PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Alev kiti & Flame Nedir?(Egsozdan Alev Çıkarma)

StrawBeeRy
30/06/2011, 15:24
Alev kiti yada flame thrower lar tamamıyle egzos ucuna bir buji veya atesleyici baglanarak birde sprey tarzı bir enjektorlle benzını yakkıp egzos gazıyla dısarı atan bir sistem egzos icindeki izolasyonu eritmek dısında ve camurlugu cokta bir zararı olan birsey degil ..

------------------------------------------------------------------------------------

Cihazımız devreye sokuldugunda aracınızın ateslemesini kısa bir sure için keserek eksoza cig(yanmamıs)benzin veya lpg atmanızı saglar.Eksoza atılmıs cig yakıtı cihazımız sayesinde atesleyerek eksozunuzdan alev cıkması saglanır.Bu uygulamanın aracınıza herhangi bi zararı yoktur.Yeni model araclarda katlizör bulunur.Katalizörün gorevi eksoza cig yakıt atılmasını engeller,dogal olarak aracta katalizör varsa iptal edilmesi gerekir.Aksi taktirde alev alamaz
sınız.Ayrıca yeni model araclarda motor devir sınırlama vardır,yani aracınızın motor devri belirli bi seviyenin ustune cıkamaz,atesleme sistemini keser.Halk arasında bu elektrik kesme diye bilinir.bizim cihazımızın yaptıgıda budur.

Montaj:

Montajı oldukca basittir.Elektrik sisteminde koruma olmayan yani aracınız yuksek devirlerde elektrik kesmiyorsa kitimizdeki cıkıs sayesinde aracınıza elektrik kestirmeniz gerekecektir.
Aracınız elektrik kesiyor ise bu cıkısı kullanmanıza gerek yoktur.Sadece eksoz son susturucusun hemen arkasına bujiyi takmak.Ve uygun yere butonumuzu takmak yeterlidir.

Araclarda olması gereken ozellikler

*aracın son susturucusu performans/abart/öten eksoz olmalıdır(normal eksoz oldugu taktirde cıkan alevi goremessiniz)
*aracınızda katalizör bulunmaması gerekir varsa iptal ettirebilirsiniz.aracınıza herhangi bi zararı yoktur.eksoz gazlarının çevreye verdigi zarardan dolayı bunu en aza indirmek için kullanılan bi sistemdir.(katalizör oldugu takdirde eksoza cig yakıt gelmesi engellenir)
*aracınız dizel olmamalıdır,benzinli veya lpg li araclara uygundur...

alıntıdır..

takres
30/06/2011, 15:53
tamamen şov amaçlı bir uygulama...

krm1983
30/06/2011, 21:30
Bence çok gereksiz.

ultraslan33
30/06/2011, 22:21
demezler mi şuna bak .....den alev çıkıyo die:)))kurufasulye yemiş gibi:))

GP COSKUN
01/07/2011, 03:29
tabi bu cihazımız yüzünden egr valfimiz ve katalizörümüzün anası çok geçmeden ağlamaya başlar eksoz sistemini de uygun bulacağı yerlerden patlatmak çatlatmak için biçilmiş kaftan diyebiliriz
buda dipnot olsun
aslında bir nevi aptallıktır
yanma odasında yakmıyorum benim param çok susuturucu çıkışında yakıyorum demek gibi bir şey bu
mert uçuk kaçık şeyler sokma milletin kafaına ule =)))

StrawBeeRy
01/07/2011, 14:47
tabi bu cihazımız yüzünden egr valfimiz ve katalizörümüzün anası çok geçmeden ağlamaya başlar eksoz sistemini de uygun bulacağı yerlerden patlatmak çatlatmak için biçilmiş kaftan diyebiliriz
buda dipnot olsun
aslında bir nevi aptallıktır
yanma odasında yakmıyorum benim param çok susuturucu çıkışında yakıyorum demek gibi bir şey bu
mert uçuk kaçık şeyler sokma milletin kafaına ule =)))
aahahaahh :D :D bilmemek ayıp değil abi öğrenmemek ayıp bilmeyenler öğrensin işte

izoci
01/07/2011, 23:46
Ben yapıyorum bundan yaa Mert öder benim egrnin falan parasını :D :D :D

GP COSKUN
02/07/2011, 02:25
bak mert
ben sana demedimmi selam verdin borçlu çıktın
öde bakem şimdi puntonun egr sini oğuza =)))

