PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Askere Giderken Arabayı Napıcaz?

van_hoijdonk
29/06/2011, 23:06
Arkadaşlar herkese iyi akşamlar.

Bugün yüksek lisans mülakat sonucum açıklandı ve sonuç olumsuz. Dolayısıyla askere gitmeyi düşünüyorum. Yarın evraklarımı tamamlayabilirsem ağustos dönemine yetişiyorum (okuldan kağıt almak vs. halledilebilir şeyler).

Ağustos-Ocak arası askerde olmuş olacağım. Evde araba kullanmayı bilen yok, dolayısıyla ben yokken yatıcak. Ne tavsiye edersiniz? Yaklaşık 5 aylık bir süreç kullanılmayacak.

İstanbulda kapalı otoparkta 5 ay yatırmak mı yoksa köyde evin önünde 5 ay yatırmak mı karar veremedim ya da başka türlü ne yapabilirim onu düşünüyorum?

Her halükarda araç 5 ay kullanılmayacak görünüyor bu durumda ne yapmam gerekir?

ktpunto
29/06/2011, 23:11
hayırlı tezkereler şimdiden. benim has torunum olacaksın :) aracı kapalı otoparkta tutmak daha mantıklı gibi geliyor

bulentunal
29/06/2011, 23:13
kesinlikle kapalı garaj aylarca boya uzerinde kalan kuş pisliklerinin boyaya neler yapacagını dusunmek bile istemem

xnode
Aracı askere gittiğiniz yere götürün, hafta sonu izinlerinizde kullanırsınız.

krm1983
Kapalı otoparkta tutup kimse çalıştırmayacaksa kutup başlarını sökmek.

saricizmelimemetaa
29/06/2011, 23:15
bence sat gelince yenisini al...

Honor COOPER
29/06/2011, 23:16
Bence bu yüksek piyasada aracınızı satın parayı bir yatırım aracında değerlendirin dönüşte ucuz piyasada daha iyisini alabilirsiniz.

izoci
29/06/2011, 23:18
askeren gitmeden evden birine sürmeyi öğretin..

van_hoijdonk
29/06/2011, 23:21
Eğer memlekette bırakırsam da kapalı garajımız var oraya çekerim durur 5 ay ama fareler gözümü korkutuyor. Gerçi 2 haftada bir amcam çalıştırır arabayı mutlaka ama istanbulda olursa 1 cm bile yerinden oynamaz.

Eğer memlekette bırakırsam otopark parası yok, burda bırakırsam yaklaşık 5 ay 500 TL gibi bir masrafı olacak.

Akü kutup başlarını mı sökmek gerekli sadece?

Aracı satmayı düşünmüyorum, belki piyasa yüksek ama temiz araba her zaman bulunmuyor alana kadar 3 ay aramıştım o yüzden satarsam tekrar dönüşte 3-4 ay daha temiz araba aramak istemiyorum.

van_hoijdonk
29/06/2011, 23:22

Babamın ehliyeti var ama 99 yılında şirketin aracıyla otobanda büyük bir kaza yaptı. O günden sonra direksyona hiç geçmedi, geçmek de istemiyor. İstanbul olmasa kuzenler falan kullanır da istanbulda öğretmeye çalışmak zor şu şartlarda. :)

izoci
29/06/2011, 23:24
haklısınız akünün kutupları söküp branda takın tamamdır :)

OzzY
29/06/2011, 23:32
başka bi forumda okumuştum ne kadar doğru bilmiyorum özellikle coşkun abi bilgilendirirse sevinirim. uzun süreli yatmalarda yağı değiştirip bırakmanın çok faydası varmış hatta imkan varsa direk yatacağı yerde değiştir yazmış birisi.

ykaya1983
29/06/2011, 23:40
haklısınız akünün kutupları söküp branda takın tamamdır :)
Yalnız branda da güneş altında aracın boyasına zarar verebilir.Bence en doğrusu memlekette kapalı garajda bulundurmak.Aracın çevresine fare zehiri koyup evdekileri de tembih ederseniz bişey olmaz diye düşünüyorum.Ayrıca farenin çok olduğu bir yer değilse öyle zarar göreceğini zannetmiyorum.

