Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : arka kapılar...

opexturk
15/06/2011, 03:08
herkese merhabalar arkadaşlar daha önce de bu konu hakkında konuşmuştuk sizlerle evomun arka kapıları maşallah konser veriyo yani öyle bi ses nasıl çıkıyo o kapılardan anlamıyorum. servise gittim bişeyler yaptılar 2 defa ancak yine aynı sadece 1 hafta sessiz ondan sonra aynı duruma dönüyo resmen kapıları açıp kapatırken can çekişiyo araba kuzene aldığımız evoda da sol kapı ötmeye başladı nedir bu kronik bi sorun mu ???? benzer durumla karşılaşıp da sorunu kökünden halleden var mı ????

paren
15/06/2011, 09:48
merhaba, bendede aynı sorun vardı kapılar kapanırken ve açılırken yağsız kapı menteşesi gibi ses çıkarıyordu service gittim, bunun kronik bir sorun olduğunu söylediler ve arka kapıların tahtit yayı diye bişey var onu değiştirdiler şuan için 3-4 ay oldu herhangi bir sorun yok..sizde service gidin ve bunu kronik bir sorun olduğunu yağlamayla geçmeyeceğini söyleyin parçayı değiştrsinler....

k0d3r
15/06/2011, 20:31
merhaba, bendede aynı sorun vardı kapılar kapanırken ve açılırken yağsız kapı menteşesi gibi ses çıkarıyordu service gittim, bunun kronik bir sorun olduğunu söylediler ve arka kapıların tahtit yayı diye bişey var onu değiştirdiler şuan için 3-4 ay oldu herhangi bir sorun yok..sizde service gidin ve bunu kronik bir sorun olduğunu yağlamayla geçmeyeceğini söyleyin parçayı değiştrsinler....

Hmm, "tahtit yayı". Bunu not alalim, lazim olacak gibi :)

takres
15/06/2011, 21:30
bende açılmıyor bile :@

beceriqli
15/06/2011, 23:52
Tahdit yayı. Cumartesi değişti benim araçta da. Servis alışmış, sorunu söyleyince direk stoğumuza bakıp değiştirelim dediler, sirkulasyonu olan bı parça demek ki :)

Şimdilik bı sorun yok. Ama değişmeden önce arabama biri binerken arka kapılardan gelen seslerden utanıyordum walla

fawori
16/06/2011, 01:27
bu arka kapılar Gp de sorundu şimdi evo da devam ediyor

Onur.t-Jet
16/06/2011, 01:41
evet sorun devam ediyor aynı city gibi rezalet

EvoKoray
16/06/2011, 02:00
arka kapıların sorunu çözülmüş İtalya dan parça geliyor , cumartesi günü bakıma gitmişken sprey sıktılar arka kapılara aç kapa yaptıkça ses azaldı ama geçici tabi , o parça İtalya dan geliyormuş sipariş ettik , gidince pedalların sağından gelen gıcırdama sesinede baktırıcam

demirçekirdek
21/06/2011, 09:05
:offtopic:Benim araçta da sol arka kapıda aynı problem var. önceki aracım tipoda da aynı sorun vardı.

demirçekirdek
25/06/2011, 17:40
bugün antep de fiat servisine gittim kapıları sprey yağ ile yağladılar.şimdilik düzeldi.benim araçtaki bu durum tahtit yayı problemi değil bana göre. bu araçlar fabrikada çıktığı zaman kapılar yağlanmıyor yağlanmayan menteşeler kullanımdan kısa süre sonra ses yapmaya başlıyor.

tayfux
25/06/2011, 21:04
ne kadarmış bu tahtit yayı?