Orijinalini görmek için tıklayınız : Artık Bir Grande Puntom Yok !!! =S
2006 Mart ayında, sıfır km olarak, ilk gelen partiden aldığım 1,3 mj 75hp active new orleans mavisi aracımı bugün itibariyle sevgili servis müdürümüz müslüm "the altınyürek" kaymak abimize satmış bulunuyorum! :D:group000::D
ve 22 nisanda siparişini verip ;o günden beri sabırsızlıkla beklediğim VW Polo GTI 'ıma kısmetse Salı günü kavuşuyorum! :evet::evet::evet:
bilenler bilir..bilmeyenler için;
1.4 - 180 hp - DSG - beyaz - 4 kapı - panoramik cam tavan - 6.5" dokunmatik teyp + 6'lı cd-changer - bi-xenon paketi (led'li farlar) - cruise control - arka park sensörü - lastik basınç sensörü
puntomla aram gerek tüketim gerekse de sürüş zevki olarak o kadar iyiydi ki, ondan soğutacak hiçbir sorun yaşamadım Allaha şükür! :cool0000:
108.000 e gelmişti km.si ve bende de artık ufak ufak değişimler olmaya başlamıştı (sürüş karakteri anlamında):gunsmilie:
bir benzetmem var, neden bu arabayı aldığımı anlatmak için kullanıyorum:
grande puntom, köydeki en güzel eşşekti!
her yere, her yola geliyordu... bana mısın demiyordu! :)
...ama ben artık ata binmek, yaldır yaldır koşturmak istiyordum!
sözün özü, artık bir grande puntom yok...0-100'ü 6,9 sn olan bir alman atım var! :Ç
bu da tır'dan indiktan sonraki ilk pozları :)
https://img707.imageshack.us/img707/6797/imag0713e.jpg
https://img98.imageshack.us/img98/7272/imag0716.jpg
Müslüm abiyede sizede hayırlır olsun... Yanlız GTI çok fena duruyor :)
asukasan
08/07/2011, 17:20
allah kazasız belasız etsin inşallah, güzel günlerde kullanın, kardeşimde var biliyorum harika bir araç. nazar değmesin.
eexelanss
08/07/2011, 17:33
Hayırlı olsun gerçekten çok şık duruyor.. Özel değilse nekadara mal oldu..
Bu arada müslüm abim sanada hayırlı olsun dün yanındaydım ama hiç bahsetmedi
Ziyaretçi049
08/07/2011, 17:38
Hayırlı olsun her ikinizede
Performans ve konfor olarak çok çok üstün bir araç bizim araçlardan ama yakıt konusunda çok üzecektir seni Multijet'ten sonra eminim :D
Hiç yakmasa bile 8,5lt yakar bu araç oda 36krş felan off anam off :D
19krş nerdee 36krş nerde :)
her iki tarafada hayırlı olsun, puntomu almadan önceki hayalimdi, ayıptır sorması nedir aracın günahı :)
köydeki eşşek öylemi bak bu olmadı o eşşeği mumla arıyacaksın demedi deme , kaç kere nerede basacaksınki bu arabayı birde sen ortalama rekoru sahibi insan 4,2 4,3 yaktıran insan 2 ay sonra görrüm seni ;)
Hayırlı olsun kardeşim bi tur atayımmı :D :D
köydeki eşşek öylemi bak bu olmadı o eşşeği mumla arıyacaksın demedi deme , kaç kere nerede basacaksınki bu arabayı birde sen ortalama rekoru sahibi insan 4,2 4,3 yaktıran insan 2 ay sonra görrüm seni ;)
haha bu konuşmayı biryerden hatırlıyorum :D
ykaya1983
08/07/2011, 18:08
Hayırlı olsun aracınız.İnşaallah sorunsuz bir şekilde kullanırsınız.Fakat puntoya eşek polo ya at benzetmesi yapmanız biraz abes olmuş bence.Duyanda broadwaydan mercedese geçti bilecek.İki araçta b sınıfı ve konfor ve kalite bakımından birbirine yakın araçlar.Hatta iç mekan genişliği ve ferahlık bakımından punto daha iyidir.Tabi performans ayrı bir konu.Herhalde yeni araç almanın heyecanıyla böyle bir benzetme yaptınız.Ama seçiminiz de alıdğınız araçta güzel tabi.