StrawBeeRy
29/06/2011, 23:41
aracı kapalı otoparkta bırakın mümkünse ozanın dediği gibi yağını değiştirin,sonra aracın lastiklerini sökün takoz üzerinde dursun,evden birinede öğretin haftada bir 10 dk süre ile aracı muhakkak çalıştırsın.

hadi hayırlı teskereler..

synx
29/06/2011, 23:46
Bende gidiyorum askere honda civic arabamı sattım bu kullandığım punto kardeşimin aslında bu durumda bence en iyisi satmak üstelik çokta iyi paraya sattım. Para 7 ay bankada değerlenir.

van_hoijdonk
30/06/2011, 00:04
Babamla konuştuk şimdi, köyde bırakırız dedi burda 5 ay 500 lira otoparka vermektense hem de burda hiç çalışmayacak.

Ya dedi köyde kapalı garajda bırakırız (şuan durumunu bilmiyoruz) gerçek evimize 2 km mesafede bir evimiz var onun garajına da ya evin önünde branda yaptırırız 2 haftada bir gelip gittikçe amcan kullanır dedi.

Şuanda görünen brandayla bırakmak ve 2 haftada bir aracın çalıştırılması kullanılması şeklinde görünüyor.

Aslında kullandığımız evin de garajı var ama dedemin arabası yatıyor orda (Kartal). Dedem senede 3 ay geliyor almanyadan şimdi tutup da onun arabası çıkartılmaz garajdan, o olmaz dedi. O yüzden evin önünde üzerine branda çekerek bırakmak daha mantıklı.

Satsak dedim babama nolcak ki 25'e mi satıcaz 500-1000 lira fazlaya satarız aldığımızdan onun için de gelince aramaya değmez dedi. Gerçekten zor çünkü temiz araba bulmak.

van_hoijdonk
30/06/2011, 00:33
Dedemden onay çıktı, benim eşşeği aşağıdaki garaja çek dedi fareler falan dediğim yere, senin arabayı da asıl garaja çek dedi. Gelince ben kartalı garaja sokmam zaten amcan kullanır 2 haftada bir falan dedi.

Artık durum belli yani 2 haftada bir kullanılacak araç. :)

Punkre4s
30/06/2011, 00:58
hdi hayrlı olsn :d araban saglam yerde aklın kalmayacak hayrlı teskerleerr

izoci
30/06/2011, 01:04
Hayırlı olsun dertten kurtuldun ..

opexturk
30/06/2011, 02:19
ben de büyük ihtimalle ocakta gidicem gitmeden satarım ben 15 ay ölmesin değeri :) gelince yenisine bakarım

van_hoijdonk
30/06/2011, 02:20
ben de büyük ihtimalle ocakta gidicem gitmeden satarım ben 15 ay ölmesin değeri :) gelince yenisine bakarım

15 ay olsa tabi bende satarım da, 5 ay olunca zaten göz açıp kapayana kadar geçer diye düşünüyor insan. :)

16BBZ66
30/06/2011, 09:23
askere gittiğin yere götür çarşıya çıktığında kullanırsın askeriyenin yakınında bieyerde durabilir bence

toggykaya
30/06/2011, 10:36
kısa dönem yapacağının garantisi varmı? bakarsın uzun dönem çıkar görev yerine götürürsün.. biliyorsunki istemeyle yada sınavda soruları bilerek yanlış işaretlemeyle olmuyor kısa dönem.. ihtiyaç halinde tek bi soruyu bile bilemeyenleride uzun dönem alıyolar..

macsea
30/06/2011, 11:41
aracı kapalı otoparkta bırakın mümkünse ozanın dediği gibi yağını değiştirin,sonra aracın lastiklerini sökün takoz üzerinde dursun,evden birinede öğretin haftada bir 10 dk süre ile aracı muhakkak çalıştırsın.

hadi hayırlı teskereler..

aynen katılıyorum merte .::)

van_hoijdonk
30/06/2011, 11:52
kısa dönem yapacağının garantisi varmı? bakarsın uzun dönem çıkar görev yerine götürürsün.. biliyorsunki istemeyle yada sınavda soruları bilerek yanlış işaretlemeyle olmuyor kısa dönem.. ihtiyaç halinde tek bi soruyu bile bilemeyenleride uzun dönem alıyolar..

