PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Artık İnsanlara Güven Kalmamış...!!!

StrawBeeRy
21/06/2011, 11:13
arkadaşlar bu araç satılıktır bilginize

Volkswagen Golf 1.4 TSI Trendline 2009 Model 35.500 TL Sahibinden satılık ikinci el Gümüş Gri renk (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-2009-yeni-kasa-vw-golf-6-vi-1-4-tsi-122hp-dsg-tiptronik-49510126/detay/)

şimdi ise bu aracın mazisini göstericem buyrun yorum sizin artık insanlara güven kalmadı böyle şeylere dikkat edelim ;)

https://i1106.hizliresim.com/2011/6/21/3046.jpg (https://goo.gl/mc9cY)

https://i1106.hizliresim.com/2011/6/21/3057.jpg (https://goo.gl/mc9cY)

https://i1106.hizliresim.com/2011/6/21/3062.jpg (https://goo.gl/mc9cY)

https://i1106.hizliresim.com/2011/6/21/3067.jpg (https://goo.gl/mc9cY)

https://i1106.hizliresim.com/2011/6/21/3071.jpg (https://goo.gl/mc9cY)

uLTRa GP
21/06/2011, 11:23
iyide kazalı olup olmadığı çıkmazmı servisrte ?

hakguner
21/06/2011, 11:31
Aynı araç değil sanki. Ön taraf benzemiyor pek.

StrawBeeRy
21/06/2011, 11:33
kazalı olup olmadığı çıkar elbette arabanın eski sahibi kazayı yapmış araba pert olmuş sonra bunlar almışlar kazasız diye satmaya çalışıyorlar.bende dikkatli olun iyice araştırmadan araba almayın diye koydum.

araç aynı araç plakasına iyi bakın çekici üzerinde plakası gözüküyor

femoli
21/06/2011, 11:34
Serviste yaptımamıştır kendisi direk yaptırırsa hiç bir yerde çıkmaz ...

hakguner
21/06/2011, 11:35
araç aynı araç plakasına iyi bakın çekici üzerinde plakası gözüküyor

Plaka aynı tamam da, plaka başka araca takılmış olabilir diye düşündüm.
Siz bu kaza resimlerini nerden buldunuz ?

StrawBeeRy
21/06/2011, 11:36
Plaka aynı tamam da, plaka başka araca takılmış olabilir diye düşündüm.
Siz bu kaza resimlerini nerden buldunuz ?
hayır aracın eski sahibi yapmış kazayı araba pert olmuş.sanırım sonra galericiler almış herhalde yapmışlar.fotoları aracın eski sahibinden aldım

ykaya1983
21/06/2011, 11:36
Evet doğru arkadaşlar.Bu aracın ilanını 1 ay önce bir forum sitesinde görmüştüm.Hatta aracın sahibi ilanı kendisi bulup yayınlamıştı.Kazayı nasıl yaptığına kadar anlattı.Birçok kişi telefon açıp aracı satan kişiyi uyarmıştı.Ama o kişi de aracı çoktan sattığını söylemişti galiba.

StrawBeeRy
21/06/2011, 11:38
Evet doğru arkadaşlar.Bu aracın ilanını 1 ay önce bir forum sitesinde görmüştüm.Hatta aracın sahibi ilanı kendisi bulup yayınlamıştı.Kazayı nasıl yaptığına kadar anlattı.Birçok kişi telefon açıp aracı satan kişiyi uyarmıştı.Ama o kişi de aracı çoktan sattığını söylemişti galiba.
aynen öyle kendisi başka forumlarda duyurmuştu zaten

hakguner
21/06/2011, 11:47
Vay be adamlara bak, nasılda pürü pak etmişler arabayı. Birde en altta " çiziklerden dolayı lokal boya var, takıntı olanlar aramasın " diyor yaaa..

Yuh vicdansızlar..

xnode
21/06/2011, 11:54
WV bu far dizaynına 2009'da mı geçmiş ?? Ben daha yeni sanıyordum..

