PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Evo Rüzgar sesi Problemi

maccoder
22/06/2011, 18:40
Merhaba Arkadaşlar
Aracın sol ön kapısından aşırı rüzgar sesi geliyordu bu sabah bursa serkır oto'ya aracı bıraktım saat 3,30 civarlarında arayıp gelmemi söylediler ve gittim. Sorunu halledemediklerini ama sorunu bulduklarını sol direğin yamuk olduğunu bu yüzden lastikler ile arasında aralık kaldığını ve rüzgar sesi yaptığını direği cektirerek düzelteceklerini ve sesin kesileceğini söylediler tabiki bu durumda yaptırmadım sıfır kaza yapmamış bir aracın direği nasıl yamuk olabilir? Fabrikadan hatalı mı üretilmiştir? sitede araştırdım bazı arkadaşlar sol ön kapı fitillerini değiştirince sorunları düzelmiş acaba başka bir servise gidip fitilleri mi değiştirsem garantiden şok oldum kaldım ya.

egeevo
22/06/2011, 20:42
Hüseyin sol ön direkte benim aracımdada ses var. Direk yamuk değil benimkinde ama teşhisi koyduk, yaklaşık 45 dk boyunca sırayla kapının her bir noktasını bantlayıp çıkararak bulduk sorunu benim aracımda ve italyadan fitil gelmiş cumartesi takacaklar, olay şuydu benim aracımda direğe takılan fitil direğe düzgün basmıyor, aracın direğindeki fitili iyi incele, sonra diğer kapılarını incele bir fark boşluk veya herhangi bişey varmı ona göre...aracını birlikte test edin, karton bantlar var var onları yapıştırarak deneyin...benim aracım 120 den sonra bu sesi alıyordu ve direği bantlayınca tamamen gitmişti test sırasında sonra servise geldik direkleri inceledik sol kapının direğindeki fitilin düzgün basmadığını gördük...umarım cumartesi geçicek ses...

maccoder
22/06/2011, 20:57
evet onu farkettik bizde sol direkteki lastiklerde sol ön sürücü kapısında tam oturmamış bir yer var kıvrık kıvrık duruyor hatta bende ustaya dedim bundandır diye ama tutturdu direkten direği dışarı çekcez diye ben en iyisi senin cevabından bir çıkış alıp ustaya götürüp göstereyimde benimkinide sipariş versinler
teşekkür ederim.

egeevo
22/06/2011, 21:01
rica ederim hocam ama mutlaka deneyin laf anlamayabiliriler kendi bildiklerini okurular, güzelce bantlayın ve hız yapın sesssiz bir yolda...cumartesi günü ben taktırdıktan sonra sana mesaj atarım hocam duruma göre davranırsın dilersen...

bcom
29/08/2011, 02:02
Dostum sakın direkleri çektirme nasıl bir servismiş bu ben iki üç servisle görüştüm sorun kapı fitilleri ile alakalı bizde serviste karbon bant ile ön iki kapıyı bantladık ve ses kesildi direği çektirirsen sorun devam ederse ne olacak acaba o servise sorarmısın öncelikle kapı fitili diyorum dostum benim kapı fitilleri geldi fakat servis yoğun olduğu için bayram sonu değiştirecekler sonucu bildiririm.

ffevzii
29/08/2011, 02:17
Aracı ilk aldığımda benimde canımı sıkan bir olaydı fakat Ankara Tan otoya yani yetkili servisine 10000 bakımına gittiğimde şikayetimi belirttim ve bakım sonrasında sorunu hallettiklerini söylediler ve gerçektendende o gün bu gün sol kapıdan gelen rüzgar sesi yok. Sorun sanırsam kronik adamlar biliyolar nereye ne yapacaklarını ama ne yaptınızda düzeldi diye sormadım...

bcom
29/08/2011, 02:21
Fevzi keşke nasıl bir işlem yaptıklarını sorsaydın acaba seninde ellerinde olan kapı fitillerinimi değiştirdiler

vek66
02/09/2011, 22:29
arkadaşlar bu rüzgar sesi sorunu için kapı fitili değişince sorun gideriliyor bilgilerinize...

