunya savası tanklarında ... leopard ve m60t de olmasa ........
g3 hala onsaflarda.....
m44 ve m52 hala en faal toplarımız ...
toplam cobra helıkopter sayımız 40
bıldıklerım bunlar .... profesyonel ordu profosyonel beyın ve ekıpmanla olur....

Tabii ki bunları değiştirebilmek ve orduyu modernize edebilmek için ihtiyarlar heyetini değiştirerek çakı gibi askerleri getireceksin komuta kademesine. Bak Amerikalı komutanlara adamlar jilet gibi. Bizimkiler 70 yaşında Saddam'ın generalleri gibi göbekli dedeler. Adamlar dökülüyorlar, yarısı böbrek hastası yarısı kalp hastası biri beyin kanaması geçiriyor.. Profesyonel beyin, profesyonel ekipmanı da belirler diye düşünüyorum.

uzuncocuk
29/07/2011, 23:08
[QUOTE=xnode;554955]Tabii ki bunları değiştirebilmek ve orduyu modernize edebilmek için ihtiyarlar heyetini değiştirerek çakı gibi askerleri getireceksin komuta kademesine. Bak Amerikalı komutanlara adamlar jilet gibi. Bizimkiler 70 yaşında Saddam'ın generalleri gibi göbekli dedeler. Adamlar dökülüyorlar, yarısı böbrek hastası yarısı kalp hastası biri beyin kanaması geçiriyor.. Profesyonel beyin, profesyonel ekipmanı da belirler diye düşünüyorum.[

değişim kaçınılmaz sondur.... değiştiremezsen değişirsin......

BSK
29/07/2011, 23:24
Bir allahın kulu da adamlar görevlerini yapamadıkları için elleri kolları bağlandığı için belkide ciddi bir mesaj vermek için, silah arkadaşlarının haklarını koruyamadıkları ve bunun utancını yaşadıkları için istifa ettiklerini neden düşünemiyor? Ne oldu size? Ülke parçalanmak üzere, hayalden kanıtlarla kaç baba, kaç koca, kaç oğul içeride yatıyor bileniniz var mı? Hukuksuzca içeriye atılıp onurundanhayatını sona erdiren kaç subayımız var bilen var mı? Ordu gerçekten darbe yapacak olsa yapamayacağından, eline yüzüne bulaştıracağından şüphe eden var mı peki? Kimse birbirini kandırmasın bu coğrafyada güçlü Türk ordusu istenmiyor ve ordu git gide zayıflatılıyor. Burada okuduğum yorumlar da bu işin başarıldığını gösteriyor. Kendi mensubunun bile savunmadığı bir kurum haline gelmiş malesef kıymetli ordumuz. Diyarbakıra pasaport ve vizeyle girince anlayacak herkes hatasını ama iş işten geçmiş olacak. Eğitimsiz cahil tembel ve öz güvensiz bir toplum haline geldik getirildik.AllahTürkü korusun, önce kendinden...

uzuncocuk
29/07/2011, 23:43
Bir allahın kulu da adamlar görevlerini yapamadıkları için elleri kolları bağlandığı için belkide ciddi bir mesaj vermek için, silah arkadaşlarının haklarını koruyamadıkları ve bunun utancını yaşadıkları için istifa ettiklerini neden düşünemiyor? Ne oldu size? Ülke parçalanmak üzere, hayalden kanıtlarla kaç baba, kaç koca, kaç oğul içeride yatıyor bileniniz var mı? Hukuksuzca içeriye atılıp onurundan intehar eden kaç subayımız var bilen var mı? Ordu gerçekten darbe yapacak olsa yapamayacağından, eline yüzüne bulaştıracağından şüphe eden var mı peki? Kimse birbirini kandırmasın bu coğrafyada güçlü Türk ordusu istenmiyor ve ordu git gide zayıflatılıyor. Burada okuduğum yorumlar da bu işin başarıldığını gösteriyor. Kendi mensubunun bile savunmadığı bir kurum haline gelmiş malesef kıymetli ordumuz. Diyarbakıra pasaport ve vizeyle girince anlayacak herkes hatasını ama iş işten geçmiş olacak. Eğitimsiz cahil tembel ve öz güvensiz bir toplum haline geldik getirildik.AllahTürkü korusun, önce kendinden...
ne bu şiddet bu celal... kimseyi kötülediğimiz savunmadıgımız falan yok... emeklılık dılekcesını veren kısı ıcın yapmamalıydı dıyoruz... kacmamalıydı dıyoruzzz. astlarının hakları ıcın savasmalıydı dıyoruzzz... kı kendılerı zaten akp nın ıstedıgı adamlardı dıyoruz bkz. gecen yıl... icazet le mı emeklı oldular dıyoruz... ordu gercekten darbe yapacak olacak ve yıprandıgından yapamayacaksa eger , darbe kelımesının ne anlama geldıgını bır sozlukten okumanızı onerırım...
ıcerı atılanlar hep hukuksuzca atılır... ıcerı gırenler hep masumdur... hep ıcerde olanların anaları babaları vardır ogulları vardır ....
mesela toprak altına gırenlerı kımlerı vardır.... ıcerdekı ınsanlar masumdur dıyemem ben kardes.... bu ulkede ıcerdekı komutanların kurdugu mahkemelerde menderes asıldı... bınlerce ınsan yargısız ınfaz edıldı... bınlercesı ıskence gordu... o zamanlar hukuk yokmuydu?? darbe yaptılar butun sazları ellerıne aldılar... 50 yıldırda kendılerı calıp oynuyorlardı... artık o donem yapılanlar sımdı suc oldu... kendı koydukları kanun kendılerını kestı...ben bır tsk mensubu olarak, benım hakkımı savunan benı kurda kusa yem etmeyen bır komutanı daıma ısterım ve saygım sonsuzdur.. ama hakımın kestıgı cezaya yada vardıgı kanıya yorum yapıp onları sucsuz sayamam... ıcerdekılerın cogu bu ulkenın yonetımını devırmek ıcın planlar yapmıstır... cunku gecmıstede yaptıklarından gucu hep kendılerınde saydılar. ama devır degıstı.. bomba ellerınde patladı ama ne yazık kurunun yanında her zaman oldugu gıbı yasta yandı...
, sımdıde en kolay yolu secıyorlar ...kaçmak..... olmaz yakısmadı benım komutanlarıma....1 asker kacarsa fırar olur cezası bellıdır... 4 asker kacarsa cezası toplu fırardan kesılır.... daha agırdır.......emın olun bu orduyu ve her turlu bırlıgını yonetecek gozu pek yıgıtler arka planda mevcut sız rahat uyuyunuz.....ve emın olun bu ulkede dıyarbakıra daıma rahatca gıreceksınız.... ama ben 30 yıldır vana konvaysuz gelemıyorum.... bunu da bır düşünün.......... yazdıgınız konununda türklukle uzaktan yakından bır alakası yoktur... allah herkesı gaza gelmıs ınsanlardan korusun dıyorum..

toggykaya
29/07/2011, 23:49
Bir allahın kulu da adamlar görevlerini yapamadıkları için elleri kolları bağlandığı için belkide ciddi bir mesaj vermek için, silah arkadaşlarının haklarını koruyamadıkları ve bunun utancını yaşadıkları için istifa ettiklerini neden düşünemiyor? Ne oldu size? Ülke parçalanmak üzere, hayalden kanıtlarla kaç baba, kaç koca, kaç oğul içeride yatıyor bileniniz var mı? Hukuksuzca içeriye atılıp onurundan intehar eden kaç subayımız var bilen var mı? Ordu gerçekten darbe yapacak olsa yapamayacağından, eline yüzüne bulaştıracağından şüphe eden var mı peki? Kimse birbirini kandırmasın bu coğrafyada güçlü Türk ordusu istenmiyor ve ordu git gide zayıflatılıyor. Burada okuduğum yorumlar da bu işin başarıldığını gösteriyor. Kendi mensubunun bile savunmadığı bir kurum haline gelmiş malesef kıymetli ordumuz. Diyarbakıra pasaport ve vizeyle girince anlayacak herkes hatasını ama iş işten geçmiş olacak. Eğitimsiz cahil tembel ve öz güvensiz bir toplum haline geldik getirildik.AllahTürkü korusun, önce kendinden...

SÖYLEDİKLERİNİN ALTINA HİÇ DÜŞÜNMEDEN İMZAMI ATARIM.

ahmet673
29/07/2011, 23:57
Bir allahın kulu da adamlar görevlerini yapamadıkları için elleri kolları bağlandığı için belkide ciddi bir mesaj vermek için, silah arkadaşlarının haklarını koruyamadıkları ve bunun utancını yaşadıkları için istifa ettiklerini neden düşünemiyor? Ne oldu size? Ülke parçalanmak üzere, hayalden kanıtlarla kaç baba, kaç koca, kaç oğul içeride yatıyor bileniniz var mı? Hukuksuzca içeriye atılıp onurundanhayatını sona erdiren kaç subayımız var bilen var mı? Ordu gerçekten darbe yapacak olsa yapamayacağından, eline yüzüne bulaştıracağından şüphe eden var mı peki? Kimse birbirini kandırmasın bu coğrafyada güçlü Türk ordusu istenmiyor ve ordu git gide zayıflatılıyor. Burada okuduğum yorumlar da bu işin başarıldığını gösteriyor. Kendi mensubunun bile savunmadığı bir kurum haline gelmiş malesef kıymetli ordumuz. Diyarbakıra pasaport ve vizeyle girince anlayacak herkes hatasını ama iş işten geçmiş olacak. Eğitimsiz cahil tembel ve öz güvensiz bir toplum haline geldik getirildik.AllahTürkü korusun, önce kendinden...

sadece birşeyi merak ediyorum 3 komutanın emekliliği gelmiş ve bundan bir kaç hafta sonra zaten görevi devrediceklerdi sizce arkadaşlarının haklarını koruyamadıkları için mi yoksa zaten bizim az günümüz kalmış bari gider ayak kendimizince bir kriz yaratalımda tepki koymuş gözüksün diyemi yapıldı en basit örneği bütün kuvvet komutanları istifa ederken jandarma kuvvet komutanın etmemesi (o arkadaşlarının haklarını korumayı önemsemiyormu aciz bir türk subayımı istifa etmediği için size göre?) ve onun her nedense şimdi yükselicek olması tesadüf mü onunda emekliliği gelseydi oda istifa ederdi şüpemiz olmasın. ayrıca bu komutanların hiç biri TSK istifa etmiyor zaten sadece görevlerinden ediyor yani emekliliklerinde gayet iyi ve güzel bir şekilde yaşayacaklar normal süresini doldurmuş bir general gibi, yani kendilerini ateşe atıp arkadaşları için hiç birş eyi feda etmiş olmuyorlar emin olun.

ZAK1980
30/07/2011, 00:04
facede recebın yıllar once kanal6 da yaptıgı bır konusmada aynen su yorumu yapmıyordu ''bu orduyu tasfıye edecegız '' dıye demec verıyordu ıste beklenen oldu dun ıstanbulda asmalıbahce ,bugun pasalar,yarın ınternet yasagı serıata adım adım yuruyoruz.Kurbaganın soguk su dolu dolu tencereye konulup cok hafıften altı yakılarak pısırılmesı gıbı bır duzen sergılenıyor

uzuncocuk
30/07/2011, 00:04
sadece birşeyi merak ediyorum 3 komutanın emekliliği gelmiş ve bundan bir kaç hafta sonra zaten görevi devrediceklerdi sizce arkadaşlarının haklarını koruyamadıkları için mi yoksa zaten bizim az günümüz kalmış bari gider ayak kendimizince bir kriz yaratalımda tepki koymuş gözüksün diyemi yapıldı en basit örneği bütün kuvvet komutanları istifa ederken jandarma kuvvet komutanın etmemesi (o arkadaşlarının haklarını korumayı önemsemiyormu aciz bir türk subayımı istifa etmediği için size göre?) ve onun her nedense şimdi yükselicek olması tesadüf mü onunda emekliliği gelseydi oda istifa ederdi şüpemiz olmasın. ayrıca bu komutanların hiç biri TSK istifa etmiyor zaten sadece görevlerinden ediyor yani emekliliklerinde gayet iyi ve güzel bir şekilde yaşayacaklar normal süresini doldurmuş bir general gibi, yani kendilerini ateşe atıp arkadaşları için hiç birş eyi feda etmiş olmuyorlar emin olun.
derin yaralar............ sadece susma hakkımı kullanııyorum bu yoruma...

muratx41
30/07/2011, 00:12

sizi tebrik ediyorum yazılarınızdan dolayı bu olayların içinde yasayan birisiniz bunları yasayan bilir internette gezen değil

ahmet673
30/07/2011, 00:15

bende sadece şunu söyleyeyim son olarak babam şuanda kara kuvvetleri komutanı Erdal Ceylanoğlunu koruyan birisi burada bir yara yok bilakis sizin ilk yazınıza katılıyorum bende görevlerinde kalmalarının yanındayım.

USTA
30/07/2011, 00:16
bir allahın kulu da adamlar görevlerini yapamadıkları için elleri kolları bağlandığı için belkide ciddi bir mesaj vermek için, silah arkadaşlarının haklarını koruyamadıkları ve bunun utancını yaşadıkları için istifa ettiklerini neden düşünemiyor? Ne oldu size? ülke parçalanmak üzere, hayalden kanıtlarla kaç baba, kaç koca, kaç oğul içeride yatıyor bileniniz var mı? Hukuksuzca içeriye atılıp onurundan intehar eden kaç subayımız var bilen var mı? Ordu gerçekten darbe yapacak olsa yapamayacağından, eline yüzüne bulaştıracağından şüphe eden var mı peki? Kimse birbirini kandırmasın bu coğrafyada güçlü türk ordusu istenmiyor ve ordu git gide zayıflatılıyor. Burada okuduğum yorumlar da bu işin başarıldığını gösteriyor. Kendi mensubunun bile savunmadığı bir kurum haline gelmiş malesef kıymetli ordumuz. Diyarbakıra pasaport ve vizeyle girince anlayacak herkes hatasını ama iş işten geçmiş olacak. Eğitimsiz cahil tembel ve öz güvensiz bir toplum haline geldik getirildik.allahtürkü korusun, önce kendinden...

Söylediklerinin altına hiç düşünmeden imzamı atarım.

+ 1 5 0 0

uzuncocuk
30/07/2011, 00:32
sizi tebrik ediyorum yazılarınızdan dolayı bu olayların içinde yasayan birisiniz bunları yasayan bilir internette gezen değil
kimseye karsı bır on yargı ıle yazmıyorum ama hıcbırsey yayın organlarının anlattıgı ve algıladıgımız kadar basıt degıl... cevap cok ama kahretsın daha konusma ozgurlugum bıle kısıtlı bakın... ne yazıkkı bu kadar konusabılıyorum işte... 9 yıldır calıstıgım hıcbır komutanın sahsı arabası yok... bayaaa bı astlar dahıl buna... gerek yok cunku.... 13 yıldır lojmanda hıc oturamadım... 45 yıl lojmandan hıc cıkmamıslar var... ben tum paramı kıraya ve lanet olası arabama harcarken ............................................
uzman cavuslar ıse hak getıre zaten.... adamların ordu evıne bıle gırmesı yasak... dusunun .....lojman hakları tum lojmanın yuzde besı..... adamlar en ondeler hep.... olunce sehıt...yasarken ----gereksız adam---... yururken en onde ıctımada en arkada..... catısmada en onde..... kokteylde yok... neden????%95 ı dısarda oturur sonra yuksekovada evınden cıkarken vurulur..... neden?
ıstanbulda lojmanda otursan ne hakkarıde g.tün acıkta olduktan sonra.
okuldan yenı cıkmıs tegmenım utgm nım dag tas dolasır onca sorumluluk alır , okuldan yenı cıkmıs astsubay takımın kısımın basında gencecık dag tas dolasır, garıp askerım uc askerın gıydıgı parkayı gıyer,nobette usume krızı gecırır. ama herhangıbır bakanlıga baglı olmadıgımızdan bır jandarma personel bıle bızı yarı yarıya katlar.... okuldan yenı cıkmıs bır polıs okuldan yenı cıkmıs bır astsubaya 400 tl takar... lojmanlar dökülür. karakollar basılır... sesını cıkaran ıcerı tıkılır.ellerım beynımın sus uyarısına tepkı gosterdıgı surece her turlu platformda yazabılırım. askerlıgını yapan bırı yapmadan once neler dusundugunu askerden geldıkten sonra neler dusundugunu bır hatırlasın.... hersey o zaman ortya cıkar....
beni donla süründüren kişinin içerde olması bile kimi zaman bana acayip zevk veriyor ...acı ama böyle..... asker için insan hakkı var ise bu zatlar da tüm bu yazdıklarım ve yazamadıklarım ıcın kılını kıpırdatmadan sadece bır yıllıgına gelıp sayfalarca emır yolayıp askerım ne yapar ne eder dıye dusunmedıkce komutanlıgı bayramda tebrık mesajı gondermek zannettıkce... daha cok aktutun basılır... daha cok sehıt verılır.... balıkda bastan kokar....

uzuncocuk
30/07/2011, 00:38
bende sadece şunu söyleyeyim son olarak babam şuanda kara kuvvetleri komutanı Erdal Ceylanoğlunu koruyan birisi burada bir yara yok bilakis sizin ilk yazınıza katılıyorum bende görevlerinde kalmalarının yanındayım.
yaradan kastım personelın ıcınde bulundugu durumdur.... baban cok zor gecesı gunduzu olmayan bır gorev yapıyor allah kolaylık versın...

Moosty
30/07/2011, 00:39
Söylenecek çok şey var. Uzun yazarsam okunmaz, kısa tutacağım.

Kurtuluş savaşında bu toprakların insanına düşman olanlar her şeyi hesaplamışlardı.

Kağnı, asla kamyonu geçemezdi.

Yanıldılar.

Hesaplayamadıkları bir şeyler vardı.

Batı ülkelerinin politikalarını sevmem, ama sahip oldukları kültürde çok taktir ettiğim bir nokta vardır; önce düşünürler, sonra harekete geçerler, sonra bir kere daha düşünürler.

Maalesef, bizim kazandığımız kurtuluş savaşımızdan onlar da kendi payına bir şeyler kazandı, hem de bizim bu güne kadar kazanmak bir yana; gözümüzden uzaklaştırılan şeyler.

Bu toprakların insanlarını kendi halkları gibi düşündüler. 'Ordu fakir, yenilir' dediler; halk varını yoğunu verdi.

'Bir kaç tanesi ölünce kaçarlar, pes ederler' dediler; yüzbinler sayısınca şehit verdik yine pes etmedik.

'İçlerinde çeşit çeşit millet var, birbirlerini boğar bunlar' dediler; Anadolu'nun her yanından gelen insanların omuz omuza aynı siperde savaşacaklarını bilemediler. Onları bir arada tutabilecek 'harcı' çok hafife aldılar.

'Gölgesinden bile korkan bir padişahları var, liderleri yok' dediler; bu halk kendi içinden bir Mustafa Kemal çıkardı.

