PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : punto evo ya ikna edin beni :)

ealkan87
12/07/2011, 22:16
arkadaslar merhaba. gecen gun 2006 polo otomatik aracımı sattım.. şimdi ise honda jazz ile fiat punto evo arasında kaldım.. hondanın yuksek donanımı agır basıyor aslında ama i-shift vitesi iyi degilmiş.. yarı otomatik viteslerin en iyisi dualogic diye okudum birçok yerde.. 2010 veya 2011 Punto Evo 1.4 77hp Dynamic Dualogic araç almak istiyorum. oturdugum yerde biraz bayır.. 4 kişilik bir aileyiz.. punto evo bizi idare eder mi sizce ? yokuşlarda eski polo muz tıkanıyor vitesi ayarlayamıyor falandı. o da 75 beygirdi.. bana 77hp az gibi geliyor acaba bir problem yaşatır mı? punto nun tasarımı cok hosuma gidiyor gecek iç olsun gerek dış tasarımı.. birde bugun bir arkadasa sordum ben fiat araba falan almam dedi.. neden fiat a bu kadar kötü bakılıyor ? bu fiat punto evo lar hangi ülkede üretiliyor acaba ?

Scottie
12/07/2011, 22:25
öncelikle hoşgeldin...

punto evo alırsan bu sitenin ayrıcalıklarından yararlanırsın... buluşmalara katılırsın... süper bir dostluk ortamına dahil olursun...

dualogic kullanıcıları mesajlarınızı yanıtlayacaktır...

keyifli forumlar...

ealkan87
12/07/2011, 22:26
öncelikle hoşgeldin...

punto evo alırsan bu sitenin ayrıcalıklarından yararlanırsın... buluşmalara katılırsın... süper bir dostluk ortamına dahil olursun...

dualogic kullanıcıları mesajlarınızı yanıtlayacaktır...

keyifli forumlar...

teşekkürler.. birde skoda fabia 1.2 tsi dsg ler var ancak araçların 2. eli hiç yok maalesef.. o da bir alternatif olabilir mi acaba

Mugen_punto
12/07/2011, 22:32
Benimde ww golf5 aracım vardı. 2006 model sattıktan sonra bir çok marka araçlara baktım honda,toyota,renualt v.s. en son kararı fiat punto evo da karar kıldım. hem yakıt ekonomisi, bakım maliyetleri, yedek parça fiyatları beni cezbeden tarafları oldu. diğer aracımdan sonrada konfor konusunda bir sıkıntı yaşamadım. memnunum tavsiye ederim..

ealkan87
12/07/2011, 22:36
bende 2-3 gundur kafayı yemiş durumdayım.. birileri sürekli birşeyleri kötüleyip duruyor. Mugen_punto sizin aracınız kac model ve dualogic mi ? eger öyleyse 1. ve 2. vites degisimlerinde biraz bayılma varmış öylemidir.? biryerde de şöyle okudum vites değiştirirken ayagınızı gazdan 1sn ligine cekince gayet guzel oluyormuş. böyle mi gercekten..

Punto_Can
12/07/2011, 22:40
lütfen punto evo al :D

ealkan87
12/07/2011, 22:42
lütfen punto evo al :D

neden ? işte :ryb: gercekten tecrubelerinize ihtiyacım var.. :)

1.4 77hp dualogic in performansı nasıl

ecosi26
12/07/2011, 22:46
Öncelikle hoşgeldin arkadaşım...Honda jazz da kullandım şimdi bir evom var ikisini mukayese edecek olursam tabiki evo çok ağır basar hem donanım hem rahatlık adına...honda jazz da sadece tam otomatik şanzıman vardır vites geçişlerini hiç farketmezsin bunun haricinde tüm özellikler ve daha üstünü evo da vardır. Fiyat olarak bakacak olursanda verdiğin paraya göre alacağın donanım emin ol ki jazz dan daha fazla olacaktır.

Punto_Can
12/07/2011, 22:47
dediklerinden yola çıkarak, yokuş bir yerde oturuyosan ve 4 kişilik bir aileyseniz 1,4 77hp seni üzer, bunu yerine 1,3 multijet çok çok daha tatmin edici olur...

Mugen_punto
12/07/2011, 22:49
bende 2-3 gundur kafayı yemiş durumdayım.. birileri sürekli birşeyleri kötüleyip duruyor. Mugen_punto sizin aracınız kac model ve dualogic mi ? eger öyleyse 1. ve 2. vites degisimlerinde biraz bayılma varmış öylemidir.? biryerde de şöyle okudum vites değiştirirken ayagınızı gazdan 1sn ligine cekince gayet guzel oluyormuş. böyle mi gercekten..

Aracım punto evo 1.3 mjet 95 hp dualojik.. genelde otomatikte kullanırsan yığılma yapıyor onu ben sadece uzun yolda trafiksiz yollarda kullanıyorum.. Ben manuel kullanıyorum 6 ileri vites 1. ve 2. vites aralığında sıkıntı yaşamadım. vites geçişlerinde ayağımı gazdan çekip vites değiştirmelerde hem yığılma olmuyor hemde sarsıntısız geçiş oluyor..

ozgurse
12/07/2011, 22:51
Merhaba arkadaşım,

Ben araç almak için araştırma yaptığım zamanlar honda jazz 'ı çok beğenmiştim. Ama benim bütçemi biraz aşıyordu. Maalesef vazgeçmiştim.

