PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : yol bilgisayarı hesaplamaları

phantomlord
03/07/2011, 00:35
Ben uzun yolda yol bilgisayarını yakıt tueketimini baya inceledim fakat bazı şeyler kafama takıldı şöyleki:

Arabayı boşa atınca 2.0 lt okuyorum, bu değer bi kere fazla rolantideki motor 2.0 litre yakmazki? Bunu hadi geçelim. arabayı yokuş aşağıda devir 3500de 6 ya atıp gazdan ayağımı çekiyorum bu durumda teorik olarak 0 a yakın bir değer çıkması lazımken gene 2.0 ??

Dolayısıyla malesefki yol bilgisayarının bu değerleri yanlış oldugunu düşünüyorum..

Mesela 2.0 motorlaru lagunada boşa atınca 1.2 okuyordum. Devir yüksekken ayagıma gazden çekince 0 olması gereken bence böyle.

Ve benim hesaplarıma göre yol bilgisayarının yaklaşık %30 fazlası LPG deki ortallama tüketimdir.

Du Hast
03/07/2011, 02:08
Ben uzun yolda yol bilgisayarını yakıt tueketimini baya inceledim fakat bazı şeyler kafama takıldı şöyleki:

Arabayı boşa atınca 2.0 lt okuyorum, bu değer bi kere fazla rolantideki motor 2.0 litre yakmazki? Bunu hadi geçelim. arabayı yokuş aşağıda devir 3500de 6 ya atıp gazdan ayağımı çekiyorum bu durumda teorik olarak 0 a yakın bir değer çıkması lazımken gene 2.0 ??

Dolayısıyla malesefki yol bilgisayarının bu değerleri yanlış oldugunu düşünüyorum..

Mesela 2.0 motorlaru lagunada boşa atınca 1.2 okuyordum. Devir yüksekken ayagıma gazden çekince 0 olması gereken bence böyle.

Ve benim hesaplarıma göre yol bilgisayarının yaklaşık %30 fazlası LPG deki ortallama tüketimdir.
fiat ın puntolarda ve muadili kullandığı araçlarda yol bilgisayarı yakıt tüketimi olarak 2.0 - 25 lt arasında gösterir. vites takılı ayak gazdan çekildiğinde devir 1800 d/d'dan yüksekse motor hiç yakıt yakmaz ancak yol bilgisayarı 2.0 lt / 100 km gösterir. aynı şekilde araç hareket halinde ancak vites takılı değilken yol bilgisayarı sapıtıp saçma sapan rakamlar gösterir. 1.3 multijet motor rolantide 0.6 lt gibi birşey yakıyor saatte.
araç hareketsizken rolantide olsun gaz verince olsun ekranda ---- gösteriyor.

GP COSKUN
03/07/2011, 02:50
https://forum.grandepuntotr.com/teknik-yardim/13302-yol-bilgisayari-detayli-rapor.html