PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Aşk mı? Mantık mı?

egzo-evo
08/07/2011, 10:42
hani hep bahsedilir ya aşk evliliği mantık evliliği diye ::)

sizlerin araçlarınıza karar vermede en büyük faktör ne oldu:

aşk mı :sevgi: mantık mı :g0000000:

cck1
08/07/2011, 10:45
Bence bizim araçlarda ikiside mevcut...Hem AŞK...Hemde MANTIK...

JASMINE
08/07/2011, 10:49
Her ikisi birden.

Mantık olarak baktığında sınıfındaki bir çok araçtan daha konforlu, ekonomik ve performanslı.

Aşk olarak bakarsanda böyle bir güzellik başka nerede var ki? :D :D

Scottie
08/07/2011, 10:53
aşk... daha ağır bastı... aşık oldum arabama.. başka arabayı gözüm görmedi....

mantık olarakda sınıfında en iyi en ucuz araba....

GRDEDE
08/07/2011, 11:11
Öncelikle mantık... epey araştırma test muhakeme sonucu Bravo nun beklenti ve ihtiyaçlarıma uygun bir araç olduğuna emin olduktan sonra babasından istedim :)) Başlık,takı düğün ve diğer masraflar dahil 35.000 kayme virdim :D düğünü yaptık. Veee birlikte olduğumuz her an bizi biraz daha birbirimize bağladı....Onu çooook seviyorum... Allah kem gözlerden saklasın çok mutluyuz.:)) :))

Birkan61
08/07/2011, 11:17
Benim için aşk TRABZONSPOR'dur :D

JASMINE
08/07/2011, 11:22
Benim için aşk TRABZONSPOR'dur :D

O başka bir aşk.

Ama bende sadece bir aşk var o da sadece TS dersen o zaman mantık dahilinde mi almış oluyorsun? :) :)

krm1983
08/07/2011, 12:13
Mantıklı aşk :)

LorDracula
08/07/2011, 12:16
her ikiside, normalde fiata bakmadım araba almaya karar verdiğimde kia rio alıyordum ark dedi benzinli alma bide bak diye ark linea var puntoya baktım işte orda tutulmak vardıra skydome ve iç konsepti çok hoşuma gitti aldığım modeli görememiştim alırken ama blue&me olayıda fazladan güzel işlevi yüksek pişmandeğilim sadece 2 hafta sonra alsaymısım dedim aracı şimdi mtv ödiyecem :)

bvulgari
08/07/2011, 12:18
İlk seferinde aşk ön plandadır sonralarında mantık... Evlilikte de böyle sanırım.. İlk evliliği insanlar genelde aşk evliliği yapar sonrasında aksilikler olursa ve 1.ci evlilik biterse arkasındaki yada arkasındakiler mantık olur..

fawori
08/07/2011, 12:18
fiyat=performans

Birkan61
08/07/2011, 12:25
O başka bir aşk.

Ama bende sadece bir aşk var o da sadece TS dersen o zaman mantık dahilinde mi almış oluyorsun? :) :)

Ötekilerinden çok canım yandı be ablacım, bu aşk en azından karşılıksız seviyor. O beni bende onu. Evlenecek yaşa veya duruma gelene kadar mantıklı olanı budur diye düşünüyorum :)

opexturk
08/07/2011, 12:49
aşk tabi ki :) aşk daima mantığa hükmeder:D

muhammedçelik
08/07/2011, 13:03
İşim gereği Fiorino almayı düşünüyordum o niyetle Bayiye gittim ama...Evo'yu gördüm şoför mahalline geçtim sadece 2 dk göz gezdirdikten sonra pazarlığa oturdum ve aldım...Sanırım aşık oldum :) olaya mantık yönüyle yaklaşsaydım şimdi fiorinom vardı ama AŞK ağır bastı :D

izoci
08/07/2011, 13:11
Punto Candır AŞK'tır..

Moosty
08/07/2011, 13:15
Her ikisi de. ÖTV indiriminden 1 hafta önce eski arabayı satmıştım.

Bütçeme göre mantığım Palio diyordu.

