Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : yorumu size bırakıyorum ülkemizin polisleri...

Onur.t-Jet
07/06/2011, 20:20
geçtiğimiz cumartesi gecesi saat 2gibi ümraniyede arkadaşlarlaydım aracımı bir ara caddede sağda musait bir yere çektim adresi düşünüyodum yolda. yandan bir ekip arabası geçiyodu gitti sonra ben yoluma devam ederken ekip arabası dönmüş sağa çek diye anons yaptı çektim hemen sağa indim arabamdan evrakları istedi verdim alkol testi yaptı üfledim bişey yok sonra polis camlarda film var ceza kescem dedi, camlarda film yok orjinal dedim, o zaman abarth egzoz var dedi fabrikasyon orjinal modifiye yok dedim, o zaman dur dedim durmadın dedi ceza yazdı 66 tl.
yorumu sizlere bırakıyorum.

k0d3r
07/06/2011, 20:21
E yuh artik!

krm1983
07/06/2011, 20:23
canı ceza yazmak istemiş

WiSTaRiA
07/06/2011, 20:25
Hala anlamadınmı para lazım mış para :D:D:D

takres
07/06/2011, 20:39
ne kadar küfür etsen boş bunlara...devletin bunlara verdiği yetkiyle adam olduklarını sanıyorlar..

tayfux
07/06/2011, 20:49
bana biraz senin arabayı kıskanmış gibi geldi :)

barisunye
07/06/2011, 20:55
bana biraz senin arabayı kıskanmış gibi geldi :)
bencede....
neyse r...ş...te falan gıdecegıne devlete gıtsın...
erken odersenız 50 tl falan olur..

Scottie
07/06/2011, 21:40
valla yazık olmuş....

acRep
07/06/2011, 21:42
Birde ben başımdan geçenleri anlatsamm..
Yinede isyan etmiycem 2-3 ŞEREFSİZ yüzünden bütün hepsini aynı kefeye KOYMUYCAM !!

Geçmiş olsun adaş..

ZAK1980
07/06/2011, 22:15
ben polise ceza yazdın basın gögemı erdi derdım kesın

onddoner
07/06/2011, 22:28
Hani bağzen hayatta yorumsuz dediğimiz şeyler vardır ya. Gerçekten yorumsuz ya. ALLAH yardımcımız olsun

imdesign
07/06/2011, 22:55
çok geçmiş olsun birebir aynısı başımdan geçti...

diyecek ve yapacak hiçbir şey yok!

tasso40
07/06/2011, 23:00
Allah ıslah etsin boylelerini, ben olsam imza atmazdım siz attınızmı?

shellcininabisi
07/06/2011, 23:01
diyecek bir şey yok. benim gibi herkes okurken saydırmıştır mutlaka. işte bazen bu gibi sebeplerden küçük ilçelerde yaşamayı seviyorum. kuladayım bir arkadaşın arabasıyla bekliyoruz.. ulan hiç te bakmamışız lisenin önüymüş :) polis geldi camdan beyler ne iş ondan sonra OOO HOCAM S.A. NASILSIN HAYIRDIR :)

illisyonist
07/06/2011, 23:02
kesin eşiyle falan tartışmıştır bu tipler genelde bu tarz şeyler yaparlar.

erosistanbul
07/06/2011, 23:29
adam gece gece çorba istemiş yahuu. bi 20 tlye hallederdin.

şaka bi yana dekontun duruyorsa 2 satır dilekçeyle savcılığa verebilirsin.

skystar37
08/06/2011, 00:23
Geçmiş olsun bu tarz durumlarda cezayı ödeyip memur hakkında görevi ve yetkiyi kötüye kullanma hakkında emniyete şikayette bulunabilirsiniz... Dekont üzerinde size cezayı yazan memurun sicil numarası yer almaktadır bence kesin boşlamayın ve şikayette bulunun. Bu tarz karaktersizler yüzünden kendilerinden bolbol nefret ettiriyorlar.

ibrahim06
08/06/2011, 00:24
.................................................. ....

askin
08/06/2011, 01:18
Geçmiş olsun bu tarz durumlarda cezayı ödeyip memur hakkında görevi ve yetkiyi kötüye kullanma hakkında emniyete şikayette bulunabilirsiniz... Dekont üzerinde size cezayı yazan memurun sicil numarası yer almaktadır bence kesin boşlamayın ve şikayette bulunun. Bu tarz karaktersizler yüzünden kendilerinden bolbol nefret ettiriyorlar.

ceza yazılınca, ceza yazan melek olmaz kimsenin gözünde... ateş düştüğü yeri yakıyor, ya banada sıra gelirse demeden edemiyor insan...

hangi maddeden dolayı yazmışlar acaba. ceza makbuzunda yazar..
şanslıysanız ve cezayı yazan acemi bir trafikçiyse (ki istanbulda 1 sene çalışmak kastamonu ve bu büyüklükteki illerde 5 sene çalışmaya bedeldir) denk geldiyseniz savcılıga verdiğinizde ceza iptal olabilir. bence işi sağlam yapmışlardır.( örneğin fotoğraflama, mobese, açık kimlikli ihbar v.s.)

ama yinede çook sinirliyseniz bi deneyin bence..

MURAT34
08/06/2011, 01:22
bunlar sadece para para para derdine düşmüşler bir olay olur ölen ölür kalan kalır öle giderler ama mesele araç ise hemen biterler birşeyle görecekler ya işini doğru yapan polise lafım yokta alayı yiyici olmus olay bu...

Onur.t-Jet
08/06/2011, 01:22
herkeze çok teşekkür ederim. rüşvet istediğini anladım ama ona para yedirceğime cezamı öderim dedim. yaşlı başlı bir memur birde allahından bulsun.
yazan memurun bilgileri fln yazıyo ceza maddeside yazıyo belgede. şikayet etmek istiyorum ama kime edicem? savcılağımı emniyetemi

Onur.t-Jet
08/06/2011, 01:24
Birde ben başımdan geçenleri anlatsamm..
Yinede isyan etmiycem 2-3 ŞEREFSİZ yüzünden bütün hepsini aynı kefeye KOYMUYCAM !!

Geçmiş olsun adaş..

eyvallah kardeşim saol

Onur.t-Jet
08/06/2011, 01:25
Hani bağzen hayatta yorumsuz dediğimiz şeyler vardır ya. Gerçekten yorumsuz ya. ALLAH yardımcımız olsun
saol teşekkür ederim hepimizin ALLAH yardımcısı olsun

Onur.t-Jet
08/06/2011, 01:28
çok geçmiş olsun birebir aynısı başımdan geçti...

diyecek ve yapacak hiçbir şey yok!
saol teşekkür ederim

askin
08/06/2011, 01:31
herkeze çok teşekkür ederim. rüşvet istediğini anladım ama ona para yedirceğime cezamı öderim dedim. yaşlı başlı bir memur birde allahından bulsun.
yazan memurun bilgileri fln yazıyo ceza maddeside yazıyo belgede. şikayet etmek istiyorum ama kime edicem? savcılağımı emniyetemi

ikiside olur.her iki yerede başvurabilirsin. muhakkak cevap verilir size. hatta emniyet daha çok üzerine gidecektir verdiğiniz dilekçenin.
ancak rüşvet konusu çok hassas bi konu. hiçbir polis 20-30 tl için kendini riske atmaz. çünkü direk ihraç ve hapis cezası var sonunda (memur arkadaşlar bilir, memurluktan men cezası alırsınız. yani bir daha kamu kurumlarında çalışamazsınız.) ...ve ayrıca etik bir olayda değil, böyle birşey yapabileceklerini hiiç zannetmiyorum. çünkü yapmaya çalışanda eninde sonunda çürük elma gibi ayıklanır muhakkak..

askin
08/06/2011, 01:33
saol teşekkür ederim

attım mecbur arabada kız arkadaşım vardı uzasın istemedim

atmasanda fark etmez iki polis tutanak ile imza atmadığını rapor eder ve imza atman gereken yere ''imzadan imtina'' yazar, yine olur. yani değişen bişey olmaz.

bozo114
08/06/2011, 01:52
ne kadar küfür etsen boş bunlara...devletin bunlara verdiği yetkiyle adam olduklarını sanıyorlar..

