Orijinalini görmek için tıklayınız : Elektrikli Otomobiller Bizi Nasıl Etkiler?
Bolu_Beyi
30/06/2011, 01:37
Arkadaşlar Selam. Son zamanlarda otomobil ile ilgili en popüler konu malumunuz Elektrikli Otomobiller. Hepimiz şu an benzin, Lpg yada Dizel araçlar kullanıyoruz.. Geçenlerde Bakanın yaptığı açıklamaya göre Yıl sonuna kadar elektrikli otomobiller piyasaya giricek denildi ve bu araçlara teşvik için ÖTV vergisi bile alınmayacağı söylenildi. İsteyenler ise araçlarına 3.000 & 4.000 TL gibi bir rakam ile Elektrik dönüşüm sistemi taktırabilecekmiş söylenenlere göre. Benim kafama takan şu bu araçların piyasaya girmesi ile bizim halimiz ne olacak :) Araçlarımızın değeri otomatikman düşecektir bence, Bugün ortalama 20.000 Tl olan bir punto piyasası o zaman ne olucak çok merak ediyor ve zararımızı düşünemiyorum bile :( Şimdi araçları hazır fırsatımız varken satıp elektrikli otomobilleri beklemelimi yoksa deneme süreleri bitip Herkez tarafından kullanılmaya başlandığında zararımızı göze alıp satıp yenilemekmi yada araçlarımıza dönüşüm sistemi taktırmakmı? Benim anladığım her halukarda bir nebze olsun zarar görücez? Konu ile bilgisi olan yada çaplı bir araştırma yapan arkadaş varmı? Sizlerin düşüncesi nedir ? Ben olayın sadece pozitif tek yönünü düşünüyorum elektrikli otomobiller piyasaya girdiğinde rekabet için benzin ve dizel fiyatları düşerse, Perfonmas için aradaki farkı görmezden gelip aynen devam edebiliriz sanırım... Siz ne diyorsunuz bu konuda ?
bence sistem oturana kadar (enazından 4-5 sene) piyasada pek bi değişiklik olmaz.
Bolu_Beyi
30/06/2011, 01:55
Umarım dediğin gibi olur...
santiago
30/06/2011, 08:52
şimdi şu da var herkes elektrikli araç almaz.sen ben aldık diyelim istasyona gider bekleriz aracın dolmasını yada ne bileyim eve bu sistemi kurup evde de şarj edebiliriz garajda fakat bu işin kendisi için külfet olduğunu düşünen insanlar şuan ki araçlardan vazgeçmez o yüzden böyle düşünme.
Bu işin LPG dönüşümü kadar kolay olmayacaını düşünüyorum, LPD de araca temel anlamda sadece ek bir tank takılacak.
Elektrik dönüşümünün nasıl yapılacağını bilmiyorum, ama en azından devasa aküler ve elektrik motoru ekleneceği ortada.
Zaten 1000 kg nın üzerinde olan aracım elektrik motoru ile ne kadar verimli çalışır emin değilim.
Elektrikli arabayı hangi şartlara sahip olsaydım alırdım?
- Evimin en az iki arabayı sığdıracak bir garajı olsaydı: Sokakta şarj edemeyeceğime göre garaj şart. Elektrikli arabayla şehir dışına çıkma cesaretini gösteremem, şimdilik sadece şehir içinde kullanabilirim.
- Evimin ve iş yerimin yakınlarında şarj istasyonu olsaydı
- Bulunduğum şehirde elektrik dönüşümü konusunda deneyimli servis olsaydı
- Elektrik dönüşümü için yaptığım masrafı iki yılda çıkarabilseydim
4-5 yıldan uzun süreceğini tahmin ediyorum.
reddragon
30/06/2011, 13:45
Elektrik dönüşümü için araçta 300 kadar parça değişecek .Komple motor değişimi gibi bişey olacak. Bu teknoloji yaygınlaşana kadar siz çoktan puntonuzu satmış olursunuz kanımca...
elektrikli araçlarda en pahalı parça pil ve ömrü konusu sıkıntılı. elektrikli sıfır araç alanlar bile aldıkları aracın pilini kiralamış olacaklar. ve üretici firmaya ayda 79euro ile 150 euro arası kira bedeli ödeyecekler. Elektrik ucuz fakat bu şartlarda aracın aylık masrafı benim mazota verdiğim paradan fazla olacak gibi artı dönüşüm olayı olacağını pek sanmıyorum. pil olayı çözülemediği sürece...
ugurozer
30/06/2011, 16:22
"
Ziyaretçi034
30/06/2011, 16:40
Uzun yolda kaldığınızı düşünsenize. turkiyede bagajda jenaratorle dolaşmanız gerek istasyonlar yaygınlaşana kadar.
yazıyı güzel güzel okurken burada durdum, hayal ettim yol kenarında jeneratör çalışır vaziyette bekleyen insanları ve bastım kahkayı :D
ugurozer
30/06/2011, 18:31
"
pil ücreti daha belli değil,ben aylık 1000 km yapıyorum ve 200 tl yakıt parası veriyorum... eğer 150euro alırsa kimse kullanmaz ki... bu ücret aylık 30-40 tlyi geçmez diye düşünüyorum ilk başlarda ama yaygınlaştıkça artacaktır muhakkak...