İnşallah çıkmaz diyeyim. Çünkü tüm hayat planlarımı seneye kpss ve yüksek lisans üzerine kurmaktayım eğer olur da 12 ay çıkarsa hepsini 1 sene daha ertelemem ve gelince yaklaşık 7-8 ay hatta daha fazla özel sektörde işe başlamam gerekir. :)

Gerçi iş var sorun değil, bugün bile 2 yerden aradılar görüşmeye gelin diye ama askere gidicem dedim.

takres
30/06/2011, 12:42
iyi sorun çözülmüş :) ama ben askere giderken satar giderim...

van_hoijdonk
30/06/2011, 18:06
İşlemlerimi hallettim ve an itibariyle eve girdim.

Ağustosta askerim artık bu kesinlişti, işlemleri sürenin bitmesine 45 dk kala tamamladım. :)

Mugen_punto
30/06/2011, 18:17
Hayırlı olsun güle güle git gel ;)

krm1983
30/06/2011, 20:08
Hadi hayırlı olsun hakkında.

tayfux
30/06/2011, 20:48
bence ağustos celbi gitme..aralık celbi en güzel celp..yok illaki gidicem diyorsan bence sat aracını gelince yine bakarsın köküne kıran mı girdi birsürü heryerde gp :)

seysey37
30/06/2011, 22:23
kendi biyerde garajın varsa en güzeli koy dursun..ben öyle yapmıştım :)

hayırlısı olsun ayrıca umarım rahat bir askerlik yaparsın..

bide sat diyenleri dinleme gelince hem arabasız kalıyorsun hemde aracın kadar temizini bulamayabilirsin..aynı şeyleri yaşamış biri olarak bir tavsiye :)

van_hoijdonk
01/07/2011, 00:21
Zaten artık dönüş yok, 30 temmuza kadar sınav kağıdımı almazsam bakaya durumuna düşüyorum yola girdik yani. :)

Yok satmayı düşünmüyorum, gelince temiz araç bulmak problem olur, zaten 3 ay ararken canım çıktı bir 3 ay daha uğraşamam. :)

xnode
01/07/2011, 00:43
Neden aracınla gidip, hafta sonları gezmiyorsun onu anlamadım ?? :)

acRep
01/07/2011, 02:09
Bende de aynı sorun var yaa evde tek ehliyetli ben..
Aracı bırakırsam bizim katil kardeşler mahfederler biliyorum ne yapıcam kara kara düşünüyorum..

xnode
01/07/2011, 04:34
Kaç kez söyledim ama sanırım bizim mesajlar görünmüyor :))
Askere aracınızla gidin, hafta sonları dışarı çıktığınızda bol bol gezin. Aracınızı da hafta içinde garnizonun ziyaretçi otoparkına park edin. Bu kadar basit. Ben bu şekilde yapmıştım...

GP COSKUN
01/07/2011, 11:38
askere giderken yanında götürmeyip bir garaja yada anlattığın gibi köye bırakacaksan
en azından haftada yada 15 günde bir aracı çalıştırıp şarz edecek birine emanet et muhakkak bu çok önemli
hem akünün ömrü hem motorun ömrü bakımından
uzun süre çalışmadan yatmış araçlarda başlıca arıza motor içinde karıncalanma meydana gelir bunun sonucunda uzun zaman sonra tekrar çalıştırdığınızda karıncalanma nedeniyle aşınma başlar gömleklerde konikleşme olur bunun sonucunda motorunuz yağ yakmaya başlar
hiç bir motor uzun süre çalıştırılmadan yatırılmaz hatta araç alırken bile yatmış araba bu nedenle alınmaz
yatma süresi uzadıkça aracın diğer aksamlarında da çalışmadan geçen zamandan dolayı pas ve karıncalanma çapaklanma başlar
aynı şekilde uzun süre şarz edilmeyen akü şarzı tamamen boşalır ve bir daha doldursanızda artık şarz kaçırmaya kaynatmaya başlar