Yokuşlarda dualogic vitesi manuel'e almak çok daha uygun oluyor. Çünkü yokuş yukarı çıkarken çok fazla gaza yüklendiğinde araç vites büyütüyor. Yokuşta o vites için fazla olunca bu defada bayılma yapıyor. Sonra tekrar küçültmek gerekiyor vs.. En güzeli sadece yokuşlarda manuel kullanmak. Onun dışında dualogic vitesin hiçbir olumsuz yanına denk gelmedim.

ealkan87
12/07/2011, 23:01
Öncelikle hoşgeldin arkadaşım...Honda jazz da kullandım şimdi bir evom var ikisini mukayese edecek olursam tabiki evo çok ağır basar hem donanım hem rahatlık adına...honda jazz da sadece tam otomatik şanzıman vardır vites geçişlerini hiç farketmezsin bunun haricinde tüm özellikler ve daha üstünü evo da vardır. Fiyat olarak bakacak olursanda verdiğin paraya göre alacağın donanım emin ol ki jazz dan daha fazla olacaktır.
hoşbuldum.. jazz da da yarıotomatik i-shift vites var.. tam otomatik eski modellerde kalmış. evet jazz fun ile evo dynamic hemen hemen aynı donanımlarda.. ancak jazz fun daha pahalı.. bu yuzden işte f/p olarak evoya yönelmiş durumdayım..

dediklerinden yola çıkarak, yokuş bir yerde oturuyosan ve 4 kişilik bir aileyseniz 1,4 77hp seni üzer, bunu yerine 1,3 multijet çok çok daha tatmin edici olur...
eski polomuzla tam otomatik viteste yokuş cıkarken ( r n d 3 2 1 şeklindeydi vites) 2 ye aldıgımda hızıma göre tıngır mıngır cıkıyordu, 1. vitese aldıgımda rahat cıkıyordu ancak ön tekerlekler cıldırmıscasına dönüyordu ve direksiyonun hakimiyetini kaybediyor gibi oluyordum.. yani böyle jet gibi cıkmasını beklemiyorum aracın bayırı cıksın yeter :) dedigin model fiyat olarak cok ucuk kalıyor bana butcem ona el vermiyor maalesef.. teşekkürler önerin için.. üzer derken biraz daha acabilir misin :)

Aracım punto evo 1.3 mjet 95 hp dualojik.. genelde otomatikte kullanırsan yığılma yapıyor onu ben sadece uzun yolda trafiksiz yollarda kullanıyorum.. Ben manuel kullanıyorum 6 ileri vites 1. ve 2. vites aralığında sıkıntı yaşamadım. vites geçişlerinde ayağımı gazdan çekip vites değiştirmelerde hem yığılma olmuyor hemde sarsıntısız geçiş oluyor..
ben aracı cok uzun mesafelerde kullanmayacagım genel olarak.. hem o yuzden hem de fiyat yüzünden dizellerden uzak duruyorum.. teşekkür ediyorum.. 1.4 77hp dualogic kullanan bir arkadaş cıkacaktır insallah :) sizce peki 1.4 77hp dualogic dedigim sekilde yokuşta çok zorlanır mı?

Merhaba arkadaşım,

Ben araç almak için araştırma yaptığım zamanlar honda jazz 'ı çok beğenmiştim. Ama benim bütçemi biraz aşıyordu. Maalesef vazgeçmiştim.

Yokuşlarda dualogic vitesi manuel'e almak çok daha uygun oluyor. Çünkü yokuş yukarı çıkarken çok fazla gaza yüklendiğinde araç vites büyütüyor. Yokuşta o vites için fazla olunca bu defada bayılma yapıyor. Sonra tekrar küçültmek gerekiyor vs.. En güzeli sadece yokuşlarda manuel kullanmak. Onun dışında dualogic vitesin hiçbir olumsuz yanına denk gelmedim.

teşekkürler dostum.. senin aracın peki 1.4 77hp dualogic miş gördüm :) siz yokuslu bir bölgede mi kullanıyorsunuz peki.. yani söyledikleriniz tecrubeyle sabit degil mi :) dualogic yarı otomatiklerin en iyisiymiş.. böyle mi gerçekten :)

bu arada manuel arac sadece ehliyet sınavında kullandım :) acaba dualogic te manuel kullanırken zorlanır mıyım ?

bvulgari
12/07/2011, 23:13
Fiat arabası kendi seviyelerinde gayet güzel bir araç. Benim eski aracım honda jazz dı 83hp lik olan motordan şimdikiler 100hp.. Dizel araç istediğim iiçin punto evo aldım ve gerçekten çok memnunum. Ama benzinli araç alacak olsaydım eğer ya jazz fun alırdım yada evo multiair alırdım.. Fire motorda da en az eski polonuz kadar tıkanıp kalacaktır. 8 valf ve 77 hp lik bir motor.. Dualogic vitese gelince tavsiye etmem. Honda nın otomatiği kesinlikle çok daha iyi.

k0d3r
12/07/2011, 23:13
Mesajınızı okudum ama ben yine de size ısrarla multijet dizel'i bir kez daha gözden geçirmenizi tavsiye ediyorum.

Not: Bu arada ben de polo dan evo ya geçtim :)

Birkan61
12/07/2011, 23:16
acaba dualogic te manuel kullanırken zorlanır mıyım ?

Vitesi sola çekip manuel moda alacaksınız, gaz fren tepkiniz değişmeyecek.

Sadece atıyorum vites 1deyse vites yükseltmek için vitesi yukarı ittireceksiniz, vitesi 2'den 1'e almak içinde bir kez geriye ittireceksiniz. Bu kadar basit hiç zorlanmazsınız :)

Nasılsa araçta debriyaj yok, sıkınti yok :)

ealkan87
12/07/2011, 23:29
hondanın 2009 dan beri jazz vitesleri tam otomatik degil yarı otomatik olan i-shift.. onlar hakkında da cok kötü yorumlar okudum.. bu yuzden dualogic e ve puntoya yonelmiştim.. benim istedigim cok bir performans degil zaten.. birde az yakan bir benzinli otomatik arac aradıgım icin bu vitese ve araca yoneldim.. ayrıca beygir in bir önemi var mı o kadar cok artık. torklar önemli degil mi ? 77hp onceki polo gibi bir performans saglasa bile yeter aslında bana.. o 10,5 lt falan yakıyordu sehir icinde.. 1,4 77hp dualogic bana yetecek gibi. 1,3 mjet fiyat olarak cok cok üst benim için.. başka 1,4 77hp dualogic kullanan arkadasların önerilerini de bekliyorum..

