PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni bir cam tavan SKYDOME patlama vakası

xnode
23/06/2011, 15:23
Arkadaşlar merhaba;

Bugün cam tavan madurları arasına ben de katıldım. Apartmanın park yerinde duran aracımın üzerine, 8.katta kilma takmaya çalışan firma teknisyenleri tarafından beton parça düşürülmüş ve skydome patlamış :(

Güzel bir günde kötü bir sürpriz oldu benim için..
Apartmandan şahitlerimiz vs. mevcut. Polis tutanaklarımızı tutturduk, aracımın kaskosu yok, kimin yaptığını biliyorum (Firma adı, adresi, telefonu vs. belli) muhtemel bir dava süreci beni bekliyor.. Beni rahatlatan esas nokta failin belli olması, skydome'u kendim yaptıracağım gibi fakat paramı firmadan dava yoluyla alacağımdan şüphem yok..

Burada gerçekten çok ilgili davranan, yardımcı olan ve tutanağı alan polis memuruna, İzmir Narlıdere Polis karakolu memurlarına çok teşekkür ediyorum...

Birkaç fotoğraf ekliyorum.

https://img641.imageshack.us/img641/1331/s6300197.jpg

https://img828.imageshack.us/img828/3450/s6300203.jpg

https://img194.imageshack.us/img194/3426/s6300210c.jpg

https://img39.imageshack.us/img39/1939/s6300208.jpg

Umarım hiçbirinizin başına böyle birşey gelmez.. :(

Cam tavan uygulama, süre, servis ve fiyatlar konusunda her tür öneri ve görüşlerinizi bekliyorum...

cilem
23/06/2011, 15:27
çok geçmiş olsun..

asukasan
23/06/2011, 15:30
çok geçmiş olsun, sanki benim aracıma yapılmış kadar üzüldüm. :( forumdan edindiğim bilgiye göre skydome parça sıkıntısı var sanırım, umarım en kısa sürede probleminiz çözülür...

krm1983
23/06/2011, 15:35
Çok geçmiş olsun.

WiSTaRiA
23/06/2011, 15:38
Çok geçmiş olsun... İçim cız etti yemin ederim...

blk_hakan
23/06/2011, 15:38
büyük geçmiş olsun allah beterinden korusun sevindirici olay oan evde olmanız ve olayı görmeniz ya evde falan olmasaydınız muhatap bulamassaydınız o dahada kötü olacaktı umarım birdaha böyle birsey yasamazsınız..

Engin_T
23/06/2011, 15:39
Çok geçmiş olsun bende çok üzüldüm gerçekten :( :(

Scratch
23/06/2011, 15:40
Geçmiş olsun takan işçinin vay haline ..

Ziyaretçi049
23/06/2011, 15:40
Arkadaşım neden kasko yaptırtmıyorsunki araca :(
Çok pahalı diye biliyorum ben SKYDOME'un parçalarını

egeevo
23/06/2011, 15:41
Cok gexmis olsun cok uzuldum gercekten,umarim hemen hallederler araciniza saglikla binersiniz...

USTA
23/06/2011, 15:41
Geçmiş olsun,umarım masraflarınızı alırsınız firmadan...

byspayn
23/06/2011, 15:46
Çok geçmiş olsun çok üzüldüm... Umarım firmadan paranızı alırsınız.

Kasko yaptırmanızı da kesinlikle öneriyorum. Para kolay kazanılmıyor çünkü...