Kurtuluş savaşından sonra biz canımızı geri aldık, onlar da derslerini.

Allah kahretsin ki çalıştılar. Bu sefer aldıkları derse çalışıp geldiler.

Şimdi söyleyin; Allah korusun da, hiç olmasın öyle günler. Ama yine de oldu diyelim.

Bu gün olsaydı kurtuluş savaşı, yine meydanlara bağış toplayan masalar kurulsaydı genç kızlar çeyizlerini, analar kollarındaki bilezikleri, fakiri ayağındaki çorabı çıkarır verir miydi o günkü gibi?

Öyle bir bağış masası görseniz birileri 'Deniz Feneri,Kızılay yolsuzluğu, kurban bayramı dolandırıcılığı' nı kulağınıza fısıldamaz mıydı sizce ?

Çanakkale de şehitler verilmeye başladığında 'kim buranın komutanı, bu nasıl beceriksizlik, çocuklarımızı kimlere emanet ediyoruz' diye sorgulayan birileri çıkarmıydı acaba?

Bu gün olsaydı o savaş, Türk ve Kürt aynı siperde ellerinde silah ile birbirlerine değilde düşmana kurşun sıkabilirlermiydi?

Orduya o günlerde duyulan güvenin, inancın yüzde kaçı var bu gün?

'Harç' dedik, o günkü 'müslüman'lar ile bu günkü 'müslüman' lar arasında ne kadar birliktelik, dayanışma farkı var?

Sahi, 'müslüman' kelimesi vurgulandığında sizin de aklınıza 'yahu adam namazını kılıyor ama her türlü fesatlık onda' dan tutun; sakallı sarıklı hocalara kadar türlü türlü 'iticilikler' gözünüzün önüne geliyor mu?

Ve en önemlisi; bu gün gelseydi Mustafa Kemal, bu halkın ne kadarlık bir kısmı onu 'sahte' bir 'lider' den ayırt edebilirdi?

Bahse varım, 'yarısı' ayırt edemezdi.

_______

Üzgünüm, kısa olsun da okunsun demiştim ama tutamadım kendimi. Yazsam sayfalar dolusu 'üzüntü' var içimde.

Susuyorum.
_______

xnode
30/07/2011, 00:49
Bu adamlar yapıştıkları koltukları kolay kolay bırakmazlar. Burada emekliliğe birkaç hafta kala ya özel bir yerden talimat alarak ya da kendi sicillerini etkileyecek bir durum söz konusu olduğu için bu şekilde davranmışlardır diye tahmin ediyorum. Özellikle Ergenekon Örgütü ile ilgili bağlantılar da ortaya çıkmış olabilir. Her halükarda bu siyasi bir manevradan öte gitmez ve mevcut durumu çok etkilemez. Astlar üste terfi ettirilir ve kademede herhangi bir sorun yaşanmaz..

Esas mesele, bu şahısların zor elde ettikleri ve hayatlarının anlamı haline gelmiş olan bu meslekleri hangi sebeple terk ettikleridir. Bunu TSK mensupları yargılanıyor gibi ucuz bir polemik vesilesi ile yapmayacakları aşikar. Çünkü adama sorarlar şimdiye kadar neredeydin diye ? Demek ki olayın ucu kendilerine de dokunmaya başladı. Ki bazı orgeneraller hala cezaevindeler bilindiği üzere..

Her ne olursa olsun Türkiye'nin normalleşmesi sürecinde önemli bir yapı taşı olacaktır. Artık kafasına göre isteyenin darbe yapabildiği, isteyenin istediği meydana büst diktirip, kafasına göre devletin tanklarını sokaklarda yürütemediği bir ülkede yaşıyoruz. Artık çocukları hata veya kasıtla öldürülenlerin ölüm sebepleri araştırılıyor. Şimdik genç nesil bilmez ama, eskiden cebinde 1 tek marlboro sigarası (paket değil) poliste jandarma da falakaya çekilirdi insanlar. Kadın araç şoförü görülünce camızın şimendifere baktığı gibi bakılırdı. Ülkemiz gelişiyor ve üzerindeki bu yüklerden, hantallıktan kurtuluyor.

Benim temennim askeri sisteme bu yaştaki kişilerin komutan olarak atanmaması. 70 yaşındaki insanın mahkemede şahitlik yapabilmesi için bile akıl sağlığı raporu talep edilebilir ama koskoca orduyu yönetiyorlar. Aynı şey siyasetçiler için de geçerli. Performans sistemi ile çakı gibi komutanların olması lazım. Omuzuna teneke takmakla olmuyor bu işler..

Hayırlı uğurlu olsun..

Arif231
30/07/2011, 00:50
Işık Koşaner'in zaten AKP tek başına iktidar olursa görevi bırakacağını yakın çevresine söylediği belirtilmişti... Bu yüzden karar çoktan verilmişti, tutuklamalar veya YAŞ' öncesi atama krizi felan bunların hepsi işin bahanesi oldu.

İkincisi bu ülkede tabikide şehit verildiğinde komutanlar eleştirilecek... Bizler milyonlarca dolar verelim insansız uçaklar alalım, sözde BBG evi gibi bütün her yer taranıyordu. Hani nerde, hala sürekli şehit haberleri geliyor... Başbakanmı görüyorda bunları vurmayın görmezden gelin diyor. Bu ülkede herşeyin üstünde tutuldu TSK. Gerek maddi gerekse manevi anlamda.

Peki sizce yapılan bunca yatırıma rağmen TSK görev itibarı ile üzerine düşeni yapabildimi dersiniz?

600.000 kişiden oluşan bir ordudan bahsediyoruz... Dağdaki 3-5 bin çapulcuyu neden bitiremedi yıllardır? Ergenekon soruşturması ortada.

Eğer ki TSK gerçekten isteseydi bugüne kadar PKK çoktan biterdi... Ve bunun önünde bu hükümette dahil hiç kimse duramazdı.

BSK
30/07/2011, 00:56
Birsürü şeyler yazdım ama Ümit Bey in son mesajını görünce sildim gitti çünkü yazacak birşey kalmamış. Bitmiş bu iş.

uzuncocuk
30/07/2011, 01:07
Birsürü şeyler yazdım ama Ümit Bey in son mesajını görünce sildim gitti çünkü yazacak birşey kalmamış. Bitmiş bu iş.
işbitmesi hususunda yanıldınız ... topraksa soz konusu vatan, içiniz rahat olsun yenı nesıl emın olun cok daha bılınclı... degısımler daıma sancılı olmusture bu surecte sancılı gececek ama hersey rayına oturacaktır.

ibrahim06
30/07/2011, 01:12
kimseye karsı bır on yargı ıle yazmıyorum ama hıcbırsey yayın organlarının anlattıgı ve algıladıgımız kadar basıt degıl... cevap cok ama kahretsın daha konusma ozgurlugum bıle kısıtlı bakın... ne yazıkkı bu kadar konusabılıyorum işte... 9 yıldır calıstıgım hıcbır komutanın sahsı arabası yok... bayaaa bı astlar dahıl buna... gerek yok cunku.... 13 yıldır lojmanda hıc oturamadım... 45 yıl lojmandan hıc cıkmamıslar var... ben tum paramı kıraya ve lanet olası arabama harcarken ............................................
uzman cavuslar ıse hak getıre zaten.... adamların ordu evıne bıle gırmesı yasak... dusunun .....lojman hakları tum lojmanın yuzde besı..... adamlar en ondeler hep.... olunce sehıt...yasarken ----gereksız adam---... yururken en onde ıctımada en arkada..... catısmada en onde..... kokteylde yok... neden????%95 ı dısarda oturur sonra yuksekovada evınden cıkarken vurulur..... neden?
okuldan yenı cıkmıs tegmenım utgm nım dag tas dolasır onca sorumluluk alır , okuldan yenı cıkmıs astsubay takımın kısımın basında gencecık dag tas dolasır, garıp askerım uc askerın gıydıgı parkayı gıyer,nobette usume krızı gecırır. ama herhangıbır bakanlıga baglı olmadıgımızdan bır jandarma personel bıle bızı yarı yarıya katlar.... okuldan yenı cıkmıs bır polıs okuldan yenı cıkmıs bır astsubaya 400 tl takar... lojmanlar dökülür. karakollar basılır... sesını cıkaran ıcerı tıkılır.ellerım beynımın sus uyarısına tepkı gosterdıgı surece her turlu platformda yazabılırım. askerlıgını yapan bırı yapmadan once neler dusundugunu askerden geldıkten sonra neler dusundugunu bır hatırlasın.... hersey o zaman ortya cıkar....
beni donla süründüren kişinin içerde olması bile kimi zaman bana acayip zevk veriyor ...acı ama böyle..... asker için insan hakkı var ise bu zatlar da tüm bu yazdıklarım ve yazamadıklarım ıcın kılını kıpırdatmadan sadece bır yıllıgına gelıp sayfalarca emır yolayıp askerım ne yapar ne eder dıye dusunmedıkce komutanlıgı bayramda tebrık mesajı gondermek zannettıkce... daha cok aktutun basılır... daha cok sehıt verılır.... balıkda bastan kokar....

Amaç da o değilmiydi yıllardır? Şehit kimin umrunda? Çatışmada 3-5 pkklı fazla ölmeye başlayınca bizimkiler çok kan kaybediyor çekin askeri ve heronları ordan diyen içimizdeki hainler için şehitlerin ne önemi var? Neyse bu konu çok su götürür. Birbirimize düştüğümüzle kalırız.

uzuncocuk
30/07/2011, 01:17
Amaç da o değilmiydi yıllardır? Şehit kimin umrunda? Çatışmada 3-5 pkklı fazla ölmeye başlayınca bizimkiler çok kan kaybediyor çekin askeri ve heronları ordan diyen içimizdeki hainler için şehitlerin ne önemi var? Neyse bu konu çok su götürür. Birbirimize düştüğümüzle kalırız.
yok yok bırbırımıze kesınlıkle dusmeyız:) bolgenın karısıklıgı su an ıcın belkı benı de yalnıs yorumlara ıtebılır... ama bırbırımızı kıracak kadar degıl elbet hocam.

menesi
30/07/2011, 01:24
tarih tekerrürden ibaret...bundan önce istifa eden komutanlar gibi düşünenlerin istediği oluyordu ki oda istemediği zihniyetlerin istifa etmesi veya oldukları mertebeye ulaşamamaları.şimdi ise onların gitme zamanı geldi...bence zaman herşeyi göstericek.
he zamanın sonunda zararlı çıkabilirmiyiz evet.ama şimdi yaşananlara bakınca şunu diyebiliyorum.şimdiye kadarkiler de pek iyi şeyler yapmamış,bakalım bunlar ne yapacak.inş hayırlısı olur...

aslanerh
30/07/2011, 01:39
3-5 bin çapulcu dediğiniz adamlara bugün hala meclisten kaynak akmıyor mu?

Burada hep taraflı yazılar var, hükümet taraftarıysa orduyu ve generalleri eleştirmenin ucunu arıyorsunuz. Biraz dürüst olalım, mert olalım. Elbette eleştireceğiz, eleştirmeliyiz, şehitlerimiz olmaya devam ediyor çünkü, bunların nedenini sorgulamalıyız. Saatlerce çatışırken helikopter gelmemesini eleştiriyorsak, elbette haklıyız, ama şimdi bunda Genelkurmay Başkanını direk hedef almak art niyetten başka birşey değil. Teröristi meclise alan ve "demokrasi adı altında" teröriste kaynağını bizzat ordan sağlayan hükümeti destekle, TSK'ya karşı terörist söylemlerle psikolojik harp yapanların gazetelerini oku, sonra gel bir de o fikirleri buraya yaz. Yemezler kardeşim, kusura bakmayın.

Sanki istifa ederken Işık Koşaner'in verdiği mesajın hiçbir değeri yok, tamamen kriz çıkarmak istemişmiş. Ergenekon TSK nın kendisidir deniyor; atarız içeri hepsini diye kına yakacaklar neredeyse. Yüzlerce generalin hepsi mi suçludur arkadaş, sizde vicdan kalmadıktan sonra at gözlükleri hep olduktan sonra söylenecek bir sözün değeri yok.

Komutanlar istifa etti haberinden sonra sizler gibi Avrupa Parlementosu da kına yakıyor "Türkiyede demokrasi daha fazla güçleniyor" diye. Buna en çok sevinenler ise Yunanistan, Rum Kesimi ve Ermenistan.

Işık Koşaner'in zaten AKP tek başına iktidar olursa görevi bırakacağını yakın çevresine söylediği belirtilmişti... Bu yüzden karar çoktan verilmişti, tutuklamalar veya YAŞ' öncesi atama krizi felan bunların hepsi işin bahanesi oldu.

İkincisi bu ülkede tabikide şehit verildiğinde komutanlar eleştirilecek... Bizler milyonlarca dolar verelim insansız uçaklar alalım, sözde BBG evi gibi bütün her yer taranıyordu. Hani nerde, hala sürekli şehit haberleri geliyor... Başbakanmı görüyorda bunları vurmayın görmezden gelin diyor. Bu ülkede herşeyin üstünde tutuldu TSK. Gerek maddi gerekse manevi anlamda.

Peki sizce yapılan bunca yatırıma rağmen TSK görev itibarı ile üzerine düşeni yapabildimi dersiniz?

600.000 kişiden oluşan bir ordudan bahsediyoruz... Dağdaki 3-5 bin çapulcuyu neden bitiremedi yıllardır? Ergenekon soruşturması ortada.

Eğer ki TSK gerçekten isteseydi bugüne kadar PKK çoktan biterdi... Ve bunun önünde bu hükümette dahil hiç kimse duramazdı.

pdr42
30/07/2011, 01:42
VE Bahse girerim Atam geri gelseydi ordunun yuzde 75 ini tanıyamazdı...

TORnADO
30/07/2011, 01:42
Askerin işi siyaset değildir,vatan savunmasıdır. Halkın seçmiş olduğu hükümete dayatma yoluna gitmek,darbe girişiminde bulunmak,devletin savcı ve hakimlerinin suçlu görüp içeri attıklarını temize çıkarmaya çalışmak için koskoca ordunun başından çekip gitmek nasıl bir komutanlık anlayışıdır? Bu komutanlar demek ki savaş filan olsa hükümete ya da yöneticilere:"Biz size gıcığız,gidiyoruz,ne haliniz varsa görün!" diyecek kadar vatansevmezlermiş.Milletimizin, canı sıkılınca bırakıp giden komutanlara değil; canının,kanının son damlasına kadar görevini yapan komutanlara ihtiyacı var.Bir de bu komutanlar istifa etti diye ordumuz boşa çıkacak değil,arkada ne komutanlar var daha...

Arif231
30/07/2011, 01:51
3-5 bin çapulcu dediğiniz adamlara bugün hala meclisten kaynak akmıyor mu?

Burada hep taraflı yazılar var, hükümet taraftarıysa orduyu ve generalleri eleştirmenin ucunu arıyorsunuz. Biraz dürüst olalım, mert olalım. Elbette eleştireceğiz, eleştirmeliyiz, şehitlerimiz olmaya devam ediyor çünkü, bunların nedenini sorgulamalıyız. Saatlerce çatışırken helikopter gelmemesini eleştiriyorsak, elbette haklıyız, ama şimdi bunda Genelkurmay Başkanını direk hedef almak art niyetten başka birşey değil. Teröristi meclise alan ve "demokrasi adı altında" kaynağını bizzat ordan sağlayan hükümeti destekle, TSK ile aynen terörist söylemlerle psikolojik harp yapanların gazetelerini oku, sonra gel bir de o fikirleri buraya yaz. Yemezler kardeşim, kusura bakmayın.

Sanki istifa ederken Işık Koşaner'in verdiği mesajın hiçbir değeri yok, tamamen kriz çıkarmak istemişmiş. Ergenekon TSK nın kendisidir deniyor; atarız içeri hepsini diye kına yakacaklar neredeyse. Yüzlerce generalin hepsi mi suçludur arkadaş, sizde vicdan kalmadıktan sonra at gözlükleri hep olduktan sonra söylenecek bir sözün değeri yok.

Komutanlar istifa etti haberinden sonra sizler gibi Avrupa Parlementosu da kına yakıyor "Türkiyede demokrasi daha fazla güçleniyor" diye. Buna en çok sevinenler ise Yunanistan, Rum Kesimi ve Ermenistan.

Mert olmayı sizden öğrenecek değiliz herhalde dimi,

Kimsenin kimseye kına yaktığıda yok merak etmeyin, PKK'nın başlangıçından bu yana 30 yıldır kaç tane hükümet gelip geçti, kaç tane farklı hükümet başa geldi...

30 Yıldır değişmeyen ise sadece TSK'nın zihniyetiydi...

Sonuç 30 Yıldır bu ülkede hala PKK gerçeği var...

Suçlulardır değildir, bunca mühimmatı ben gömmedim herhalde ülkenin dört bir yanına, bulunan belgeler, ortaya çıkan suikast planları herşey ortada. Tüm bu devleti yıkma planlarına rağmen hala Ergenekon diye birşey yoktur derseniz size sadece gülerim.

En güzelini Bülent Arınç Söylemişti; ''Allahtan bu komutanlarla Savaşa Girmemişiz'' diye.

Maalesef TSK'mız daima alışmış teamüller gereği YAŞ dönemlerinde kendi istedikleri adamları başa getirmeye... Bugüne kadar daima komuta kademesini hazırlar hükümetin önüne sunarlardı. Hükümette sesini çıkarmadan imzayı atardı. Ama artık devir değişti. Eskiden bir anlaşmazlıkta hükümet istifa ederken artık emir altında olanlar istifa eder hale geldi.

TORnADO
30/07/2011, 01:58
Zaten olması gereken de buydu. Ordu devlete bağlıdır,Başkomutan da Cumurbaşkanı'dır,Genelkurmay Başkanı değil... Herkes yerini ve görevini iyi bilmeli. Sanki ayrı bir yönetim mekanizması gibi işliyordu ordu ama artık olması gerektiği gibi olmalı bence. Bu ülkeyi istediği şekilde ordu yönlendirsin diye Cumhuriyet'i getirmedi Atatürk... Ve "TBMM'nin üstünde güç yoktur." diye de boşuna demedi Atatürk... Madem Atatürkçü'sünüz, neden benim atamın dedikleriyle ve yaptıklarıyla ters düşüyorsunuz,değil mi ama?

vek66
30/07/2011, 02:10
valla bence hayırlısı olmuş ümit abi hislerime tercüman olmuş tamamı ile.

kukart
30/07/2011, 03:43
istifaları kabul edildiyse sorun yok .)

USTA
30/07/2011, 10:22
En güzelini Bülent Arınç Söylemişti; ''Allahtan bu komutanlarla Savaşa Girmemişiz'' diye.