1,4 77hp dualogic dynamic lerde direksiyondan vites kontrol yok muydu acaba

cunsuz
12/07/2011, 23:40
Merhaba arkadaşım,

Tam aksine, gaza fazla yüklenince vites düşürüyor dualogic'ler :) gaza basıp ayağını çekince de vites büyütüyor..

Dualogic'in yokuşta bayılma ya da bayılmama durumu tamamen kullanıcıyla alakalı bir mevzu..İyi tanımak lazım bu vitesi..Ben de dikmen yokuşunda oturuyorum fakat bayılma gibi bir durum söz konusu olmuyor..[

ealkan87
12/07/2011, 23:47
Tam aksine, gaza fazla yüklenince vites düşürüyor dualogic'ler :) gaza basıp ayağını çekince de vites büyütüyor..

Dualogic'in yokuşta bayılma ya da bayılmama durumu tamamen kullanıcıyla alakalı bir mevzu..İyi tanımak lazım bu vitesi..Ben de dikmen yokuşunda oturuyorum fakat bayılma gibi bir durum söz konusu olmuyor..

ya kafam işte cok karısıyor.. az önce bir arkadaş dualogic tavsiye etmiyorum dedi.. siz baska birşey söylüyorsunuz :) bütün gün forumlarda abondane oluyorum :D siz memnunmusunuz aracınızdan acaba? sizce performans olarak polo 2006 1,4 tam otomatik 70hp bir aractan daha düşük degildir dimi performansı :s

swimmer_tr
13/07/2011, 00:10
ben dizel 95 HP dualogic kullanıcısıyım fire motor hakkında bir yorum yapamayacağım ancak dualogic vites konusunda yapabilirim sanırım :) size ufak bir örnek vereyim aracı babam kullanırken vallahi bu araba benden akıllı diyor :) :)

şaka bir yana dualogic vitesle hiç sorun yaşamadım cunsuz arkadaşımızın da dediği gibi ayağınızı gazdan çekmezseniz redline a kadar yolunuz var :) araç sizin devir istediğinizi anlıyor ve ona göre davranıyor :) ilk zamanlarda her yarı otomatik şanzıman gibi alışma dönemi yaşayacaksınız ancak sonra çok rahat olacağınızdan eminim :) üstelik 10.5 lt yakan polonuzdan daha az yakacağı da kesin :D

EvoKoray
13/07/2011, 00:13
1.4 8v 77 hp fire punto evolar 4 kişilik bir aile ve yokuşlarda kullanılacaksa baya bi yetersiz kalıcaktır

1.3 16v 75 yada 95 hp dualogic evo yu kesinlikle tavsiye ediyorum.. ekonomi ve performans bu kadar uyumlu olabilir ;)

k0d3r
13/07/2011, 00:18
1.4 8v 77 hp fire punto evolar 4 kişilik bir aile ve yokuşlarda kullanılacaksa baya bi yetersiz kalıcaktır

1.3 16v 75 yada 95 hp dualogic evo yu kesinlikle tavsiye ediyorum.. ekonomi ve performans bu kadar uyumlu olabilir ;)

imza

jrgakbulut
13/07/2011, 00:21
bendde 95lik dualogic kullaniyorum ama benim kendi gorusum 77 hp çok az gibi geliyor bana 95lik gayet rahat arkadaslarin ddgi gibi istedgin zaman manuele alip dusurebilirsin hatta triptrnic şeklindede kllanabilirsin manuele almadan vites dusurebilirsin fakat 77 hp kullanmadgim ve arasinda tahminimce fark olcagini dusuncegimden aklini kariştirmak istemem ama fiata bakiş açilari bazılarinin hala şahin gibi fakat punto evo italyada uretiliyor bu arada araclar ordan geliyor onuda sormustun galiba

reddragon
13/07/2011, 00:23
Gardaş bütçen varsa tam otamatik araç al derim şahsen. DSG 6 vites dışında şu anki triptonikler çok da tatmin edici değil. İlla tiptronik alcam diyorsan motorü güçlü birşeyler al. 1.4 motor zayıf..
Kıyaslama olarak arkadaşımda astra 115 hp classic hb 3 var yokuş filan tanımıyor araç her türlü gidiyor., daha oturaklı vs...Dualogic seni ağlatır yokuşlarda haberin olsun.
Diğer yandan astra easytronik sahibindenden araştır 30-35 arası 2. eli. Grande dualogic 18-22 arası gidiyor arada çok fiyat farkı var. Sıfır astra 38 lira evo 32 lira. Ben olsam aradaki farkı verebilecek bütçem varsa sıfır astra alırım her türlü..ya da bravo..

Yine de diyorum evo dynamic dualogic paket 4 yıl garantili alırsan gayet konforlu bir aracın olur.. fazla performans beklentin yoksa paşa paşa binersn:ryb:

EvoKoray
13/07/2011, 00:34
donanım olarak kesinlikle Dynamic paket Fiat ın sitesine girip Punto Evonun donanım tablosu diğer markalardan farkını gösteriyor , Active modeli bile sınıfındaki diğer baz modellere göre dolu bi araç.. bana göre Punto (Grande-Evo fark etmez) anlatılmaz yaşanır bir araç oldu :)

cunsuz
13/07/2011, 00:41
ya kafam işte cok karısıyor.. az önce bir arkadaş dualogic tavsiye etmiyorum dedi.. siz baska birşey söylüyorsunuz :) bütün gün forumlarda abondane oluyorum :D siz memnunmusunuz aracınızdan acaba? sizce performans olarak polo 2006 1,4 tam otomatik 70hp bir aractan daha düşük degildir dimi performansı :s

