Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : İstanbul'da tünellerde hız yapanlar dikkat!

PuntoMan
18/06/2011, 23:39
Tünellerde hız yapanlar dikkat!
70 km'yi aşanlara ceza kesilecek
18 Haziran 2011 Cumartesi, 14:44:31

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin ''7 Tepe 7 Tünel'' sloganıyla hizmete aldığı tünellere, hız kontrol sistemi kuruldu. Tünellerde, saatte 70 kilometreyi aşan sürücülere ceza uygulanacak.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, trafik akışını rahatlatarak ulaşım süresini kısaltmak için hizmete alınan Kağıthane-Piyalepaşa ve Bomonti-Dolmabahçe tünellerinde sürücülerin hız limitlerine uymadığı ve kazaların meydana geldiği gözlendi.
Bu nedenle kazaların önüne geçilebilmek ve sürücülerin kurallara uymasını sağlamak için tünellerde 4 hız kontrol sistemi ve emniyet şeridi ihlalini tespit eden 8 adet Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) kuruldu. Bu sayede araç kameraların açısına girdiği anda bütün seyir tespit edilerek, kural ihlali yapanların fotoğrafları çekiliyor ve trafik polisi tarafından cezai işlem uygulanıyor.
Tünellerde şehir içi hız limiti olan saatte 70 kilometreyi aşan sürücülere ceza uygulaması yapılacak.
Aynı sistem, önümüzdeki günlerde hizmete alınacak Sarıyer tünelinde de uygulanacak.

Kaynak: Tünellerde hız yapanlar dikkat! - En Son Makro Ekonomi Haberleri - HTEkonomi (https://tiny.cc/pc87a)

Du Hast
18/06/2011, 23:41
tünelde insan neden hız yapar anlamam. apaçilikte son nokta. hadi kendi canın değersiz 5 para etmez, başkalarının canını neden tehlikeye atarsın ...

StrawBeeRy
18/06/2011, 23:42
zaten bu 70 km de standart oldu her yerde max 70 çok iyi olduda e-5 te yol boşken 70 le gitmek çok can sıkıyor bazen bütün arabalar aynı hızda gidiyor ne birbirini geçiyor ne yavaşlıyor nede hızlanıyor istanbul için ilginç geliyor :)

Du Hast
18/06/2011, 23:44
zaten bu 70 km de standart oldu her yerde max 70 çok iyi olduda e-5 te yol boşken 70 le gitmek çok can sıkıyor bazen bütün arabalar aynı hızda gidiyor ne birbirini geçiyor ne yavaşlıyor nede hızlanıyor istanbul için ilginç geliyor :)
oda ayrı bi durum zaten koskoca yolda 70 limit
aşağı tükürsen sakal yukarısı zaten bıyık

PuntoMan
18/06/2011, 23:47
tünelde insan neden hız yapar anlamam. apaçilikte son nokta. hadi kendi canın değersiz 5 para etmez, başkalarının canını neden tehlikeye atarsın ...

Geçenlerde Küçükyalı taraflarında bir BMW yanımda kaza yaptı benden sonra trafik tıkandı. Şarampole inip tepeye çarptı burnu havaya kalkıp yola geri döndü. O koca araba oyuncak araba gibi nasıl zıpladı anlatamam.

Kazanın sebebi malum; aşırı hıza bağlı direksiyon hakimiyet kaybı!

Aman dikkat, geç gitmek hiç gitmemekten iyidir...

.

StrawBeeRy
18/06/2011, 23:51
oda ayrı bi durum zaten koskoca yolda 70 limit
aşağı tükürsen sakal yukarısı zaten bıyık
abi hiç sorma ya o hızda yolda bitmiyor cruıse control burada işe yarar işte.geçen okmeydanından beylikdüzüne geldim anam anam o yol hiç bitmedi sanki uzun yola gitmiş gibi oldum git git bitmiyor yahu :)

Abarth_GP
18/06/2011, 23:52
Nasıl ya 70km cok mu iyi oldu :S:S:S sacmalıktan ote birsey degıl

Zaten bu ulkede bu mantık ters yurt dısında hız lımıtı ya yok yada yuksek rakkamlar cunku adamlar yasaklamak yerıne egıtımle bır yerlere gelıyorlar bizde bas cezayı devlet para kazansın TRAFIK ISIGIKLARINDAKİ SANİYELERIN KALDIRILMASIDA AYNI MANTIKTAN DOLAYI DEĞİLMİ ne zaman yanıcagını bılmıyelım boylece 65TL ceza yıyelım.

