Orijinalini görmek için tıklayınız : Sıfır punto evom boyalı çıktı önerileriniz.
testament
02/07/2011, 12:18
arkadaşlar öncelikle selamlar. ocak 2011 tarihinde sıfır almış olduğum punto evo 5K DYNAMIC Start & Stop 1.4 FIRE 77 HP DUALOGIC marka aracımın tavanında lekeler oluştuğu için başka bir markanın, büyük bir servisinde çalışan arkadaşıma götürdüm. aracımın boya ölçümlerini yaptıktan sonra aracın tavanının boya görmüş olduğunu söyledi. sizden ricam nasıl bir yol izlemem konusunda bana yardımcı olmanız. şimdiden herkeze teşekkürler.
arabayı aldığın servisin önüne at raporu..
testament
02/07/2011, 12:31
zaten arabayı aldığım bayidede servis var o yüzden çamur yapmasınlar diye ilk önce arkadaşımın servisine götürdüm.
AlemCi_SeRSeRi
02/07/2011, 12:31
Aldığın Bayiyle Görüş Aracın Geri İadesini Talep Et Yada Aracın Fiyatının %10-%15 gibi bir rakamının iadesini talep et hasar durumuna göre tabikide veya sağlam bir avukatla ver mahkemeye maddi manevi tazminat davası aç ama önce sana tavsiyem sanayi bakanlığına veya tüketici derneklerine gidip bu konuyu paylaş
önce gidip bayiyle aracı almaları için görüşün...olmazsa bir avukatla bastırın ama aldığınızda boyalı olduğunu kanıtlamanız zor...birde bayinin adını yazında herkes ona göre davransın...
testament
02/07/2011, 12:34
arkadaşıma götürdüğüm için elimde yazılı bir rapor yok ayrıca arkadaşım kia servisinde çalışıyor aldığım yerin servisinden önce başka bir fiat servisine götürsem daha iyi olurmu sizce.
elinde patlar bişey çıkmaz bndan bence geçmiş olsun
AlemCi_SeRSeRi
02/07/2011, 12:49
Hocam Tak Beline 14 lüyü Git Bayi Sahibinin Karşısına Otur Bak Kardeş De Yıllarca Çalıştım Alın Terim Şu Araba Gecemi Gündüzüme Kattım Bu Arabayı Aldım...Ya Benim Paramı Geri Verin Ya Bu Arabayı Değiştirin...Benim Kaybetçek Bişeyim Yok De İstersen Abi Birlikte Gidelim Konuşalım Yardımcı Olurum...Hangi Bayi..
testament
02/07/2011, 12:56
dostum olay netlik kazanmadan bayi ismi vermek istemiyorum. bayinin tavrını gördükten sonra ismini yazacağımdan emin olabilirsin. ilgine çok teşekkür ederim.
gecmıs olsun bızımde basımızdan boyle bı olay gectı sıfır ford fıesta aldık araba 2 yerden boyalı cıktı mahkemeye falan verdık ama bı sonuc daha alamadık. bayı ustelık arabayı kabul etmedı.
testament
02/07/2011, 13:03
bende olumlu bir sonuç çıkacağını düşünmüyorum ama tabiki yasal yollara başvuracağım.
ibrahim06
02/07/2011, 13:23
Demon adlı üyemiz de böyle bir sorunla karşılaşmıştı
speedy_16
02/07/2011, 13:52
önce bayiye sonra fiatın müşteri hizmetlerine hala sonuç yoksa mahkemeye başvuru yap görünmez kusur olduğu için tüketici haklarına göre itraz etme hakkın war.
06kaymak
02/07/2011, 13:56
mikron kalınlığı ne çıktı aracınızda...?
tempesty nickli Bora abimin başına böyle bişey gelmişti mahkeme yoluyula değer kaybı kadar parayı almıştı.
testament
02/07/2011, 14:57
kaputta kapılarda 100 mikron tavanda 150 mikron çıkıyor.
gorkem kaan
02/07/2011, 15:08
aynı olay benim bi arkadaşın başına gelmişti yine tavanda boya varmış bayi aracı geri almayı kabul etmiyor iş mahkemelik avukatlık oldugunda bayinin arayıp gelin anlaşalım demesi şaşırtıcı , 2 bin lira gibi bi ödeme yapmış bayi bizimkilerde kabul etmiş ardındanda arabayı satmışlar hemen
Bir fiat bayisi çalışanı satış temsilcisi olarak Bursa fabrikaya eğitime gittiğimde bu tarz sorunlarda neler yapabileceğimizi sormuştum.. Eğitmenimizin dediği tek şey yasal olan boya kalınlığı maksimum 350 micron eğer ki aracınızda 350 micron üstü bir boya kalınlığı çıksa idi yasal hakkınızı bayiyle muhattap olmadan çözebilirdiniz... Eğer ki aracı alırken bayi size bununla bilgi vermediyse bu durumda hakkınızı bayiden başka kimseden isteyemezsiniz boya da atma varsa eğer yine bayi ile konuştuktuktan sonra sonuca varamazsanız şikayetinizi tofaşa bildirebilirsiniz... Sonuç itibariyle boyanmış olsa bile size bildirmeleri, bildirmeseler bile o boyanın kabarmaması gerekirdi....
Ben aracımı almadan önce baya arastrmıstm hem sıfır hem 2. el için. Bildiğim kadarıyla aldığınız sıfır arac boyalı ise 1 ay içerisinde anlamıs olup götürmeniz gerekiyor.Yani Ocakta aldığınız arac için terslik yapabilirler.Bu tip olaylar oluyormus maalesef.Bayiler yolda olusan olaylarda boyayıp tekrar satıyormus.Bu tip olayı cok duydum.Ama dediğim gibi 1 ay içinde araca baktırıp götürmeniz gerekiyor.Umarım halledebilirsiniz.Bu yapılan hiç hoş ve etik değil..
aynısı benim bi arkadaşımın başına geldi sağ kapı kolları üzerinde boya kalınlığı fazla çıktı ama sonuçta bişey olmadı. bana boya kalınlığı 140 ile 180 arası demişlerdi siz 100 diyosunuz biraz az değilmi?
