PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Punto Evo Satıp Linea 1.3 Otomatik Almak?

egeevo
18/07/2011, 23:06
Arkadaşlar merhaba

Aracımı 8 ocak 2011 de teslim almıştım, Multiair Dynamic + SPK + AK + S&S, aracım 7345 km de şu an ve çok ama çok memnunum...Ancak, eşim manuel aracı sürmekte zorlanıyor, sıkıntı oluyor, bocalıyor ve otomatik istiyor...Bravolara baktık şu an için bizi zorlar, benimde aklıma Linea 1.3 90 HP Emotion Plus Dualogic geldi, sitesinde 39.000 TL yazıyor ancak bu benzinli fiyatına dizel linea kampanyasına reklamda duyduğumuz üzere tüm linealar dahil felan diyolar bende bunu düşünebiliriz diyorum, fikirlenriniz nedir? Çokmu saçma? Eğer gerçekten oldukça uygun fiyata vereceklerse alıyım diyorum çünkü eşimin rahat sürmesi benim için aracın tipinden felan daha önemli, zaten emotion plus denen donanım oldukça lüks...Fikirlerinizi bekliyorum...

h k
19/07/2011, 00:37
linea boyut olarak eşinizi zorlayabilir , malum epey uzun bir araç , acemi biri için döndürmek parketmek biraz zorlar.

ayrıca evonun iç mekan güzelliğinden sonra emotion bile olsa linea basit gelecektir.

ben eşime bir türlü lineayı beğendiremedim :) yoksa çoktandır gözüm kalıyor.

maccoder
19/07/2011, 10:28
Bence otomatik linea yerine otomatik 1.3 multijet 95 bg punto evo alın eşiniz daha rahat kullanır puntoyu linea arkadaşın dediği gibi uzun bir araç.

serkankucuk
19/07/2011, 10:32
ben Punto'dan sonra Linea'ya geçtim, yeni geçtim denebilir, Linea Punto'ya göre çok rahat bir araç, tabi büyüklüğünden dolayı ilk zamanlar biraz garip geliyo araç çünkü içi aynı dışı farklı Punto'dan...

Eğer daha büyük, daha rahat bir araç düşünüyorsanız kesinlikle tavsiye ederim, ama otomatik vitesi ne durumdadır, nasıldır tam bilemiyorum, Punto kadar atik değil o yüzden...

takres
19/07/2011, 14:02
95 hp evoya geçin bence...

omer06
19/07/2011, 15:13
95 hp evoya geçin bence...
aynen 95 lik dizel otomatiğe

k0d3r
19/07/2011, 15:35
ben Punto'dan sonra Linea'ya geçtim, yeni geçtim denebilir, Linea Punto'ya göre çok rahat bir araç, tabi büyüklüğünden dolayı ilk zamanlar biraz garip geliyo araç çünkü içi aynı dışı farklı Punto'dan...

Eğer daha büyük, daha rahat bir araç düşünüyorsanız kesinlikle tavsiye ederim, ama otomatik vitesi ne durumdadır, nasıldır tam bilemiyorum, Punto kadar atik değil o yüzden...

Selamlar, ne yönden linea daha rahat?
Hatta sorumu şöyle sorayım, büyük olmasının dışında linea nın puntoya üstünlüğü nedir?

atila
19/07/2011, 17:02
evo (pert)ve linea ,ikisinede sahip biri olarak kesinlikle evo.evo nun kalitesi,içi,dışı herşeyi daha iyi.evo daha atak.

