Orijinalini görmek için tıklayınız : Folyo Sökülürken altta Yapışkan İzi Kalmıyor!!!
ykaya1983
17/06/2011, 21:10
Arkadaşlar folyo kaplamayı düşünen arkadaşlara yardımcı olmak için edindiğim bir tecrübeyi paylaşayım diyorum.Benim aracın kaputu 6-7 ay önce çocuklar tarafından tırnak geçecek şekilde dairesel olarak kötü bir şekilde çizilmişti.Bu çizikten sonra aracı komple folyo kaplamayı iyice düşünmeye başlamıştım.Fakat öncelikle kaputtaki çiziği kapatmak için kaputu reklamcıda 40 tl ye kaplattım.Folyo kaplama hakkında bu ve birçok forumda arkadaşlardan yararlı bilgiler edindim.Fakat bu bilgiler içerisinde gerçekten bazı yanlış bilgilerin olduğu gerçek.Ben aracı komple folyo kaplatmak için sanayide fiyat almıştım.Sanayideki usta iki çeşit folyo türünden söz etmişti.Usta cast folyo dediği folyoyla aracı kople kaplarsam 800 tl ye,reklamcılardaki folyoyla kaplanırsa 350 tl ye kaplayacağını söyledi.Aslında iki folyoyu karşılaştırdığımda aralarında inanın hiç fark gözükmüyor.Bunun için değişik forumlarda hangisini kaplatayım diye sormuştum.Forumda fikir aldığım birçok kişi reklam folyosunun kesinlikle kötü olduğunu kaputu kaplattığım folyoyu ileride sökersem neredeyse boyayı kaldıracağını hatta alttaki yapışkanı temizleyemezsem kaputu bile boyama durumu olacağını söylemişlerdi.Bunu duyunca reklam folyosu ile kaplama işinden vazgeçtim.Diğeri de 800 tl olduğu için kaplatmayı düşünmedim.Bir de altta yapışkan çıkacağını söyledikleri için kaputu reklam folyosu ile kaplattığıma pişman olmuştum.Neyse aradan 7 ay geçti ,okullar tatil oldu ve artık araç çizilmeyeceği için bir de ileride renk farkı oluşmasın diye şu folyoyu artık sökeyim dedim.Arakadaşların bahsettiği gibi altta yapışkan çıkacağını işimin zor olacağını düşünüyordum.Fakat kaputun köşesine elime atmamla folyonun çorap söküğü gibi altta yapışkan bırakmadan gelmesi çok hoşuma gitti.Elimi kaputa sürdüğümde kaputun üzeri kupkuru ve tertemizdi.Oysa ki birçok forum sitesinde kapunun üzerinde feci şekilde yapışkan kalacağı söyleniyordu.
Arkadaşlar kendimce edindiğim bir tecrübeyi paylaşarak folyo kaplatacaklara yardımcı olayım diye yazdım bu yazıyı.Eğer folyo kaplanırken kaplanacak yüzeyin ve folyonun üzerine camsil kutusuyla yeterli su püskürtülerek araç kaplanırsa folyo sökülürken kesinlikle altta yapışkan izi kalmıyor.YANİ ANLAYACAĞINIZ.ARAÇ KAPLAMA FOLYOSU DIŞINDA REKLAMCILARDAN YAPILACAK DÜŞÜK MALİYETLİ FOLYOLAR DA İYİ KAPLANDIĞI TAKDİRDE ARACIN BOYASINA KESİNLİKLE ZARAR VERMEDİĞİ GİBİ İLERİDE SÖKMESİ DE GAYET BASİT OLUYOR.BÖYLE OLACAĞINI BİLSEYDİM 400 TL YE ARACI KOMPLE FOLYO KAPLATIRDIM.
Güzel bilgi emeğine sağlık folyo düşünen arkadaşlara faydalı olacak.
Mugen_punto
17/06/2011, 22:12
Tşk.ler bilgi için. anladığım kadarıyla yapıştırmadan hem folyo ya hemde yapıştırılcak yüzeye cam sil sıkılmasını gerekiyor doğrumu ?
lokal boya varsa onu kavlatıyormuş ama...
ürün cast değilse 641 seri folyoysa uzun süreli durduğunda kuruma yapıp çıkmayacaktır çıtır çıtır kırılır ve sökmek için kazımak gerekir , cast özelliği ise kurumaması uzun süreler bile esnekliğini kaybetmez çatlama yapmaz söküldüğünde ise altında iz bırakmaz..
Not : Altında yapışma izi kalması sorun değildir zaten altta kalan yapışmayı bildiğiniz deodorant spreylerle çok rahat çıkarabilirsiniz..
sıfır araç alıp boyasına zarar gelmesin diye kaplatanları biliyorum
(örneğin: beyaz (jetta2011) mat beyaz kaplanmış...)süperde olmuş...
ykaya1983
18/06/2011, 18:38
ürün cast değilse 641 seri folyoysa uzun süreli durduğunda kuruma yapıp çıkmayacaktır çıtır çıtır kırılır ve sökmek için kazımak gerekir , cast özelliği ise kurumaması uzun süreler bile esnekliğini kaybetmez çatlama yapmaz söküldüğünde ise altında iz bırakmaz..
Not : Altında yapışma izi kalması sorun değildir zaten altta kalan yapışmayı bildiğiniz deodorant spreylerle çok rahat çıkarabilirsiniz..