StrawBeeRy
19/06/2011, 00:02
Nasıl ya 70km cok mu iyi oldu :S:S:S sacmalıktan ote birsey degıl

Zaten bu ulkede bu mantık ters yurt dısında hız lımıtı ya yok yada yuksek rakkamlar cunku adamlar yasaklamak yerıne egıtımle bır yerlere gelıyorlar bizde bas cezayı devlet para kazansın TRAFIK ISIGIKLARINDAKİ SANİYELERIN KALDIRILMASIDA AYNI MANTIKTAN DOLAYI DEĞİLMİ ne zaman yanıcagını bılmıyelım boylece 65TL ceza yıyelım.

evet ben şikayet ediyorum ama ince eleyip sık dokursak bence çok iyi oldu çünkü e-5 te çok arkadaşım hız yüzünden vefat ettiler.

ozay06
19/06/2011, 00:04
Ben ankara da 3 gidiş 3 geliş olan yolda 290 tl ceza yedim Limiti sordum 50 dedi Şaka herhalde dedim Ceza makbuzu ile gerçeği anladım Artık limit 70 olan yerlerde rahat rahat geziyorum 90 ı zaten unuttum

krm1983
19/06/2011, 00:20
Tünellerde 70km/saat hız iyi ama e5te işkence.

PuntoMan
19/06/2011, 00:20
Evet keşke eğitim ile hallolsa ve bunların hiçbirine ihtiyaç olmasa ama ortada böyle bir apaçi gerçekliği var ve bu gerçek ile böyle caydırıcı yollar ile mücaele ediliyor. Doğru veya yanlış.

Mevcut uygulamaya gelince; E-5'te bu hız ideal bence. Zira metrobüs hattı ile birlikte şeritler daraldı. Yani mesela yol çizgilerine bakarak 3 şerit olarak gördüğünüz yol aslında tam olarak 3 şerit değil! Onun için allah muhafaza normal şartlarda kendi şeridinizde giderken başka arabanın şeridinize girmesinden kaçmanız daha kolayken e-5de öyle bir durum olmuyor.
Herşey bir yana bilhassa son zamanlarda e-5de ralli yapanlar da artmıştı. Bu sınırlama gayet iyi oldu bence...

Not: Bu kadar araba bolluğunda e-5'de 70 ile gidebilirseniz tabii... :) Şahsen yolu her ne kadar uzatsa da yukardaki durumdan ve trafikten dolayı otobanı tercih ediyorum.

StrawBeeRy
19/06/2011, 00:25
Evet keşke eğitim ile hallolsa ve bunların hiçbirine ihtiyaç olmasa ama ortada böyle bir apaçi gerçekliği var ve bu gerçek ile böyle caydırıcı yollar ile mücaele ediliyor. Doğru veya yanlış.

Mevcut uygulamaya gelince; E-5'te bu hız ideal bence. Zira metrobüs hattı ile birlikte şeritler daraldı. Yani mesela yol çizgilerine bakarak 3 şerit olarak gördüğünüz yol aslında tam olarak 3 şerit değil! Onun için allah muhafaza normal şartlarda kendi şeridinizde giderken başka arabanın şeridinize girmesinden kaçmanız daha kolayken e-5de öyle bir durum olmuyor.
Herşey bir yana bilhassa son zamanlarda e-5de ralli yapanlar da artmıştı. Bu sınırlama gayet iyi oldu bence...