Kardeş senin beş parmağının beşi de aynı mı? her polis de aynı değil tabiki. lütfen genelleyici yorum yapmaktan kaçının. küfür etmek, edene yakışır ancak. Onur arkadaşımızın başından geçen olay büyük bir haksızlık tabiki kendisine geçmiş olsun, ona yapılan şey gerçekten yanlış. fakat bir kişinin hatasını devletin kurumuna mal edemezsin.
bugun beşiktaşta bir sarhoş sürücü trafik polisine kasten ve göz göre göre çarptı, araca tutunan polisi TAM 5 km götürdü o şekilde, adamcağız şehit olacaktı Allah korudu. haberlerde görebilirsiniz.
Allah göstermesin ama gün gelir herkesin kendisinin ve yakınlarının hayatı, ırzı namusu tehlikeye düşebilir.

askin
08/06/2011, 01:57
Kardeş senin beş parmağının beşi de aynı mı? her polis de aynı değil tabiki. lütfen genelleyici yorum yapmaktan kaçının. küfür etmek, edene yakışır ancak. Onur arkadaşımızın başından geçen olay büyük bir haksızlık tabiki kendisine geçmiş olsun, ona yapılan şey gerçekten yanlış. fakat bir kişinin hatasını devletin kurumuna mal edemezsin.
bugun beşiktaşta bir sarhoş sürücü trafik polisine kasten ve göz göre göre çarptı, araca tutunan polisi TAM 5 km götürdü o şekilde, adamcağız şehit olacaktı Allah korudu. haberlerde görebilirsiniz.
Allah göstermesin ama gün gelir herkesin kendisinin ve yakınlarının hayatı, ırzı namusu tehlikeye düşebilir.

hay Allah razı olsun kardeş valla. bende senin değindiğin konuya değinecektim ama sırf meslektaşlarını kolluyor gibi bir intiba olmasın diye yazmamıştım...;):clapping:

bozo114
08/06/2011, 02:01
hay Allah razı olsun kardeş valla. bende senin değindiğin konuya değinecektim ama sırf meslektaşlarını kolluyor gibi bir intiba olmasın diye yazmamıştım...

Tabi ki yanlış yapanı kollayacak değiliz, demek istediğim suç kişinin kendisini ve vicdanını ilgilendirir. polis de öğretmen de doktor da avukat da hakim de aynı toplumdan çıkıyor, aynı temel eğitimi alıyor sonuçta.

uraaal
08/06/2011, 02:16
ben olsam verirdim bir yüz tl üstü kalsın derdim..

bozo114
08/06/2011, 02:18
ben olsam verirdim bir yüz tl üstü kalsın derdim..

kanunlarımız rüşvet almayı suç saydığı gibi rüşvet vermeyi de suç sayıyor. ve aynı cezayı öngörüyor

EvoKoray
08/06/2011, 02:23
plakaya ceza bitti diye biliyorum ben artık sürücüye yazılıyor , bidaha öyle bi durum olursa çekin arabayı bi yere yayan olarak uzaklaşın oradan :) geçmiş olsun..

uraaal
08/06/2011, 02:24
kanunlarımız rüşvet almayı suç saydığı gibi rüşvet vermeyi de suç sayıyor. ve aynı cezayı öngörüyor
yoo rüşvet vermiycemki vericem parayı basıcam gidicem..naparsa yapsın polis sonra.

askin
08/06/2011, 02:33
plakaya ceza bitti diye biliyorum ben artık sürücüye yazılıyor , bidaha öyle bi durum olursa çekin arabayı bi yere yayan olarak uzaklaşın oradan :) geçmiş olsun..

fark etmiyor. belgeledikten sonra değişen bişey yok. artık çoğu araçta kamera var yada mobese v.b. gibi kayıtlar var. mahkemede delil olarak kullanılıyor.

emrahcelik
08/06/2011, 03:19
Bakın Arkadaşlar Ülkemizde Çoğu İnsanın Üstünde Trafikte Ciddi Bir Polis Baskısı Var..Polislerden Korkmayın Çekinmeyin Hakaret Etmeyip Ona Vurmadığınız Sürece Size Hiçbirşey Yapamaz En Kötü İhtimal Arabayı Bağlıyor Onuda Ertesi Günü Çıkarıyorsunuz 6 ile 10 tl arası değişen otopark ücreti günlük ve Sizi Muayneye Sevk Ediyor 130 tl muayne harcı :) birde 66 tl ceza kesiyor çünkü aracı bağlıyabileceği doğru düzgün bir madde yok kanunlarda...ben beni çevirip düzgün konuşmayan artislik yapan polislere her türlü pisliği çekinmeden yapıyorum...çok zıtlaşırsak şubeye götürüyor ordada ya ser bırakıyolar yada ertesi günü nöbetci savcıya sevk ediyor ordanda ser kalıyorsunuz :) ben polislerle fena makara yapıyorum kaçtığım çevirmenin - peşime zevk için taktığım polisin haddi hesabı yok özeliikle bahçelievler bölgesindekileri isyan ettirdim artık..

matushella
08/06/2011, 09:54
Malesef genelleme yapılabilecek kadar çok kötü polis var bu memlekette. Özellikle kadrolaşmadan sonra dahada kötüye gitti teşkilat. Daha 1 tane polisle bir işim düzgün gitmedi. Arabanın teybini çalmışlardı, karakola şikayete gittim beni nezarethanede beklettiler yarım saat. Gördüğüm muameleye bak. O zamandan beridir bitmiştir ne polis ne jandarma.

fatihhhh
08/06/2011, 10:02
konuyu açan arkadaşa geçmiş olsun.
bu örenkteki polisler haksızlık yapmış gibi görünüyor.
ama bu ve benzeri birkaç kişiye bakarak tüm polis camiasını kötülemek hakslzık olur.
polis veya diğer devlet memurları, zaten iş yapmak istemezler.
bi de durduk yere sizle neden uğraşsınlarki?
polis veya diğerlerine mümkün olduğunca kolaylık gösterin, onlarda aynı kolaylığı size göstereceklerdir.
kötü bir zamnada kendi işinizi kendiniz mi görürsdünüz? polisi mi ararsınız?
elbette polisi aramak hem güvenli, hem medeni bir harekettir.
hem sıkıştığımızda iğmdaaaat polis diye bağıralım, sonrada polisler hakkında kötü söz söyleyelim.
bence doğru değil.
sadece polis değil, diğer kamu görevlilerine de elimizden geldiğince yardımcı olalımki, onlarda işini daha bi kolay yapsnlar, bizede kolaylıklar göstersinler.

emrahcelik
08/06/2011, 10:25
Valla Bu İstanbulda Böyle Polisin Canı Sıkılmasın - Karnı Acıkmasın - Sigarası Bitmesin Anında Çevirir Yapışır...İllaki İçinde İyilerde Var Ama Öyle Bir Sistem Kurmuşlarki İyi Polisleri Düzeni Bozmasın Die Masa Başına Atıyorlar :) Valla Ben Başıma Bir İş Geldimi Arabamda Biber Gazından - Elektro Şok Cihazına Kadar Var...Birde Bisikletin Direksiyon Borusundan Güzel Bi Sopa Yaptım Kendime...Başka Şehirleri Bilemicem Ama İstanbulda Yaşıyorsan Allahtan Başka Kimse Yok Sana Yardım Edecek..Bu Yüzden Tırnağın Varsa Başını Kaşıyacaksın :)

synx
08/06/2011, 10:37
Bende anlamıyorum polisleri 2 gün önce beni çevirdi evrakları istedi arabadan inmeden verdim biryandan camlara eğildi koduna falan baktı camlarda film var bu arada ama ben ağzımı açmıyorum bir kelime bile konuşmadım oda birşey demiyor kesin dedim cezayı yedik. Sonra evrakları verdi iyi günler dedi yolladı. Ne yaptı şimdi bu?

PoLLiaNNa
08/06/2011, 11:21
adam kafaya koymuş abi dur dediğinde dursaydında nefes alıp verdin ceza kesicem derdi :)) o gün işleri iyi gitmeyince hıncını senden çıkartmışlar,piyangodan sen çıkmışsın :)) bu kadarlıkla kalsın,geçmiş olsun yine de...

Onur.t-Jet
08/06/2011, 11:21
gerekeli şikayetleri yapıcam bugun bakalım görücez nolcak

Onur.t-Jet
08/06/2011, 11:22
herkeze teşekkür ederim...

PoLLiaNNa
08/06/2011, 11:23
Şikayet etsen nolur Onur? Biri diğerinden daha mı farklı sanıyosun.Onların hepsi olmasada büyük bi çoğunluğu aynı... Hepsi çorbasına bakıyo...

Ziyaretci037
08/06/2011, 12:13
ohaa.ş e.r.efsizlerr

krm1983
08/06/2011, 12:16
polis devletinde polisi kime şikayet edeceksiniz ki

takres
08/06/2011, 12:21
polis devletinde polisi kime şikayet edeceksiniz ki

polis devleti değil hukuk devletinde yaşıyoruz.

lowRider
08/06/2011, 14:04
Kesinlikle imza atmayacaktınız. Gerekirse başka polis cagıracaktınız. Saglık olsun. Umarım birdaha böyle bir durumla karşılaşmazsınız böyle ********ler yüzünden düzgün polisleirmizde zan altında kalıyor maalesef.

krm1983
08/06/2011, 14:08
polis devleti değil hukuk devletinde yaşıyoruz.
isim olarak evet içerik olarak kesinlikle hayır.Polislerin kafasına göre istediğine ceza yazdığı,100m de bir gbt sorgulaması olan bir ülke hukuk devleti olamaz.Yurdışına çıkın bakın olay olması dışında kolay kolay polis göremezsiniz...

clax22
08/06/2011, 14:32
biraz daha uzatsaymışsınız gözünün üstünde kaşın var deyip kesecekmiş nerdeyse yuh yani

waffen
08/06/2011, 14:33
isim olarak evet içerik olarak kesinlikle hayır.Polislerin kafasına göre istediğine ceza yazdığı,100m de bir gbt sorgulaması olan bir ülke hukuk devleti olamaz.Yurdışına çıkın bakın olay olması dışında kolay kolay polis göremezsiniz...