Vallahi Erdem arkadaşım, araba ve performans değerlendirmesi kişiden kişiye değişmez fakat tatmin olma meselesi değişebilir :) Benim önceki arabam 2000 Tempra'ydı, uçar giderdim her yere ama bir o kadar da gaz ve benzin parası giderdi cebimden, hem de öyle böyle değil :) Hem yakıt tasarrufu, hem donanım bolluğu, hem de görünüşüyle tercihim Evo oldu..Eşimden dolayı da dualogic tercih ettim ve inanılmaz bir şekilde tatmin oldum diyebilirim..Araç 6 litre civarı yakıyor benzini, çok ekonomik bir araç diyebilirim..Araç performansını yakıtla ilişkilendirmek gerekiyor bana kalırsa..Yani sen uçup gitmek istersen, cebindeki paralar da uçup gidecek :) Donanım, dış ve iç görünüş, tasarruf ve konfor arıyorsan eğer, bu aracı ciddi ciddi düşün derim ben..Test sürüşüne çıkmanız daha faydalı olacaktır..Dediğim gibi kişiden kişiye değişebilir tatminkarlık :) Saygılar..

ealkan87
13/07/2011, 00:46
teşekkürler swimmer_tr.. kesin daha az yakacaktır..

EvoKoray söylediginiz gibi o motor secenegi cok daha performanslı olacaktır ancak butce olarak o kadar fazla ya cıkamayacagımı birkez daha belirtiyorum.. yokuşlarda kullanmaktan kasıtsa 15-20 mt lik 2 tane ayrı ayrı yokuş.. yani devamlı olarak yokuş tırmanmayacagım aracla ki ayrıca bütün aile olarak 4 kişi araca binmemiz ayda 1 anca olur :)

ealkan87
13/07/2011, 00:51
Vallahi Erdem arkadaşım, araba ve performans değerlendirmesi kişiden kişiye değişmez fakat tatmin olma meselesi değişebilir :) Benim önceki arabam 2000 Tempra'ydı, uçar giderdim her yere ama bir o kadar da gaz ve benzin parası giderdi cebimden, hem de öyle böyle değil :) Hem yakıt tasarrufu, hem donanım bolluğu, hem de görünüşüyle tercihim Evo oldu..Eşimden dolayı da dualogic tercih ettim ve inanılmaz bir şekilde tatmin oldum diyebilirim..Araç 6 litre civarı yakıyor benzini, çok ekonomik bir araç diyebilirim..Araç performansını yakıtla ilişkilendirmek gerekiyor bana kalırsa..Yani sen uçup gitmek istersen, cebindeki paralar da uçup gidecek :) Donanım, dış ve iç görünüş, tasarruf ve konfor arıyorsan eğer, bu aracı ciddi ciddi düşün derim ben..Test sürüşüne çıkmanız daha faydalı olacaktır..Dediğim gibi kişiden kişiye değişebilir tatminkarlık :) Saygılar..

çok teşekkür ediyorum Hakan Bey. ben cok fazla birşey beklemiyorum zaten.. performans olarak öyle yuksek hızlarda gideyim falan gibi bir düşüncem yok ki dediginiz sekilde ne kadar performans o kadar para.. ve benzinin fiyatını da düşününce ülkemizde punto evo dualogic gibi araclar onplana cıkıyor. donanım ve goruntu olarakta cok iyi bir arac bence..

punto evo euro ncap testine girmişmiydi.. kaç yıldız aldı acaba ? güvenlik acısından saglam mı.. polo ile bircok taksici arkadasla mazimiz oldu.. ön tamponun sagdan soldan sürtmeler falan oldu ancak polo ya boyasnın kalkması haricinde hiçbirşey olmamıştı.. acaba punto evo bu konuda nasıl?

k0d3r
13/07/2011, 01:02
çok teşekkür ediyorum Hakan Bey. ben cok fazla birşey beklemiyorum zaten.. performans olarak öyle yuksek hızlarda gideyim falan gibi bir düşüncem yok ki dediginiz sekilde ne kadar performans o kadar para.. ve benzinin fiyatını da düşününce ülkemizde punto evo dualogic gibi araclar onplana cıkıyor. donanım ve goruntu olarakta cok iyi bir arac bence..

punto evo euro ncap testine girmişmiydi.. kaç yıldız aldı acaba ? güvenlik acısından saglam mı.. polo ile bircok taksici arkadasla mazimiz oldu.. ön tamponun sagdan soldan sürtmeler falan oldu ancak polo ya boyasnın kalkması haricinde hiçbirşey olmamıştı.. acaba punto evo bu konuda nasıl?

ncap ten 5 yıldızı var

ealkan87
13/07/2011, 01:06
bendde 95lik dualogic kullaniyorum ama benim kendi gorusum 77 hp çok az gibi geliyor bana 95lik gayet rahat arkadaslarin ddgi gibi istedgin zaman manuele alip dusurebilirsin hatta triptrnic şeklindede kllanabilirsin manuele almadan vites dusurebilirsin fakat 77 hp kullanmadgim ve arasinda tahminimce fark olcagini dusuncegimden aklini kariştirmak istemem ama fiata bakiş açilari bazılarinin hala şahin gibi fakat punto evo italyada uretiliyor bu arada araclar ordan geliyor onuda sormustun galiba

evet nerde uretildiginide sormustum buda önemliydi benim için teşekkürler ;) yani ben daha önce 2001 renault clio rxt 16V kullanmıstım otomatik beygirini bilmiyorum. birde dedigim polo işte. o yuzden cok bir performans beklentim yok yada hayal kırıklıgına ugrayacak kadar iyi performanslı bir arac kullanmadım :) 77hp lik versiyonları bütce acısından bana uygun o yuzden onlara yoneldim tesekkurler tekrar.

ealkan87
13/07/2011, 01:11
teşekkürler arkadaslar.. euro ncap testi ile ilgili bir link var mı 5 yıldız aldıgına dair. cok performans beklemiyorum ve aracım az yaksın donanım acısından beni memnun etsin istiyorum.. bu baglamda dynamic dualogic versiyonu one cıkıyor benim acımdan bütce olarakta.. opel corsa larada baktım easytronicler hakkında pek iyi şeyler söylemediklerini okudum.. donanım olarakta evo daha iyi sanırım

ozgurse
13/07/2011, 01:49
Vitesi sola çekip manuel moda alacaksınız, gaz fren tepkiniz değişmeyecek.

