Orijinalini görmek için tıklayınız : Elveda 33 ST 733, Hoşgeldin Linea
serkankucuk
11/07/2011, 14:18
Genelde Ankara'da bulunan siyah 33 ST 733 plakalı Punto'mu geçtiğimiz haftasonu itibariyle satmış bulunuyorum. Bundan sonra Mersin.li hemşerilerim benden çok göreceklerdir... Sticker'ı duruyor hala...
Satılanın yerine de 2011 Linea Dynamic 1.3 Multijet geldi, bakalım nasıl olacak, Punto'ya göre çok daha rahat, konforlu bir araç diye düşünüyorum...
ibrahim06
11/07/2011, 14:20
Hayırlı uğurlu olsun. Gene Fiat çatısı altındayız. 1 ay önce benim albeayla birlikte enişteme Linea almıştık. Şuan kendisi çok memnun. Tekrar hayırlı olsun.
serkankucuk
11/07/2011, 14:21
Hayırlı uğurlu olsun. Gene Fiat çatısı altındayız. 1 ay önce benim albeayla birlikte enişteme Linea almıştık. Şuan kendisi çok memnun. Tekrar hayırlı olsun.
Teşekkür ederim...
Sanırım kopamıcaz Fiat'tan :) Benim Punto'dan önce de Siena vardı, bu sefer bari farklı olsun derken yine Fiat oldu, bildiğimiz tanıdığımız marka sonuçta :)
StrawBeeRy
11/07/2011, 14:23
hayırlı olsun abi Allah kaza bela vermesin
Hayırlı olsun serkan kazasız belasız fiat ta fiat diyorsun :D
serkankucuk
11/07/2011, 14:25
hayırlı olsun abi Allah kaza bela vermesin
Sağolasın Mert...
Hayırlı olsun serkan kazasız belasız fiat ta fiat diyorsun :D
Sağolasın abicim... Fiat'tan şaşmadık abi yine, hayırlısı bakalım :)
ibrahim06
11/07/2011, 14:29
Teşekkür ederim...
Sanırım kopamıcaz Fiat'tan :) Benim Punto'dan önce de Siena vardı, bu sefer bari farklı olsun derken yine Fiat oldu, bildiğimiz tanıdığımız marka sonuçta :)
Benim puntodan önce de Bravam vardı:)
serkankucuk
11/07/2011, 14:31
Benim puntodan önce de Bravam vardı:)
bu Fiat bağımlılık mı yapıyor nedir ya :)
hayırlı olsun güle güle kazasız belasız kullan :)
serkankucuk
11/07/2011, 14:59
hayırlı olsun güle güle kazasız belasız kullan :)
Sağolasın Ozan :)
ykaya1983
11/07/2011, 15:06
Valla be de fıattan kopamayanlardanım.Çünkü kullandım araçlardan yana Allah şükür kötü birşeyle karşılaşmadım.Üstellik ben yılda en az 20000 km yapan biriyim.Puntodan önce 1.6 16 v 103 hp paliom vardı 2 yıla yakın 35000 km kullandım.Kullandığım süre içinde 1 gün yolda bırakmadı şükür.9500 tl ye almıştım 9750 tl ye sattım.Şimdi punto kullanıyorum.Biraz daha para bulursam bravo alırım.
serkankucuk
11/07/2011, 15:08
ben de az daha para olsa Bravo alırdım ama napalım kısmetimizde Linea varmış, gördüğüm kadarıyla rahat bir araba... Benim de araçlarımda büyük sıkıntılarım olmadı çok şükür... 3 aracımın 3'ü de Fiat'tı :)
lektonstar17
11/07/2011, 15:25
hayırlı olsun. bence biraz hantal bi araç manevra sıkıntısı aşayabilirsiniz. ayrıca daha önce kullananlardan duyduğum 1.3 lerin biraz zorlandığı. 1.3 motora göre lineanın ağır kaldığını söylüyolar. ama bir üst mjet olsaydı tadından yenmezdi.
şunu da ekliim netten takip ettiğime göre linea da değişim geçiricek yıl başı gibi yeni lineayı görebiliriz belki.
serkankucuk
11/07/2011, 15:27
hayırlı olsun. bence biraz hantal bi araç manevra sıkıntısı aşayabilirsiniz. ayrıca daha önce kullananlardan duyduğum 1.3 lerin biraz zorlandığı. 1.3 motora göre lineanın ağır kaldığını söylüyolar. ama bir üst mjet olsaydı tadından yenmezdi.
sağolun, zaten eski sahibi de 1.6 Multijet almış bunu verip. Ama Punto da 75 bg ile çok da atik bir araç değildi, artık genç bir Punto sahibi gibi değil de orta yaşlarda bir Linea sahibi gibi kullanıcaz napalım :)
hayırlı olsun... güle güle kullan... allah kaza bela vermesin...
lektonstar17
11/07/2011, 15:32
amaç sakin huzurlu keyifli bir sürüş ve geniş iç mekansa keyfini çıkar :)
serkankucuk
11/07/2011, 15:33
hayırlı olsun... güle güle kullan... allah kaza bela vermesin...