maccoder
02/09/2011, 23:27
benim değiştirdiler ama hala aynı sorun düzelmedi yada bana değiştirdik dediler değiştirmediler bilmiyorum artık birmot veya banotoya götüreceğim bakalaım onlar çözebilecekler mi?

bcom
12/09/2011, 02:16
evet arkadaşlar bende kapı fitillerini değiştirdim fakat hiç bir işe yaramadı eskisinden daha beter oldu

oguzhan06
12/09/2011, 13:24
bende aynı sorun vardı tanoto'da ses gelen yer bulundu ve fitilin içine ufak bi parça gibi bişey koydular şimdi ses falan kalmadı bilginize....

egeevo
12/09/2011, 15:19
arkadaşlar o ses problemini ben çözeli çok uzun zaman oldu, direk yapısındaki sıkıntı yüzünden arkadaşlar, direği çok az el gücü ile sıktık ve düzeldi, yeni fitilde takılsa adam gibi oturmuyor o yüzden direk düzeltilmeden düzelmez, elle bastırınca hiçbir görsel sıkıntı yok hatta dirhem belli birşey olmuyor ama fitil tam olarak oturuyor...aracımda rüzgar sesine dair en ufak sıkıntı kalmadı...

korucu_alper
12/09/2011, 21:36
Arkadaşlar Merhaba.

Aynı problem benim aracımda da var. Yazılan yorumları şöyle bir okudum ancak bu problem fitil değiştirmeyle falan gitmez. hele direği sıktık, ittik düzeldi falan bunlar olanaksız şeyler.

Sorunun tek nedeni dikiz aynaları ! dikiz aynaları çok büyük olduğu için bu ses geliyor hemde sadece soldan değil sağdan da geliyor. aracın şöför koltuğuna bir yakınınızı oturtun ve siz sağ koltuğa geçin 100km'den sonra aynı sesin geldiğini göreceksiniz. bu bütün arabalarda var, megane'dada var auris'dede var jetta'dada var sadece o markalar daha kaliteli kapı fitili ve conta kullandıkları için onlarda 150 km'den sonra geliyor bizde ise 100km'den sonra geliyor.

hiç boşuna servis servis dolaşmayın.

bunu hem bir punto kullanıcısı hemde bir tofaş çalışanı olarak söylüyorum

oguzhan06
13/09/2011, 00:18
Benim aracımda rüzgar sesi vardı fitilin arasına parça koydular düzeldi. Dikiz aynasından geliyor olsa hala ses geliyor olması gerekmez mi ? Sonuçta dikiz aynalarını sökmedik ses geldiğinde de aynı yerlerindelerdi şimdide aynı yerlerindeler....bende şu an rüzgar sesi falan kalmadı...Ayrıca bahsedilen rüzgar sesi öyle 100 km'den sonra gelen bir ses değil 60-70 km.'lere gelince başlıyor arabanın içinde bir rüzgar zırıltısı elinle rüzgarın geldiği yeri bulup fitile bastırıyorsun kesiliyor. Bir tofaş çalışanı olarak söylüyorum diyosunuz ya zaten çoğumuz bu yüzden memnun değiliz servislerden sorun çözmekten se ya aynadan ya bunlar zaten böyle diyorsunuz. Örneğin benim rüzgar sesi için birmot normal dedi (sizin söylediğiniz cevabı verdi bi türlü anlamak istemediler), Ankara otomotiv sesin olduğunu söyledi normal değil dediler ama çözemediler ama tanoto hem sorunu buldu hem çözdü bunların hepsi yetkili servis 3'ü de birbirinden farklı. Sonuç olarak istenince oluyor demek ki. İllaki bir miktar ses olacak arabanın kalitesine göre değişecek ama bu sorun o değil, doğru anlayıp öyle yorum yapmak lazım bence hele ki bir servis çalışanı olarak bence daha dikkatli davranmak lazım...

fota
17/12/2011, 13:33
benim değiştirdiler ama hala aynı sorun düzelmedi yada bana değiştirdik dediler değiştirmediler bilmiyorum artık birmot veya banotoya götüreceğim bakalaım onlar çözebilecekler mi?