ZAK1980
19/07/2011, 17:06
Lineanın kasasını motoru kaldırırken rahat kaldıramıyor gp kadar yanı atık degılmıs

atila
19/07/2011, 17:21
Lineanın kasasını motoru kaldırırken rahat kaldıramıyor gp kadar yanı atık degılmıs

90hp linea nın birinci vites tam traktör vitesi,ama 3ncü viteste ok gibi gidiyor,190ıda görüyor ama evo daha iyi

akca37
19/07/2011, 17:24
Yaptığım yorum çıkmamış aklıma gelenlerini yeniden paylaşayım,

Öncelikle
Evo = İthal (Orjinal İtalyan bir Fiat)
Evo = 95 lik otomatik eminim ki lineanın otomatiğinden daha da ataktır, en basitinden ağırlıktan kurtarır
Evo = iç malzeme kalitesi ve kullanılan parçalar olsun, dizayn olsun, yenilikleriyle olsun, daha farklı bir araç
Evo = hacim yönüyle herkesin ve de aynı zamanda bayanların çok rahat şehir içi dolaşabileceği ve de park sorunu yaşayamayacağı bir araç,
şimdilik evodan aklıma gelenler bunlar, ayrıca lineanın 1.6 sına göre de vergi yönüyle ekonomik bir araç

Lineanın ise: artıları en önemlisi olarak amacınız aile aracı ve de bagaj lazım diyorsanız bagaj avantajı
bir diğer özelliği emotion daki kumaş koltukları hiçbir şeye değişmem diyorsanız o yönü var
Eksileri yönüyle ise : 1. 6 ise öncelikle vergisi en az 350 ye yakındır,

Linea punto evo ya nazaran çok uzun bir araç

linea punto evo ya göre makyajlanmamış bir araç ve artık biraz eskidi,

linea , punto evo ya göre bir uzun boylu kişi için arka koltuklarda oturan kişi lineanın tavanına başını vurur, özellikle arkadaki son direk kısmına, punto evo da ise bagaj küçük ancak uzun boylu olsanızda hatta cam tavan olsa da kişinin başı tavana değmez !!!

Benden bu kadar bagaj lazımsa linea (o da emotion old için), otomatik olsun diyorsanız en güçlü dizel old için (segmentinde) punto evo

Not: Ne kadar atak olduğunu belirteyim dün akşam ışıklarda önümde eski bir bmw 520 vardı , dizeldi herhaldeki önümde tam gaz kalkış yaptı bende dumandan dolayı sinirlendim peşinden gazladım baktım 2. vitesten sonra ona çarpcam , sağına geçtim ve 3 te biraz kafa kafaya durduktan sonra fark açarak evonun arka logosunu okutturdum sonra kenara çektim yavaşladım :)

serkankucuk
19/07/2011, 18:08
Selamlar, ne yönden linea daha rahat?
Hatta sorumu şöyle sorayım, büyük olmasının dışında linea nın puntoya üstünlüğü nedir?

Büyük olmasını rahatlık olarak görmüyorum, yolda giderken sağladığı konforu rahatlık olarak görüyorum o da kabindeki yol ve motor sesi, süspansiyonların yumuşaklığı konusunda linea çok daha başarılı..

mesela davlumbazlar halıyla kaplı ses yalıtımına bir örnek,
yolda herhangi bir çukuru, tümseği punto'daki gibi sertçe hissetmiyorsunuz.

Yaptığım yorum çıkmamış aklıma gelenlerini yeniden paylaşayım,

Not: Ne kadar atak olduğunu belirteyim dün akşam ışıklarda önümde eski bir bmw 520 vardı , dizeldi herhaldeki önümde tam gaz kalkış yaptı bende dumandan dolayı sinirlendim peşinden gazladım baktım 2. vitesten sonra ona çarpcam , sağına geçtim ve 3 te biraz kafa kafaya durduktan sonra fark açarak evonun arka logosunu okutturdum sonra kenara çektim yavaşladım :)

yok artık :) o bmw'nin sahibi evo.yu pek sallamamış bence ondan rahatlıkla geçmişsiniz :)

atila
19/07/2011, 18:45
Büyük olmasını rahatlık olarak görmüyorum, yolda giderken sağladığı konforu rahatlık olarak görüyorum o da kabindeki yol ve motor sesi, süspansiyonların yumuşaklığı konusunda linea çok daha başarılı..

mesela davlumbazlar halıyla kaplı ses yalıtımına bir örnek,
yolda herhangi bir çukuru, tümseği punto'daki gibi sertçe hissetmiyorsunuz.

