Orijinalini görmek için tıklayınız : Elektrik prizinden internet ''METRONET''
Bizim evde de varmıdır acaba :)
Gerçi Ankarada sık sık elektrik kesildiğini düşünürsek :)
Yinede iyi birşeye benziyor araştırmak lazım ,
Evet arkadaşlar böyle birşey var ve bunun adı "Power Line Networking" yani elektrik prizinden veri transferine olanak sağlıyor.Düşük ve orta seviyeli elektrik şebeke gerilimi kullanarak iletişim hizmetleri sağlayan bir geniş bant erişim teknolojisi. Güzel birşey telefon kablounsa gerek duymuyorsunuz kablo kalabalığı yok cihazı herhangi bir prize tak nete gir.
ibrahim06
07/06/2011, 00:35
Ankara Yenikentte yeni aldığım eve taşındım dün. Eşyaları yerleştirirken METRONET diye bir internet firmasından geldiler. Binamızdaki elektrik tesisatında internetin mevcut, fiş şeklinde bir modemle evdeki bütün prizlerden internete bağlanabileceğimi söylediler. İlk başta şaşırdım. Sonra satın aldım. Hakikaten süper bişey. Balkondaki prizde bile internet var.Her yerde çalışıyor ve çok hızlı. Bu sistem Japonyada çok yaygınmış.Öyle kablo çektirme derdi falan yok.
ilk 6 ay 2Mbit sınırsız 10 lira. sonra 34 lira.
veirmi nasıldır bilmyorum bide guvenlik nasıldır acaba
Türkiye dışında olsan bu modemler (BPL Modem) saniyede 200 Mbit'lik bir veri aktarımı yapabiliyorlar.Arkadaşların dediği firma max 10Mbps ye kadar veri transferine olanak sağlıyor.(Türkiye'deki altyapı ile)
Avrupada 7-8 yıldır mevcut. Gayet de güzel.
eexelanss
07/06/2011, 10:53
Gayet kullanışlı bence.. Ayrıca ttnet tende fiyat olarak çok çok uygun..
Örneğin 2mbit sınırsız 34lira 10 megabit sınırsız 45 liraydı yanlış hatırlamıyorsam..
Bu ttnet harici kim gelirse gelsin ona geçeceğim ...buralarda niye yok mahrumiyet bölgesimi burası yenikentte var burda yok ..
Bu ttnet harici kim gelirse gelsin ona geçeceğim...
:thumbup1::thumbup1:
destek...
ibrahim06
07/06/2011, 11:19
Bu ttnet harici kim gelirse gelsin ona geçeceğim ...buralarda niye yok mahrumiyet bölgesimi burası yenikentte var burda yok ..
Yenikentte Toki konutlarında var. Site veya apartman yönetimi olarak başvurursanız bağlıyorlarmış. Bu mesajı da evimin balkonundaki prizden yazıyorum :)
bu metronet sadece ankaradamı mevcut yahu :D güzel bişeymiş
Ziyaretçi049
07/06/2011, 11:58
Antalya'da kesin yoktur bu :(
Ben yaklaşık 4 Aydır metronet kullanıyorum ilk 2 ay diyim müthiş sıkıntılar yaşadım sık sık kesilmeler c.tesi kesilirse tamirat için p.tesiyi beklemeler ama biraz savaşarak bağırma çağırmayla gerekli alt yapıyı düzenlemerini sağladık ve şuan sorunsuz ve limitsiz bi şekilde kullanıyorum.. :D
Şöyle bişeyde var o verdikleri fişi site içersinde hangi prize takarsanız ordan internet hizmeti alıyorsunuz hatta ve hatta atıyorum istanbuldayım Ankaraya yine metronetin hizmet verdiği bi eve akraba ziyaretine gidiyorum fişi alıyorum bi telefon açıp gittiğim adresi tanımlatıyorum merkeze Vee Tak fişi bitir İşi :D
ibrahim06
07/06/2011, 16:07
bu metronet sadece ankaradamı mevcut yahu :D güzel bişeymiş
internet sitesinde çağrı merkezi telefonu İstanbul
MetroNet (https://www.metronet.com.tr/)