Orijinalini görmek için tıklayınız : Arkadaşlar punto aldım yardım
hasanozcan
01/07/2011, 20:16
ARKADAŞLAR ÖNCELİKLE MERHABALAR
2006 MODEL PUNTO ALDIM AMMAA ARAÇ GP StarJet Dynamic 1.4 16V 95Bg. DİYE ALDIM AMA RUHSATDA Dynamic 1.4 16V 69.8 BG YAZIYOR AMA ARAÇ 6 İLERİ VE ÖN ÖNEMLİ GİTMİYOR ARACI GÖSTERDİM BASKI BALATA BİTMEYE YAKIN DİYOR. BU ARAÇLAR GERÇEKTENMİ GİTMİYOR YOKSA BENİM ARAÇMI GİTMİYOR BANA YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM
hasanozcan
01/07/2011, 20:20
Birde bakımları yapılmış ama hava filtresi değişmemiş açtım baktım feleket şuan sakaryadayım iş icabı filtre sipariş verdim gelecek geldimi birde yeni filtreyle deniyecem pek bişe farkedeceğini sanmıyorum ama en azında yakıtta farkeder
Baskı balata bitikse araç zorlanır.Devir yükselir ama araç gitmez.
hocam araba iyi durumda olsa bile arabayı aldığında mutaka ve mutlaka komple bakıma sok aracını yağını suyunu filtrelerini komple değiştir baskı balataya bağlıyorlarsa gitmemesini değiştir..
hasanozcan
01/07/2011, 20:28
Aynen öyle zaten araç bağırıyor ama yerinde sayıyor rampaya vuruyorum yavaş yavaş hız düşüyor bağırmaya devam
Aynen öyle zaten araç bağırıyor ama yerinde sayıyor rampaya vuruyorum yavaş yavaş hız düşüyor bağırmaya devam
hoca baskı balata olabilir..peki aracın yakıtı ne durumda?
hasanozcan
01/07/2011, 20:32
Alamadan bende önceki sahibi yapmış ama birtek hava filtresi kalmış bakıma getirdim arkadaşın oraya hepsi yeni değişmiş zaten dedi sadece hava filtresi kalmış dedi. Hava filtresi bekliyorum masraftan kaçmıyorum ama arkadaş bobu boşuna geğiştirirsin dedi
Olması gerekenden fazla yakıyor sanırım.balata değiştirecem
sorun bariz olarak beli. ihmal etmeyin bide volan değiştirmek gerekmesin...
phantomlord
01/07/2011, 22:08
aynı araçtan bendede var.
nekadara aldınız? tüp varmı araçta?
ben gecen hafta yagını yag filtresini hava filtresini 150 tl ye değiştim. motoru temizlettim fren balatalarını söktürüp kontrol ettirdim taşlattırdım.
hasanozcan
01/07/2011, 23:11
63000km tüp yok bu araç 95 beygirmi bilmiyorum ruhsatta Dynamic 1.4 16V 69.8 BG YAZIYOR sizin ruhsatta ne yazıyor gidişi nasıl
Bolu_Beyi
01/07/2011, 23:50
Hasan lütfen sakin :) Aracın Starjet 1.4 95 Bg. merak etme sen.. Ruhsatta KW (Kilowat) cinsinden 69.8 kw yazıyordur. Bunu beygir gücüne çevirmek istersen 69.8 x 1.36 = 94 bg olduğunu anlarsın. Ruhsat psikolojini bir kenara bırak şimdi ve aracınla yeniden sürat denemesi yap :) Yine gitmiyor dersen dediğin problemleri gider en kısa zamanda...
o 69.8 kw dur 1.36 ile çarparsanız hp değerine ulaşırsınız...
hasanozcan
01/07/2011, 23:56
o 69.8 kw dur 1.36 ile çarparsanız hp değerine ulaşırsınız...
