Orijinalini görmek için tıklayınız : Kgs den girdim ogs den çıktım
İzmir aydın otobanında kgs ile girdim çıkarken telaşa denk geldi ogs den çıktım, geçtigimde gişe ötmeye başladı ekranda kaçış yazdı, bunun cezası ne kadardır, ne yapmam gerekiyor bu durumda aslında girerken kgs ile ödemiştim ben parayı.
www.kgm.gov.tr (https://www.kgm.gov.tr/) internet adresimizin ‘’OGS-KGS Geçiş İhlal Sorgulama’’ menüsünden cezalar öğrenilebilir.
Geçiş ücreti ve idari para cezalarının, Kabahatler Kanunu’na göre cezalı geçiş tebligatı gelmeden ya da tebligatın alındığı tarihi izleyen 15 gün içinde yatırılması durumunda geçiş ücretinin; 10 (on) katı tutarındaki idari para cezası %25 (yüzde yirmi beş) indirimli ödenebilmektedir.
Otoyol ve Köprü Geçiş ihlal cezaları PTT’nin herhangi bir şubesinden 351113 nolu posta çeki hesabına araç plakası belirtilerek ödenebilir.
egzo-evo
28/07/2011, 14:03
KGS kartININ çIKIŞ gİŞESİNDE okutulamadIĞI durumda ne olur?
KKGS’ de bankaya ruhsat beyan edilen kayıtlı plakalı araç ile geçiş yapılmış ise; köprülerde normal geçiş ücreti, otoyollarda ise uzak mesafe geçiş ücreti hesaba yansıyacaktır. Ancak; bu durum süreklilik arz edemez. Nakit KGS de ise kartın mutlaka okutulup geçiş ücreti tahsilâtı yapılması gerekmektedir. Aksi durumda geçiş ücretinin 11 katı cezalı ücrete maruz kalınabilir.
KGS (https://www.kgm.gov.tr/Sayfalar/KGM/SiteTr/Otoyollar/KGS.aspx)
StrawBeeRy
28/07/2011, 14:10
hadi hayırlısı :D
https://a1107.hizliresim.com/11/7/28/3015.jpg (https://goo.gl/mc9cY)
egzo-evo
28/07/2011, 14:20
6,50 x 11 kat = 71,50 tl hesap doğru. ama pek hayırlı değil gibi.
kötü olmuş hocam neyse yapacak biirşey yok bidahakine dikkat..
egzo-evo
28/07/2011, 14:34
[QUOTE=egzo-evo;554261]KGS kartININ çIKIŞ gİŞESİNDE okutulamadIĞI durumda ne olur?
KKGS’ de bankaya ruhsat beyan edilen kayıtlı plakalı araç ile geçiş yapılmış ise; köprülerde normal geçiş ücreti, otoyollarda ise uzak mesafe geçiş ücreti hesaba yansıyacaktır. Ancak; bu durum süreklilik arz edemez. Nakit KGS de ise kartın mutlaka okutulup geçiş ücreti tahsilâtı yapılması gerekmektedir. Aksi durumda geçiş ücretinin 11 katı cezalı ücrete maruz kalınabilir.
bu açıklamaya göre kredili kgs nakit kgs ye göre avantajlı gibi gözüküyor. işin ucunda 11 kat ceza var. nakit kgs olan arkadaşlar da cezalı duruma düşmemek için kartı mutlaka okutarak geçsinler.
mkaya10887
28/07/2011, 16:32
İzmir aydın otobanında kgs ile girdim çıkarken telaşa denk geldi ogs den çıktım, geçtigimde gişe ötmeye başladı ekranda kaçış yazdı, bunun cezası ne kadardır, ne yapmam gerekiyor bu durumda aslında girerken kgs ile ödemiştim ben parayı.