şu ses hakkında net ve doğru çözüm nedir arkadaşlar bilen var mı???

maccoder
17/12/2011, 13:53
Bursa'da hiçbir servis bu sorunun çözümünü bulamıyor tüm servisleri gezdim hiç biri sorunu çözemedi artık tek çare ankara tanotoya gitmek sanırım :) balıkesirde de karakalılar varmış onlarda sorunu çözmüşler sanırım bakalım kısmet ikisinden birine gidicez artık.

lektonstar17
17/12/2011, 14:13
madem sorun arkadaşın dediği gibi yan aynalardan kaynaklanıyo o zaman uygun sakin bir yolda aynaları kapatın bi süre yol alın bakalım ses kesilicekmi.

fota
17/12/2011, 14:32
madem sorun arkadaşın dediği gibi yan aynalardan kaynaklanıyo o zaman uygun sakin bir yolda aynaları kapatın bi süre yol alın bakalım ses kesilicekmi.

denedim abi otobanda yine var aynayla ilgisi yok bence eğer aynaysa aynı yndan sağ tarafta da varama ses soldan geliyor sağdan herhangi bir sıkıntı yok

kartal3520
18/12/2011, 03:24
Maalesef o ses bendede var. Bu araçların yalıtımı rezalet.Sanki dışarıda ki ses olduğu gibi içerde.Seyir halinde allah inandırsın camların açık olduğunu zannediyor insan.10000 bakıma gittiğmde söyliyeceğim ama pek faydası yok gibi.Zaten kapıların açılması ve kapanması bile bir seramoni.Gözünü seveyim Alman arabalarının bir sürü para verdik gittik bunu aldık.Aynı paraya klasik astra almak vardı.......

fota
19/12/2011, 20:35
güncell

fota
27/12/2011, 13:41
hala güncelll

aykut_1914
28/12/2011, 01:27
bu ses bendede yeni yeni olmaya başladı.
Çok eminim ilk zamanlar yoktu,7bin kmde su an ve 100 civarı hızda (radyom çok yüksek ses değilse eğer) çok net kulak tırmalıyıcı bir rüzgar sesi :( sanki cam açık

MURAT_41_41
28/12/2011, 11:54
kapı fitili değiştirip düzelmeyen arkadaşlar birde o kapının güzelce ayarını yaptırın ve fitile tam bastığından emin olun eğer onuda yaptırdıysanız ön kaput ile tampon arasındaki açıklığa bir bant çekin öle deneyin düzelirse kaput ayar takozlarını sıkın ,oda olmazsa içeriden torpido ön cam havalandırmaları ile cam arasında bir tşörrt bez sıkıştırıp sesin azaldığının kontrolünü yapalım eger ses azalıyorsa yapıştırılan camın silikonlarında sıkıntı var demektir,bunları yaptıktan sonra ses hala çözülemiyorsa ,kalörifer iç dış silkilasyon düğmesine basıp ışığını yakarak sesin değişip değişmediğine bakalım .Yararlı olması dileğiyle.

fota
29/12/2011, 15:32
kapı fitili değiştirip düzelmeyen arkadaşlar birde o kapının güzelce ayarını yaptırın ve fitile tam bastığından emin olun eğer onuda yaptırdıysanız ön kaput ile tampon arasındaki açıklığa bir bant çekin öle deneyin düzelirse kaput ayar takozlarını sıkın ,oda olmazsa içeriden torpido ön cam havalandırmaları ile cam arasında bir tşörrt bez sıkıştırıp sesin azaldığının kontrolünü yapalım eger ses azalıyorsa yapıştırılan camın silikonlarında sıkıntı var demektir,bunları yaptıktan sonra ses hala çözülemiyorsa ,kalörifer iç dış silkilasyon düğmesine basıp ışığını yakarak sesin değişip değişmediğine bakalım .Yararlı olması dileğiyle.

