PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Punto Evom ve 7" GPS

shellcininabisi
24/06/2011, 18:53
Demirciden aldığım 2 Tl lik bir Mala gibi demiri eğip büküp bu hale getirdim. şimdilik navinin kendi orjinal yuvasını bu parçaya çift taraflı bant ile yapıştırdım. bakalım sağlam olmazsa başka bir şey bakıcam artık. bir de kablo konusu var ki ne yapacağımı bulamadım delmek istemiyorum.

https://forum.grandepuntotr.com/attachment.php?attachmentid=17869&stc=1&d=1327003534

yine aynı demircide ölçüp biçip bu spatulayı şu hale getirtiyoruz.

https://forum.grandepuntotr.com/attachment.php?attachmentid=17870&stc=1&d=1327003534

https://forum.grandepuntotr.com/attachment.php?attachmentid=17871&stc=1&d=1327003534

daha sonra bu hale getirdiğimiz demiri siyah elektrikçi bantı ile sarıp teyp üzerindeki boşluğa vidalıyoruz. Daha sonra spatulanın geniş kısmına önce çift taraflı bant ile navigasyonumuzun orjinal ayaklığını yapıştırıyoruz. ve bu hali alıyor.

https://forum.grandepuntotr.com/attachments/ses-goruntu-sistemleri/14740d1308926979-punto-evom-ve-7-gps-fotograf-00a.jpg

ben daha da sağlam olması için bu demirin altta kalan kısmını çift taraflı bant ile yapıştırarak vidaladım. bir de bu bitmiş halinden sonra kusurları kapatmak için komple siyah bantla sardım.

bu arada cihazım ÇİN den geldi ve bence harika uydu bulması ve rota hesaplaması hızlı, kişiselleştirilebilmesi ise harika resmen PDA m oldu araçta.

izoci
24/06/2011, 18:55
ne diyelim maşallah..

gunaykarakas
24/06/2011, 21:54
Güzel olmuş ordaki boşluğu 7" tam doldurmuş.Bende geçen hafta Next 545 in montajını yaptım görüş açısı olarak sizin monte ettiğiniz şekilde şöför için çok sağlıklı görüntü vermedi sola doğru hafif açılı monte ettim görüntü istediğim gibi oldu uygun zamanda bende resim çeker paylaşırım.güle güle kullanın bu cihazlara istediğiniz navigasyon programını kurabiliyorsun umarım donanımsal olarak problemsiz uzun zaman kullanırsınız..

macsea
30/06/2011, 18:17
fiyat ve aldığınız siteyi yazarmısınız?

takres
30/06/2011, 22:44
güzel olmuş...

pdr42
01/07/2011, 11:08
koccaman alet güle gülekullan:)) normal gps lerden farkı varmıdır?

shellcininabisi
01/07/2011, 11:15
fiyat ve aldığınız siteyi yazarmısınız?

valla ben GG den aldım 4 gb si 169 , 8 gb si 189 ben 8 GB aldım.

gps & navigasyon | 7" GPS NAVİGASYON - Dükkanlar (https://dukkanlar.gittigidiyor.com/gps__navigasyon/) adresi bu.

shellcininabisi
01/07/2011, 11:19
koccaman alet güle gülekullan:)) normal gps lerden farkı varmıdır?

valla uyduyu bulma hızı, yeniden rota hesaplaması fm transmitteri , buletoot u gayet güzel. şimdilik 3 tane program kurdum igo 8 igo primo ve teknemde kullanmak için ozi diye birşey. Sonuçta program yaptığı için navigasyon işini Primo harika ve hatta aziz birşeymiş :)

normal gpslerden farkı işte bu eğer bilgisayar ile aran iyi ise bu cihazları istediğin gibi modifiye edebiliyorsun mesela ben windows menüsü yükledim.. 2. olarak ise en önemli farkı garanti konusu ki ben buna pek takılmıyorum. biraz da şans işi elektronik. yukarıda gunaykarakas arkadaşımızın temennisi gibi DONANIM HATASI OLMADAN 3-4 sene götürse bana yeter.

