PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : rehinli araç satışı



OzzY
19/07/2011, 00:09
kredisi bitmiş, bankadan alınıp noterden onaylatılmış yazısı olan ancak ruhsatta ve (https://forum.donanimhaber.com/m_50850127/mpage_1/f_/key_//tm.htm#) edevlet araç sorgulamada rehinli görünen bi aracı satmak için ne yapmak gerekiyor?

h k
19/07/2011, 00:26
o yazı ile trafiğe gidip rehini kaldırmak gerekiyor.

eskiden , e-devlet falan yokken satış öncesi (trafikten rehini kaldırmış ama ruhsatı değiştirmemişseniz) trafikten rehin olmadığına dair yazı alınıyordu , o yazı ile noterde satış yapılıyordu . noter o rehinlidir satılamaz damgasının üstüne noter satışı yapılmıştır damgası basıyordu. 2006 da böyleydi.

acRep
19/07/2011, 00:54
Pekii halen kredisi ödenen aracın satışı nasıl oluyor ? Onu biliyormusunuz ??

OzzY
19/07/2011, 00:55
krediyi kapatman lazım önce.

acRep
19/07/2011, 01:12
Peki bu iş aynı günde olurmu ?
Krediyi kapatıp 2-3 saat içinde satışı verebilirmisin ?

xnode
19/07/2011, 01:14
Kredisi devam eden rehinli aracın satışı yapılamaz.
Eğer kredi ödemesi bittiyse ancak ruhsattan rehin kaldırılmadıysa, kredi çektiğiniz banka şubesine durumu bildiriyorsunuz, şube rehin kaldırma yazısını Trafik şubesine gönderiyor. 1 haftalık bir süreç. Bazen bankalar rehin yazısı vermeye çalışıyorlar 100 küsür TL'ye. Bu durumda bankadan yazıyı alıyorsunuz, noterden 40 TL civarında onaylatıyorsunuz, sonra Trafik şubeye götürüyorsunuz. Ancak bastırırsanız buna gerek kalmaz ve şube kendi gönderir sizin de cebinizden para çıkmamış olur.
Saygılar.

acRep
19/07/2011, 01:20
Teşekkürler bilgi için..
En iyisi ßastırmak ! :D

OzzY
19/07/2011, 01:36
peki trafiğe ruhsat sahibinin gitmesi şartmı? vekalet vs olmadan başka biri gidip rehini kaldırtabilirmi? ruhsat değişimi gereklimi?

xnode
19/07/2011, 01:44
Eğer elinizde noter onaylı banka rehin kaldırma yazısı varsa, ruhsat sahibinin gitmesine gerek yok. Ruhsat üzerinde rehin yazsa da bilgisayar ekranında rehin kalkmış olur satışta. Ancak rehini kaldırıp ruhsat yaprağı değiştirecekseniz o zaman Ruhssat sahibinin gelmesini isteyebilirler .. Bu tür uygulamalar trafik şubelerinde farklı muamelelere tabi olabiliyor. Fakat vekalet verdiğiniz kişi her tür işlemi yapabilir, biliyorsunuz.. Eğer ruhsat yaprağı değişecekse ve sizin gitmenizde bir mani varsa (örneğin yurtdışındaysanız vs.) avukatınıza veya istediğiniz bir kişiye vekalet vererek işlemleri hallettirebilirsiniz.

OzzY
19/07/2011, 09:05
peki son soru :) (saçma bi soru olucak ama türkiyede bu tip işler belli olmaz)

A kişisi bana vekalet verse, ben bu vekaletle aracı kendi üzerime alabilirmiyim?

muratx41
19/07/2011, 09:22
alamazsın aracı kendi üstünde vekalet ve kendine satış yapamazsın

xnode
19/07/2011, 11:55
peki son soru :) (saçma bi soru olucak ama türkiyede bu tip işler belli olmaz)

A kişisi bana vekalet verse, ben bu vekaletle aracı kendi üzerime alabilirmiyim?

Türk Hukuk Sitesi Forum Alanları - Mesajı Okuyun - vekaleten satış (https://www.turkhukuksitesi.com/showpost.php?p=147003&postcount=5)