zamanım olsa keşke de yapsam bunları :s

oxite
29/12/2011, 17:02
bu neden oluyor acaba,yani yeni nesil evolardaki kapı gergi tahdit yayları gibi kronik bi sorun mu yani garanti kapsamında sıkınıtı gideriliyormu..?

maccoder
29/12/2011, 18:24
sattım kurtuldum sesten sorundan kafayı yedirdir adama kulak bi kere duydumu yolda giderken kulak hep oraya takılıyor insanın dikkatini dağıtıyor ben herşeyi denedim kapı fitillerimi değişmedi tüm kapıların ayarı mı yapılmadı fitil içine serum lastiğimi sokulmadı bantlanmaktık yer kalmadı yok yok yok olmuyor sorun çözülemiyor son çare satmaktı sattım kurtuldum bir daha fiat mı uzak olsun.

fota
29/12/2011, 18:28
sattım kurtuldum sesten sorundan kafayı yedirdir adama kulak bi kere duydumu yolda giderken kulak hep oraya takılıyor insanın dikkatini dağıtıyor ben herşeyi denedim kapı fitillerimi değişmedi tüm kapıların ayarı mı yapılmadı fitil içine serum lastiğimi sokulmadı bantlanmaktık yer kalmadı yok yok yok olmuyor sorun çözülemiyor son çare satmaktı sattım kurtuldum bir daha fiat mı uzak olsun.

sanki beni anlatmışsın :)

bcom
29/12/2011, 21:00
Arkadaşlar Balıkesir Karahallılarda Tarık Usta var ona gidin bütün problemlerinizi çözer.Sadece rüzgar sesi değil daha bizim duyamadığımız ve göremediğimiz ustanın duyduğu bütün ses ve problemleri halleder.Ben dün oradaydım bu kadar işini seven ve önem veren bir usta görmedim.Teşekkürler Tarık Usta Bu ararda Yeniyılın kutlu olsun

blk_hakan
29/12/2011, 21:35
Aynen Bülent bey haklı benim aracımdada vardı aynı sorun Tarık sagolsun halletti tavsiye ederiz :D

aykut_1914
30/12/2011, 00:59
arabayı satıcak kadar değilde ... :)
sinir bozucu,çözdürmeye ugrasıcam bende

fota
30/12/2011, 12:10
Aynen Bülent bey haklı benim aracımdada vardı aynı sorun Tarık sagolsun halletti tavsiye ederiz :D

yarın birmot baksın ona göre soluğu Balıkesir de alıcam :)

fota
31/12/2011, 19:47
slam arkadaşlar;

Aracmdaki rüzgar sesi problemini bilenleriniz vardr. bugn Bursa Birmot a gittim ve sesi servis uzmani Ali Bey ve teknik bir arkadaş Apo ile dinledik. Daha sonra yapilanlar:

- Sol aynanin kapi ile birleiştiği yerdeki izolasynu sağlayan sünger kaymş düzeltildi
- kapi kaynak yerleri tekrar macunlandi
-asil onemli olan bnce bu, sol çamrlk ile sol kapi yüksekliğinin dengesiz olusu yani sol kapi sol çamrlktan daha dişarida ve dolaysyla rüzgar aliyordu. kapi ve çamrlk tekrr ayarlandi ve 2 aydr kafami yiyen ses olayi kalmadi.