Not: Bu kadar araba bolluğunda e-5'de 70 ile gidebilirseniz tabii... :) Şahsen yolu her ne kadar uzatsa da yukardaki durumdan ve trafikten dolayı otobanı tercih ediyorum.

aynen öyle 3 şerit gibi gözüküyor kimi yerde aynalar birbirine değicek gibi oluyor 3 şerit var ama o 3. şeritten araba geçermi oda var yarım bir çizgi çekmişler garip birşey ya birde bu yüzden bayan sürücüler telaş yapabiliyorlar

Mugen_punto
19/06/2011, 00:27
Bende hıza karşıyım.. kendine acımayan insan karşısındaki insanada acımaz... hız yapmak gibi tutkusu olan arkadaşlarada bir önerim var..buyursun gelsin model araç alsın yarışlarda yapılıyor büyük toplantılarda oluyor.

StrawBeeRy
19/06/2011, 00:30
Bende hıza karşıyım.. kendine acımayan insan karşısındaki insanada acımaz... hız yapmak gibi tutkusu olan arkadaşlarada bir önerim var..buyursun gelsin model araç alsın yarışlarda yapılıyor büyük toplantılarda oluyor.
model araca gerek yok istanbulda bir sürü alışveriş merkezi var çoğundada go-kart var 10 lira verip 7-8 dakika bas basabildiğin kadar arabaylamı basmak istiyorsun o zaman fulle deponu çık otobana edirneye doğru yardır gel genelde boş oluyor

Mugen_punto
19/06/2011, 00:33
Evet go-kart da güzel olur.

uraaal
19/06/2011, 02:14
yanlız istanbuldaki tünelleri bilmiosunuz galiba :D dümdüz yol gecen seriyi kapatmıslar calısma var die bi baktım kamera koyuolar hemde kocaman ve her 500 mtde bir var gibi..bence tamamen sacmalık cok zevkli oluodu gezinmesi..trafik kurallarının bircogu sacma bana gore keske usada olsam. 1.4 motorla :D

Du Hast
19/06/2011, 03:16
aynen öyle 3 şerit gibi gözüküyor kimi yerde aynalar birbirine değicek gibi oluyor 3 şerit var ama o 3. şeritten araba geçermi oda var yarım bir çizgi çekmişler garip birşey ya birde bu yüzden bayan sürücüler telaş yapabiliyorlar
istanbula arada bir giderim bende şaşırdım metrobüsün daralttığı yollarda. sol şeritte resmen ayna duvarda ya da bariyerde gitmek zorunda kaldım. birisi kırsa önüne hiç birşey yapamazsın frenden başka.

krm1983
19/06/2011, 11:23
Maalesef metrobüsten sonra yolun hiç bir güvenliği kalmadı.

StrawBeeRy
19/06/2011, 11:32
istanbula arada bir giderim bende şaşırdım metrobüsün daralttığı yollarda. sol şeritte resmen ayna duvarda ya da bariyerde gitmek zorunda kaldım. birisi kırsa önüne hiç birşey yapamazsın frenden başka.
birde kışın gör abi mecbur solda gidiyorsun yanından metrobüs geçiyor bazı yerlerde metrobüs e-5 ten biraz yukarıda kalıyor yağmurdan su birikiyor o yolda üzerinden metrobüs hızlı geçince e-5ten geçen arabaların üstüne öyle bir su geliyorki hani yorgun olsan birazcık dalgınlığına gelse kesin kaza yaparsın.düşünsene boş yolda gidiyorsun normal yağmur yağıyor bir anda arabanın üstüne foşş su geliyor :)

aslanerh
19/06/2011, 12:54
70 ile gitmek bence çok mantıksız, tamam kaza olabilir vs de sanki 90 limitine uyan çoktu da şimdi 70 e mi uyacak millet? 4. vites ile yolda gidilir mi diye düşünecek şimdi millet?

fiko
19/06/2011, 20:02
E 5 TE boşken (nadirde olsa)70km giden görmedim ben dahil .uluslararası bir yol ayda yılda boş oluyor hız 70 km..