AlemCi_SeRSeRi
02/07/2011, 10:00
Arkadaşlar Sistem Çok Zararlıdır Şahsen Ben Ve Arkadaşım Denedik Alev Kiti Yüzünden Motorum Sente Atlattı İtecek Eğdim Kısacası Yarı Motor Yaptırdım...E5 te 100 le Giderken Birden Düğmeye Basılı Tutarak Gazı Pompalıyorduk Çiğ Benzin Egsozdan Önce Kaynatılan Bujiye Doğru Gidiyordu Bagajda Bulunan Silecek Motorunun Üstüne Bağlanan Platin Gene Bagaja Konulan Ateşleme Bobini Yardımıyla Siz Düğmeye Basılı Tuttuğunuzda Aracın Ateşleme sistemine Giden Kabloya Bağlanan 5 Bacaklı Röle Arabanın elektirğini keserek Bagajdaki Bobine Elektiriği İletiyor Bu sayede Platin Bir Nevi Elektirikli Çakmak Görevi Görüyor Siz düğmeden Elinizi Çektiğinizde Buji Ateşleme Yapıyor Ve Nekadar Çiğ Benzin Pompalarsanız 1.1buçuk metre civarı ateş Atıyor Egsoz Fakat Devirde Bu pompalama esnasında düşüyor araba stop etme noktasına gelmeden pompalamayı kesmek zorundasınız yoksa araç stop ediyor...mantıklı düşünelim 100 km hızla seyir eden aracın elektiriğini kesiyorsunuz ve gazı pompalarken düğmeden elinizi çektiğinizde bu aracınıza tekrar elektirik geliyor ve ani ateşleme yapıyor siz bunu sürekli tekrarlamaya başlıyorsunuz bu seferde ani gelen basınç yüzünden kuvvetli bir sıkıştırma olabiliyor ve araç iteceklerine zarar verip eğebiliyor veya işte triger diş atlatıyor...show görsellik dediğiniz olayı siz - biz biliyoruz dışarıda bir sürü insanın ailenin böyle bişeyden haberi yok e5te yaptığınz zaman herkez bi anda o korkuyla fren yapıyor arkanızdaki araba sağa sola atıyor kendini..birinin canınada kast edebilirsiniz...Daha Detaylı Bilgiler İçin Akli Dengesi Yerinde Olan Bir Motor Tamircisi veya Yetkili Servislerle Görüşün :)

santiago
02/07/2011, 11:49
boşverin ya ateş atıp da napacak araba mangala gideceğimizde ateş olmadığın " hopp kap gel arabayı ateşi bulamadık egzozla yakıcaz " mı diyeceğiz :) gereksiz ve tehlikeli hem arkadaki sürücüler için hemde motor için

GP COSKUN
03/07/2011, 02:41
Arkadaşlar Sistem Çok Zararlıdır Şahsen Ben Ve Arkadaşım Denedik Alev Kiti Yüzünden Motorum Sente Atlattı İtecek Eğdim Kısacası Yarı Motor Yaptırdım...E5 te 100 le Giderken Birden Düğmeye Basılı Tutarak Gazı Pompalıyorduk Çiğ Benzin Egsozdan Önce Kaynatılan Bujiye Doğru Gidiyordu Bagajda Bulunan Silecek Motorunun Üstüne Bağlanan Platin Gene Bagaja Konulan Ateşleme Bobini Yardımıyla Siz Düğmeye Basılı Tuttuğunuzda Aracın Ateşleme sistemine Giden Kabloya Bağlanan 5 Bacaklı Röle Arabanın elektirğini keserek Bagajdaki Bobine Elektiriği İletiyor Bu sayede Platin Bir Nevi Elektirikli Çakmak Görevi Görüyor Siz düğmeden Elinizi Çektiğinizde Buji Ateşleme Yapıyor Ve Nekadar Çiğ Benzin Pompalarsanız 1.1buçuk metre civarı ateş Atıyor Egsoz Fakat Devirde Bu pompalama esnasında düşüyor araba stop etme noktasına gelmeden pompalamayı kesmek zorundasınız yoksa araç stop ediyor...mantıklı düşünelim 100 km hızla seyir eden aracın elektiriğini kesiyorsunuz ve gazı pompalarken düğmeden elinizi çektiğinizde bu aracınıza tekrar elektirik geliyor ve ani ateşleme yapıyor siz bunu sürekli tekrarlamaya başlıyorsunuz bu seferde ani gelen basınç yüzünden kuvvetli bir sıkıştırma olabiliyor ve araç iteceklerine zarar verip eğebiliyor veya işte triger diş atlatıyor...show görsellik dediğiniz olayı siz - biz biliyoruz dışarıda bir sürü insanın ailenin böyle bişeyden haberi yok e5te yaptığınz zaman herkez bi anda o korkuyla fren yapıyor arkanızdaki araba sağa sola atıyor kendini..birinin canınada kast edebilirsiniz...Daha Detaylı Bilgiler İçin Akli Dengesi Yerinde Olan Bir Motor Tamircisi veya Yetkili Servislerle Görüşün :)

evet bu arıza normal subapları eğer sente atlatır hatta triger kayışı kopartabilir
eksozda biriken aşırı yanmamış gaz yanma odası dışında eksozda patlatılınca oluşan basıncın birazı eksoza birazı geri istikamette manifoldtan subaplara iletildiği için bu arızalar meydana gelir
uyarın ve ikazın içinde ayrıca teşekkürler