Burdan Birmot Ali bey ve Apo ya teşkkür ediyorm . umarm bir daha yaşamam...

ervatan
31/12/2011, 19:56
ayar yapmak için kapı panelini söktülermi kadir bey

fota
31/12/2011, 20:57
ayar yapmak için kapı panelini söktülermi kadir bey
evet ercan bey. panelden kastiniz döşeme ise evet. opperasynun çoğunda yanlarnda durmadm ama almadlar sanirsin ameliythane :)

fota
01/01/2012, 17:26
ohh bee bittii :)

ervatan
01/01/2012, 18:04
geçmiş olsun bir arabende gideyim ayarlatayımbende kurtulayım

aykut_1914
01/01/2012, 21:24
abi geçmiş olsun çok..
benim sol ön çamurluk değişmek zorunda kalmıştı sence ondan olabilir mi?

fota
02/01/2012, 14:33
abi geçmiş olsun çok..
benim sol ön çamurluk değişmek zorunda kalmıştı sence ondan olabilir mi?
teşekkürler, eğer sol çamurluk ile kapı ayarı tam değilse yani belirttiğim gibi kapı çamurluktan dısarıda duruyor ise olabilir.

aykut_1914
02/01/2012, 20:16
bi gösterteyim bakayım haftasonu

fota
03/01/2012, 12:27
bi gösterteyim bakayım haftasonu

göstert derim bende. olmadı kaynak dikişlerine macun veya silikon çeksinler. artık daha daha çok seviyorum evo mu :)

aykut_1914
03/01/2012, 21:31
göstert derim bende. olmadı kaynak dikişlerine macun veya silikon çeksinler. artık daha daha çok seviyorum evo mu :)

abi arabamı çok seviyorum zaten :) yüksek sesle müzik dinlediğim için genelde duymuyorum o sesi ama biri bindiğinde arabaya sohbet ederken mecbur kısıyorumio zmanda sinek vızıltısı gibi sürekli sol kulagımın dibinde bu ses olunca sinir olmuyorum dersem yalan olur.

Sevmezsem şu el oglanları yüzünden sevmicem valla,son 2 aydır 3 kere yıkattım aracımı ertesi günleri duran arabama vurdular. dün yıkattım bugün gene vurdular :hmm:

fota
03/01/2012, 23:21
abi arabamı çok seviyorum zaten :) yüksek sesle müzik dinlediğim için genelde duymuyorum o sesi ama biri bindiğinde arabaya sohbet ederken mecbur kısıyorumio zmanda sinek vızıltısı gibi sürekli sol kulagımın dibinde bu ses olunca sinir olmuyorum dersem yalan olur.

Sevmezsem şu el oglanları yüzünden sevmicem valla,son 2 aydır 3 kere yıkattım aracımı ertesi günleri duran arabama vurdular. dün yıkattım bugün gene vurdular :hmm:

yikatmayla vurma arasnda bir bağ kurmalimiyiz :):)

aykut_1914
04/01/2012, 00:52
yikatmayla vurma arasnda bir bağ kurmalimiyiz :):)

annem milletin gözü kalıyo der :fish0000: :rolleyes:

ersobas
15/03/2012, 00:30
Bursa'da hiçbir servis bu sorunun çözümünü bulamıyor tüm servisleri gezdim hiç biri sorunu çözemedi artık tek çare ankara tanotoya gitmek sanırım :) balıkesirde de karakalılar varmış onlarda sorunu çözmüşler sanırım bakalım kısmet ikisinden birine gidicez artık.

balıkesirde karahallılar var bnm arabamın sorununu henüz çözmüş değiller bilginize

The End
15/03/2012, 13:12
Maalesef o ses bendede var. Bu araçların yalıtımı rezalet.Sanki dışarıda ki ses olduğu gibi içerde.Seyir halinde allah inandırsın camların açık olduğunu zannediyor insan.10000 bakıma gittiğmde söyliyeceğim ama pek faydası yok gibi.Zaten kapıların açılması ve kapanması bile bir seramoni.Gözünü seveyim Alman arabalarının bir sürü para verdik gittik bunu aldık.Aynı paraya klasik astra almak vardı.......
Bendede GP var. Önceki aracım 2008 astraydı. Bu rüzgar sesi kapı problemleri kesinlikle yaşamadım. Ancak benim aracın içindede bir uğultu ve rüzgar sesi var ve bu uzun yolda kafamızı resmen ütülüyor. Yokmu bunun Yurdum insanı çözümü???