+ ne rakam yazsam az :)

krm1983
08/06/2011, 14:35
+ ne rakam yazsam az :)

maalesef gerçekler

luleburgazli
08/06/2011, 14:38
mezdeke kaseti yokmuydu ya... bir fıkra varya...

takres
08/06/2011, 14:39

boyun eğmekten katlanıyor...o gbt sorgulaması yapan kişiye şimdiye kadar kaç kişi kimliğini sormuştur...göstermeyince kaç kez şikayet edilmiştir...

savcılığa başvurduğunuz sürece en ufak bir sıkıntı olmaz...

xnode
08/06/2011, 14:44
Eğer olay anlattığınız gibi ise, tepkinizde kesinlikle haklısınız ve hakkınızı yasal yollardan aramanız, resmi başvurularınızı yapmanız en doğrusu olacaktır. Münferit olayları genelleyerek farklı nedenlerle polisimize kin ve öfke kusan yorumları yapanları, polis karşısındayken uzaktan izlemeyi çok isterdim... ;)

krm1983
08/06/2011, 14:45
kimliği geçtim bizi motorla giderken anons yaptırdı sağa çektirdi baktı gbt ye bir şey çıkmadı.Motorun bagajını aç arayacağız dedi.Ben de onlara arama iznini görmem gerektiğini söyledim.Arama izni olmadığı için bekletti bizi yolun ortasında yarım saat akabinde ekip otosuna alıp karakola götürdü.Sağolsun avukatım geldi aldı yoksa uzun süre karakolda kalacaktım.Kimi kimi şikayet edeceksiniz ki...
Yani söylediğiniz Türkiye'de lafta kalır...

xnode
08/06/2011, 14:49
Polisin araç durdurması ile ilgili yararlı birkaç bilgi

Polisin sizi durdurması | Ersoy AYTAÇ (https://www.aytac.av.tr/polisin-sizi-durdurmasi/avukat.ankara)

eskibur
08/06/2011, 14:53
Çok geçmiş olsun bence de bir dilekçe verin

krm1983
08/06/2011, 14:55
Polisin araç durdurması ile ilgili yararlı birkaç bilgi

Polisin sizi durdurması | Ersoy AYTAÇ (https://www.aytac.av.tr/polisin-sizi-durdurmasi/avukat.ankara)
kuralı bu ama genelde buna uyulmuyor.Takip hali dışında trafik lambalarında durmaları gerek ama durmuyorlar.

acRep
08/06/2011, 14:56
Dün gece kumkapı'nın ilerisinde kalyon otele gelmeden sağ tarafta fener var İstanbul'da yaşayanlar bilir arkadaşlarımızla buraya gittik saat 12:30 dan sonra İspark paydos eder giriş ücreti (5 tl ) alınmaz...

Amaa.. içeri girince hemen bi şekli bozuk arkadaş yaklaşır abi "çay gayfe lemonata ne verelim " Neyse istemedik bişey saol var içecegimiz var belki bitince söyleriz dedik..

Aradan 20 dakika geçmedi bi ekip aracı devriye atmaya başladı ve inanın abartmıyorum 15 aracın içinden çay kahve siparişi vermeyen bizim gibi başka bi aractakileri de indirip Gbt'mize bakıp yarım saat aracı aradılarr daha durr..

Bir 10 dakika sonra başka bi ekip ve 1 saat sonra başka bi ekip durdugumuz yerde 2 saat içinde 3 defa Gbt'ye girip aracı aradılar :) Siz siz olun yazın sahile yakın bi yere aracınızı çektiyseniz gelen çaycı *****tan içmeyecek olsanız bile bardagına 5 tl verip 2 çay isteyin Geceyi kimlik çıkartmakla araba kurcalatmakla geçirmek istemiyorsanız :)

İstanbul Seni ßaşka Seviyorum :D

xnode
08/06/2011, 15:00
Arkadaşlar bu tür olaylarda ekip aracının plakasını veya ilgili polisin yaka numarasını saati ile birlikte not ederek bağlı bulunduğunuz emniyet müdürlüğüne mutlaka bildirin. Polislik mesleği, yetki yoğunluğu ve sürekli vatandaşla iç içe olunduğundan suistimale çok açık bir konudur.. Emniyet Müdürlüğü'nün bu tür olaylara kesinlikle müsamahası yoktur, kendi içinde çürük elma ayıklamayı şeref sayan bir teşkilattır, diğer kurumlar gibi olayı kapatmaz Emniyet Müdürlüğü. Lütfen birşey olmaz deyip es geçmeyin, gerekli bildirimleri mutlaka yapınız..

krm1983
08/06/2011, 15:09
Arkadaşlar bu tür olaylarda ekip aracının plakasını veya ilgili polisin yaka numarasını saati ile birlikte not ederek bağlı bulunduğunuz emniyet müdürlüğüne mutlaka bildirin. Polislik mesleği, yetki yoğunluğu ve sürekli vatandaşla iç içe olunduğundan suistimale çok açık bir konudur.. Emniyet Müdürlüğü'nün bu tür olaylara kesinlikle müsamahası yoktur, kendi içinde çürük elma ayıklamayı şeref sayan bir teşkilattır, diğer kurumlar gibi olayı kapatmaz Emniyet Müdürlüğü. Lütfen birşey olmaz deyip es geçmeyin, gerekli bildirimleri mutlaka yapınız..
kimi kimi şikayet edelim?

xnode
08/06/2011, 15:11
Mesajda da belirttiğim gibi yaka numarasını veya araç plakasını saati ile birlikte Emniyet Müdürlüğü'ne şikayet ediniz, gerekli işlemi yaparlar. Yapmadıkları gibi bir önyargıya sahipseniz bana bildirin ben işleme koydururum şüpheniz olmasın ;)

krm1983
08/06/2011, 15:14
Tamam bundan sonra yanlış bir işlem olursa size bildiriyorum :)

acRep
08/06/2011, 15:21
Mesajda da belirttiğim gibi yaka numarasını veya araç plakasını saati ile birlikte Emniyet Müdürlüğü'ne şikayet ediniz, gerekli işlemi yaparlar. Yapmadıkları gibi bir önyargıya sahipseniz bana bildirin ben işleme koydururum şüpheniz olmasın ;)

Cem bey ilgi alakanız için Teşekkürler..
Ama o kadar çok kraldan çok kralcı varki şimdi hangi birinle ne kadar ugrasabiliriz hiç bilmiyorum özellikle İstanbul gibi bir metropolde deşifre olduktan sonra başını gelecek hiç bi kişi şikayet etmek istemez..

Onur.t-Jet
08/06/2011, 17:49
Eğer olay anlattığınız gibi ise, tepkinizde kesinlikle haklısınız ve hakkınızı yasal yollardan aramanız, resmi başvurularınızı yapmanız en doğrusu olacaktır. Münferit olayları genelleyerek farklı nedenlerle polisimize kin ve öfke kusan yorumları yapanları, polis karşısındayken uzaktan izlemeyi çok isterdim... ;)

hikaye yazıcak halim yok olay aynen anlattığım gibi gelişti hiçbir cevirmem fln yok. iem.gov.tr den gerekli şikayet mailimi attım. savcılığa fln gidicek vaktim yok eczanede çalıştığım için çıkmam zor.

femoli
08/06/2011, 19:13
o orada yazmak isterken keşke memura yaka numaranızı verirmisiniz diye sorsaydın bakalım yazabilecekmiydi :) bence şikayet edin ...

ERDEM1907
08/06/2011, 20:11
Polisin vatandaşa yaklaşımı berbat nasıl olsa devlet memuru şikayet etsen ne olur özel sektörde ki gibi kapı önünemi koyarlar? Birçok özel sektör çalışanın 2 katı maaş alıyorlar. Hepsini aynı kefeye koymuyorum ama çoğu malesef çok kötü. Evine hırsız giriyor çağırıyorsun yan komşuna sor görmüştür gibi abuk sabuk cevaplar veriyorlar iş ciddiyeti sıfır.

askin
08/06/2011, 22:30
o orada yazmak isterken keşke memura yaka numaranızı verirmisiniz diye sorsaydın bakalım yazabilecekmiydi :) bence şikayet edin ...

istemeye gerek yok ceza kağıdında yazar zaten. ayrıca yaka numarası olmaz sicil numarası olur. kafadan sallasa napıcaksınız.. :)

askin
08/06/2011, 22:33
Polisin vatandaşa yaklaşımı berbat nasıl olsa devlet memuru şikayet etsen ne olur özel sektörde ki gibi kapı önünemi koyarlar? Birçok özel sektör çalışanın 2 katı maaş alıyorlar. Hepsini aynı kefeye koymuyorum ama çoğu malesef çok kötü. Evine hırsız giriyor çağırıyorsun yan komşuna sor görmüştür gibi abuk sabuk cevaplar veriyorlar iş ciddiyeti sıfır.