Hayırlı olsun gerçekten çok şık duruyor.. Özel değilse nekadara mal oldu..
Bu arada müslüm abim sanada hayırlı olsun dün yanındaydım ama hiç bahsetmedi
her iki tarafada hayırlı olsun, puntomu almadan önceki hayalimdi, ayıptır sorması nedir aracın günahı :)
teşekkürler!
müslüm bu :)
karda yürür izini belli etmez ;)
bana maliyeti 50.000 TL :tongue00:
Hayırlı olsun her ikinizede
Performans ve konfor olarak çok çok üstün bir araç bizim araçlardan ama yakıt konusunda çok üzecektir seni Multijet'ten sonra eminim :D
Hiç yakmasa bile 8,5lt yakar bu araç oda 36krş felan off anam off :D
19krş nerdee 36krş nerde :)
mehmet iyi bilir beni!
doğal olarak vw forumlarına takılıyorum bir süredir ve bu aracı kullananların ortak dedikleri:
"sanki durabilirsen 7.0-7.5...kaşıntı tutma sıklığına göre 8.5-9.5 fiili kullanım verisi" diyorlar...tabi daha hepsinin rodajda olduğunu da hatırlatmak istiyorum! :)
ve açık olarak iddia ediyorum ki (mehmet de onaylayacaktır)
ben bu aracı (eğer sakin durabilirsem :siritma:..ama arada da milleti tokatlamak suretiyle) :Ç 6.8 ila 7.2 arasında tutarım!
Hayırlı olsun güzel makine.
teşekkürler!
müslüm bu :)
karda yürür izini belli etmez ;)
bana maliyeti 50.000 TL :tongue00:
mehmet iyi bilir beni!
doğal olarak vw forumlarına takılıyorum bir süredir ve bu aracı kullananların ortak dedikleri:
"sanki durabilirsen 7.0-7.5...kaşıntı tutma sıklığına göre 8.5-9.5 fiili kullanım verisi" diyorlar...tabi daha hepsinin rodajda olduğunu da hatırlatmak istiyorum! :)
ve açık olarak iddia ediyorum ki (mehmet de onaylayacaktır)
ben bu aracı (eğer sakin durabilirsem :siritma:..ama arada da milleti tokatlamak suretiyle) :Ç 6.8 ila 7.2 arasında tutarım!
bir buluşma düzenleyip bakalım abicim şu arabaya :)
Hayırlı olsun aracınız.İnşaallah sorunsuz bir şekilde kullanırsınız.Fakat puntoya eşek polo ya at benzetmesi yapmanız biraz abes olmuş bence.Duyanda broadwaydan mercedese geçti bilecek.İki araçta b sınıfı ve konfor ve kalite bakımından birbirine yakın araçlar.Hatta iç mekan genişliği ve ferahlık bakımından punto daha iyidir.Tabi performans ayrı bir konu.Herhalde yeni araç almanın heyecanıyla böyle bir benzetme yaptınız.Ama seçiminiz de alıdğınız araçta güzel tabi.
yoo..hiçte abes olmadı bence ve heyecandan dolayı da öyle söylemedim!
ayrıca, kalite-sınıf konularına hiç girmeyeceğim!
puntoma çok severek, değer vererek bindim!
ama sonuçta onu öyle kabul ettiğim için sevdim ve soğumadım (yoksa bende de normal bir kullanıcıyı soğutacak şeyler çıktı zamanında)!
ondan bir audi bir vw bir alfa romeo kalitesi beklemedim!
köy ortamında bir eşşeğin değeri (işlevi) ne ise; dizel bir grande puntonun değeri de o idi benim nazarımda!
benzetmeyi açmam gerekiyor anlaşılan!