Muhtemelen sizi bu araçlarda fabrikasyon olarak farklı mikron ölçüleri çıkabilir diye kandırmaya çalışacaklardır. Yarın öbür gün aracınızı satmaya götürdüğünüzde bu parça boyalı ve siz boyatmışsınızdır diye utanmadan birde iftira atarlar. Peşini bırakmayın. Mahkemeye verin. Hakkınızı arayın.
Fiat' dan çok duyuyoruz bu tip olayları.
Önce bayi ile görüş. Olayı çözmelerini iste. Zararını tazmin etmeye çalış. Yok olmuyorsa avukatını devreye sok tüketici mahkemesine dava aç. Senin olayına tüketici mahkemesi bakar. Ve kazanırsında.
Bir fiat bayisi çalışanı satış temsilcisi olarak Bursa fabrikaya eğitime gittiğimde bu tarz sorunlarda neler yapabileceğimizi sormuştum.. Eğitmenimizin dediği tek şey yasal olan boya kalınlığı maksimum 350 micron eğer ki aracınızda 350 micron üstü bir boya kalınlığı çıksa idi yasal hakkınızı bayiyle muhattap olmadan çözebilirdiniz... Eğer ki aracı alırken bayi size bununla bilgi vermediyse bu durumda hakkınızı bayiden başka kimseden isteyemezsiniz boya da atma varsa eğer yine bayi ile konuştuktuktan sonra sonuca varamazsanız şikayetinizi tofaşa bildirebilirsiniz... Sonuç itibariyle boyanmış olsa bile size bildirmeleri, bildirmeseler bile o boyanın kabarmaması gerekirdi....
350 micron boya kalınlığı olmaz. Bu tamamen kandırmacadan ibaret. Neden o zaman benim aracıma iki ayrı servis boyasız raporu verdi. Sonra satmaya gittiğimde aynı servis araca boyalı raporu verdi. Fiat' dan adamları geldi oda micron kalınlığını ölçüp araca boyalı damgası vurdu. Hemde bana sen boyatmışsın diye iftira attılar.
Fabrikasyon boya genelde 100 - 120 mikron oluyor. Gerisi boyanmış oluyor malesef veya boyanmış muamalesi görüyor bizzat Fiat ve servisleri tarafından. Hangi firmada görülmüş allah aşkına 350 mikron boya kalınlığı. 350 mikron boya kalınlığı çoğunlukla bal gibide macunu yemiş oluyor.
Benim ağzım yandı Fiat' dan bu konuda. Toyota aracımı sıfır alırken servislerinden boya ölçüm cihazını istedim. Aracın her yerini teslim almadan ölçtüm öyle aldım. Sağolsun onlarda gereken tüm şeffaflığı gösterdiler. Aynısı Fiat Bayisinden isteyin bakalım.
Resmen sahtekarlık akıyor ya. Bu kadar olmaz. İşlem görmüş bir aracı sıfır diye satan sahtekardır, ********dir, ahlaksızdır, namussuzdur, haysiyetsizdir, onursuzdur!
ben orjinal 350 micron gibi birşey söylemedim 140 microna kadar orjinal boyasıdır... Örnek vermek gerekirse sıfır aracı almadan önce kaza yaptı ve boyandı siz aracı teslim aldınız ve bunun hakkında bilginiz yok yasal işleme sunulması için boyandıktan sonraki halinin 350 micronu geçmesi gerekir ki... Dava açıp sonuçlandırabilesiniz...
ben orjinal 350 micron gibi birşey söylemedim 140 microna kadar orjinal boyasıdır... Örnek vermek gerekirse sıfır aracı almadan önce kaza yaptı ve boyandı siz aracı teslim aldınız ve bunun hakkında bilginiz yok yasal işleme sunulması için boyandıktan sonraki halinin 350 micronu geçmesi gerekir ki... Dava açıp sonuçlandırabilesiniz...
ole sacmalıkmı olr ya.250 mikron boyalı ama dava acamıcam.Nasl iş o ole..
bvulgari
02/07/2011, 19:03
Arkadaşım araç boyandıysa boyanmıştır..o mikronu bu mikronu olmaz böyle işlerin..Sıfır arabanın başına yolda bişey geliyo diye boyayıp müşteriye sıfır diye veriliyorsa mikron hesabı yapılmaz bu saatten sonra..100-120 yada senin demenle 140 nerde 350 nerde..İsterse en kral şekilde boyansın adam sıfır fabrika çıkışı araç alıyorum diye veriyor o kadar parayı.Sen böyle bir insana tavanı boyalı arabayı veremezsin isterse hiç mikronu olmasın.
Senin demenden de ben o gittigin eğitimde işin dürüstlüğünü ve şeffaflığını değilde sanki müşteri böyle gelirse şu şekilde cevap verirsin geçiştirmek için tarzı bilgiler verildiğini düşünmeye başlıyorum ister istemez.
Arkadaşım araç boyandıysa boyanmıştır..o mikronu bu mikronu olmaz böyle işlerin..Sıfır arabanın başına yolda bişey geliyo diye boyayıp müşteriye sıfır diye veriliyorsa mikron hesabı yapılmaz bu saatten sonra..100-120 yada senin demenle 140 nerde 350 nerde..İsterse en kral şekilde boyansın adam sıfır fabrika çıkışı araç alıyorum diye veriyor o kadar parayı.Sen böyle bir insana tavanı boyalı arabayı veremezsin isterse hiç mikronu olmasın.
