Orijinalini görmek için tıklayınız : Trip A-B
sahankaya
03/07/2011, 21:01
Yol bilgisarındaki Trip A ve trip B verileri arasındaki fark nedir? (eğer varsa)
eexelanss
03/07/2011, 21:06
Herhangi bir fark yok ikiside aynı işlevi görüyor..
Ben mesela şehirler arası yolculuğa çıktığım zaman trib B yi sıfırlarım taki tekrar evime dönene kadar da dokunmam.. Ama yolculuk esnasında her seferinde depoyu fullediğimdede trib A yı sıfırlarım. Böylelikle Trib A ile bir depo benzinle nekadar gittiğimi görürüm Trib B ilede toplamda kaç km yol yaptığımı görürüm... Güzel düşünülmüş bir olay bence.
Herhangi bir fark yok ikiside aynı işlevi görüyor..
Ben mesela şehirler arası yolculuğa çıktığım zaman trib B yi sıfırlarım taki tekrar evime dönene kadar da dokunmam.. Ama yolculuk esnasında her seferinde depoyu fullediğimdede trib A yı sıfırlarım. Böylelikle Trib A ile bir depo benzinle nekadar gittiğimi görürüm Trib B ilede toplamda kaç km yol yaptığımı görürüm... Güzel düşünülmüş bir olay bence.
+1
kısaca 2 tane yol bilgisayarı :)
sahankaya
04/07/2011, 00:29
teşekkürler
Benim bildiğim kadarıyla iki farklı kullanıcının yaptığı km yi ayrı ayrı görebiliyorsunuz..Örneğin eşiniz ve siz ayrı ayrı km hesabı tutabilrirsiniz..
bulentunal
04/07/2011, 17:20
benim model trip a: aylık , trip b: 1 depo
trip a ile trip b değerleri aynı andamı değişiyor? Yani trip a daki ortalama tüketim diyelim 6.3, trip b demi 6.3 gösteriyor? Hiç dikkat etmediğim için sordum bunu?
Benim bildiğim kadarıyla iki farklı kullanıcının yaptığı km yi ayrı ayrı görebiliyorsunuz..Örneğin eşiniz ve siz ayrı ayrı km hesabı tutabilrirsiniz..
yanlış biliyorsunuz... örneğin ben arabayı ilk aldığım andan itibaren tripA yı hiç sıfırlamadım ve 6300 km yapmışım şimdiye kadar ve bu 6300 km ye ait bütün bilgiler burada saklı... ancak trip B yi her mazot alışımda sıfırlarım,ya da uzun yola çıktığımda sıfırlarım ki o depoyla kaç km yapmışım, ş.dışı kaç ortalama yapmışım,kaç km gitmişim vs. bilgileri alırım... yani ikisi de yol bilgisayarı...iki farklı veri tutmak için kullanılıyor...
trip a ile trip b değerleri aynı andamı değişiyor? Yani trip a daki ortalama tüketim diyelim 6.3, trip b demi 6.3 gösteriyor? Hiç dikkat etmediğim için sordum bunu?
tabiki hayır... benim trip A 6300 km yol yapıldığını ve ortalamamın 6 litre olduğunu gösterirken,tripB 275 km yol yapıldığını ve ortalamamın 3,8 litre olduğunu gösteriyor...çünkü dün uzun yol yapmıştım ve yapmadan önce trip B yi sıfırlamıştım...
yanlış biliyorsunuz... örneğin ben arabayı ilk aldığım andan itibaren tripA yı hiç sıfırlamadım ve 6300 km yapmışım şimdiye kadar ve bu 6300 km ye ait bütün bilgiler burada saklı... ancak trip B yi her mazot alışımda sıfırlarım,ya da uzun yola çıktığımda sıfırlarım ki o depoyla kaç km yapmışım, ş.dışı kaç ortalama yapmışım,kaç km gitmişim vs. bilgileri alırım... yani ikisi de yol bilgisayarı...iki farklı veri tutmak için kullanılıyor...
Ben de aynı yöntemi kullanıyorum.
sağolun arkadaşlar hiç böyle kullanmak aklıma gelmemişti. Artık böyle yapıcam bende güzel oldu bu bilgi, teşekkürler...
fatihhhh
11/07/2011, 12:04
trip B de asnlık yakıt tüketimi diye bir parametre yok, mantık olarak gerekte yok zaten.
blackhawk
11/07/2011, 14:17
Trip b ekstra bilgi zaten normalde trip a'yı kullanıyorsunuz. Ama belli mesafeler için sıfırlanıp kullanılabilir. Kullanmıyorsanız menüden kapatabilirsiniz de...
luleburgazli
13/07/2011, 14:54
bunlara çok takmamak gerekiyor ben de ilk aldığımda sürekli kontrol ediyordum. ama en sonunda radyoya getirdim çok nadir bakıyorum artık... hatta dün akşam baktım son olarak en son Trip A daki ortalama tüketim 5,9 du dün akşam baktım 5,1 e düşmüş ne kadar sevindim A yi hiç sıfırlamadım hatta A sanırım sıfırlanmıyor...
sadece_erhan
13/07/2011, 22:27
abi çok geri kalmışım ben trip a ve trip b mi! Bende niye bi tane var. hay allah, bi yardımcı olun beyler
bunlara çok takmamak gerekiyor ben de ilk aldığımda sürekli kontrol ediyordum. ama en sonunda radyoya getirdim çok nadir bakıyorum artık... hatta dün akşam baktım son olarak en son Trip A daki ortalama tüketim 5,9 du dün akşam baktım 5,1 e düşmüş ne kadar sevindim A yi hiç sıfırlamadım hatta A sanırım sıfırlanmıyor...