ZAK1980
23/06/2011, 15:46
Bu arada arkadasım fotograf makınanın tarıhı cok ılerıde (2023) mahkemede bunlar delıl olacagından dolayı bu tarıhten öturu sıkıntı yasayabılırsın senın yerınde olamam (sky yok ) ama yeniden makınanın tarıhını bugune ayarlayıp hatta olayın oldugu saatıde ayarlayıp yenıden cekmen olacaktır .Belkı bır sorun olmaz ama yınede essegı saglam baglamak gerekır dıye dusunuyorum

Scratch
23/06/2011, 15:48
Bu arada arkadasım fotograf makınanın tarıhı cok ılerıde (2023) mahkemede bunlar delıl olacagından dolayı bu tarıhten öturu sıkıntı yasayabılırsın senın yerınde olamam (sky yok ) ama yeniden makınanın tarıhını bugune ayarlayıp hatta olayın oldugu saatıde ayarlayıp yenıden cekmen olacaktır .Belkı bır sorun olmaz ama yınede essegı saglam baglamak gerekır dıye dusunuyorum

Polisler tutanak tutarken çekmişlerdir zaten

Electra
23/06/2011, 15:53
Büyük geçmiş olsun, ilk işin kasko yaptırmak olsun hemen şimdi.

zutuf
23/06/2011, 15:56
Çok geçmiş olsun, gerçekten içimiz cız etti görünce.

Belki yapımı masraflı ama bence skydome'un bir avantajını yaşıyorsunuz. Eğer düz tavanlı olsaydı, düşen beton parça büyük ihtimalle göçük ve çizik oluşturacaktı. İnsanlar genelde aracın tavanı konusunda hassas olduğu için boyatıp yaptırsanız bir dert, yaptırmasanız bir dert olurdu..
Ama bu haliyle cam tavan değişecek ve inşallah yep yeni haline kavuşacak.

Tekrar çok geçmiş olsun...

sfkbrtn
23/06/2011, 15:58
çok üzücü inşallah çözülür!

LeoN48
23/06/2011, 15:59
Kazmalar ve kazmalıklar ülkesi Türkiye'den yine harika bi kesit.. Çok üzüldüm..Büyük geçmiş olsun..

34TH065
23/06/2011, 16:08
Çok geçmiş olsun inşallah bundan sonra tekerine taş deymez üstat. :(

yklklc
23/06/2011, 16:13
Geçmiş olsun. Kasko şart gerçekten insanın içi rahat ediyor eğer ki yapan kişiler belli olmasaydı bi dünya masraf geri gelmemek üzere cebinizden çıkacaktı.

onur2901
23/06/2011, 16:21
geçmiş olsun çok kötü olmuş

cck1
23/06/2011, 16:22
Büyük Geçmiş olsun ALLAh beterlerinden saklasın çok üzücü bir durum...

takres
23/06/2011, 16:38
geçmiş olsun...

demirçekirdek
23/06/2011, 17:01
çok çok geçmiş olsun. klimacı mı ne ise hiç mi aşşağıya bakmamış .şimdi saydıracam yeri değil. zaten ithal bu araçlar şimdi de parça bekle parça gelene kadar al o patlak camla dolaş çekilecek dert değil. yerinizde olsam firmadan araç talebinde bulunurum olmuyorsa hukuki mücadeleye devam bundan sonrasını firma halletsin . tekrar geçmiş olsun

Phaser
23/06/2011, 17:18
MErhabalar gecen 6 ay içerisinde Tofaşa iade ettiğim Grande Punto aracımın durup duruken tavanı patlamıştı sadece hareketsi olan camda zarar vardı ve komple işlemleri 580 TL'ye mal olmuştu. Bu arada Çok geçmiş olsun bence bu işin peşini bırakma Araba yerine bir insana gelse ne yapacaklardı. Umarım paranı alırsın.

Bu arada camın temin ve takılma süresi 2 gün sürdü

StrawBeeRy
23/06/2011, 17:26
geçmiş olsun o işi yapan firmanın böyle şeylere karşı sigortası olması lazım araştırın isterseniz

mrttkc
23/06/2011, 18:40
geçmiş olsun..çok kötü olmuş. çok üzüldüm :(

tayfux
23/06/2011, 18:56
çok geçmiş olsun hocam inşallah ucuza mal edersin..bu arada firma kabul etmedi sanırım hasarı karşılamayı..