Senin demenden de ben o gittigin eğitimde işin dürüstlüğünü ve şeffaflığını değilde sanki müşteri böyle gelirse şu şekilde cevap verirsin geçiştirmek için tarzı bilgiler verildiğini düşünmeye başlıyorum ister istemez.
+1 Aynen Katılıyorum ;)
bvulgari
02/07/2011, 19:31
Burada arkadaşımızın iyi niyeti söz konusudur.Fiat bayisine güvenmiş ve sıfır aracını teslim almıştır ve bu güvene istinaden bildirilen birşey olmaması ile beraber araçta kusur aramamıştır. Fakat geçen 5 yada 6 ay içinde tavanda boyanın atması yada kalkması vs. gibi herhangi bir problem görmesi durumunda arkadaşına gitmiş ve parçanın boyalı olduğunu anlamıştır..Benim bu olaydan anladığım budur.
Burada senin hocanın verdiği cevabın yada servisin aracı kabul etmemesinin bir alakası yoktur.Hatta tek muhattabın yetkisi servis olduğunu söylemen tamamen yanlıştır. Hertürlü hukuki merci ve FIAT adı altındaki yetkili tüm birimler konunun muhatabıdır.Sadece olayın bu tarz mercilere taşınmaması için ilk sorumluluk aracın alındığı bayi ye aittir.Aksi taktirde arkadaşın muhatabı çoktur.
Bu kadar gerginlik yaratcak birşey yok. Yorum yapmam olur biter Burda ben ne fiat ı nede bayiyi savunuyorum.. Sadece yarın muhattap olacağı insanların ona vereceği cevabı dile getiriyorum.. O eğitimde bu cevabı aldığımda bende çok sinirlenmiştim nasıl yaparız böyle birşeyi diye ama burda beni günah keçisi ilan ettiniz. Teşekkür ederim İyi forumlar... Başına bu iş gelen arkadaşım sanada geçmiş olsun... Umarım arkadaşların dediği gibi bir sonuç yakalayabilirsin....
Bu kadar gerginlik yaratcak birşey yok. Yorum yapmam olur biter Burda ben ne fiat ı nede bayiyi savunuyorum.. Sadece yarın muhattap olacağı insanların ona vereceği cevabı dile getiriyorum.. O eğitimde bu cevabı aldığımda bende çok sinirlenmiştim nasıl yaparız böyle birşeyi diye ama burda beni günah keçisi ilan ettiniz. Teşekkür ederim İyi forumlar... Başına bu iş gelen arkadaşım sanada geçmiş olsun... Umarım arkadaşların dediği gibi bir sonuç yakalayabilirsin....
Bekircim alınma sen arkadaşların itirazı sana değil fiat bayilerine..arkadaşların gerçekten bun konuda canı yanmış ondan kaynaklanıyor yoksa olayın seninle alakası yok kardeşim sen herzaman açık yüreklilikle yorumunu ve bilgilerini bizlerle paylaşabilirsin..bende duymuştum fabrikadan hafif kusurlu çıkan yada tırda başına birşeyler gelen araçların boyanarak müşteriye satıldığını..marka ismi vermeyeyim bir arkadaşım ünlü bir firmanın il sorumlusu o anlatmıştı fakat müşteriye biz söylüyoruz demişti ve onun için 4-5 lira ucuza veriyoruz demişti..
Bekircim alınma sen arkadaşların itirazı sana değil fiat bayilerine..arkadaşların gerçekten bun konuda canı yanmış ondan kaynaklanıyor yoksa olayın seninle alakası yok kardeşim sen herzaman açık yüreklilikle yorumunu ve bilgilerini bizlerle paylaşabilirsin..bende duymuştum fabrikadan hafif kusurlu çıkan yada tırda başına birşeyler gelen araçların boyanarak müşteriye satıldığını..marka ismi vermeyeyim bir arkadaşım ünlü bir firmanın il sorumlusu o anlatmıştı fakat müşteriye biz söylüyoruz demişti ve onun için 4-5 lira ucuza veriyoruz demişti..
Evet olması gereken o bazı aksesuar,kasko,bakım,boya koruma ikramları yada araçta bayinin yapabileceği limitlerden daha fazlası indirim yapılarak satış gerçekleştirilebilir.. Aracın hasarlı olduğu müşteriye söylenir ya kabul eder ya kabul etmez... Benim arkadaşımın da başına geldi hemde çok büyük bir firmada araç değişim talebi kalemine Fiat markası için bakan tek insan var. Umarım istenilen sonuç alınır bende öyle olsun isterim... Ama ben bildiklerimi ve duyduklarımı söyledim...
bvulgari
02/07/2011, 21:51
Evet olması gereken o bazı aksesuar,kasko,bakım,boya koruma ikramları yada araçta bayinin yapabileceği limitlerden daha fazlası indirim yapılarak satış gerçekleştirilebilir.. Aracın hasarlı olduğu müşteriye söylenir ya kabul eder ya kabul etmez... Benim arkadaşımın da başına geldi hemde çok büyük bir firmada araç değişim talebi kalemine Fiat markası için bakan tek insan var. Umarım istenilen sonuç alınır bende öyle olsun isterim... Ama ben bildiklerimi ve duyduklarımı söyledim...
Tabiki fiat çalışanı olarak istenilen sonucun müşteri lehine sonuçlanmasını isteyebilirsin, buna benim de bir şüphem yok.
Araç değişim talebine fiat markasında tek kişinin bakması yada 100 kişinin bakması birşey değiştirmeyecektir.Ortada hukuksal haklar var. Eğer müşteri ben kasko,boya koruma, bakım vs hediyelerinizi istemiyorum alın aracınızı bana paramı verin yada yeni bir araç verin deme hakkına sahiptir ve bunu isterse gerçekleştirir..FIAT ta bunu bildiği için bu hediyeleri yada jest leri teklif etmektedir.