Önce bir geçmişini araştırın derim,hangi nesilden geliyormuş diye...

luleburgazli
30/07/2011, 12:48
en başta özal döneminde başlayıp sonrasında demirel ve çiller ile güçlenen amerikancı baskı ve pkk oluşumu sayesinde şu geldiğimiz aşamada benim gördüğüm TSK 'yı zaten hareket edemez hale getirip ara ara yancı medya ile yanlışlıkla haritalar dağıtıp sonra iktidarın başındakinin ağzından kırmızı çizgiler deyip sonrasında Diyarbakırı doğunun yıldızı ilan etmesi ve alt kimlik söylemlerini ortaya atarak, haklıyı haksız haksızı baş yapmış meclise sokmuşlardır.

mademki komutanlar hükümeti devirmek için darbe girişiminde bulundu da ergenekon diye bir safsata attınız orta topladınız hepsini

bu şerrefsizler açık açık özerkliğini ilan ediyor yollarda otobüsleri yakıyorlar doğuda askerleri vuruyorlar niye ses çıkartmıyorsunuz...

xnode
30/07/2011, 13:58
en başta özal döneminde başlayıp sonrasında demirel ve çiller ile güçlenen amerikancı baskı ve pkk oluşumu sayesinde şu geldiğimiz aşamada benim gördüğüm TSK 'yı zaten hareket edemez hale getirip ara ara yancı medya ile yanlışlıkla haritalar dağıtıp sonra iktidarın başındakinin ağzından kırmızı çizgiler deyip sonrasında Diyarbakırı doğunun yıldızı ilan etmesi ve alt kimlik söylemlerini ortaya atarak, haklıyı haksız haksızı baş yapmış meclise sokmuşlardır.

mademki komutanlar hükümeti devirmek için darbe girişiminde bulundu da ergenekon diye bir safsata attınız orta topladınız hepsini

bu şerrefsizler açık açık özerkliğini ilan ediyor yollarda otobüsleri yakıyorlar doğuda askerleri vuruyorlar niye ses çıkartmıyorsunuz...

Sizin bahsettiğiniz konuların komutanların istifası ile bir ilgisi yok ki, o konu apayrı bir konu. :D

aslanerh
30/07/2011, 14:01
Vay beee

mert arkadaşa bakın

mertliğine toz kondurmuyor ama dürüstlük namına bir cevap bile vermemiş, aslında kendiniz de inanmıyorsunuz ya yazdıklarınıza...

terörist gazetelerindeki pkk demeçlerini kopyalamaya devam edin sizler...

yüzlerce insan terörist ergenekoncu, onların yanında sizler, sizin cepheniz ve pkk yandaşları melek gibi adamlarsınız öyle mi?

Atatürk e bile düşman olan insanlardan ne beklenirdi zaten?

biraz vicdan, biraz inanç sahibi olun derim yalnızca size, okuyup kopyalıyorsunuz biraz da sorgulasanız ne zararı olur size?

Mert olmayı sizden öğrenecek değiliz herhalde dimi,

Kimsenin kimseye kına yaktığıda yok merak etmeyin, PKK'nın başlangıçından bu yana 30 yıldır kaç tane hükümet gelip geçti, kaç tane farklı hükümet başa geldi...

30 Yıldır değişmeyen ise sadece TSK'nın zihniyetiydi...

Sonuç 30 Yıldır bu ülkede hala PKK gerçeği var...

Suçlulardır değildir, bunca mühimmatı ben gömmedim herhalde ülkenin dört bir yanına, bulunan belgeler, ortaya çıkan suikast planları herşey ortada. Tüm bu devleti yıkma planlarına rağmen hala Ergenekon diye birşey yoktur derseniz size sadece gülerim.

Maalesef TSK'mız daima alışmış teamüller gereği YAŞ dönemlerinde kendi istedikleri adamları başa getirmeye... Bugüne kadar daima komuta kademesini hazırlar hükümetin önüne sunarlardı. Hükümette sesini çıkarmadan imzayı atardı. Ama artık devir değişti. Eskiden bir anlaşmazlıkta hükümet istifa ederken artık emir altında olanlar istifa eder hale geldi.

tayfux
30/07/2011, 14:07
bu ülkenin hazinesinden 2 kurum en çok parayı alıyor.
1-TSK
2-MEB
peki soruyorum sizlere ikisi ne durumda? bataklık

xnode
30/07/2011, 14:08
Vay beee

mert arkadaşa bakın

mertliğine toz kondurmuyor ama dürüstlük namına bir cevap bile vermemiş, aslında kendiniz de inanmıyorsunuz ya yazdıklarınıza...

yüzlerce insan terörist ergenekoncu, onların yanında sizler, sizin cepheniz ve pkk yandaşları melek gibi adamlarsınız öyle mi?

biraz vicdan, biraz inanç sahibi olun derim yalnızca size, okuyup kopyalıyorsunuz biraz da sorgulasanız ne zararı olur size?

aslanerh rumuzunu kullanan kişi

Ya arkadaşım sen ne terbiyesiz birisin ya. Bütün yorumların kendin gibi düşünmeyenlere hakaret etmek, saygısızlık ve yapış yapış edepsizlik kokuyor. İnsan gibi tartışmayı konuşmayı bilmiyorsan, fikirlere tahmmül etmeyi öğrenemiyorsan hiç girmeyeceksin böyle konulara.

Karşındakilere hakaret ederek, tehdit ederek nereye varacağını zannediyorsun ?
27 yaşında kocaman insan ( ! ) olmuşsun ağzından çıkanı kulağın duymuyor. Bir değil iki değil her mesajın bu kadar düzeysiz...

Adam gibi konuşmayı bilmeyen insanları barındırmayın burada..

Dj Locness
30/07/2011, 14:17
aslanerh rumuzunu kullanan kişi

ya arkadaşım sen ne terbiyesiz birisin ya. Bütün yorumların kendin gibi düşünmeyenlere hakaret etmek, saygısızlık ve yapış yapış edepsizlik kokuyor. Insan gibi tartışmayı konuşmayı bilmiyorsan, fikirlere tahmmül etmeyi öğrenemiyorsan hiç girmeyeceksin böyle konulara.

Karşındakilere hakaret ederek, tehdit ederek nereye varacağını zannediyorsun ?
27 yaşında kocaman insan ( ! ) olmuşsun ağzından çıkanı kulağın duymuyor. Bir değil iki değil her mesajın bu kadar düzeysiz...

Adam gibi konuşmayı bilmeyen insanları barındırmayın burada..
+999999999999999999999999999999999

luleburgazli
30/07/2011, 14:24
Sizin bahsettiğiniz konuların komutanların istifası ile bir ilgisi yok ki, o konu apayrı bir konu. :D

şöyle bir bağlantısı var arkadaşlar diyor ya TSK zaten iş yapmıyor çok masraf çok harcama var icraat yok o üzden istifa etmelerini normal görüyorlar hatta yüzüstü bıraktıklarını felan bahsediyorlar ya... görevini yapamıyor çünkü başında CUMHURBAŞKANI var biliyoruz ki sınıra gidilmiş terörist ler vurulacakken cumhurbaşkanından geri çekilin denildiğini medyaya yansıdı bunlar...

komutanların istifasıyla şöyle bağlantı kuruyorum geniş baktığınızda bir yandan komutanları içeri alıyorsun ve toplantılarda bundan rahatsız olduğunuzu dile getiriyorsunuz ve muhattap alınamıyorsunuz çünkü zihniyet belliydi daha önceden askeriye yok edilecek...bütün hepsinin önceden planları hazır...

sen bu vatana görev yapmış en azından bu şerrefsizler yüzünden canını başını ortaya koymuş kişileri topla sonra habur sınır kapısına savcı yolla davulla zurnayla karşıla İstiklal marşından nefret ettiğini dile getir geçmişini unut haksızlığın tamamını yap bunlar benim kanıma dokunuyor arkadaş...

kale içten fethediliyor...

xnode
30/07/2011, 15:09
CUMHURBAŞKANI var biliyoruz ki sınıra gidilmiş terörist ler vurulacakken cumhurbaşkanından geri çekilin denildiğini medyaya yansıdı bunlar..

Bu haberin kaynağını verirmisiniz ? Cumhurbaşkanı ne zaman militanlar vurulacağı zaman geri çekilin emri vermiştir ? Lütfen bu iddiayı ispat ediniz...

Diğer konuya gelince; TSK neden yok edilsin ki :) Bu inandırıcı olmayan bir iddiadır. Her değişim öncesi, değişime karşı çıkanlar oluyor elbetteki bu tür şeyler konuşuluyor. Osmanlı döneminde de ordunun modernleşmesine Bektaşi ocakları ve Yeniçeriler karşı çıkmışlar ve defalarca isyan etmişlerdir. Padişahın modern teknikleri uygulamasına karşı çıkan yeniçeriler ayaklanmış ve kazan kaldırmışlardır.
Bugün TSK maalesef zihniyet olarak 1910'larda kalmış köhne ve hantal yapıya sahip bir kurum. Bunun sistematik olarak değiştirilmesi gerekiyor. 35 senede terörle ilgili verdiğimiz kayıplar ortada. Fakat komutanlar ne hikmetse her başarısızlığını siyasetçilere yüklemeyi ve çamura yatmayı adet haline getirmişler. Askerlerin genel özelliğidir, başarısız olduklarında daha fazla asker talep ederler, çünkü bu doktrin üzerine bina edilmiştir fikirleri.

Komuta kademesinin değiştirilmesinin askerin moralini bozduğu zannı bence geçerli bir önerme değildir. Zira, morali düzgün olduğu zamanlarda verilen şehit sayısına bakarak bunu anlayabiliyoruz. Türkiye Ordusu dünyanın en kalabalık ordularından biri ancak güç olarak aynısını söyleyemiyoruz maalesef .Terör konusu ortada işte. Bu yüzden ordu içinde reforma gitmek gerekiyor ve öncelikle ideoloji-kıdem eksenli rütbelendirmeden vazgeçilerek performansa dayalı rütbelendirme yapılmalıdır. Bakınız Amerikan komutanlarına, adamlar jilet gibi adamlar. Bizim komutanlara bakın Saddam'ın komutanları gibi ak saçlı dedeler. Koş desen 50 metre koşamaz.

Sene 1999'da KKK tafix aracılığıyla EDOK Komutanlığı Albay'a kadar olan tüm komutanların haftada 2 kez spor yapma zorunluluğu getirmişti çok iyi hatırlıyorum. Binbaşılar Yarbaylar bahçede toplanır, önce kültür fizik hareketleri yapar sonra olayı çift kale maça dönüştürürlerdi. Biz de karargahta oturup seyreder gülerdik. Tabii kendilerini denetleyen bir mekanizma olmayınca bu hantal yapı sürekli olarak yığılarak semiriyor ve ağır aksak bir duruma dönüşüyor. Orduya modern silahlar almakla iş bitmiyor, önemli olan halkı ile barışık, onu hor ve aşağı görmeyen, kendini seçilmişler grubunda değil vatandaşın hizmetinde gören karakterli ve dürüst imanlı askerler yetişmesidir. Aksi takdirde, 15 askere baskın düzenlenir, komutanlar da Heron'lardan onların şehit oluşlarını böyle seyreder, kamuoyuna da toz bulutu vardı, sis vardı ondan helikopter göndermedik gibi komik ve aciz açıklamalar yaparak vatandaşı keriz yerine koyarlar. Maalesef böyle..

Bugün askere alma işlemlerinin hangi yönetmeliğe göre yapıldığını biliyor musunuz ? Bugün Türkiye'de askere alma işlemleri hala Çanakkale Savaşı'nda, savaşın komutanlığını yapan Alman Liman von Sanders Paşa'nın yayımladığı genelgeye göre yapılıyor :)

Saygı ve selamlarımla.

aslanerh
30/07/2011, 15:26
"Bakınız Amerikan komutanlarına, adamlar jilet gibi adamlar."

Amerikan ordusunu komutanı jilet diye övecek kadar düzeysiz, ürettiği teknolojiyi bilmeyecek kadar saf. Amerikan ordusu komutanı dediğiniz adamlar zeki bizimkiler gerizekalı diye söylüyor; peki neden? çünkü kadrolaşma için zil takıp oynamak istiyor.

hakaret ediyorsunuz diyerek üstüne bir sürü hakaret yazıp forumdan uzaklaşma cezası verilmesini isteyen mantık!

askeri darbeye hayır ama askere darbeye evet diyen mantık! karşıt bir görüş yazıldığında forumdan uzaklaşma cezası verilmesini isteyen mantık ile aynı olmalı elbet!

terbiyesizliğin son safhasıydı bu. biraz vicdanlı olun dedik, şahsiyetler küfür ile döndü. sizler tartışmaya bile değmeyecek kadar küçük insanlarsınız.

Bu haberin kaynağını verirmisiniz ? Cumhurbaşkanı ne zaman militanlar vurulacağı zaman geri çekilin emri vermiştir ? Lütfen bu iddiayı ispat ediniz...

Diğer konuya gelince; TSK neden yok edilsin ki :) Bu inandırıcı olmayan bir iddiadır. Her değişim öncesi, değişime karşı çıkanlar oluyor elbetteki bu tür şeyler konuşuluyor. Osmanlı döneminde de ordunun modernleşmesine Bektaşi ocakları ve Yeniçeriler karşı çıkmışlar ve defalarca isyan etmişlerdir. Padişahın modern teknikleri uygulamasına karşı çıkan yeniçeriler ayaklanmış ve kazan kaldırmışlardır.
Bugün TSK maalesef zihniyet olarak 1910'larda kalmış köhne ve hantal yapıya sahip bir kurum. Bunun sistematik olarak değiştirilmesi gerekiyor. 35 senede terörle ilgili verdiğimiz kayıplar ortada. Fakat komutanlar ne hikmetse her başarısızlığını siyasetçilere yüklemeyi ve çamura yatmayı adet haline getirmişler. Askerlerin genel özelliğidir, başarısız olduklarında daha fazla asker talep ederler, çünkü bu doktrin üzerine bina edilmiştir fikirleri.

Komuta kademesinin değiştirilmesinin askerin moralini bozduğu zannı bence geçerli bir önerme değildir. Zira, morali düzgün olduğu zamanlarda verilen şehit sayısına bakarak bunu anlayabiliyoruz. Türkiye Ordusu dünyanın en kalabalık ordularından biri ancak güç olarak aynısını söyleyemiyoruz maalesef .Terör konusu ortada işte. Bu yüzden ordu içinde reforma gitmek gerekiyor ve öncelikle ideoloji-kıdem eksenli rütbelendirmeden vazgeçilerek performansa dayalı rütbelendirme yapılmalıdır. Bakınız Amerikan komutanlarına, adamlar jilet gibi adamlar. Bizim komutanlara bakın Saddam'ın komutanları gibi ak saçlı dedeler. Koş desen 50 metre koşamaz.

Sene 1999'da KKK tafix aracılığıyla EDOK Komutanlığı Albay'a kadar olan tüm komutanların haftada 2 kez spor yapma zorunluluğu getirmişti çok iyi hatırlıyorum. Binbaşılar Yarbaylar bahçede toplanır, önce kültür fizik hareketleri yapar sonra olayı çift kale maça dönüştürürlerdi. Biz de karargahta oturup seyreder gülerdik. Tabii kendilerini denetleyen bir mekanizma olmayınca bu hantal yapı sürekli olarak yığılarak semiriyor ve ağır aksak bir duruma dönüşüyor. Orduya modern silahlar almakla iş bitmiyor, önemli olan halkı ile barışık, onu hor ve aşağı görmeyen, kendini seçilmişler grubunda değil vatandaşın hizmetinde gören karakterli ve dürüst imanlı askerler yetişmesidir. Aksi takdirde, 15 askere baskın düzenlenir, komutanlar da Heron'lardan onların şehit oluşlarını böyle seyreder, kamuoyuna da toz bulutu vardı, sis vardı ondan helikopter göndermedik gibi komik ve aciz açıklamalar yaparak vatandaşı keriz yerine koyarlar. Maalesef böyle..

Bugün askere alma işlemlerinin hangi yönetmeliğe göre yapıldığını biliyor musunuz ? Bugün Türkiye'de askere alma işlemleri hala Çanakkale Savaşı'nda, savaşın komutanlığını yapan Alman Liman von Sanders Paşa'nın yayımladığı genelgeye göre yapılıyor :)

Saygı ve selamlarımla.

yuzuakyener
30/07/2011, 15:30
İşin içinde birisi olduğunuz yazdıklarınıza bakılarak açıkça sezilebiliyor zaten. Güzel yorumlar ve bilgilendirmeler yapmışsınız. Umarım daha güzel günler yaşarsınız/yaşarız.

xnode
30/07/2011, 15:54
"Bakınız Amerikan komutanlarına, adamlar jilet gibi adamlar."

Amerikan ordusunu komutanı jilet diye övecek kadar düzeysiz, ürettiği teknolojiyi bilmeyecek kadar saf. Amerikan ordusu komutanı dediğiniz adamlar zeki bizimkiler gerizekalı diye söylüyor; peki neden? çünkü kadrolaşma için zil takıp oynamak istiyor.

hakaret ediyorsunuz diyerek üstüne bir sürü hakaret yazıp forumdan uzaklaşma cezası verilmesini isteyen mantık!

askeri darbeye hayır ama askere darbeye evet diyen mantık! karşıt bir görüş yazıldığında forumdan uzaklaşma cezası verilmesini isteyen mantık ile aynı olmalı elbet!

terbiyesizliğin son safhasıydı bu. biraz vicdanlı olun dedik, şahsiyetler küfür ile döndü. sizler tartışmaya bile değmeyecek kadar küçük insanlarsınız.

Biz burada olayları kendi bakıç açımızla yorumluyoruz. Ancak senin yazdıkların ise sürekli insanları aşağılama, hakaret etme, teröristlikle ve hainlikle suçlama üzerine kurulu mide bulandırıcı yazılar. Burada senin gibi düşünmeyen insanlar senin gibi düşünenlere hiçbir söz söylemiyor çünkü insanlarla bir derdi yok, olay üzerine yorum yapıyor herkes. Hala da sözlerinde insanları suçlama ve düzeysiz kelimeler sarf ediyorsun..

Kendine biraz çeki düzen ver. Profiline göre neredeyse 30 yaşına geliyorsun koskoca insan olmuşsun. Çok yazık ve ayıp...