kadir07
23/06/2011, 18:57
bence önce firmayla görüş mertin dediği gibi sigortaları falan vardır anlaşma yoluna git anlaşabilirseniz aracı daha çabuk yaptırırsın hemde cebinden para çıkmamış olur ama anlaşamazsan o zaman da aracını yaptırıp mahkeme sonucunu beklemekten başka çaren yok gibi gözüküyor..
tekrar çok geçmiş olsun.. :(

eexelanss
23/06/2011, 19:01
Çok geçmiş olsun.. Bende çok korkuyorum bu skydomdan. Eğer araçta skydom varsa park ettiğin yeri çok daha iyi seçiceksin..

tmac_fuat
23/06/2011, 19:03
Geçmiş olsun...

whitegold
23/06/2011, 19:08
arkadasım cok gecöıs olsun okurken ve resımlere bakarken gercekten kendı aracımmıs gıbı uzulerek okudum ama en sevındırıcı yanı park halındeyken olup kımsenın canına gelmemesı,dıger konu ıse fırmayla aranda yasayacagın sureci gercekten merak edıyorum dılerım anlayıslı ve ılımlı bırıdır sızı uzmez,tekrar cok gecmıs olsun Allah beterınden korusun.

xnode
23/06/2011, 20:22
Hepinize teşekkür ederim, evet maalesef böyle bir olay yaşadık. Taş öyle ilginç bir yere düşmüş ki iki camın tam orta çizgisine, hem sunroof'u hem de arkadaki sabit camı patlatmış...

İki yeri aradım, fiyatlarla ilgili olarak sizlerin de bilgisi olsun diye yazayım..

Merkez Servis kit olarak 2500 TL fiyat verdi..

Birmot'un verdiği fiyat şu şekilde..
Sadece Üst ön cam + Üst arka cam + İşçilik..
911 + 400 + 210 = 1.521 TL

Mekanizma'da bir sorun olacağını sanmıyorum ama varsa ek masraf olacak.

Mugen_punto
23/06/2011, 20:23
Allah daha beterinden saklasın valla görünce çok üzüldüm. büyük geçmiş olsun. bende bugün aracımı teslim aldım ve hemen kaskoyu yaptırdım. hiçbirşeyin garantisi yok türkiye şartlarında adım atmadan önce durup 10 kez düşünmek gerekiyor..

StrawBeeRy
23/06/2011, 20:25
Hepinize teşekkür ederim, evet maalesef böyle bir olay yaşadık. Taş öyle ilginç bir yere düşmüş ki iki camın tam orta çizgisine, hem sunroof'u hem de arkadaki sabit camı patlatmış...

İki yeri aradım, fiyatlarla ilgili olarak sizlerin de bilgisi olsun diye yazayım..

Merkez Servis kit olarak 2500 TL fiyat verdi..

Birmot'un verdiği fiyat şu şekilde..
Sadece Üst ön cam + Üst arka cam + İşçilik..
911 + 400 + 210 = 1.521 TL

Mekanizma'da bir sorun olacağını sanmıyorum ama varsa ek masraf olacak.

bence bunu yapan firmayla ilk önce görüşüp olumsuz bir yanıt alırsanız yasal yollara başvurun bir anda mahkemeye başvurmayın

xnode
23/06/2011, 20:31
Firma klimayı taktıran 8.kattaki vatandaşın ısrarına rağmen fatura/makbuz kesmemiş.. Yarın gelin faturayı keselim demişler. Yani kendince olaydan sıyrılmaya çalışıyorlar. Konuyla ilgili avukatlarım ve emniyet yetkilileri ile tekrar görüştüm.. Böyle bir manüpülasyon yapmalarının sadece firmayı hukuken zor durumda bırakacağını, dolandırıcılık kapsamına gireceğini söylediler. Ancak ben kendimi sağlama aldım, şahidimiz vs. herşey tamam, yanısıra klima taktıran apartman sakini de şahitlik edebilirim dedi o da çok üzüldü..