RENAULT MAİS GENEL MÜDÜRÜ AYBAR-
Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar'da konuşmasında elektrikli otomobillerin dünya yollarına çıkacaklarını söyledi. Daha sonra soruları yanıtlayan Aybar, seri üretime bir kaç ay içinde başlayacaklarını bildirdi. Aybar, Renault Fluence'in elektriklisini ağırlıklı olarak dünya pazarları için üreteceklerini kaydetti. Elektrikli otomobillerin diğer otomobillerden elektrikli olması dışında bir farkı bulunmadığını belirten Aybar, ancak bu otomobillerde periyodik bakıma ihtiyaç olmadığını söyledi. Aybar, akünün 8 yıl boyunca tam fonksiyonlu ve verimli çalışabildiğini belirtirken kayış, yağ, filitre değişiminin söz konusu olmadığını bildirdi. İbrahim Aybar, akünün arabanın kullanılacağı yıllar boyunca firmanın garantisi altında olacağını kaydetti.
Vatandaşların hiçbir şekilde aküyle ilgili bir maliyete katlanmayacağını belirten Aybar, akü için aylık belli bir abonman ücreti dışında para ödenmeyeceğini bu abonman ücretinin ise Avrupa'da aylık 79 avro olduğunu bildirdi. Türkiye'de uygulanacak aylık abonman bedelinin önümdeki aylarda belli olacağını belirten Aybar, bu rakamın TL olarak alınacağını ve mütevazi bir rakam olmakla birlikte zaman içinde ekonominin koşullarına ve rekabet şartlarına bağlı olarak değişebileceğini bildirdi. Akü abonman ücretinin Avrupa'nın altına olup olmayacağının sorulması üzerine de Aybar, Avrupa ile aynı mertebelerde olacağını söyleyebileceğini kaydetti.
Bolu_Beyi
01/07/2011, 02:15
Desenize bizim puntişler duracak 2. araba olarak elektrikli fulance alıcaz :))
elektrikli araç için 10 yıl diyorum :)
aslanerh
01/07/2011, 23:23
bence de elektrikli araca geçiş öyle hemen olamaz. bakınız euro 5 normuna geçiş bile yavaş 2012 de biz geçiyoruz, 2016 da da euro 6 ya geçeceğiz. imkan olsa direk euro 6 seviyesine geçmez miydik? elbette evet ama devlet ve vatandaşlar çok büyük zarar ederlerdi. aynı durum elektrikli araçlar için de geçerli... ancak elektrikli araç konusu daha yavaş işleyecektir.
Ha belediyeler petrol bağımlılığını kesmek ve çok büyük bir kar etmek isterlerse bu işe hemen el atsalar iyi olur. çünkü devlet teşvik vermezse yerli otobüs firmalarımızın tek başına gireceği bir iş değil bu
GP COSKUN
02/07/2011, 02:32
çarpabilir mesala =)))
şaka bir yana
bugün bir makale okudum
bundan 10 yıl sonra bile elektrikli otomobillerin pazar payı %3 olacak diyorlar
ama ben buna inanmıyorum bu tamamen milletin insanların birdenbire fosil yakıttan dönüş yapmasını engellemek için yazılmış cümle
dünya rezervinde bizim bilmediğimiz yada tahmin edemediğimiz derecede büyük bir
fosil yakıt sıkıntısı var bence bütün mühendisler kimyagerler firmalar alternatif yakıt arayışlarına son dönemde hiç olmadığı kadar hız verdiler
bu insanlığa söylenmiyor ama galiba fosil yakıtın önümüzdeki 20 yıl içinde sonu geliyor gibi
bunalar bilimsel bir dayanağa göre yazdığım şeyler değil sadece kendi düşüncelerim
elektrikli veya her ne ile olursa olsun çalışan arabalar üretilmesi demek ucuz yakıt anlamına gelir bana göre alternatifi çok olan şey pahalı olmayacaktır diye düşünüyorum
Bolu_Beyi
03/07/2011, 01:40
Coşkun abiye katılıyorum. Eğer Elektrikli araçlar ekonomik ve güçlü olucaksa herkez tarafından kullanılacaktır.. Hararet yok Yağ değişimi yok Bakım yok arıza çok az Bakalım zaman neyi göstericek herşeyden önce bencil davranmamalı Ülkemize hayırlı olsun demeliyiz sanırım :)
rational
04/07/2011, 11:35
https://external.ak.fbcdn.net/safe_image.php?d=AQAuFr6qO4uHqdOb&w=90&h=90&url=http%3A%2F%2Fimg1.blogcu.com%2Fimages%2Fb%2Fo% 2Fr%2Fbormadeni%2Fyakit_pil.jpg (https://bormadeni.blogcu.com/borla-calisan-araba/2889611?ref=fbs) BORLA ÇALIŞAN ARABA - https://bormadeni.blogcu.com (https://bormadeni.blogcu.com/borla-calisan-araba/2889611?ref=fbs)
bormadeni.blogcu.com Daimler Chrysler firması, boraksla çalışan Natrium isimli aracı tanıttı... Başkan Yardımcısı Thomas Moore, bor madeninden üret https://facebook.com/blogcu (https://facebook.com/blogcu)
rational
04/07/2011, 11:36
Duyarsız kaLma payLaş ! (https://www.facebook.com/media/set/?set=a.165281600166746.43036.135168876511352)
...