diesel32
19/06/2011, 20:36
başlığı görünce tırsıp bende sorguladım internetten allahtan cezası çıkmadı... E-5 derken nereyi kastediyorsunuz bilmiyorum ama geçen gece merter E-5'te bi ara 90-100 ile gittim... bişi yoktu allahtan dikkat etmekte yarar var anlaşılan CC hep 70 te kullancaz insan farkında olmadan geçer o hızı...

uraaal
21/06/2011, 00:35
bişey sorucam polis durdurmadan radardan ceza kesmek ne işe yarıyorki sonucta kullananın ben oldugumu mnasıl bılecekler.

acRep
21/06/2011, 02:03
Fotograflayıp plaka sahibinin adresine gönderiyorlar :)
Şahsen bizzat benim duvarlar arabamın siyah beyaz tagret : yazan fotolarıyla dolu :D

fiko
21/06/2011, 23:02
bir çok yerde eds var ama çekmiyor. E/5 TEKİ ise şu an uygulama sivil araçlar yanından geçerken alıyor,ayrıca belli saatlerde sabit olan,bekliyen var otobüs cepleri ,metrebüs çıkışları gibi durakta ceza gelen ark var

acRep
21/06/2011, 23:22
Evet 70'e sabitlemiş E-5 de giderken kendini geçen araçların fotosunu çeken bir şahsiyet görürseniz posta kutunuza temiz bir 100 tl peşin peşin ayırın :)

StrawBeeRy
21/06/2011, 23:40
Evet 70'e sabitlemiş E-5 de giderken kendini geçen araçların fotosunu çeken bir şahsiyet görürseniz posta kutunuza temiz bir 100 tl peşin peşin ayırın :)
o kadarda belli edicek değiller ya :D

askin
21/06/2011, 23:42
bişey sorucam polis durdurmadan radardan ceza kesmek ne işe yarıyorki sonucta kullananın ben oldugumu mnasıl bılecekler.

sana değil plakaya :)

uraaal
24/06/2011, 01:15
sana değil plakaya :)
cok iyiymis ben basayım o zmn bundan sonra para cezalarını zaaten odemıyoruz devlet affediyor her sene bende ehliyete bi zarar gelicek diye korkuyodum :D

StrawBeeRy
24/06/2011, 01:22
cok iyiymis ben basayım o zmn bundan sonra para cezalarını zaaten odemıyoruz devlet affediyor her sene bende ehliyete bi zarar gelicek diye korkuyodum :D
akıllandın demi abi :D

engincantan33
24/06/2011, 01:38
ya mersın sahıl yolundada var aynısı 70 sınır mı olur kardeşim?? yol bitmiyor 70 ile...korkan binmesin arabasına! tamam ben demiyorum 200 ıle gıdelım ama yol bos ve 70 ıle gıtmek koyuyor adama...

xnode
24/06/2011, 02:50
Tünellerde hız limit konması çok iyi olmuş. Çünkü tünellerdeki hava akımı yapısı normal yoldan çok farklı ve araç hızlandığı zaman oluşan hava sirkülasyonu kazalara sebebiyet veriyor. Moskovo'nun ünlü bir Lefertova tüneli vardır, Youtube'da aratırsanız bu tünele ait kazaları bulabilirsiniz. Orada sirkülasyonun ne kadar önemli olduğunu net bir biçimde görebiliyorsunuz..

Sonuç itibarıyle, bence tünellerde hız limiti uygulaması yerinde bir uygulamadır.
Saygılar.

byspayn
24/06/2011, 12:42
aslında güzel bir uygulama ama 70 çok az 90 olsaydı bari.

e-5 de çok kaza oluyordu bi aralar onun için dedim iyi bir uygulama diye.