Sadece atıyorum vites 1deyse vites yükseltmek için vitesi yukarı ittireceksiniz, vitesi 2'den 1'e almak içinde bir kez geriye ittireceksiniz. Bu kadar basit hiç zorlanmazsınız :)

Nasılsa araçta debriyaj yok, sıkınti yok :)

Unutmadan evoda vites tam tersi konumda çalışıyor. Yani vites yükseltmek için vitesi aşağıya , vites düşürmek içinse yukarı itmek gerekiyor :)

ealkan87
13/07/2011, 02:43
Unutmadan evoda vites tam tersi konumda çalışıyor. Yani vites yükseltmek için vitesi aşağıya , vites düşürmek içinse yukarı itmek gerekiyor :)

hele bi alalım da onu da ogreniriz :)

bu arada birşey soracagım.. ben polo mu 2007 de aldım 1 yasındaydı 25500 e almıstım gecen gun 23750 tl ye sattım. yani 4 yılda 2 bin tl kayıp oldu gibi birşey yeni kasası cıkmasına ragmen.. acaba şimdi alacagım 1,4hp dyn dualogic 77hp bir aracı 3-4 sene sonra kac tl kayıpla satarım ? asagı yukarı ?

Ziyaretçi034
13/07/2011, 09:42
sanırım bu konuda punto evo almanız için en tatminkar referans almayı düşündüğünüz aracın test sürüş modelini veya kiralığını bulup evin etrafında bir kaç turlamanız. farklı bi bakış açıcısı getireyim dedim :D

akca37
13/07/2011, 10:10
Dostum grande punto ve punto evolar İtalya da üretilip geliyor, tamamıyle ithal araç, benim bu 3. puntom, seni ikna edebilmem için benim avatar resmime bakman yeterli olur mu ? İyi günler...Alacaksanızda imkanınız var ise 95 lik alın güç konusunda asla tereddüt yaşamazsınız...

muhammedçelik
13/07/2011, 10:23
Punto evo 1.3mjet düz vites ş.içi yakıt tüketimi 43.25LT*3.63TL=157TL/810km=19,4kr/km Yaz günü tabi klima dahil ;) Karar verirken Multijet dizel alırsan diğerlerine göre yakıt için cebinden daha az para çıkacağını da hesaba katmalısın derim :) Görüntüsünden,Ferah ve şık iç aksamından bahsetmeye gerek bile yok derim :)

egzo-evo
13/07/2011, 11:16
düşündüğünüz punto evo araçta cam tavan (skydome) olacak mı?

jrgakbulut
13/07/2011, 12:05
bide bu arada dostum butceyle ilgili planlar yaptigina gore sunuda ilave edeyim ben yedek parça ve bakım fiyatları gayet iyi benimde daha once mercedes a serisi clk ve clio 1.4 privelege vardı hepsi otomatik clio ya gore bile yedek parça fiyatları gayet hesaplı benim gorusum

ealkan87
13/07/2011, 12:39
evet bir test sürüşi iyi gelecek sanırım :) ya cogu kişi mjet 95 hp diyor ancak bunu grande punto da alabilirim ama ben evo istiyorum.. daha cok hosuma gidiyor. bu motor gucsuzlugu yüzünden opel astra ların 2009 modellerine falan mı baksam yada baska modellere.. cok kötü olacaksa istedigim model almanın hiç bi anlamı yok gibi sanki.
skydome olması ilana baglı 2. el alacagım cunku. denk gelirse neden olmasın tabi :) evet fiatın parcaları ve servis masraflarının da cok makul oldugunu biliyorum ;)

bbsaaq
13/07/2011, 12:55
bende 1.3 multijet kullanıcısıyım gerçi daha 1 ay oldu aracı alalı ama şimdiye kadar hiç üzmedi 5 kişi de yolculuk yaptım bagaj doluda gittm ilk başlarda kalkışları çok kötüydü ama şimdi o da düzeldi şimdiye kadar memnunum aracımdan yeni motor olmasına rağmen şehir dışı 4.0 lt şehir içi 6.6 lt yaktı daha da düşmesini bekliyorum konforundan bahsetmeye gerek bile yok (dynamic için )aracımda yok yok ve bende alırken çok araştırma yaptım diğerlerinin boş fiyatına puntomu dop dolu aldım gayet memnunum

egzo-evo
13/07/2011, 13:08
honda bayileri çok fazla indirim yapmıyor liste fiyatları üzerinden. fun i-shift modelini 39.500 tl den daha aşağıya alabilirsen gene iyi (hadi 39.000 tl olsun). fiatta ise 1.4 77 dualogic skydome evokit olan modelini sıkı bir pazarlıkla 35.500 tl'ye alabileceğini düşünüyorum (hadi 36.000 tl olsun). sıfır olacaksa en az 3.000 en çok 4.000 tl punto daha uyguna gelecektir. ikinci el düşünüyorsan bu fark dahada fazla olacaktır. hele hele cam tavan olmazsa aradaki fark ikinci elde 7.000-8.000 tl yi bulur. bu da kararını etkilermi bilemem.

ealkan87
13/07/2011, 13:53
evet dynamic gercekten harika bir versiyon özellik acısından.. corsa nın 1.4i twinport tam otomatik vitesi varmış yeni gördüm 100hp.. 8 lt şehiriçi diyor acaba o daha mı iyi olur

1ocak2011
13/07/2011, 13:55
Bence sizi bayiler ikna etsin, başlığı çok gereksiz buldum...

