Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Grande Puntoyu Punto Evo yapmak

Onur.t-Jet
30/06/2011, 18:20
arkadaşlar grande puntoyu evoya çevirebilirmiyiz ön arka tamponlar kaput farlar artı gerekirse çamurluklar?
onun haricinde iç trim aynı galiba komple ön göğüs 800-1000tl arası bir fiyatı vardı ona ek çıkma teyp ve gösterge alıcaz...
yani t-jeti evo tjete çevirmek için 2-3bin tl harcarsak başarabilirmiyiz?

Onur.t-Jet
30/06/2011, 18:22
şmd inceledim biraz kaputla çamurluklar tamamen aynı gibi

Ziyaretçi049
30/06/2011, 18:23
Ön taraftan bakınca GP daha güzel bence Evo'dan.
Ama içine bişey diyemem iç mekan'da Evo daha iyi bence sadece iç mekanı değiştirmeye uğraş derim

trakya_
30/06/2011, 18:26
iç mekan yeterlı ve guzel olurr

ntcn 17
30/06/2011, 18:27
Ön taraftan bakınca GP daha güzel bence Evo'dan.
Ama içine bişey diyemem iç mekan'da Evo daha iyi bence sadece iç mekanı değiştirmeye uğraş derim

+1

xnode
30/06/2011, 18:34
Grande Punto'nun dış tasarımı EVO'dan daha güzel. EVO'nun ise iç tasarımı daha şık. Neden dışını EVO'ya benzetmeye çalışıyorsunuz ki ? :)

Onur.t-Jet
30/06/2011, 18:38
güncel versiyon olsun diye. şmd arkadaşlar sat evo al der ama t jeti satmak istemiyorum... ön farlar komple ön tampon ızgaraları, arka tampon hepsi toplam 450lira fiyat aldım hepsi hatasız sadece araç rengine boyanacak... ama kararsızım...

wepster
30/06/2011, 19:51
evoya cevirmektendense bence abarth yapmak daha mantıklı.

krm1983
30/06/2011, 19:51
Bence arkadaşların dediği gibi içi benzetmek daha mantıklı.Dış tasarım gp nun daha güzel.

k0d3r
30/06/2011, 19:56
güncel versiyon olsun diye. şmd arkadaşlar sat evo al der ama t jeti satmak istemiyorum... ön farlar komple ön tampon ızgaraları, arka tampon hepsi toplam 450lira fiyat aldım hepsi hatasız sadece araç rengine boyanacak... ama kararsızım...

Bana uygun geldi fiyat

SpyHunter33
30/06/2011, 19:58
Eğer siz burdan bir GP yi evonun içiyle değiştirmeyi başarırsanız sıraya giren kaç kişi olur düşünmek istemiyorum :D acaba sadece içi değişebilir mi :D

tayfux
30/06/2011, 20:42
bencede sadece içini değiştir ön tarafı gplerin daha güzel..bu arada arka stopları değiştirsen olur :)

StrawBeeRy
30/06/2011, 21:08
ya senin aklına kim sokuyor bu acaip fikirleri :D :D ona vericeğin parayı gidip coil yaptır jantların üstüne bas arabayı daha çok dikkat çekersin hatta eğer boya takıntın yoksa arka çamurlukları şişirtme yaptır hiçbirini yapmam dersen gel arabaları takas edelim hazır yapılmışını vereyim sana :D :D :D

izoci
30/06/2011, 21:12
Onur modifiye yapmayı düşünüyosan mertin teklifini kaçırma hem başabaş takasa bile razı olurum diyo :D :D

takres
30/06/2011, 22:42
riskli iş ya boşver böyle bin :D

dexter
30/06/2011, 23:07
hiç böyle birşey duymamıştım :D grande puntoyu içi ve dışıyla evoya benzetebilen bmw ye de benzetebilir,daha iyi olur :D hintli reklam vardı peugeot 206 hatırlarsınız...

erosistanbul
30/06/2011, 23:40
kasa dış hattın açıları farklı. bence uğraşma. doğan görünümlü şahin gibi olur.

arkadaşların da dediği gibi illede bişey yapcam dersen, yapabilirsen iç teyp konsolunu değiştir.

uraaal
01/07/2011, 01:18
a sütüunları bile farklı aslında o kadar gizli fark varki gpya gore

tmac_fuat
01/07/2011, 01:37
İçini aynısını yaparsanız, direk parayı toplayıp girişirim sanırım o işe :D