kesinlikle katılmıyorum size 155 in bütün kayıtları aylık olarak incelenir ve olumsuz durumlarda cezai işlem yapılır. buna emiin olabilirsiniz..

krm1983
08/06/2011, 22:34
polisin vatandaşa yaklaşımı berbat nasıl olsa devlet memuru şikayet etsen ne olur özel sektörde ki gibi kapı önünemi koyarlar? Birçok özel sektör çalışanın 2 katı maaş alıyorlar. Hepsini aynı kefeye koymuyorum ama çoğu malesef çok kötü. Evine hırsız giriyor çağırıyorsun yan komşuna sor görmüştür gibi abuk sabuk cevaplar veriyorlar iş ciddiyeti sıfır.
+1000

izoci
08/06/2011, 22:43
tabiri caiz ** **i ısırmaz :D

askin
08/06/2011, 22:49
tabiri caiz ** **i ısırmaz :D

iyi o zaman 32 LS 079. yemeye devam et ... :D

bozo114
09/06/2011, 00:44
Bakın Arkadaşlar Ülkemizde Çoğu İnsanın Üstünde Trafikte Ciddi Bir Polis Baskısı Var..Polislerden Korkmayın Çekinmeyin Hakaret Etmeyip Ona Vurmadığınız Sürece Size Hiçbirşey Yapamaz En Kötü İhtimal Arabayı Bağlıyor Onuda Ertesi Günü Çıkarıyorsunuz 6 ile 10 tl arası değişen otopark ücreti günlük ve Sizi Muayneye Sevk Ediyor 130 tl muayne harcı :) birde 66 tl ceza kesiyor çünkü aracı bağlıyabileceği doğru düzgün bir madde yok kanunlarda...ben beni çevirip düzgün konuşmayan artislik yapan polislere her türlü pisliği çekinmeden yapıyorum...çok zıtlaşırsak şubeye götürüyor ordada ya ser bırakıyolar yada ertesi günü nöbetci savcıya sevk ediyor ordanda ser kalıyorsunuz :) ben polislerle fena makara yapıyorum kaçtığım çevirmenin - peşime zevk için taktığım polisin haddi hesabı yok özeliikle bahçelievler bölgesindekileri isyan ettirdim artık..

Kardeş sen baya eğlenceli buluyorsun bu işleri ama altında her tarafı dökülen marka araçla snei kovalayan polis kaza yapsa, vefat etse veya sakat kalsa VİCDANIN (eğer varsa) rahat olacak mı? yazık yazık işte gençliğimiz bu halde.... zihniyet böyle olduktan sonra polis olmuş öğretmen olmuş doktor olmuş özelde çalışmış farketmez.
polisten korkmayın demişsin ya, suçlu olamayan kanunlara karşı gelmeyen kişi zaten polisten korkmaz merak etme. ve polise güvenir.
bir de kendi içinde de çelişkilisin; polis hiçbir şey yapamaz demişsin ama ceza yiyip, aracın bağlanıp bir de gece nezarette kalıyorsan daha ne yapsın :))

emrahcelik
09/06/2011, 03:32
Mesele O Değil Bozo Arkadaşım Ben Çakallık Yapan Çorbacı Polislere Karşıyım Onlara Her Türlü Mikropluğu Yaparım Yoksa Sıradan Bir Asayiş Kontrol Güler Yüzlü Bir Memur Kimliğime Bakım veya Arama Yapmak İstediğinde Bende Gayet Saygılı Bir Biçimde Yardımcı Olurum...Ama Çevirdiği Vatandaşı Müşteri veya Yoluncak Kaz Gibi Görüp Herşeye Bahane Üreten Polise İsyan Ederim...Ben Yıllarca Modifiyeli Araç Kullandm Sokak Yarışlarına Katıldım İllegal Toplantılar Yarışlar Falan O Yüzden Bütün Kitabı Polisin Yetkilerini Ezbere Biliyorum..Onlar Bize İnsanca Yaklaşsınki Bizde Onlara İyi Niyetle Yaklaşalım..Çok Değişik Bir Konu Bunu Ancak Yaşamak Lazım Bi Gece Gelde Senle Uygulama Olan Yerlere Gidip Girelim Bakbakalım Nasıl Muamele Görücez :)

ecosi26
09/06/2011, 10:13
Devletin kolluklu gücü dediğimiz koruma ve kural uygulaması ile ilgili olan kişilerin tek tip üniforma giyme sebeblerinden en önemlisi verilen görevi kendi kişisel yorumunu ya da düşüncesini uygulamaması adınadır. Maalesef bu görevlerde olan kişiler bunun bilincine varamadıkları için ve de insanımızın bilinçsiz düşünme yorumlama kabiliyeti her zaman fazla olmuştur.

krm1983
09/06/2011, 10:16
Tabi şu da var kolluk kuvveti, kendisini maaşının vergilerinden karşılandığı halkından üstün görmeyecek.Kurallara önce kendisi uyacak.

ERDEM1907
09/06/2011, 10:42
kesinlikle katılmıyorum size 155 in bütün kayıtları aylık olarak incelenir ve olumsuz durumlarda cezai işlem yapılır. buna emiin olabilirsiniz..
telefondaki görüşmelerden bahsetmiyorum. Telefonda tabiki kayıtlı olduğu için güzel cevap verecekler. Çevirmelerde yada ihbarlarda birebir yüzyüze olan dialoglarda da böyleler mi? Hepsi için değilse bile çoğu böyle.

emrahcelik
09/06/2011, 11:06
Boşverin Polise Falan Kafanızı Takmayın Dolandımı Ayağınıza Verin Yemini Gitsin...%95 inin Bir Etiket Fiyatı Var Arada Böyle Sezon İndirimi Oluyor..Sokaklarda Müşteri Olarak Gördükleri Vatandaşa Yapışıyorlar...Altını Çizerek Söylüyorum Gerçekten İşini Muhteşem Yapan Çok Sabırlı..Üstündeki Formayı Belindeki Silahı Güç Olarak Görmeyen Polislerimizde Var...Ama Temel Çürük Malesef...Devletin Verdiği Yetkilerle...Böyle oluyor çürük elma işte Polis Olmuş ama Başka Bişey olamamış Malesef Böyle Tiplerde Var Sadece Polis İçin Değil Devletin Bütün Kurumlarında Bu Mevcut ... Bal Tutan Parmağını Yalar Die Boşuna Dememişler.. :)

abulbul08
10/06/2011, 11:41
canı çorba çekmiş :D:D
sende anlamamışsın

Onur.t-Jet
10/06/2011, 11:43
canı çorba çekmiş :D:D
sende anlamamışsın

anladım ama ona para vericeğme cezamo öderim dedim

fatihhhh
10/06/2011, 13:18
polise miktarı ne olursa olsun, rüşvet vermek en büyük yanlışlardan birisidir.
kendisine saygısı olan adam rüşvet vermez.
allah inanı olup öte tarafı düşünen insan rüşvet vermez.
inancı olmayan kişi, öte tarafı düşünmek gibi bi derdi olmasada gelecek nesilleri ve kendi ahlak çerçevesinde gene rüşver vermez.
rüşvet almak ne kadar aşşağılık ve şerfsz*******ce bir hareketse, vermekde aynıdır, hiç bi eksiği yoktur.
asla rüşvet almayalım ve vermeyelim.

Abarth_GP
10/06/2011, 13:23
bosuna coluk cocuktan cıkar demıyorlar sonunda cınnet gecırıp aılesını olduruyor yada bır sekılde bıryerınden cıkıyor kımsede hak kalmaz susup dewam etmekten baska care yok orda o cezaya konussan polıse dırenmekten 6 ay hapse kadar yolu var orda senı tartaklayıp gozaltına almasıda banko zaten off offf nasıl carpık bır sıstem oldu guzel ulkem .

erosistanbul
10/06/2011, 13:47
Arkadaşlar olayı çorba gözüyle veya kolluk gücüyle görmek çok yanlış. koyun olursak herzaman güdülmeyi hak ederiz. çalışmayan öğrenci sınavdan korkar, öğretmenden korkar. kanuni haklarını bilmeyen vatandaşda polisle karşılaşınca 1-0 yenik başlar. öğrencilerime bile sürekli söylerim. "ne öğretmenden, ne müdürlerden korkun, yeterki üzerine düşeni ve ne yaptığınızı bilerek hareket edin. sizinde kanuni haklarınız var. bunları koz olarak değil, kendinizi savunmak için kullanın. siz üzerinize düşeni yaptığınız sürece kimse size dokunamaz, dokunsada haklarınızı bilin"

gece çevirmede kaç kişimiz farları kısıp, iç lambamızı yakıyor.kaç kişimiz bir vuku karşısında tutanak yazdırıp, amire onaylattırmasını biliyor. kaç kişimiz kimi kime şikayet edebileceğini biliyor. bende bunların hepsini tam manasıyla bilmiyorum elbet ama öğrenmeye çalışıyorum.

o yüzden aramızdaki polis arkadaşlar lütfen bu konuda bilmemiz ve yapmamız gerekenlerle birlikte bilgi verirlerse sevinirim. yada site yöneticilerimiz olsun, müsait olan arkadaşlar olsun bi zahmet bi emniyet müdürlüğünden randövü alıp yetkili kişilerden kanuni haklarımızı araştırıp en doğru bilgileri paylaşırsak formumuzun gücü belli olur.

lütfen olayı basite indirgemeden, rüşvet ve kolluk gözüyle görmeyelim. unutmayalımki elimizde bi parça etle (parayla) dolaşırsak, elbet onu alacak bi yiyici çıkar karşımıza.

sitemiz bi başlangıç olsun, rüşvete ve korkmaya HAYIR. kanuni haklarımızı öğrenmek ve bilinçli olmaya EVET.

yanlışım varsa düzeltin lütfen. saygılar, sevgiler.