..nasıl köy yollarında, patikalarda yarış atı işlevsiz-değersizken; ama bir eşşek son derece yararlı ve kullanışlı ise; eski ve yeni araçlarım arasındaki ayrımında aynı şekilde olduğu aşikardır!
yorumunuz için de teşekkür ederim.
muratx41
08/07/2011, 18:33
hayırlı olsun arkadasım yakıt konusuna gelince atı alan arpasınıda alır hesabınızı yapmıssınız mutlaka ALLAH kaza bela vermesin
ykaya1983
08/07/2011, 18:52
yoo..hiçte abes olmadı bence ve heyecandan dolayı da öyle söylemedim!
ayrıca, kalite-sınıf konularına hiç girmeyeceğim!
puntoma çok severek, değer vererek bindim!
ama sonuçta onu öyle kabul ettiğim için sevdim ve soğumadım (yoksa bende de normal bir kullanıcıyı soğutacak şeyler çıktı zamanında)!
ondan bir audi bir vw bir alfa romeo kalitesi beklemedim!
köy ortamında bir eşşeğin değeri (işlevi) ne ise; dizel bir grande puntonun değeri de o idi benim nazarımda!
benzetmeyi açmam gerekiyor anlaşılan!
..nasıl köy yollarında, patikalarda yarış atı işlevsiz-değersizken; ama bir eşşek son derece yararlı ve kullanışlı ise; eski ve yeni araçlarım arasındaki ayrımında aynı şekilde olduğu aşikardır!
yorumunuz için de teşekkür ederim.
Benzetmeyi açmanız gerçekten isabet olmuş.At denecekse 180 hp olduğu için denir yoksa dıesel ve diğer benzinli motor seçeneklerinin kullanıldığı bir polo at değildir.Ben de böyle söylediklerimi açıklığa kavuşturmuş olayım.
Benzetmeyi açmanız gerçekten isabet olmuş.At denecekse 180 hp olduğu için denir yoksa dıesel ve diğer benzinli motor seçeneklerinin kullanıldığı bir polo at değildir.Ben de böyle söylediklerimi açıklığa kavuşturmuş olayım.
e tabii, tutup da sadece volkswagen diye.. alman malı diye, 1.2 70 hp polo alsam; onun için bu benzetmeyi yapmazdım! :)
neyse, anlaştık ya, o yeter! :)
Mugen_punto
08/07/2011, 19:45
Eski bir Golf5 sahibi olarak hayırlı olsun diyorum. allah kaza bela vermesin.. yakıt,parça ve servis maliyetleri yüzünden punto evo ya geçtim.. inş. memnun kalırsınız...
bvulgari
08/07/2011, 19:57
Hayırlı olsun valla canavar alet. İnşallah bu tarz bir sporcu isteginiz geçici bir heves değildir ve uzun bir zaman keyifini çıkartırsınız..
Aracı aldıktan sonrada detaylı fotoları sürüş izlenimleri ve tabiki yakıt durumunu öğrenmek isterim.
Hayırlı olsun valla canavar alet. İnşallah bu tarz bir sporcu isteginiz geçici bir heves değildir ve uzun bir zaman keyifini çıkartırsınız..