işte bu da sizin bahsettiğiniz tünelle ilgili bir video:

https://www.youtube.com/watch?v=JCM5XYu-e8Q

daha önce izlediğimde otobüs ve kamyonet özellikle beni şoke etmişti :S

SRDR KRKC
24/06/2011, 12:52
Bu Uygulama Bence Yanlış İşliyor. Bu Sabit Radarları Koyarken Bence Birde Yol İzleme Koysalar Ve Radarlara Dışardan Müdahele Edip Trafiğin Aşırı Yoğunlunda Radarın Devre Dışı Bırakılıp Trafiğin Akıcılığı Sağlansa Daha Mantıklı Olur. Bazıları Bırak 70 i 50 ye Kadar Düşüyor Ondan Sonra Bir Kuyruk 5 6 Km Kazamı Var Die Merak Ediyorsun Ki Yok Radar Yüzünden Bence Bu Saçmalık. Sabit Radarlar Zamanla Alışkanlık Haline Gelio Radar Noktası Geçildiği An Zaten Basacak Adam Yine Kökleyip Gidio. Bence Bunlar Artık Bir Nevi Sabit Radar Sabit Gelir Mantığı İle Yapılmış Şeyler...

acRep
24/06/2011, 15:12
o kadarda belli edicek değiller ya :D

Etmesinler tabi o fotoyu çekeni gördükten sonra 3 gün yemek yemez adam :D :D Acaba kaç gelecek ne kdr kaçtıı diee :book0000:

uraaal
25/06/2011, 00:51
akıllandın demi abi :D
ehliyete zarar gelmedikten sonra sıkıntı yooook :D istedikleri kadar kessinler para cezasını zaten odemiyorumki :D

krm1983
26/06/2011, 13:14
Aşırı hız ölüm getiriyor! - Video İzle (https://video.milliyet.com.tr/video-izle/Asiri-hiz-olum-getiriyor--0AzJ8f5T6BjQ.html)
fenaymış kazalar

StrawBeeRy
26/06/2011, 13:15
ehliyete zarar gelmedikten sonra sıkıntı yooook :D istedikleri kadar kessinler para cezasını zaten odemiyorumki :D
ahahahahahha :D :D

van_hoijdonk
27/06/2011, 02:47
Akşam istanbul yönünde bolu tünelinde radar var yazıyordu 120 ile geliyordum yavaşladım ama tünelin ilk 50 metresi falan 80 civarındaydı sanırım bir sıkıntı olmaz. :)

Orta şeritte 70 ile gidiyorum arkamda bir doblo sellektör yapıyor, inadına hızımı düşürdüm 50-55'e, ** oğlu ** sol şerit bomboş kimse 70'i geçmiyor tünel boyunca solumdan 1 araba geçmedi adam hızlı gitsene diye sellektör yapıyor, geçmek istiyosan sola geç işte. Yolda çok uyuz adamlar oluyor çıldırmamak elde değil. :@

reddragon
27/06/2011, 03:08
Aşırı hız ölüm getiriyor! - Video İzle (https://video.milliyet.com.tr/video-izle/Asiri-hiz-olum-getiriyor--0AzJ8f5T6BjQ.html)
fenaymış kazalar
1. kazada yolda koskoca YAVAŞ yazısı var. Arkadan hızle gelen araç öncekini sağlamaya çalışırken arabayı kaydırıyor ve iki araç birden sürükleniyor. Bu insanlara ne desen az...

askin
27/06/2011, 22:16
Akşam istanbul yönünde bolu tünelinde radar var yazıyordu 120 ile geliyordum yavaşladım ama tünelin ilk 50 metresi falan 80 civarındaydı sanırım bir sıkıntı olmaz. :)

Orta şeritte 70 ile gidiyorum arkamda bir doblo sellektör yapıyor, inadına hızımı düşürdüm 50-55'e, ** oğlu ** sol şerit bomboş kimse 70'i geçmiyor tünel boyunca solumdan 1 araba geçmedi adam hızlı gitsene diye sellektör yapıyor, geçmek istiyosan sola geç işte. Yolda çok uyuz adamlar oluyor çıldırmamak elde değil.

aynen katılıyorum size. bide en sinir olduğum nokta, daha sarı ışık yanarken kornaya basanlar...:@

efe mert
28/06/2011, 03:00
Millet ne anlar bilmem ki dat dat dat. sol bomboş olur kimse geçmez. sen sola geçersin biraz hızlanırsın. adam sağdan basmaya başlar.