The End
15/03/2012, 13:13
annem milletin gözü kalıyo der :fish0000: :rolleyes:
Aynen öyle Aykut kardeş. Malesef bizim mileetimiz biraz kem gözlü. Sahip olamadığı şeye ya diliyli ya gözüyle yada münasip yerleriyle zarar vermeyi görev bilir...

ersobas
23/03/2012, 11:48
Kapı fitil takımı karahallılarda değiştirdik ve rüzgar sesi kalmadı arkadaşlar zaten olması gereken diğer evolarda olan bi parça varmış fitilin içinde onu koymamışlar dedi usta biz iki fitili değiştirdik kapılar ayarlandı fln bu arada o kotu kapı kapanış sesleri azaldı biraz.

şimdi skydomeun güneşliğinden bi ses geliyo sanırım küçük tekerlekler var onlardan bakıcaz zaman olursa artık.

keyifli sürüşler

1ocak2011
23/03/2012, 11:55
Kapı fitil takımı karahallılarda değiştirdik ve rüzgar sesi kalmadı arkadaşlar zaten olması gereken diğer evolarda olan bi parça varmış fitilin içinde onu koymamışlar dedi usta biz iki fitili değiştirdik kapılar ayarlandı fln bu arada o kotu kapı kapanış sesleri azaldı biraz.

şimdi skydomeun güneşliğinden bi ses geliyo sanırım küçük tekerlekler var onlardan bakıcaz zaman olursa artık.

keyifli sürüşler

Skydome güneşlikten benimde ses geliyor, Bir türlü çözdüremedim. Bende takipteyim...Gelişmeleri yazarsanız sevinirim

lostface
23/03/2012, 19:33
aynı sorun bendede var dostum ücret olarak ne aldılar acaban sizden birmot otodan ?

aykut_1914
23/03/2012, 20:07
nerden hortlattınız bu konuyu ya,az yukarda ne yazmısım bu sabah başıma ne geldi... Yakıcam en sonunda,bıktım artık burdaki şeref yoksunu veletlerden :)

Bu arada izmirde olupta bu sorunu yaşayanlar,poyraza gidebilirler,ugur bey çok güzel bir şekilde çözdü benim sorunumu. 130 gibi çok çok az gelmeye başlıyor,oluru budur dedik artık onada

ervatan
23/03/2012, 23:58
arkadaşlar yapılan işlemler nedir yazabilirmisiniz

kartal3520
24/03/2012, 03:28
Denizli YÖN servisi de rüzgar sorununu çözemiyor.Yazın bir İZMİR yolu gözüktü gibi.

aykut_1914
24/03/2012, 03:57
arkadaşlar yapılan işlemler nedir yazabilirmisiniz

10bin bakımına bırakıp arkadaşımın yanına geçmiştim,şikayetimi orada söledim. Açıkçası tam olarak ne yaptılar bilmiyorum ancak çamurluk ve kapı orantısızlıgından bahsettiğini hatırlıyorum. O an para sayıyordumda :)

hayboci
18/06/2012, 17:56
Arkadaşlar selam. Bu konuyla alakalı bütün yazılanları okudum. Balıkesir de bu ses sorununu çözen bir usta dan başka net bir sonuç çıkaramadım. Ben punto evo aracımı alalı beş gün oldu, uzun yolda rüzgar sesi gelince şaşırdım, önceki arabamda böyle birşey yokdu, neyse hemen izmit deki servise götürdüm, sesin normal olduğu, aynaların bu sesi yaptığı söylendi, hatda test aracıylada dolaşdık ondan da aynı ses geliyordu. bu sorunu nasıl çözebiliriz, aynalar isterse davul çalsın umrumda değilde bu ses içeri girmesin. Fitili değiştirdik kesildi diyen var, bir işe yaramadı diyen var. Şimdi;
* istanbul da bu ses normal, yapıcak birşey yok, demiyecek, sorunu çözebilecek, bir servis önerebilir misiniz?
*veya bir çözüm önerisi... Teşekkürler

lektonstar17
19/06/2012, 00:15
Ben ilk cümlelerinizden sorunu çözdünüz sandım bi an :(

