Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Boya koruma sonrasında küflenen punto yazısı

PuntoMan
09/06/2011, 09:22
Merhaba arkadaşlar,
başımdan geçen bir tecrübeyi sizinle paylaşayım dedim.
Geçen sene sonunda devamlı aracımı yıkattığım yere boya koruma yaptırdım. Sonuçtan gayet memnun kaldım ancak son 3-4 aydır atka bagaj kapağı üzerindeki punto yazısında küflenmeler başladı.
Dün servise yıllık bakım için götürdüğümde danışman direk boya koruma vs. yaptırıp yaptırmadığımı sordu :s

Netice olarak; danışmanın dediğine göre işlem esnasında yazının üzerini kapatmadıkları için kimyasal madde yazının nikelajına zarar vermiş.

Bir tecrübedir, boya koruma veya herhangibir kimyasal işle uygulaacak arkadaşların dikkatli olmalarını ve boya harici yerlerin kapatılmasını özellikle belirtmelerini tavsiye ederim.

sonytech
09/06/2011, 09:45
Sayın PuntoMan çok teşekkürler verdiğin bilgi için.Bende aracımı yeni aldım eski sahibi sadece aldığında bir kez boya koruma yaptırmış,haliyle ufak tefek çizikler var.Araç 2006 model ben şimdi boya koruma mı yaptırmalıyım yoksa pasta-polish mi ?

Ve Bursalı arkadaşlarda yer tavsiyesi verirlerse çok sevinirim. :help:

izoci
09/06/2011, 10:31
meguiars metal polish :)

PuntoMan
09/06/2011, 11:26
meguiars metal polish :)

metal polish dediğiniz işlem benim problemi mi çözüyor? yoksa yazıyı direk değiştirtsem mi?

izoci
09/06/2011, 11:56
çözer :) bi dene bence :) değiştirme o kadar para verme

ultraslan33
11/06/2011, 23:37
çözer :) bi dene bence :) değiştirme o kadar para verme
komple yazıyı değiştirmek 28 tl..zaten tek satmıyolar benimde T harfim düştü:))pun o yaniii:DDD

PuntoMan
12/06/2011, 10:59
servisle konustum, daimi musteri oldugum icin benim hatam olmasina ragmen -bir de sanirim cok matah bi fiyati olmadigindan- garanti dahilinde degistirecekler. Ama bu arada metal polish i de almis oldum :)

izoci
12/06/2011, 11:15
hayırlı satışlar jantlara uygularsanız çelik ise fena parlar..

lemreyildirim
14/08/2011, 18:34
Geçen ay Ankarada hepimizin ürünlerini çok sık kullandığı ve adı sanı meşhur bir oto bakım ürün ve hizmeti sunan yerde GP me boya koruma yaptırdım. Sonuç verdiğim paraya hiç değmedi, ayrıca aracımın arka tamponunda makine yüzünden siyah dairesel lekerl oluştu. Önerim bilkmediğiniz yer ve ustaya, ismi ne kadar ünlü olsa bilr arabınızı emanet edip boya koruma yaptırmayın. Vede araka tamponlarea makine sürmemeleri konusunda uyarın..slmlr..

yns16
14/08/2011, 19:27
Sayın PuntoMan çok teşekkürler verdiğin bilgi için.Bende aracımı yeni aldım eski sahibi sadece aldığında bir kez boya koruma yaptırmış,haliyle ufak tefek çizikler var.Araç 2006 model ben şimdi boya koruma mı yaptırmalıyım yoksa pasta-polish mi ?

Ve Bursalı arkadaşlarda yer tavsiyesi verirlerse çok sevinirim. :help:

abi bende 1 ay önce aracıma boya koruma yaptırdım çalışkanel oto'da fiat yetkili servisi, şimdilik gayet memnunum tavsiye edebilirim.

OzzY
15/08/2011, 01:04
Geçen ay Ankarada hepimizin ürünlerini çok sık kullandığı ve adı sanı meşhur bir oto bakım ürün ve hizmeti sunan yerde GP me boya koruma yaptırdım. Sonuç verdiğim paraya hiç değmedi, ayrıca aracımın arka tamponunda makine yüzünden siyah dairesel lekerl oluştu. Önerim bilkmediğiniz yer ve ustaya, ismi ne kadar ünlü olsa bilr arabınızı emanet edip boya koruma yaptırmayın. Vede araka tamponlarea makine sürmemeleri konusunda uyarın..slmlr..
yeride belirtinde ona göre aklımızda olsun