Mugen_punto
21/06/2011, 11:54
Ben bu aracı başka bir sitede görmüştüm. aracın gerçek sahibinin anlatmasına göre esp devreye girmemiş normalde basit bir şekilde kurtarması gerekirken bariyerlerde patlamış araç. ama helal olsun iyi toparlamışlar ve not olarak sol-sağ arka kapıda çizikten dolayı boya vardır demiş :D:D öteki dünyada hesaba çekilince orda kimi kandıracaklar acaba çok merak ediyorum..

StrawBeeRy
21/06/2011, 11:58
WV bu far dizaynına 2009'da mı geçmiş ?? Ben daha yeni sanıyordum..

evet.makyajlı kasaları bile çıktı..

Ben bu aracı başka bir sitede görmüştüm. aracın gerçek sahibinin anlatmasına göre esp devreye girmemiş normalde basit bir şekilde kurtarması gerekirken bariyerlerde patlamış araç. ama helal olsun iyi toparlamışlar ve not olarak sol-sağ arka kapıda çizikten dolayı boya vardır demiş :D:D öteki dünyada hesaba çekilince orda kimi kandıracaklar acaba çok merak ediyorum..

aracı bilen biliyor işte :)

segin
21/06/2011, 12:06
adam guzel toplamış:D

xnode
21/06/2011, 12:13
Bence bu kadar yoğun tepki göstermemelisiniz. Ticari ahlaksızlık bu ülkenin genelinde yaygındır. Dünyada üçkağıtçılık ve dolandırıcılık dendiğinde üç halk akla gelir. Kolombiyalılar, Meksikalılar ve Türkler. Hiçbir ülkede fiyat kırma, iskonto yapma, 3 liralık malı 10 lira gösterip 5 liraya indirme gibi saçma sapan şeyleri göremezsiniz, bu ülkede ise köşebaşında bile bu vardır. Hayali ihracat denen kavramı dünyaya tanıtmışız biz. Bunlar ilkesiz küçük üçkağıtçılar.. aklı sıra cinlik yapıyor işte.. neler var neler..

cemal arslan
21/06/2011, 12:15
aracın ilk sahibi arkadaşımdır...

kaza sonrası biz de oradaydık.

aracı sigorta bir kaportacıya sattı
adamlar 10 numara işçilik yapmış ve aracı satmışlar

alan 3cü kişi...de satılığa çıkarmış...güya bundan haberi olmadığını söylüyor ama ben inanmadım...sanırım kaportacı ile ortak çalışıyorlar...öyle yaaa kaportacı satsa millet huylanır...

06 bt 1076 ....2009 vw golf 6 1400 tsi 122hp...az mı chipledik :)

StrawBeeRy
21/06/2011, 12:16
Bence bu kadar yoğun tepki göstermemelisiniz. Ticari ahlaksızlık bu ülkenin genelinde yaygındır. Dünyada üçkağıtçılık ve dolandırıcılık dendiğinde üç halk akla gelir. Kolombiyalılar, Meksikalılar ve Türkler. Hiçbir ülkede fiyat kırma, iskonto yapma, 3 liralık malı 10 lira gösterip 5 liraya indirme gibi saçma sapan şeyleri göremezsiniz, bu ülkede ise köşebaşında bile bu vardır. Hayali ihracat denen kavramı dünyaya tanıtmışız biz. Bunlar ilkesiz küçük üçkağıtçılar.. aklı sıra cinlik yapıyor işte.. neler var neler..
evet normal karşılamak lazım tepki gösterilsin diye koymadım zaten sadece alırken dikkatlim olalım iyice araştıralım bunun gibi bir sürü örnek vardır diye koydum

xnode
21/06/2011, 12:20
İyi yapmışsın.. Türkiye'de herhangi bir mal alıp satın alırken çok dikkatli olunmalıdır. Sakız bile satın alırken satan kişiyi iyi analiz etmelisiniz, o açıdan söyledim.. Yoksa çok iyi yapmışsınız deşifre etmekle tabii..