Abarth_GP
10/06/2011, 13:52
Anladıgım kadarıyla ogretmensınız lutfen yanlıs anlamayın ama bu ısın bılgılenmekle bır ılgısı yok sızın meslegınızden bır ornek verelım her sene basbas bagırıyorlar para vermeyın dıye mudur nedıyor ıstersen verme cocugun kalır otesı varmı meb bakanı bıle bılıyor sonuc.Polıslerde boyle orda terslık yapsan bu sefer polıse hakaretten saldırcaklar sana kımı kıme sıkayet edıcen. Ama seyede katılıyorum her cevırmede lambamı yakar farlarımı sondururum mutlaka kemerı takarım koltukta yatık deıl normal kullanımdadır polısler bunlara cok dıkkat edıyorlar ve cevirmeden buyuk olcude yırtıyorsunuz

erosistanbul
10/06/2011, 14:00
Cihancım öncelikle meb olayında bakanlık politik nedenlerden dolayı halka para toplanmayacak diyor, öte yandan okul müdürlerine halktan para alın, size ödenek göndermiyorum diyor. farklı olsaydı ortalık ceza yemiş müdürlerle dolardı.o farklı bi konu.

ben polislere sert yapın, terslik yapın, hakaret edin demiyorum. 2 satır dilekçeyle amirine gidip, dilekçenin cevabını yazılı olarak isteyin. gelen cevap dilekçesi üzerinde evrak sayı numarası olduğuna dikkat edin. yalnız o amire cevap dilekçesiyle birlikte savcılığa müracat edeceğinizi söyleyin. bakın ortada yazılmış ceza kalıyormu. bu bahsettiğim en basit kanuni hakkımız.

egeevo
10/06/2011, 16:22
vay be................................................

askin
11/06/2011, 02:39
Arkadaşlar olayı çorba gözüyle veya kolluk gücüyle görmek çok yanlış. koyun olursak herzaman güdülmeyi hak ederiz. çalışmayan öğrenci sınavdan korkar, öğretmenden korkar. kanuni haklarını bilmeyen vatandaşda polisle karşılaşınca 1-0 yenik başlar. öğrencilerime bile sürekli söylerim. "ne öğretmenden, ne müdürlerden korkun, yeterki üzerine düşeni ve ne yaptığınızı bilerek hareket edin. sizinde kanuni haklarınız var. bunları koz olarak değil, kendinizi savunmak için kullanın. siz üzerinize düşeni yaptığınız sürece kimse size dokunamaz, dokunsada haklarınızı bilin"

gece çevirmede kaç kişimiz farları kısıp, iç lambamızı yakıyor.kaç kişimiz bir vuku karşısında tutanak yazdırıp, amire onaylattırmasını biliyor. kaç kişimiz kimi kime şikayet edebileceğini biliyor. bende bunların hepsini tam manasıyla bilmiyorum elbet ama öğrenmeye çalışıyorum.

o yüzden aramızdaki polis arkadaşlar lütfen bu konuda bilmemiz ve yapmamız gerekenlerle birlikte bilgi verirlerse sevinirim. yada site yöneticilerimiz olsun, müsait olan arkadaşlar olsun bi zahmet bi emniyet müdürlüğünden randövü alıp yetkili kişilerden kanuni haklarımızı araştırıp en doğru bilgileri paylaşırsak formumuzun gücü belli olur.

lütfen olayı basite indirgemeden, rüşvet ve kolluk gözüyle görmeyelim. unutmayalımki elimizde bi parça etle (parayla) dolaşırsak, elbet onu alacak bi yiyici çıkar karşımıza.

sitemiz bi başlangıç olsun, rüşvete ve korkmaya HAYIR. kanuni haklarımızı öğrenmek ve bilinçli olmaya EVET.

yanlışım varsa düzeltin lütfen. saygılar, sevgiler.

gayet açık ve net harşeyi söylemişsiniz.. bu sözlerin üzerine eklenecek bişey yok gerçekten..:thumbup1:

SKELETER
11/06/2011, 09:38
Ülkem polisine yetki verilirse olacakları tahmin bile edemiyorum. Aralarında cidden iyi polislerde var ama yarısı böyle.

emrahcelik
11/06/2011, 10:22
Bi Laf Vardır Çingeneye Beylik Vermişler İlk Babasını Kesmiş :) Şimdi Polisten Atlayıp Okula Geçersek Ordada Ayrıbı Pasta Var :) Ordada Kanunsuzluk Diz Boyu... Yüksek Paralara Özel Ders Verip O dersi benden Ders Aldı Die Sınıf Geçiren Öğretmenler...Aynı Şekilde Kayıtta Falan Avantayı Doğrultan Müdürler..Yıl İçinde Cart Parası Curt Parası Toplarlar...Okullara veya diğer Kamu Kuruluşlarına Girersek Olmaz Rüşvet Bu Ülkenin Büyük Sıkıntısı Konu Dağılmasın Size Şöyle Bir Tavsiyem Var Benim Görüştüğüm Polisler Oldu Bana Söylenen Avantayı Alan Polisin Üstündeki Numarasını Veya Devriyeyse Ekipse Plakasını Alın Saatini Not Alın Telefonla Şikayet edin 155 e ozaman takip altına alınıyor ve açığı yakalandığı an hoop paket oluyo :) aynı şekilde 2-3 kere yakalandığında meslekten bile atılma riski var...

ilbilge_11
11/06/2011, 10:49
Hala anlamadınmı para lazım mış para :D:D:D
o şekilde olan pols sayısı azaldı

sezerism
11/06/2011, 13:03
Arkadaşlar bir konu yada bir olayda mağdur olmuşsanız Ya hakkınızı sonuna kadar savunacaksınız , yada hiç ses çıkarmayacaksınız . Ama konuyu bilmeniz ve zorluklara direnmeniz gerekli Türkiyemin şartlarında yapacağınız mücadelenizde mutlaka kanıta göre hareket edin kanıtsız mücadele olmaz .

demon
11/06/2011, 16:40
Kolluk kuvvetlerinin arama yapabilme yetkisi yoktur. Ancak size bir arama emri gösterirse arama yapabilecektir. Arama emri göstermeden üzerinizi ve aracınızı arayamaz. Aracınızın bagaj ya da torpido gibi kapalı bölümlerini açmanızı isteyemez.
Böyle bir durum var ama bazen polisler insanların arabalarını kafalarına göre istedikleri gibi arıyorlar. Bu doğrumudur? Böyle bir yetkileri varmı. Böyle bir yetkisi olmadan keyfi olarak bu şekil bir arama yapmaları bence insanların onurunu kıracak bir davranıştır.

krm1983
11/06/2011, 16:47
Kolluk kuvvetlerinin arama yapabilme yetkisi yoktur. Ancak size bir arama emri gösterirse arama yapabilecektir. Arama emri göstermeden üzerinizi ve aracınızı arayamaz. Aracınızın bagaj ya da torpido gibi kapalı bölümlerini açmanızı isteyemez.
Böyle bir durum var ama bazen polisler insanların arabalarını kafalarına göre istedikleri gibi arıyorlar. Bu doğrumudur? Böyle bir yetkileri varmı. Böyle bir yetkisi olmadan keyfi olarak bu şekil bir arama yapmaları bence insanların onurunu kıracak bir davranıştır.
Yasadışı arıyor büyük bir çoğunluğu itiraz ederseniz karakola götürülüyorsunuz.

askin
11/06/2011, 22:36
hakim kararıyla arama yapılabilir. ancak konusu suç teşkil eden durumlarda o andaki en yetkili amir de arama izni yazabilir.
şahıs araması ikiye ayrılır. kaba üst araması ve ince arama. kaba üst aramasında herhangi bir izini gerekmez.
araç aramalarında ise 'bagajda lpg var mı aç bakalım' denilince kim olsa açmak zorunda. e haliyle arama da gerçekleşmiş oluyor.
mesela yaşanmış bir olayı anlatayım. durdurulan araç punto 1.3 dizel.. polis soruyor. kardeş bu aracın torpidosunda lamba yokmuş öylemi. şahıs cevap verir. yok memur bey.. polis de derki' nasıl olmaz yaaa hayret.. aç bakalım yokmu gerçekten.' eğer adam açmazsa şüphe üzerine zaten sen açabiliyorsun(yasal arama için ortam oluşuyor.)açarsada zaten aranmış oluyor. :)

askin
11/06/2011, 22:42

nasıl yetkisi yokmuş.. kim yapar peki aramayı.. karayolları memuru mu :) tabikide kolluk kuvvetleri. ayrıca illa arama iznini göstermek zorunda değiller. bunu yanlış anlıyorsunuz. önemli olan tutulan tutanak. nasıl tutuldu ne yazıldı... arama emrine takılı kalmayın. hiçbir hakim soruşturma kapsamında arama emrini vermemezlik yapmaz. hatta ve hatta hakimler kendileri söyler tüm şüpheli yerleri arayın diye. çünkü onlar için öenmli olan tahkikatın başarı ile bitirilmesi. çünkü ona göre puan alırlar ve yükselirler.. ama emniyette öyle bişey yoktur. ne kadar başarılı olursan ol senin için değişen tek şey çok yorulmak olur...

abulbul08
11/06/2011, 23:24
anladım ama ona para vericeğme cezamo öderim dedim

en iyisini yapmışsın. bende şaka olsun diye takıldım.
bende hayatta vermem 10 kat ceza öderim bir kuruş vermem.
eğer bir lira verirsen ondan farkın kalmaz.