saygılar

muhammedçelik
01/07/2011, 11:52
Ben usta birliğine geçince kardeşime getirtmiştim puntomu nizamiyeye nöbet kulübesinin yanına çektim başında 24 saat eli silahlı arkadaşlar göz kulak olmuştu sağolsunlar :D Hafta sonları çarşı izinlerimde çok faydasını gördüm :D

van_hoijdonk
01/07/2011, 13:52
askere giderken yanında götürmeyip bir garaja yada anlattığın gibi köye bırakacaksan
en azından haftada yada 15 günde bir aracı çalıştırıp şarz edecek birine emanet et muhakkak bu çok önemli
hem akünün ömrü hem motorun ömrü bakımından
uzun süre çalışmadan yatmış araçlarda başlıca arıza motor içinde karıncalanma meydana gelir bunun sonucunda uzun zaman sonra tekrar çalıştırdığınızda karıncalanma nedeniyle aşınma başlar gömleklerde konikleşme olur bunun sonucunda motorunuz yağ yakmaya başlar
hiç bir motor uzun süre çalıştırılmadan yatırılmaz hatta araç alırken bile yatmış araba bu nedenle alınmaz
yatma süresi uzadıkça aracın diğer aksamlarında da çalışmadan geçen zamandan dolayı pas ve karıncalanma çapaklanma başlar
aynı şekilde uzun süre şarz edilmeyen akü şarzı tamamen boşalır ve bir daha doldursanızda artık şarz kaçırmaya kaynatmaya başlar

saygılar

Sahibindene ilan verdim satılırsa satılır, satılmazsa da köye kapalı garaja çekerim. 15 günde bir amcam kullanır. Hatta dedim dün akşam iyi iyi diyor benim arabayı çekerim garaja onu kullanırım ben diyor. (Dizel Clio var 2005 model). Hoşuna gitmiş bizim araba. :D

15-20 güne kadar satılırsa sağlık olsun, satılmazsa da aynen dediğim gibi yapıcam araba çalışcak zaten. Max. yatarı 15 gün olur zaten evin altında kapalı garajda duracak.

Hocam getir diyorsun askere giderken de daha nereye gideceğimiz, nasıl bir yere gideceğimiz belli değil hele bir belli olsun onlar basit şeyler. Tutup da mardin çıkarsa burdan 1500-2000 km yol mu gidicez? Askerlik bittiikten sonra dönüş yolu ızdırıap olur insana. :)

van_hoijdonk
01/07/2011, 16:39
Fiat Punto 1.3 M.jet Active 2008 Model 24.500 TL Sahibinden satılık ikinci el Beyaz renk (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-65000-km-de-kazasiz-boyasiz-degisensiz-aranan-renk-beyaz-punto-53259805/detay/)

İlan verdim, 30 kişi bakmış 1 saat içinde, şimdiye kadar da 2 kişi aradı aklımdaki son fiyatı verdim. Sonuçta satmak zorunda değilim. Artık bakalım hayırlısı neyse o olur hakkımızda. :)

synx
01/07/2011, 17:00
Bence en iyisini yaptın satarsan kafan rahat olur. Hayırlı satışlar ve bence satılır.

van_hoijdonk
01/07/2011, 20:07
Ben 23.750 diyorum arayanlara birisi 23.500 verdi napsam ki, kararsız kaldım. :)

Ziyaretçi034
01/07/2011, 20:54
satmaya niyetin yoksa 24 bin iyidir :)

aslanerh
01/07/2011, 21:02
kiraya ver :)

van_hoijdonk
01/07/2011, 21:43
Peder bey geldi duruma el koydu. :D

23.750 neymiş bulana kadar canımız çıktı, temiz dedin 3 ay aradık şimdi yok şurdan kırsınlar burdan kırsınlar hiç uğraşamam 24 bin'den 1 lira aşağıya satamazsın dedi. Veren olursa satarsın yoksa çekeriz garaja dedi.

