Orijinalini görmek için tıklayınız : Yolcu Airbag Plastiği
Arkadaşlar 2008 model Grande Puntomu güneş altında bırakınca yolcu airbag plastiği çatladı. Aracımın garantisi geçen sene bitmişti;ancak ben bu sorunun garanti veya garanti dışı üretim hatası olduğunu düşünüyorum sonuçta 2000 model arabaya binmiyorum. Servise götürdüm fotoğrafını çektiler ve fiata danışmaları gerektiğini söylediler.Dün cevap geldi,Fiat tamir ücretinin %50 sini ödemem gerektiğini söyledi. Açıkcası paradan filan kaçtığım yok ancak bu durum benim gerçekten sinirimi bozdu, tamam çatlayabilir ama o çatlarsa üreticiside arkasında durmalı .Sonuç dört senedir kullandığım ve herkese tavsiye ettiğim aracıma bende ne yazık ki tofaş gözüyle bakmaya başladım ve bravo hayallerim tamamiyle gitti .
https://www.yukleresim.com/images/89790694185114553366.jpg
phyevren
16/07/2011, 22:55
gerçekten çok büyük talihsizlik;oldu yani yağmurlu havada su yolu hatalı;güneşli havada ön göğüs çatlar yazın da kışında binemeyeceksek nerede kaldı müşteri memnuniyeti.
Bence kesinlikle üretim hatası ayrıca tamir ücretinin %50.sini karşılarız demek ne alaka madem bir hata var ki sen bunun %50.sini kabul ediyorsun.
Bir kez daha fiatı arayın konuşun derim.
Tekrar geçmiş olsun..
onlar %50 sini karşılayın diyor fakat müşteri himetlerine facebook sayfasına mail adreslerine bi bombardıman yapın biraz bastırın işiniz çözüme kavusur.. para ödemeniz gerektiğini söyleyen servistir muhtemelen siz birebir iletişime geçin..
Fiat ne dıyecek kullanıcı hatasımı dıyecek.Fiatta sunu gozlemledım kullanıcı hatası oldugunda kendısını baglayan bır durum olmadıgında dırek su kadara yaparım dıyor ve ucretın tamamını kullanıcıdan ıstıyor.
Fakat kendı hatasının oldugu (üretım hatası,malzeme kalıtesı,kronık sorunlar )durumlarda su kadranın sız vereceksınız bu kadraını ben verecem dıyor bence bastırın olayı ucretsız yaptırmaya calısın
WiSTaRiA
16/07/2011, 23:04
Birebir görüşseniz bile çözüm bulamazsınız... Çünkü telefonun ucundakiler call center olduğu için konulara tam hakim değiller... Bu yüzden fiat türkiye den yetkili bir kişiyle görüşün... Bence bastırın % 50 yi kabul ediyorlarsa hatalarının farkındalar... Çok geçmiş olsun...
klasik bir olay ama gerçekten dana 4 yaşına bile girmeyen bir aracın göğüslüğünün çatlaması kadar berbat bir olay yok anlıyorum sizi gerçekten adamı zorla wv gibi özelliksiz ama sağlam araçlara yönlendiriyorlar..
muratx41
17/07/2011, 15:30
kalite farkı iyi para iyi araba
mehmet kardeş bendede aynı sorun var 2008 model 5 ay oldu alalı aldıktan 1 ay sonra farkettim çünkü tam camın dibinde sileceğin altında kalıyor.O yüzden göremedim benden önce nasıl oldu bilemiyorum sesimi çıkaramadım.Seninki kadar büyük değil yarısı kadar ama çatal gibi üç hat oluşmuş güneş yanığımı bilmiyorum
fiyatı neymiş peki...
işçilik dahil 1650 TL
aliserhanuyar
19/07/2011, 22:26
Mehmet Bey, geçmiş olsun öncelikle, Şaşmaz oto sanayide fiberciler var, isterseniz bir götürün aracınızı baksınlar, bu tarz çatlamalarda güneş kabarmalarında onarım yapabiliyorlar. Göstermenizde fayda var bence.
Birde servis nasıl bir onarım yapıyor acaba? Daha sonradan satmak istediğinizde ön göğüs ile problemler çıkabilir diye düşünüyorum. Eğer fibercilere giderim derseniz benim bildiğim bir dükkan var, yarın akşam yazayım nerde olduğunu isterseniz.
mehmet kardeş bendede aynı sorun var 2008 model 5 ay oldu alalı aldıktan 1 ay sonra farkettim çünkü tam camın dibinde sileceğin altında kalıyor.O yüzden göremedim benden önce nasıl oldu bilemiyorum sesimi çıkaramadım.Seninki kadar büyük değil yarısı kadar ama çatal gibi üç hat oluşmuş güneş yanığımı bilmiyorum
seri 2 lerin göğüsünde sıkıntımı var acaba?
daha önce hiç görmedim böyle bir durum
gerçekten çok berbat birşey tam insanın gözüne batacak bir yer.
gerçmiş olsun.
daha öncede olmuştu Can, garantiden değiştirenler oldu.
byalcindag
20/07/2011, 09:28
öncelikle geçmiş olsun.
bence provakasyon (umarum doğru yazmışımdır :)) yapın. ben şunu gözlemledim. olayı birebir anlatıyorum.
