Orijinalini görmek için tıklayınız : Tüp mü elektrik mi?
PuntoMan
26/06/2011, 14:12
Merhabalar,
Son zamanlarda elektrikli arabalar ve şarj istasyonları hakkında haberler çıkıyor ve bakanın açıklamasına göre de dizel ile benzinli araçların elektrikliye çevirilmesine müsade edilecek.
Bu durumda LPG dönüşümü yaptırmayı düşünen ben gibi diğerlerine de örnek teşkil etmesi bakımından siz ne dersiniz; Benzinli aracıma LPG dönüşümü yaptırayım mı yoksa elektriği mi bekleyeyim?
Anket hazırladım, onun üzerinden cevaplarsanız genel durumu topluca görebilme imkanı olur herkes için. Şimdiden teşekkürler.
.
reddragon
26/06/2011, 14:29
Biz ki icabında 50-100 lira harcamaya elimiz varmıyor araç için... 15 bin TL dönüşüm parası vererek elektriğe geçmenin ancak taksicilerin işine yarayacağını düşünüyorum...Normal kullanıcı için en güzeli AKBİL ve toplu taşıma dönüşümü ve aracı gerektiğinde kullanmak...
15 bine araç alınır, hem de Çin malı...
ykaya1983
26/06/2011, 14:43
Dönüşüm maliyetinin 3-4000 tl arası olacağı söylenmiş yapılan açıklamada.
reddragon
26/06/2011, 14:55
şu anda maliyet yüksek zaten sadece ticari araçlarda dönüşüm yapıyor izmirde bir firma. seri üretime geçilince fiyat düşer de o kadar da düşeceğini sanmam. öyle olursa benzin devri kapanır zaten otomobiller için.
eninde sonunda elektriğe geçilecek ama bu zaman alıcaktır. doğayı korumak için de elektrik şart..
daha erken dönüşüm için ben en az 3 ila 5 yıl diyorum yaygınlaşması şimdilik lpg ile yola devam daha sonra alınacak araç elektrik olabilir
aliserhanuyar
26/06/2011, 22:54
bencede dönüşüm için daha çokkk erken, teknolojinin oturması, yollardaki istasyonların yayılması gibi sorunlar mevcut şu anda, birkaç seneyi bulur düşüncesindeyim.
çocukluğumda suyla çalışan araba muhabbeti vardı,bulduk bulacağız,3 yıl 5 yıl derken fos çıktı... bu elektrikli arabada 3-5 yıldır konuşuluyor ama başbakan hariç binen olmadı daha :D
birde aküler kiralanıyomuş ayda 200tlnin üzerinde ona para vermek gerekiyomuş DHde okudum ne kadar doğru bilmiyorum.
reddragon
27/06/2011, 02:55
Günün birinde hava ile çalışanını da yapacaklar. O zaman havaya da vergi alırlar Türkiye'de adı da hava parası olur...
SRDR KRKC
27/06/2011, 03:25
2020 ye Kadar Elektrik Felan Hikaye Arkadaş Kim Ne Derse Desin :) Helede Hızı Seven Milletiz Siz Biliyormusunuz Elektrikle Araçlar Kaç Kg. ya Kadar Yük Kapasitesi Var Yani 3 4 Kişi Binince Birde Bavullar :D Hayal Hayall Gerçekci Olalım Lütfen :) Bisiklet Değil Bu Otomobil :)
Hikaye geliyor bana...elektrikli araclarin menzil olayi cozulmedikce bir ise yaramaz...
2020 ye Kadar Elektrik Felan Hikaye Arkadaş Kim Ne Derse Desin :) Helede Hızı Seven Milletiz Siz Biliyormusunuz Elektrikle Araçlar Kaç Kg. ya Kadar Yük Kapasitesi Var Yani 3 4 Kişi Binince Birde Bavullar :D Hayal Hayall Gerçekci Olalım Lütfen :) Bisiklet Değil Bu Otomobil :)
bavul koymaya yer bulabılırsenız koyarsınız ben elektrıklı arabayı yapan malum fırmada calısıyorum bagaj olayı cok kucuk sunu belırteyım ama arabanın maksımum torku her an kullanımda pedala bastıgınız an maksımum torkla ılerlıyorsunuz ama hem son hız dusuk hemde gıdebılecegınız yol km cınsınden ılk anda dıger aracların cevrımı cok zor bataryaların agırlıgı 250 kılo su an ıcın normal arabada nereye konur bu dusunmek lazım :)
Who Killed the Electric Car? / Elektrikli Arabayı Kim Öldürdü? diye bir belgesel var. Eski Silahtarağa Elektrik Santralı'nde izlemiştim. İzlemenizi tavsiye ederim.
ugurozer
30/06/2011, 13:25
"
ama o pil için ayda 200 tl den fazla kira vereceksin.. artı dönüşüm masrafı kara geçmek için arabayı on yıl kullanmak lazım heralde...
dönüşümün ayrıntıları belli olsa neyse ama şu an hiçbirşey belli değil...