Uzlaşma yoluna gidip kendileri yaptırmazlarsa, mahkeme kanalıyla tahsil ederim hasarı.. Bu defa hem avukatlık ücretleri hem de ek tazminatlar talep ederim (iş gücü kaybı, aracın değerinin düşmesi)

dexter
23/06/2011, 20:41
çok geçmiş olsun, kuruşuna kadar ödemeleri gerekiyor,peşini bırakmayın... bizim insanımız cahil,geçen biri de benim arabanın kaputuna ne koyduysa artık,koyduğu gibi de almamış çekerek almış kaputun üstü olduğu gibi ince çizik,ben günlerdir buna kafamı takıyorum o ş......ler saniye düşünmüyordur adamın aracına zarar verdim diye...

Scottie
23/06/2011, 20:49
geçmiş olsun...

içim acıdı fotoları görünce.. yazık valla...

xnode
23/06/2011, 21:11
Arkadaşlar aradığımız bazı kişiler, 4500 TL'ye kadar Trafik sigortasının bu hasarı kaşılayacağını söylediler. Bu konuda bilgisi olan var mı acaba ? Park ettiğimiz yerden çöp kamyonu vs. geçiyor yani kullanılan bir yolun kenarı..

Benim bildiğim kadarıyla Trafik sigortası yalnızca sizin karşı tarafa verdiğiniz zararı karşılıyor ama konuştuğum bazı kişiler, sigortanın bu tür hasarları karşılayabildiğini söylüyor.

Trafik sigortası bu hasarı karşılar mı ne dersiniz ?

krm1983
23/06/2011, 21:16
Karşılamaz.Sadece sizin karşı tarafa verdiğiniz zararları karşılar.

italyan__atesi16
23/06/2011, 21:18
içim cız ettti ya bi an için benim sky geldi gozumun onunede kotu oldum.
allah beterinden saklasın kardeş geçmiş olsun.
servise gidersen komple sky sistemini değiştirirler dısarıda arastır hasar goren parçaları değiştirebilirsn.
stilo var bi tane bizde ufak bi vida eksik diye komple kızak takımını değiştireceklerdi

JASMINE
23/06/2011, 21:39
Cem,çok geçmiş olsun. Allah beterinden korusun. En kısa sürede sorunun çözülmesi dileğiyle.

acRep
23/06/2011, 22:15
Geçmiş olsun Nazar'a geldi sanırım..

velican
23/06/2011, 22:31
Çok çok geçmiş olsun allah beterinden saklasın (Amin)

askin
23/06/2011, 22:45
Polisler tutanak tutarken çekmişlerdir zaten
hocam polise nasıl tutanak tutturuyorsunuz acaba...ne diyerek tutturuyorsunuz...

xnode
23/06/2011, 22:53
Teşekkürler tekrar..

Polisi çağırdık olayları anlattık, hasarın nasıl meydana geldiğini vs. hepsini anlattık aracı yakınen inceledi, bizim beyanımızı da kabul ederek tutanak düzenledi..

Prosedür olarak yarın sorumluları karakola davet edip, bizi anlaşma yoluna götürmeye çalışacaklar.. Karşı taraf anlaşmaya yanaşmazsa, hukuki süreç başlayacak. Bu arada biz aracımızı yaptıracağız dava ile paramızı, işgücü kaybımızı vs. ayrıca talep edeceğiz tüm masraflarımızla birlikte..

Olayın fail(ler)i belli olduğundan çok fazla sorun olacağını sanmıyorum.. İşi yokuşa sürseler de, 2-3 yıl sürsede parayı faiziyle beraber alabilirim çünkü gerçekten çok iyi avukatlarım var.. Şahitlerim mevcut, olayı gerçekleştiren adamla konuşmalarımızı da kaydettim, aracı incelerken fotoğrafını da çektim vs.. Yani kaçarı yok..

samprik
23/06/2011, 23:35
geçmiş olsun o parçayı düşüren adam suçunu inkar etmiş anladığım kadarıyla yoksa neden bu dava sürecine girdi olay doğrumudur

xnode
24/06/2011, 00:40
Hayır teknisyen adam araç başında olayı kabul etti, ancak kasko yaptırıp 1 hafta sonra olmuş gibi gösterelim dedi. ancak ben yine de tutanağımı tutturdum, kalkıp ne diye riske gireyim ki ? değil mi ?.. 1 hafta sonra exper olumsuz yorum yaparsa bu defa hiçbirşey olmaz. Ayrıca benim böyle birşey yapmama gerek de yok, her halükarda hatalı olan taraf hasarı karşılamak zorunda kendimi riske atmamın manası yok. En fazla aracı kendim yaptırırım paramı 2-3 sene de olsa faizi ile geri alırım, benim için sorun olmaz..