Sağolasın Eser abicim daha iyileri senin olsun :)
Öncelikle hayırlı olsun, kazasız belasız inşallah.
Şirkette 90bg Linea kullanıyorum, kendi aracımsa aynı motorlu 3 kapılı 90bg Punto. İlk kalkışlarda biraz hantallık yaşayacaksın ve park ederken alışman gerekecek. Diğer yandan arka tarafı oldukça geniş, özellikle dev gibi bir bagajı var. Kesinlikle güzel ve sakin bir aile arabası.
Güle güle kullanın...
serkankucuk
11/07/2011, 16:48
Öncelikle hayırlı olsun, kazasız belasız inşallah.
Şirkette 90bg Linea kullanıyorum, kendi aracımsa aynı motorlu 3 kapılı 90bg Punto. İlk kalkışlarda biraz hantallık yaşayacaksın ve park ederken alışman gerekecek. Diğer yandan arka tarafı oldukça geniş, özellikle dev gibi bir bagajı var. Kesinlikle güzel ve sakin bir aile arabası.
Güle güle kullanın...
Teşekkür ederim, bagajı fazlasıyla genişmiş ya azcık bagajdan kısıp arkaya diz mesafesi verselermiş süper olurmuş aslında... Artık sakin ve aile babası gibi kullanıcam zaten :)
Kardeşim hayırlı olsun ALLAH kaza bela vermesin. 2nci el aldın sanırım.
serkankucuk
11/07/2011, 17:00
Kardeşim hayırlı olsun ALLAH kaza bela vermesin. 2nci el aldın sanırım.
Sağolasın kardeşim, evet 2. el ama 5 aylık bi araç...
Sağolasın kardeşim, evet 2. el ama 5 aylık bi araç...
süper sıfır sayılır işte :) tekrar hayırlı olsun.
serkankucuk
11/07/2011, 17:05
süper sıfır sayılır işte :) tekrar hayırlı olsun.
Eyvallah, içi sıfır dışı 5 aylık işte :)
farukileri
11/07/2011, 17:18
vaaay hayırlı olsun =)
abi biraz hantal kalır hani o da kasa büyüklüğünden ötürü,ama dizelde hiç çekme sorunu yaşamadım test ettiğimde onu da belirteyim,baya güzel asılıyodu yolda =)
serkankucuk
11/07/2011, 17:19
vaaay hayırlı olsun =)
abi biraz hantal kalır hani o da kasa büyüklüğünden ötürü,ama dizelde hiç çekme sorunu yaşamadım test ettiğimde onu da belirteyim,baya güzel asılıyodu yolda =)
sağolasın :)
ben de denedim gayet iyi gidiyordu :) 75 bg'den sonra o kadar da sorun yaşayacağımı sanmıyorum zaten...
detailing ustam hayırlı olsun güle güle bin :)
serkankucuk
11/07/2011, 19:20
detailing ustam hayırlı olsun güle güle bin :)
Sağolasın Oğuz :)
asukasan
11/07/2011, 19:33
hayırlısı olsun, güzel günlerde kazasız belasız keyifle kullanın, benimde hoşuma giden bir araç
Hayırlı olsun, Güzel günlerde kullan.
Ben de senin gibi Fiat tutturdum gidiyor.
Siena > G.Punto > Bravo
Her seferinde başka bir araç almaya kalkıştım, fakat kısmet olmadı.
;)
serkankucuk
11/07/2011, 20:24
Hayırlı olsun, Güzel günlerde kullan.
Ben de senin gibi Fiat tutturdum gidiyor.
Siena > G.Punto > Bravo
Her seferinde başka bir araç almaya kalkıştım, fakat kısmet olmadı.
;)
Sağolun valla aynı durumu yaşamışız :)
benim de Siena -> Grande Punto -> Linea... ben yine hatchback istiyodum ama tekrar sedan.a döndük bakalım...