Ayrıca yazdıklarımı yanlış anlama lütfen sen nasıl fikrini anlatıyosan bende kendi fikrimi yazıyorum.
phantomlord
02/07/2011, 23:54
sıfır arabada boya cıkması gercekten cok gıcık bir durum..
Bolu_Beyi
03/07/2011, 01:55
Buna yakın bir durum bir arkadaşımdada oldu. Albea aldı sıfır aracın sağ 2 kapısı boyalı çıktı. Fakat şöyle bir durum vardı Albea'yı o dönem diğer bayilerin fiyatlarından ucuza almıştık. Sizde'de aynı durum oldumu ? Daha sonra Fiat bayisine söylediğimizde aracın taşıma sırasında sürttüğü ve boyandığı bunun için piyasasının 1 2 milyar altında verdiklerini ve bunu bize söylediklerini savunuyorlar :) Tamamen bir oyun kurgu Allah kolaylık versin, Tavan önemli bir bölge...
speedy_16
03/07/2011, 02:04
Buna yakın bir durum bir arkadaşımdada oldu. Albea aldı sıfır aracın sağ 2 kapısı boyalı çıktı. Fakat şöyle bir durum vardı Albea'yı o dönem diğer bayilerin fiyatlarından ucuza almıştık. Sizde'de aynı durum oldumu ? Daha sonra Fiat bayisine söylediğimizde aracın taşıma sırasında sürttüğü ve boyandığı bunun için piyasasının 1 2 milyar altında verdiklerini ve bunu bize söylediklerini savunuyorlar :) Tamamen bir oyun kurgu Allah kolaylık versin, Tavan önemli bir bölge...
ucuza vermiş olsalar bile hatta yarı fiyatınada verseler sonnuç itibariyle size o konuda bilgi verilmesi lazım zaten araç 22 liraydı ben 21 e verdim daha ne istiyosun gibisinden tavır olamaz güzelce anlatılır satış yapılmadan araçların piyasa fiyatı 22 liradır ama dilerseniz böle aracım war şöle kusuru var İSTERSENİZ bunu daha ucuza neyse artık parası verebileci sölenir alıcı razıysa alır.
Bolu_Beyi
03/07/2011, 02:20
Aynen adaş...
Sana lafımız yok. Sen aslında birçok kişinin söylemeyeceği birşeyi burada açıklamışsın. Buda zaten mantıklarını ortaya koyuyor.
Bizde bu gerçekleri yaşayarak öğrendik zaten. Üzerinize alınmayın.
Sıfır araç alırken mutlaka boyasını ölçün, ölçtürün öyle alın. Sonra ihale alıcıda kalmasın. Çünkü yasal hakkızını arasanız ve kazansanız dahi o süreçteki moral bozukluğu, araçtan soğumak, paranla rezil olmak insanın canını sıkar.
Bir bayi bu tür bir olay yaşamış aracı satarken müşterisine dürüstçe anlatmak zorundadır. Onun dışındaki herşey müşteriyi kandırmaktan başkada birşey değil. Ama şu bir gerçektir ki bu işin başı buna müsaade etmese ve yaptırım uygulasaydı insanların bu tip şikayetleride olmazdı. Balık baştan kokar diye bir laf var o gerçektir.
lionT-JET
03/07/2011, 11:55
oncelıkle gecmıs olsun.yanlız boya kalınlıgının yuksek cıkması aracı aldıgınız bayıde boyandıgı anlamına gelmemelı.cunku araclar uretım hattında ıken bır sorun cıkarsa 2.kez parca veya kısmı olarak boyama ıslemıne tabı tutulabılıyor.orneklerı maalesef cok.bır musterımın luks aracını sıfırı ıle degıstırmek ıstedıgınde bayı komple boyalı dedı,olurmu oyle sey denıldı,sıfır sızden alınma bır arac vs.derken sası numarasından aracın fabrıkada ıken 2.kez boyanma ıslemıne tabı tutuldugu ogrenılmıs.bayıde araca boyasız raporunu vermıs ve guncel ıkıncı el degerınden takasa almıs.eger bayıde bır tanıdıgınız varsa aracın fabrıkada ımalat surecınde basına bır sey gelmısse ogrenebılırsınız.dıger turlude bayıde basına bırsey gelmısse hakkınızı mahkeme yoluyla arayabılırsınız.tekrar gecmıs olsun..
lawyer8386
03/07/2011, 12:18
ayıplı ifa nedeniyle dava açabilirsiniz..aracı ayıpsızıyla değiştirme, aynen iade gibi taleplerde bulunabilirsiniz açacağınız bu davada. dava 2 yıl sürsede 2 yıl sonra aracınız yenisiyle değiştirilecektir..
AlemCi_SeRSeRi
03/07/2011, 15:00
350 mikron diye bi yasal sınır olamaz orjinal boya makinada kalite avrupa arabalarda 80 le başlar genelde 120 ye kadardır 120-180 arası boyalıdır 250 ye kadarda macun olabilir dediğiniz gibi 350 mikron ve üstü için arabaya okadar çok macun atılması lazımki macunlu bölgeye elinle vursan çatlar asla esnemez ki günümüzde okadar macun atıp düzeltecek profesyonel kaportacılar mevcut değil düzelteceklerde öyle para istiyorki vatandaş gidip parçanın sıfırını alıp boyatır..ama şöyle bir ihtimal var bunuda unutmayalım bu araçlar italyadan geliyor ne malum orda bir iş gelmediği başına
makine mühendisleri odasında bilirkişi raporu alınabilir...