Scottie
30/07/2011, 16:39
Arkadaslar konuya yorum yaparken dikkatli olun... Herkes bu konularda hassas... uyaridan sonra tahrik edici mesajlar atanlar ceza alacaktir....

luleburgazli
30/07/2011, 17:26
cem kaynağı bulduğumda sana göndericem...

ben şunu anlamıyorum tamam askeriye hantaldır hızlı hareket edemiyordur ama asker pasifize ediliyor bunu niye gözardı ediyorsunuz... Türkiye jeopolitik konum itibariyle çok önemli bir noktada suların kaynadığı bir yer diyebiliriz... Türkiyede huzur olmasını inan hiç kimse istemez ve istemiyorda bunun için ellerinden ne geliyorsa yapılıyor... altımızdaki madenleri bilemiyor ve ne hikmetse bulamıyoruz...Cennet vatanımızda huzurla yaşayamıyoruz... askeri harekatta bunun en önemli bir ayağı benim şahsen görüşüm budur...
neden acaba bu hainlerin şereflendirilmesine göz yumuluyor? neden askerleri tek tek içeri alınıyor? biri bunu bana anlatsın ???

eexelanss
30/07/2011, 17:43
cem kaynağı bulduğumda sana göndericem...

ben şunu anlamıyorum tamam askeriye hantaldır hızlı hareket edemiyordur ama asker pasifize ediliyor bunu niye gözardı ediyorsunuz... Türkiye jeopolitik konum itibariyle çok önemli bir noktada suların kaynadığı bir yer diyebiliriz... Türkiyede huzur olmasını inan hiç kimse istemez ve istemiyorda bunun için ellerinden ne geliyorsa yapılıyor... altımızdaki madenleri bilemiyor ve ne hikmetse bulamıyoruz...Cennet vatanımızda huzurla yaşayamıyoruz... askeri harekatta bunun en önemli bir ayağı benim şahsen görüşüm budur...
neden acaba bu hainlerin şereflendirilmesine göz yumuluyor? neden askerleri tek tek içeri alınıyor? biri bunu bana anlatsın ???

Sizin dediğiniz cumhurbaşkanı Süleyman demirelden başkası değildir.. Bulabiliyorsanız osman pamukoğlunun kan uykusu belgeselini açın izleyin.
Bir gece kandil dağında terör tamemen ortadan kaldırılacakken dönemin cumhurbaşkanı demirel bakın ne yapmış?

Fuzuli
30/07/2011, 17:47
Ben de mesleğin içerisinden birisi olarak yazayım o zaman... Bir Denizci olarak... Hani şu olduğu iddia edilen örgütün %80ini oluşturan kuvvetten...

Yapmayın ağalar beyler...
Değişmesi gereken şeyler elbette her kurumda olur... Hele hele her evden erkeğin girdiği bir ocakta, sürekli göz önünde tutulan bir yerde doğrusu yanlışıyla anlatılan binlerce hikaye olur... Kimileri abartıdır kimileri su katılmamış doğrudur...

Bu orduyu millete ait yapan şey miletin içinden gelmesidir... Üniversitede görev yapan öğretim üyeside vakti gelince askere gider sokaktaki tinerci de... Hatta benim çoğu kez gördüğüm; rotasyon adı altında hayatında deniz görmemiş güney doğulu vatan evlatları gemide görev alır.. İş olak sivil bahriyede çalışan gemi adamları jandarma... Eleştirilecek tarafı çoktur... Herkesin ayrı hikayesi vardır o yüzden... Kimi der çok rahattım, kimi der bana işkence yaptılar... Haketmediği halde dayak yiyen de olmuştur , askerliğini bitirince iş sahibi olan, adama dönen, tabiri caizse askerliğin yaradığı insan da olur...

Ama bir şey vardır, bu ordu bu milletten oluşur... 13 yaşında üniforma giyip,ömrünü bu işe veren subay,astsubay ve 18-20 yaşında hayatının baharında vazifesini yerine getirmeye çalışan kişilerden oluşur...

Asker içinde ulaşılmaz gibi görünen ama aslında ulaşılabilen yerde oldukları için haklarında hikayeler anlatılan kişilerdir komutanlar... Çoğu zaman denk rütbedeki sivil erkanı kmse bilmezken, onlar hakında olumlu olumsuz konuşulabilir.. Kimse oturduğu ilçenin kaymakamını, valisini, cumhuriyet savcısını, ağır ceza hakimini bilmez... Ama komutan çoğu zaman ortadadır... O yüzden kolay hedeftir zaten...

Yazılar içerisinde uzunçocuk nickli meslektaşımın yazdığı lojman,hak gibi konulara katıldığımı ayrıca belirteyim ancak şu an konuştuğumuz konu ne yazık ki bunların üstünde... Şu an uygulamaların yanlışlığını değil kişilerin liyakatini konuşur duruma geldik...

Şu an, hayatı boyunca ankara'nın doğusunu görmemiş insanların, eline 18 yaşında tecrübesiz vatan evlatlarını vererek dağda savaşırken kaybettiği yiğitlerinin ardınan neden ölümüne seyirci kaldın demesini izliyoruz... Şu an Polat alemdar seyredip bir baretta ile harbe katılacağını zanneden bir kuşak ile mahalle kahvelerinde vatanı kurtarma edebiyatı yapıyoruz... Ve bilip bilmeden orada canını ortaya koyan insanları yargılıyoruz...

Bu memlekette hızlı tren vakası oldu, tcdd sorumlu müdürü,ulaştırma bakanı mı istifa etti arkadaş, zehirli atık olayı oldu çevre bakanı mı sorumlu tutuldu? Öss kopya skandalı oldu yök başkanı duruyor... Siz diyorsunuz ki, 13 şehitten yukarıdakiler sorumlu...

Ağalar beyler,
Elinizi vicdanınıza koyup ta söyleyin... Daha 3-4 sene evvel borçları yüzünden intihar eden asttsubay haberleri varken ve aynı sıkıntılar devam ediyorken, her yaptığınızı tersinden algılamak için uğraşan bir sürü insan varken, hatta size nasıl teröristle savaşacağınızı anlatabilecek rahat koltuklarında yorum yapan insan varken, üstüne üstlük sizin uğruna uğraştığınız değerleri hiçe sayan açıklamalar,hareketler yapan, açılım diyen, davul zurna ile terörist karşılayanlar varken ne yapacaksınız? Kim için savaşacaksınız?Neden emek vereceksiniz? Yarın vatan haini ilan edilmek için mi? Hangi moral ile savaşacaksınız?

Neden istifa ettiler diyorsunuz? Etmeselerdi diyorsunuz ki şahsi olarak sadece genelkurmay başkanının ve yükselme ihtimali olduğu için kara kuvvetleri komutanının samimiyetine inanıyorum.. Süresi varken gitme onurunu gösterdikleri için... Kalsalar ne olacak? Ağızlarını açsalar demokrasiye aykırı... Bir hareket yapmaya kalkalar keza öyle... Ne bekliyorsunuz? Herkes ağzına geleni söylerken saksı gibi oturmalarını mı? O zaman mı vazifelerini yerlerine getirecekler...

Gelelim bahsetmek istediğim diğer hususlara;
Diğer kuvetleri bilmem ama kendi kuvvetim ile ilgili yazayım... En çok içeri alınan Deniz Kuvvetlerinden malumunuz, Ben noktaları yazayım siz birleştirin...
1. Amerika'nın son dönemde Karadeniz üzerindeki ilgi alanını bilmeeniniz olabilir... Gürcistan olayı ile tavan yapan bu ilgi aslında daha da eskiye dayanmaktadır... Amerika'nın Türkiye'den istediği Karadeniz kıyısındaki üs siyasiler tarafından Deniz kuvvetlerine sorulmuş ancak Deni Kuvvetleri tarafından ilgili kanun ve anlaşmalar öne sürülerek bu üssün açılmasınizin verilmemiştir... Tıpkı tezkerenin geçmemesi gibi bu durum da abd menfaatlerine oldukça aykırı gelmiştir..
2. Amerika'nın Karadeniz'de bulunma süresi (kıyısı olmadığı için) montrö boğazlar sözleşmesine göe kısıtlandırılmakta ve bunun takibini Dz.K.K. assasiyetle incelemektedir... Bu durum da abd çıkarına terstir...Ancak montrö İstanbul boğazını ilgilndirmektedir... Bahsi geçen yeni boğaz açıldığında oluşacak hukuki durum montrönün yenilenmesini hatta birilerinin işine yarayacak şekilde yenilemesini sağlayabilir...
3. Dz.K.K. tarafından milli politika olarak benimsenen ve meclise onaylatılan karara göre, 2023 yılına kadar kademeli 2023ten itibaren kati olarak yurtdışından gemi alımı yapılmayacaktır.... Son 10 sene içersinde yeni hücumbot ve maın avlama gemilerinin sadece ilk gemileri yurtdışında yapılmış, aynı pakete ait diğer gemiler Türkiye'de askeri tersanelerde üretilmiştir...
4. Milli sonar, milli cayro, radar ve pek çok komuta kontrol sistemi türlü sabotaj ve cinayetlere rağmen (aselsan da öldürüle ya da intihar ettiği söylenen mühndisleri hatırlayn) devam etmekte... Pek çok lojistik destek gemisi yerli tersanlerde üretilmektedir...
5. İlk yerli gemimiz TCG HEYBELİADA ilk kaynağından itibaren şüpheli pek çok kazaya maruz kalmış, limanda batırılmak maksatlı kinistin devreleri kimliği bulunamayan kişilerce açık bırakılmış ancak inşaasıdan bu yana sürekli nöet tutan personelce bu tip sabotajlar önlenmiştir...
6. Deniz kuvvetleri aynı anda ehm karada, hem denizde hem de havada muharip unsurlara sahip olarak TSKnın bir minyatürü gibidir.. Deniz Hava gücü (Casa uçakları, ab-212 ve seaawk helikopterleri ile deniz karakol maksatlı sabit kanatlı uçakları), Deniz piyadeleri ve sat/sas komandoları, Mayın harbi ve 1. sını dalgıçları, derin su dalgıçları, ve bilinen denigücüne sahiptir...
Burada dikkat edilmeyen şudur; Bu personel özel ihtisasa sahiptir... Yetişmeleri uzun zaman alır... Bu personeli yetiştiren mekanizayı 1-2 sene oyalamak kuvvetin geleceğini 10-20 sene oyalamak demektir... Bu kişileri işlemedikleri suçarla itham edip daha sonra yeni yetişecek dz.k.k. pesonelinin onların tecrübelerinden yararlanamamalarını sağlamak tahmin ettiğinizden çok büyük tahribata yol açar...

Anlattığım noktaları birleştirip, biraz da dışarıdan bakarsanız oynanan oyunu görürsünüz...Ya da istediğiniz gibi ağzınıza geleni söylersiniz...
Vaktiyle atalarımızın dediği gibi...
Kurt kocayınca köpeklerin maskarası olurmuş....
Şimdi alay etmesi kolay yarın kurdun kocamasına neden izin verdik demeyin de...

xnode
30/07/2011, 18:03
Bu kişileri işlemedikleri suçarla itham edip daha sonra yeni yetişecek dz.k.k. pesonelinin onların tecrübelerinden yararlanamamalarını sağlamak tahmin ettiğinizden çok büyük tahribata yol açar...

Yorumunuz için teşekkürler. Ancak bu ülkedeki darbeleri ve darbe dönemi zulümlerini çöp toplama görevlileri değil, bahsettiğiniz kişiler yaptı biliyorsunuz. Henüz sonuçlanmamış bir dava için "işlemedikleri suçlarla itham etmek" deyimi kullanmak doğru değildir diye düşünüyorum. Suç işlemediğini nereden biliyoruz ? Deniz Kuvvetleri Komutanlığı içinde komutanlara şantaj çetesi ortaya çıkmamış mıdır mesela ? Hayır diyorsanız benim 1.dereceden akrabam bu şantajın kurbanı oldu ve Tuğamirallikten istifa etti.. :) Yanısıra bu şahısların gizli dinlemeye takılmış telefon görüşmeleri ve ses kayıtları var. Tüm bunları inkar ederek suçsuzluk atfında bulunmak bence doğru bir yaklaşım olmaz.

Elbette ki işini bilen bir subay kolay yetişmişyor. Ancak her ne olursa olsun, makamı ve mevkii ne olursa olsun, toplumsal suçlara dayanak teşkil eden davranışları sergileyen, bunlarla ilgili planlar yapan ve suça iştirak etmiş kişilerin meslekten tecriti ve cezalandırılması gerekir. Eğer siz suç ve ceza mekanizmasını işletmezseniz, bugüne kadar olduğu gibi vatandaşınızın devlete karşı olan güvenini tesis edemezsiniz. Daha bundan 10 sene önceye kadar bir vatandaş polise ve askere dava açmaya korkardı, türlü yollardan başına birçok olay gelir veya hayatı zindana çevrilirdi. Bugün korkulmuyorsa, bu bizim demokrasi alanında aldığımız mesafenin ve herkesin yerini bilmesinin oturmaya başlamasındandır.

Bu tatsız olayların yaşanmasını hiç kimse istemiyor, ancak halk üzerinde komplolar kurarak mevcut otoritesi üzerinden faşizan uygulamaları da kimse istemiyor. Artık Türkiye'nin değiştiğini kabul etmek gerekir..

Bu sadece askerler için geçerli değil. Devlet kademelerindeki herkes için geçerlidir ve geçerli olmalıdır. Bugün TSK mensuplarının bu kadar mercek altına alınmasındaki sebep esasen iddia edildiği gibi akıldışı TSK'nın tasfiyesi değil, TSK'nın modernizasyonu projesinin bir parçası olması ve 1940 model yöneticilerin değişmeye karşı direncidir.

Yukarıdaki örneği bu yüzden vermiştim. Özellikle silah kullanımına izin vermiş kolluk kuvvetlerinin, değişime direnmesi bu topraklarda yeni bir durum değildir. Osmanlı döneminde de Bektaşi Ocağı ve Yeniçeriler ordunun modernize edilmesine sürekli karşı çıkmışlardır. Sürekli ayaklanarak yenilikçi ve modernlik yanlısı yöneticileri linç etmişlerdir. Hatta günümüzde "isyan" anlamında kullanılan "kazan kaldırma" deyimi buradan gelmektedir. Nizam-ı Cedid ve Asakir-i Mansure-i Muhammediyye girişimlerine bakarsanız bu konunun en şiddetli örneklerini görebilirsiniz.

Sonuç itibarıyle bu, modern ve yeni bir ordu teşkilatının doğum sancılarıdır. Eski bir zihniyetin tasfiyesidir diye düşünüyorum. Ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Amerika Türkiye Ordusu'nu zaten istediği gibi yönetiyor. Yani TSK buna karşı bir direnç gösteriyor gibi bir iddia yanlış bir yaklaşımdır. Özellikle 27 Mayıs ve 12 Eylül Askeri Darbesi'nde bunu gayet net bir biçimde gördü Türkiye.

Saygılar.

xnode
30/07/2011, 18:15
Hem bu kadar suça bulaşacaksın hem de “bana dokunma” diyeceksin. Hukuk sana dokununca da istifa edeceksin. Ordu, hukuka ve demokrasiye alışmakta zorlanıyor.

Zorlanarak da olsa alışacak.

Genelkurmay Başkanlığı karargâhında “hükümet aleyhtarı” internet siteleri oluşturma cüretini gösterme özgürlüğü hiçbir orduya tanınmaz.

Emir komuta zinciri içinde “halk iradesinin” temsilcisine “tuzak kuracaksın”, hakaret edeceksin ve bunun hesabının sorulmasına karşı çıkacaksın.

Darbecilik, cuntacılık dönemi orduda sona eriyor.
Ve, “darbecilik yasak” emrini bir onur sorunu yapıyorlar.

Darbeci olmak, darbecileri korumak “onuruna dokunmuyorsa” zaten bu ülkenin ordusunda yerin yok.

Dünyanın ve Türkiye’nin değiştiğini algılamamaktaki bu ısrar sonunda bir sarsıntı yaratacaktı elbette.

Yarattı da.

Yıllardan beri “askerliklerinin” ne kadar yetersiz olduğunu izledik. Karakollarını koruyamadılar, kendilerine emanet edilen çocukları koruyamadılar.

Hiçbiri bir karakol baskınındaki kayıpları “onur sorunu” olarak görmedi.

Çocukların ölümünden sonra bir tanesi bile istifa etmedi.

Ama generalleri hukuk sigaya çekince bundan onurları gocunuyor. “Onur”u böyle anlayan generallere ihtiyacı yok bu ülkenin.

Niye çocuklar öldüğünde, “biz yetersiziz, çekiliyoruz” demediniz?

Askerliği unutup kendilerini “ülkenin hâkimi” sanan, sürekli olarak sivil hükümetleri sindirmek için uğraşan, darbe planları hazırlayan generallerin çekilmesinden kimseye bir zarar gelmez.

Askerlerin ölümünden “istifa edecek” kadar rahatsız olmayıp da, sanık generallerin terfi etmemesinden “rahatsız” olanların orduyu terk etmelerinde büyük fayda var.

Bize disiplinli, gerçek askerler lazım.

Darbe planları hazırlamakla, andıç yazmakla, internet sitesi hazırlamakla uğraşıp askerleri eğitmekle hiç uğraşmayan bu “general kuşağı” çekildikten sonra yeni bir ordu oluşturulacak.

Demokrasiye ve hukuka saygılı, askerliğin gereklerini yerine getiren bir ordu kurulacak.

Bu aşamada, Başbakan Erdoğan’ı ve hükümeti hayranlıkla alkışlayıp desteklemek düşer hepimize. Dimdik durdular ve “sivil iradeyi” sonuna kadar savundular. Generallerin şantajlarına da, tehditlerine de boyun eğmediler.

Tarihimizin dönüm noktalarından birinde kararlılıklarıyla çok önemli bir sınav verdiler.

Hukukun arkasında sapasağlam durdular.

Generallerin “suç işleme özgürlüğü” olmadığını herkese gösterdiler.
Düşünün ki Ege Ordu Komutanı bile internet andıçının içinde yer almış.
Genelkurmay’ın “hukuk müşaviri” olan general hukuku çiğnediği için sanık.
Böyle ordu mu olur?

İstifa eden generaller, askerî açıdan yetersiz, suç bağımlısı bir general heyetini savunmak için “istifayı” bir tehdit olarak kullanıyorlar.

Bu ülke darbeci general istemiyor.
Disiplinsiz general istemiyor.
Saygısız general istemiyor.
Askerlerini koruyamayan general istemiyor.
Savaşta “şike” yapan general istemiyor.

Bu ülkenin halkının “sözü”, generalin silahından daha güçlü olacak ve oluyor.

Yıllarca halkı da, halkın temsilcilerini de ezmeye alıştılar, “bundan sonra siz halkın iradesine tabi olacaksınız, hukuka saygı göstereceksiniz” denince de “onurumuzla oynandı” havasıyla gidiyorlar.
Dağlıca’da, Aktütün’de, Hantepe’de, Silvan’da “onurunuz” neredeydi, niye bir taneniz bile istifa etmedi?
Orada istifa etmeyen generalin, “terfi kavgasında” istifa etmesi aslında askerlik adına utanç vericidir.
Bizim generallerin önemli bir kısmının “askerî değerlerden” koptuğunu gösterir.

Gittikleri iyi oldu.

Bu, bir kriz değil, bu, büyük bir temizlenme.

Askerliği, hukuku, demokrasiyi ciddiye alan, halkına saygılı, halkın emanetine hıyanet etmeyen, “darbecilikten” utanan, terfi alamadığında değil, askerini kaybettiğinde onuru yaralanan yeni bir ordu için atılmış büyük bir adım bu.