Amcamın biri wv golf aracını satıyor geliyor linea dizel alıyor. sonra hali ile bu araba gitmiyor diye yakınmaya başlıyor. orasıyla görüşüyor burasıyla görüşüyor. sonuç yok en sonunda Edirne Tofaş Bayisinin yanına arabayı çekiyor ve arabanın üsütne çıkıp başlıyor bağırmaya. birdah fiat alanında kimse destek vermyior sizde almayın falan filan. edirne fiat merkezi arıyor ve merkez diyorki aracı geri alın adamdan aracını iade alıyorlar.
bencede bastırın kesinlikle sonuç alacağınıza eminim
saygılar...
Mehmet Bey, geçmiş olsun öncelikle, Şaşmaz oto sanayide fiberciler var, isterseniz bir götürün aracınızı baksınlar, bu tarz çatlamalarda güneş kabarmalarında onarım yapabiliyorlar. Göstermenizde fayda var bence.
Birde servis nasıl bir onarım yapıyor acaba? Daha sonradan satmak istediğinizde ön göğüs ile problemler çıkabilir diye düşünüyorum. Eğer fibercilere giderim derseniz benim bildiğim bir dükkan var, yarın akşam yazayım nerde olduğunu isterseniz.
adresi alabilirim . Gerçi önce tüketici haklarına gitmeyi düşünüyorum.
daha öncede olmuştu Can, garantiden değiştirenler oldu.
seri 2 mi seri 1 mi
seri 2 mi seri 1 mi
1 olması lazım ama tam hatırlamıyorum.
Honor COOPER
21/07/2011, 20:13
seri2 yada 1 farketmez sonuçta ikisindede aynı malzeme kullanıldı seri2 lerde iyileştirme yapılmadı.Arkadaşımda 1998 nissan ra var daha kılcal çatlak yok airbag açılım çizgilerinde.
fiat İtalyaya mail attım ayrıca fiattan da yazı istiyorum, yapamayacaklarını söyleyen bi yazı, servis vermedi fiat Türkiye den bekliyorum bakalım . O yazıyı alıp(verirlerse tabi) başvuracam tüketici haklarına.
Onur.t-Jet
27/07/2011, 00:49
airbag tamircileri var sanayi sitelerinde 100 200 tl gibi meblalara orjinalinden farksız yaparlar. istersen komple deri bile kaplarlar torpidonu
fiat İtalyaya mail attım ayrıca fiattan da yazı istiyorum, yapamayacaklarını söyleyen bi yazı, servis vermedi fiat Türkiye den bekliyorum bakalım . O yazıyı alıp(verirlerse tabi) başvuracam tüketici haklarına.
tüketici haklarımı istiyor böyle bir yazıyı? beyanın yeterli olması lazım. bu tip bi yazının kurumdan direk tüketici haklarından savunma olarak istemesi lazım...
speedy_16
27/07/2011, 14:49
tüketici haklarımı istiyor böyle bir yazıyı? Beyanın yeterli olması lazım. Bu tip bi yazının kurumdan direk tüketici haklarından savunma olarak istemesi lazım...
+1000
zafer murat
18/08/2011, 17:43
Fiat kadar müşteriyi zora sokacak bir firma varmı bilmem daha geçen gün bizim komşunun toyotasının Toyota amlemi paslanmış garantisi olmamasına rahmen ücretsiz değiştirmişler adamlara bak %50sini karşılayalım diyebiliyorlar
Misafir047
18/08/2011, 17:47
hala ilerde yine fiat almak isten varsa aklından şuphe ederim
inşallah çözüm bulursunuz eski aracımda da vardır ufak birçatlak ama güneş geldiğinde belli oluyordu normalde hiç belli olmuyordu sinir bozucu birşey..
gerçekten çok büyük talihsizlik;oldu yani yağmurlu havada su yolu hatalı;güneşli havada ön göğüs çatlar yazın da kışında binemeyeceksek nerede kaldı müşteri memnuniyeti.
Bence kesinlikle üretim hatası ayrıca tamir ücretinin %50.sini karşılarız demek ne alaka madem bir hata var ki sen bunun %50.sini kabul ediyorsun.