Aynısı benim başıma gelmişti. 0 aldığım araç, takas için gittiğimde ön kaputunun boyalı olduğunu ve değerinin 2.000 TL altında alınacağını söylemişlerdi. Bunun üzerine aracı aldığım bayiye gittim. Onlar normal piyasa değerinde aracı benden satınaldılar. Fabrika da bazı parçaların iki kez boyandığını söylediler sorun bundan kaynaklanıyormuş. Zararım olmadığı için konuyu fazla uzatmadım.
cetin desouza
04/07/2011, 14:34
geçmiş olsun...ben aracınızda boya olduğunu düşünmüyorum...bugün cihazla istediğiniz sıfır araca bakın farklı değerler alabilirsiniz...bildiğim kadarıyla tavan dediğiniz 150 mikron zaten sıfır boya değerleri aralığına giriyor...ben aracınızda boya olduğunu düşünmüyorum...
SKELETER
04/07/2011, 16:01
Tüketici mahkemesinde dava açacaksınız. Yanlız zaman kaybetmeyin hakkınız yanabilir. Biran önce bir avukata başvurun. Dava ise bulunduğunuz ile göre 2 yıldan önce bitmez...
ultraslan33
04/07/2011, 16:32
selamlar.
öncelikle mağduriyetin için üzgün olduğumu söylemek isterim...ben aracı alırken de mikron yoğunluğu çıkmıştı..ama senin ki sanırım biraz farklı. mahkemeye versen bile mahkemelik araç kullanılamaz...yeddiemine çekerler taa ki mahkeme sonuçlanana kadar bildiğim kadarıyla. bazen araç ilk üretim bandında boya tabancası fazla püskürtme yapabiliyormuş acaba bu tarz bişi olmasın??bence iyi araştır...
ultraslan33
04/07/2011, 16:33
geçmiş olsun...ben aracınızda boya olduğunu düşünmüyorum...bugün cihazla istediğiniz sıfır araca bakın farklı değerler alabilirsiniz...bildiğim kadarıyla tavan dediğiniz 150 mikron zaten sıfır boya değerleri aralığına giriyor...ben aracınızda boya olduğunu düşünmüyorum...
aynen bende öyle
Mahkeme sürecinden sakın korkmayın düzgün bir avukat ile ve gerçekten böyle bir sorun var ise rahatlıkla kazanırsınız. ben GP'mi (Eski) Şanzıman arızasından dolayı mahkemeye verdim 1,5 senede kazandım para iadesi ve aracı kullanamadığım heray için yasal faiz aldım. süreçler kesinlikle göz korkutmasın öncesinde siz bir başka fiat bayine gidip aracı kontroler ettirin boya kontrollünde araç temizliğine dikkat edin derim.
SKELETER
04/07/2011, 19:55
Arkadaşlar yanlış bilgi vermeyin lütfen. Aracı yediemin'e çekmezler. Mahkeme sürecinde araç sizde kalır ve kullanmaya devam edersiniz. Araç üzerinde bilirkişi incelemesi yapılacaktır. Sadece bilirkişi incelemesi yapılırken bilirkişi aracın bir kaç günlüğüne kendisinde kalmasını isteyebilir o kadar.
Ayrıca ben ne araç davaları gördüm tüketici mahkemesinde kazanılan, yok eline bir şey geçmez kazanamazsın gibi şevk kırıcı ifadelerden uzak duralım. Eğer araç sahiden boyalı ise bilirkişi incelemesinde bu ortaya kesinlikle çıkacaktır ve davayı kazanırsınız. Bu noktada seçimlik haklarınız var. Faiziyle birlikte para iadesi, aracın ayıpsız yenisi ile değiştirilmesi, aracın onarımı ve ayıp oranında para iadesi.
Tek korkmanız gereken geç kalmamak ayrıca burada yazdıklarınıza da dikkat edin. Mahkeme sürecinde burada yazdığınız ifadeleriniz delil olarak kullanılabiliyor.
Benden bu kadar sağlıcakla kalın.
StrawBeeRy
04/07/2011, 20:02
bende araçta boya olmadığını düşünüyorum robotların aracı boyarken yaptıkları hata olabilir boya kalınlığı bu yüzden farklı olmuştur.yani boya hatasıdır.bakalım mahkeme sonucu ne olucak.inşallah hayırlısı olur
Honor COOPER
05/07/2011, 11:06
Audi Türkiye'nin Videoları: Bir otomobilin Audi olması için ne gerekir sorusunun yanıt (https://www.facebook.com/video/video.php?v=207234079292760)
Mutlaka izleyin.arkadaşlar.
100 mikrometre ve %110 yanılmazlık payı.İşte kalite budur.Adamların felsefesi hataya sıfır tolerans olunca robotta kafasına göre boya üfleyemiyor!
bvulgari
05/07/2011, 11:36
Audi Türkiye'nin Videoları: Bir otomobilin Audi olması için ne gerekir sorusunun yanıt (https://www.facebook.com/video/video.php?v=207234079292760)
100 mikrometre ve %110 yanılmazlık payı.İşte kalite budur.Adamların felsefesi hataya sıfır tolerans olunca robotta kafasına göre boya üfleyemiyor!
Biz nelerle uğraşıyoruz herifler neler yapıyor..Valla helal olsun.. Audi yi oldum olası sevmişimdir.. Paylaşım için teşekkürler.
ultraslan33
05/07/2011, 13:34
Arkadaşlar yanlış bilgi vermeyin lütfen. Aracı yediemin'e çekmezler. Mahkeme sürecinde araç sizde kalır ve kullanmaya devam edersiniz. Araç üzerinde bilirkişi incelemesi yapılacaktır. Sadece bilirkişi incelemesi yapılırken bilirkişi aracın bir kaç günlüğüne kendisinde kalmasını isteyebilir o kadar.