Türkiye, askerî vesayeti bitirip demokrasiye doğru ilerliyor.
Bu yeni çağda, darbeci, andıççı, şikeci generallere yer yok bu ülkede.
İtirazı olan bütün generaller bırakın gitsinler.

Hepsine güle güle.

Yeni Türkiye’ye yakışan yeni bir orduyu kuracak insanlar da çıkar bu ordunun içinden ve onlar “askerin onurunu” terfilerde değil, askerlikte ararlar.

Taraf

aslanerh
30/07/2011, 19:39
şahsiyetin ettiği küfürler yeterli olmamış demek ki siz de çifte standart uygulayın bakalım

Atkadaslar konuya yorum yaparken dikkatli olun... Herkes nu konularda hassas... uyaridan sonra tahrik edici mesajlar atanlar ceza alacaktir....

krm1983
30/07/2011, 19:48
Madde 48 -

Masumiyet karinesi ve savunma hakkı

1. Kendisine karşı ithamda bulunulan bir kişinin, yasaya göre suçlu olduğu kanıtlanıncaya kadar masum olduğu kabul edilecektir.

2. Kendisine karşı ithamda bulunulmuş olan bir kişinin savunma haklarına saygı gösterilmesi teminat altına alınmalıdır.

eexelanss
30/07/2011, 19:52
Sayın fuzuli (Emir A.) bey.

Yazınızın bir kısmı, özel harp dairesi ile ilgili olan kısım sanırım can dündarın 7 ocak 1997 de show tv de yayınlanan ergenekon belgeselinden alıntı.
Belgeseli izlediniz mi bilmiyorum ama izlemenizi tavsiye ederim muhakkak izleyin.

Bundan 14 yıl önce yani mevcut hükümet yokken bile ergenekonun varlığı ispatlanmışken.Hemde dönemin emekli olmuş askeri komutanları bile böyle bir oluşumun varlığını kabul ederken Şimdi çıkıpta ergenekon diye bişey yok bu amerikancı hümetin türk silahlı kuvvetlerini zayıflatma politikası diyerek böyle bir oluşumun varlığını hayal olarak gören insanları anlamakta zorlanıyorum.

Ecevit döneminde özel harp dairesinden bahsediliyor.. Dönemin genelkurmay başkanı Semih sancarın örtülü ödenekten para istemesi üzerine ecevitin özel harp dairesinin varlığından haberdar oluyor. Düşünsenize dönemin başbakının bundan haberi yok. Ve ecevit bunu araştırdığında sıkı durun karşısına ne çıkıyor özel harp dairesi nin finansmanının amerikalılarca karşılandığını ve ülkenin her köşesinde sivil kadrolar beslediğini öğreniyor.

Yani bu şu demek amerika kendi adamlarını bizim peygamber ocağı dediğimiz mağbedimize çoktan kendi komutanlarını yerleştirmiş ve ülkenin bir çok köşesindede sivil kadrolarala yani yine kendi adamlarıyla amaçları için cirit atmakta.

Şimdi soruyorum herkeze Bunların temizlendiğinden yani ordunun içinde şuan onlarla bağlantısı olan hiç bir komutanın veya subayın bağlantısının kalmadığından veya ülkenin bir çok köşesindeki sivil kadroların silinip süpürülüp temizlendiğinden kim adı kadar emin..

Kardeşim tamam anlıyorum türk silahlı kuvvetleri bizim mağbedimiz kim elini uzatsa kızıyoruz.. Ama adamlar bizim mağbedimize girmiş evimize özelimize girmiş.. Şimdi biz bunları temizlemeyelim mi..

Sadece şunu söylüyorum. Öyle herşeye körükörüne bağlanmaya çok karşıyım.. Körükörüne sorgusuzca sualsizce bağlanacağım tek şey toprağım vatanım ve Allah tır..

Benim toprağımda benim vatanımda kim casusluk yaparsa bu tsk da olsa herhangi bir devlet kurumunda olsa elimi uzatırım yargılarım eleştiririm kimse kalkıpta bana sen tsk yı herhangi bir kurumu yıpratıyosun diyemez.. Bunu diyecek şahıslar sadece ve sadece amerikan yanlısı ve amerikan iş birlikcisi kişilerin kendisini savunma ve bizzat devleti ve o çok özel silahlı kuvvetlerini yıpratma politikası ve stratejisidir. Ergenekon diye birşey yok bu hükümetin tsk yı yıpratma ve amerikancı taktiğidir diyenlere arkama yaslanıp katıla katıla gülüyorum çünkü onlar yanlısı oldukları adamların bir bir temizlendiğini gördükçe kahrolmaktalar..

Şuanki hükümetide ABD getirdi başımıza diyenleride tebessümle izliyorum.. Bu ülkenin yüzde ellisi ortak bir kararla aynı hükümeti başımıza getirdi.. Bu şu demektir yani bu ülkenin yüzde ellisi amerikancı öylemi.. Demokrasiye inananlar ülkenin başındaki hükümeti nekadar tasvip etmesede saygı duymak mecburiyetindedirler. Aksi taktirde bana kimse demokrasiyi savunmasın..

Saygılar...

14 yıl önce yani 7 ocak 1997 de can dündarın show tv de yaptığı ergenekon belgeselini izlemek isteyenler şu linkten izleyebilirler.. Ecevitten türkeşe kadar bir çok kişinin konuyla alakalı reportajı mevcuttur belgeselde..

Can Dndar'dan Ergenekon Belgeseli | ERGENEKON TERR (https://www.ergenekonteror.com/video.php?id=8)

xnode
30/07/2011, 20:47
Madde 48 -

Masumiyet karinesi ve savunma hakkı

1. Kendisine karşı ithamda bulunulan bir kişinin, yasaya göre suçlu olduğu kanıtlanıncaya kadar masum olduğu kabul edilecektir.

2. Kendisine karşı ithamda bulunulmuş olan bir kişinin savunma haklarına saygı gösterilmesi teminat altına alınmalıdır.

Bu kişileri işlemedikleri suçarla itham edip daha sonra yeni yetişecek dz.k.k. pesonelinin onların tecrübelerinden yararlanamamalarını sağlamak tahmin ettiğinizden çok büyük tahribata yol açar...

Evet bu hukukun temel prensiplerinden biridir, paylaşımınız için teşekkürler ama sanırım benim yazımı neye istinaden yazdığım konusunda bir kafa karışıklığı olmuş. :) Çünkü Emir A. Bey, masumiyet karinesinin önemine vurgu yapmıyor direkt olarak "işlemedikleri suçlar" diyerek "suç işlemediler" isnadında bulunuyor. Eleştirdiğim konu buydu benim. Elbette ki yargı kararını verinceye kadar yargılanan kimselere suçlu gözü ile bakılamaz.

Saygılar.

uzuncocuk
30/07/2011, 20:50
Evet bu hukukun temel prensiplerinden biridir, paylaşımınız için teşekkürler ama sanırım benim yazımı neye istinaden yazdığım konusunda bir kafa karışıklığı olmuş. :) Çünkü Emir A. Bey, masumiyet karinesinin önemine vurgu yapmıyor direkt olarak "işlemedikleri suçlar" diyerek "suç işlemediler" isnadında bulunuyor. Eleştirdiğim konu buydu benim. Elbette ki yargı kararını verinceye kadar yargılanan kimselere suçlu gözü ile bakılamaz.

Saygılar.
bu ulkede yargı karar vermeden yaş kararı ıle ısıne son verılen subay astsubay ve uzmanların durumu hangı hukuk maddesdıne uyuyor merak ettım sımdı...hakım yok savcı yok....

Scottie
30/07/2011, 20:55
şahsiyetin ettiği küfürler yeterli olmamış demek ki siz de çifte standart uygulayın bakalım

hiç bir şekilde hiç kimseye çifte standart yapmıyoruz... yönetim olarak kimseyi kayırmıyoruz...

tüm arkadaşları yeniden uyarıyorum... lütfen yorumlarınıza dikkat edin... her konuda herkes aynı fikirde olmak zorunda değil... saygı çerçevsinde yorumlarınızı yaptığınız yorumlarınızı karşılıklı atışmalara çevirmediğiniz sürece bizce sorun yok...

herkes fikrini özgürce söylebilir.. fakat kimse başkasının fikrini kabul etmek zorunda değil...

krm1983
30/07/2011, 21:02

Saygılar.
Mahkeme suçlu bulana kadar suçsuzlar.Açmaz şu ki eğer aklanırlarsa mahkeme sürecinde terfi ettirilemediği için hakları gasp edilmiş olmayacak mı veya tutklu kaldığı sürecin hesabını kim verecek.
Bu sadece komutanlar için değil tüm yargılanmayı beklerken uzun süre tutuklu yargılananlar için.

eexelanss
30/07/2011, 21:29
Mahkeme suçlu bulana kadar suçsuzlar.Açmaz şu ki eğer aklanırlarsa mahkeme sürecinde terfi ettirilemediği için hakları gasp edilmiş olmayacak mı veya tutklu kaldığı sürecin hesabını kim verecek.
Bu sadece komutanlar için değil tüm yargılanmayı beklerken uzun süre tutuklu yargılananlar için.

Peki yargılanırken tutuklu bulunmayıpta serbes bırakılırsa ve bu sürede yani yargı süresinde delil karartmaya kalkışılırsa bunun hesabını kim verecek.. Bizim ülkemiz buna müsait bir ülke bunu unutmayın. ülkemizde parası olan gücü olan daha çok söz sahibi oluyor bu tür insanların parasıyla ve gücüyle yapamayacağı şey çok azdır hele hele arkasında yabancı güçler varsa.

bu ulkede yargı karar vermeden yaş kararı ıle ısıne son verılen subay astsubay ve uzmanların durumu hangı hukuk maddesdıne uyuyor merak ettım sımdı...hakım yok savcı yok....

Daha nedenebilirki kısa ve öz.. tebrikler.

krm1983
30/07/2011, 21:35
Peki yargılanırken tutuklu bulunmayıpta serbes bırakılırsa ve bu sürede yani yargı süresinde delil karartmaya kalkışılırsa bunun hesabını kim verecek.. Bizim ülkemiz buna müsait bir ülke bunu unutmayın. ülkemizde parası olan gücü olan daha çok söz sahibi oluyor bu tür insanların parasıyla ve gücüyle yapamayacağı şey çok azdır hele hele arkasında yabancı güçler varsa.
Ama hukuk niyet okumayla yürümüyor maalesef.Belli kuralları var öncelikte insan hakları.Suçu varsa hükmünü giyer paşa paşa cezasını çeker.Ama bu ülkede 1 sene iddianameyi görmeden yatan,4 sene de tutuklu olup yargılanmasını bekleyen var.

uzuncocuk
30/07/2011, 21:37
Ama hukuk niyet okumayla yürümüyor maalesef.Belli kuralları var öncelikte insan hakları.Suçu varsa hükmünü giyer paşa paşa cezasını çeker.Ama bu ülkede 1 sene iddianameyi görmeden yatan,4 sene de tutuklu olup yargılanmasını bekleyen var.
nereye elını atsan kokuşmuş çamur bu ülke.......

krm1983
30/07/2011, 21:49
nereye elını atsan kokuşmuş çamur bu ülke.......

Ona katılırım.Bizi yönetenler de bu kokuşmuşluğun içinden çıkıyor...

eexelanss
30/07/2011, 21:50

Bunun niyetle bir alakası yok ortada bir dosya varsa her ihtimali düşünüp her önlemi almak zorundasın.. Haaa ben demiyorum ki bu ülkede hukuk yargı çok iyi yürüyor..
Benim kızdığım nokta yargının kötü olduğunu yanlış işlediğini sadece paşalar generaller yargılanınca neden dile getiriyorlar neden paşaların uğradığı maddi manevi zararlarını geleceklerini düşünüyorlar.. Bu ülkede sadece paşalar mı bu şekilde yergılandı yada yargılanıyor neden özellikle bunları dile getiremiyorlar..
Çok değil yakın tarihe kadar bir paşayı alıpta yargılama kimin gücü yetiyordu. Ancak askeri yargıda askeri mahkemede yargılanabiliyordu..

Düşünsenize asker askeri mahkemede yargılanabiliyordu. Yani kendi kendini yargılıyordu bunun şeffaflığına kim inanabilir? :)

krm1983
30/07/2011, 22:03
Bunun niyetle bir alakası yok ortada bir dosya varsa her ihtimali düşünüp her önlemi almak zorundasın.. Haaa ben demiyorum ki bu ülkede hukuk yargı çok iyi yürüyor..
Benim kızdığım nokta yargının kötü olduğunu yanlış işlediğini sadece paşalar generaller yargılanınca neden dile getiriyorlar neden paşaların uğradığı maddi manevi zararlarını geleceklerini düşünüyorlar.. Bu ülkede sadece paşalar mı bu şekilde yergılandı yada yargılanıyor neden özellikle bunları dile getiremiyorlar..
Çok değil yakın tarihe kadar bir paşayı alıpta yargılama kimin gücü yetiyordu. Ancak askeri yargıda askeri mahkemede yargılanabiliyordu..

Düşünsenize asker askeri mahkemede yargılanabiliyordu. Yani kendi kendini yargılıyordu bunun şeffaflığına kim inanabilir? :)

O zaman baştan asalım önlem diye.Hayatının 4 senesini daha işlendiği kanıtlanmadan yatmak hoş olmasa gerek.
Şuna katılırım adalet varsa herkes için var.Paşalar yargılanınca gündeme geldi bu olay.
Ama ülkemizde şu gariplik var nedense sadece mevcut iktidara muhalif olanlar yargılanmakta.Bir tane yargılanan yandaş yok.
Tesadüf sanırım...

xnode
30/07/2011, 22:22
Tutuksuz yargılanmaların uzun sürmesi herkesin ortak olarak eleştirdiği bir konudur. Ancak ne hikmetse bu konu, sadece Ergenekon üyeleri ve toplumun geneline karşı suç işleme zannıyla tutuklananlar için ön plana çıkarılıyor. Bu ülkede 28 Şubat darbesi döneminde kebapçılar bile fişlenip sudan bahanelerle içeri atılıyordu, insanlar hiçbir delil olmadan TSK'da YAŞ kararları ile sadece kaynağı belirsiz suçlamalar ile ordudan atılıyor ve hiçbir yerde iş verilmiyordu, ama şu anda feryat figan edenlerin o dönemde hemen hiçbir itirazlarını görmemiştik.

Elbette ki; hukuk herkes için geçerli olmalıdır.. Ancak hukuk istemek önce dürüst olmak şartı vardır. Hukuk yandaşları kurtarmak ve kayırmak için talep edilmemelidir, herkes için talep edilmelidir. Maalesef böyle bir talep yok.

Ayrıca kişisel kanaatim; ortada ses kayıtları, telefon kayıtları olan ve bunları reddetmeyen Ergenekon tutuklularının neye dayanarak "daha yargılanma sebebimizi bile bilmiyoruz" demeleri komik ötesi bir durumdur. Yanısıra hala ortada dolaşan iddianame bile yok sözü ise sanırım davayı takip etmeyen arkadaşlarımızın sözleridir. Ergenekon'un 188.duruşması yapıldı dün, iddianame olmadan duruşma mı olur :D Bunlar manüpülatif küçük entrikalar...

krm1983
30/07/2011, 22:32
Kötü örnek örnek olmaz ama yarın bir gün bu hukuk yargılayanlar için de geçerli olur. İddianame dizi senaryolarıyla aynı ne hikmetse.
Daha gerilere de gidebiliriz.12 eylüle,1971 muhtırasına...
Cep telefonlarına sehven atılan numalar,bulunduğu günün 1 gün öncesine ait gazetelere sarılı kar altında kalıp ıslanmamış mühimmat,polisin bu konuda bir kaç gün önce eğitim alması,itirafçıların gördüğü ve suçladığı kişinin üniformasının rengini bilememesi,tsk gibi bir kurumun yazışmalarında imla hataları(askerliğini yapan hata olmayacağını bilir),darbe yapacağını yazan bunları da saklayan bir kurum!,geleceği görme yeteneğine sahip komutanlar(yazışmaların yapıldığı dönemden sonrasından bahseden evraklar) ve son olarak nedense gizli yargılamalar.(Yassıada duruşmaları bile radyodan canlı verilmiştir.

xnode
30/07/2011, 22:41
TSK'da herşey saklanır bundan emin olabilirsiniz. Kendilerini o kadar mağrur görürler ki, kendilerine hiçbirşey olmayacağını düşünerek çok rahat davranırlar. Ayrıca Kara Harp Okulu'nda ilk öğretilen şeylerden biri günlük tutmaktır.

Evet kötü örnek örnek olmaz, verdiğiniz örnekler kötü örnekler.

eexelanss
30/07/2011, 22:41
O zaman baştan asalım önlem diye.Hayatının 4 senesini daha işlendiği kanıtlanmadan yatmak hoş olmasa gerek.
Şuna katılırım adalet varsa herkes için var.Paşalar yargılanınca gündeme geldi bu olay.
Ama ülkemizde şu gariplik var nedense sadece mevcut iktidara muhalif olanlar yargılanmakta.Bir tane yargılanan yandaş yok.
Tesadüf sanırım...

Kerem arkadaşım! önlem almakla asmanın ne alakası var allah aşkına?
Bir insanın siyasi düşüncesi,tuttuğu takım, inandığı değerler ne olursa olsun doğruya doğru yanlışa yanlış diyebilmeli. Yani başka bişeyi savunurken hep karşı düşünceyi savunanları kötü görmek yaptıkları her işin yanlışlığını düşünmek bana pek etik gelmiyor. Ülkemizin şuanki mualefeti gibi..
Ayrıca şu sözlerinize istinaden (Ama ülkemizde şu gariplik var nedense sadece mevcut iktidara muhalif olanlar yargılanmakta.Bir tane yargılanan yandaş yok.
Tesadüf sanırım...) Şu cevabı vermek istiyorum.. iktidara muhalif olanlar yargılanmakta yandaş olan kimse yargılanmamakta demişsiniz. Örnekle cevap vereyim. Deniz feneri davasını biliyosunuz. Zahit akman ve kanal yedi ve akit gazetesi yöneticilerinden üç yada dört kişi yargılanıyor.
Şimdi sorarım sana bunlar akp yandaşları mı değil mi? Buda tesadüf sanırım.

Arif231
30/07/2011, 23:51
Vay beee

mert arkadaşa bakın

Bana bak birader terbiyesizliğin lüzumu yok, sen at gözlüklerini çıkar... Klavye başında vatan millet sevgisi göstermek kolaydır değilmi. HERŞEY VATAN İÇİN, VATAN SANA CANIM FEDA değilmi sana göre ama sadece Lafta dimi

Sizin gibi sürekli Atatürk'ün arkasına sığınan insanların yüzüne bu memleket bu haldeya zaten... Atatürkçülükse en büyük Atatürkçü benim tamammı, ancak bu sizin gibi sadece söylemekle olmuyor. Yüce Atam şimdi yaşasaydıda siz ve sizin gibi zihniyete sahip insanları görseydi. O zaman ne cevap verecektiniz çok merak ediyorum.

erosistanbul
31/07/2011, 00:28
Arkadaşlar biraz relax olalım.