Bir bakıma o da haklı şubattan mayısa kadar istanbulda temiz araba aradık, düşük km, kaza boya değişen olmayan ve ilk sahibinden araç gerçekten çok zor bulması. Hele bir de beyaz olunca. :)

sadece_erhan
01/07/2011, 21:58

bravo oğuz :D

OzzY
01/07/2011, 23:32
Peder bey geldi duruma el koydu. :D

23.750 neymiş bulana kadar canımız çıktı, temiz dedin 3 ay aradık şimdi yok şurdan kırsınlar burdan kırsınlar hiç uğraşamam 24 bin'den 1 lira aşağıya satamazsın dedi. Veren olursa satarsın yoksa çekeriz garaja dedi.

Bir bakıma o da haklı şubattan mayısa kadar istanbulda temiz araba aradık, düşük km, kaza boya değişen olmayan ve ilk sahibinden araç gerçekten çok zor bulması. Hele bir de beyaz olunca. :)

sağ arka kapı ve sol ön çamurluktaki sürtükleri boyasızmı yaptırdınız???

van_hoijdonk
01/07/2011, 23:45
sağ arka kapı ve sol ön çamurluktaki sürtükleri boyasızmı yaptırdınız???

Sağ arka kapıda benim yaptığım ufak sürtmeyi diyorsunuz. Autokinge gitmiştim randevu almaya sağ arka kapı için abi burda bir şey yok ki dediler, çocuk bezle sildi hiç bir şey kalmadı. Tampon boyasıymış ordaki. Dolayısıyla işlem yapılmadı.

Sol ön çamurlukta bir şey yoktu, sağ ön çamurlukta alırken yarım yumurta kadar bir ezik vardı zaten orasıda duruyor. Fotoğraflarda görünüyor.

Kısacası arabada yapılan bir işlem yok. ;)

4. fotoğrafta net olarak görünüyor.

Fiat Punto 1.3 M.jet Active 2008 Model 24.500 TL Sahibinden satılık ikinci el Beyaz renk (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-65000-km-de-kazasiz-boyasiz-degisensiz-aranan-renk-beyaz-punto-53259805/detay/)

23.675'e anlaştık yarın arkadaş sanayide baktırıcak, ben de 1.5 ay önce aldığım ekspertiz raporunu getiricem. Pazartesi satışı yapıcaz bir aksilik çıkmazsa.

takres
01/07/2011, 23:56
Sağ arka kapıda benim yaptığım ufak sürtmeyi diyorsunuz. Autokinge gitmiştim randevu almaya sağ arka kapı için abi burda bir şey yok ki dediler, çocuk bezle sildi hiç bir şey kalmadı. Tampon boyasıymış ordaki. Dolayısıyla işlem yapılmadı.

Sol ön çamurlukta bir şey yoktu, sağ ön çamurlukta alırken yarım yumurta kadar bir ezik vardı zaten orasıda duruyor. Fotoğraflarda görünüyor.

Kısacası arabada yapılan bir işlem yok. ;)

4. fotoğrafta net olarak görünüyor.

23.675'e anlaştık yarın arkadaş sanayide baktırıcak, ben de 1.5 ay önce aldığım ekspertiz raporunu getiricem. Pazartesi satışı yapıcaz bir aksilik çıkmazsa.

1 depo ile 1200 km :S baya iyiymiş...

e.yavuz
02/07/2011, 00:05
.23.6 75 'e anlaştık

Biraz çingene pazarlığı olmuş sanki... :D

Hayırlı olsun.Şaka he:)

van_hoijdonk
02/07/2011, 00:06
1 depo ile 1200 km :S baya iyiymiş...

1000 Km yaptım ama genel yazdım açıkcası. Kimine 800 km gider mesela bizim eniştede palio var 700-750 km gidiyor 1 depo çünkü devir vs. hiç umursamaz 100 metreye basar, basılacak yolda bayıltır vs. kafasına göre yani.

Ben 1000 yaptıysam daha dikkatli birisi 1100-1200 civarı yapacaktır. Uzun yolda 4.5 ortalama ile yapılabilecek km'ler. Ben 5.5 ile 1000 km yaptım...

van_hoijdonk
02/07/2011, 00:11
Biraz çingene pazarlığı olmuş sanki... :D

Hayırlı olsun.Şaka he:)

Biraz öyle oldu. 500'e yok dedim 1 saat geçti tekrar aradı 600 dedi sonra yine yok dedim. Valla artık yok 675'ten ötesi daha vergisi var bunun dedi. Temmuza girdiğimiz için mtv 2. taksitte var gel etme dedi. Babam da binmeden 2 vergi ödeyeceğimize ver gitsin dedi.