Ayrıca ben ne araç davaları gördüm tüketici mahkemesinde kazanılan, yok eline bir şey geçmez kazanamazsın gibi şevk kırıcı ifadelerden uzak duralım. Eğer araç sahiden boyalı ise bilirkişi incelemesinde bu ortaya kesinlikle çıkacaktır ve davayı kazanırsınız. Bu noktada seçimlik haklarınız var. Faiziyle birlikte para iadesi, aracın ayıpsız yenisi ile değiştirilmesi, aracın onarımı ve ayıp oranında para iadesi.
Tek korkmanız gereken geç kalmamak ayrıca burada yazdıklarınıza da dikkat edin. Mahkeme sürecinde burada yazdığınız ifadeleriniz delil olarak kullanılabiliyor.
Benden bu kadar sağlıcakla kalın.
tam 28 gün aracım yedieminde kaldı bilirkişi bakacak diye ne demek yanlı bilgi vermeyin tek mahkemeye veren siz olmadınız herhalde...bilirkişi dedikleri de bildiğin kaportacı yahuuu...anam dinim ağladı ama benim araçta robot hatası varmış bunu öğrendim rahat ettim
Yahu bu robot nasıl bir robotmuş ki kafasına göre boya sıkıyor. Yok böyle birşey.
Kalitesizlikten öte bir durum değil.
Otomotiv sektöründe çalışanlar bilir TASHİH diye bir olay vardır ...kalite toleransları içinde kalmak şartıyla yapılan ikinci bir işlem operasyon*dur ...örneğin kalite kontrolcu toz veya herhangi bir olumsuzluk gördüyse boya işlemini veya verniğini tekrarlamış olabilir dolayısıyla boyanır ama boya kalınlık ölçülerinde toleranslar dahilinde kaporta üzerinde farklılıklar olabilir...benimde başıma geldi bagaj kapağının Tofaş fabrikada tashih edildiği anlaşıldı sadece kalınlık farkıydı normal bir vatandaşın anlamasına imkan yok...ve buda bence kalitesizlik anlamına gelmez (teknik olarak) ...neyse varsa aksi bir durum hakkınızı arayın tabiii...
Otomotiv sektöründe çalışanlar bilir TASHİH diye bir olay vardır ...kalite toleransları içinde kalmak şartıyla yapılan ikinci bir işlem operasyon*dur ...örneğin kalite kontrolcu toz veya herhangi bir olumsuzluk gördüyse boya işlemini veya verniğini tekrarlamış olabilir dolayısıyla boyanır ama boya kalınlık ölçülerinde toleranslar dahilinde kaporta üzerinde farklılıklar olabilir...benimde başıma geldi bagaj kapağının Tofaş fabrikada tashih edildiği anlaşıldı sadece kalınlık farkıydı normal bir vatandaşın anlamasına imkan yok...ve buda bence kalitesizlik anlamına gelmez (teknik olarak) ...neyse varsa aksi bir durum hakkınızı arayın tabiii...
Bahrı abı dedıgın kalıte kontrol ısını ben yapıyorum bır araba fabrıkasında bılıyorsun bu olay bızım ıcerde en aza ındırmeye calıstıgımız ve uras verdıgımız bır olay dedıgın gıbı bır hata bulundugunda kasada bu zımpara camuru. solvent sıcraması mastık pıslıgı vs gıbı durumlarda tekrar boya ıslemı uygulanıyor bu olay mecbur olan bı durum cunku boyanmamıs halıyle kımse o arabayı almak ıstemes servıse gıttıgınızde tavanın fabrıkadan boyalı oldugu soylenmelıydı
StrawBeeRy
05/07/2011, 23:04
Yahu bu robot nasıl bir robotmuş ki kafasına göre boya sıkıyor. Yok böyle birşey.
Kalitesizlikten öte bir durum değil.
bazen insanlar bile hata yapabiliyor ki robotun hata yapması çok normal bir durum olabilir böyle şeyler oda abimize denk gelmiş
her markada olabilir önce bunu söyliyim. dayım sıfır a6 almıştı, rölantide dengesizlik var servis sorunu çözemedi araç değiştirmeyi kabul etmedi. dayımda dava açtı, mahkeme aracın misliyle değiştirilmesine karar verdi adamlar temyize gitti onuda kaybettiler. ama hala araba vermemekte diretiyolar, artık icra kanalıyla alıncak...
baştada dediğim gibi bu tip sorunlar her markada her üründe olabilir çok doğal ama bunu çözmek düşer kaliteli markalara. audi(doğuş) bu konuda kesinlikle sınıfta kaldı.
ekleme: hatta servis sorunu çözemeyince dayımda direk almanyaya mail atmıştı, doğuşa gerekli bilgiyi verdik sorununuz çözülcek diye cevap geldi ama ondanda bişey çıkmadı...
Honor COOPER
05/07/2011, 23:28
Malesef oda distüribitörün vurdumduymazlığı.
Tabiki her markada olabilir ama bütün kaportada 100 mikron standardını yakalamakta her baba yiğidin harcı değil.
Bu tashih her iş ve işlem için uygulanabilen kalite yönetmenliklerinde tanımlanmıştır yani resmi ve dediğim gibi toleranslara bağlı kalındığında kesinlikle kalitesizlik veya hata olarak kabul edilmez...Bizlerinde arada bir karşılaştığı bir durum...gerekli evraklar düzenlenir ve KK birimi tarafından 100% kontrol edilerek üretime veya satışa sunulan parçalar elemanlar vs...
Geçmiş olsun,umarım netice alırsınız,kalitesiz,üretimden kalkan ve piyasada satılmayan bir lastiği sıfır 2011 model aracına takıp satan bir firmadan herşeyi beklerim...
Arkadaşlar siz hangi TASHİH' den bahsediyorsunuz allah aşkına. Böyle birşey kabul edilemez. Edilmemeli.