aytek06
01/07/2011, 14:43
Maaşallah cok iyimiş :) Ben 5" düşünüyodm ama şimdi 7" de düşünmeye basladm :)

boby
06/09/2011, 00:54
7' süpermiş valla ..ben navitech 5' aldım..çok memnunum..ama ön konsola değilde cama tutturdum cihazı ....aynanın yanında vantuzla duruyor..

konsola zarar vermeden nasıl takılırki ?

tayfux
06/09/2011, 00:55
cuk diye oturmuş gerçekten ellerinize sağlık..

shellcininabisi
20/01/2012, 00:17
4 ay sonra gelen edit:

1ocak2011 nickli abimize de bu montajın aynısını yapmaya çalışıyoruz. resimler 1. mesaja taşınmıştır.

isteyen arkadaşlar olursa yardımcı olmaya çalışırım.

1ocak2011
20/01/2012, 00:29
Ellerine kollarına sağlık kardeşim.

alyalcn66
20/01/2012, 02:28
güzel olmuş ben teknosada tomtomun cihazlarını gördüm acaba bunlar bizim araçlara takılan tomtomlar gibi uyumlu olurmu. fiyatları 150 ile 400 arasında değişiyor.serviste900 istiyorlar sanırım.

shellcininabisi
20/01/2012, 19:34
1ocak2011 Tuncay Aydemir üyemizin ayaklığının yapım aşamalarının devamı

dün anlattığım o demiri siyah bantla kaplıyoruz.

https://forum.grandepuntotr.com/attachment.php?attachmentid=17893&stc=1&d=1327074209

daha sonra çift tarafılı bant ile plastik navigasyon tutacağını yapıştırıyoruz.

https://forum.grandepuntotr.com/attachment.php?attachmentid=17894&stc=1&d=1327074209

bitmiş hali
https://forum.grandepuntotr.com/attachment.php?attachmentid=17896&stc=1&d=1327074209

tuncay hocam bu son resim size gönderdiğim hali. arkadaki takılı olan da benimkisi.

hediye için gerçekten çok teşekkürler. birazdan nasıl takacağımı araştıracağım bu anahtar kabını bu gece de bulduk meşkaleyi :) umarım bir seferde sorunsuz bir şekilde tam uyar sizin evoya ve navigasyona. bir sıkıntı olursa buralardayım :) HA BİRDE TELEFONDA SÖYLEMİŞTİM SİZE BENİM NAVİYE UYMADI SİZİN BU PLASTİK PARÇA AMA SİZİN PARÇAYI BENİM ARACA SABİTLEYİP İDARETEN BENİM NAVİGASYONU KOYDUM ÜZERİNE SIĞIYORMU DİYE ONN DA FOTOSU BURDA

https://forum.grandepuntotr.com/attachment.php?attachmentid=17895&stc=1&d=1327074209

NAVİNİN ARKASINDAKİ AYAK SİZİNKİ :)

1ocak2011
20/01/2012, 21:11
Süper olmuş ellerine sağlık kardeşim...

shellcininabisi
20/01/2012, 21:57
kısmetse yarın elinde olur hocam . umarım bir işlem yapmana gerek kalmaksızın direk uyar. paketin üzerine birde not yazdım hocam bu vidalama yerinin arkasına ve alt kısmına çift taraflı bant yapıştırdım ben daha sağlam olsun diye sizinkine de yapıştırdım koruma bantlarını sökersiniz sonra vidalarsınız.

bir de notta da belirttim vida çok aradım burdaki dükkanlarda ama bulamadım daha önce kendime yaparken 3 tane düz vida almıştım. orjinal vidayı takamamış normal vida takmıştım ben. size o 2 vidayı gönderdim ancak biraz paslanmışlar (ki 3. resimde görülüyor vida) kusuruma bakmayın artık.

bir sorun olursa yarın hallederiz artık.

1ocak2011
20/01/2012, 22:08
Ne kusuru hocam, Vallahi çok mahçup ettiniz beni yarın olumlu olumsuz haber veririm size...