StrawBeeRy
21/06/2011, 12:24
aracın ilk sahibi arkadaşımdır...

kaza sonrası biz de oradaydık.

aracı sigorta bir kaportacıya sattı
adamlar 10 numara işçilik yapmış ve aracı satmışlar

alan 3cü kişi...de satılığa çıkarmış...güya bundan haberi olmadığını söylüyor ama ben inanmadım...sanırım kaportacı ile ortak çalışıyorlar...öyle yaaa kaportacı satsa millet huylanır...

06 bt 1076 ....2009 vw golf 6 1400 tsi 122hp...az mı chipledik :)

kesin anlaşması felan vardır abi ya hiçbirşeyini araştırmadan arabamı alınır az parada değil şuna baksana yazık günah

evooo
21/06/2011, 12:35
Volkswagen Golf 1.4 TSI Trendline 2009 Model 35.500 TL Sahibinden satılık ikinci el Gümüş Gri renk (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-dikkat-dikkat-52436759/detay/)

bu ilanı ilk sahibi vermiş sanırım:)

LeoN48
21/06/2011, 12:53
Beyler ne derseniz deyin adam son noktayı koymuş: TAKINTISI OLANLAR ARAMASIN :)

Bu pişkinliğe şapka çıkartmak yetmez, başka şeyler de çıkarmalı..

byspayn
21/06/2011, 12:59
yuh ya... ikinci el araç alamıcaz bu gidişle...

Electra
21/06/2011, 13:04
Allah bildiği gibi yapsın. Bizim daha önceki aracımız tavan hariç her yeri vuruktu, kardeşim kaza yaptı. 16bin lirayken piyasası 13binlira masrafı var denildi hurda halini sattım, çok cüzii bir fiyata 3-5 ay sonra ilanını gördüm.

Araç bayandan orjinal kapalı garaj arabası, 3 parça boya var yazmış. Ve büyük ihtimalde sattılar o arabayı. Alana yazık oldu. Tavan hariç her yeri işlem görmüştür, sol taraf daha berbattı.

izoci
21/06/2011, 13:08
vay i**e liseli p** :D :D

pdr42
21/06/2011, 13:24
kazasını soylemesi lazım piyasada bu sekilde cok araba satılıyor ama kazası soyleniyor zaten kaskodan yada sigortadan kaydıda görülüyor.

Electra
21/06/2011, 13:57
kazasını soylemesi lazım piyasada bu sekilde cok araba satılıyor ama kazası soyleniyor zaten kaskodan yada sigortadan kaydıda görülüyor.

Kaskoyu bozmamak için kendi cebinden yaptırmışsa? Kazaya başka bir araç karışmamışsa, kaza raporu yoksa?

ByLabTek
21/06/2011, 14:02
plakayı değiştirmek akıllarına gelmedi herhalde:))

StrawBeeRy
21/06/2011, 14:09
plakayı değiştirmek akıllarına gelmedi herhalde:))
plakayı değiştirse ne olucak şasi numarasını nasıl değiştiriceksin?

tayfux
21/06/2011, 14:16
ilginç gerçekten dediğiniz gibi kilometre oynanmaları pert araba satmalar Allah korkusu kalmamış artık..

xvlkn
21/06/2011, 19:33
İlk olarak ikinci el bir araç almayı düşünüyorduk yalnız bir çekincemiz vardı ya kansızın birine denk gelirsek pekte fazla anlamadığımız için bu işlerden sıfır bir araç almaya karar verdik aldık.Şimdi arkadaşımızın bu paylaşımını görünce daha da çekinir oldum vicdan kalmamış bunlarda.

