Orijinalini görmek için tıklayınız : Punto Helezon yayı hakkında..
Arkadaşlar Grande Puntolara başka hangi araçların helezon yayları uyum sağlar bilginiz var mı acaba?
StrawBeeRy
23/07/2011, 00:19
corsa D lerle şaseler aynı puntonunkiler ona uyuyorsa onunkiler puntoya uyar.ayrıca neden sordunuz spor yaylar puntolar için pahalı olduğu içinmi :)
Yani bu konu benim için o kadar derin ki Mert:)))) spor yay aldım 5cm FK çok ses yaptı geri verdim...sonra Orjinal yaylara pres yaptırdım istediğim düşüklüğü sağladım ama araçta yine çok ses oldu konfor çok azaldı....şimdi aldığım duyumlara göre Fiat Fiorino-Brava-bravo-ve Corsa D lerin helezon yayları Puntolara uyuyormuş...bunlardan hangisinin yayı en kısadır ve konforludur?
StrawBeeRy
23/07/2011, 00:30
abi sana birşey söyliyimmi gülü seven dikenine katlanır birde sana kısa ve öz bir soru sorayim :) konformu? görsellikmi?
ikisi bir arada olmuyor şimdiden belirtiyim :)
bence 5 cm H&R yada 5 cm eibach alıcaksın ama corsa D lerde 5 cm h&r kullananlar çok memnunlar puntolardada memnun olan var ama nedense ben hiç memnun olamadım.ben 7 cm yay %70 amortisör sert geziyorum sadece 5 cm h&r takılı puntoyada biniyorum ama sadece 5 cm h&r olan puntodaki konfor çok bozuk bende bile o kadar zıplamıyor araba
Mert kardeşim doğru söylüyorsun görsellik mi konfor mu diye ama...benim ki katlanılacak birşey değildi inan bana....yani spor yaylı punto kullananan arkadaşımın arabasına bindim sert tamam ama çok ses yoktu...benimkinde aşırı ses vardı...yani o sesle inan insan araba kullanmak istemiyor...tak tuk sanki rot kollarını salıncakları elime alacam...ya sözün kısası şimdi Corsa Dlere bakıyorum arabanın düşüklüğü güzel hoşuma gidiyor eğer olursa Corsa D yayı takayım diyorum...195-55-16 lastikler var zaten bende..hem düşüklüğü sağlarım hemde konforlu olur diyorum ne diyorsun?
StrawBeeRy
23/07/2011, 00:41
aşırı ses varsa senin arabada problem var demektir abi yoksa o kadar ses olmaması lazım çünkü forumda çoğu kişide spor yay var kimse aşırı ses yüzünden şikayetçi değil
Ama şasede problem olsa önceden ortaya çıkardı...aracı aldığımda yetkili fiat servisinden ekspertiz raporunu aldım...ve hiçbirşeyde problem yok dediler... ilk önce orjinal yayları vardı üzerinde ve hiç bir ses yoktu gayet iyiydi yani konforluydu...spor yay ve preslenmiş yaylarda bu sesler çıkıyor...Neyse artık Corsa Dnin yaylarını takacam deneyecem kardeşim yine ses olursa o zaman tekrar bir yetkili servise gidecez demektir ;)
StrawBeeRy
23/07/2011, 00:50
bir kere FK ların arabayı indirmediğini ve sert yay olduğunu biliyorum.pressli yaylarıda biliyorum zıplatıyor arabayı en azından kesilmiş yaydan iyidir.şimdi ise mantıklı olarak düşünürsek kaliteli bir spor yayla sorun olmayacağını düşünüyorum
İnşallah şu işi hallederim biran önce yoksa kafayı yiyecem:) arabaya binmek istemiyorum şu an...öğrenmek istediğim şeyi öğrendim senden Mert kardeşim sağolasın...halledince seni bilgilendiririm...
StrawBeeRy
23/07/2011, 00:55
rica ederim abi ;) inşallah düzelir
bende 5 lik h&r kullandım araba aşırı zıplıyodu bu sekme olayı beni rahatsız etti hemde istediğim alçaklığı sağlayamadım belkide yayların oturmasını sabredemedim çıkarttım coilover siparişi verdim ta technix bakalım nasıl olucak FK alıyodum son anda ses sıkıntısı olduğunu duydum ve ta technixe yöneldim bakalım 1 ay sonra gelicek
StrawBeeRy
23/07/2011, 02:13
bende 5 lik h&r kullandım araba aşırı zıplıyodu bu sekme olayı beni rahatsız etti hemde istediğim alçaklığı sağlayamadım belkide yayların oturmasını sabredemedim çıkarttım coilover siparişi verdim ta technix bakalım nasıl olucak FK alıyodum son anda ses sıkıntısı olduğunu duydum ve ta technixe yöneldim bakalım 1 ay sonra gelicek
ta technix soner abi kullanıyor ona sorabilirsin.evet FK ertuğda kullandı fakat ondada ses sorunu vardı sonra çıkardı
ta technix soner abi kullanıyor ona sorabilirsin.evet FK ertuğda kullandı fakat ondada ses sorunu vardı sonra çıkardı
soner abiyle konuştuk 8cm basıyor dedi ayar somununu çıkarmadan
anlaşılan güzel olucak gelir gelmez direk dip basıcam zaten iyiki fk almadık ucundan döndük vallahi
StrawBeeRy
23/07/2011, 02:33
sende corsa var sanırım corsa sportlara coilover olmuyor 5K larda böyle bir sorun yoktur inşallah
sende corsa var sanırım corsa sportlara coilover olmuyor 5K larda böyle bir sorun yoktur inşallah
bendeki 5 kapı ama ilk defa senden duydum bu sorunu arkalaramı uymuyor?sonuçta marka uyumlu coilover corsa d yazıyor üstünde öyle bişi olursa patlarız :)
StrawBeeRy
23/07/2011, 02:44
aynen arkalara uymuyormuş salıncak üzerine denk geliyormuş çevremde corsa sport kullanan yaklaşık 5-6 kişi var onlar söyledi yayları presslettiler öyle basık geziyorlar coil takamıyorlar :)
vallaha içime kurt düşürdün hacı nasıl anlarız salıncağa denk geldiğini ?