Onur.t-Jet
01/07/2011, 02:11
:D arkadaşlar bu akşam inceledim mahalleden bi evoyla karşılaştırdım a dan z ye kasa aynı yani sadece on arka tampon ve aydınlatma grubu değişirse kasa evo oluyor.
gelelim iç kısma iç kısımda aynı kllima kısmı ekranı fln benim torpido çıkıcak yerine evo torpidosu oturcak bu bölumde aynı sadece gösterge bulmak sorun, teyp burdan bile bi kaç arkadaş satıyodu. ben dış kasa için butun parçaları buldum 450lira fiyat istiyolar sadece arka stoplar yok. torpido olarak sıfır almamız gerekicek çunkü airbagı patlamış torpidolar var. kararsız kaldım bi kaç ara gaz lazım bana :D. torpidoyu sıfır alsak dünya para 1000tl fln, arkadan yemiş bi tane evo bulsam onun ön kısmı komple alırım 1000liraya göstergeler fln onun için sabırlı olup beklemek lazım...

Onur.t-Jet
01/07/2011, 02:14
Bana uygun geldi fiyat

ya senin aklına kim sokuyor bu acaip fikirleri :D :D ona vericeğin parayı gidip coil yaptır jantların üstüne bas arabayı daha çok dikkat çekersin hatta eğer boya takıntın yoksa arka çamurlukları şişirtme yaptır hiçbirini yapmam dersen gel arabaları takas edelim hazır yapılmışını vereyim sana :D :D :D

kasa dış hattın açıları farklı. bence uğraşma. doğan görünümlü şahin gibi olur.

arkadaşların da dediği gibi illede bişey yapcam dersen, yapabilirsen iç teyp konsolunu değiştir.

a sütüunları bile farklı aslında o kadar gizli fark varki gpya gore

mert saol teşekkür ederim :) 2010 206plus dizelden geçtim t jete sırf hevesim olduğu için kolay kolay vermem bunu :D
arkadaşlar kasa aynı tamamen doğan görünümlü olması için bir sebep yokki aydınlatma grubu ve tamponlar değişcek...

speedy_16
01/07/2011, 03:50
bence dışı gp nin daha güzel içini evo yap yada önceliği iç kısmına ver dışınıda illa bişye benzeticeksen abarth a benzet derim ben

Moosty
01/07/2011, 10:34
EVO alıp dış görünüşünü GP ye benzetmeyi tercih ederim.

Electra
02/07/2011, 11:36
EVO alıp dış görünüşünü GP ye benzetmeyi tercih ederim.

Şimdi bunu söyleyecektim bende

lektonstar17
02/07/2011, 14:31
:D arkadaşlar bu akşam inceledim mahalleden bi evoyla karşılaştırdım a dan z ye kasa aynı yani sadece on arka tampon ve aydınlatma grubu değişirse kasa evo oluyor.
gelelim iç kısma iç kısımda aynı kllima kısmı ekranı fln benim torpido çıkıcak yerine evo torpidosu oturcak bu bölumde aynı sadece gösterge bulmak sorun, teyp burdan bile bi kaç arkadaş satıyodu. ben dış kasa için butun parçaları buldum 450lira fiyat istiyolar sadece arka stoplar yok. torpido olarak sıfır almamız gerekicek çunkü airbagı patlamış torpidolar var. kararsız kaldım bi kaç ara gaz lazım bana :D. torpidoyu sıfır alsak dünya para 1000tl fln, arkadan yemiş bi tane evo bulsam onun ön kısmı komple alırım 1000liraya göstergeler fln onun için sabırlı olup beklemek lazım...

bence ikitelli oto sanayi sitesine git orda istediğin hertürlü parçayı bulabilirsin ama dikkat et parçalar hırsızlık malı olmasın :) başarablirsen gerçekten harika olur.

segin
02/07/2011, 18:44
walla denemekte fayda var t-jet evo.. herkes grandeyı korumuş kimse evo yu beğenmiyor gibi geldi :D ama trafikte daha çok dikkat çekiyor :)

Onur.t-Jet
03/07/2011, 02:11
bence ikitelli oto sanayi sitesine git orda istediğin hertürlü parçayı bulabilirsin ama dikkat et parçalar hırsızlık malı olmasın :) başarablirsen gerçekten harika olur.
aynen araştırıyorum kovalıycam bakalım yapabilirsem yapıcam hayırlısı...

