Orijinalini görmek için tıklayınız : Sunroof ve skydome olan arkadaşlara bir soru
Aklıma takılan bir soruyu bilen arkadaşlardan cevaplamalarını rica ediyorum.
Aracında sunroof ve cam tavan olan puntocuların ruhsatlarında bununla ilgili bir yazı varmı benim ruhsatta sunroof ile ilgili birşey yok.Bilmediğimden soruyorum.
Bilenler cevap verirse memnun olurum aracım 2006 gp 1.4 fire dynamique
Benim aracımın ruhsatında da böyle bir ibare yok.
Auto engineeR
14/07/2011, 20:19
bende de yok hiç olan da görmedim
Aldığım zaman böyle bir şey aklıma gelmedi ama ruhsatta yazmıyor olması sorun olurmu acaba muayneye gideceğim diye sorma gereği hissettim cevap veren arkadaşlarıma teşekkürler.
Benim aracımın ruhsatında da böyle bir ibare yok.
+ 3
skydomme un ruhsata işletilme mecburiyeti yok arkadaşım.bende de yazmıyor.
WiSTaRiA
14/07/2011, 21:24
Ruhsatta yazmiyor benimde ama kasko policeme eklettirdim...
tekrar teşekkürler arkadaşlar bende kasko poliçeme eklettirmiştim demekki doğru bir hareket yapmışım :)
Mugen_punto
14/07/2011, 21:57
Benim hem ruhsatta hemde kaskoda belirtilmemiş :( acaba sigorta şirketini arayıp durumu bildirmem gerekirmi ?
blk_hakan
14/07/2011, 22:18
Kaskonuzda belirtmediyseniz vay halinize hemen aracı kasko yaptırdıgınız yere gidip bu konuyu tekrar bi görüşün bence skydoom lu aracta kasko yoksa çok zor olur ileride bence hemen ekletin...
Mugen_punto
14/07/2011, 22:24
Çok tşk.ler bilgi için yarın ilk işim kaskoyu yaptırdığım yeri aramak. 6 yıldır aynı firmaya yaptırıyorum inş. bir sorun olmaz.
Bence skydome'u kaskoya işletmemek çok fazla sorun oluşturmaz. Sonuçta siz bunu aracınıza sonradan ekletmemişsiniz. Aracımda hasar var dersiniz neresinde tavanında, gerisi onların bileceği iş.. Endişelenmeyin derim. Yani ekletilirse iyi olur ama ekletilmezse kötü olmaz :)
Sunroof ruhsata işletilmez aracın faturasında aracın cinsi ile ilgili olan yere bunların tamamı yazılır ne aldığınız orada bellidir...Kaskoya gelince, allah korusun sunroof a kadar oluşacak bir kaza durumunda sigorta şirketi faturayı baz alır bu bir olsun. İkincisi eksperler zaten bu işin kurdu sonradan yapılanı orjinal olanı anlarlar. Sonradan konulan varsa bunu sigorta şirketine bildirmek gereklidir...Bunun yanında çelik jant ve diğer aksesuarlar bildirilmelidir yoksa kasko ödemez aracın üzerinde ne varsa onu öder...En mantıklısı normalde yapılması gereken prosedür aracınızı kaskolatırken aracınızı kasko yaptıracağınız acentenin önüne çekip kaskoyu yapan arkadaşa aracı gösterip olanları onun yazmasını sağlamaktır. Sigorta şirketleri aracı kaskolarken aracın görülmesini ön şart olarak koşarlar ama malum rekabet varken acenteler bunlara dikkat etmeden aracı görmeden müşteri kazanmak adına kasko yaparlar...Hepimize kazasız belasız araç kullanmayı temenni ederim...
1ocak2011
15/07/2011, 09:38
Ben aracıma geçenlerde serviste orijinal Marşpiyel, Spoiler ve POP KIT yaptırdım, bunuda kaskoya 12 TL karşılığında işlettim. Skydome için kaskocu arkadaşım gerek görmedi...
Ben aracıma geçenlerde serviste orijinal Marşpiyel, Spoiler ve POP KIT yaptırdım, bunuda kaskoya 12 TL karşılığında işlettim. Skydome için kaskocu arkadaşım gerek görmedi...
aracın orjinalinde olduğu için işletmeye gerek yok.
Sunroof ruhsata işletilmez aracın faturasında aracın cinsi ile ilgili olan yere bunların tamamı yazılır ne aldığınız orada bellidir...Kaskoya gelince, allah korusun sunroof a kadar oluşacak bir kaza durumunda sigorta şirketi faturayı baz alır bu bir olsun. İkincisi eksperler zaten bu işin kurdu sonradan yapılanı orjinal olanı anlarlar. Sonradan konulan varsa bunu sigorta şirketine bildirmek gereklidir...Bunun yanında çelik jant ve diğer aksesuarlar bildirilmelidir yoksa kasko ödemez aracın üzerinde ne varsa onu öder...En mantıklısı normalde yapılması gereken prosedür aracınızı kaskolatırken aracınızı kasko yaptıracağınız acentenin önüne çekip kaskoyu yapan arkadaşa aracı gösterip olanları onun yazmasını sağlamaktır. Sigorta şirketleri aracı kaskolarken aracın görülmesini ön şart olarak koşarlar ama malum rekabet varken acenteler bunlara dikkat etmeden aracı görmeden müşteri kazanmak adına kasko yaparlar...Hepimize kazasız belasız araç kullanmayı temenni ederim...
+1 sonradan yapılanlar işletilmeli kaskoya. yalnız şöyle birşey var pert durumunda önemli örnek vereyim, siz skydome spor paket vs eklettiniz aracınıza ama bunlar kaskoda görünmüyo mesela 1.4 starjet dynamic yazıyo, değeride 28000 yazıyo ancak sizin ilaveleriniz nedeniyle 2. el değeri 30000 civarında olsun. pert durumunda maksimum alacağınız para 28000 olur. biraz karışık oldu ama umarım açıklayabilmişimdir.
Mugen_punto
15/07/2011, 11:11
Biraz önce kaskoyu yaptırdığım yeri aradım. skydome ile ilgili aracın orjinalinde olduğu için gerek görmedi. zaten kaskoyu yaparken paketleri söylediğim için ona göre fiyat verilip kasko yapılmış. korkulacak birşey kalmadı :) Yinede allah kaza bela vermesin..
Aldığım zaman böyle bir şey aklıma gelmedi ama ruhsatta yazmıyor olması sorun olurmu acaba muayneye gideceğim diye sorma gereği hissettim cevap veren arkadaşlarıma teşekkürler.
Dostum sen kafanı yorma bi sorun olmaz , kaldı ki bunu talep eden biziz ama yapılacak olan tüm prosedürler firmalarımız tarafından icra edildiği için ve de emniyette araç faturasındaki bilgilere göre şerh koyduğu için onlar bizim sorunumuz değil sen rahat ol , öle bişi olursa bayiyi ararsın gidin halledin dersin, ilgilenmezler ise Fiat müşteri hizmetlerini ara onlar çözer :) Hayırlı kandiller...