En uzak mesafe ücretinin 11 katı cezalı oluyor ama erken öderseniz %25 indirimlidir. Bir kaç ay önce benimde başıma geldi ama posta çeki hesabıyla falan kabul edilmiyor artık. FSM Köprüsündeki Karayolları Bölge Müdürlüğünde ödeniyor. fakat İzmir, Aydın bölgesinde nereye ödenir bilemiyorum.
En uzak mesafe ücretinin 11 katı cezalı oluyor ama erken öderseniz %25 indirimlidir. Bir kaç ay önce benimde başıma geldi ama posta çeki hesabıyla falan kabul edilmiyor artık. FSM Köprüsündeki Karayolları Bölge Müdürlüğünde ödeniyor. fakat İzmir, Aydın bölgesinde nereye ödenir bilemiyorum.
Sagolun karayollarının sitesinden baktım 22tl ceza gözüküyor. Bunu ödeyecegim.
bahadir77
28/07/2011, 17:32
eger 1 hafta içinde araca ogs alırsanız cezanız sıfırlanıyor. sadece en uzak mesafe gecıs ucretı oduyorsunuz. ıstanbulda yasayanlar ıcın ogs kacınılmazdır. artık ızmırede gerekecek bence.
ogs için tavsıyem garantı bankasından almanız yonundedır.. hemde hesaba otomatık odeme yaptırırsanız kesınlıkle cezalı gecmessinız.hesapta alt lımıt belırtıp,belırledıgınız tutarın altına duser dusmez hesabınızdan belırleyecegınız tutar ogs hesabına aktarılacaktır.boylece ogs kartınında ıptal olması engellenmıs olur.
45 tl masrafı ama bence bır kereye mahsus verılmesı gereken bır tutar..
herkese hayırlı yolculuklar dılerım.
benimde cezam varmış, ama biz geçtik cezalı geçiş yazdı sonra durduk adama tekrar okuttuk geçtik şimdi ceza gelmiş ne enteresan ogs benim plakama ait değildi ne yapmam gerek ?
eger 1 hafta içinde araca ogs alırsanız cezanız sıfırlanıyor. sadece en uzak mesafe gecıs ucretı oduyorsunuz. ıstanbulda yasayanlar ıcın ogs kacınılmazdır. artık ızmırede gerekecek bence.
ogs için tavsıyem garantı bankasından almanız yonundedır.. hemde hesaba otomatık odeme yaptırırsanız kesınlıkle cezalı gecmessinız.hesapta alt lımıt belırtıp,belırledıgınız tutarın altına duser dusmez hesabınızdan belırleyecegınız tutar ogs hesabına aktarılacaktır.boylece ogs kartınında ıptal olması engellenmıs olur.
45 tl masrafı ama bence bır kereye mahsus verılmesı gereken bır tutar..
herkese hayırlı yolculuklar dılerım.
konuyla alakasız olucak ama ben garantiden aldığım ogsyi yeni kullanmaya başladım, geçiş yapıp internetten kontrol ettiğimde geçişler hemen görünmüyo. diyelim 20 tl alt limit belirledim, 1 haftada 20tlnin altına düşünce hemen tamamlıyomu?
anlatabildimmi bilmiyorum :)
benimde cezam varmış, ama biz geçtik cezalı geçiş yazdı sonra durduk adama tekrar okuttuk geçtik şimdi ceza gelmiş ne enteresan ogs benim plakama ait değildi ne yapmam gerek ? tekrar okutmak hiç bişeye yaramaz, süresi geçmediyse plakaya kayıtlı OGS/KGS alıcaksın yada cezayı ödiceksin başka çaren yok :)
benimde kgs var 2.köprüde okuttum samandıra gişere geldim bitmiş ogs den kaçak geçtim 130 tl ceza geldi % 25 indirimli ödedim.geçmiş olsun.
emirozal
29/07/2011, 16:52
kaçak geçmenin cezası 148 tl erken ödersen indirimle 114 e falan düşüyor. 2 hafta önce şirket aracının cezasını ödedik.