PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : boya koruma yardım lütfen

bzekmekcioglu
26/07/2011, 16:58
arkadaslar 2011kırmızı bir punto evom var ve renginin atmasını istemiyorum. bugun bir yerde gordum tavan motor boya ic dıs koruma 85 tl demis sasırdım gittim konustum auristar dı sanırım tam hatırlamıyorum elde yapıyoruz dediler:S:S bir de baska bir yerde sadece sonax boya koruma 60 dediler ama burası guven vermedi. servisi aradım orada 300 tl civarı dediler bu 85 tl olayını sordum guvenmeyin dediler eger braz daha ucuz olsun derseniz 200 e yapan bir yer var guvenilir dediler ama arac cok yeni gerek de yok seneye yapılır olmadı dediler... acıkcası 200 300 verip 6 ayda yaptıramam o beni aşar ama 85 lik yere de güvenemiyorum ne yapma lazım akıl verin ltfen

izoci
26/07/2011, 17:01
Gelin ben yapıyım 100 lira meguiars'ın
Şaka bi yana asıl yeni arabaya yapılr koruma

bzekmekcioglu
26/07/2011, 17:05
dogrudur ben de öyle biliyorum ama istee sizce 85 lik yere guvenmelimiyim hayır guven verdiler ama servis bir sorun cıkarsa garanti dısı olur yapabileceğimiz bir sy yk dedi:S:S ondan korkuyorum

izoci
26/07/2011, 17:08
neee garanti dışımı bununla garantinin ne alakası var enteresan kullandığı ürünleri öğrenip yazarsanız kesin bişey söyleyebilirm :)

cck1
26/07/2011, 17:10
85 tl. olan yer ucuz etin yahnisi misali... meguiars ürünleri kullanan bi yeri tercih edebilirsiniz...yada ankaraya geliyorsanız arabanızı güvenle kavaklıdere oto ibrahim ustaya bırakın...

bzekmekcioglu
26/07/2011, 17:10
markasını öğrenmistim auristar tarzı bir seydi ama emin olamıyorum tam tekrar sorayım baska ne ögrenmem gerekiyor hocam? tşk ettim

taipen71
26/07/2011, 17:36
Ben bugün ankara tunalıhilmide meguiarsa boya koruma yaptırıyorum akşam sekizde alacağım aracı görüşlerimi yazarım

omer06
26/07/2011, 17:52
Aracın fotoğrafını görelim 1-2 tane koyun güneş altında felan...
hiç o kadar para vermenize gerek yok ...

Arif231
26/07/2011, 18:06
Boya koruma olayına ezelden beri şüphe ile yaklaşmışımdır... Sanki gereksiz tamamen insanları soymaya yönelik bir olay gibime geliyor. Bu sebeplede hiç yaptırmadım bugüne kadar yaptırmayıda düşünmedim. Çevremde yaptıranlar var ama öyle çok ama çok çiziklere karşı aracı koruduğunada şahit olmadım.

Tercih meselesi tabi

elbruz
26/07/2011, 18:10
Aracı ilk aldığımdan beri boya koruma yaptırıyorum dördüncü kez yine yaptırdım faydasını görüyorsunuz mutlaka,ama 85tl ye boya koruma olacağını sanmıyorum bu cila olur anca..

ykaya1983
26/07/2011, 18:32
Ben de boya koruma olayına soğuk bakanlardanıp açıkçası.Bana göre de biraz para tuzakları olan bir konu.200-300 TL para vereceksiniz.Biraz parlaklığı artacak ama en ufak bir taş gelmesinde araçta taş izi oluşacak.Üstelik bir yerde yanlışlıkla fırçayla yıkasalar al sana boya koruma akıp gitti.Ben fıat servsindeki ustayla görüştüm ve onun bana anlattığı;Öyle çizikten falan koruma işi hikaye hatta güneş yanığına bile karşı koruması da hikaye sadece boyada belirli bir süre canlılık sağlar ve kuş pisliklerine ve diğer lekelere karşı korur sözleri oldu.