yok artık :) o bmw'nin sahibi evo.yu pek sallamamış bence ondan rahatlıkla geçmişsiniz :)
2008 90hp linea sahibiyim,bir yakınım araba araştırıyordu,benim lineayla bir tur attı,yorumu şöyleydi;traktör,linea nın uzun yolu iyi diyebilirim ama 95lik Evo mda vardı, evo nun motor sesi daha az,kalite daha yüksek,çok daha atak,arka koltuğa daha uzun boylular oturabilir.linea nın bagaj dışında bir üstünlüğü yok,Evo yu aldıktan sonra linea traktör gibi gelmeye başladı.ikisini beraber kullanma fırsatı bulduğum için tercihim evo.yerli montajla italyan montajı fark ediyor.

serkankucuk
19/07/2011, 18:50
sizi çok iyi anlıyorum fakat 2008 linea ile 2011 linea arasında da farklar varmış sanırım, ben yolda giderken linea'nın punto'ya göre çoook daha fazla konfor sağladığını canlı canlı yaşıyorum bu aralar :)
montaj konusunda da size hak veriyorum elbette fark vardır arada ama bütün linea'lar türk montajlı mı onu bilmiyorum.

muratx41
19/07/2011, 21:39
sizi çok iyi anlıyorum fakat 2008 linea ile 2011 linea arasında da farklar varmış sanırım, ben yolda giderken linea'nın punto'ya göre çoook daha fazla konfor sağladığını canlı canlı yaşıyorum bu aralar :)
montaj konusunda da size hak veriyorum elbette fark vardır arada ama bütün linea'lar türk montajlı mı onu bilmiyorum.

bended 2008 linea emotion var puntomunto hikaye kalite söyle böyle deniliyor valla bende tekrar punto alacaktım linea bindim gayet güzel 1 vitesde traktörmüs kalkısda ucmuycaz ya sehir içi ortalamam 5.6 fazlasıyla yeterde artar en azında direksiyon bozulacak diye korkmuyorum

atila
19/07/2011, 21:58

linea niz daha onceki punto nuzdan kuvvetliyse size daha iyi gelmistir.linea nin uzun yolunu bende begendigimi yazmistim.bizdeki linea 1 de cok agir olmasina ragmen 3 ncu viteste ucuyor.biz linea nin yanina 95 lik evo aldigimiz ve ayni anda kullandigimiz icin tercihimiz evo dan yana.atakliginda konforun bir parcasi oldugunu dusunuyorum.

atila
19/07/2011, 22:31
bended 2008 linea emotion var puntomunto hikaye kalite söyle böyle deniliyor valla bende tekrar punto alacaktım linea bindim gayet güzel 1 vitesde traktörmüs kalkısda ucmuycaz ya sehir içi ortalamam 5.6 fazlasıyla yeterde artar en azında direksiyon bozulacak diye korkmuyorum

istanbulda yogun trafige karismak icin,genis aralari beklerken kaybettigimiz vakit bizim icin birinci vitesi onemli yapiyor.araya giripte milletin onunden kacamayinca sorun oluyor biraz.linea nin kalkisi elestirilecek kadar kotu.Evo nunda elestirilecek taraflarini bulabiliriz ama ikisini ayni anda kullandigimiz icin evo nun farklarini gorebiliyoruz.cok kotu oldugunu dusunseydik linea almazdik.sadece ikisini kiyasliyoruz.

muratx41
19/07/2011, 22:51
sizin düsünceniz o benim düsüncem böyle ama linea ve punto derseler kesinlikle ve kesinlikle linea derim puntoyu uzun zaman kullandım en güzel yanı yakıtı baska bir yanını göremedim kalite ve konfor olarak linea tek gecerim

siyah
19/07/2011, 22:55
sizin düsünceniz o benim düsüncem böyle ama linea ve punto derseler kesinlikle ve kesinlikle linea derim puntoyu uzun zaman kullandım en güzel yanı yakıtı baska bir yanını göremedim kalite ve konfor olarak linea tek gecerim

siz punto evoya binmemişsiniz sanırım... ?