burak6230
04/07/2011, 00:18
gp nin tasarımı daha güzel ona laf yok fakat engin arkadaşımın dedigi gibi evolar daha dikkat çekiyor heleki beyaz ve skydome varsa :D onur arkadaşım içinden nasıl yapmak geliyorsa öyle yaptır.
benim beyaz evomu satmadan önce skydome açık şekilde mahalleye girince herkes kendinden geçiyordu :D

bahadir77
04/07/2011, 00:54
cumartesı gunu bodrumdan geldım. 700 km boyunca tum punto ve evo kullanıcıları ıle gozgoze geldık. herkes arabasının benzerı olanına dıkkatle bakıyor. haberınız olsun...
ayrıca puntoyu evo benzetmek gercekten cok guzel bır fıkır...
islem bıtınce resımlerını koyarsanız gercekten merak edıyorum.
ıscılıkde guzel olursa tadından yenmez heeee...

wepster
04/07/2011, 03:41
sadece ön tampon değil ön kaputta farklı bi buluşmada ben incelemiştim. kaput cok daha dar. üstten aşağıya sivri geliyor yanyana koyunca bariz fark var hatta acrep(onur) ada göstermiştim.

evo ile grande yanyana geldiğinde bariz kaputu daha dar evonun.

3 tane grande arasındaydı benim araç ufacık kalıyordu yanlarında bence yanlışın var.

bulentunal
04/07/2011, 17:16
evoya cevirmektendense bence abarth yapmak daha mantıklı.

kesinlikle katılıyorum

puntoturbom
04/07/2011, 17:35
Benim de aklımda olan bir değişim. Çünkü aracımdan memnunum ve değişiklik yaparak aracımı güncellemek yenılık getırecektır. Evo larda t-jet SPORT versiyonu olmadığı için eskisini sat yenisini al da yapamayacağımız için,cok mantıklı bir yol. 450 Tl ise bence bedava. aracını satarken eskılerını tak sat ve evoları da ayrı sat mantığıyla cok makul bır değişim olur bence.
Doğan görünümlü diyenler ; bence puntolarınızı kıyaslayana kadar ,size yakışan şahine binin.......=)

Onur.t-Jet
05/07/2011, 02:13
sadece ön tampon değil ön kaputta farklı bi buluşmada ben incelemiştim. kaput cok daha dar. üstten aşağıya sivri geliyor yanyana koyunca bariz fark var hatta acrep(onur) ada göstermiştim.

evo ile grande yanyana geldiğinde bariz kaputu daha dar evonun.

3 tane grande arasındaydı benim araç ufacık kalıyordu yanlarında bence yanlışın var.
o zaman birde çıkma kaput çamurluk buluruz 200lira tutmaz onlarda... önemli olan kesin karar vermem. ama verdim gibi eylül ekim ayı gibi yapıcam inş. maddi olarak anca rahatlıyorum o zaman.

Benim de aklımda olan bir değişim. Çünkü aracımdan memnunum ve değişiklik yaparak aracımı güncellemek yenılık getırecektır. Evo larda t-jet SPORT versiyonu olmadığı için eskisini sat yenisini al da yapamayacağımız için,cok mantıklı bir yol. 450 Tl ise bence bedava. aracını satarken eskılerını tak sat ve evoları da ayrı sat mantığıyla cok makul bır değişim olur bence.
Doğan görünümlü diyenler ; bence puntolarınızı kıyaslayana kadar ,size yakışan şahine binin.......=)
aynen kardeşim bende öyle düşünüyorum kasaya dışardan güncelliycez :) yapcak bşy yok

mehmetefendi
05/07/2011, 16:36
Sadece arka stop farları değiştirseniz yeterli olur bence. Evo'nun içi hariç dışarıdan en çok arka stopları fark ediyor.

phantomlord
06/07/2011, 00:22
ille birşeyler yapmak istiyorsan bu resimdeki abarthı yap:) hatat yaptıktan sonra getir ben takasla alırım direk:)

https://www.traraba.com/wp-*******/fgallery/Fiat-Grande-Punto-Abarth-SS-Concept/Grande-Punto-Abarth-SS-Concept_2.jpg

https://www.traraba.com/wp-*******/fgallery/Fiat-Grande-Punto-Abarth-SS-Concept/Grande-Punto-Abarth-SS-Concept_1.jpg

https://www.traraba.com/wp-*******/fgallery/Fiat-Grande-Punto-Abarth-SS-Concept/Grande-Punto-Abarth-SS-Concept_2.jpg