Sonra sana bu araç orjinaldir diye rapor vermiş bir serviste bile bir başka elemanın teki boya makinasını eline alıp aracın komple boyalıdır diyebiliyor. Araca bakıp fabrikadan boyası kalın atılmış diyen bir serviste aynı ustalar ve aynı boya ustası bir dahaki gidişinizde sizin arabanıza boyalı damgası vurabiliyor. Sizin bahsettiğiniz olayda Fiat' ın kendi eksperi bile boyalıdır diyerek işin içinden çıkar, çıkabilir. Bugün herhangi bir firma bu şekilde fabrikadaki boya hatası, kusuru, defosu her neyse sonucu tekrar işlem görmüş bir aracı size sattığında, yarın öbür gün aracınızı satarken aynı firmanın yetkili servisinde direk boyalı damgası yiyebilir. Derdinizi kimseye anlatamazsınız.
Ben ikinci el araç alırken başıma geldi. Bilenler bilir. İstanbul' da yetkili serviste ekspertiz yaptırıp araç aldım. İzmir' de aracı satmak istedim. Birileri baktı inceledi bu araç sağ iki kapı dışında komple boyalı dedi. Sonra direk İzmir' de farklı bir yetkili servise gittim. Bana bu aracı eksper yapın dedim, ben alıcıyım diye gittim. Onlarda bana araç orjinal, boya kusursuz diye rapor verdiler. Durumu anlattım bana bu tip şeyler fabrika çıkışlı olabilir, boya kalın atılabilir dediler!!! Bir ay sonra aynı aracı götürdüm müşterisi ile birlikte bu sefer aynı servis bana sağ iki kapı hariç komple boyalıdır diye rapor sundu. Olay Fiat Türkiye' ye intikal etti. Zor bela bir eksper yolladılar. Oda aynı şekilde rapor sundu. Sonuçta ne oldu bu aracı ben 1 aydan kısa bir sürede boyatmışımdır diyerek işin içinden çıktılar. Bende sinir stresimle kaldım. Bu forumdan o servise gidip durumu soranlarada araç ağır hasarlıydı bariz belliydi, direklere kadar işlem görmüş dediler :) Bunlarda kulağıma kadar geldi.
Bana araçta hasar yok, değişen yok, kaportada işlem yok ama asit yağmurunda kalmıştır boyatmışsındır diyen ustalar çok uzak değil bu forumdan aynı servise giden kişilere bunlarıda anlatmış.
sikayetvar.com sitesini açın ve bu dertlerden ne kadar muzdarip insanlar var okuyun.
Kusura bakmayın kimse üretim hatasının derdini çekmek zorunda değil. İnsanlar sıfır arabayı neden alırlar? Başı ağrımasın diye değilmi.
Bu olaydan sonra çok ilginçtir ki, bir Bravo araca ikinci el bakmaya gittiğimde adam bana araçta boya yok, hiçbirşey yok ama fabrikasyon olarak boya hatası var bagajın boyası kalın çıkıyor dedi. İşte o an ayaklarım direk geri geri gitmeye başladı.
Bizim maceramız o gün orada tamamen son buldu.
bir mota git rapor tuttur aldıgın servise gıt arabanın degıstırmelerını soyle hayır derlerse mahkemeye ver
matushella
08/07/2011, 09:25
Ben çalıştığım yerde ismini vermek istemediğim bir firmanın bütün 0 araç ithalat ve müşteri teslimine kadar araçlarda meydana gelen hasarları sigorta kapsamında çözüme kavuşturuyoruz. İnanın araçlar tüketiciye gelmeden önce pert bile oluyor. Tavanı boyanan, kapısı değişen, döşemesi yırtılan ne ararsanız başına gelen araçlar var. Bu araç markasıda en iyi diye bildiklerimizden biri. Acıyorum o araçları alanlara, 0 aldığını düşünüyor insanlar ama tavanı boyalı, tamponu değişmiş.
Markayı merak eden varsa özelden bilgi verebilirim. Kimsenin canı yansın istemem. Ben param olsa almam artık o araçları ne çıkacağı belli değil.
StrawBeeRy
08/07/2011, 11:11
Ben çalıştığım yerde ismini vermek istemediğim bir firmanın bütün 0 araç ithalat ve müşteri teslimine kadar araçlarda meydana gelen hasarları sigorta kapsamında çözüme kavuşturuyoruz. İnanın araçlar tüketiciye gelmeden önce pert bile oluyor. Tavanı boyanan, kapısı değişen, döşemesi yırtılan ne ararsanız başına gelen araçlar var. Bu araç markasıda en iyi diye bildiklerimizden biri. Acıyorum o araçları alanlara, 0 aldığını düşünüyor insanlar ama tavanı boyalı, tamponu değişmiş.
Markayı merak eden varsa özelden bilgi verebilirim. Kimsenin canı yansın istemem. Ben param olsa almam artık o araçları ne çıkacağı belli değil.
