Orijinalini görmek için tıklayınız : Esp olup olmadığını nasıl anlarım?
Arkadaşlar daha öncede konuşuldu fakat konuyu bulamadım.Şimdi arabada ani frenlerde flaşörler yanıyor punto evo donanım tablosunda HBA olarak görünüyor bu özellik doğru biliyorsam.HBA olan araçlarda ESP de var olarak görünüyor ESP olup olmadığını nasıl anlarım?
FIAT | Punto Evo (https://www.puntoevo.com.tr/donanim.html#tablo) buradan baktım donanım tablosuna.Yine aynı tabloya göre benim arabada sürücü diz hava yastığıda yok ama bende var.
arac teybinin hemen üstünde tuşlar var. orada ASR diye bir tuş varsa aracınız da esp vardır. ayrıca motor kaputunu açtığınızda akünün hemen arkasında motorun gerisine doğru üzerinde esp yazan bir silindirik kutu göreceksiniz. üzerinde Bosch yazar. tepesine bir takım kablomsu şeyler bağlıdır.
Göremediğime göre yok demekkik teşekkürler tablodaki tutarsızlık neden acaba
HBA ile ESP birbirinden bağımsız özellikler. ESP olup olmadığını anlamak için Kaputu açın EK'te bulunan resimde kırmızı daire içine alınmış alet varmı yokmu bakın.
diz hava yastığının olduğunu nereden anladınız?
direksiyonun altındaki bi kutuda airbag yazıyor.
iki seçenek var ya gerçekten orada hava yastığı var yada oraya yanlış kapağı taktılar.
HBA ile ESP birbirinden bağımsız özellikler. ESP olup olmadığını anlamak için Kaputu açın EK'te bulunan resimde kırmızı daire içine alınmış alet varmı yokmu bakın.
Bahsetmiş olduğum silindirik aleti arkadaş fotoğrafta göstermiş sağolsun. hemen akünün arkasında. bu varsa esp vardır. ASR tuşu yoksa zaten Esp de yok demektir.
Ayrıca bende resimdeki kutuda var şuan farkettim ama üstünde esp yazmıyor ve sanırım biraz daha kısa bir silindir ama asr tuşu yok demekki esp de yok teşekkürler.
asukasan
15/07/2011, 17:40
paylaşım süper, bu arada motorda yanıyor :)
punto_multijet
15/07/2011, 18:12
aniden direksiyonu saga sola kır fazla suratli değilken gostergerde ucgen etrafında dairesel ok yanıp sonerse vardır. yoksada dikkatli ol savrulmasın aracbanın arkası :D
Konuyla alakasız olucak ama birşey sormak istiyorum evolarda davlumbaz yok deniyor davlumbaz ne işe yarar ve nerede taktırabilirim?
paylaşım süper, bu arada motorda yanıyor :)
aracı ilk aldığımda çekmiştim :) şimdide temiz ama o siyah biraz soldu malüm 22000 km
arkadaşlar benim evo safety plus kit li , esp var yani ancak daha bi kere bile ani frende flaşörün yandığını görmedim. dün yine denedim ;50 ile giderken kökledim frene ,boş bir yerde, yanmadı...benim hba kafayı mı yemiş yoksa ...bilenininiz var mı..
Bende genelde şöyle durumlarda yanıyor örneğin 100 km ile giderken 150km ye kadar çıkarsam ve abs yi devreye sokmadan sert olacak şekilde fren yaparsam flaşörler yanıyor.
senin motor 1.3 75 mı eger öyleyse neden farklı??
Diz hava yastığı ilk seride standarttı güvenlik paketi içeriği olmadanda diz hava yastığı olabilir. ASR tuşu yoksa Esp de yoktur :) Hba ya gelince hangi hızda basarsam basayım frene sert bastığımda mutlaka 4 lü flaşörler yanıyor :)
Konuyla alakasız olucak ama birşey sormak istiyorum evolarda davlumbaz yok deniyor davlumbaz ne işe yarar ve nerede taktırabilirim?
Selam Orhun, konuyla ilgisi yok ama mesajlara bakarken Denizlili olduğunu gördüm, 01 temmuz veya 2 temmuz gibi Denizli bayisine uğramıştım Muğlaya giderken oradaki Tarık beyle görüşme fırsatım oldu, bir çaylarını içtik yerleri çok hoş , gitmişken de kapının önünde bulunan mavi renk bravo ile ard arda fotosunu çektim benim aracın, Tarık beye göstermiştim aracımı çok hoşuna gitti, bu aracımı almazdan önce Denizli den de fiyat almıştım ancak nasip olmadı , Memleketiniz ise Denizli çok güzel bir yer olduğunu belirteyim :) iyi günler...