Abarth_GP
11/06/2011, 23:34
bu dedıgınız eskıden boyleydı tarıhı net bılmesemde 2 3 yıldır polıse tam yetkı verılmıs durumdadır yoksa yolda kose basında gbt yapan polıslerde arayamaz yanı kısaca suphelı durumda arama yetkısı vardır.

askin
12/06/2011, 01:16
bu dedıgınız eskıden boyleydı tarıhı net bılmesemde 2 3 yıldır polıse tam yetkı verılmıs durumdadır yoksa yolda kose basında gbt yapan polıslerde arayamaz yanı kısaca suphelı durumda arama yetkısı vardır.
yetkinin tamı yarımı olmaz ki. sadece 2001 yılından beri kanunların rayına oturmasında sıkıntı vardı. ama son iki üç yırdır kanunların uygulanmasında belli aksaklıklar giderildi o kadar...
aslında değişen bişey yok yani..

krm1983
12/06/2011, 02:10
Polisin savcıdan arama izni olmadan araması hangi maddede öğrenebilir miyim?

turker
12/06/2011, 02:28

polıs arama ıznı olmadan arama yapamaz ama suphe ustune sızı 24 saat goz altına alabılır bu durmda her turlu ıznı alır ve arama dahıl her seyı yapabılır

askin
12/06/2011, 02:30

syn krm1983, arama kararını savcı vermez. hakim verir. adı üzerinde arama KARARI. hakimler karar verir savcı değil. sadece gecikmesinde sakınca bulunan hallerde savcı verebilir. ondada daha sonra hakim kararı almak kaydıyla. savcı o anda olay yerinde olmayacağına göre ve durumu telle anlatınca syn savcı olmaz demez büyük ihtimalle. ayrıca nöbetçi savcıya da ulaşamazsan başındaki amirde verebilir kararı.(tabi daha sonra hakim kararı almak kaydıyla)

BAKINIZ CMK 119

bununla ilgili pvsk 9 ve 19 dada var ama onlar daha çok önleme aramaları ile ilgili.

birde bu kanunlara polisin pratik zekası girerse işin içine, zaten arama kararına bile gerek kalmaz.(yukarıda anlattığım olay gibi)

krm1983
12/06/2011, 02:38
Sonuçta pratikte savcıda bitiyor hakim yoksa demek istediğim o.Değişen cmk ta sanırım dediğiniz.
Tutanakta tutulması gerekiyor aranırken çoğu polis onu da uygulamıyor.Polisin keyfi uygulamasında 119 u uygulaması da yanlış.

AlemCi_SeRSeRi
12/06/2011, 02:40
Valla Çok Çevirmeden Kaçtım Camı Açıp Polisle Muhattap Bile Olmam :) O Kadar Yetkiliyse Yakalasın Beni E5 te Onlarla Kedinin Fareyle Oynadığı Gibi Oynuyorum.. :) Aslında İnip Koşsam Bile Beni Yakalıyamazlar Mahalle Karakolu Polislerinin %80 i Haram Yemekten Davul Gibi Olmuşlar...O Polis Nereye Koşucak :) Aslında Bütün İşi Vericekler Yunuslara :) Yunuslar Sınır Tanımıyor...Yasa Tanımıyorlar Allah ne Verdiyse :) Ve Yunuslar normal polise göre daha mantıklı hareket ediyor..

askin
12/06/2011, 02:59
Valla Çok Çevirmeden Kaçtım Camı Açıp Polisle Muhattap Bile Olmam :) O Kadar Yetkiliyse Yakalasın Beni E5 te Onlarla Kedinin Fareyle Oynadığı Gibi Oynuyorum.. :) Aslında İnip Koşsam Bile Beni Yakalıyamazlar Mahalle Karakolu Polislerinin %80 i Haram Yemekten Davul Gibi Olmuşlar...O Polis Nereye Koşucak :) Aslında Bütün İşi Vericekler Yunuslara :) Yunuslar Sınır Tanımıyor...Yasa Tanımıyorlar Allah ne Verdiyse :) Ve Yunuslar normal polise göre daha mantıklı hareket ediyor..

:) değişik bir bakış açısı. hareketi seven birisiniz sanırım. :) çok önemli bir olay dolayısıyla çevirme olursa mahalle karakolu bakmaz zaten, şubeciler bakar.ve öyle bir durumda kaçmamanı tavsiye ederim..sonu kötü olur.. polis merkezi yani karakolda çalışan polisler emniyetin bütün angaryasını yaptıkları için kaçsanda görmemezlikten gelirler. uğraşmak istemezler, hal böyleyken niye koşsun ki :). .
hani bi laf vardır üzüm üzüme baka baka kararır derler ya..

ipsiz sapsızla uğraşa uğraşa haliyle sende etkileniyorsun. bu tip olumsuz durumların olmaması için kendimizinde bilinçlenmesi gerekir. basıp kaçmakla muhattap olmamakla kendini yüceltmezsin, küçültürsün.
çevirmede 5 kişi sizin gib davransa ve altıncı gelen de aracını istedikleri şekilde yavaşlatıp park ettikten sonra liç aydınlatmayı yakıp polisi beklese, sizce gelen polis bu vatandaşa nasıl davranır. bi kendinizi o polisin yerine koyun.

her zaman söylerim, eğer kaliteyi arttırmak istiyorsan senda kalıteyi arttırmalısın. aynı memleketten gelme o polislerde uzaydan gelmiyorlar ya. :)

AlemCi_SeRSeRi
12/06/2011, 03:26
Yok Hocam Ne Kalitesi Benim Kızdığım Nokta Adam Range Rover sportla Geliyor veya çok lüks bi mercedes s320 long onları arabadan indirip aramıyolar...sen şahinle git sanki azılı bi suçlu muamelesi görüyosun...o yüzden hiçbir polisle muhattap olmam...ben e5te celalettin cerrahına kadar makas atmışım büyük arbede yaşandı :) o yüzden başıma gelebileceklerin en kötüsünü görmüşüm..oyüzden kimse umrumda değil..arabamımı bağlıcak alsın bağlasın ertesi sabah çıkartıcam..karakolamı götürcek vuyursun gidelim arka kapıdan çıkıcam :) içerimi atıcak atsın ertesi sabah nöbetci savcıdan ser kalıcam :) Neden biliyomusun çünkü suç işlemiyorum..eksiğim yok hatam yok...bir kere polisi uzun süre peşime taktım kaçtım hiç bişey olmamış gibi sağa çektim tabi polisler kan ter içinde kalmış ben arabadan bile inmedim dedi in arabadan neden dedim neden kaçıyosun dedi dedim ben kaçmıyorumki normal gidiyorum siren sesini duymuyomusun dedi dedim müzik son ses camlar kapalı nerden duyucam kusura bakma dedim :) dedi çok hızlı gidiyosun dedim bu yavaş halim hızlı olsam beni bulamazdınız...sonuç hiç bişe baktı baktı yol aldı gitti..meraklısı varsa özelden görüşelim buluşalım gidelim çevirmelere girelim geceleri size haklarınızı öğreteyim polisle nasıl konuşulcağını göstereyim...

kukart
12/06/2011, 13:46
Yok Hocam Ne Kalitesi Benim Kızdığım Nokta Adam Range Rover sportla Geliyor veya çok lüks bi mercedes s320 long onları arabadan indirip aramıyolar...sen şahinle git sanki azılı bi suçlu muamelesi görüyosun...o yüzden hiçbir polisle muhattap olmam...ben e5te celalettin cerrahına kadar makas atmışım büyük arbede yaşandı :) o yüzden başıma gelebileceklerin en kötüsünü görmüşüm..oyüzden kimse umrumda değil..arabamımı bağlıcak alsın bağlasın ertesi sabah çıkartıcam..karakolamı götürcek vuyursun gidelim arka kapıdan çıkıcam :) içerimi atıcak atsın ertesi sabah nöbetci savcıdan ser kalıcam :) Neden biliyomusun çünkü suç işlemiyorum..eksiğim yok hatam yok...bir kere polisi uzun süre peşime taktım kaçtım hiç bişey olmamış gibi sağa çektim tabi polisler kan ter içinde kalmış ben arabadan bile inmedim dedi in arabadan neden dedim neden kaçıyosun dedi dedim ben kaçmıyorumki normal gidiyorum siren sesini duymuyomusun dedi dedim müzik son ses camlar kapalı nerden duyucam kusura bakma dedim :) dedi çok hızlı gidiyosun dedim bu yavaş halim hızlı olsam beni bulamazdınız...sonuç hiç bişe baktı baktı yol aldı gitti..meraklısı varsa özelden görüşelim buluşalım gidelim çevirmelere girelim geceleri size haklarınızı öğreteyim polisle nasıl konuşulcağını göstereyim...