Ben kendim koruma yöntemini buldum açıkçası.Benim aracın rengi siyah olduğu için 2-3 günde tozla kaplanarak beyaz renge dönüşüyor nerdeyse.Ben de böyle kirli bırakarak aracın kaportasının güneş ışınlarından daha az yararlanarak daha az ısınmasını sağlıyorum.Benim boya korumam bu:siritma:

ahmet673
26/07/2011, 21:02
arkadaslar 2011kırmızı bir punto evom var ve renginin atmasını istemiyorum. bugun bir yerde gordum tavan motor boya ic dıs koruma 85 tl demis sasırdım gittim konustum auristar dı sanırım tam hatırlamıyorum elde yapıyoruz dediler:S:S bir de baska bir yerde sadece sonax boya koruma 60 dediler ama burası guven vermedi. servisi aradım orada 300 tl civarı dediler bu 85 tl olayını sordum guvenmeyin dediler eger braz daha ucuz olsun derseniz 200 e yapan bir yer var guvenilir dediler ama arac cok yeni gerek de yok seneye yapılır olmadı dediler... acıkcası 200 300 verip 6 ayda yaptıramam o beni aşar ama 85 lik yere de güvenemiyorum ne yapma lazım akıl verin ltfen

hocam merhaba bende yeni aldım arabayı 2 aylık sayılır ve ağustos ayında bende yaptırmayı düşünüyorum oradaki servisler herhalde biraz pahalı fiyat çıkarıyor çünkü kartaş servisten aldığım fiyat 150tl ve 1 yıl garantili ankaraya elme fırsatın varsa burda yaptır servisten garantili kafan rahat olur. ne kadar iyidir değildir boya koruma bende tam bilmiyorum ama 0 diye göz bebeği puntomuz diye yaptırcam:S

bzekmekcioglu
26/07/2011, 21:27
herkese cok tşkler. arabayı yeni alanlara da hayırlı ugurlu kazasız belasız sürüşler diliyorum. bu boya koruma işinden vazgectm sanırım yani 6 ay 12 ay arasında tekrarlamak gerekiyor bir de bugun biriyle daha konustum atıyorum 3 sene bindim 3 sene snra gittim güzel bir cila attırdım yine 0 gibi oluyormus o yuzden gerek yk abla dediler... wündt e sordum orda da 300 350 arası rakam cıktı... napalım artıkk bütcenin el verdiği kadar

taipen71
26/07/2011, 22:04
Aracı biraz önce aldım öncelikle benim sorunum komşumun haylaz oğlu aracın kaputunu depo kapağının olduğu kısmı epey bi çizmişti bugün servise giderken boyatma amacıyla gittim müslüm bey boya korumanın kapatabileceğini söyleyerek dükkana gittik ve sonuç mükemmel ötesi arabayı sanki sıfır yeni almış gibi hissettim öncelikle bende yukarıdaki yorumlarda olduğu gibi boya korumanın gereksiz olduğunu düşünenlerdendim tabiki sıçrayan taşın etkisini önleyemez ancak çiziklerden eser kalmadı benim için önemli olan buydu motor korumada yapıldı araca.korumayı yapan ibrahim ustaya ve müslüm beye teşekkürlerimi sunuyorum

StrawBeeRy
26/07/2011, 22:06
fotoğraf görürsek iyi olur..aracınız kırmızı bence boya koruma işinden vazgeçmeyin basit bir şey değil 3 sene bu şekilde binin ondan sonra boyanızda pembeleşme ihtimali yüksek olucaktır.

bzekmekcioglu
26/07/2011, 22:08
ben sunu merak ediyorum gercekten dogru mu? diyelim 2 3 sene gectii renk attı matlastı... o güne kdr da yaptırmamıs olayım koruma... o zaman yaptırdıgımda bu rengi elde eder miyim? bugun adam edersin dedi ama emin de olamadım cila yedim mi parlar eskisi gibi dedii dogru mudur?

bzekmekcioglu
26/07/2011, 22:09
bir de su 85 tl denen yere gidersem ne sormam gerekiyor? marka ve??? cunku servis özellikleri blmek gerek dedi neye dikkat edeceğim. elde yapıyormus onu ögrendim:S

taipen71
26/07/2011, 22:10
Parlama oluyor ancak bana söylenen oto yıkamacılardaki püskürttükleri köpüklerin zamanla aracın boyasını matlaştırdığı yönünde

StrawBeeRy
26/07/2011, 22:13
sadece boya koruma ise hem elde hemde makinayla yapılır farketmez.bende dükkanda sadece boya korumayı elde yaparsam 70 makinayla yaparsam 100 lira alıyordum.kullandığım malzeme meguıars tı ben meguıarsın ana bayisi değildim ki adama abi 300 lraya yapıyorum diyemem müşteri kazanmak için fiyat uygun söylenmiş olabilir malzemenin adını öğrenmekte fayda var..