Bir kez daha fiatı arayın konuşun derim.
Tekrar geçmiş olsun..
abi çok doğru söylüyorsun.fiat.. bu paraya ancak bukadar oluyor işte. tamamen şans nasip arabası fiat.donanım istemesem 2. el al alman al rahatca kullan....
rockforever
18/08/2011, 18:58
ben de dün inceledim kılcal bir çatlama başlamış yolcu tarafında bugün servise götürdüm garantiden yapacaklar garanti olmasaydı bile 2008 arabayı ne yapar eder yaptırırdım heralde...fiat malzeme olarak kötü diyen arkadaşlara katılıyorum ancak t jet i aldığım fiyata aynı donanımlı tsi 10000 tl fark ediyor bunu da göz önünde bulundurmak lazım o yüzden bu hatalar çok da sorun gibi gelmiyor bana...
Şuan için sorunuma çözüm yok gibi , o çatlakta gözüme gün geçtikçe daha fazla batıyor. Karbon kaplatmayı düşünüyorum bravodaki gibi, Ankarada iyi bi yer bilen var mı ?
zafer murat
18/08/2011, 21:43
ben de dün inceledim kılcal bir çatlama başlamış yolcu tarafında bugün servise götürdüm garantiden yapacaklar garanti olmasaydı bile 2008 arabayı ne yapar eder yaptırırdım heralde...fiat malzeme olarak kötü diyen arkadaşlara katılıyorum ancak t jet i aldığım fiyata aynı donanımlı tsi 10000 tl fark ediyor bunu da göz önünde bulundurmak lazım o yüzden bu hatalar çok da sorun gibi gelmiyor bana...
abi doğru söylüyorsunda bir motor sağlam şu fiyatın ama kullandıkları iç döşemelerden tut plastik trim mazemeleri kalitesiz.vw pahalı ama kalitedende ödün vermiyor adamlar aynısı ford opel pegeuot citreoen markalar içinde geçerli
rockforever
19/08/2011, 13:00
abi doğru söylüyorsunda bir motor sağlam şu fiyatın ama kullandıkları iç döşemelerden tut plastik trim mazemeleri kalitesiz.vw pahalı ama kalitedende ödün vermiyor adamlar aynısı ford opel pegeuot citreoen markalar içinde geçerli
haklısın tabi 30 35000 tl m olsaydı zaten vw fln alırdım 23 24 tl lik vw lere bak ne dediğimi anlarsın bırak turbolusunu esp li dahi bulamazsın...
rockforever
19/08/2011, 13:01
Şuan için sorunuma çözüm yok gibi , o çatlakta gözüme gün geçtikçe daha fazla batıyor. Karbon kaplatmayı düşünüyorum bravodaki gibi, Ankarada iyi bi yer bilen var mı ?
karbon iyi bir çözüm bence çok şık durabilir daha önceden deneyimlisin güzel olacağına inanıyorsan yap gitsin...
AYTEK AYDIN
19/08/2011, 15:08
Geçmiş olsun kötü bir durum.Umarım en kısa zamanda çözülür.
karbon iyi bir çözüm bence çok şık durabilir daha önceden deneyimlisin güzel olacağına inanıyorsan yap gitsin...
kendim yapamam yapan bi yer arıyorum Ankarada .
aynı problem bende de var 2008 benimkide bugün servise götürdüm fotoğraf çekilecek merkeze gönderilecek sonra arabanın uzun bi süre serviste serviste kalması gerekiyor dedi zamanım olmadığı için aldım arabayı galiba kronik bi sorun
yeni konu açmaktansa konuyu hortlatayım dedim
arkadaşlar benimde yolcu airbag kısmında şişme var belirgin birşekilde farkediliyo ne yapabilirim bu konu ile ilgili
Ziyaretçi034
23/05/2012, 01:57
yeni konu açmaktansa konuyu hortlatayım dedim
arkadaşlar benimde yolcu airbag kısmında şişme var belirgin birşekilde farkediliyo ne yapabilirim bu konu ile ilgili
o sorun bende de kendini belli etmeye başladı, garantiden ön konsol komple değişirde tıkırtı felan olursa diye beklemedeyim, şimdilik dursun :)
bende garantide yok ne olacak şimdi :(
Honor COOPER
23/05/2012, 13:21
abi çok doğru söylüyorsun.fiat.. bu paraya ancak bukadar oluyor işte. tamamen şans nasip arabası fiat.donanım istemesem 2. el al alman al rahatca kullan....
Artık bu paraya bu kadar oluyor demekde yanlış Puntolar 0km kendi sınıfının en yüksek fiyatlı araçları.cam tavanlı punto 95 lik dizele 45000 e yakın para isteniyor.bumu ucuz.