hasanozcan
01/07/2011, 23:57
teşekkürler hocam biraz olsun rahatladım
Bolu_Beyi
01/07/2011, 23:57
İlk ben söyledim banane :)
phantomlord
02/07/2011, 00:03
benim araç ilginc bi şekilde tüpte daha iyi gidiyor:D benzine alınca mallaşıyor:))
sizin aracınızda tüp varmı?
hasanozcan
02/07/2011, 00:03
Hasan lütfen sakin :) Aracın Starjet 1.4 95 Bg. merak etme sen.. Ruhsatta KW (Kilowat) cinsinden 69.8 kw yazıyordur. Bunu beygir gücüne çevirmek istersen 69.8 x 1.36 = 94 bg olduğunu anlarsın. Ruhsat psikolojini bir kenara bırak şimdi ve aracınla yeniden sürat denemesi yap :) Yine gitmiyor dersen dediğin problemleri gider en kısa zamanda...
sağol diyorumya biraz olsun rahatladım ama benim araçta sanırım baskı balata gidikk problem orda onuda değiştireyim ozaman anlıyacaz he yok olmadımı hemen satarım severek aldım ama üzülrek satarım
hasanozcan
02/07/2011, 00:08
tüp yok benzinli
zaten bi araç tüpe uyum sağladımı benzini daha istemez:))
Bolu_Beyi
02/07/2011, 00:09
Baskı balatada bu tip problemler çıkartır mesala aracı rampaya vurursunuz sonuna kadar basarsınız araç sadece bağırır toplamaz gitmez...
hasanozcan
02/07/2011, 00:13
Baskı balatada bu tip problemler çıkartır mesala aracı rampaya vurursunuz sonuna kadar basarsınız araç sadece bağırır toplamaz gitmez...
aynen öyle pazartesi ankaradan çıktım düzceye geliyorum cankurtaran rampasına vurdum neredeyse 3 e kadar düşecektim hatta düştümde araba yırtını bağırıyo ama yerinde sayıyor ve bu beni çileden çıkardı gelde can sıkma
Bolu_Beyi
02/07/2011, 00:16
Canınızı sıkacak hiçbirşey yok. Bence aracınızın baskı balatası bitmiş ve değiştirmeniz gerekiyor. Zamanla değişmesi gereken parçalar bunlar sanırım sizden önceki vatandaş aracı biraz hor kullanmış'ki 60.000 de baskı balatası bitmiş. Siz yinede bir servise veya ustaya gösterin bindirin gezdirin o karar versin...
hasanozcan
02/07/2011, 00:29
aynen yarın birdaha baktıracam işlerimi ayarlayıp yaptıracam
baskı balata volanda gittiyse 500kagıt masrafıvardır onun dısında bi masrafı yoksa fiyatı damakulsa cok guzel bir arac gule gule binin yalnız takıldıgım nokta su tum bakımları yapılmıs sadece hava filtresikalmıs. en ucuz parca hava filtresi adam onu niye degistirmemiş anlıyamadım
blackhawk
02/07/2011, 15:57
Baskı balata seti değiştirme işleriyle yaklaşık 350 tl tutuyor. bence bu yüzden punto değiştirmeye değmez. Balatayı değiştirin puntonun keyfini çıkarın...
hasanozcan
02/07/2011, 16:12
baskı balata volanda gittiyse 500kagıt masrafıvardır onun dısında bi masrafı yoksa fiyatı damakulsa cok guzel bir arac gule gule binin yalnız takıldıgım nokta su tum bakımları yapılmıs sadece hava filtresikalmıs. En ucuz parca hava filtresi adam onu niye degistirmemiş anlıyamadım
aynen öyle yağ yeni yağ filtresi buji geğişmiş birtek hava filtresi kalmış niye kalmış bilmiyorum ama bu konu çok canımı sıktı şimdi aldım filtre değiştirecem
hasanozcan
02/07/2011, 16:13
baskı balata seti değiştirme işleriyle yaklaşık 350 tl tutuyor. Bence bu yüzden punto değiştirmeye değmez. Balatayı değiştirin puntonun keyfini çıkarın...