Lütfen eleştiri veya yazılarımızı birbirimizi kırmadan yazalım.unutmayalımki konuşmacı

toplumlar paylaştıkça büyür. ve herzaman yanılma ihtimalimizi göz önünde

bulundurularım.

SEVGİLER, SAYGILAR. TEŞEKKÜRLER.

uzuncocuk
31/07/2011, 00:28
TSK'da herşey saklanır bundan emin olabilirsiniz. Kendilerini o kadar mağrur görürler ki, kendilerine hiçbirşey olmayacağını düşünerek çok rahat davranırlar. Ayrıca Kara Harp Okulu'nda ilk öğretilen şeylerden biri günlük tutmaktır.

Evet kötü örnek örnek olmaz, verdiğiniz örnekler kötü örnekler.
sayıstay kontrolu, bagımsız yargı kurumlarının denetımı,saglık hususunda askerı hastanelerın kapatılması, msb na baglanma,askerlık suresı, profosyonellesme gıbı cok cıddı konular su an konusulması gereken konular.
yargıyada gelınce, bu hakımler degılmıdır akp ye 2005 te kapatma davasına bakan bu savcılar degılmıdır bu davayı destekleyen...sanırım 7-8 oyla akp kapanmamıstı...bır kısı daha elını kaldırmasa şimdi neler konusuyor olurduk acaba... yargı yandasları yargılamıyor dıyen arkadasım ıcın tek cevabım su : yargı ıle ılgılı ıstedıgınızı dusunun ama 4 yılda bır toplanan ulke yargısı kesmesı gerekene hakettıgı cezayı ıstemeden kesıverıyor... kımlere ceza kesmedılerkı...ergenekon davası son secımden oncede vardı ve bu ulke de o zamanda tsk gözbebegı ıdı... mademkı gözbebegıne comak soktu yandaslar, neden hala oy cıkar hemde % 50 tutarlarında...ardında %50 guc olan bır partı,zamanında kendıne hukuk adı altında yapılanların acısını hukuk adı altında cıkartıyor denebılır belkı ama o taraftan bakıncada bu cok normal görünüyor...eskıden komutanlara göre basbakan degısırdı sımdı bakanlara gore komutan degısıyor... demekkı neymıs ne oldum demıyeceksın ne olcam dıyeceksın... at gözlügü ıle gezen kalmadıgını artık en astının bıle cogu seyı ıdrak edebılecegını de boylece ogreneceksın....

aslanerh
31/07/2011, 00:34
Böylesine kişiliksiz insanlar hakaretlere devam ettikçe ben diyorum ki bu hakaretleri bir üst tura taşımayalım, kötü olacak sonu. çünkü bu iş böyle gidecek, üzerine noktalı küfürler gelecek. sizler pkk ile sürekli temasta olan taraf gazetesi yazarlarının fikirlerinden başka birşey paylaşmıyorsunuz.

250 askerin suçluluk iddiasına duyulan tepkiyi anlamıyorsanız yapacak birşey yok, hepsi de suçludur, oh olsun diyorsanız da demokratikleşmeye devam o zaman. (demokratikleşmeye devam kısmı Avrupa Parlementosu yetkilisinden)

ama İlahi adaleti unutmayın, çünkü iktidarlar gelip geçicidir.

Bana bak birader terbiyesizliğin lüzumu yok, sen at gözlüklerini çıkar... Klavye başında vatan millet sevgisi göstermek kolaydır değilmi. HERŞEY VATAN İÇİN, VATAN SANA CANIM FEDA değilmi sana göre ama sadece Lafta dimi

Sizin gibi sürekli Atatürk'ün arkasına sığınan insanların yüzüne bu memleket bu haldeya zaten... Atatürkçülükse en büyük Atatürkçü benim tamammı, ancak bu sizin gibi sadece söylemekle olmuyor. Yüce Atam şimdi yaşasaydıda siz ve sizin gibi zihniyete sahip insanları görseydi. O zaman ne cevap verecektiniz çok merak ediyorum.

Arif231
31/07/2011, 01:13
Böylesine kişiliksiz insanlar hakaretlere devam ettikçe ben diyorum ki bu hakaretleri bir üst tura taşımayalım, kötü olacak sonu. çünkü bu iş böyle gidecek, üzerine noktalı küfürler gelecek. sizler pkk ile sürekli temasta olan taraf gazetesi yazarlarının fikirlerinden başka birşey paylaşmıyorsunuz.

250 askerin suçluluk iddiasına duyulan tepkiyi anlamıyorsanız yapacak birşey yok, hepsi de suçludur, oh olsun diyorsanız da demokratikleşmeye devam o zaman. (demokratikleşmeye devam kısmı Avrupa Parlementosu yetkilisinden)

ama İlahi adaleti unutmayın, çünkü iktidarlar gelip geçicidir.

Kişiliksizin kim olduğu, terbiyesizin kim olduğu karşındakinin görüşlerini saygısız tavırlar gösterenin kim olduğu çok açık ortada...

Ben bu saatten sonra yorum yapıp sizi daha fazla dikkatede almıyorum...

Kendiniz yazın kendiniz oynayın

Scottie
31/07/2011, 01:21
arkadaşlar sürekli olarak konuyu kişiselleştirmeye ve ikili diyaloglara çevirmeye çalışıyorsunuz... rica ediyorum... ikili diyaloglara girmeyin.... birbirinizi kıracak yorumlar yapmayın...

yenievocu
31/07/2011, 02:06
arkadaşlar bence herkes işin özünü kaçırmakta ve herşeye yandaşlık penceresinden bakmakta.
işin özü 12 eylül ve beraberindeki terör süreci...
-darbeleri kimse desteklemiyor ve herzaman darbe yapanlar eleştiriliyor ancak ne hikmetse binlerce kişi katledilirken kılını kıpırdatmayan ve darbeye zemin hazırlayan siyasiler hiç gündeme getirilmiyor.
-terörde ordu başarısızdır deniyor ancak kuzey ırak a askeri abd den izin almadan sokamayan siyasi iradeye kimse gönderme yapmıyor.erdal sarızeybek in bu konudaki ihanetleri okumanızı tavsiye ederim...
arkadaşlar iddianamelerin üçünü de okumuş biri olarka size şunu söyleyebilirim:içeri alınanların arasında suça bulaşmışlar olabilir,zaten dava çorbaya döndü pkk,hizbullah,danıştay saldırısı,dink cinayeti ve susurluk gibi herşeyi bu davayla birleştirmeye çalışıyorlar ancak kimse unutmasın ki gizli tanık adı altında pkk itirafçılarının ve imzasız-kimliksiz ihbarlarla eğer bir ordu içeri alınıyorsa burada herkesin iyi düşünmesi lazım...bizim içimizde hayin çok ve ırakın hangi grup tarafından çökertildiğine herkes iyi baksın.
diğer bir konu deliller konusu ergenekonu başlatan el bombaları daha sonra imha edildi ve açıklaması yapılamıyor yani deliller karartıldı,polisler suçlu diye yakalananların telefonlarına aleyhinde kullanılmak üzere kayıtlar yaptı,delil diye sunulan cdlerin bazıları sahte çıktı...ki cdler normalde delil sayılmazlar...hatta uğur dündarın karısını bile bu kapsamda iddianameye koydular ve o da yalan çıktı.davada sanıklar yararına karar bildiren hakimler yerlerinden oldular.v.b. birçok şüpheli nokta var ve herkes davanın sonucunu ömrü yeterde görebilirse burda yazdıklarımı anlayabilecektir.
hiçkimsenin dikkatini çekmeyen birşey var:erol mütercimler,hulki cevizoğlu,erdal sarızeybek,aytunç altındal gibi ülkesini seven ve bu ülke üzerinde oynanan oyunları anatanların birçoğu ya kovuldular ya da televizyonlara çıkmıyor ya da çok zor çıkartılıyorlar...yani araştımayan ya da muhakeme edemeyen birçok kişi ülkenin başına geçirilen çuvaldan haberdar değil, hatta % 50 destekledi diye övünülen durum abartılmamalıdır çünkü pkk ya da bu ülkede 6,5 milyon oy çıkmıştır.eğer halk herşeyde doğru karar veriyorsa o 6,5 milyon pkk desteğini nereye koyacaksınız.diğer taraftan baktığınızda da oy vermeyen ve muhalefet eden diğer %50 nin fikirleri nereye konulacak ya da değersiz mi kılınacak.ortada %50 çok seven ile %50 nefret eden iki gözden kaçırılan kutup var.
demek istediğim şey şu halk herşeyi iyi bilir diyerek seçtiklerini ilahlaştırmanın ve körü körüne bağlanmanın bir anlamı yoktur.hele ki susurluk gibi,terörün bitirilememesi gibi konularda sorunun bence en büyük ayağı olan siyasilere hesabın sorulmadığı bir ortamda işin özü herzaman kaçırılmaya mahkumdur.
bugün bazı arkadaşların savunduğu ve "bu orduyla iyi ki savaşa girmemişiz" diyen b.arınçın birkaç sene evvel "yunanistan karasularını 12 mile çıkarırsa savaş nedeni saymayalım" sözünü de kimse unutmasın.her fırsatta orduya yüklenen bu zihniyetin, özerlik ilan eden,vergi vermeyecez diyen, pkk lıları da kastederek bizim de şehitlerimiz var diyen terör yandaşları söz konusu olduğunda bırakın doğru dürüst soruşturmayı seslerini dahi gür bir şekilde çıkarmadıklarını kimse göz ardı etmesin...iş asker olunca kimliği ve niyeti belirsiz bir telefon içeri atmak için yeterli delil olurken,terör örgütüne sıra geldiğinde bölücülük,devlete isyan,şiddet,polise dayak bile legal hale gelebilmektedir.hatta seçilmesine ve suçu kesinleşmemesine rağmen hala içeride tutuklu bulunan milletvekillerinin olduğu bir ortamda siyasi yasaklı olmasına rağmen siyaset yapan ahmet türk,6 ay erken hapisten çıkarılan leyla zanaların olması düşündürücüdür.
iş ergenekon olunca yayın yasağı getirilmeyip ve şuan milletvekili olan gazeteciye gizliliği olan bir soruşturma hakkında kitap yazdırılırken,adı deniz feneri olunca yayın yasağı ve gizlilik kuralına harfiyen uyulduğunu kimse gözardı etmesin...
asker olunca en küçük bir soruşturmada bile terfisi engellenirken,adı polis olunca bu kural neden kaldırılır ya da askerin istihparat amaçlı dinleme yetkisi alınırken neden polisin ki devam eder bunlar iyice etüd edilmesi gereken noktalardır.ya da terör örgütü üyeliği suçuyla içeri alınan askerlerin olduğu bir yerde terör örgütü mensuplarını ayaklarına hakim göndererek legal hale getirip ser bıraktıran siyasi otorite hakkında neden soruşturma açılmaz merak ediyorum:)
bunları anlatmamın nedeni,hiçbir fikrine başvurulmayan,konuştuğu zaman siyaset yapmakla,yazılı açıklama bile yapsa muhtıra verme-darbeye teşebbüsle suçlanan ordunun üst kademesi bence doğru yapmıştır.bu bence kaçmak ve arkadaşlarını yanlız bırakmak değildir,madem ki hiçbir uyarısı ya da fikri önem arzetmiyor ve o herşeyin doğrusunu bile %50 de onun karşısında duruyorsa askeri şura öncesi hükümetin ve o %50 nin isteklerini yerine getirecek kişilere yer vermek en doğrusudur.
not:burda önemli olan emekli olduktan sonra ne biliyorlarsa bu toplumun aydınlanması için bildiklerini anlatmaları gerekir,esas itibariyle arkadaşlarına destek de böyle olur yoksa yaptıkları topal kalır.
bazı arkadaşlara şu noktada katılıyorum,ordunun içerisinde düzeltilmesi gereken üst rütbedekilerin torpilli durumu,rütbe düştükçe artan sorunların dile getirilip çözüme kavuşmaması,maaş sorunu,yönetim kademesindeki yüksek rütbelilerin aileleri adına devlete ödettikleri ve zaman zaman haber olan harcamalar,lojman sorunu,er-erbaş,uzman ve astsubayların sıkıntılı durumları hep göğüslemeleri gibi sorunlar önemlidir,çözülmelidir ancak inanın bu gibi sorunlar örneğin sağlıktaki doktorun devletin olanaklarından askerdeki rütbeliler gibi yararlanmasına benziyor yani her kurumda küçük ya da büyük var.ancak iş 90 yıldan intikam alma duygusuyla çözmeye çalışılıyorsa orada bir sorun vardır...

xnode
31/07/2011, 02:44
ancak iş 90 yıldan intikam alma duygusuyla çözmeye çalışılıyorsa orada bir sorun vardır...

Zaten böyle bir duygu olmadığı için sorun yok :)

Ayrıca suçlu olduğu zannı ile tutuklu bulunan TSK mensupları her dile getirildiğinde neden sürekli siyasetçiler öne sürülerek eşitleme yoluna gidilip temize çıkarılmaya çalışılıyor merak ediyorum. Yani öyle bir profil çiziliyor ki, işinin gücünün başındaki aile babaları alınmış işkencehanelere götürülüp sorgusuz sualsizce periyodik olarak işkenceden geçiriliyor :)

Bu aynı; trafikte polise yakalanıp öndeki araç da hızlı gidiyordu o halde ben de suçsuzum diyen kişinin çaresiz savunmasına benziyor. Başka birinin suçlu olması, senin suçsuz olduğun anlamına gelmiyor ki ? Herkes suçlu ben niye yargılanıyorum demek gibi birşey. Kaldı ki buradaki sorun siyasetçi sorunu değil, anvean TSK mensupları ile ilgili bir sorun. Var olan veya olduğu iddia eden suçu genele yaymaya çalışarak sulandırmak veya önemsizleştirmeye çalışmak stratejisidir bu..

Suçlu olanlar yargılansın ve cezasını çeksin, siyasetçi de olsa asker de olsa polis de olsa manav da olsa diyebilme olgunluğunu ve tarafsızlığını ne zaman göstereceğiz ?

Yapılmış olan 4 adet darbe, hukuksuz bir biçimde yargılama hakkı ihlal edilmiş binlerce kişi, asılanlar.. Periyodik olarak işkenceden geçirilenler, bunları mahalledeki muhallebici yapmadı öyle değil mi ? Sanki bu ülkede Başbakanları devlet bakanlarını asanlar köyde kahve işleten Alaaddin efendiydi.. Adam Genelkurmay Başkanlığı'nda T.C. hükümeti aleyhine yüzlerce karalama amaçlı web sitesi açıyor. IP adreslerinin tamamı Gen.Kur.Bşk.lığına tahsis edilmiş.. Tümü yasal olarak tespit edilmiş. Telefon kayıtlarında darbe yaptığını alenen belirtiyor, nasıl rüşvet verdiğini, nerelere bomba attırarak hakim ve savcıları korkuttuğunu, kimlerin hangi tezgahları çevirdiğini anlatıyor. Heron uçaklarını geri çekin bize çok zaiyat veriyor diyor bir üstteğmen bir Tuğgeneral'e.. Daha bunun gibi yüzlerce olay..

Yani mızrak çuvala sığmıyor ve artık kimsenin kimseden korkusu yok. Halen 1930'ların Türkiye'sinde benim dediğim olur, kimse de sesini çıkaramaz zihniyetli Asker, bürokrat ve siyasetçi takımı sürekli kaybediyor ve kaybetmeye devam edecek, ve kaybetmesi de gerekiyor.

Çünkü bu tablo ülkemize yakışmıyor. Bu minvalde ordumuzu yıpratıyorlar sözleri alıcı bulmaz, çünkü TSK kendi kendini yıpratıyor. Rüzgar ekenler fırtına biçiyorlar.

Bakın ben size, yönetimi bu adamlara bıraktığımızdaki bazı verileri hatırlatayım. Bugün adil yargılanmadığını iddia eden TSK mensupları o dönemlerde görevli askerlerdi..

12 Eylül 1980 darbesi resmi sonuçları ( Gayri resmi olanı siz düşünün )

650.000 kişi göz altına alındı.
1 milyon 683 bin kişi fişlendi.
Açılan 210 bin davada 230 bin kişi yargılandı.
7 bin kişi için idam cezası istendi.
517 kişiye idam cezası verildi.
Haklarında idam cezası verilenlerden 50'si asıldı (26 siyasi suçlu, 23 adli suçlu, 1'i Asala militanı).
İdamları istenen 259 kişinin dosyası Meclis'e gönderildi.
71 bin kişi TCK'nin 141, 142 ve 163. maddelerinden yargılandı.
98 bin 404 kişi örgüt üyesi olmak suçundan yargılandı.
388 bin kişiye pasaport verilmedi.
30 bin kişi sakıncalı olduğu için işten atıldı.
14 bin kişi yurttaşlıktan çıkarıldı.
30 bin kişi siyasi mülteci olarak yurtdışına gitti.
300 kişi kuşkulu bir şekilde öldü.
171 kişinin işkenceden öldüğü belgelendi.
937 film sakıncalı bulunduğu için yasaklandı.
23 bin 677 derneğin faaliyeti durduruldu.
3 bin 854 öğretmen, üniversitede görevli 120 öğretim üyesi ve 47 hâkimin işine son verildi.
400 gazeteci için toplam 4 bin yıl hapis cezası istendi.
Gazetecilere 3 bin 315 yıl 6 ay hapis cezası verildi.
31 gazeteci cezaevine girdi.
300 gazeteci saldırıya uğradı.
3 gazeteci silahla öldürüldü.
Gazeteler 300 gün yayın yapamadı.
13 büyük gazete için 303 dava açıldı.
39 ton gazete ve dergi imha edildi.
Cezaevlerinde toplam 299 kişi yaşamını yitirdi.
144 kişi kuşkulu bir şekilde öldü.
14 kişi açlık grevinde öldü.
16 kişi -kaçarken- vuruldu.
95 kişi -çatışmada- öldü.
73 kişiye -doğal ölüm raporu- verildi.
43 kişinin -intihar ettiği- bildirildi.