Yarın sanayiye gidicez öğlen gibi, pazartesi de halledicez satışı.

thekafkef
02/07/2011, 00:34
Hayırlı Olsun Artık piyasada 2. el çok en iyisini yapmışsın.

acRep
02/07/2011, 02:17
Bendemi satsam arabamı :D

van_hoijdonk
02/07/2011, 02:19
Bendemi satsam arabamı :D

Valla bilmiyorum ama hem fiyatlar artmış hem de satılıyor yani. Benim tahminim 23'ten yukarı veren olmaz şeklindeydi sonuçta active araç. Her ne kadar düşük km olsa da ne bileyim 23.700 falan iyi para gerçekten.

Yazın gelmesi + 2 bayramın yaz döneminde olması sanırım fiyatları çok etkiliyor. Benim döndüğüm tarihlere düşmüş olur heralde fiyatlar.

synx
02/07/2011, 14:08
Hayırlı olsun ben dedim satılır diye:) Acele olmuş biraz aynı benim sattığım gibi hayırlı olsun dönüşte daha güzelini bulursun hiç merak etme.

acRep
02/07/2011, 19:03
Valla bilmiyorum ama hem fiyatlar artmış hem de satılıyor yani. Benim tahminim 23'ten yukarı veren olmaz şeklindeydi sonuçta active araç. Her ne kadar düşük km olsa da ne bileyim 23.700 falan iyi para gerçekten.

Yazın gelmesi + 2 bayramın yaz döneminde olması sanırım fiyatları çok etkiliyor. Benim döndüğüm tarihlere düşmüş olur heralde fiyatlar.

Zaten seçimlerden sonra artacagına emindimde active aracın bu fiyata gitmesi çok iyi olmuş adınıza sevindim :) Fakat ben zaten yazın binmek için aldım aracı şimdi satarsam da asker gitme işi uzarsa bu bacaklar bu bedeni taşımaz :D :D :D

van_hoijdonk
02/07/2011, 19:53
Kaporamı aldım işlem tamamdır. Pazartesi noteri halledicez. :)

Baktırdı aksarayda tanıdık ustalarına, klimayı açınca klima ses yapıyor bilye arızalı tarzı bir şey dediler ama sanmıyorum.

Bir de ben aldığımdan bu yana debriyaj sıfıra yakın, ayağını 1 cm kaldırsan araba hareketleniyor. Aktif trafikte çok rahat bir şey bu. Usta bunun debriyajı bitik diyor inat ettim bitik debriyaj aşağıda değil yukarıda kavrar diye. Benden bu kadar dedi.

Fiyat falan kıracaksan 1 lira bile döner giderim dedim yok dedi arabayı beğendim.

Şu debriyaj olayına kafam takıldı, debriyajı bitik araba yukarıda yani koltuğa yakın kavramaz mı? Benim ki döşemeye 1 cm'de kavrıyor. Usta inatla bunlar hidrolik o yüzden biterken yukarı değil aşağı gider dedi he he dedim geçtim çünkü baş edilecek gibi değildi.

Onların mantığına göre bitik hatta 1 km ötede beni yolda bırakabilecek bir debriyajla 2000 km gezdim.

Neyse ki alıcı problem çıkarmadı anlaştığımız gibi 23.675 üstünden kaporamı aldım. Vergi için ücreti de verdi temmuza girdiğimizden vergiyi ödemeden satış olmuyor. Onu da öderim netten.