İkisi de ayrı ayrı sıfırlanabiliyor.
kifanhom
14/07/2011, 01:15
isterse trip c olsun
gaza bastın mı hepsi tavana vuruyorsa zaten salla gerisini :)
luleburgazli
15/07/2011, 20:26
abi çok geri kalmışım ben trip a ve trip b mi! Bende niye bi tane var. hay allah, bi yardımcı olun beyler
erhan ben çok iyi bilmemkle muhtemelen araç çalışmıyorken sol tarafta sislerin kontrol edildiği yerdeki menüden girdiğinde Trip B yi Aç / Kapa bi seçenek olabilir iye tahmin ediyorum....
erhan ben çok iyi bilmemkle muhtemelen araç çalışmıyorken sol tarafta sislerin kontrol edildiği yerdeki menüden girdiğinde Trip B yi Aç / Kapa bi seçenek olabilir iye tahmin ediyorum....
Aynen dediğiniz gibi Trip B yi oradan açabiliyoruz.
Birkan61
15/07/2011, 22:52
Aracınız active donanım olduğundan yok :)
Sizde TRIP KOMPLE BILDIRIM var :D
sadece_erhan
16/07/2011, 12:25
bize yakışanda komple bildirimdir abi :)
CesSpOoL
02/11/2011, 23:46
Benimde dikati mi çekti.. Trip A diye geziyor ama B ye geçmiyor anlamadım.. bi inip arabaya bakıcam şimdi : )
edit: gittim baktım, menude trip b veri kapalı konumdaymış : ) açtım oldu.. elim değmişken saati de geri aldım : )
bide eco drive kurdunmu tam çetele alırsınız...
en kullanışlı tarafı:
depoyu fullediniz a-b yi sıfırladınız yola çıktınız.belli süre sonra geçtiğiniz güzergahın km sini ve orada yaktığınız lt yi merak ettiniz.b yi sıfırlayıp km-ort.tük-zaman gibi değerlerden 2 şer tane görmüş olursunuz.
thesoulshaker
02/10/2013, 12:04
Trip B yi menüden açtım ve sıfırladım, menüden kapatsam Trip B veri kaydetmeye devam edermi acaba? yani çok kullanmayacağım(sıfırlamayacagım) için el altında durmasın, ama 1 sene sonra menüden açtığımda bana 1 senelik verileri verir mi acaba?
Trip B yi menüden açtım ve sıfırladım, menüden kapatsam Trip B veri kaydetmeye devam edermi acaba? yani çok kullanmayacağım(sıfırlamayacagım) için el altında durmasın, ama 1 sene sonra menüden açtığımda bana 1 senelik verileri verir mi acaba?
kendiniz deneyebilirsiniz 50 km yol yapın mesela sonra aktif yapın ve bakın ..
birkan benim aracım da active ve her ikisi de var,şu her şeyde activelerde yoktur mantığını bırakalım lütfen...
birkan benim aracım da active ve her ikisi de var,şu her şeyde activelerde yoktur mantığını bırakalım lütfen...
evet benimde 2011 active a da var b de
uzun süreli takip için B'nin kullanılması taraftarıyım. çünkü tripa anlık tüketim ekranındayken bile resetlenebiliyor. ben kısa süreli testlerde anlık tüketim ekranındayken uzun süreli basarak tripA yı direk sıfırlıyorum. B'yi ise depoyu fullemeden fullemeye resetliyorum (aklıma gelirse :) )
Yalnız şöyle bir sorun var ister A olsun ister B olsun 10.000 km yi geçince ortalama tüketim 50 lt gösteriyor ve mecburen sıfırlıyorsun... belki de arabam active ya ondandır:D
Yalnız şöyle bir sorun var ister A olsun ister B olsun 10.000 km yi geçince ortalama tüketim 50 lt gösteriyor ve mecburen sıfırlıyorsun... belki de arabam active ya ondandır:D
yeni model olduğundan dolayı sizinki farklı bir seri olabilir ama 2 satır yol bilgisayarı olan veya diğer bir deyiş ile her activlerde olmadığını biliyoruz. kaldıki emotion ve dynamiclerde olan bir çooooooooookkkkk donanımın activlerde olmadığını düşündüğümüz zaman bile bu durumun istisna olabileceğini görebiliyoruz.