Diz hava yastığı ilk seride standarttı güvenlik paketi içeriği olmadanda diz hava yastığı olabilir. ASR tuşu yoksa Esp de yoktur :) Hba ya gelince hangi hızda basarsam basayım frene sert bastığımda mutlaka 4 lü flaşörler yanıyor :)
Dostum mesajını okudum şaşırdım, ASR tuşu ile Esp aynı bünyede değil, ilk önce bende öle zannediyordum ancak punto evolarda ASR başlı başına ayrı bir tuş ve özellikte, ESP ise her zaman dinamik yani aktif ESP yi kapatma gibi bir şansın yok, ancak patinaj ettirmek istersen ASR yi devre dışı bırakabilirsin, ama senin söylediğin grande puntolar için ise bilemiyorum, onlarda hepsi tek tuşta ise bilemiyorum ama zannetmiyorum ki tek tuşta ESP ve ASR yi uygulasın Fiat ? bilen varsa paylaşsın
Esp yi zaten iptal edemezsiniz yani o tuşla esp de devredışı kalıyor demedim ama Asr var ise zaten esp vardır :) Yani otuş orda ise Araç Esp Asr Hba Hillholder dediğimiz güvenlik paketine sahiptir...
senin motor 1.3 75 mı eger öyleyse neden farklı??
ARacım 1,3 75HP neden farklı derken eğer motor kapağın farklılığında bahsediyorsan sende Start&Stop yok derim. araçta Start&Stop var motor Euro 5. Start&Stop olmayan Evolarda Motor Euro4 bu yüzden motor kapakları farklı.
Esp yi zaten iptal edemezsiniz yani o tuşla esp de devredışı kalıyor demedim ama Asr var ise zaten esp vardır :) Yani otuş orda ise Araç Esp Asr Hba Hillholder dediğimiz güvenlik paketine sahiptir...
Eyvallah, ben sadece yanlış anlaşılmaya mahal vermemek için sormuştum, Teşekkürler cevapladığın için :) bu arada benim memleketimden sizin Muğla merkez e tek depoyla indiğim için Muğlayı hiç unutmuycam
ARacım 1,3 75HP neden farklı derken eğer motor kapağın farklılığında bahsediyorsan sende Start&Stop yok derim. araçta Start&Stop var motor Euro 5. Start&Stop olmayan Evolarda Motor Euro4 bu yüzden motor kapakları farklı.şimdi anlaşıldı :d
Arkadaşlar öncelikle merhabalar muhabbetiniz bol olsun şu esp kafama takıldı daha öncede araştırmıştım esp yi forum sitelerinden akünün hemen arkadasında bosch marka bir cihaz varsa esp var demektir deniliyordu bugünde fiat yedek parça sitelerine bakınıyordum baktığımız tüp şeklindeki o cihaz için abs beyni diyorlar tam olarak bu konuda bilgisi olan bir arkadaşım bizi aydınlatırsa sevinirim. şu sitede var abs beyni olarak gösterilen cihaz Fiat Punto ABS Beyni - YedekParca.Com (https://www.yedekparca.com/12964.html)
Esp olan araçlarda bosch yazan tüp şeklindeki cihazın üstünde kocaman esp de yazar,bu beyin aynı zamanda abs yide yönetir yani abs beyni ile esp beyni birdir çünkü birbirleriyle entegre çalışır.
Araçta Esp varsa bosch yazan etiketin üzerinde büyük harflerle ESP yazar.Zaten birinci sayfada fotoğrafı var kaput açıkken fotoğraf çekilmiş dikkatli bakılırsa esp yazıyor zaten,linkteki parçayla esp nin yakından uzaktan alakası yok
Honor COOPER
12/08/2011, 13:07
O değilde ESP nin ne denli önemli olduğunu iniş aşağı yaklaşık 5 km lik mucurlu yolda tekrar anladım.
Esp evet gerçekten iyi birşey ama sadece asfalt yolda ben geçen hafta 45 km hızla mıcır yol ve yokuş aşşağıya yoldan çıktım.. :S Esp devreye giremedi bile durduğumda ise esp ve asr devredışı yazıyordu.. :S
Honor COOPER
12/08/2011, 15:26
Ben daha 3 gün önce aynı tarz yolda resmen kayan arabayı defalarca çizgisine yerleştirdiğine şahit oldum.
Esp iyidir hoştur. Ama arabanında dengeli ve yere sağlam basan bir araç olması lazım mekanik yol tutuş hepsinden önemli ;)
Ben daha 3 gün önce aynı tarz yolda resmen kayan arabayı defalarca çizgisine yerleştirdiğine şahit oldum.
Yoldan çıktım 25 metre kadar yan yan gittim sonra yola çıktım ama esp ile değil tamamen direksiyon kontrolümle Durduğumdada esp ve asr devredışı yazıyordu... Ondan önce asfalt yolda bir çok kez hissettim esp nin varlığını ve dua ettim ama bu son yaşadığım olay Esp de olsa ne olursa olsun Allaha emanetiz :)
WiSTaRiA
12/08/2011, 18:54
esp gayet güzel bir sistem... sanki aracın kıçını arkadan bir el düzeltiyormuş gibi hissettiriyor insana... :D:D