hayır 3 sene sonra aynı parlaklığı yakalamanız zor olabilir boşuna 6 ayda bir pasta-cila boya koruma yaptırın demiyorlar.bunun yağmuru var çamuru var heleki kışın kar suyunda asit olduğu için boyaya oldukça zararlı boya koruma yapılmamış bir araba yaza girerken boyası zarar görmüş olur

StrawBeeRy
26/07/2011, 22:15
Parlama oluyor ancak bana söylenen oto yıkamacılardaki püskürttükleri köpüklerin zamanla aracın boyasını matlaştırdığı yönünde
çok uzun vadede matlaştırır fakat yukarı yazılan 3 senedir arabanıza bakım yaptırmassanız evet matlaşır 3 sene bende kendime bakım yapmassam derim zarar görür.aracınızın boya koruması pasta cilası felan yerindeyse hiçbirşey olmaz.

izoci
26/07/2011, 22:41
Mert haklı sadece ne kullandıklarını ve markasını sorun yeterli hem dikkat çeker hem korur kuş yanıkları vb. şeylere karşı..

ZAK1980
26/07/2011, 22:52
Arkadaslar şimdi kimse şunu demesın lutfen boya koruma gereksız dıye bu forumda bu işten ekmegını kazanan ınsanlar var boya koruma yararlımı zararlımı dıye konusmak gereklı zararlı olsa ınsanlar bukadar emek ve para harcayıp bu sektore gırmez.
Boya koruma sahsen bıraz keyıf olayıdır aracınızın her daım parlak hos gorunmesını ıstıyorsanız gıder yaptırırsınız ama yok benım aracım normal gozuksun dıyorsanız yaptırmazsınız olur bıter sahsen Kavaklıdere otoda Kaskonun verdıgı boya korumayı yaptırmıstım gecen sene oldukca harıkaydı hatta balkondan aracıma bakar ıken yanında aynı renktekı gp nın arasındakı goruntu farklılıgını gordukten sonra gercekten boya koruma ısı arabayı daha guzel gosterıyor demıstım daha sonra yaptırdımmı hayır cunkı ücreti fazla geldı bana.
Dedıgım gıbı kısıden kısıye degısır paran varsa ve aracım herdaım bakımlı olsun dıyorsan yaptır

bzekmekcioglu
26/07/2011, 23:20
anladım. ama sorum anlasılmamıs arkadaslar asıl mrk ettiğim 3 sene bütceden dolayı yaptıramayıp 3 sene snra ilk boya korumamı yaptırsam eğer o matlaşmasına vs engel olup bugünkü renginii alır mı yksa sadece o matlasan tonu mu ortaya cıkarır:S

ykaya1983
27/07/2011, 00:25
anladım. ama sorum anlasılmamıs arkadaslar asıl mrk ettiğim 3 sene bütceden dolayı yaptıramayıp 3 sene snra ilk boya korumamı yaptırsam eğer o matlaşmasına vs engel olup bugünkü renginii alır mı yksa sadece o matlasan tonu mu ortaya cıkarır:S
Valla ben şahsen boya korumanın aracın matlaşmasını engellediği fikrine katılmıyorum.İnternette boya koruma hakkında bir sürü yazı okudum.Bu yazılarda genelde boya koruma aracın boya kaportasında bir katman oluşturarak güneşin zararlı ışınlarını yansıtarak aracın boyasını koruduğu yazıyor.Ama zaten buna benzer birçok ürünü alırken hemen hepsinin etiketinde bizim bilmediğimiz gözümüzün görmediği birçok şeyi ekliyorlar.Maaşallah bazı ürünlerin üzerinde o kadar çok şey yazıyor ki sanırsın bunu alınca artık çözemeceğin problem kalmayacak.
Ben işin gözle görünür tarafına bakarım.İnce laflardan dolambaçlı yollardan aşırı bilimsel cümlelerden çoğu zaman hiç hazetmem.