Borla çalışan araba üretildi, maliyeti 200 tl olan 1 kg bor ile 19 000 km yo...l yapabiliyor.(1100kg. oto sabit 100 km süratle giderse) Bu demek oluyorki Petrole son. Tam tersine Batılı ülkeler bor işletmeciliğinin kansere yol açtığını idda ederek BOR madenininden soğutma çabası içindeler. Oysa bu mucize maden kanser tedavisinde de kullanılmaktadır. Türkiye kiskacta.
Arabayi bor madeniyle calistiracak patentli 600 proje oldugu ortaya cikti.
TÜRKİYE, dünyada bor rezervinin yüzde 73`üne sahip Ve Türkiye GELECEĞİN DUBAİSİDİR
ve uluslararasi teroristler Türkiye uyanmadan bu kaynagi ele gecirmeyi planliyor.
Bu yazıyı paylaşarak en azından bir toplum bilinci oluşmasna yardım edebiliriz
Dipnot:Aman Be Heryerde de bu yazı var deyip de geçmeyin unutmayınki heryerde bu yazıyı görmek demek azda olsa toplumumuzun bilinçleniyor olmasıdır..Sende paylaş ve TÜRKİYE'ne sahip cık..Devamını Gör
bu bor olayı yaklaşık 15 yıldır var,açıkçası bu tarz haberlere inanmıyorum,aynı suyla çalışan araba üretildi haberleri gibi,bekle babam bekle
bu bor olayı yaklaşık 15 yıldır var,açıkçası bu tarz haberlere inanmıyorum,aynı suyla çalışan araba üretildi haberleri gibi,bekle babam bekle
bor madeni benim tez konumdu ve her harfine katılıyorum. bor ilk olarak 1850 lerde tesadf eseri bi polonyalı tarafından balıkesrde bulundu ve yıllarca alçıtaşı diye fransaya ihrac edildi tabi biz bunu farkettiğimizde yıllar geçmişti.
bor geleceğin enerjisi
bor ile ilgili ayrıntılı bilgi isteyenler özel mesaj atabilir
Diğer ülkeler ele geçirene kadar kullandırtmazlar bize.
bvulgari
04/07/2011, 21:29
Ben inanmıyorum 3000-5000 TL ye elektrik sistemine geçebileceğini araçların.. Bizim araçların sıfır fiyatları 30.000TL civarı kimi adamlar 300.000-500.000 TL lik araçlara biniyorlar.. Şimdi ben 3-5 milyara elektrige gecicem öbür adamda mı aynı parayı verip elektrige geçicek.. Böle bişey olursa dünyada 3-5 tane araba markası ancak kalır..
Dj Locness
04/07/2011, 21:43
bor madeni benim tez konumdu ve her harfine katılıyorum. bor ilk olarak 1850 lerde tesadf eseri bi polonyalı tarafından balıkesrde bulundu ve yıllarca alçıtaşı diye fransaya ihrac edildi tabi biz bunu farkettiğimizde yıllar geçmişti.
bor geleceğin enerjisi
bor ile ilgili ayrıntılı bilgi isteyenler özel mesaj atabilir
hocam neye katıldıgını anlayamadım borla ilgili haberlerin safsata oldugunamı enerji kaynağı bazında çok degerli oldugunamı ??
GP COSKUN
05/07/2011, 01:12
elektrikli otomobillerden önce
bence şu anda hayatımıza günlük otomobillerde ilk girecek teknoloji
kers sistemi olacak
biliyorsunuz foröula 1 araçlarında kullanılan kinetik enerji geri kazanım sistemi
aracınız yine içten yanmalı motorla çalışacak frenleme yaptığınızda açığa çıkan enerji bataryada toplanıp siz tekrar ivmelenme istediğinizde ilk önce kers sistemindeki enerjiyi kullanacak daha sonra motorunuz devreye girerek ilerleyeceksiniz
şu anda volvo bütün çalışmalarını tamamlamış kers li otomobillerini piyasaya sürmek üzere yapılan testlerde % 20-25 lere varan yakıt tasarrufu sağlanmış durumda
bu gerçekten azımsanmayacak bir değer
bu teknolojiyi tahminen ilk 5 yıl içinde çoğu üreticilerin otomobillerinde kullanmaya başlayacaklarını sanıyorum
elektrikliden önce bu sistemi kullanıp daha sonra elektrikliye geçiş olur düşüncesindeyim
ugurozer
05/07/2011, 09:56
"
üretil di evet %50 si su ve % 50 si mazotla çalışan ama petrol kralları adamı vurdular...
Biz Türk'üz bizi hiç bir şey etkileyemez :D