:) haayyt bee :)

xnode
12/06/2011, 13:50
Ne delikanlılar varmış be... :gatherin:

Fuzuli
12/06/2011, 18:39
Elbette içlerinde helal lokma yiyenler var...Hatta umuyorum çoğunluktalar...
Ama aklıma polislerden canı yanan esnaf bir arkadaşımın sözü geldi ;

''Her ihtiyacı halk tarafından karşılanan memura polis denir...''

Acı bir şey ama demek ki insanlarda bunu düşünmeye sebep olmuşlar...

krm1983
12/06/2011, 18:41
Maaşını da biz veriyoruz.İşvereni biziz.

asil
12/06/2011, 19:04
dikkat et dostum dikkat

AlemCi_SeRSeRi
12/06/2011, 19:24
Dikkatliyim Zaten Ama Bu Polis Meselesinde Çok Kızgınım Polislere Aşırı Hemde Trafikte İnsanlarla Uğraşana Kadar Bir Sürü Hırsızlık Arsızlık Oluyor..Memleket Trafikteki Cam filimli Egsozlu modifiye Arabalara Sıra Gelene Kadar Bir Sürü Mikrop Var Temizlenmesi Gerekn Sen Gelipte Zor Bela Bin Bir Emekle Terleyerek Araba almış ve zevkle Bir süs Aksesuar takmış Vatandaşı Gözüne Kestirip Onu Rahatsız Edersen Taciz Edersen Olmaz Ayıptır Yazıktır günahtır....ne olmuş adam jant yay taktıysa ne olmuş cam filimi yaptıysa - birisinin ırzına namusunamı göz dikmiş malına mülküne el mi uzatmış adam alnının teriyle çalışmış kazanmış parasınıda keyifle arabasına harcamış bu kimi alakadar edebilir bunun neresi suçtur söyliyebilecek bunun açıklamasını getirecek biri varmı..bu yüzde trafikte bu yüzden beni çevirmeye çalışcak polisle her türlü mücadeleye girerim o arabayı parçalasam bile umrumda olmaz dişe diş kana kan intikam :)

Abarth_GP
12/06/2011, 19:48
Polis aramak isterse herturlu arar ama ıs hukuki derseniz iki madde gosterebılırım.

MADDE 116.- (1) Yakalanabileceği veya suç delillerinin elde edilebileceği hususunda makul şüphe varsa; şüphelinin veya sanığın üstü, eşyası, konutu, işyeri veya ona ait diğer yerler aranabilir...

Tabi birde boyle birsey var

B. ÖNLEME ARAMASI ve KOŞULLARI

Önleme aramasının yapılması için, işlenmiş bir suç yada en azından bir suç şüphesi bulunmasına gerek yoktur. Önleme araması, milli güvenlik ve kamu düzeninin, genel sağlık, genel ahlak veya kişilerin hak ve hürriyetlerinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, taşınması veya bulundurulması yasak olan her türlü silah ya da patlayıcı maddenin saptanması amacıyla kişinin üzerinde, üzerinde bulunan özel kağıtlar ve diğer eşya ile aracında yapılabilir. (Ay. m. 20; PVSK m. 9; Yönetmelik m. 15)

YANİ KISACA BU ULKEDE BU KADAR FAZLA INSAN GUDULMEYE ALISMIS SEKILDEYKEN BEN KALKIP ARADAN SIVRILMEYI PEK HOS GORMUYORUM SONUCUNDA HEP MAGDUR OLAN VATANDAS BEN DAHA GOREVLIYE BIRSEY OLDUGUNU GORMEDIM. Tabi bu nacizane fıkrım herkezın ozgur ıradesi ....

krm1983
12/06/2011, 19:53
Polis bir arkadaş cmk 199.maddeyi de açıklamıştı bunların hepsi şüphede.Normal bu durumda kullanmak art niyet.Polisin yetkisi varsa vatandaş olarakta benim hakkım var.
İşte tam olarak bu biat etme kültürü aşılaması.
Sağlam bir tanıdığın varsa gayet güzel olur da onun dışında sen haksız çıkarsın hakkını aradın mı çıkmaz da bu zaten.

xnode
12/06/2011, 23:30
.. in arabadan neden dedim neden kaçıyosun dedi dedim ben kaçmıyorumki normal gidiyorum siren sesini duymuyomusun dedi dedim müzik son ses camlar kapalı nerden duyucam kusura bakma dedim :) dedi çok hızlı gidiyosun dedim bu yavaş halim hızlı olsam beni bulamazdınız...sonuç hiç bişe baktı baktı yol aldı gitti...

Dua et o polisin insafına gelmişsin :D Müzik son ses ve camlar kapalı dedin ve seni bıraktı ha.. :D Zaten söylediğin şeylerin tamamı kafadan ceza sebebi :)))

Scottie
13/06/2011, 15:40
tüm polisleri suçlamak yersiz olur.. içlerinde helal ekmek yemişleride var... herkesi suçlarken dikkatli olalım... forumu zor durumda bırakacak yazışmalardan kaçınalım...

AlemCi_SeRSeRi
13/06/2011, 15:50
Hepsini suçlamıyorum geçmiş yorumlarımda yazdığım gibi %90-95 i bu şekilde ver yemini devam et hayatına geride kalan %5-10 luk kesimide yemiyolar die karakolda masa başına veriyolar malesef bazı dengeler var herkez doldurmalı kasasını :)

xnode
13/06/2011, 16:04
Bu başlık altında polisimize hakarete varan söylemler oluyor. İş eleştiriyi geçmiş polisin alınıp satılması noktasına gelmiş, utanç verici bir durum. Emniyet teşkilatı ile ilgili yaşadığınız her tür sorunda resmi şikayet ve yargı yolu açıktır. Kişisel eleştiri de bir haktır ancak, kuru sıkı atıp kof kabadayılık söylemleri sadece komik olur.. Bu söylemlerin sahiplerini kınıyorum ve gerekli moderasyonun yapılmasını rica ediyorum.
Saygılar.

fatihhhh
13/06/2011, 16:18
Dikkatliyim Zaten Ama Bu Polis Meselesinde Çok Kızgınım Polislere Aşırı Hemde Trafikte İnsanlarla Uğraşana Kadar Bir Sürü Hırsızlık Arsızlık Oluyor..Memleket Trafikteki Cam filimli Egsozlu modifiye Arabalara Sıra Gelene Kadar Bir Sürü Mikrop Var Temizlenmesi Gerekn Sen Gelipte Zor Bela Bin Bir Emekle Terleyerek Araba almış ve zevkle Bir süs Aksesuar takmış Vatandaşı Gözüne Kestirip Onu Rahatsız Edersen Taciz Edersen Olmaz Ayıptır Yazıktır günahtır....ne olmuş adam jant yay taktıysa ne olmuş cam filimi yaptıysa - birisinin ırzına namusunamı göz dikmiş malına mülküne el mi uzatmış adam alnının teriyle çalışmış kazanmış parasınıda keyifle arabasına harcamış bu kimi alakadar edebilir bunun neresi suçtur söyliyebilecek bunun açıklamasını getirecek biri varmı..bu yüzde trafikte bu yüzden beni çevirmeye çalışcak polisle her türlü mücadeleye girerim o arabayı parçalasam bile umrumda olmaz dişe diş kana kan intikam :)

yukardaki arkadaş belli ki bizden çok görmüş-geçirmiş.
ona birşeyi kabul ettirmek haddimize değil.
ama yukardaki şekliyle nasıl medeni bir toplum oluruz ki?
trafikteki herkes yukardaki arkadaş misali makas ata ata gitse halimiz nice olur?
herkesin onun gibi davrandığı bir ortamda bırak makas atmayı, şeridinde bile süremez hale geliriz.
polislerin, doktorların, hemşirelerin ....vs bi sürü meslek gruplarının çok azı kötüdür. ama o kadar az bile, hepsinin adını çıkarmaya yetiyor.
veya sistem onları verimli, işe yarar şekilde çalışmalarını engelliyor.
insan olmalarının getirdiği bir zayıflıkta var elbet.
ama hepsi kötüdür, gereksiz işler yapıyorlar, asarım, kaçarımla inan işler daha kötü gider.
1 kaçarsız, 2 kaçarsın, 3 te kaçamazsın, ya trafikten gidersin, ya senin gibi birine denk gelir gidersin, yada kanunların elinden gidersin.
alternatifi, efendi efendi sürmek, denetimde ışığını açıp, gülümseyerek kolay gelsin demek, hem sana hem de görevlilere çok şey kazandırır.
saygılarımla.

fatihhhh
13/06/2011, 16:31
Hakeret unsuru içeren mesaj silinmiştir.