Saygılarımla,

Tuncay Aydemir

aslanerh
13/07/2011, 14:09
konuyla ilgili sizin arkadaşa takılmış durumdayım, "fiata binmem" demiş.

saygı duyarım, haklı olduğu taraflar olabilir, ancak bir fiat grande punto kullanıcısı olarak aynı mantıkta bakıyor olsaydım, ben de hyundai ve renault a binmem. oysa onlar da çok güzel araçlar çıkarabiliyorlar. (ki punto evo da gp den daha özellikli bir araç)

öncelikle şunu itiraf edeyim ki fiat uzay mekiği üretmiyor, her markada (WV, Toyota, Honda vs vs gibi) olduğu gibi bazı kalite problemleri var, ancak fiyatı ile en uygun ve en sorunsuz seri gp ve punto evo serisi gibi görünüyor. çünkü sizin bulunduğunuz durumdan ben de geçtim ve grande punto nun fiyat-performans-kalite-donanım konusunda en optimize araç olduğunu söylemeliyim. ben aracımı mart sonu almıştım, şu ana kadar da hiçbir problemi olmadı aracın.

genellikle türkiyede araçların müşteri gözünde önemli bir özelliği 4 kişi yokuş çıkarken boğulup boğulmaması! bu konuda dikkatinizi çekmek istiyorum her ne kadar beygir gücünü de yazsanız, aracın asıl tırmanış özelliği tork değeri ile ilgilidir. dizel araçların torku da benzinlilere göre çok yüksektir, fiat ın da ünlü bir dizel araç üreticisi olduğunu hatırlatarak yerinizde olsam 4 kişi bir fiat ofisine gidip 1.3 mjet 75 hp 190 Nm torka sahip araçla test sürüşüne çıkardım. sonuçta memnun olup olmayacağınıza sizin karar vermeniz gerektiğinden ve beklentinizi bilmediğimden dolayı böyle bir tavsiyede bulunmak istiyorum.

başka bir konu da bence her araç için bütün görüşleri alın, hepsinin test sürüşlerini yapın daha sonra karar verin. çünkü genellikle test sürüşüne ilk gittiğiniz marka aracı insanın hemen alası geliyor ve içi gidiyor, ancak diğerlerini daha kullanmamış olmadığından kişi objektif karar veremiyor. o yüzden biraz sabrederek karar verin.

ben şu markaya binmem diyen adama da bakmayın, bence grande punto, üstüne 5000 tl koyup alınabilecek bir ford fiestadan gerek performans gerek iç hacim büyüklüğü, gerek servis kalitesi gerek de ucuzluğu ile çok daha iyi.

speedy_16
13/07/2011, 14:15
77 lik punto performans bakımından iyi olmaz 95 lik multijeti öneririm hem daha hızlı hemde daha ekonomik illa 77 lşikle jazz arasında kalıosan jazz derim ama 95 lik multijetse kesinlik le evo

ealkan87
13/07/2011, 14:40
bayilerden cok kullanmış arkadasların sizlerin yorumları memnuniyetleri veya memnuniyetsizlikleri önemli benim için.. yoksa bayilere göre hersey tozpembe.

evet öyle insanlar olabiliyor maalesef belirli markalara karsı antipatileri olan insanlar. bende fiat hiç düşünmezdim ancak punto evo gercekten hem full bir arac hemde cok uygun ve saglam olması da cabası. ya aslında ayda 1 belki 4 kişi cıkacagız o yokusu önemli degil aslında pek. manuel e gecerek cıkılabilir diyor arkadaslar guzelce. dedigim gibi otomatik arac bakıyorum. o yuzden manuel dizeller benim icin birşey ifade etmiyor, dizel otomatik ise butcemin cok üstünde.
polo 1.4 tam otomatik 2006 model 75hp 126torkmuş
punto evo 2010-2011 model 1.4 77hp dualogic vites 115tork diyor.
opel corsa 2010 1.4i twinport tam otomatik 100hp 130tork.. punto evo tork olarak az mı kalıyor biraz :s

k0d3r
13/07/2011, 15:28
bayilerden cok kullanmış arkadasların sizlerin yorumları memnuniyetleri veya memnuniyetsizlikleri önemli benim için.. yoksa bayilere göre hersey tozpembe.

evet öyle insanlar olabiliyor maalesef belirli markalara karsı antipatileri olan insanlar. bende fiat hiç düşünmezdim ancak punto evo gercekten hem full bir arac hemde cok uygun ve saglam olması da cabası. ya aslında ayda 1 belki 4 kişi cıkacagız o yokusu önemli degil aslında pek. manuel e gecerek cıkılabilir diyor arkadaslar guzelce. dedigim gibi otomatik arac bakıyorum. o yuzden manuel dizeller benim icin birşey ifade etmiyor, dizel otomatik ise butcemin cok üstünde.
opel corsa 2010 1.4i twinport tam otomatik 100hp 130tork.. punto evo tork olarak az mı kalıyor biraz :s

yapacağınız şudur, üç markanın da bayisine gidip test sürüşü yapacaksanız, hangisi sizi tatmin ettiyse onu alacaksınız. buradaki arkadaşların yorumları şu anda sizi ikna etmeye yetmez, kendiniz deneyerek görmelisiniz ki bu sayede kafanızda soru işareti kalmaz.

ealkan87
13/07/2011, 15:33
yapacağınız şudur, üç markanın da bayisine gidip test sürüşü yapacaksanız, hangisi sizi tatmin ettiyse onu alacaksınız. buradaki arkadaşların yorumları şu anda sizi ikna etmeye yetmez, kendiniz deneyerek görmelisiniz ki bu sayede kafanızda soru işareti kalmaz.