şunları bi halledeyim geğiştireyim bakalım keyfini sürecezmi inşallah hayırlısı olsun bi sıkıntı çıkmazsa tamamdır
Öncelikle hayırlı olsun. Bu araçlarda ve dizel araçlarda EGR sistemi bulunmaktadır. EGR sistemi yakıt çıkışlarını kontrol eder ve belirli bir standartta çıkan havayı düzenler zamanla manifoltta tıkanma ve kurum yaptıgından aracınızın çekişi düşecektir. Çözüm olarak EGR iptali en kolay yöntemdir ve manifoltun içerisi tamamen temizlenmelidir farkı göreceksiniz ancak bunu serviste yaptıramazsınız ancak tanıdıgınız özel servis var ise orada 6-7 saat sürecek bir işlemdir. Daha sonrasında da aracın beynine yazılım yapan yerler var yazılım ile hersey düzene giriyor ve birdaha manifolt tıkanması ve manifoltun kurumdan dolayı patlaması önleniyor. Bunu kendi aracında farkemeyebilirsin ancak bu sistem fıatın tüm araçlarında mevcut. Örneğin ticari taksi olan Albea'larda kilometresi 400-500 bin gibi olan araçlarda manifolt patlaması yaşanıyor. Fabrika bunu neden yapıyor derseniz yapmak zorunda yönetmelik ve standart gereği. Yani kısaca baskı balata ya da yağlama bakımı ile ilgili gerekli değişimi yaptığınızda çözüm alamayabilirsiniz sorunun genel çözümü budur??
hasanozcan
09/07/2011, 01:06
Öncelikle hayırlı olsun. Bu araçlarda ve dizel araçlarda EGR sistemi bulunmaktadır. EGR sistemi yakıt çıkışlarını kontrol eder ve belirli bir standartta çıkan havayı düzenler zamanla manifoltta tıkanma ve kurum yaptıgından aracınızın çekişi düşecektir. Çözüm olarak EGR iptali en kolay yöntemdir ve manifoltun içerisi tamamen temizlenmelidir farkı göreceksiniz ancak bunu serviste yaptıramazsınız ancak tanıdıgınız özel servis var ise orada 6-7 saat sürecek bir işlemdir. Daha sonrasında da aracın beynine yazılım yapan yerler var yazılım ile hersey düzene giriyor ve birdaha manifolt tıkanması ve manifoltun kurumdan dolayı patlaması önleniyor. Bunu kendi aracında farkemeyebilirsin ancak bu sistem fıatın tüm araçlarında mevcut. Örneğin ticari taksi olan Albea'larda kilometresi 400-500 bin gibi olan araçlarda manifolt patlaması yaşanıyor. Fabrika bunu neden yapıyor derseniz yapmak zorunda yönetmelik ve standart gereği. Yani kısaca baskı balata ya da yağlama bakımı ile ilgili gerekli değişimi yaptığınızda çözüm alamayabilirsiniz sorunun genel çözümü budur??
teşekkrler hocam ama bunun başka çaresi yokmu aracı fazla kurcalatmak istemiyorum gerçi hava filtresini değiştirdim baya farketti ama aynı özellikte başka punto bulup kıyaslama yapacam inşallah
hasanozcan
09/07/2011, 01:07
arkadaşlar bu aracın tiriger setini kaç km değişiyor
ah be abi 2006 model araç almıssın stock bırakma aracı kurcala kurcalayabıldıgın kadar tırbo takmaya calıs mesela motora :D
dip not:
Baskı balatanın bitip bitmediğini anlamak için küçük bir test yapabiliyorsun. Ben önceki aracımı sattığımda (palio) sattığım arkadaşın bir yakını el frenini sağlam çekip, aracı kaldırmaya çalıştı, eğerki baskı balata bitmiş olsaydı araç ivmelenemez,baskı balata ara ara kaçırma yapardı dedi. Bana mantıklı bir test gibi geldi.