ESH
20/01/2012, 22:39
ellerınıze saglık cok orjınal olmus. . . :)

erosistanbul
21/01/2012, 01:15
elinize sağlık. güzel olmuş. fakat siyak elektrik bandı neden yaptınız anlamadım. siyah kaplamak için ise neden sprey boya kullanmadınız.

shellcininabisi
21/01/2012, 02:39
elinize sağlık. güzel olmuş. fakat siyak elektrik bandı neden yaptınız anlamadım. siyah kaplamak için ise neden sprey boya kullanmadınız.

oda olabilir tabiki de o sprey boyaların kokusunu hiç sevemedim kaliteli almak gerekiyor onlarda zor buluyor.aslında KARBON KAPLAMA olsa süper olacak. ne bileyim aklıma gelen en ucuz ve en basit yöntem demiri siyah bantla kaplamak oldu. zaten ön tarafı naviyi takınca görünmüyor önemli olan ön camdan yani dışarıdan bakınca görüntüsü e orasını da ben görmüyorum nasolsa :)

x-ray
03/02/2012, 18:33
selamün aleyküm
emrah bey cihazınızın markasını yazabilir misiniz?
ve diğer navigasyon kullanıcı arkadaşlar, tavsiye edebileceğiniz bir marka var mı?
sağlıcakla kalın...

1ocak2011
03/02/2012, 18:34
7'' Pıranha Navajo kullanıyorum, Tv hariç her özellik var Video in dahil.

x-ray
03/02/2012, 18:59
7'' Pıranha Navajo kullanıyorum, Tv hariç her özellik var Video in dahil.

Tuncay bey özelliklerini anlatmanız mümkün mü acaba? benim çok bilgim yok bu konuda. eğer yapabilirsem niyetim, emrah beyin forumda anlattığı car audio system ile beraber navigasyon uygulamak. ilginiz için teşekür ederim.
sağlıcakla kalın.

1ocak2011
03/02/2012, 19:15
Ben o sistemin aynısını uyguladım, AUX çıkışındanda Navigasyonu bağladım sesi hoparlöre verdim. Özellikleri ise Standart Video, Resim, Müzik, Navi, GEri vites kamerası özelliği...

x-ray
03/02/2012, 20:43
aslında aracıma eklemeyi düşündüğüm ilk aksesuarlar; pedallar ve sol ayak dayama (metal), halı döşeme kirleniyor üzülüyorum çok. sonra krom cam çıtaları ve kapı koruma çıtaları. ama forumda audio system ile birlikte navigasyonu görünce gözüm kaldı. kısmet olursa ilerde bende ses sistemi ve navigasyon eklemek istiyorum.

Ben o sistemin aynısını uyguladım, AUX çıkışındanda Navigasyonu bağladım sesi hoparlöre verdim.

navigasyonu aux çıkışına bağladığınızda aynı anda usb/sd kart çalışıyor mu? kafam karıştı! direksiyondan cd changer seçildiğinde ses sistemi aux'tan navigasyonu mu? yoksa usb/sd kart tan birini mi seçiyor? yoksa aynı anda navigasyon çalışırken usb/sd karttan müzik dinlenebiliyor mu?

Özellikleri ise Standart Video, Resim, Müzik, Navi, GEri vites kamerası özelliği...

bu özellikleri kendi hafızasından oynatıyor değil mi. ses sistemine takılı usb/sd kartın içindekileri okuyamıyor sanırım. uff kafam iyice karıştı :wacko000:
kabahat bende teknolojiden anlamayıp heveslenince böyle oluyor işte :)
birde telefon özelliği yok sanırım sizin navigasyonda.
sağlıcakla kalın...

shellcininabisi
03/02/2012, 22:28
selamün aleyküm
emrah bey cihazınızın markasını yazabilir misiniz?
ve diğer navigasyon kullanıcı arkadaşlar, tavsiye edebileceğiniz bir marka var mı?
sağlıcakla kalın...

hocam ben çin malı kullanıyorum. gayet te memnunum