Valla mehmet bey kullandığım ürün cast folyo değildi ve aracın üzerinde 7 ay durdu ve çıkarırken kesinlikle zorluk çıkarmadı.Aracın kaputunun bir köşesinden tutup sökmeye başlayınca selebant gibi sökülüp geldi ve üstelik altta ne iz ne yapışkan kaldı.Üstelik folyo siyah renk yani güneşten en fazla etkilenen renk.Çıkarıdıktan sonra yırtmak için denedim ve esnekliğini kaybetmemişti.Bırakın çıtır çıtır kırılmayı kolaylıkla yırtılmıyordu bile.Siz böyle söylüyorsunuz ama ben bizzat deneyip gödüğümü söylüyorum.Yoksa amacım ürünün reklamını yapmak değil.
Ve birçok forumda sorulduğunda birçok kişi aynen dediğinizi söylüyor ama kaç kişi reklam folyosu kullanıp söktü acaba?
karakushasan
18/06/2011, 23:21
bana kalırsa otomobil komple kaplanacaksa cast folyo ama düz yerler kaplanacaksa normal folyo kullanılabilir çünkü aracın kıvrımlı yerlerinde cast folyo harici çokta verim alınıcanı düşünmüyorum..
kara kız
18/06/2011, 23:27
uzun süre derken 7 ay gibi kısa bir zamandan bahsetmemiştir zaten mehmet abi. bir kaç sene kaldıktan sonra deforme olaya ve urun ozelliğni kaybetmeye baslıyo....
WiSTaRiA
18/06/2011, 23:31
Arkadaşlar bir reklamcı olarak mehmete katılıyorum... 7 ay uzun bir süre değil folyolar için... Ama size bir tüyo vereyim belki reklam olucak ama ORACAL yada 3M folyo kullanmasını söyleyin reklamcılara... Diğer markalarda problem yaşarsınız... Yukarıda ismini verdiğim malzemeleri kullandığınızda 2-3 sene arkanıza bakmayın...
Valla mehmet bey kullandığım ürün cast folyo değildi ve aracın üzerinde 7 ay durdu ve çıkarırken kesinlikle zorluk çıkarmadı.Aracın kaputunun bir köşesinden tutup sökmeye başlayınca selebant gibi sökülüp geldi ve üstelik altta ne iz ne yapışkan kaldı.Üstelik folyo siyah renk yani güneşten en fazla etkilenen renk.Çıkarıdıktan sonra yırtmak için denedim ve esnekliğini kaybetmemişti.Bırakın çıtır çıtır kırılmayı kolaylıkla yırtılmıyordu bile.Siz böyle söylüyorsunuz ama ben bizzat deneyip gödüğümü söylüyorum.Yoksa amacım ürünün reklamını yapmak değil.
Ve birçok forumda sorulduğunda birçok kişi aynen dediğinizi söylüyor ama kaç kişi reklam folyosu kullanıp söktü acaba?Hayır canım neden reklam yaptığınızı düşüneyimki :) BUrda çok güzel eğri doğru tartışıyoruz ..
7 Ay çok bir zaman değil emin olun , bende folyoların içerisindeyim kendimiz oracle folyo kullanıyoruz 641 economy serisini kullandığımmızda 2 sene sonra çıkarılması neredeyse kazımadan imkansız hale geliyor kaldıki cast bile belli bir süre sonra yapışkanını boyaya salıp kurumaya geçiyor ..
Yani ne olursa olsun ben müşterilerilerime özelliklede kaput koruma çektiklerime 2 senede bir kaput korumanızı yenileyin sizin menfaatinize olacaktır diyorum ..
Sizler çok şanslısınız demekki. :)
Mahalledeki fırlamalar kenarlarından kaldırttıkları için tavan folyosunu geçen hafta sökmek durumunda kaldım. Allta bazı yerlerde yapışkan izleri kaldı. Ve bunları temizlemek 2,5 saatimiz aldı. Neyseki şu anda pırıl pırıl :)
lektonstar17
01/11/2011, 15:59
istanbuldaki birçok firma 5 ile 10 yıl arasında garanti veriyor.eğer 2 sene sonra kaplamada deformasyon başlıyorsa 5 yada 7 yıl sonra ne hale gelir nasıl çıkarılır çok merak ediyorum.
ykaya1983
01/11/2011, 21:39
Valla ben komple folyo kaplatacak olsam yine gider eski yaptırdığım yerde yaptırırım.Tabi ki cast folyo kaplayan yerler daha kaliteli iş yapar ama öyle 1500-2000 lira kaplama için veremem.400-500 tl ye gider kaplatır 1-2 sene rahat bir şekilde kullanırım.Ben 7 ay sonra folyoyu araçtan sökmüştüm fakat çıkan folyonun durumuna bakılırsa hiç ellemeden en az iki sene rahatlıkla dayanırdı.
lektonstar17
02/11/2011, 02:01
Bu işlem konusunda önde gelen iki marka var 3M ve ORACAL.bunun dışındakiler çokta güvenilir olmayan markalar.hatta bazı yerler bu markaları kullandıklarını söyleyip işlem esnasında farklı malzeme kullanıyolarmış.kaplama işlemi yapan yerlerin internet sitelerindede öncelikli olarak bu markalar yer alır.yani lafın kısası eğer bu adamlar bu markaların üstünde bu kadar çok duruyorsa bi bildikleri vardır.