PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Trafik cezalarını hemen ödemeyin...

cck1
24/06/2011, 16:57
İnternetteki bir habere göre, İstanbul Şişli 2. Sulh Ceza Mahkemesi bir trafik cezasını bu yöntemle iptal etmiş..
Sebebi ise Trafik Para Cezalarının tahsil ve takibi ile ilgili yönetmelik, tebligat işlerine 10 gün içinde başlanmasını öngörüyor. Bu süre geçtikten sonra adrese gelen ceza tutanakları için mahkemeye itiraz halinde iptal imkanı bulunuyor.

Misal bana 02.10.2010 tarihinde ceza kesilmiş ama tebliğ tarihi 25.11.2010.. Ben buna itiraz edeceğim..

İlgili yönetmelik aşağıda; belki yardımcı olur J

ttp://www.trafik.gov.tr/mevzuat/trafik_para_cezalarinin_tahsili_hk_yon.asp

ozay06
24/06/2011, 20:15
Arkadaşıma gelen cezada kırmızı ışıkta geçtiğini kabak gibi fotolanmış Neye itiraz edeceksiniz? Plaka belli kırmızı da geçtiği belli

OzzY
24/06/2011, 22:03
Arkadaşıma gelen cezada kırmızı ışıkta geçtiğini kabak gibi fotolanmış Neye itiraz edeceksiniz? Plaka belli kırmızı da geçtiği belli

mesajı okumadınız sanırım 10 gün içinde tebliğ edilmezse iptal edilebileceği yazılmış.

ozay06
24/06/2011, 22:38
Okudum Cezanın iptal edileceği yazıyor da ben mi görmedim? İptal imkanı doğuyor yazmış arkadaş Bende diyorumki herşey belgelenmiş ise iptal imkanı doğsa ne olur doğmasa ne olur? Örnek kırmızı ışıkta geçtiniz ve belgelendi Ne diye itiraz edeceksiniz Geçtim ama sizde 10 günü aştınız mı diyeceksiniz Bunu söylediğiniz hakim ne düşünür "Ha şöyle dese anlarım 10 gün içerisinde tebliğ edilmezse ceza geçerliliğini kaybeder" 10 gün içerisinde gönderilmemesi o suçun işlenmediği anlamına gelmiyor sonuçta

OzzY
24/06/2011, 22:59
Okudum Cezanın iptal edileceği yazıyor da ben mi görmedim? İptal imkanı doğuyor yazmış arkadaş Bende diyorumki herşey belgelenmiş ise iptal imkanı doğsa ne olur doğmasa ne olur? Örnek kırmızı ışıkta geçtiniz ve belgelendi Ne diye itiraz edeceksiniz Geçtim ama sizde 10 günü aştınız mı diyeceksiniz Bunu söylediğiniz hakim ne düşünür "Ha şöyle dese anlarım 10 gün içerisinde tebliğ edilmezse ceza geçerliliğini kaybeder" 10 gün içerisinde gönderilmemesi o suçun işlenmediği anlamına gelmiyor sonuçta

suçun işlenmediği anlamına gelmez ancak zaman aşımına uğrayacağı anlamına gelir. yönetmelikte 10 gün içersinde tebligat yapılır diyo yapılmazsada yönetmeliğe ayrıkı oluyo. olay zaten suça itiraz değil.

cck1
25/06/2011, 00:40
emsal dava sözkonusu zaten..

uraaal
25/06/2011, 00:46
olay yerınde imzaladıgınız beyanatlar gecmez bilginize :D