Sonrasında ÖTV, Koç İndirimi, Koç Vakfı finans desteği vs. girince aşka gelip GP aldım.

xnode
08/07/2011, 13:17
Mantık tabii ki. Aşık olacaksak Bugatti'ye oluruz..

Ziyaretçi049
08/07/2011, 13:37
Mantık :)
Ben alabileceğim araçlar arasında Golf VI'ya aşığım :D

egzo-evo
08/07/2011, 14:25
arkadaşlar değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. kendi yorumumu yazmadan önce sizlerin ne düşündüğünü bilmek istedim açıkçası. az çok tahmin ettiğim gibi aşk ve ikiside seçeneği ağır basıyor.

bende az kalsın bir hata yapıyordum. şöyleki; kasım 2010 da ankara bayram ziyaretimizde eşimin yiğeni istanbuldan yeni aldığı citroen c3 le gelmiş. onlarla bir kaç yere gittik. zaten niyetimizde var olan yeni bir araba düşüncesi izmire döner dönmez soluğu citroen de almamıza sebep oldu. araba incelendi pazarlık yapıldı. ama sebebini bilemediğim birşeyler noksandı. eşim alalım çıkalım işte diyordu. bende evet desem o gün satın alacaktık. ama ben acele etmeyelim, diğer markaların hiçbirisine bakmadık, sonradan pişman olmayalım dedim noksan olan şeyin ne olduğunu hala bulamadığım düşüncelerimin arasında. mazda, honda, opel, ford, chevrolet, kia, hyundai, renault, peugeot, skoda, dacia, seat vs.vs...

nihayet fiat bayiindeydik. ve noksan olan şeyin ne olduğunu punto evo yu görünce anlamıştım. ister ilk görüşte aşk diyin, ister yıldırım aşkı diyin noksan olan şey AŞK tı. sade klasik spor çizgileri ön farları ve arasında parlak krom ön pancuru şeffaf arka lambaları döşemesi göstergeleri herşeyi tam istediğim şekilde bir aradaydı. bir broşür alıp özelliklerine bakarken diz hava yastığından tutun, yan perde hava yastığı esp asr msr hba msr hilholder cruise control yağmur sensörü gündüz sürüş farı ncap 5 yıldız... aradığım herşey var. diğerlerinin çoğunda opsiyon olarak bile seçemeyeceğin özellikler. fiyatı konuşmaya başladık sonra aşk mantıkla harmanlandı. döşeme özellikler renk derken 2010 sonu kampanyaları derken bir an önce kavuşma isteği sipariş yapma isteğimin önüne geçti.

beklemeye hakkında bilgi almaya devam ettim. bloglar youtube ve tabiki grandepuntotr.com o kadar çok şey öğrendimki sizlerden. aklımda hayalimde elimden broşür düşmüyor. sanırım satır satır ezberldim. biliyorum kısa bir süre değil ama bekleyişim mayıs 2011 e kadar sürdü. 22 mayıs pazar günü renk özellik güvenlik ekipmanlarıyla bizi bekleyen evoyla tanıştık. çarşamba günü pırıl pırıl parlamış bir şekilde teslim aldık. ben hala inanamıyordum. çoğu insan dönüp dönüp bakıyordu. kırmızı çokmu dikkat çekiyor acaba diye eşimle birbirimize bakıp gülüştük. çok güzel bir akşam ve hafta sonu geçirdik. hala çoğu zaman inip inip içinde oturuyorum, bakıyorum, temizliyorum. çok güzel bir duygu. çok iyi bir karar verdiğimi düşünüyorum. Allah herkese nesip etsin. biliyorum çok fazla şey yazdım ama heyecanımı ve mutluluğumu sizlerle paylaşmak istedim. ilginiz için teşekkür ederim :)

ultraslan33
08/07/2011, 14:27
aşk... daha ağır bastı... aşık oldum arabama.. başka arabayı gözüm görmedi....
aynen bende öyle puntomdan başka araba yok gözümde mükemmel tasarım her detayını seviyorum

tmac_fuat
08/07/2011, 16:08
öncelikle mantık ön planlardaydı, ama yavaş yavaş sevmeye başlıyoruz birbirimizi :D

Birkan61
08/07/2011, 18:43
Bu arada konuyla ilgili yorum yapacak olursak ;

BİZİMKİSİ MANTIKLI BİR AŞK HİKAYESİ.