Ve şu vecizeyi de unutmamak lazım.
Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste..

https://www.netgazete.com/Images/News/517922_3.gif
Albay Talat Aydemir ve kışkırttığı Harp Okulu öğrencileri M.Kemal Paşa'nın kurduğu TBMM'ye hücum ( ! ) ederken... (21 Mayıs 1963)

krm1983
31/07/2011, 11:00
Kerem arkadaşım! önlem almakla asmanın ne alakası var allah aşkına?
Bir insanın siyasi düşüncesi,tuttuğu takım, inandığı değerler ne olursa olsun doğruya doğru yanlışa yanlış diyebilmeli. Yani başka bişeyi savunurken hep karşı düşünceyi savunanları kötü görmek yaptıkları her işin yanlışlığını düşünmek bana pek etik gelmiyor. Ülkemizin şuanki mualefeti gibi..
Ayrıca şu sözlerinize istinaden (Ama ülkemizde şu gariplik var nedense sadece mevcut iktidara muhalif olanlar yargılanmakta.Bir tane yargılanan yandaş yok.
Tesadüf sanırım...) Şu cevabı vermek istiyorum.. iktidara muhalif olanlar yargılanmakta yandaş olan kimse yargılanmamakta demişsiniz. Örnekle cevap vereyim. Deniz feneri davasını biliyosunuz. Zahit akman ve kanal yedi ve akit gazetesi yöneticilerinden üç yada dört kişi yargılanıyor.
Şimdi sorarım sana bunlar akp yandaşları mı değil mi? Buda tesadüf sanırım.
Hukuk intikam aracı haline getirilirse işlemez.Doğrular bellidir zaten bu davanın bir intikam olduğu anlaşılamıyorsa ne desek boş.Ah güzel milletim olaylara daha yukarıdan bakabilse büyük oyunları bop eşbaşkanlarını bu yaşananlarla birlikte görebilse...Kaç sene sonra yargılanıyor deniz feneri göstermelik olarak.

xnode
31/07/2011, 11:27
Ya arkadaşım, bu adamların ses kaydı var, telefon kayıtları var. Gömdükleri silahlar var. Kendileri de bunu yalanlamıyorlar hala intikam aracı diyorsunuz o kısmı anlayamıyorum. Yapılmış olan darbeler, fişlenmiş olan işkenceden geçirilmiş insanlar var. Kamera kayıtları var.. Kendi beyanları var. Asit kuyularında eritilmiş, hiçbir yargı hakkı tanımadan kafalarına kurşun sıkılarak öldürülmüş ve yol kenarına gömülmüş binlerce insan var..

Dağlıca'da Aktütün'de Hantepe'de göz göre göre ve bilerek ölüme terk edildiği iddia edilen askerlerimiz var. Heronları düşürün adamlarımıza (PKK'lılara) çok zarar veriyor diyen TSK mensuplarının telefon görüşmeleri var. Dağlıca'da şehit edilen çocukların 1 hafta sonrasında davullu zurnalı eğlence düzenleyen Dağlıca Komutan var.. Askerlerimizin TSK'nın kendi yerleştirdiği mayınlara basarak şehit olduğunu telefonda söyleyen generallerin ses kayıtları var ve adamlar bunları yalanlamıyorlar...

Hala sanki ortada hiçbir sorun yokmuş gibi davranılıyor ve cambaza bak cambaza deniyorsa bunda kötü niyet aramak gerekir. Bu kraldan çok kralcılıktır.

yenievocu
31/07/2011, 12:42
sayın cem arkadaşım,darbecileri kimse savunmuyor ancak darbe edebiyatıyla ömrünü 3.döneme taşıyan bir partinin de oyununa gelmiyorum.eğer bu kadar darbeye karşı iseler neden 28 şubatın mimarı çevik bir i almıyorlarda yandaş şirketlerde kendine ve oğluna iş veriyorlar?
benim savunduğum nokta,sadece muhalefet edenler yargıyla karşılaşmasın herkes eşit bir şekilde suça bulaşmışsa aynı muameleye uğrasın...şunların hesabını hala kimse veremiyor:
-muavenet gemimizi abd gemiden gemiye atılan bir füzeyle tam köprüden vurdu ve kazayla deyip bizimle dalga geçmesine rağmen hala ne tazminat ne de yeni bir gemi verilmiş değil ve o zamanın siyasileri nerde?
-1995 yılında silahlı uçuş yasağı olan ege üzerinde bizim f16 mızı havadan havaya atılan bir füzeyle düşürdüler ve hala yunanistana hesap soran bir siyasi yok.
-süleymaniye de askerimizin başına çuval geçirildiğinde misilleme yapamayanlar abd den hesap soracağına abd ile beraber içten gülerek (çünkü düşman ortak) olayı geçiştirmişlerdir.
bunlar birkaç örnek ve sayıları artırılabilir.
bu nedenle kendisini hiçbir zaman temizlemeyen siyasilerin olduğu yerde yapılan herşeye şüpheyle yaklaşırım.kimse unutmasın, bugün neyaparsa doğru yapar diye %50 nin arkasından gittiği şahısların 2001 den önce atatürk ve orduya küfrederken çekilmiş görüntüleri daha hafızalardadır, ama hafızası olana:)
yine unutulmasın pkk ininde poz veren fetullah erbaşlar,mehdiyim diye ortaya çıkan hasan mezarcılar,salyalarını saça saça askere,atatürke küfreden şevki yılmazlar ve mahkeme kararıyla 1 trilyonu cebe indirdiği tespit edilen erbakanlar şu an o çok beğenilen hükümetin silah arkadaşlarıydı...önce "değiştik" diye 2001 de piyasaya çıkan bu zihniyete bu lafından dolayı çok gülmüştüm ama daha sonra "değişmedik geliştik" dediklerinde haklı olduğumuz ortaya çıkmıştı.
nedense müslümanlık lafından her fırsatta demlenen bu zihinyet iş askere gitmeye gelince çocuklarına aldıkları sağlık raporlarıyla müslümanlığı ve kul hakkını görmezden gelebiliyorlar.şunu da söyleyebilirsiniz,"yüksek rütbelilerin çocuklarıda askerde yatıyor"evet doğrudur ama siyasiler bunları biliyorlar ve önlemini almıyorsa sorun askerde değil herşeyin başı olan siyasilerdedir.
konunun özü şudur:balık baştan kokar,baş eğer temiz değilse gerisinin de temiz olması beklenemez.
yökle kavga ederken yandaşlar gelince yök sorunsuz,
hsyk ile kavga ederken değişen yapısı sonrası sorunsuz düzgün çalışan bir hsyk,
ve geride ayakta durmaya çalışan tek kurum tsk onlada kavga edildi ve sorunluydu ancak şimdi değişen yönetimiyle o da sorunlarından arınmış bir şekilde hükümetin emrine amadedir.bundan sonra bu hükümet ve %50 destekçisi şunu iyi bilmelidir,problemleri her fırsatta karşı tarafa yıkarak başarıları kendine mal etme zamanı ortadan kalkmıştır,bundan sonra ağlamaya ve madur edebiyatında sona gelinmiştir...
not:hergün terör örgütü ve siyasi kolunun tehtidlerine bir yenisi ekleniyor ancak ne hikmetse askerin bildirisine tüm bakanlar kurulu personelinin tek tek yüksek sesle tepki vermesini adı terör örgütü ve bölücülük olduğunda göremiyoruz.dikkat edin artık bebek katili aponu bir müzakereci,bölücü kürt milliyetçisi seyh saidin madur bir lider olarak anıldığı,hizbullahın ve irticanın legalleştiği buna karşın atatürk ün,milliyetçiliğin,bayrağın ve vatanseverliğin ikinci planda olduğu bir zamandayız...ki başbakan bile "artık devletçili mi kaldı" diye atatürk ilekelerini tırpanlamaya başladıklarının sinyallerini çekinmeden ve %50 nin verdiği şımarıklıkla rahatlıkla ifade edebilmektedir.

yenievocu
31/07/2011, 12:56
bu arada cem arkadaşım darbeyle ilgili sayılar vermişsin bende sana bazı sayılar vereyim:
-yıl 2011,daha basılmamış kitabı yazanlar içeride ve kopyaları dahi imha edildi,
-2001 de minimuma inmiş terör birilerinin!şımarıklığı ile yeniden hortladı,
-doğuda korkudan açılamayan dükkanlar ve iş yapamayan esnaf,
-sözleşmeli çalışma modeli yüzünden eşinden çocuğundan ayrı yerlerde çalışmaya mahkum edilen memurların arasında ayyuka çıkan boşanmalar,
-"önce onlar şimdi biz fişliyoruz" diyen bir akp milletvekili,
-içeride haklarındaki delilleri bile göremeden günlerce tutulan onlarca ordu personeli,gazeteci ve akademisyen,
-içerideki bir çok kişi terör örgütü üyesi olmaktan yargılanacaklar,
-kaç gazeteci siyasi baskılar nedeniyle işlerinden oldu,
-bu hükümet zamanında kaç ar-ge mühendisi ve asker-polis şüpheli şekilde öldürüldü ya da üzerine gidilmedi,
-hükümetin aleyhine yayın yapanlara uygulan vergi cezaları....
söylermisin darbe zamanından farkı ne?bence sadece idamın kaldırılmış olması:)

krm1983
31/07/2011, 13:45
Ama bunlar iddia.İddia etmek kolaydır,kanıtlamak zordur.Ben de size diyeyim ki şunu yasadışı yapıyorsunuz.Gizli tanık olayım bundan dolayı yargılanın.Emniyette telefonunuza yeni kişiler eklensin.Bilgisayarınız alınsın götürülsün içine eklemeler yapılsın.(Yasa yedeğinin alınıp orjinalin sanığa teslimini yazar)Mühimmat kendi koymuş gibi bulunsun.Bu mühimmatla ilgili de bir kaç gün önce size eğitim verilsin.Örgütün para kasası olduğu iddia edilen şahıs zindan koşullarında kanserden ölsün.Ailesi cenazesini kaldıracak para bulamasın.
Mahkemeler gizli yapılsın insanlar mahkemede neler olduğunu yandaş basından takip etsin.
Bunlar içinize siniyorsa devam edin bence.İlahi adalet elbet tecelli eder...

xnode
31/07/2011, 14:47
Arkadaşım karta kopyalama olayını söylüyorsun da, zaten kartına numara kopyalanan kişi ergenekon sebebiyle tutuklanmamıştı ki :) bu örneği verip durmanın manası yok.

Siz kısaca şunu söyleseniz yeterli, suça karışmış kişi her kim olursa olsun yargılanmalı mı yargılanmamalı mı ? Eğer yargılanmalı diyorsanız neden adamları peşinen suçsuz ilan ediyor ve sürekli manüpüle ederek farklı örnekleri gündeme getiriyorsunuz ?

bu arada cem arkadaşım darbeyle ilgili sayılar vermişsin bende sana bazı sayılar vereyim:

-yıl 2011,daha basılmamış kitabı yazanlar içeride ve kopyaları dahi imha edildi,

Basılmamış kitabın imha edilmesine herkes tepki gösterdi. Bu kanuni bir açıktan kaynaklanıyor, kanunun değişmesi gerekiyor..

-2001 de minimuma inmiş terör birilerinin!şımarıklığı ile yeniden hortladı,

2011'de minimuma inmiş dediğiniz terör zaten demokratik açılımlarla minimuma indi. Askeri önlemlerle inmedi ki ? Bunu nereden çıkardınız ?

-doğuda korkudan açılamayan dükkanlar ve iş yapamayan esnaf,

Evet hatırlarsanız Şemdinli'de sivil bir kitabevine 2 astsubay el bombası atarken görüntülenmişti. Daha sonra sivil mahkemede yargılanıp 39'ar yıl hapis verilen bu muvazzaflar askeri yargı tarafından ser bırakılmıştı. Doğudaki vatandaş bir taraftan devletin baskısı altında kalırken diğer taraftan PKK'nın baskısı altında kalıyorlar. Ne yapacaklarını bilemiyorlar..

-sözleşmeli çalışma modeli yüzünden eşinden çocuğundan ayrı yerlerde çalışmaya mahkum edilen memurların arasında ayyuka çıkan boşanmalar,

Konuyla alakasız..

-"önce onlar şimdi biz fişliyoruz" diyen bir akp milletvekili,

Kim o milletvekili ?

-içeride haklarındaki delilleri bile göremeden günlerce tutulan onlarca ordu personeli,gazeteci ve akademisyen,

Suça iştirak ettiği zannı ile tutuklanan kişilere delil gösterme gibi bir yükümlülük yoktur. İddianame diyorsanız, böyle bir iddianame baştan beri var. Ana muhalefet partisi bu konuyu çarpıtıyor, hiç iddianame olmadan tutuklama olur mu :)) 188.duruşma yapılmış adamlar kamuoyunu yanıltmak için neyle suçlandığımızı bilmiyoruz diyorlar :)

-içerideki bir çok kişi terör örgütü üyesi olmaktan yargılanacaklar,

Terör örgütüne üye oldukları kanıtlanırsa tabii ki mali suçtan değil terör örgütü üyesi olmaktan yargılanacaklar bundan daha doğal ne olabilir ? :)

-kaç gazeteci siyasi baskılar nedeniyle işlerinden oldu,

Kaç gazeteci oldu ? İsimleri nelerdir ?

-bu hükümet zamanında kaç ar-ge mühendisi ve asker-polis şüpheli şekilde öldürüldü ya da üzerine gidilmedi,

Üzerine gidilmesine karşı çıktığınız için bu satırları yazıyoruz. Bu şüpheli şekilde öldürülen veya intihar ettiği söylenen polis ve askerler ergenekon konusunda kilit isimler olduklarını unutuyorsunuz sanırım. Bunların ailelerinin bir kısmı, üst düzey askerler tarafından tehdit edildikleri suçlamasıyla savcılığa başvurdurlar hatırlatırım.

-hükümetin aleyhine yayın yapanlara uygulan vergi cezaları....

Mesela Doğan Grubu mu ? :) Yoksa Oda TV mi ?

söylermisin darbe zamanından farkı ne?bence sadece idamın kaldırılmış olması

Darbe dönemini yaşamadığınızı anladım bu sözünüzle :)

Ama bunlar iddia.İddia etmek kolaydır,kanıtlamak zordur.Ben de size diyeyim ki şunu yasadışı yapıyorsunuz.Gizli tanık olayım bundan dolayı yargılanın.Emniyette telefonunuza yeni kişiler eklensin.Bilgisayarınız alınsın götürülsün içine eklemeler yapılsın.(Yasa yedeğinin alınıp orjinalin sanığa teslimini yazar)Mühimmat kendi koymuş gibi bulunsun.Bu mühimmatla ilgili de bir kaç gün önce size eğitim verilsin.Örgütün para kasası olduğu iddia edilen şahıs zindan koşullarında kanserden ölsün.Ailesi cenazesini kaldıracak para bulamasın.
Mahkemeler gizli yapılsın insanlar mahkemede neler olduğunu yandaş basından takip etsin.
Bunlar içinize siniyorsa devam edin bence.İlahi adalet elbet tecelli eder...

Bunlar iddia değil, adam telefondaki konuşmasında zaten söylüyor ve bu konuşmaları da yalanlamıyor :)

Ayrıca ilahi adalet zaten şu anda tecelli ediyor bilmiyorum farkında mısınız :cool0000:

krm1983
31/07/2011, 14:59
Farkı yok sonuçta hepsi aynı amaca hizmet eden davalar.Yargılansın herkes yargılansın sadece asker değil bakanlarda,başbakanlarda kimse dokunulmazlığa sarılmasın.Hakkında kalpazanlıktan dava açılmışlarda yargılansın.Kayıp trilyonlardan olanlarda yargılansın...
Ama peşinen suçlu ilan edilmesin.İsteğimiz temennimiz bu.Her şey şeffaf olsun mahkemeleri izleyelim görelim...
Onu Allah bilir Amerika işbirlikçilerinin sonu saddam gibi oluyor bunu unutmayalım...

xnode
31/07/2011, 15:03
sayın cem arkadaşım,darbecileri kimse savunmuyor ancak darbe edebiyatıyla ömrünü 3.döneme taşıyan bir partinin de oyununa gelmiyorum.eğer bu kadar darbeye karşı iseler neden 28 şubatın mimarı çevik bir i almıyorlarda yandaş şirketlerde kendine ve oğluna iş veriyorlar?

Kendilerini bu şekilde aklamaya ve biraz daha savunmaya devam ederseniz elbette Çevik Bir'i de alamazlar..

benim savunduğum nokta,sadece muhalefet edenler yargıyla karşılaşmasın herkes eşit bir şekilde suça bulaşmışsa aynı muameleye uğrasın...şunların hesabını hala kimse veremiyor:

-muavenet gemimizi abd gemiden gemiye atılan bir füzeyle tam köprüden vurdu ve kazayla deyip bizimle dalga geçmesine rağmen hala ne tazminat ne de yeni bir gemi verilmiş değil ve o zamanın siyasileri nerde?

Ben de soruyorum nerede ? O zamanın komutanları nerede ?

-1995 yılında silahlı uçuş yasağı olan ege üzerinde bizim f16 mızı havadan havaya atılan bir füzeyle düşürdüler ve hala yunanistana hesap soran bir siyasi yok.

Bunu TSK'ya sormak gerekmiyor mu ? Bu başarısızlığın faturasını kim ödemiştir ? Bu uçakların düşmesine neden olan TSK personeli hakkında soruşturma ve kovuşturma açılmış mıdır ? Yoksa devletin parası deniz hesap sormaz hiçbir keriz mantığı ile yeni uçak ihalelerine mi girilmiştir ?

-süleymaniye de askerimizin başına çuval geçirildiğinde misilleme yapamayanlar abd den hesap soracağına abd ile beraber içten gülerek (çünkü düşman ortak) olayı geçiştirmişlerdir.

Kimin içinden güldüğünü nasıl tespit ettiniz ? Elinizde bir ölçme aleti mi var ? Ayrıca neden bu bordo bereli subayların görevden alınıp alınmadığını, vatan haini ilan edilip edilmediğini araştırmıyorsunuz ? Hatırlarsanız Dağlıca'da esir düşen er'ler için "asker hiç esir düşermiymiş orada ölmesi gerekirdi" diyenler, kafasına çuval geçirilenler subay olunca bir anda siyasetçileri suçluyorlar. Ne garip bir dürüstlük değil mi ?

nedense müslümanlık lafından her fırsatta demlenen bu zihinyet iş askere gitmeye gelince çocuklarına aldıkları sağlık raporlarıyla müslümanlığı ve kul hakkını görmezden gelebiliyorlar.şunu da söyleyebilirsiniz,"yüksek rütbelilerin çocuklarıda askerde yatıyor"evet doğrudur ama siyasiler bunları biliyorlar ve önlemini almıyorsa sorun askerde değil herşeyin başı olan siyasilerdedir.
konunun özü şudur:balık baştan kokar,baş eğer temiz değilse gerisinin de temiz olması beklenemez.

İsterseniz çocuklarına ve yakınlarıuna çürük raporu alan ve kıyak askerlik yapan generallerin isimlerini burada yayımlayabilirim. Bu sadece siyasetçiler için geçerli bir kavram değil biliyorsunuz..

Bu konuda kesinlikle haklısınız. İlgili kurumlar kesinlikle kaldırılmalıdır.

ve geride ayakta durmaya çalışan tek kurum tsk onlada kavga edildi ve sorunluydu ancak şimdi değişen yönetimiyle o da sorunlarından arınmış bir şekilde hükümetin emrine amadedir.bundan sonra bu hükümet ve %50 destekçisi şunu iyi bilmelidir,problemleri her fırsatta karşı tarafa yıkarak başarıları kendine mal etme zamanı ortadan kalkmıştır,bundan sonra ağlamaya ve madur edebiyatında sona gelinmiştir...