aynen öyle babamda era var araba sıfırken tırdan inerken arka tamponu kırılmış değiştirmişler sıfır arabanın arka tamponu nasıl değişir diye yana yana arıyorduk sonradan öğrendikki pek önemli bir sorunu yok demekki bu her markada olan birşeymiş
yirmi gün önce ikinci el fiat bravo aldım.servisten önce kaportacıya gösterdik iki parçada boya olabileceği söylendi(boyasını ölçtü)araç sahibi sıfır aldım boya yok dedi.servise soktuk boya çıkmadı.daha önce sıfır aldığım lineayı oto pazarına soktum,araca baktılar boya var dediler.kısacası fiatta boya kalınlığı fazla olabiliyor(100-160 mikron aralığı)honda için söyliyim 99-100 mikrondan fazla yada aşağı olmaz.bunuda göz önünde bulundurmak gerekiyor.markalar arasında fark olabiliyor.inşallah aracınızdaki sorun böyle bir seydir
FeyyazYavuz
06/10/2011, 18:38
Arkadaşlar merhaba bu günlerde benimde başımda böyle bir olay var.geçen sene kasım ayında ali uğurlu dan 0 km olarak aldım aracımı.sonra bi arabanın sürtmesi sonucu arabamı ankara fiat yetkili servisinde boyattım.taki geçtiğimiz ctesi günü arabayı satmaya götürdüm ve anlaştık ve arkadaşa söylemiştim sağ ön çamurluk ve sağ ön kapıda lokal boya var diye ama birde baktık ki tavan ve sağ arka çamurluk ve sağ arka kapı ve tavan micron kalınlıkları çok fazla 290 micron civarı arabanın sol tarafı normal 90-120 micron arası işin enteresan tarafı ankara otonun boyadığı yerin micron kalınlığı bile diğer yerlerden daha düşük .yani arabanın her yerindeki micron kalınlığı farklı.durumu ali uğurlu ve ankara otoya bildirdim.onlarda baktılar ve olayı doğruladılar ve tofaştan kalite sorumlusunu çağırdıklarını söylediler.sizce bu iş nasıl çözümlenir.çaresiz kaldım hadi ben sağ ön kapı ve çamurluktaki boyayı kabul ediyorum ve kayıtları ankara oto da var.bunlar bana iftira atabilirlermi tavan ve sağ tarafı sen boyatmışsın diye
Tabi iftira atarlar siz de ispatlayamayacağınız için aradan sıyrılacaklar :S
Honor COOPER
07/10/2011, 00:06
Geçmiş olsun istemeden yaptığınız ufak kazayı koz olarak kullanmak isteyeceklerdir.
benimde sol arka kapıda boyanın cilası atmıştı. servise götürdüm servis danışmanı arabayı fabrikaya ( Ozaman Bursadaydım) uzmana gösterdi tamam boyayalum dedi sonra serviz yançizdi biraz şıkıştırınca yaptılar ama sonuç fiyasko keşke boyatmaz olaydım işçilik sıfır
legendarylaz
16/11/2011, 02:41
Arkadaşlar merhaba bu günlerde benimde başımda böyle bir olay var.geçen sene kasım ayında ali uğurlu dan 0 km olarak aldım aracımı.sonra bi arabanın sürtmesi sonucu arabamı ankara fiat yetkili servisinde boyattım.taki geçtiğimiz ctesi günü arabayı satmaya götürdüm ve anlaştık ve arkadaşa söylemiştim sağ ön çamurluk ve sağ ön kapıda lokal boya var diye ama birde baktık ki tavan ve sağ arka çamurluk ve sağ arka kapı ve tavan micron kalınlıkları çok fazla 290 micron civarı arabanın sol tarafı normal 90-120 micron arası işin enteresan tarafı ankara otonun boyadığı yerin micron kalınlığı bile diğer yerlerden daha düşük .yani arabanın her yerindeki micron kalınlığı farklı.durumu ali uğurlu ve ankara otoya bildirdim.onlarda baktılar ve olayı doğruladılar ve tofaştan kalite sorumlusunu çağırdıklarını söylediler.sizce bu iş nasıl çözümlenir.çaresiz kaldım hadi ben sağ ön kapı ve çamurluktaki boyayı kabul ediyorum ve kayıtları ankara oto da var.bunlar bana iftira atabilirlermi tavan ve sağ tarafı sen boyatmışsın diye
geçen aralık ta aynı firmadan punto evo aldım 3 parçada bende çıktı kalite sorumlusu bekliyoruz bizde acaba sizin iş ne durumda
aliserhanuyar
16/11/2011, 12:54
Arkadaşlar daha önceden de çok söylendi ama ben gene hatırlatmak istiyorum. Sıfır araç alırken bile artık boyayı cihaz ile kontrol ettirmek gerekiyor. İster bir usta ile gidip baktırın yada aldığınız firmanın boya kontrol cihazını isteyin baktırın sağına soluna. Üç kağıdın dibine vurulmuş durumda her yer.
Sıfır araçlarda bu tür şeyler oluyor.' sene önce yetkili serviste orjinal dedikleri aracımı satarken değişen çıkmıştı fiyat kırıp satmıştım.Güven yok kimseyee
dogus618
17/11/2011, 15:29
Arkadaslar benimde sıfır evom war 2 ay önce aldım dün bu konuyu okuduktsn sdonra boya kalınlığını ölçtürdüm ve her yeerin kalınlığı fazla cıktı şöle sayim tavan 95 ile 100 ön çamurluklar 120 130 140 olrak her iki çamurluk aynı bagaj 125 kapılar 120 2 kaportacıda aynı ölçtü ve dedikleri şu oldu bende onların yalancısıyım bi arabada 100 mikron olucak die bi kanun yok dedi belli aralıklarda oynayacaktır püskürtme oranı ile ilgilidir dedi ve astar yemiş yer en az 180 200 cıkacaktır dedi ve o bu durumlar boyayı püskürtme oranı ile alakalı durumdur dedi bende onların yalancısıyum dostlar
erdiyilmaz
10/12/2011, 00:51
nette soyle bir fotografa rastladim :)
https://img848.imageshack.us/img848/8169/37798910150456229161952.jpg
HELAL olsun valla iyi yapmış adam.pejoda da olmuştu
bu da çorumdan insignia :) araca servis lpg takmış ama sorun çıkarınca sahibi bu yola başvurmuş...Aracı alıp sıfırını vermişler ayrıca :)
https://i90.photobucket.com/albums/k276/deathroww_06/Insignia%20fotolar/11092010611.jpg
https://i90.photobucket.com/albums/k276/deathroww_06/Insignia%20fotolar/11092010614.jpg
https://i90.photobucket.com/albums/k276/deathroww_06/Insignia%20fotolar/11092010612.jpg