Orijinalini görmek için tıklayınız : Amplifikatör ve 4 Hoparlör değişimi...
Arkadaşlar merhaba, bu konu açılmış olabilir uzun zamandır kullanıyorum formu ama açmak istedim, şimdiden özür dilerim
Aracıma 1 adet amplifikatör ve 4 adet hoparlör taktırmak istiyorum, bu iş için neler gerekli? Yani yapılış aşaması nasıl oluyor bu çok önemli benim için, kapıları sanırım kaplamalarını sökecekler, kablolar yenilenecek ve amfiden kablo gelecekse nerelerden nasıl geçirecekler? Hepsiburada' dan hoparlörlere bakıyorum ölçüleri belli bizim evoların ama hoparlörlerin bazılarının aşşağı doğru uzantısı var gibi sanki, yani çap dışında başka ölçü var mı? Eğer sadece bagaja güzel bir amplifikatör koysak orjinal hoparlörler yeter mi? Bazı yerleri aradım oval takalım diyorlar arka kaplamaya(pandizota) sizce bu şart mı? Benim beklentim temiz net ve az daha baslı tok bir ses almak...Yardımlarınızı bekliyorum...
bende aynı şeylerin peşindeyim . ses kalitesini yükseltmek istiyorum . maddiyet sebebiyle henüz bir girişimde bulunmadım . fakat araştırmam sonucunda hertz hsk 165 önlere bir çift jbl giriş sebviyesi bir anfi tavisye edildi. benim için önemli olan kaliteli ses, sarsıcı baslar istemiyorum ve arabanın orasını burasını dedirmek istemiyorum. hertz hskların inanılmaz bir sesi var diyolar ama dinlemedim. tek anfi ancak bunları besler dediler. ve dört kapıya koyulmasını tercih edilmedi. gerekeçe insan kulağını önden gelen seslere duyarlı olduğu arkada konulan hoperlörlerin akustiği bozduğu söylediyor. ve ayrıca araca çok fazla hoparlör iyi ses anlamına gelmiyormuş. tabi handikap punto evonun teyp dandik ana ünitenin değişmesi tercih ediliyor. fakat değişmeden de mevcut durumdan çok daha üstün ses alacağımız söyleniyor. diğer taraftan hertz mid basları üst seviye bir mid takibı olup (fiyatı bu arada 300-500 arası araştıma yapman lazım) kapıların izole edilmesi gerektiği söylendi. yani özetle ben parayı buludğumda.
bir çift mid takımı + anfi+ ön kapı izole ile bir şey yapmak istiyorum.
anladım hocam, bende delmek istemiyorum sarsmak güm güm vurmak istemiyorum, bugün kavaklıdere otodaydım orada gökhan bey var onunla bu konuyu konuştuk amplifikatör bagaja konacak marşpiyeller sökülecek altından kablolar gelecek dedi, kapı kaplamaları çıkacak sonra yalıtım yapılacak felan dedi ve senin de dediğin gibi dostum teybin çıkarılıp arkasına bişiler yapılacakmış bunları duyunca vazgeçtim gibi oldu ama bakalım, eğer olurda halledersen özelden msj atarsan sevinirm, net bir fikrim olur bu şekilde, çünkü benim yaptırmam daha bir kaç ay sürer böyle giderse...paylaştığın için sağol dostum
blackhawk
15/07/2011, 19:12
Arkadaşlar gözünüzde o kadar büyütmeyin temiz işçiliği olan bir tesisatçı orjinalliğini bozmadan sistemi kurar... Kapılarımız kolay sökülüyor zaten teyp deseniz aynı şekilde.Bagajda amfi bas kutusuna bağlanırsa hiçbir yer delinmeden montaj yapılır. sadece bas kutusunukoltuk arkasındaki kancalar sabitleyin mutlaka Allah korusun kaza vs. olursa kimsenin başına gelmesin.
bakalım bi parayı bulalım yapacam bu şekilde birşeyler