Teşekkür ederim, bagajı fazlasıyla genişmiş ya azcık bagajdan kısıp arkaya diz mesafesi verselermiş süper olurmuş aslında... Artık sakin ve aile babası gibi kullanıcam zaten :)
Geleceğin Babasına yakışan bir araba olmuş ;) inşallah Babada olursun :)
Serkanım Hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız cezasız kullanırsın inşallah :)
serkankucuk
11/07/2011, 20:29
Geleceğin Babasına yakışan bir araba olmuş ;) inşallah Babada olursun :)
Serkanım Hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız cezasız kullanırsın inşallah :)
Amin sağolasın Ömer :)
hayırlı olsun serkan güle güle kullan.
taipen71
11/07/2011, 21:37
Hayırlı olsun bende de duologic 1.3 linea var gerçekten tatmin eden bir araç linea foruma bekleriz artık
Misafir047
11/07/2011, 21:55
hayırlı olsun inşallah arabayla izlenimlerini bize aktarırsın artık:)
Serkan Abi hayırlı olsun beyaz ya da füme renkse süper araba ;)
FeyyazYavuz
12/07/2011, 00:55
hayırlı uğurlu olsun allah kaza bela vermesin
serkankucuk
12/07/2011, 10:27
hayırlı olsun serkan güle güle kullan.
sağolasın yunus abicim daha iyileri sizin olsun...
Hayırlı olsun bende de duologic 1.3 linea var gerçekten tatmin eden bir araç linea foruma bekleriz artık
sağolun... foruma hemen üye oldum zaten :)
hayırlı olsun inşallah arabayla izlenimlerini bize aktarırsın artık:)
sağolun.. biraz daha bineyim aktarıcam tabi... ama ilk izlenim Punto kadar atik değil, yolda giderken Punto'dan çok daha rahat...
Serkan Abi hayırlı olsun beyaz ya da füme renkse süper araba ;)
ben de isterdim füme olmasını ama gümüş gri, klasik renk işte :)
hayırlı uğurlu olsun allah kaza bela vermesin
Sağolun...
can-asan
12/07/2011, 16:26
hayırlı olsun yeni arabanız güle güle kullanın :)
hayırlı olsun güle güle kullanın. Benimde siena> brava >punto diye gidiyor bakalım her seferinde almayacagım arkadaş fiat diyorum ama bi bakıyorum fiat almışım:)))
serkankucuk
12/07/2011, 16:45
hayırlı olsun güle güle kullanın. Benimde siena> brava >punto diye gidiyor bakalım her seferinde almayacagım arkadaş fiat diyorum ama bi bakıyorum fiat almışım:)))
sağolun... yok anladım ben yalnız veya ilk değilmişim :) benim gibi fiat.çılar varmış meğersem :)
28 Mayıs 2009 Fiat Grande Punto Egzotik Kırmızı , 06/10/ 2010- 2011 Punto Evo Dynamic 1,3 75 Beyaz, 06/05/2011 - 2011 Punto Evo Beyaz 1,3 mjet 95 hp :)
Bende punto dan kopamıyorum, koptuğum anda bravo ya geçerim :)
serkankucuk
12/07/2011, 18:23
28 Mayıs 2009 Fiat Grande Punto Egzotik Kırmızı , 06/10/ 2010- 2011 Punto Evo Dynamic 1,3 75 Beyaz, 06/05/2011 - 2011 Punto Evo Beyaz 1,3 mjet 95 hp :)
Bende punto dan kopamıyorum, koptuğum anda bravo ya geçerim :)
:) valla ben Punto'dan bi anda kopuverdim, bana yamuk yaptı giderayak... satacağım gün hele de Mersin'e giderken havalandırması bozuldu klima da çalışmadı tabi, yandık kavrulduk yolda...
Punto_Can
12/07/2011, 19:11
kardeşim şimdi gördüm, hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız güzel günlerde kullan ;)
@erdem: kardeşim sence bunun sağ arka çamurluğunda ufak bi yamukluk vardır dimi? :)
serkankucuk
12/07/2011, 19:16
kardeşim şimdi gördüm, hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız güzel günlerde kullan ;)
@erdem: kardeşim sence bunun sağ arka çamurluğunda ufak bi yamukluk vardır dimi? :)
sağolasın kardeşim daha iyileri senin olsun :) valla arkada var bi sıkıntı askere gitmeden bi gelin la eliniz alışsın alet edevata :D
Punto_Can
12/07/2011, 19:37
ramazan bayramında ankaradayım, ayarlayalım görüşelim kardeşim...
alet edevata gelince pek elimin yatkın olduğunu söyleyemem ama senin arabada alışırız be kardeşim :)
serkankucuk
12/07/2011, 19:39
ramazan bayramında ankaradayım, ayarlayalım görüşelim kardeşim...
alet edevata gelince pek elimin yatkın olduğunu söyleyemem ama senin arabada alışırız be kardeşim :)
bayramda sen geliyosun da e biz de gidiyoruz be kardeşim :) ama erken gelirsen veya geç dönersen görüşebiliriz...
canın sağolsun vura vura, kıra kıra öğrenirsin artık :)
serkankucuk
13/07/2011, 18:18
Linea'yla ilgili ilk gözlemleri ve Punto'yla arasındaki farkları yazayım azcık:
- Öncelikle süren kişinin aracın içinde gördüğü ve hükmettiği yerler nerdeyse birebir aynı, bu yüzden içinde bi yabancılık çekmedim. Göstergeleri farklı biraz o kadar :)
- Sürüş dinamikleri olarak düşünürsek, aracım 1.3 Multijet 90bg bu konuda da biraz hantal, ağır araba denmişti zaten, Punto'ya göre biraz hantal denebilir, Punto çok atik bi araçtı.