OzzY
03/07/2011, 01:18
debriyajın hidrolik olduğu doğru ama aşşadamı kavrar yukardamı bilmiyorum. ama benim balatam yeni değiştinde bile o kadar çabuk kavramıyodu hiç 1 cm kaldırınca kavrayan arabada görmedim. yani usta haklı olabilir.

ben debriyajdan şüphelenip servise gittiğimde usta pedalın sertliğine bakmıştı. bana göre pedal zaten yumuşaktı ama usta bitmiş bu dedi. söküncede 1000 km filan daha ancak gider dedi. değişimden sonra pedal öyle yumuşaktı ki basınca ayağım döşemeyi delip dışarı çıkıcak sanıyodum :D

van_hoijdonk
03/07/2011, 01:54
debriyajın hidrolik olduğu doğru ama aşşadamı kavrar yukardamı bilmiyorum. ama benim balatam yeni değiştinde bile o kadar çabuk kavramıyodu hiç 1 cm kaldırınca kavrayan arabada görmedim. yani usta haklı olabilir.

ben debriyajdan şüphelenip servise gittiğimde usta pedalın sertliğine bakmıştı. bana göre pedal zaten yumuşaktı ama usta bitmiş bu dedi. söküncede 1000 km filan daha ancak gider dedi. değişimden sonra pedal öyle yumuşaktı ki basınca ayağım döşemeyi delip dışarı çıkıcak sanıyodum :D

Pedalda bir sertlik yok, çok yumuşak. Aracı alırken 1 ay önce fırat otodan alınan ekspertiz raporunda baskı-balata iyi yazıyordu hatta o zaman sormuştum problem yok dediler. Ben 2000 km'de bitirmedim ya bu balatayı...

Sanayide bugün arabaya bakan ustanın anlama şekli sadece oturup arabayı kaldırırken debriyajın çok dipte olduğunu görmesi ve sonucunda bu bitik demesi. Ne baktı ne de bir şeyleri kurcaladı sadece bindi normal bir kullanıcı gibi araba hareketlenirken dipte bu ya bitik dedi.

O zaman şöyle bir problem ortaya çıkıyor ben fırat otodan 30 mayısta aldığım ekspertiz raporuna istinaden 2000 km bitik debriyajla gezdim hem de uzun yolda kendimi tehlikeye atarak.

Yok mudur bu işin doğrusu, aklıma takıldı. Alacak kişi problem etmedi ama ben bitik olmadığını düşünüyorum...

krm1983
03/07/2011, 12:05
Milletin fiyat kırmak için yapamayacağı yok.

van_hoijdonk
03/07/2011, 17:10
Milletin fiyat kırmak için yapamayacağı yok.

Ben zaten tok satıcı durumunda olduğumdan adam da biliyordu 1 lira bile kırmaya çalışsa dönüp gideceğimi. Arabayı da beğenince ses etmedi. Kaporta olarak mükemmel dediler, km'yi görünce adamın ilk tepkisi bu orjinal mi bu?

Bir de motoru açtılar işte aküye bakıyor yok artık hala orjinal akü diyor. Dedim bu iyi mi kötü mü? Çok iyi diyor. :D

uzuncocuk
03/07/2011, 19:05
arabayı askere götür askerlıgın boyunca komutana ver kullansın donerken getır boru gıbı yatıs bır askerlık yap:)))))))))))))

gemlikli_55
03/07/2011, 23:50
ahmet giderken bana bırak gelince alırsın gözüm gibi bakarımmm :)
simdiden hayırlı teskereler

van_hoijdonk
04/07/2011, 20:25
Arabamı teslim ettim. İlk aracı satmak ne zormuş, açıkcası üzüldüm ama hem sattığım meblağ iyi hem de 5 ay aracımdan ayrı kalacaktım. 1.5 ay binip satmak zorunda kaldım dönünce daha iyisini alırız artık...

Scottie
04/07/2011, 20:26
hayırlısı olsun....

krm1983
04/07/2011, 21:02
Alana da satana da hayırlı olsun.

van_hoijdonk
04/07/2011, 22:04
Teşekkürler arkadaşlar.

Babam eve gelirken otoparkın orda boş görünce bi kötü oldum, ne kadar kullanmasam da garip geldi köşeyi boş görünce diyor.

Sağlık olsun, doğrusu buydu...

2 Gün sonra gelin arabası olmuş fotoğrafları gelecek arabamın artık onları saklarım. Kuzenin düğününde gelin arabası yapmıştık 2 hafta önce...

gemlikli_55
05/07/2011, 13:27
hayırlısı olsun asker dönüşü alırsın yeniden üzülme :)