Aracı aldıktan sonrada detaylı fotoları sürüş izlenimleri ve tabiki yakıt durumunu öğrenmek isterim.
teşekkür ederim,
teslim aldıktan sonra, ilk fırsatta paylaşıcam hem resimlerini hem de sürüş izlenimlerimi! :thumbup1:
Hayırlı ugurlu olsun.. Puntodan sonra yakıt tüketimi size bi hayli fazla gelecektir.. :)
StrawBeeRy
08/07/2011, 20:13
ahh abi ahh yapma bunu yaa çok güzel maşallah allah kaza bela ceza vermesin
Hayırlı ugurlu olsun.. Puntodan sonra yakıt tüketimi size bi hayli fazla gelecektir.. :)
punto da 5.2 - 5.5 lerde gezerken; şimdi 7+ klübünde olmak biraz sarsıcı olsada (insanoğlu bu.. neye alışmıyor, adapte olmuyor ki:) ) o güzel cümleyi kurabilmenin verdiği mutluluk herşeye bedel: YAKSIN..YAKSIN DA GİTSİN AMA! :):):)
ahh abi ahh yapma bunu yaa çok güzel maşallah allah kaza bela ceza vermesin
Daha iyisi senin olsun arkadaşım! :)
kazasız belasız inşallah, çok güzel duruyor maşallahı var güle güle kullanın :)
hayırlı olsun... kanıma giriyorsun :) bende severim kuvvetli arabayı fakat yakıt olayı bozuyor işi :( bende tam puntoyu verip nissan qashqai almayı düşünürken.
evrenarisoy
08/07/2011, 23:26
Hayırlı olsun, Allah kaza bela vermesin ama B sınıfı bir arabaya (50.000 TL.) çok vermişsin... Satarken çok kaybın olacağına eminim. Grande Punto (senin tabirinle eşeği) çok arayacaksın gibime geliyor.....
speedy_16
09/07/2011, 00:02
tsi bizzat ben kullanıyorum şuan için sehir dışı 80 90 km arası hızla giderkn rekorum 4.7 litre sehir içi sakin kullnımda (Bursa) 6.5 7.5 arası takılıyor basınca 8-10 lt kadar çıkıyor sehir içi kısa mesefede kullnımda motor ısınmadan durduğumuzda fazla yakıyor ama bütün araçlarda böle zaten
dizel araçtan sonra mutlaka bi fark olucaktr ama çok fazla deil
yakıt/performans anlmında çok iyi
siyahinci83
09/07/2011, 00:10
41 kere maşallah :) allah kaza bela vermesin çok güzel araba ;)
hsncck26
09/07/2011, 00:24
hocam öncelikle hayırlı olsun . yenı seçiminiz çok güzel olmuş. bence insan hayatı boyunca en az 1 kere yüksek hp li araç kullanmalı. ama şunu hatırlatayım aldıgınız gün hemen gaza asılmayın biraz dayanın :)))
Ben eminim yakit ortalaman 6 nin altinda olacaktir . Senin gibi sakin bir adam tobe basmaz , bir gun bir gezme sonrasi beni dukkana birakacakken gec kalmis olan ben sana bas gaza derken bu kadar gidiyor demistin ibre 60 taydi cildirma animdi :D
Gule gule kullan zannedersem seni gecmelerimin ocunu fena alacaksin yan yana takilmayalim bundan sonra:D
hayırlı olsun abi kazasız belasız bol basmalı az yakmalı :D:D
GünahsizSeytan
09/07/2011, 13:03
MAşallah cok gzll hayrlı olsn :) yakıtı falan boşvern yaktığı kadr gidecekte :))
1ocak2011
09/07/2011, 13:08
Hayırlı olsun, bunu alan yakıtıda düşünmez, Balıkesirde bir iş arkadaşımda İstanbuldan sipariş verdi oda gün sayıyor. Güle güle benzinliğe girin, güle güle çıkın ve gaza asılın...
Ziyaretçi049
09/07/2011, 13:32
Ben altında 180Hp bir araç ile 7lt yakıt ortalaması tutturacağına inanmıyorum, basarsın basarsın :D
Hiç kimse sakin kullanamazki o aracı çok zor bir marifettir o :D
hsncck26
09/07/2011, 14:06
Ben altında 180Hp bir araç ile 7lt yakıt ortalaması tutturacağına inanmıyorum, basarsın basarsın :D
kesinlikle
:weight1:
herkese çok teşekkür ediyorum!