Henüz dava süreci yok, yarın karakola firma yetkilisi ve ilgili teknisyen ifade için çağrılacak, durum aslında orada belli olacak. Firma biz yaptırırız deyip anlaşma yoluna giderse karşılıklı antlaşma tutanağı imzalanacak ve yetkili servise araç bırakılacak.. Temennim bu tabii sorun olmasın..

Ama yok kardeşim biz kabul etmiyoruz derse veya bir arıza çıkarırsa, biz şikayetimizi savcılık kanalı ile hukuki arenaya taşıyacağız..

StrawBeeRy
24/06/2011, 00:56
Hayır teknisyen adam araç başında olayı kabul etti, ancak kasko yaptırıp 1 hafta sonra olmuş gibi gösterelim dedi. ancak ben yine de tutanağımı tutturdum, kalkıp ne diye riske gireyim ki ? değil mi ?.. 1 hafta sonra exper olumsuz yorum yaparsa bu defa hiçbirşey olmaz. Ayrıca benim böyle birşey yapmama gerek de yok, her halükarda hatalı olan taraf hasarı karşılamak zorunda kendimi riske atmamın manası yok. En fazla aracı kendim yaptırırım paramı 2-3 sene de olsa faizi ile geri alırım, benim için sorun olmaz..

Henüz dava süreci yok, yarın karakola firma yetkilisi ve ilgili teknisyen ifade için çağrılacak, durum aslında orada belli olacak. Firma biz yaptırırız deyip anlaşma yoluna giderse karşılıklı antlaşma tutanağı imzalanacak ve yetkili servise araç bırakılacak.. Temennim bu tabii sorun olmasın..

Ama yok kardeşim biz kabul etmiyoruz derse veya bir arıza çıkarırsa, biz şikayetimizi savcılık kanalı ile hukuki arenaya taşıyacağız..

eğer olayı kabul ettiyseler böyle birşey yapıcaklarını zannetmiyorum ama genede bu millete güven olmaz

mix
24/06/2011, 01:01
ben sanmıyorum yan çizsinler bakmışlardır papuç pahalı tutanak var şahit var delil var uğraşsakta yırtamayız derler bence... forumda detaylı paylaştığınız için teşekkür ederim bu gibi durumlarda napacağımı daha iyi biliyorum artık ...gelmiş geçmiş olsun

fawori
24/06/2011, 02:10
Çok çok geçmiş olsun canınızı sıkmayın sağlığınızdan önemli değil kasko olsaydı yine forumdan bir arkadaşın önce yaşadığı olay gibi beklerdiniz ama içiniz daha ferah olurdu mali yönden zaten kasko alabilecekse size parayı öder sorumlulardan parayı dava yolu ile talep eder.
Adamın dediği kasko yaptırıp bir hafta sonra olmuş gibi gösteririz demek biraz garip ama olmaz değil sağlam tanıdık olucak benim yakın arkadaşım bu yolla bir kazanın masrafını halletti ama sağlam tanıdık olucak sigorta acentesi dedim ya kasko şirketlei uyanık araştırıyorlar sonra ödeseler bile suçlu taraftan dava yoluyla tahsile gitmek isterler. Mesela benim arabada sağlam çizik var kaskoyu tanıdığımızdan yaptırdım sonradan sen gel dedi ben yaptırırım her hafta dünyanın parasını kazandırıyorum bizim verdiğimiz araçlarda dosyaya bile bakmıyor şirket opsiyonumuz var demişti. Tekrar geçmiş olsun.