Mugen_punto
21/06/2011, 22:49
Onlar nekadar vicdansız olursa olsunlar aracı almaya kara vermeden önce komple bir ekspertiz yaptırmak en garantisi.. herşey tek tek çıkıyor.. neresinde boya var cihaz çatır çatır söylüyor.. 2.el alınır ama önce kontrol ettirmek gerek..

fawori
22/06/2011, 00:06
Adamlar iyi iş çıkarmışlar yiğidi öldür hakkını yeme ama epey bir pahalıya malolduğu kesin heleki vw + 11 hava yastığı var yarısı patlasa tanesi 2.000 TL. 'den hesap manyak çıkması bile dünyanın parası iken. Ama şunu söylemek gerekirse bu arabanın başına gidip incelense işi bilen biri punto kaynakları incelese iş ortaya çıkar çünkü o kaynaklar montaj esnasında fabrikada kusursuz bir hat üzerinden uygulanıyor bir daha aynı hattı kimse tuturamaz diye biliyorum. Hatta yetkili servis bile elindeki master plan ile bile o kaynağın atılacağı gövde ve parça koordinatlarını fabrika üretim hattındaki robot kadar olmaz demişti bunu da Hyndai fabrikasında öğrenmiştim üretim mühendisinden.

34 HKN 37
22/06/2011, 01:30
2. el alırken dosttan,komşudan şundan bundan tertemiz araba bir de baktıracakmısın diyen satıcıdan ezbere araba alınmaz.Ne olursa olsun ekspertize mutlaka sokulmalı orda kimse kimseyi kandıramaz zaten yalan söylüyorsa baştan kıvırmaya başlar.Benim başıma geldiği gibi :) çok güvenip basıp parayı alırsan komple boyalıyıda,pertide maalesef sana itelemiş olabilirler.

SKELETER
22/06/2011, 04:07
O neyse beni Ankara Volvo 2.El kandırmaya kalktı. İkinci sahibi olacaksınız dedi. Arabanın daha önceden birden fazla el değiştirdiğini öğrendim. Bu ülkede ikinci el araba konusunda ne servise ne galeriye güvenirim.

Ayrıca yok takıntısı olan aramasın, işim gücüm var servise kontrol ettirmem diyen adam bildiğiniz dolandırıcıdır. Uzak durun.

ecosi26
22/06/2011, 09:22
Bir araç aldım servise götürmüştüm almadan önce herhangi bir kaza kaydı çıkmadı tramere mesajla baktım orada da küçük bir kazası vardı neyse aracı aldım herşey bitti sıra kasko yaptırmaya geldi kaskosu yapılamıyo aracın pert kaydı var e doğal olarak şok geçirdim. Aracı aldığım şahısa gittim onlarda şaşırdı hemen araştırmaya başladım ilk sahibi arkadan bir araç çarpması sonucu sigorta eksperi ile anlaşmalı olarak pert ettiklerini söyledi yapacak bişey yoktu...Ya hiçbirşeyi olmadığını öğrendiğimde almak mı ya da herşeyine bakacam derken aracı başkasının almasını görmek mi ben birincisini tercih ettim tabi...başımada bu gelmiş oldu teknoloji bize bir oyun oynadı tramerde çıkmış olsa idi iki kere düşünecektim...Parası kısıtlı olan birisi ile aracımı onun aracı ile takas ettim istediğim parayı aldım verdiğim kişi ne etti etti kaskoyu yaptırdı nasıl olduğunu bilmiyorum neye dikkat etmek lazım iyi bilmek lazım

cck1
22/06/2011, 09:33
YUHHH artık diyorum başka bişey demiyorum...

bahadir77
23/06/2011, 00:02
en iyisi sıfır araba almak...
sırkette kullandıgımız 7 adet punto 1.3 multıjetın her yerını addım gıbı bılıyorum. kıralık kontratı bıttı ve araclar ıade edıldı. bır tanesını pıyasada gorsem kullanan kısıye sorcam nerden aldıgını. ne sartlarla aldıgını....merak edıyorum gercekten yalan soyluyorlarmı.