Fakat atik olmaması şunu sağlıyor diye düşünüyorum, gaza bastığınızda veya gazı bıraktığınızda araçta bi sarsılma, tekleme, ileri atlama olmuyor yani araç içindekileri sarsmıyor. Punto'daki atiklik hissi bu sebepten olabilir.
- Yolda gidişi Punto'ya göre çok daha konforlu, yüksek hızlarda içeri aldığı ses, çukurdan tümsekten geçerken hissedilen yumuşaklık, vites geçişlerinde sarsmama konularında daha başarılı. (Ayrıca bir araçtan beklediğim en önemli şeylerdir bunlar)
- Motor aynı gibi görülse de bazı değişiklikler var bence, ya yazılımsal ya da motorda değişiklik yapılmış sırf aracı yumuşatmak için. Belki de bu sebepten yakıtı da şehiriçinde biraz fazla gibime geldi, yalnız araç daha 15.000 km.de belki ilerde daha da azalır diye düşünüyorum.
- Arka diz mesafesi Punto'ya göre tabi ki fazla, fakat daha da fazla olabilirdi keşke o bagajı o kadar geniş tutmasalardı. Çünkü bagaj çok fazla derin, madem derin bari bagaj kapağı biraz daha büyük olaydı, derin yerlere ulaşmak kolay olurdu.
- Araç Punto'nun orijinal haline göre çok yüksekte duruyor, her ne kadar koltuğu en aşağıya indirsem de yukardayım artık. Punto'daki yere yakın hissini alamadığım için mecburen virajlarda yavaşlıyorum.
- Punto belki de ufak olduğundan öyle hissediyordum, manevra kabiliyeti yeterli diyordum fakat Linea'nın gerçekten manevra kabiliyeti düşük, bunu da evimin otoparkında çok rahatlıkla hissettim ilk girişimde...
şimdilik bu kadarı aklıma geldi, sorusu olan? :)
serkankucuk
14/07/2011, 09:53
https://img10.imageshack.us/img10/8936/img01121o.jpg (https://img10.imageshack.us/i/img01121o.jpg/)
https://img844.imageshack.us/img844/1513/img01131r.jpg (https://img844.imageshack.us/i/img01131r.jpg/)
https://img19.imageshack.us/img19/7986/img01171q.jpg (https://img19.imageshack.us/i/img01171q.jpg/)
SpyHunter33
14/07/2011, 11:41
vay vay vay. Ailemizin yeni yakışıklısı :D
alibozpinar
14/07/2011, 14:49
Genelde Ankara'da bulunan siyah 33 ST 733 plakalı Punto'mu geçtiğimiz haftasonu itibariyle satmış bulunuyorum. Bundan sonra Mersin.li hemşerilerim benden çok göreceklerdir... Sticker'ı duruyor hala...
Satılanın yerine de 2011 Linea Dynamic 1.3 Multijet geldi, bakalım nasıl olacak, Punto'ya göre çok daha rahat, konforlu bir araç diye düşünüyorum...
hayırlı olsun serkan. eee mod düşünüyormusun peki buna?
serkankucuk
14/07/2011, 14:51
teşekkür ederim hemşerim... bundan sonra pek fazla mod düşünmüyorum konforumun peşindeyim :)
ama görsel birkaç bişiler zamanla olacak tabi ki...
ortak hayırlıs olsun. geç gördüm ve şaşırdım. punto başkaydı bee :D sen hakikaten aile olma yolunda ilerliyosun. hadi hayırlısı bakalım :) kazasız belasız güle güle kullan kardeşim
serkankucuk
02/08/2011, 12:17
sağolasın kardeşim darısı senin başına (aile olma konusunda :) )
punto başka tabi ama linea'nın da rahatlığı başkaymış...
hayırlı olsun abi...Allah kaza bela vermesin...
serkankucuk
02/08/2011, 14:15
Sağolasın Serhat...
Hayırlı olsun,kazasız belasız..
hayırlı uğurlu olsun.. kazasız güzel günlerde kullan.. bende şu sıralar arabayı değiştiricem çok kararsızım.. lineamı yoksa yine gp mi diye..
serkankucuk
02/08/2011, 14:38
hayırlı uğurlu olsun.. kazasız güzel günlerde kullan.. bende şu sıralar arabayı değiştiricem çok kararsızım.. lineamı yoksa yine gp mi diye..
Sağolun... Bence Linea'ya bi binin, yolda gidişinin GP'den farklı olduğunu bi görün, içi de zaten aynı GP yani yabancılık çekmezsiniz :)