Benim için boya koruma yapılmış siyah bir araç,öğle sıcağında 2 saat güneş altında bırakıldığında aracın göz alıcı parlaklığına rağmen elini vurduğunda kaporta yumurta pişirecek derecede kavruluyorsa kimse bana o boya korumanın aracı güneşin bütün zararlı etkisinden koruduğunu söylemesin.Bir aracın boyasının güneşten zarar görerek matlaşmasının önüne geçmenin tek yolu aracı komple güneşin etkisinden kaportanın ısınmasından koruyacak önlem almaktır.O da folyo vs yöntemlerdir.Yoksa aracın kaportasına çekilen şeffaf koruma filmleri bile aracın matlaşmasının önüne geçemez.

Şimdi gene bazı arkadaşlar çıkıp da niye böyle diyorsun bu işten forumumuzda da para kazanan arkadaşlar var demesin.Bu benim kendi görüşüm ve kimse böyle yapsın diye söylemiyorum.Herkesin ne yaptığına karışmam.Herkes de benim yaptığıma karışmasın o zaman.

ultraslan33
27/07/2011, 00:29
Boya koruma olayına ezelden beri şüphe ile yaklaşmışımdır... Sanki gereksiz tamamen insanları soymaya yönelik bir olay gibime geliyor. Bu sebeplede hiç yaptırmadım bugüne kadar yaptırmayıda düşünmedim. Çevremde yaptıranlar var ama öyle çok ama çok çiziklere karşı aracı koruduğunada şahit olmadım.

Tercih meselesi tabi
boya koruma çiziklere değil güneş,asit yağmuru, uv ışınları, sanayi tozları gibi etmenlerden boyayı korumak için yapılır...ayrıca koruma olan araç su çamur fazla tutmaz..zaten gri veya beyaz gibi araçlara yaptırılması çokta mesele değildir ancan siyah, kırmızı lacivert gibi renklerde koruma olanla olmayan araç şıp die gözle ayırt edilebilir...koruma olan araç kirli bile parlar diğeri ise vay haline...o yüzden aracı beyaz gri olanlar zaten yaptırsada çok bişi farketmez ama koyu renk araca şart...

StrawBeeRy
27/07/2011, 00:44
Valla ben şahsen boya korumanın aracın matlaşmasını engellediği fikrine katılmıyorum.İnternette boya koruma hakkında bir sürü yazı okudum.Bu yazılarda genelde boya koruma aracın boya kaportasında bir katman oluşturarak güneşin zararlı ışınlarını yansıtarak aracın boyasını koruduğu yazıyor.Ama zaten buna benzer birçok ürünü alırken hemen hepsinin etiketinde bizim bilmediğimiz gözümüzün görmediği birçok şeyi ekliyorlar.Maaşallah bazı ürünlerin üzerinde o kadar çok şey yazıyor ki sanırsın bunu alınca artık çözemeceğin problem kalmayacak.
Ben işin gözle görünür tarafına bakarım.İnce laflardan dolambaçlı yollardan aşırı bilimsel cümlelerden çoğu zaman hiç hazetmem.

Benim için boya koruma yapılmış siyah bir araç,öğle sıcağında 2 saat güneş altında bırakıldığında aracın göz alıcı parlaklığına rağmen elini vurduğunda kaporta yumurta pişirecek derecede kavruluyorsa kimse bana o boya korumanın aracı güneşin bütün zararlı etkisinden koruduğunu söylemesin.Bir aracın boyasının güneşten zarar görerek matlaşmasının önüne geçmenin tek yolu aracı komple güneşin etkisinden kaportanın ısınmasından koruyacak önlem almaktır.O da folyo vs yöntemlerdir.Yoksa aracın kaportasına çekilen şeffaf koruma filmleri bile aracın matlaşmasının önüne geçemez.

Şimdi gene bazı arkadaşlar çıkıp da niye böyle diyorsun bu işten forumumuzda da para kazanan arkadaşlar var demesin.Bu benim kendi görüşüm ve kimse böyle yapsın diye söylemiyorum.Herkesin ne yaptığına karışmam.Herkes de benim yaptığıma karışmasın o zaman.