MAşallah cok gzll hayrlı olsn :) yakıtı falan boşvern yaktığı kadr gidecekte :))
işte yaa..bende onu istiyorum artık!
bu yaşta bunu yapmasaydım, hiçbir zaman yapamazdım! :Ç
Hayırlı olsun, bunu alan yakıtıda düşünmez, Balıkesirde bir iş arkadaşımda İstanbuldan sipariş verdi oda gün sayıyor. Güle güle benzinliğe girin, güle güle çıkın ve gaza asılın...
2.5 ay bekledim yaa...
askerde bitti dedik şafak saymak ama bu meret bana yeniden şafak saydırdı resmen! :)
çaktırmayın ;) bana da öyle geliyor da..işte.. bir umuttur yaşatan insanı! :whistlin:
ERDEM1907
09/07/2011, 14:55
hayırlı uğurlu olsun Allah kaza bela vermesin.
hsncck26
09/07/2011, 15:25
hocam basın tabi aracınızla ama birazcık rodaj kısmında basmayın sadece :)
hem mjet i boşuna mı kullandınız ordaki tasarruflar bu araca :D
Oruç, hem senin hem de Müslüm adına çok sevindim. Her ikiniz için hayırlısı olsun. Kazasız, belasız güzel günlerde kullanın :)
Bu arada tur atma konusunda Mehmet'e katılıyorum :)
ibrahim06
27/07/2011, 04:05
geçen cuma müslüm beyin ordayken hem oruç beyle tanışmıştım hem de yeni arabasını görmüştüm. tekrar hayırlı olsun
Erdem Bozdağ
27/07/2011, 04:38
abi hayırlı olsun kazasız belasız
ben gti almana ayrıca çok sevindim çünkü asker dönüşü inşallah ben de bunun tıpkısının aynısında alcam :):) bu süreçte bol bol izlenim elde eder ve kardeşine de yol göstermiş olursun:):)
Bana göre en doğru kararı vermişsin,bu fiyata alınabilecek en güzel spor araç bence
serkankucuk
27/07/2011, 12:02
abi hayırlı olsun kazasız belasız
ben gti almana ayrıca çok sevindim çünkü asker dönüşü inşallah ben de bunun tıpkısının aynısında alcam :):) bu süreçte bol bol izlenim elde eder ve kardeşine de yol göstermiş olursun:):)
Bana göre en doğru kararı vermişsin,bu fiyata alınabilecek en güzel spor araç bence
goçum sen hele bi git-gel GTI II bile çıkarır VW :D
bu arada hayırlı uğurlu olsun benim de çok merak ettiğim bi araçtı ama 50.000TL de iyi paraymış yaa, umarım paranın hakkını verir...
Honor COOPER
27/07/2011, 18:14
Açıkçası gerçekten güzel araç almışsınız hayırlı olsun lakin ben kendi adıma düşük hacim yüksek beygir bir araç alacak olsaydım bu günki şartlarda;pazarlıkla 54000TL etiketi olan alfa kırmızısı,skydome li 1.4 170 hp lik guiletta ilk tercihim olurda dizayn+segment avantajından ötürü.DNA özelliği bile bir tercih kriteri bana göre.
Erdem Bozdağ
27/07/2011, 19:04
goçum sen hele bi git-gel GTI II bile çıkarır VW :D
bu arada hayırlı uğurlu olsun benim de çok merak ettiğim bi araçtı ama 50.000TL de iyi paraymış yaa, umarım paranın hakkını verir...
Genç bu konuyu kirletmemek adına seni şu konuya bekliyorum :)
https://forum.grandepuntotr.com/ser-kursu/29308-agustos-doneminde-askere-gidenler.html
Romeo_er2
28/07/2011, 01:23
oruç bey size bi rolling yakışır benimle artık =)
hayırlı uğurlu olsun:) çok araba beğenmem ama gercekten güzelmiş,isteyen herkese nasip olur inşallah