İlk aracım siyah bir Grande Punto idi. Nitekim ilk aşkım :)

Eniştemin vasıtası ile izmitten tanıdığı olan bir galeriden ilk aracımı aldım.

Sportif duruşundan, sürüş zevkinden az yakıtından dolayı ona aşık oldum diyebilirim.

Mantık olarak baktığımız zamanda bu aracın piyasa değerinde bu donanımda daha tipli iyi sorunsuz araç yok denecek kadar.

O yüzden hem aşk hemde mantıktır Grande Punto.

1) 2006 1,3 Multijet 75 HP Active - 53 bin kilometrede almıştım. Boyası dahi yoktu, 21,000 TL ödemiştim. ( Takasa girmiştik, üste para ödeyerek )

Araç değiştirmek amacıyla gençliğinde verdiği ateşle satmıştım 18,500 TL'ye.

https://i52.tinypic.com/2u6hhzn.jpg

https://i51.tinypic.com/14m9t7p.jpg

2) 2006 1,3 Multijet 75 HP Active - 114 bin kilometrede aldım. Sadece sol kapısında ufak bir lokâl boyası vardı. Üzerinde ses sistemi vardı bass - anfi. 18,000 TL ödemiştim. Lastik ebatlarının büyük olması lastiğin çamurluğa sürtmesi nedeniyle aracımı 115,800 kilometrede satışa çıkarttım ve 20,000 TL'ye sattım.

https://i56.tinypic.com/29vme5y.jpg

https://i51.tinypic.com/2laty68.jpg

3) 2006 1,3 Multijet 90 HP Dynamic - 137 bin kilometrede aldım. Şuanda 144,893 kilometrede. Sol tarafta çiziklerden, kaputtada taş izlerinden boyası var. Üzerinde yaklaşık 1500 TL'lik ekstrası var. 18,900 TL'ye aldım. Dün aracım için kapora aldım 19,750 TL'ye satıyorum.

https://i55.tinypic.com/e7ebyu.jpg

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/250474_200850686627719_100001083671739_572892_3634 43_n.jpg

İçimdeki Grande Punto sevdasına lanet olsun :D

Birde dikkatimi çekti, İstanbul'dan hiç temiz Grande Punto bulamamışım elimdeki para ile. İlk aracımın 34 olmasına bakmayın, aracı izmitten aldım ve o araçta izmite zonguldaktan gelmişti. İlk plakasıda 67 TR 829 idi :)

Karadenizim iyi bakıyor Puntolarına :D

WiSTaRiA
08/07/2011, 19:20
Benim imzam engüzel cevap olur herhalde bu konuya :D:D

ozdem
09/07/2011, 01:39
tamamen duygusal... :D :D

murat17
09/07/2011, 01:53
Aşk=mantık 50=50 esıt

ozgurse
09/07/2011, 01:58
Bende araba almaya karar verdiğimde bir çok markaya baktım. Bunlar toyota yaris , ford fiesta , suzuki swift-sx4-splash , honda jazz , opel corsa , hyundai i20 , nissan micra . Hatta nissan micranın yeni kasasının siparişini veripte iptal etttirdim :)

Ama bir gün babam beni zorla fiat bayisine soktu. Ben ısrarla ne işimiz var baba fiat bayisinde istemiyorum dememe rağmen :) İçeri girdik ben isteksiz isteksiz bakınmaya başladım. Ama direk punto evo dikkatimi çekti. Bu arada babama belli etmiyorum beğendiğimi :o)

İçine geçtim oturdum . O ön konsolu , koltukları görünce dedim tamam bu arabayı alıcam :) Ama o anda yine çok fazla belli etmedim babama. Fiyat aldık ve çıktık. Eylül ayındaydık ama ben yıl sonu indirimlerini beklemeye karar verdim. Kasım sonunda zincirlikuyu birmot'a gittim. Aradığım özelliklerdeki evo yu sordum. Bursa fabrikanın otoparkında bir tane olduğunu söylediler. Ve o anda pazarlığı bitirip aracı aldım.