phantomlord
06/07/2011, 00:22
resimler neden görünmedi :S

***lı yere bitişik olarak con t e n t yazarsanız resimler cıkar.. neden yasaklı kelimeler arasına alınmıski:S

fawori
06/07/2011, 03:04
ben gövde konusunda yani komple kaput felan dahil hiç bir boyut farkı olduğunu sanmıyorum açın tanıtım kitapçıklarına bakın orada yükseklik + en + genişlik mm. ölçüleri var tıpa tıp aynı buda bize fabrikasındaki kalıpların aynı olduğunu gösteriyor üretim hattında kalıp değiştirmek çok pahalı onlarca milyon dolar tutuyor diye biliyorum onun için gövde kalıplarını değiştirmezler mantıklı olan da o tampon ızg gibi parçalar zaten fabrika dışında ürettiriliyor tasarımları farklı onlarda gövde parçası değil zaten

wepster
06/07/2011, 13:24
2 araci yanyana koyun onden bakin fark bariz

StrawBeeRy
06/07/2011, 13:29
valla o kadar para harcayıp evo yapıcağıma bunu yaparım bir tavsiye

https://forum.grandepuntotr.com/ser-kursu/28858-boyle-bir-grandepuntoyu-kim-ister.html

1863ff
06/07/2011, 16:35
arkadaşlar polonun teybi veya punto evonun teybi grande puntıya uygun olur mu birde evonun göstergelerini grande puntoya taktırmak istiyorum nerden nasıl bulabılırım

Onur.t-Jet
06/07/2011, 18:24
arkadaşlar polonun teybi veya punto evonun teybi grande puntıya uygun olur mu birde evonun göstergelerini grande puntoya taktırmak istiyorum nerden nasıl bulabılırım
sadece gostergeyi değiştiremezsin, komple goğüs değişcek

KaMiKaZe
06/07/2011, 18:37
onur bu tarz işlere girmiş birisi olarak söyleyim
Yapılamaz diye birşey yok ama öyle 4 parça ile değişim yapamazsın,
Bu işler uzun soluklu işlerdir bugün bitiyor dersin 1 senede arabanı zor toplarsın

1 senedir arka tampon tapası bekliyorum halen gelecek.

Onur.t-Jet
06/07/2011, 22:02
onur bu tarz işlere girmiş birisi olarak söyleyim
Yapılamaz diye birşey yok ama öyle 4 parça ile değişim yapamazsın,
Bu işler uzun soluklu işlerdir bugün bitiyor dersin 1 senede arabanı zor toplarsın

1 senedir arka tampon tapası bekliyorum halen gelecek.
riskleri göze alarak girmek lazım ztn ayrıca satarkende bahane edip değerini düşürmek isteyenler çok olur diye düşünüyorum

StrawBeeRy
06/07/2011, 22:05
aynen ufacık şeyden değeri düşürüyorlar benim bagajda logo iptalinden dolayı boya var geçen adam bagaja baktı diyor bu araba boyanmış daha önce nerden anladın abi bak camın kenarlarından anlaşılıyor hadi ya dedim senden kaportacı olur :D sonra dedim abi herhalde boyandı baksana logo iptali var dedim haa doğru söylüyorsun dedi :D çok bilmişler piyasada geziyorlar valla

Onur.t-Jet
06/07/2011, 22:28
aynen ufacık şeyden değeri düşürüyorlar benim bagajda logo iptalinden dolayı boya var geçen adam bagaja baktı diyor bu araba boyanmış daha önce nerden anladın abi bak camın kenarlarından anlaşılıyor hadi ya dedim senden kaportacı olur :D sonra dedim abi herhalde boyandı baksana logo iptali var dedim haa doğru söylüyorsun dedi :D çok bilmişler piyasada geziyorlar valla
sende de iyi cesaret logo iptali için boyattın bagajı :)

StrawBeeRy
06/07/2011, 22:29
boya takıntımız olmadığı için sorun yok :) zaten onuda bi araba vurmuştu o bahaneyle yaptırdık yani bagajda ufak vuruk gözüküyor

1863ff
07/07/2011, 12:49
sadece gostergeyi değiştiremezsin, komple goğüs değişcek

komple göğüsünü değiştirebilirmiyim var mı boyle imkan nerde yaptırabilirim

segin
07/07/2011, 12:56
dün gece rüyamda gördüm arkadaşımda evo var meğer grande yı evo yapmış bide nasıl yaptığı gösterdi hiç te kolay değildi :D:D bende diyom ki forumda bı arkadaş vardı onu çağırayım o da istıyordu :D:D:D artık rüyalarda bile forum var ::D