polo aracımı gecen gun sattım onunla karsılastırmıstık tekrar aynı aractan almayı düşünmüyorum tabiki. ben tecrübeyle sabit yorumlarınızı ogrenmek istemiştim. tesekkurler

Mugen_punto
13/07/2011, 16:02
Kardeşim bende senin gibi wolkswagen grubu araç kullandım. golf5 2006 model comfortline tiptronik. diyorum ki memnunum. konfor konusunda olsun yakıt ekonomisi, çekiş gücü olsun pek fazla birşey hissetmedim. daha ne diyebilirim ki :)

akca37
13/07/2011, 16:04

Deneyimlerimi şu kadar daha sizinle paylaşayım ilk puntom 1.4 77 fire olan manuel active versiyonlusundan dı, bulunduğum şehirde kaç tane 1.6 motorlu aracı solladım veya geride bıraktım bilemiyorum, ilk aklıma gelenler, 1.6 2000 model opel astra, 1.3 90 hp linea, 1.3 2005 veya 2006 model bi önceki kasa astra ve bir çok araç, devir saatinin sonuna kadar görebiliyordum hatta gaz kesiyordu fazla basınca , kimse inanmayabilir 2. vites 90 km hızı gördüm !!!, dualogicin de bundan aşağı kalır yanı yok, bir dostumun dualogiclisini kullandım manuellisine göre az ağır kalıyor ama onu da aratmıyor değil saygılarımla...

ealkan87
13/07/2011, 16:52
Kardeşim bende senin gibi wolkswagen grubu araç kullandım. golf5 2006 model comfortline tiptronik. diyorum ki memnunum. konfor konusunda olsun yakıt ekonomisi, çekiş gücü olsun pek fazla birşey hissetmedim. daha ne diyebilirim ki :)

teşekkür ediyorum bende.. ikinci el güzel bir araç tutturursam hemen alacagım ozaman. dualogic 1.4 77hp dymanic 2010 model i tahminen ne kadara olur 2. eli

ealkan87
13/07/2011, 16:54
Deneyimlerimi şu kadar daha sizinle paylaşayım ilk puntom 1.4 77 fire olan manuel active versiyonlusundan dı, bulunduğum şehirde kaç tane 1.6 motorlu aracı solladım veya geride bıraktım bilemiyorum, ilk aklıma gelenler, 1.6 2000 model opel astra, 1.3 90 hp linea, 1.3 2005 veya 2006 model bi önceki kasa astra ve bir çok araç, devir saatinin sonuna kadar görebiliyordum hatta gaz kesiyordu fazla basınca , kimse inanmayabilir 2. vites 90 km hızı gördüm !!!, dualogicin de bundan aşağı kalır yanı yok, bir dostumun dualogiclisini kullandım manuellisine göre az ağır kalıyor ama onu da aratmıyor değil saygılarımla...

teşekkür ediyorum dostum. benim kullanacagım yerde oyle cok sollama falan yapılması pek mumkun degil yani gidecegim yere götürüp getirsin ekonomik olsun yeter benim için..

ERDEM1907
13/07/2011, 17:07
Merhaba Adaş;
çok yazılıp çizilmiş. Arabayı iyi kötü memnuniyetleri memnuniyetsizlikleri okumuşsundur. Ben sana şunun garantisini veririm. Arabayı alınca inanılmaz bağlanacaksın bunun nedenini biz hala çözemedik:thumbup1:

ealkan87
13/07/2011, 17:09
Merhaba Adaş;
çok yazılıp çizilmiş. Arabayı iyi kötü memnuniyetleri memnuniyetsizlikleri okumuşsundur. Ben sana şunun garantisini veririm. Arabayı alınca inanılmaz bağlanacaksın bunun nedenini biz hala çözemedik:thumbup1:

bende aldıktan sonra cok buyuk bir zevkle kullanacakmışım gibi geliyor :) öyle olacak insallah.. belki de ben çözebilirim bunu :)

akca37
13/07/2011, 17:15
teşekkür ediyorum dostum. benim kullanacagım yerde oyle cok sollama falan yapılması pek mumkun degil yani gidecegim yere götürüp getirsin ekonomik olsun yeter benim için..

Benim bunu yazmamın tek nedeni hız için değil yani aracın güçlülüğü bence yeterli , ancak dualogic benzinlisi , manuele nazaran azda olsa hafif kalıyor ancak dualogic in avantajı bildiğim kadarıyla 6 ileri , bu da sana inanılmaz avantaj sağlayacaktır Kolay gelsin

atila
13/07/2011, 17:35
imkan varsa 95 liğini al.motor kendini ispatlamış.aynı arabayı kimse ömür boyu kullanmıyor,4 5 yıl sıkıntısız kullanırsın sonra zaten sıkılıp değiştirirsin.15 araçlık tecrube,otomobil merakı ,mantık ve hislerimle vardığım sonuç evo güzel bir seçenek,parası çok olana başka seçeneklerde var.bunları ikna için değil evo dan aldığım keyfi seninde yaşaman için yazıyorum

ozgurse
13/07/2011, 23:24
Benim bunu yazmamın tek nedeni hız için değil yani aracın güçlülüğü bence yeterli , ancak dualogic benzinlisi , manuele nazaran azda olsa hafif kalıyor ancak dualogic in avantajı bildiğim kadarıyla 6 ileri , bu da sana inanılmaz avantaj sağlayacaktır Kolay gelsin

Benzinli dualogic evo maalesef 5 ileri...

akca37
14/07/2011, 10:55
Benzinli dualogic evo maalesef 5 ileri...

