PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : istanbul-ankara yol durumu ve radar hakkında...



can-asan
14/07/2011, 17:13
merhabalar.. bi aksilik olmazsa salı sabah 5te istanbuldan yola çıkıp ankaraya gideceğim kısmetse. yol üzerinde çalışmalar var galiba o saatlerde yoğunluk olurmu tem üzerinde ve yolda radar varmı? bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim. şimdiden teşekkürler :)
he bide geri dönüşü var bu işin geri dönüş istikametindede bilgisi olan paylaşırsa sevinirim...

farukileri
15/07/2011, 10:35
öncelikle hayırlı yolculuklar diliyorum.

yol üzerinde belirli yerlerde çalışmalar var;dörtdivan'da,bolu doğu çıkışından sonra,Cankurtaran'dan Ankara'ya doğru inerken birkaç yerde karşı şeride aktarım ya da şerit sayısı düşürülmesi yapılıyor.(Yerler konusunda pek emin değilim farklı yerlerde de çıkabilir;ama kabaca buralarda çalışma vardı 2-3 hafta önceki seyahatimde karşılaştığım).Bir de Hereke civarlarında yol çalışması var;çıktığınız saatte bitirirler mi bilmiyorum,ama trafiği bir süreliğine D-100'e aktarıyorlar,levhalardan gördüğüm şekliyle söylüyorum.O çalışmaya denk gelirseniz bir miktar yoğunluk olur;ama onun dışında o saatte hiçbir yoğunluk olmaz.

Bir de radar konusuna gelince;Ankara'ya girdikten sonra(Ankara gişelerinden sonrası için konuşuyorum) aşırı hız yapmamaya ve hız sınırlarına uymaya çalışın;acayip yerlerden radar çıkıp keyfinizi kaçırabilir.Geri dönüş için de zaten görürsünüz nerede çalışma olur falan diye.İstanbul'daki trafik saatine göre kendinizi ayarlarsanız eğer geri dönüşünüzde Sultanbeyli gişeleri civarında başlayan ve 2. köprünün uzantısı olan trafikten kurtulmuş olursunuz.

Bir küçük not daha: Haziran sonunda mezuniyet törenim için İstanbul'a giderken bir çivinin ve bir pimapen vidasının lastiğime girdiğini gördüm tamirat yapılırken;umarım böyle bir şey başınıza gelmez;ama yol üzerinde bunların da bulunduğunu belirteyim istedim

can-asan
15/07/2011, 11:12
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederm bunları bilipte yolda şok olmamak iyi oldu :)
tem'de radar oluyormu ondan korkuyorum aracımla daha 160ı bile geçemedim azda olsa sınırlarını zorlamak istiyorum. 2 dakkalık zevk içinde dünya kadar ceza ödemekte istemem tabi :)
yoldaki çivi ve vidalar inş. başımıza bi iş açmaz, sakat işmiş o ya:S

farukileri
15/07/2011, 12:05
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederm bunları bilipte yolda şok olmamak iyi oldu :)
tem'de radar oluyormu ondan korkuyorum aracımla daha 160ı bile geçemedim azda olsa sınırlarını zorlamak istiyorum. 2 dakkalık zevk içinde dünya kadar ceza ödemekte istemem tabi :)
yoldaki çivi ve vidalar inş. başımıza bi iş açmaz, sakat işmiş o ya:S

yalnızca tünelde dikkat edin bir şey olmaz o kadar :) izmit tarafında pek öyle radara denk gelmedim hani,o tarz bir şey yapacaksanız Akyazı kavşağından sonrası düzlüktür bir süre,orada iyi basılır yağmur olmazsa :)

TEM'de radara denk gelmedim hiç;ama koyarlarsa gizli radar koyup da çıkışta ceza kesiyorlar genelde;dediğim gibi Ankara sınırına girdikten sonra dikkat ederseniz bir şey olmaz :) o yolu çok fazla gidip geldiğim için ezberledim artık nerede ne olur falan diye :)

malum türkiye yolları her şeyi beklemek lazım da :) lastik yarılmadığı sürece bir sorun çıkmaz :) bana sadece 20 TL ye mal oldu işte yaması falan;ha bi de stepneyi çıkarıp araca taktım kaldığım evin önünde lastik indiği için;ne kadar sürede stepneyi takabiliyorum onu görmüş oldum en azından :)

can-asan
15/07/2011, 12:49
he evet tünelde radar koyuyolar diye duymuştum, ozaman bekle beni akyazı:D ankaraya girdikten sonrada yavaş gideriz artık :) zaten bütün yol 130a sabitler öyle giderim fazla hıza gerek yok...
dediğiniz gibi türkiye yolları şaşırmamak lazım :)

Birkan61
15/07/2011, 13:36
İstanbul'dan Gerede'ye salı günü yola çıkıp otobanda 160'dan aşağı inmeyerek geldim. Radara falan girmedim.

Yalnız hafta sonları radar kontrollerini arttırdıklarını duydum.

En azından Karadeniz yollarında gerçekten böyleydi :)

Ama artık radar var diye uyarı tabelaları var, radara girmek şu sıralar zor iş bence :D

Yoğunluk olacağını sanmıyorum, zaten erken çıkacaksınız istanbuldan işe gidenlere falan yakalanmazsınız. Benim gittiğimde yol boştu, şimdi gurbetçiler falanda yola düşer ama aşırı bir yoğunluk olcağını zannetmiyorum. Sıkıntı olmaz :)

can-asan
15/07/2011, 19:43
radar tabelalarına dikkat etmek lazım ozaman :) evet işte yoğunluğa kalmıyım diye erken çıkacağım yoksa bi acelem yok :) buarada teşekkürler bilgilerin için birkan...