Onur.t-Jet
08/07/2011, 01:39
komple göğüsünü değiştirebilirmiyim var mı boyle imkan nerde yaptırabilirim
ya arkadan yemiş yolcu airbagi patlamamış bir evo bulcaksın yada patlamış yada tamir edilmiş alıcaksın veyada gitcen sıfır goğüs alcan oda 1000tl küsür... elektrikçiler yada airbagçiler takar 150-200 arası fiyat istiyolar ufaktan araştırdım

1863ff
08/07/2011, 03:23
ya arkadan yemiş yolcu airbagi patlamamış bir evo bulcaksın yada patlamış yada tamir edilmiş alıcaksın veyada gitcen sıfır goğüs alcan oda 1000tl küsür... elektrikçiler yada airbagçiler takar 150-200 arası fiyat istiyolar ufaktan araştırdım

çokmuş ya harbiden 1000 tl

yardımın için soğol

segin
08/07/2011, 14:21
bugün izmir birmot ta beyaz bir evo gördüm önden ve tavandan hasarlı fakat airbagler patlamamış. büyük ihtimal araç pertte ayrılmıştıtr bir tanıdık varsa sordurabilirsin belki işe yarayabilir.. belki diğer parçalar içinde işe yarayabilir..

Onur.t-Jet
09/07/2011, 00:41
bugün izmir birmot ta beyaz bir evo gördüm önden ve tavandan hasarlı fakat airbagler patlamamış. büyük ihtimal araç pertte ayrılmıştıtr bir tanıdık varsa sordurabilirsin belki işe yarayabilir.. belki diğer parçalar içinde işe yarayabilir..

eyv abim yarın bi arıyım bakalım ne diycekler

xnode
09/07/2011, 17:09
Sıfır göğüs filan diyorsunuz da arkadaşlar, EVO ile GP'nin yol bilgisayarı / verileri ve ECU'su aynımı ki göğsü komple değiştiriyorsunuz o kısmı anlayamadım ?

Du Hast
09/07/2011, 21:32
Sıfır göğüs filan diyorsunuz da arkadaşlar, EVO ile GP'nin yol bilgisayarı / verileri ve ECU'su aynımı ki göğsü komple değiştiriyorsunuz o kısmı anlayamadım ?
aynı aynı birşey yok
göğüs ile bahsettiğiniz şeylrin alaksı yok :)

xnode
09/07/2011, 21:52
Gösterge paneli, yol bilgisayarı vs. komple göğüs içinde yer alan materyallerden de bahsediyorum ben :) Elbette kauçuktan bahsetmiyorum :D

Du Hast
09/07/2011, 22:34
Gösterge paneli, yol bilgisayarı vs. komple göğüs içinde yer alan materyallerden de bahsediyorum ben :) Elbette kauçuktan bahsetmiyorum :D
yol bilgisayarı dediğimiz zımbırtı bildiğiniz üzere sürücünün sol tarafında kalan kapak altında dikdörtgen şeklinde bir kutu. bir şekilde oraya takılır. evo ile Gp arasında teknik özellik bakımından aman aman fark yok. gösterge panelide göğüs ile birlikte gelecek

enderfikret
12/07/2011, 21:52
Kardeşim sat arabanı git adam gibi bir Evo al.

skirsan
03/02/2014, 23:10
Arkadaş ne yaptı acaba kafasındaki planları hayata geçirebildi mi? :) konu askıda kalmış öylece sonucu bende merak ettim :)

stotinka
04/02/2014, 20:42
punto evo teybi mi istersen satabilirim

cengizhan
07/02/2014, 23:59
bende merak ettim ama herhalde yapmaya cesaret edemedi. Yapsaydı mutlaka yazardı.

ibooovn
08/02/2014, 06:05
arka stoplar direk uyuyor zaten ama bağlantıları farklı...arka tamponda uyar..ama ön farlar farklı sanırım...bu yüzden ön kaputla çamurluklarda farklı biraz daha çekik...sadece arka stoplarla punto yazısını değiştirsende hoş olur bence...içi değiştirene kadar sat yenisini al daha mantıklı...satarken sıkıntı yaşarsın adamlar kazalı sanar aracı neden değiştirmiş diye...

cengizhan
08/02/2014, 21:35
sadece dashboard - önkonsolu değiştiren varmı acaba ? evonunkini grande puntoya takılabilirse çok güzel olur. Cesaret eden varmı ?

Castell
25/02/2014, 11:32
sadece dashboard - önkonsolu değiştiren varmı acaba ? evonunkini grande puntoya takılabilirse çok güzel olur. Cesaret eden varmı ?

Onun mümkün olması zor soketler bağlantı noktaları vs hepsi farklı.......