Ardevo
24/06/2011, 09:52
Çok geçmiş olsun, umarım kısa yoldan kabul ederler de fazla uğraşmazsınız..

femoli
24/06/2011, 10:45
Çok geçmiş olsun cem asla kasko yaptıralım kaskodan alalım olaylarına girme sonra başın fena ağrır sen haklısın eşşşk gibi yaptıracaklar tutanağın var kağıdın var her şeyin yasal ,

izoci
24/06/2011, 10:57
geçmiş olsun

alicons6
24/06/2011, 11:16
Çok geçmiş olsun

alfo
24/06/2011, 12:53
Çook geçmiş olsun . Allah beterinden korusun..

LorDracula
24/06/2011, 13:51
Çok gecmiş olsun ustad biran önce olayı netleştirip rahat bir nefes alırsın umarım :S

CesSpOoL
24/06/2011, 14:13
çok geçmiş olsun.. kasko şart kesinlikle.. bende kaskosuz geziyorum ama içim hiç rahat değil

rockforever
24/06/2011, 14:20
arkadaşım geçmiş olsun cana geleceğine mala gelsin sky doom yapılır dert etme ..bu sefer sky doomla yırttın allah korusun durup dururken araba yansaydı ya da çarpıp kaçsalar kimse görmese ne olacak acil kasko araştırıp yap derim tekrar geçmiş olsun...

demon
24/06/2011, 15:33
Skydome olmasaydı bu sefer tavanı komple boyatmak zorunda kalacaktınız. Birde işin bu yönünden bakalım. Geçmiş olsun.

egzo-evo
24/06/2011, 16:07
cem bey, büyük geçmiş olsun. aslında bu üzücü haberi izmir buluşmamızla ilgili kısımda öğrendim. oradada ayrıca üzüntümü belirttim, gerçekten çok canım sıkıldı ve çok üzüldüm. inşallah bir an önce zararınızı tazmin edersiniz ve aracınızı kullanmaya başlarsınız. umarım bu durum pazar günkü buluşmamızı etkilemez. yasemin hanımda araç teminiyle ilgili teklifte bulunmuş bu benim içinde geçerli. görüşmek üzere.

burak6230
25/06/2011, 11:13
çok geçmiş olsun arkadaşım umarım paranı alırsın ya skydome çok güzel bir icat ama bu tür olay olunca insan soguyor skydome dan çok çok geçmiş olsu n

ecosi26
25/06/2011, 16:43
Geçmiş olsun skydome büyük kolaylık ama bu tarz sorunda yaşatabiliyo allah daha beterinden saklasın

trakya_
25/06/2011, 20:07
geçmiş olsun yazıkk olmuss cama

xnode
27/06/2011, 16:52
Klimayı takan teknisyenle görüştüm, şahitlerimiz delillerimiz sağlam olduğundan o da uzlaşma yoluna gitmek istiyor. Adamcağız da asgari ücretle çalışan bir vatandaş, firma adamı resmen satmış kendi cebinden ödeyecek, onun için de üzüldüm ama yapılacak birşey yok.. Bu hafta içinde aracı yaptıracağız Allah kısmet ederse..

aslam0740
27/06/2011, 17:56
HEMEN BİR FİLİM ÇEKTİR[/B]. neden mi parça sıkıntısı var parça gelinceye kadar bu şekilfde binersin en azından. hem içine suda almaz.

xnode
27/06/2011, 18:04
Maalesef aracın üzeri film kaldıracak durumda değil yer yer dökülmeler mevcut. Şu anda branda çekilmiş durumda aracın üstüne.. Öneriniz için teşekkürler.

efe mert
27/06/2011, 21:58
geçmiş olsun.. arabaları park etcek yer kalmadı memlekette. kasko yapmak çok önemli gerçekten...

ErdmG
28/06/2011, 01:29
Çok geçmiş olsun,umarım paranızı rahatlıkla alabilirsiniz..