atila
19/07/2011, 23:04

95 lik evo yu kullanin kararinizi ondan sonra verin,daha saglikli olur.herkes araciyla mutlu olduktan sonra sorun yok.evo danda iyileri var sonucta.

muratx41
19/07/2011, 23:12
95 lik evo yu kullanin kararinizi ondan sonra verin,daha saglikli olur.herkes araciyla mutlu olduktan sonra sorun yok.evo danda iyileri var sonucta.
kullandiım evoyu hacim ve konfor olarak tatmin etmedi sıfır almayı düsünüyordum linea almadan önce dünyanın parasını istediler ki bemin görüsüm etmez gittim 2008 emotion aldım 26000 km 27000 tl ye donamın olrakda fazlasıyla iyi konuyu fazla uzatmıyacam ufak araç devrini zaten kapattım herkes arabasıyla mutlu mesut olsun

k0d3r
19/07/2011, 23:15

"punto munto" derken ? :)

hangi forumda yazdiğinizi biliyorsunuz dimi :sleep2:

muratx41
19/07/2011, 23:24
"punto munto" derken ? :)

hangi forumda yazdiğinizi biliyorsunuz dimi :sleep2:

evet var punto elestiriler açık bir araba yazdıgımı okursan daha iyi anlarsın

k0d3r
19/07/2011, 23:32
evet var punto elestiriler açık bir araba yazdıgımı okursan daha iyi anlarsın

Ben eleştiriye kapalı demedim ya da punto mükemmel araba demedim. Sadece "punto munto hikaye" diyerek mevzuya girmenizi biraz garipsedim.

muratx41
19/07/2011, 23:34
o lafın gelisine yazdım bazen deriz ya araba maraba hikaye gibisinden o tarz o sözde bir gariplik yok bence

k0d3r
20/07/2011, 00:03
o lafın gelisine yazdım bazen deriz ya araba maraba hikaye gibisinden o tarz o sözde bir gariplik yok bence

Anladım, güle güle kullanın aracınızı, kazasız belasız

egeevo
20/07/2011, 11:26
arkadaşlar tüm yazdıklarınızı okudum kusura bakmayın konuyu açan olarak cevap atamadım yoğunum bu aralar, lineayı dün inceledim emotion plus benim aklımdaki modeldi, iç kalitesi olarak bence aynı yine sert berbat plastik, allahtan evo da konsol ortası deri varda biraz iyi oluyor, bej kadife koltuklar muhteşem, bagaj muhteşem, yani birinci vitesteki hantallığı felan ben geçtim artık, çünkü eşimin otomatik isteği yüzünden ve ileride inşallah olabilecek çocuklarımız yüzünden almışken linea alalım diye düşündük, dün aracımı satılığa ilan verdim şirketimde linea içiin çok iyi bir fiyat aldım ancak neler olacağını henüz bilmiyorum, eğer aracım satılırsa yazdığım fiyata hemen sipariş vericem, ama linea benim fikrim kötülenecek bir araç değil, en azından aile için sakin sakin binmek için yeterli diye düşünüyorum arkadaşlar, süreç biraz uzuyacak gibi duruyor, bayideki tanıdığımız dediği ise şöyle madem otomatik alıcaksın para biriktirin yıl sonuna kadar bravo alın, aslında eşimin gönlünden ve tabiki benimde gönlümden geçen bravo ancak şu an çok pahalı diye o fikre kalkışmadık...

atila
20/07/2011, 13:35
linea yı kötülemedik,sonuçta yok satıyor.sadece evo yu biraz daha iyi buluyoruz.herşey gönlünüzce olsun.