StrawBeeRy
23/07/2011, 02:50
5K larda sorun olmayabilir.nasıl anlaşılır bilmiyorum pazartesi sorarım sana haber veririm
vallaha çok iyi olur kardeşm hbr beklyorm
lowRider
23/07/2011, 11:08
3.5 cmlik h&R ideal gibi bence 3.5 luk deneyin hem konfordan fazla fedakarlık etmemiş olursunuz hemde yoltutuşu makul şekilde hallolmuş olur. 5 cmler amortisörler için biraz zorlayıcı kısa vadede olmasada daha uzun vadede sıkıntı cıkarabilir.
Sağol Cem...bilmiyorum bakacam artık bir çıkış yolu bulacam...
Erol sende Corsa D var anladığım kadarıyla? jantlar 15 inç mi yoksa 16 inç mi?
Erol sende Corsa D var anladığım kadarıyla? jantlar 15 inç mi yoksa 16 inç mi?
16 " jantlarım lastikler 195/55
Orjinal yaylarını ne yapacaksın satmayı düşünür müsün?
Orjinal yaylarını ne yapacaksın satmayı düşünür müsün?
onları saklıyıcam yarın öbürgün çıkardığımzda lazım olur
Yayların boyu kaç cm bana söylermisin? Önler ve arkalar...
Yayların boyu kaç cm bana söylermisin? Önler ve arkalar...
orjinal yayların boyunu blmiyorum vallahi hiç ölçmek aklıma gelmedi
Eğer zahmet olmazsa benim için ölçer misin kardeşim? benim için önemli...
Suan arabaya takili yaylar anca cikardigmda olceriz
StrawBeeRy
25/07/2011, 21:17
vallaha çok iyi olur kardeşm hbr beklyorm
maalesef şöyle bir cevap geldi
"onunda arkaları salıncak olması lazım uymaz" genede servise sormakta fayda var diye düşünüyorum
maalesef şöyle bir cevap geldi
"onunda arkaları salıncak olması lazım uymaz" genede servise sormakta fayda var diye düşünüyorum
bana söylenen g punto ile birebir aynı süspansiyonlar ve puntoya oluyorsa corsa yada olur dendi birde eibach olsun H&r olsun sitelerinde böyle bi uyarı yayınlamamışlar ama ben merak ediyorum yani içimden bi ses sorun çıkıcak diyo ama hayırlısı.servise sorsam adam benden bilgisizdir kesin :)birde sana bişey sorucam punto ile aynı değilmi arka taraf soner abi gayet memnun
StrawBeeRy
26/07/2011, 00:48
bana söylenen g punto ile birebir aynı süspansiyonlar ve puntoya oluyorsa corsa yada olur dendi birde eibach olsun H&r olsun sitelerinde böyle bi uyarı yayınlamamışlar ama ben merak ediyorum yani içimden bi ses sorun çıkıcak diyo ama hayırlısı.servise sorsam adam benden bilgisizdir kesin :)birde sana bişey sorucam punto ile aynı değilmi arka taraf soner abi gayet memnun
punto ile aynı fakat yayları aynı amortisörleri farklı sen amortisörü değiştiriceksin amortisörleri hakkında bilgim yoktu kullanana sorduk oda salıncak geliyormuş diye biliyor genede servise danışmak lazım
punto ile aynı fakat yayları aynı amortisörleri farklı sen amortisörü değiştiriceksin amortisörleri hakkında bilgim yoktu kullanana sorduk oda salıncak geliyormuş diye biliyor genede servise danışmak lazım
eyw abicim en iyisi yarın bide servise sormak.
MyGrandToys
12/02/2012, 20:29
Bende aracıma helezon yay takmak istiyorum.Fakat aracımda orjinal alaşım jantı var acaba eibach 5 cm mi yoksa eibach 3.5 cm mi taksam bana tavsiyeniz ne olur ?
elinde orjinal çıkma helezon olan varsa alabilirim.