Kısacası benimki aşktı :)

ecosi26
09/07/2011, 08:52
Ben tesadüfen karşılaştım evo ile...reklamlarını görüyordum ama yakından hiç tanışmamıştık, karşılaşmamız tamamen bir tesadüf yumuşak hatları güler yüzlü bir ön konsol, oturunca öyle bir muhabbet ki (müzik sistemi) insanın tekrar kalkası gelmiyor acaip havalı saçlarını (sunroof) şöyle bir açtı mı rüzgarda püfür püfür, gözleri sürmeli (gündüz sürüş farları) monalisa gibi nereye dönerseniz oraya bakıyo (viraj içi aydınlatmaları) ve daha nice birden aklıma gelmeyen özellikleri aşk dolu bir mantık...

egzo-evo
09/07/2011, 09:36
arkadaşlar aşk önde gidiyor. ikiside dense bile önce aşk sonra mantık deniyor. bu çok güzel. çümkü gözüken o ki hepimiz arabalarımızı gerçekten ama gerçekten çok seviyoruz.

birkaN61 (https://forum.grandepuntotr.com/members/birkan61.html) İçimdeki Grande Punto sevdasına lanet olsun :D

~ éfulim ~

https://forum.grandepuntotr.com/images/icons/grande-punto-onursal-uye-yildiz-1.pngWiSTaRiAhttps://forum.grandepuntotr.com/images/icons/grande-punto-onursal-uye-yildiz-1.png (https://forum.grandepuntotr.com/members/wistaria.html) ......PuNTiŞLeRiN aŞKı BüYüK oLuR......
ORÇUN ÇABUK
GP HaSTaSı

ecosi26 (https://forum.grandepuntotr.com/members/ecosi26.html) ..monalisa gibi nereye dönerseniz oraya bakıyo (viraj içi aydınlatmaları)..
Osman D

ozgurse (https://forum.grandepuntotr.com/members/ozgurse.html) Kısacası benimki aşktı :) (hikayemiz birbirine benziyor bu arada)
Ozgur Seymenoglu

tüm arkadaşların birbirinden değerli yorumlarının ortak noktası olarak gördüğüm "aşk sevgi sevda" öğeleri. hep bu ortak payda da buluşuluyor.

fiat grubu William Shakespeare'nin "ruhumuz olmadan sadece birer makineyiz" sloganı alfa romeo giulietta ya uygulayarak hata yapmıştır. çünkü o ruh asıl bizlerde, bizim araçlarımızda var. ruhu ruh yapan yukarıda ortak paydada buluştuğumuz "aşk sevgi sevda" öğeleri değil midir? :)

sakinkaradas
09/07/2011, 11:28
bence mantık.zira puntolar aynı sınıf diger araçlara nazar daha çok donanıma sahip.ben bu yüzden 2 kez yine tercih ettim.tabi birde yakıt.

JASMINE
09/07/2011, 18:29
Ötekilerinden çok canım yandı be ablacım, bu aşk en azından karşılıksız seviyor. O beni bende onu. Evlenecek yaşa veya duruma gelene kadar mantıklı olanı budur diye düşünüyorum :)

Onları boşver. Dediğin gibi en az acı veren aşk bu :) :) Yok yokkk sonraki mesajlarından da anlıyoruz ki seninki tam bir aşk. Öyle olmasa 3.kez gp almazdın.

Ben GP almadan önce her yıl araba değiştirirdim. Bunu aldım yıl 2006.
Çok kez atak yaptım değiştireyim diye ama yapamadım. Çok seviyorum be ben Arizonamı :) :)

krm1983
09/07/2011, 18:54
Fiat araçları bağımlılık yapıyor :)

Mugen_punto
09/07/2011, 18:57
Bende mantık ve tamamen duygusal anlamda tercih ettim.. ufak tefek eksikler moral bozsada yavaş yavaş seviyorum evomu :)

LeoN48
09/07/2011, 19:11
Benim aşkım mantıklı kardeşim, ikisi arasında seçim yapmama gerek yok :D

aslanerh
10/07/2011, 01:25
Bence sadece mantık var. Aşık olduk diyenlerin elbette hepsi değil ama araç satın alırken verecekleri 10 bin TL si daha olsaydı, hayatta alırlar mıydı acaba gp ya da evoyu? bırakın yahu :)