serkankucuk
20/07/2011, 14:51
Linea emotion plus donanım açısından (fiyatını da görünce) mükemmel denebilecek bir araç, güle güle kullanın...
ben de bej döşemeleri çok seviyorum ama linea'daki kadife koltuklar yakar mı acaba yazın sıcağında :)

akca37
20/07/2011, 15:00

Kalite mi , konfor mu ? Cevap :) Tebessümle karşılıyorum... tüm arkadaşlar araçlarıyla mutlu olsun

muratx41
20/07/2011, 15:06
Kalite mi , konfor mu ? Cevap :) Tebessümle karşılıyorum... tüm arkadaşlar araçlarıyla mutlu olsun

cevap veriyorum puntodan baska bir arabaya binmediniz galiba

akca37
20/07/2011, 15:15
cevap veriyorum puntodan baska bir arabaya binmediniz galiba

Bineceğim araç herhalde bravo olucak, lineayı tercih etmem çünkü, ayrıca neden sordunuz ki lineada kullandım ben, linea dediğimiz araç tahminimce mareanın yerine üretilmiş , her türlü yol şartlarına gidebilecek bir araç, dağ tepe kasis yokuş iniş vs , ancak punto kesinlikle safkan bir asfalt aracı , ksr bakmayın ama köy yolunda da veya bozuk yolda da konforu anca arazi araçları verebilir veya üst sınıf araçlar verebilir :)

muratx41
20/07/2011, 15:36
Bineceğim araç herhalde bravo olucak, lineayı tercih etmem çünkü, ayrıca neden sordunuz ki lineada kullandım ben, linea dediğimiz araç tahminimce mareanın yerine üretilmiş , her türlü yol şartlarına gidebilecek bir araç, dağ tepe kasis yokuş iniş vs , ancak punto kesinlikle safkan bir asfalt aracı , ksr bakmayın ama köy yolunda da veya bozuk yolda da konforu anca arazi araçları verebilir veya üst sınıf araçlar verebilir :)

ins bravonuz olur onuda kullanırsınız linea neyin yerine üretildiggini bilmiyorum ama puntomda vardı onuda baya zaman kullandım dünya kadar fark var kullanımda su an emotion kulanıyorum kesinlikle puntoya dönüs yapmam neden ihtiyacıma cevap veriyor bu araba punto sorunlu araba

akca37
20/07/2011, 16:05
ins bravonuz olur onuda kullanırsınız linea neyin yerine üretildiggini bilmiyorum ama puntomda vardı onuda baya zaman kullandım dünya kadar fark var kullanımda su an emotion kulanıyorum kesinlikle puntoya dönüs yapmam neden ihtiyacıma cevap veriyor bu araba punto sorunlu araba

Teşekkür ederim , temenniniz için Allah razı olsun, ancak ben hep derim Allah bana nasip etti, aracı olmayan bir dünya insan var, onlara nasip etsin hatta daha iyisini, elbetteki tercih meselesi kimi panda alır kimi punto kimi linea kimi bravo, ne yazıkki linea da bana soğuk geliyor :) Güle güle iyi günlerde kullanın aracınızı , amacım sizle kapışmak değil karşılıklı fikir alışverişiyle birlikte sohbet etmek , grşmk ümidiyle keyifli forumlar...

muratx41
20/07/2011, 16:09
Teşekkür ederim , temenniniz için Allah razı olsun, ancak ben hep derim Allah bana nasip etti, aracı olmayan bir dünya insan var, onlara nasip etsin hatta daha iyisini, elbetteki tercih meselesi kimi panda alır kimi punto kimi linea kimi bravo, ne yazıkki linea da bana soğuk geliyor :) Güle güle iyi günlerde kullanın aracınızı , amacım sizle kapışmak değil karşılıklı fikir alışverişiyle birlikte sohbet etmek , grşmk ümidiyle keyifli forumlar...

