Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : lastik yeniledim performans düştü normal mi?

kalenze
02/07/2011, 01:59
Merhabalar er300 leri aracıma takalı 2 gun oldu.Daha önce kumho 185/60/15 vardı yeni lastiklerde aynı ölçülerde ama çekişte bir düşme hissediyorum.Bu normal mi ?Yeni lastiğin dişleri yeni olduğu için olduğunu düşünüyorum.Bu tip bir sorunla karşılaşan var mı?

GP COSKUN
02/07/2011, 02:04
osman yeni taktığın lastiklerin ebatı eskiler ile aynı ise sorun yaşamaman gerekli
eğer boyutları büyüttüysen performans düşüklüğü yaşaman doğal
ama ebatlar aynı ise sorun başka yerde bence

FPT
02/07/2011, 02:19
Belkide kumhoların sürekli sarıyordu ufak ufak güç iletme problemleri yaşıyordun ama er300 ile daha doğrusu yeni dişli lastiğin daha çok tutunuyor o yüzden daha azmış gibi gelebilir. Ya da başka bir problem var. Bugün 175-65-15 michelin energyden 195-60-15 pirelli p6 cinturatoya geçtim artık sarmıyor ara hızlanmalarda ve inanamıyorum aracın sürüş karakteri değişti resmen. virajlarda yana yatma yayılma falan kalmadı rayda gibi gidiyorum

kalenze
02/07/2011, 19:26
Katılıyorum FPT .Kumholar iyice sertleşmişti.Sarmadan dolayı olabilir.Ayrıyeten bizlerde yeni ayakkabı aldığımız zaman ilk baştan psikolojik olarak etkileniyoruz,alışmamaız zaman alıyor.Dişler yeni olduğu ,ve yola daha iyi tutunduğu için olabileceği kanısındayım ..