şu kısma kesinlikle katılmıyorum abi burada yanlış düşünüyorsun.ben bu işten para kazanıyorum diye söylemiyorum ama insanları yanlış yönlendirmemek lazım sonuçta her insan arabasını zor şartlar altında alıyor bunu sende biliyorsundur.neyse konumuza dönelim;

Boya koruma yapılmış siyah veya beyaz farketmez hangi araç olursa olsun güneşte elbette ısınacaktır sonuçta bu bir metal hangi metali güneşe koyarsanız koyun ısınıcaktır bunun önüne geçemessiniz...Fakat boya korumadaki amaç sadece güneşteki ışınlar değil sen boya korumayı sadece güneşteki ışınlara karşı olarak düşünüyorsan hemen düzeltelim... kuş pislikleri,yağmurda,çamurda,karda,kışta dışarıdan boyaya gelebilecek zararları engellemektir mesela bunlar nedir?
Yazın;
kuş pisliği;asittir boyayı yakar boya koruma direk boyanın içine nüfüs etmesini engeller(aracın üzerinde varsa bekletmeyin hemen silin)
tozlar;boya koruması olmayan bir araba yazın tozun toprağın içinde kalırsa araba siyah ise gri olur.işte boya koruması olan bir araba yazın hareket ettiği zaman o tozlar arabanın üzerinden tam gitmese bile genede uçar gider(inanmayanlar gelsin baksın aracıma).
Yağmur;lastiklerin asfaltın üzerindeki gözümüzle görmediğimiz egsoz gazlarının kimyasala dönüşüp aracın boyasına nüfüs etmesini engeller.
Kar:kar suyu bildiğiniz gibi herşeye zararlıdır en basiti ayakkabılarımız ne hale gelir değilmi.peki bunu arabamız üzerinde düşünürsek arabamızın üzerinde durduğundan yola çıkarsak boyaya ne kadar zararı vardır düşünün.siz siz olun aracın üzerinde kar bekletmeyin.
Yollarda kar suyu:yollarda karların erimesi için dökülen tuzların kar suyuyla birlikte karışarak bir nevi asit haline gelmesi boyayı yakmaya kadar götürür.

şimdi abi sana soruyorum milyarlar verip aldığın arabanı 3-4 sene kullanmayı düşünüyorsan normalde 6 ay ama hadi 6 ayı geçtim senede 150-200 lira arabanın boyasına verip bakım yaptırmaya değermi değmezmi? para verilen herşey değerlidir arabana milyarlar verip almışsın bence bu para çok büyük olmamalı.

Umarım söylemek istediğimi anlatabilmişimdir.

ultraslan33
27/07/2011, 00:49
hocam aynen katılıyorum benim araçta siyah ama boya koruma+parlatma+yenileme+çizik giderme yaptırdım ve diğer siyah araçlardan çok daha temiz ve bakımlı duuruyo ve ayrıca dediğin gibi hareket halindeyken üzerinde toz fazla kalmıyo aşırı kir tutmuyor..ben şahsen çok memnunum..ha olay bana kaça patladı 159 tl ama değer mi hemde defalarca...

izoci
27/07/2011, 00:52
yaaav mert bu kadar şey yazdın sadece katılıyorum yazmaya utandım helal olsun benim arabayıda inceleyebilirsiniz parlaktır korumasını kendim yaparım :D

ahmet673
27/07/2011, 00:56

Bana aynısı söylendi ve onun bir maddesi varmış şampuanı diyelim tam bende bilmiyorum ismini, arabayı yıkatıcağınız zaman köpük tabancası değilde o sampuanla yıkatıyormusunuz boylece boya korumanın omru daha uzun oluyor ve zarar görmüyormuş.

StrawBeeRy
27/07/2011, 00:59
Bana aynısı söylendi ve onun bir maddesi varmış şampuanı diyelim tam bende bilmiyorum ismini, arabayı yıkatıcağınız zaman köpük tabancası değilde o sampuanla yıkatıyormusunuz boylece boya korumanın omru daha uzun oluyor ve zarar görmüyormuş.
aynı şey farketmiyor oda detarjan oda detarjan :D

sezerism
27/07/2011, 01:00
Ağustos ayının ilk cumartesi günü Bandırma Kadıoğlu Fiat bayisinde servis te yapılacak Ücretsiz .

StrawBeeRy
27/07/2011, 01:31
yaaav mert bu kadar şey yazdın sadece katılıyorum yazmaya utandım helal olsun benim arabayıda inceleyebilirsiniz parlaktır korumasını kendim yaparım :D
millete uzun gelmiştir okuaman çok olur bak eminim bu konudan :)

izoci
27/07/2011, 01:36
haklısın valla moruk

krm1983
27/07/2011, 12:02
millete uzun gelmiştir okuaman çok olur bak eminim bu konudan :)
:)