Eyvallah sağol sizede keyifli forumlar kimin hosuna ne gidiyorsa o güzeldir diyelim

atila
20/07/2011, 16:37
Eyvallah sağol sizede keyifli forumlar kimin hosuna ne gidiyorsa o güzeldir diyelim

+1

typhoon
20/07/2011, 22:18
bence linea evoya gelemez.. yani örneğin içi eski punto? kalite konusunda punto evo sınıfının lideri değilse de belli bir kaliteyi yakalamış bir araba ama linea sınıfının en dar araçlarından biri..(sadece benim değil araba dergileri yazarlarının da görüşü) bu arada tüm yorumları okudum da bmw 520ye plaka okutan arkadaşın yorumunu anlayamadım herhalde.. yani muhtemelen yanlış okuyorum:)

akca37
21/07/2011, 13:32
bence linea evoya gelemez.. yani örneğin içi eski punto? kalite konusunda punto evo sınıfının lideri değilse de belli bir kaliteyi yakalamış bir araba ama linea sınıfının en dar araçlarından biri..(sadece benim değil araba dergileri yazarlarının da görüşü) bu arada tüm yorumları okudum da bmw 520ye plaka okutan arkadaşın yorumunu anlayamadım herhalde.. yani muhtemelen yanlış okuyorum:)

Yanımda şahidim var Tayfun kardeşim, yanılmıyorsam 1994- 1996 model 520 idi, dizel olduğunu düşünüyorum çünkü tam gaz kalktığında önümde kül rengi bulut misali simsiyah duman oldu bende ona kızdığım için yapıştırdım ve 3 .vitesten sonra geçtim önüne o benim egzoz dumanını tadsın dedim ve şükür oldu, yanımda yeğenim vardı , birde ilk aldığım hafta mayıs ayında kırmızı ışıkta denk geldi o da aynı yaptı , bende sırf araba ne kadar güçlü diye arkasından gittim ancak sollamak zorunda kaldığım için solu da o kapattığı için sağından tam gaz devam ettim ve başardım , ispata hazırım !!!

typhoon
21/07/2011, 14:56
Yanımda şahidim var Tayfun kardeşim, yanılmıyorsam 1994- 1996 model 520 idi, dizel olduğunu düşünüyorum çünkü tam gaz kalktığında önümde kül rengi bulut misali simsiyah duman oldu bende ona kızdığım için yapıştırdım ve 3 .vitesten sonra geçtim önüne o benim egzoz dumanını tadsın dedim ve şükür oldu, yanımda yeğenim vardı , birde ilk aldığım hafta mayıs ayında kırmızı ışıkta denk geldi o da aynı yaptı , bende sırf araba ne kadar güçlü diye arkasından gittim ancak sollamak zorunda kaldığım için solu da o kapattığı için sağından tam gaz devam ettim ve başardım , ispata hazırım !!!
ispat falan kusura bakmayın yanlış anlaşıldım, yalan söylediğinizi düşünmüyorum da yani demek istediğim ya bmw tam basmamıştır ya da aracında bi sorun falan vardır.. yani 520dnin bütün modellerine tek tek baktım şimdi en yavaş hızlanan 9.1 sn 0-100km.. o yüzden şaşırdım yani..

akca37
21/07/2011, 16:09
ispat falan kusura bakmayın yanlış anlaşıldım, yalan söylediğinizi düşünmüyorum da yani demek istediğim ya bmw tam basmamıştır ya da aracında bi sorun falan vardır.. yani 520dnin bütün modellerine tek tek baktım şimdi en yavaş hızlanan 9.1 sn 0-100km.. o yüzden şaşırdım yani..

Anladım, dostum ilk kapattığı anda bu araç önümdeydi ve diyorum ya adeta önümde kül rengi bulut var zannettimsonra bende kızdım tam gaz yapıştırdım eco modundan çıkartıp daha sonra ikiye atınca yanına geçmem gerekti (sağına) sonra iki de başbaşa gidiyorduk 3 e attıktan sonra benim araç uzamaya başladı ve birkaç araçlık boy farkıyla önde gittim, önceki bmw de de aynı şey olmuştu ancak modellerini size yazmadan önce araştırdım gördüğüm araç 2. olan yeşil bir bmw idi ve 94 model civarıydı sanki, ama ilk önceki kapıştığım ise biraz daha makyajlı kasaydı !!! inş denk gelir trafikte de plakasını size iletirim