34umut61
19/06/2012, 00:42
arkadaşlar bu hafta sonu bnde servıse gdıcem ruzgar sesı yoktu sanrufu ayarlattım servıste yenı gelmeye basladı bndede çözunce döncem hepınıze rahat olun derım ya kapı fitili yada ayna baglantıları yada kapı ayarındandır aynanın çozumu baglantı noktasına saglam silikonlamak yeter. . .

34umut61
19/06/2012, 00:43
pazar günü kesilince yazarımm

tayfux
19/06/2012, 00:47
arkadaşlar sitede bir arkadaş koydu bu sorunu kapı fitillerinin içine serum hortumu yerleştiriyorsunuz ve büyük oranda bu sorun hallediliyor..

lektonstar17
19/06/2012, 15:27
arkadaşlar sitede bir arkadaş koydu bu sorunu kapı fitillerinin içine serum hortumu yerleştiriyorsunuz ve büyük oranda bu sorun hallediliyor..

O işlem ilerde menteşelerde ve gergilerde esneme yapabilir.O yüzden ben vazgeçtim.

sarman
12/09/2012, 00:16
ruzgar sesi sorunu için servisler normal demekten başka birşey soylemiyor.uzun yolda 80-90 km hızdan sonra hemen başlıyor. kapılar ayarlandı,fitiller değişti yine devam. hangi servise gitsek istanbul için.

kayya
12/09/2012, 12:05
Bahsettiğiniz ses, çok büyük itimalle yan aynadan gelen ses. Trafiğin olmadığı bir yerde arabayla giderken sesi duyunca, hemen camı indirip aynayı içe kıvırın ve tabi dikkatli olun kaza yapmayın. Sonra camı yeniden kapattığınızda o sesin kesildiğini göreceksiniz...

Misafir046
12/09/2012, 12:10
ruzgar sesi sorunu için servisler normal demekten başka birşey soylemiyor.uzun yolda 80-90 km hızdan sonra hemen başlıyor. kapılar ayarlandı,fitiller değişti yine devam. hangi servise gitsek istanbul için.

Malesef bir önceki evomda bu sıkıntı vardı.0 km araba 90dan sonra delirtiyordu.

O bu şu değişti yinede çözemediler.

Malesef bildiğiğm kadarıyla alısıcaksın bu duruma.

Ezeldenberi
17/05/2016, 19:40
slam arkadaşlar;

Aracmdaki rüzgar sesi problemini bilenleriniz vardr. bugn Bursa Birmot a gittim ve sesi servis uzmani Ali Bey ve teknik bir arkadaş Apo ile dinledik. Daha sonra yapilanlar:

- Sol aynanin kapi ile birleiştiği yerdeki izolasynu sağlayan sünger kaymş düzeltildi
- kapi kaynak yerleri tekrar macunlandi
-asil onemli olan bnce bu, sol çamrlk ile sol kapi yüksekliğinin dengesiz olusu yani sol kapi sol çamrlktan daha dişarida ve dolaysyla rüzgar aliyordu. kapi ve çamrlk tekrr ayarlandi ve 2 aydr kafami yiyen ses olayi kalmadi.

Burdan Birmot Ali bey ve Apo ya teşkkür ediyorm . umarm bir daha yaşamam...

Bu ses konusu bu şekilde kesin olarak çözülmüşe benziyor. Acaba yakınlarda aramızda bu şikayetten servise giden oldumu. Ben aslında bu sesi kapılarda olmayan fitillere bağlıyordum. Durumum müsait olunca kapılarda ki olmayan iç kenar kısımlarına fitil taktiracaktim. Birde yukarıda ki yöntemi deneyelim.