Cidden mi ya ben altı diye düşünmüştüm veya dualogiclerin hepsi altı diye tahmin etmiştim :( üzgünüm

jrgakbulut
14/07/2011, 11:49
usta arabaların arasına opel corsayi kattıysan git onu al derim bence 1.4 tam otomatik benzinliler arasında kaldıysan benim kendi gorusum o

fausto2005
14/07/2011, 18:20
Çok fazla düşünmeden gidip jazz alın bence :) Bizim arabaların iki güzel yanı var sadece. birincisi çizgileri mükemmel,ikincisi forumu çok kaliteli :)

atila
14/07/2011, 18:33
Çok fazla düşünmeden gidip jazz alın bence :) Bizim arabaların iki güzel yanı var sadece. birincisi çizgileri mükemmel,ikincisi forumu çok kaliteli :)
Muzaffer bey jazz kısmını geçersek yazdıklarınız gülümsetti.+1

tayfux
14/07/2011, 18:52
honda da çok güzel bir tercih aslında benzinlisi çok az yakar parçası servisi abartı değildir ama evo da güzel :) aslında bence biraz jazz ağır basıyor :)

ealkan87
18/07/2011, 14:30
bütcede bir problem oldu ve 20 22 bin civarlarına düşmek zorunda kaldık.. grande punto bakıyorum şimdide.. 2008 2009 falan. punto evo 1.4 dualogic 77hp ile motorları aynı degil mi gp nunda.. birde belki manuel alıabiliriz bir ihtimal. ancak 1.3 mjt lere bakıyorum hepsi 100000 binlerde falan gidipde o kadar yol yapmış araba almak istemiyorum :s :(

sunlogan
19/07/2011, 10:37
merhaba erdem arkadaşım, aramıza hoşgeldin. bende daha önceden hyundai getz vardı otomatik vites. şu anda dynamic dualogic kullanıyorum. bi deneyim paylaşayım 14.07 tarihinde araçta 7 kişiyiz ve sağlam diyebileceğim bir yokuşu otomatik modda iken çok rahat bir şekilde çıktım.yokuşu bitirene kadar araç 1.viteste kaldı. bu birazda kullanıma bağlı bir olay gaza yüklenirsen vites değiştirir ve yokuşu 2.viteste çıkamayabilirsin. ama dediğim gibi beni de şaşırtmasına rağmen yokuşu çok rahat çıkmıştım. bunu dışında araç bence konforlu güzel bu biraz da şans işi tabi ben aracımda kapılatdan gelen seslerle baya bi uğraşmış servisten çıkmamıştım. tabi seslere takıntılı olunca böyle oluyo birde direksiyon yükseklik derinlik ayarını değiştirdikten sonra direksiyondan ses gelmeye başladı. https://forum.grandepuntotr.com/teknik-yardim/27788-direksiyon-cevirme-sesine-yardim-lutfen.html bu sesi henüz kesemediler bakalım bu şekilde kullanıyorum şu anda. hatta bazen farkına bile varmıyorum. renk konusunda sana tavsiyem siyah dışında bir renk alman olacaktır. siyah almazsan kafan rahat olur ben çok istiyordum siyah rengini ama bir daha siyah almam :) umarım aradığın arabayı bulursun. iyi şanslar...

leventt
19/07/2011, 22:59
arkadaşım öncelikle senin almak istediğin modeli 5 aydır kullanıyorum. Gayet güzel kullanımı rahat bir vites seçeneği. yakıtı da gayet ıyı. sehir içi 100/6.5 yakıyorum.performan olarakta gayet tatmin edici. 4 kişilik bir ailesin yani aile babasısın. hızla çok alakalı olmaman lazım. dualogıc şanzıman çok akıllı; için rahat olsun gönül rahatlığı ile alıp kullanabilirsin.....

k0d3r
19/07/2011, 23:17
merhaba erdem arkadaşım, aramıza hoşgeldin. bende daha önceden hyundai getz vardı otomatik vites. şu anda dynamic dualogic kullanıyorum. bi deneyim paylaşayım 14.07 tarihinde araçta 7 kişiyiz ve sağlam diyebileceğim bir yokuşu otomatik modda iken çok rahat bir şekilde çıktım.yokuşu bitirene kadar araç 1.viteste kaldı. bu birazda kullanıma bağlı bir olay gaza yüklenirsen vites değiştirir ve yokuşu 2.viteste çıkamayabilirsin. ama dediğim gibi beni de şaşırtmasına rağmen yokuşu çok rahat çıkmıştım. bunu dışında araç bence konforlu güzel bu biraz da şans işi tabi ben aracımda kapılatdan gelen seslerle baya bi uğraşmış servisten çıkmamıştım. tabi seslere takıntılı olunca böyle oluyo birde direksiyon yükseklik derinlik ayarını değiştirdikten sonra direksiyondan ses gelmeye başladı. https://forum.grandepuntotr.com/teknik-yardim/27788-direksiyon-cevirme-sesine-yardim-lutfen.html bu sesi henüz kesemediler bakalım bu şekilde kullanıyorum şu anda. hatta bazen farkına bile varmıyorum. renk konusunda sana tavsiyem siyah dışında bir renk alman olacaktır. siyah almazsan kafan rahat olur ben çok istiyordum siyah rengini ama bir daha siyah almam :) umarım aradığın arabayı bulursun. iyi şanslar...

abi 7 kişi nasıl bindiniz yav :)

USTA
20/07/2011, 10:38
Yıllardır Renault kullanan ve bu markanın forumuna sahip biri olarak gidip eşime Evo 1.4 Fire Dynamic Dualogic almışsam bir bildiğim vardır herhalde,seni ikna etmeye de çalışmam,kafana göre takıl...:)

sunlogan
03/08/2011, 13:25
abi 7 kişi nasıl bindiniz yav :)

arkada 5 kız önde 2 erkek dik :)) ...

Misafir047
03/08/2011, 13:53
punto aldığın zaman kapı aynanın hemen altındaki parça düşmemesi için iyice yapıştır