çok kalitesiz bir yazı, çok karaktersiz bir davranış!
o polisin maaşını sen vermiyorsun! haddini bil!
hepimizin vergilerinden toplanan gelirle, adil bir şekilde ödeniyor!
ne kadar sığ bir düşünce "--onun parasını ben veriyorum" lafı!
senin ne haddine?!
senin bir fiyatın varmış bellki ki, hereksi kendin gibi sanıyorsun!
o adam çalışmış, çaba göstermiş, belli bi emek harcamış,hakederk o mevkiye gelmiştir ve hakederek kazanıyordur!
trafikte, her gün, itiyle, kopuğuyla, serserisiyle, uğraşmak hiç kolay olmasa gerek.
yazık ki serseri, şerefrsiz, ** ve kopuklara karşı kanunlarımız yeterli değil!
yazık bizim polisimize!
yazıklar olsun aciz devletimize!

askin
13/06/2011, 21:59
Maaşını da biz veriyoruz.İşvereni biziz.
en seviyesiz laflardan biri.kendini küçük görenlerin sığındığı bir laf.
eğer verdiğin vergilerle polis maaşı veriliyor diyorsan polis gibi bütün kamu kurumu çalışanlarının maaşından devlet vergi alıyor. o zaman kendi maaşını kendi mi veriyor devlet memuru... :)))

HasanAliz
13/06/2011, 23:19
çok seviyesiz yazışmalar var. Moderatörler sanırım gereğini yapacaklardır. Şu an bu forumda bir suç işleniyor. TC emniyet güçlerine eleştiri sınırlarını aşıp hakarete varan yazılar mevcut.

Dostum, biraz hareketlisin ama keskin sirke küpüne zarar benden sana bir kardeş ağabey tavsiyesi.

erdiyilmaz
13/06/2011, 23:53
arkadaslar elestirilerin dozunu ayarlayalim, bir iki mesaji silmek durumunda kaldim.

lutfen mesajlarinizda hakarete varan ogeler kullanmaktan kacinin, uslup konusunda daha dikkatli sekilde yazisirsak forumumuzun seviyesini korumus oluruz. yazismalarimizda bunlara dikkat etmeye calisalim.

hsncck26
14/06/2011, 00:04
arkadaşlar hiç üşenmeden bütün msjları okudum özellikle bi arkadaşın polisleri peşine takıp gitmesi vs(cesaretini tebrik ediyorum)
şimdi aklıma takılan bir soru var: bu konuyu açan arkadaşın yediği ceza bi kusur ya da suç işlediğinden dolayımı? çok merak ediyorum

krm1983
14/06/2011, 00:37
en seviyesiz laflardan biri.kendini küçük görenlerin sığındığı bir laf.
eğer verdiğin vergilerle polis maaşı veriliyor diyorsan polis gibi bütün kamu kurumu çalışanlarının maaşından devlet vergi alıyor. o zaman kendi maaşını kendi mi veriyor devlet memuru... :)))
Hayır görevini anlatan bir laf.Esas kendini küçük görmek aldığı görevi üstünlük gibi görmek, kendini kanunüstü zannetmek.

Mugen_punto
14/06/2011, 00:45
Bence Gereksiz açılan bir konu konuyu açan bile bence pişman olmuştur açtığına. uzatmanın bir anlamı yok konunun kapatılmasını rica ediyorum..

krm1983
14/06/2011, 00:47
Bence Gereksiz açılan bir konu konuyu açan bile bence pişman olmuştur açtığına. uzatmanın bir anlamı yok konunun kapatılmasını rica ediyorum..
+1
Sonu yok bu konunun.

askin
14/06/2011, 00:51
soruma cevap vermediniz ki... devlet memuru vergi vermiyormu? veriyor... e öyleyse devlet memuru kendi işini mi yapıyor. kendi maaşını kendi mi veriyor:)
neyse nasıl diyorsanız öyledir. ama siz yinede sizin maaşınızı ben veriyorum ben senin işvereninim diyerek gülünç duruma düşmeyen.
zira çoğu devlet memuruna böyle konuştuğunuzda çok sert cevap alabilirsiniz.
böyle bir lafa en az tepki veren de polis olur. çünkü neleeer neler diyenler çıkıyor. ne ebebeyn kalıyor ne tanımadık üst kademe yönetici. :) öyle abuk sabuk hareketler yapanlar, öyle sinirleri zorlayanlar çıkıyorki anlatamam.
zaten sizin gibi düşünen birine sonuçta ne desem dar görüşünüzden değişmezsiniz. madalyonun öbür yüzünü asla göremezsiniz.
saygılar sevgiler...

krm1983
14/06/2011, 00:57
Olayı çarpıtıyorsunuz devlet memuru da halka hizmet için maaş alıyor.Ama bu aldığı maaş onu halktan üstün yapmıyor.Bir gidin devlet dairesine çoğu memur asık suratlı.Surat yapa yapa işini yapıyor.Bir şey sorsanız terslemeye kalkıyor.
Poliste maaş alıyorsa kurallara uyacak kırmızı ışıkta geçmeyecek, her köşebaşı insanları incitici muamele yapmayacak.Görevini de keyfi yapmayacak.
Siz dar görüşlüsünüz bence bunları görmemezlikten geliyorsunuz.

askin
14/06/2011, 01:07
Olayı çarpıtıyorsunuz devlet memuru da halka hizmet için maaş alıyor.Ama bu aldığı maaş onu halktan üstün yapmıyor.Bir gidin devlet dairesine çoğu memur asık suratlı.Surat yapa yapa işini yapıyor.Bir şey sorsanız terslemeye kalkıyor.
Poliste maaş alıyorsa kurallara uyacak kırmızı ışıkta geçmeyecek, her köşebaşı insanları incitici muamele yapmayacak.Görevini de keyfi yapmayacak.
Siz dar görüşlüsünüz bence bunları görmemezlikten geliyorsunuz.

tamam kardeş sen ne diyorsan doğrudur. değişmez senin bu zihniyetin. çünkü ben polis olmadan önce özel sektörde çevre mühendisliği yaptım, üniversitede araştırma görevliliği yaptım. ve bulunduğum ortamlarda sizin gibi zihniyette çok insan vardı. o zamanlarda bende madalyonun diğer tarafını göremiyordum.(bu sana has bişey değil yani) bu nedenle polemiğe girmicem hiç.
sen öyle diyorsan öyledir. milletin kafasını daha fazla şişirmeyelim.
aslolan PUNTOlarımız.. aslolan polis değil bence bu forum sitesinde.

ve mümkünse forum yöneticisi konuyu silerse sevinirim..

krm1983
14/06/2011, 01:23
Sorulara cevap veremeyince karşı taraf oluyoruz hemen.Ne kadar meraklıyız taraflara ayrılmaya,kamplaşmaya.Benim de polis çok arkadaşım var.
Sen de haklısın ekmek yediğin camiayı korumak zorundasın ama doğruları da görebilsen keşke...
Evet polemiğe gerek yok.Özelden devam ederiz istersen...
Bitmez bu konu.

askin
14/06/2011, 01:47
Sorulara cevap veremeyince karşı taraf oluyoruz hemen.Ne kadar meraklıyız taraflara ayrılmaya,kamplaşmaya.Benim de polis çok arkadaşım var.
Sen de haklısın ekmek yediğin camiayı korumak zorundasın ama doğruları da görebilsen keşke...
Evet polemiğe gerek yok.Özelden devam ederiz istersen...
Bitmez bu konu.
kimseyi korumuyorum. korumaya çalışsaydım başka sitelerde çok ve çok ağır konuşanlar var. orda yazardım. ortak noktamız punto olduğu için yazdım, devlet memurlarıda bu ülkeden madagaskardan gelmiyorki.. hal böyleyken niye kutuplaştırayım.
böyle konuşmayın diyorum. bu şekilde konuşunca iş çok kötü boyutlara varır diyorum yanlış yapıyorsunuz diyorum ama anlatamıyorum...
senle alıp veremediğim yokki...
o yüzden özelden konuşmaya değmez. vakit kaybı...
ben herkes okusun ki yanlış anlaşılmalar azalsın istedim o kadar.
bide üstüne kutuplardan bahsediyon.. yaz zamanında kutup falan dedin dondurdun beni :))

krm1983
14/06/2011, 01:57
Herkes birbirine daha hoşgörüyle yaklaşsa bu sıkıntılar kalmaz.Biz de olanları söylüyoruz.Kendi canını hiçe sayıp yanan insanı kurtaran poliste var ama kendini kuraldışı gören poliste var.Ama yanlışları da söyleyeceğiz.Hakkını da vereceğiz.Hep memurlar mı donacak biraz da sen don :)

GP COSKUN
14/06/2011, 02:22
konu kilitlenmiştir arkadaşlar