Ayakta durmaya çalışan kurum dediğiniz kurum içindeki subayların bir kısmı devletin silah ve mühimmatlarını çalarak ülkenin belli yerlerine gömmüş, camileri bombalama planları yapmış, genelkurmay başkanlığı içindeki odalarda TC.Hükümetini devirmek için karalama amaçlı internet siteleri kurmuş.. Ayakta kalmaya çalışmak dediğiniz konu bu olsa gerek :D

not:hergün terör örgütü ve siyasi kolunun tehtidlerine bir yenisi ekleniyor ancak ne hikmetse askerin bildirisine tüm bakanlar kurulu personelinin tek tek yüksek sesle tepki vermesini adı terör örgütü ve bölücülük olduğunda göremiyoruz.

TSK'nın bu şekilde bir bildiri yayınlama hakkı yoktur, ilk olarak TSK'nın görev ve sorumluluklarını bilmemiz gerekiyor sanırım..

dikkat edin artık bebek katili aponu bir müzakereci,bölücü kürt milliyetçisi seyh saidin madur bir lider olarak anıldığı,hizbullahın ve irticanın legalleştiği buna karşın atatürk ün,milliyetçiliğin,bayrağın ve vatanseverliğin ikinci planda olduğu bir zamandayız...ki başbakan bile "artık devletçili mi kaldı" diye atatürk ilekelerini tırpanlamaya başladıklarının sinyallerini çekinmeden ve %50 nin verdiği şımarıklıkla rahatlıkla ifade edebilmektedir.

Çağa ayak uyduramayan her tür ilke ve doktrin değiştirilebilir. Bu gayet normaldir. 1920'lerin kafa yapısı ile yapılmış olan ve bugünü taşımayan kanunlar, kuramlar ve hatta yönetim şekilleri bile değiştirilebilir. Kimi ilkeleri ayakta tutmak uğruna vatandaşına anasından emdiği sütü burnundan getirme devrinin bittiğini artık anlamamız gerekiyor.

Onu Allah bilir Amerika işbirlikçilerinin sonu saddam gibi oluyor bunu unutmayalım...

Amerika ile işbirliği yapan Saddam'ın komutanları ve generalleriydi bunu unutmayın :D

Saygılar.

USTA
31/07/2011, 15:40
Şiir biraz uzun olduğundan bir bölümünü naklediyorum buraya,anlayana...

Hala tevekkülde mi kararlısın yoksa?
Sükut neyi halleder, yaran oyuk oyuksa?

Tevekkül Allah’adır zillete katlanılmaz!
Ya hayat ya ölüm! Bunun ötesi olmaz.

Namus lekesi değil alnımdaki bu leke,
Asırlardır karşıma çıkmazken tek teke

Önümüzde dalkavukluk, meddahlık edenleri,
Şimdi iyi tanı, gör neymiş hünerleri…

Mütefekkirler echel, realistler yalancı,
Hayret! Dünkü yabancı, bugün bu handa hancı…

Dağdan bağa inenler, yoluma kül döküyor
Benim ayak izlerim taşralı gözüküyor

Farkına yeni vardım, suçluymuşum ben meğer
Otağımda cellatlar… Kaçmak!.. Bu neye değer!

Ne papyon kravatlı, ne rugan papuçluyum
Halisane Türk’üm ben, onun için suçluyum.

Suçluyum, hainleri gözlerinden tanırım ben.
Bir itizar dinlerim şu toprağın kalbinden.

O ses der ki: -Ey oğul, yazıklar olsun sana!
Mezarımı kirleten, şu mahluka baksana!

Baktım gafiller düşmüş hainlerin peşine
Dedim Bozkurtların yurdunda, çakalların işi ne?

krm1983
31/07/2011, 15:45

Kendilerini bu şekilde aklamaya ve biraz daha savunmaya devam ederseniz elbette Çevik Bir'i de alamazlar..

Ben de soruyorum nerede ? O zamanın komutanları nerede ?

Bunu TSK'ya sormak gerekmiyor mu ? Bu başarısızlığın faturasını kim ödemiştir ? Bu uçakların düşmesine neden olan TSK personeli hakkında soruşturma ve kovuşturma açılmış mıdır ? Yoksa devletin parası deniz hesap sormaz hiçbir keriz mantığı ile yeni uçak ihalelerine mi girilmiştir ?

Kimin içinden güldüğünü nasıl tespit ettiniz ? Elinizde bir ölçme aleti mi var ? Ayrıca neden bu bordo bereli subayların görevden alınıp alınmadığını, vatan haini ilan edilip edilmediğini araştırmıyorsunuz ? Hatırlarsanız Dağlıca'da esir düşen er'ler için "asker hiç esir düşermiymiş orada ölmesi gerekirdi" diyenler, kafasına çuval geçirilenler subay olunca bir anda siyasetçileri suçluyorlar. Ne garip bir dürüstlük değil mi ?

İsterseniz çocuklarına ve yakınlarıuna çürük raporu alan ve kıyak askerlik yapan generallerin isimlerini burada yayımlayabilirim. Bu sadece siyasetçiler için geçerli bir kavram değil biliyorsunuz..

Bu konuda kesinlikle haklısınız. İlgili kurumlar kesinlikle kaldırılmalıdır.

Ayakta durmaya çalışan kurum dediğiniz kurum içindeki subayların bir kısmı devletin silah ve mühimmatlarını çalarak ülkenin belli yerlerine gömmüş, camileri bombalama planları yapmış, genelkurmay başkanlığı içindeki odalarda TC.Hükümetini devirmek için karalama amaçlı internet siteleri kurmuş.. Ayakta kalmaya çalışmak dediğiniz konu bu olsa gerek :D

not:hergün terör örgütü ve siyasi kolunun tehtidlerine bir yenisi ekleniyor ancak ne hikmetse askerin bildirisine tüm bakanlar kurulu personelinin tek tek yüksek sesle tepki vermesini adı terör örgütü ve bölücülük olduğunda göremiyoruz.

TSK'nın bu şekilde bir bildiri yayınlama hakkı yoktur, ilk olarak TSK'nın görev ve sorumluluklarını bilmemiz gerekiyor sanırım..

dikkat edin artık bebek katili aponu bir müzakereci,bölücü kürt milliyetçisi seyh saidin madur bir lider olarak anıldığı,hizbullahın ve irticanın legalleştiği buna karşın atatürk ün,milliyetçiliğin,bayrağın ve vatanseverliğin ikinci planda olduğu bir zamandayız...ki başbakan bile "artık devletçili mi kaldı" diye atatürk ilekelerini tırpanlamaya başladıklarının sinyallerini çekinmeden ve %50 nin verdiği şımarıklıkla rahatlıkla ifade edebilmektedir.

Çağa ayak uyduramayan her tür ilke ve doktrin değiştirilebilir. Bu gayet normaldir. 1920'lerin kafa yapısı ile yapılmış olan ve bugünü taşımayan kanunlar, kuramlar ve hatta yönetim şekilleri bile değiştirilebilir. Kimi ilkeleri ayakta tutmak uğruna vatandaşına anasından emdiği sütü burnundan getirme devrinin bittiğini artık anlamamız gerekiyor.

Amerika ile işbirliği yapan Saddam'ın komutanları ve generalleriydi bunu unutmayın :D

Saygılar.
Ortadoğuda devrilen diktatörlerde abd nin zamanında desteklediği sonra gözden çıkardığı siviller.
Bir şey daha insan darbeyle savaşıp e muhtıra yayınlayana zırhlı audi a8 tahsis ediyorsa,12 eylülde darbe yapan kişinin maaşına zam yapıyorsa,bir önceki gkb'nına bir kaç milyon dolara iktidara yakın bir inşaat firmasından villa yaptırıyorsa samimi değildir...

yenievocu
31/07/2011, 16:03
arkadaşım ben kelime oyunlarıyla fikrimi söylemiyorum,karşımdakini de yalan söylüyormuş gibi yok f16 düşmüş düşüren nerde?komutanlar nerde?,yok muavenet vurulmuş komutanlar nerde? (komutanları öldü arkadaşım),önce onlar şimdi biz fişliyoruz diyenleri söylüyorum,sen kim o milletvekili gibi aklınca dalga geçiyorsun (eleştirdiğiniz kişilerin yaptıklarını savunduklarınız yapınca duymamazlıktan geldiğiniz için açıkca yazıyorum AKP kahramanmaraş milletvekili avni doğan,daha geçen yıl söylendi)....
yine söylüyorum iddianameyi dahi okumamış kişilerin bilgileri olmadan sadece arkasından koştukları liderleri için konuşması en azından verdikleri bilgiler açısından doğru değildir.mühimmat çıkmış evet çıktı da kimin parmak izi var,kim kabul etmiş ben gömdüm diye?madem mühimmatlara okadar güveniyorsun ilk çıkan el bombalarını neden imha ettirdin?
arkadaşlar hedefler abd nin isteği doğrultusunda değişmiştir.heron görüntülerini basına sızdırmak,elektronik sistem subayını dinletmek öyle basitçe açıklanmaz.ve abd ile ortak çıkarı olan bir dava da bana inandırıcı gelmez,çünkü benim çıkarlarım ile abd nin çıkarları hiçbir zaman örtüşmez...

xnode
31/07/2011, 17:23
İlk çıkan el bombalarını genelkurmay kendisi imha ettirdi hatırlatırım. Hatta bu konuda delilleri yoketmekle suçlanan subaylar hakkında soruşturma açıldı..

Siz bana şunun cevabını samimi olarak veriniz.
Biz diyoruz ki suçlu olan her kimse yargılansın, ama siz bu TSK subayları aslında suçsuzdur ama bir oyun çerçevesinde içeri atıldılar diyorsunuz..

Siz darbecilerin ve bu ülkenin evlatlarının kanları ile oynayanların, halka ve halkın seçtiklerine karşı kumpas düzenleyenlerin cezalandırılmasını istiyor musunuz istemiyor musunuz ? Bu konuda kendinize ve bizlere dürüst bir cevap verirseniz sorun çözülecektir. Yok hayır diyorsanız zaten konuşacak birşey yok..

krm1983
31/07/2011, 17:27
Ben de size şunu sorayım. Siz abd nin bop planının gerçekleşmesi için oynanan oyunla ordunun tasfiyesini mi istiyorsunuz?

Gerçekten suçlularsa cezalarını çekerler.Siz iddiaları gerçek kabul edip ona göre konuşuyorsunuz.Mahkeme canlı yayınlansın görelim diyorum.Siz açık açık herkesin gözü önünde yargılanmalarını istemiyor musunuz? Kim haksız kim haklı çıksın ortaya.

Scottie
31/07/2011, 17:34
arkadaşlar konuya yorum yaparken lütfen isim vermeyin... siyasete girmeyin...Forumdaki tüm yazışmalardan üyelerin kendisi sorumludur. Çıkabilecek herhangi bir hukuki durumda, forum yönetimi yetkili merciilerin talepleri doğrultusunda, ilgili üye/üyelerin tüm erişim bilgilerini/kayıtlarını vermekle yükümlüdür.... lütfen olayları kişiselleştirmeyin... ikili diyaloglara girmeyin...

krm1983
31/07/2011, 17:47
O zaman konu kapatılsın bence.Bu konu bitmez çünkü.

yenievocu
31/07/2011, 17:47
arkadaşım sen hala yazdıklarımdan birşey anlamadıysan o senin sorunun el bombaları konusunu kimin imha ettiğini iyice araştırmanı tavsiye ederim.ağzınızda asker sakız olmuş...
benim yazılarımın neresinde hiçkimse yargılanmasın lafını gördün bana söylermisin?herkes yargılansın hatta dokunulmazlarda diye kaç defa yazacaz.görmek istediklerinizi değil benim yazdıklarımı söylerseniz daha iyi olur.ben siyaseti temizlemeden bu iş olmaz diyorum.sen neden siyasete dokunamıyorsun da askerde asker diyorsun?ben devlet memuru olurken bile sabıka kaydı isteniyorda neden o savunduğun siyasilerde bu hiç önemli olmuyor pkk yandaşları bile o senin toz konduramadığın yerde siyaset yapabiliyor önemli makamlara gelebiliyor...konunun özü budur kin duyduklarınıza değil herkese adalet olmalıdır...

xnode
31/07/2011, 18:06
Ben de size şunu sorayım. Siz abd nin bop planının gerçekleşmesi için oynanan oyunla ordunun tasfiyesini mi istiyorsunuz?

Tabii ki ordunun tasfiyesini istemiyoruz, ordu içinde halka karşı suç işlemiş ve işleme planları yapanların cezalandırılmasını istiyoruz elbette. Ordu bizim ordumuz ne diye tasfiyesini isteyelim bunu da nereden çıkardınız :D

Gerçekten suçlularsa cezalarını çekerler.Siz iddiaları gerçek kabul edip ona göre konuşuyorsunuz.Mahkeme canlı yayınlansın görelim diyorum.Siz açık açık herkesin gözü önünde yargılanmalarını istemiyor musunuz? Kim haksız kim haklı çıksın ortaya.

Gerçekten suçlularsa cezalarını çekerler diyorsunuz, ama daha peşinen böyle şeyler yoktur bunların hepsi uydurmadır mukabilinden şeyler söylüyorsunuz :D Mahkemenin canlı yayınlanması gibi bir şart yok veya durum olamaz, bunu ne diye öne sürüyorsunuz, bugüne kadar hayatınız da canlı yayınlanmış kaç mahkeme seyrettiniz ? :D

arkadaşım sen hala yazdıklarımdan birşey anlamadıysan o senin sorunun el bombaları konusunu kimin imha ettiğini iyice araştırmanı tavsiye ederim.ağzınızda asker sakız olmuş...

Arkadaşım ben senin yazdıklarını da niyetini de anlıyorum hiç şüphen olmasın da, bu konuyu istersen sen bir araştır. TSK envanterine ait olan bombalar özellikle de Ümraniye bombaları TSK'nın patlama ihtimaline karşı imha edilebilir raporu ile imha edildiler, Ban sakız çiğnemeyi sevmem lütfen kendi ağzınızdaki sakıza bakınız.

benim yazılarımın neresinde hiçkimse yargılanmasın lafını gördün bana söylermisin?herkes yargılansın hatta dokunulmazlarda diye kaç defa yazacaz.görmek istediklerinizi değil benim yazdıklarımı söylerseniz daha iyi olur.ben siyaseti temizlemeden bu iş olmaz diyorum.sen neden siyasete dokunamıyorsun da askerde asker diyorsun?

Benim yazdıklarımı iyi okumadığın belli oluyor. Bak ben yukarıda ne demişim bir daha okursan görürsün. Elinde silah olanların baskısı varken, bir ülkede demokrasi olmaz bu yüzden önce belinde silah olanların siyasete karışmasını önleyecek ve daha sonra sivil mahkemelere güveneceksin. Bu dünyanın her yerinde böyledir.

ben devlet memuru olurken bile sabıka kaydı isteniyorda neden o savunduğun siyasilerde bu hiç önemli olmuyor pkk yandaşları bile o senin toz konduramadığın yerde siyaset yapabiliyor önemli makamlara gelebiliyor...konunun özü budur kin duyduklarınıza değil herkese adalet olmalıdır...

Sanırım milletvekilliğinin statüsü konusunda biraz daha araştırma yapmanız gerekiyor. Elma ile armudu kıyaslamışsınız..

Bakın yukarıda size dürüstçe suça bulaşmış olanlar yargılansın mı diye soruyorum, ancak sinirlendiğini görüyorum. Neden kısace tabii ki yargılansın diyemiyorsunuz da laf cambazlığına girişip, madem o suçlu bu da suçlu eşitlemesine girmeye gayret ediyorsunuz ? Amaç nedir ? :)

krm1983
31/07/2011, 18:11
Tabii ki ordunun tasfiyesini istemiyoruz, ordu içinde halka karşı suç işlemiş ve işleme planları yapanların cezalandırılmasını istiyoruz elbette. Ordu bizim ordumuz ne diye tasfiyesini isteyelim bunu da nereden çıkardınız :D

Gerçekten suçlularsa cezalarını çekerler diyorsunuz, ama daha peşinen böyle şeyler yoktur bunların hepsi uydurmadır mukabilinden şeyler söylüyorsunuz :D Mahkemenin canlı yayınlanması gibi bir şart yok veya durum olamaz, bunu ne diye öne sürüyorsunuz, bugüne kadar hayatınız da canlı yayınlanmış kaç mahkeme seyrettiniz ? :D

Bir şey kalmadı orduda generallerinin fazlası zindanda.Tasfiyeden farkı yok.Nedense çoğuda terörle savaşmış kişiler.
Bunlar iddia nedense kabul etmek istemiyorsunuz daha kesinleşmiş suçları yok.Suçlularsa herkes gibi ceza çekmeleri gerekir.Ama suçlularsa.
Bu farklı bir dava yargılama ve ceza çekimi aynı yerde yapılıyor bunun örneği yok. Nasıl topluma mal olmuş davalar yayınlandıysa bu da yayınlanabilir.Niye insanların gerçeği görmesini istemiyorsunuz.Neden gizli kalsın?

xnode
31/07/2011, 18:14
Kabul etmediğim birşey yok arkadaşım. Ben adamlar suçlular demiyorum ki, siz adamlar suçsuzlar diyorsunuz. Yargılama devam ediyor, adamlar hakkında su götürmez deliller var ses kayıtları var ve reddetmiyorlar.
Siz sürmekte olan bir davada neye dayanarak peşinen suçsuzlardır diyorsunuz onu anlamadım ? :D :D
Üstelik sen burada suçsuzlar diyorsun, Askeri Mahkeme Balyoz planı diye bir plan vardır ve bu suç teşkil ediyor şeklinde bir karar alıyor. Sen ne sivil mahkemeye güveniyorsun, ne askeri mahkemeye güveniyorsun.. :D

krm1983
31/07/2011, 18:53
ben iddia dedim peşinen siz suçlu ilan ettiniz.

xnode
31/07/2011, 19:05
Sanırım konu anlaşıldı, herkes fikirlerini söyledi, bundan sonrası kısır çekişmelere ve anlamsız münakaşalara gebedir. Düzeyli & saygın bir biçimde tartışanlara ve fikirlerini beyan edenlere teşekkür ederim.

Ülkemiz için herşeyin hayırlı olmasını dilerim.
Saygılar.

krm1983
31/07/2011, 19:06
Sanırım konu anlaşıldı, herkes fikirlerini söyledi, bundan sonrası kısır çekişmelere ve anlamsız münakaşalara gebedir. Düzeyli & saygın bir biçimde tartışanlara ve fikirlerini beyan edenlere teşekkür ederim.

Ülkemiz için herşeyin hayırlı olmasını dilerim.
Saygılar.

+1 en mantıklısı

GPS2
31/07/2011, 23:30
Gerçek şu ki Hanslar Coniler oooo iyi oluyor demokrasiniz gelişiyor ...iyi yoldasınız diyorsa ...biz türkler tam tersini yapmamız gerekiyor sanırım ...adamların elinde hala cetvel var...

takres
01/08/2011, 00:58
umarım hayırlısı olur...