Orijinalini görmek için tıklayınız : çam ağacından araca damlayan reçene
arabanın her tarafı reçene olmuş :uhm00000:.. normal yıkamayla çıkmıyor..sıcak suyla kısmen çıkarabildim...
nette araştırdım gazyağı ,patates pasta cila, cola gibi tavsiyelerde bulunmuşlar ..malesef gazyağı bulamadım önce patates olmazsa colayla çıkarmayı deniycem ..
bu konularda tecrübesi olan varmı ?
Geçmiş olsun, benzinde silersenizde çıkar diye düşünüyorum... aracımdaki asfalt lekelerini o şekilde çıkartmıştım...
benzin ile silin, yada wurth veya sonax ın temizliyicileri var fiyatlarını bilmiyorum ama araştırıp bir tane alıp temizleyebilirsin, yada fazla para bayılıp temizleticeksiniz...
santiago
08/07/2011, 16:31
ben tabanway a götürüyorum benimde 2 kez oldu onlar sıcak sulu yıkamayla yaptılar bide bişey uyguladılra çıktı sadece 25 lira verdim
1ocak2011
08/07/2011, 16:32
Bencede profosyonel bir yıkama yardımı almak lazım...
tabi benzinle silin dedim bende ama her yer olduysa prof bir uygulama en mantıklısı arkadaşların yazdığı gibi...
Forumda daha önce de reçine probleminden bahsedilmişti de biri MEK (metil etil keton) tavsiye etmişti.
Ha, nereden nasıl temin edilir, ömründe MEK mi gördün derseniz, valla bilmiyorum kalmış işte aklımda.
Forumda daha önce de reçine probleminden bahsedilmişti de biri MEK (metil etil keton) tavsiye etmişti.
Ha, nereden nasıl temin edilir, ömründe MEK mi gördün derseniz, valla bilmiyorum kalmış işte aklımda.
MEK (metil etil keton) 'da iyi kalmış akılda valla :siritma:
arkadaşlar bu yazdıklarınız çıkarıyordur ama boyaya zarar verirmi acaba.
sezerism
09/07/2011, 20:38
sıcak su ile dene .
unreal123
09/07/2011, 21:31
adı tam aklıma gelmio da banada olmuştu şu bayanların ojeyi çıkartmak için kullandıkları şey işe yarıyor.
Dj Locness
09/07/2011, 21:34
adı tam aklıma gelmio da banada olmuştu şu bayanların ojeyi çıkartmak için kullandıkları şey işe yarıyor.
aseton mu :D hocam o boyayı yakar :D ne yaptın sen :D hele bide güneşin altında yaparsan :D
albay_alpay
10/07/2011, 16:07
en temizi gaz yağı yada benzinle silmektir hocam;tabi fazla uygularsanız boyayı incelteceğinizi de hatırlatalım...
Clay-Bar asla ve katta zarar vermz
Metil etil keton dediğiniz şey oje çıkartmakta kullanılan asetondur, ben böyle bir kuvvetli çözücüyü hiç tavsiye etmem, çünkü boyayı çözüp sökmese de zarar verir.
gazyağı bulamazsanız mazot da iş görür (ucuz mazot omasın :) ). Bunları kullandıktan sonra hemen şampuanlı suyla iyice yıkayın derim ben.
Tecrübe ile (hatta mantık ile) sabittir en ucuz yolu gazyağı veya mazot...boyayada zararı olmaz...pamuklu bezi ıslatın mazot ile ve girişin...kolay gelsin...
Genelde araçlarda ki zift lekelerini de mazotla çıkarırlar. ince ince yedirerek bu işlemi yapabilirsiniz. ardından hemen yıkamanız iyi olur. profesyonel bir firmaya giderek bu işlemi yaptırmanız daha daha uygun olur. biraz pahalıya malolabilir ama garantili uygulamalar yapıyorlar ve bin türlü sorunla karşılaştıkları için spesifik olarak ne yapmaları gerektiğini biliyorlardır. profesyonel firma derken her önüne gelen firmaya inanmamakta fayda var. kişisel olarak sonax filan gibi bir firmayı tercih edin derim...
önerileriniz için çok teşekkür ederim..bugün bulabilirsem gazyağı olmazsa mazot ile çıkarmayı deniycem..sonucu burdan yazarım
luleburgazli
13/07/2011, 14:58
aldığımda benim aracın üzerindede vardı reçineler lama şeklinde düz bir metal ile tam üstlerine gelecek şekilde tıklatarak diya tabir edeceğimiz şekilde vura vura reçineyi attırdım sonra minik minik bazı yerlerinde kaldı tıklamayla çıkmayanları parsta ile iyi ce silerek temizledim cillop oldu:D
gazyağı hiç bi yerde bulamadım..internetten "reçine zift çıkarıcı" diye bişey buldum..10 tl... alman malıymış..siparişi verdik bekliyoruz bakalım.
Sıcak su ile çıkarabilirsiniz. Sıcak su, güzel bir oto şampuanı ve temiz bir sünger ile kurtulursunuz bu işten.
ultraslan33
13/07/2011, 18:20
sonax kimyasal ve reçine temizleyiici var..