he bu arada eskı mudurumuzun kullandıgı aracı da yıne sırkette calısan bır arkadasımız aldı. kıralık sozlesmesını bıtırdıkten sonra teslım ettıgımız aracın 1-2 cızıgını gıdermıslerdı ustune ustluk zıebart tan gecırmıslerdı sankı aracta hıc sıgara ıcılmemıs gıbıydı. tum kayıtlarını onumuze serdıklerınde her seyın dogru oldugunu farkettık ve bıldıgımız aracı aldı.1 senedırde sorunsuz kullanıyor.

bılmeden alacagınıza 3-4 bın fazla verıp sıfır almak her zaman ıyıdır...

SRDR KRKC
24/06/2011, 10:21
Şimdi Şöyle Birşey Bu İşin Ticaretini Yapıp Bu İşten Para Kazanan Dünya Kadar Adam Var.Bunlar Normal Şeyler Araç Sahibi Sigortaya Aracı Verecek Sigorta İllaki Birilerine Bu Aracı Satıp Azda Olsa Zararını Kurtaracak Bu Aracı Kelepir Alıp Yapan Eden Kaportacıda Bundan İyi Bir Ekmek Yicek Bir Sonraki Sahibide 3 5 Bişi Kazansa 3. Alıcıda Patlar Bu Tip Araçlar. Ama Bu Aracı Şimdi İlana Koymak Yerine 2016 Yılında Koymuş Olsa Kimse Bişi Demez Çünkü 7 Yaşında Araba Normaldir Boya Olması Der Ve Alır Vatandaş Tüm Mesele Bu...

usaymaz
24/06/2011, 13:18
ilanı yayından kaldırmışlar artık :)

StrawBeeRy
24/06/2011, 13:38
ilanı yayından kaldırmışlar artık :)
yok hala duruyor

demon
24/06/2011, 15:29
Neler oluyor neler? Ekspertizde bazen işe yaramıyor. Fiat servisi sayesinde neler yaşadım bilenler bilir.

ED235
24/06/2011, 17:57
benzer bir olay bizim başımıza geldi ama daha acı bir şekilde daha acı diyorum çünkü yetkili servislere bile güven yok!! bundan 3 yıl önce sahibinden .com aracılığıyla bulduğumuz aracı ( bursa'dan eski forum üyesinden) almadan önce gösterdiğimiz yetkili serviste araçta sol ön kapıda sürtmeden dolayı boya olduğunu onun dışında başka bir problemi olmadığını söylediler bizimkilerde aracı aldılar bu yıl satmaya karar verdiğimizde arabaya müşteri olarak gelen arkadaşları kendi servisimize yani aracı alırken de göstermiş olduğumuz servise götürmüşler 2 yıl önce 1 parçada boya görünen arabanın 6 parçası boyalı ve önden darbeli çıktı kullandığımız süre içinde de arabanın sürtmeden dolayı 1 parçası daha boyanmıştı yani bilmediğimiz 4 parça boya ve önden darbe aldığı karterin değiştiği ortaya çıktı fiyattan kırarak aracı sattık ama yıllardır müşterisi olduğumuz servisin bu denli sorumsuz olması canımızı sıktı abim alakalı olduğu için aralarında geçen diyoloğu tam olarak bilemiyorum ama 1 kaç yere şikayette bulundu diyeceğim yetkili servise bile güven yok 2.el araç almadan önce tek servisle yetinmemek lazım

kukart
24/06/2011, 19:55
ben sahibinden e şikayet ettim ilan hatalı bölümünden girip aracın bilgilerinde eksik ve yanıltıcı bilgi olduğuna dair bişiler yazdım...

SKELETER
25/06/2011, 03:16
Bende sahibinden.com a durumu ilettim ama hiç sallamadılar. Demekki sahibinden.com a güvenilmez miş. Açık açık durumu söylüyoruz hiç sallamıyorlar.