Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Aracın Kapılarını Kilitlemeyi Unutmak

k0d3r
05/06/2011, 01:09
Selam arkadaşlar,

Geçen gün aracimi bir yere park edip, otobüsle başka bir yere giderken, aklima birden arabayi acaba kilitledim mi kilitlemedim mi diye bir vesvese düştü. Akşama kadar arabanin yanina dönemeyecektim ve akşama kadar sürekli bu vesvese devam etti, hatta kilitlememiş olma ihtimalimin daha çok olduğunu falan düşündüm. Neyse ki akşam geldiğinde, kilitli olduğunu görünce rahatladim.

Ama bu sirada aklima bir takim şeyler geldi, mesela araçlarda neden şöyle bir sistem yok; örneğin aracin kontak anahtari üstünde değilse, stop edilmişse ve 30 dk içerisinde araca geri dönülmemişse, açik unutma ihtimaline karşin, otomatik olarak kilitlese kendini nasil olur?

Başka sıkıntılara sebep olurmu böyle birşey, anahtarin içeride olmasi durumunda, anahtar arabanin içinde ve araba kilitlenmiş olacak, aklima gelen tek olumsuz yönü bu. Başka bir sebep var mi aracin belli bir süre sonra kendi kendini kilitlememesi için.

xnode
05/06/2011, 01:15
Bahsettiğiniz ikilemi ben de sık sık yaşıyorum. sadece araçta değil tatile vs. giderken ev için de geçerli.. Eski aracım (WV Bora Comfortline) bu özellik vardı, 1 dk. sonra kapıları kilitliyordu.

k0d3r
05/06/2011, 01:16
Bahsettiğiniz ikilemi ben de sık sık yaşıyorum. sadece araçta değil tatile vs. giderken ev için de geçerli.. Eski aracım (WV Bora Comfortline) bu özellik vardı, 1 dk. sonra kapıları kilitliyordu.

Hadi ya süpermiş, bu özelliğin mevcut arabalarda olup olmadiğini bilmiyordum.
Peki bunu sonradan yaptirabilir miyiz, açik unutma ihtimaline karşi.

Scratch
05/06/2011, 01:20
Hadi ya süpermiş, bu özelliğin mevcut arabalarda olup olmadiğini bilmiyordum.
Peki bunu sonradan yaptirabilir miyiz, açik unutma ihtimaline karşi.

Arabanın yanından ayrılırken alışkanlık haline getirin ve açık mı diye yoklayıp bırakın. Buda bi yöntem olabilir.. :umut:

Otomatik kilitleme kazalarda tehlike yaratabilir.

EvoKoray
05/06/2011, 01:25
Arabanın yanından ayrılırken alışkanlık haline getirin ve açık mı diye yoklayıp bırakın. Buda bi yöntem olabilir.. :umut:

aynı ben :D

k0d3r
05/06/2011, 01:27

Otomatik kilitleme kazalarda tehlike yaratabilir.

Teşekkürler, artik öyle yapacağiz gibi görünüyor.
Yalniz kazalarda neden tehlike yaratacak ki, kontak anahtari üstünde olcak sonuçta kaza olsa bile. Benim dediğim otomatik kilitleme, kontak anahtari üstünde değilse kilitleyecek.

xnode
05/06/2011, 01:27
WV'nin Comfortline serisi araçlarında standart bir özellik sanırım bu. Ancak merkezi kilitli tüm sistemlerde sadece ilgili sinyal gönderilerek (anahtardan o sinyal gönderiliyor işte) tüm kapıları açıp kapatabiliyorsun. Dolayısı ile bunun için bir devre yapılıp pekala yapılabilir. Hazırı satılıyor mu bilmiyorum fakat vardır mutlaka otomatik kilitleme modülü. Alarmlarda otomatik cam kaldırma modülü vs. oluyor belki bu modül de ekleniyordur bir araştırmak lazım..

umutyen
05/06/2011, 01:32
Citroen C4 I'in standart donanımında bu özellik var. 5 dakika sonunda kapıları otomatik kitler..(anahtar kontakta takılı değilse)

k0d3r
05/06/2011, 01:40
Citroen C4 I'in standart donanımında bu özellik var. 5 dakika sonunda kapıları otomatik kitler..(anahtar kontakta takılı değilse)

Şerrefsizim Benim Aklıma Gelmişti Gerçek-Video (https://www.akilli.tv/video/79521/Serrefsizim-Benim-Aklima-Gelmisti-Gercek.aspx)

:D

eskibur
05/06/2011, 01:43
Pek çok araçta olan bir özellik de biz de yok. Ben de çok sık ihtiyaç duyuyorum :)
Bir kolayı vardır diye düşünüyorum. İnşallah bu konuda bilgili birisi bizi aydınlatır :)

k0d3r
05/06/2011, 01:49
Pek çok araçta olan bir özellik de biz de yok. Ben de çok sık ihtiyaç duyuyorum :)
Bir kolayı vardır diye düşünüyorum. İnşallah bu konuda bilgili birisi bizi aydınlatır :)

Puntolara bunu uygulamanin bir yolu varsa direk yaptirmaya giderim

kifanhom
05/06/2011, 01:52
birçok sonradan taktırılan alarm sisteminde bu özellik var

barisunye
05/06/2011, 01:55
daha oncekı 2001 scenıc aracımda bu ozellık vardı....stop ettıkten bı sure sonra otamatık kapıları kılıtlıyodu..ama 1 defa eşim anahtarı ıcınde unuttu..arabada kılıtlemıs...yedek anahtarımızda yok:)çilingire açtırdık...en guzelı emın olup kılıtlemek

k0d3r
05/06/2011, 02:10
Arkadaşlar bu işin tek yolu alarm sistemi taktirmak mi?

xnode
05/06/2011, 02:26
Alarm sistemi dediğiniz şey 60 TL'lik birşey zaten :) bu türden bir modül olsa aşağı yukarı aynı paraya satarlar ;) Ekstra alarm da almış olursunuz..

k0d3r
05/06/2011, 02:28
Alarm sistemi dediğiniz şey 60 TL'lik birşey zaten :) bu türden bir modül olsa aşağı yukarı aynı paraya satarlar ;) Ekstra alarm da almış olursunuz..

O sistemler bana nedense dandik geliyor, aracin orjinal kilit sistemini anahtarini vs sini değiştirmek istemiyorum.

kifanhom
05/06/2011, 02:55
aracın orijinal kilit sistemi ile ilgili birşeyi değiştirmeniz gerekmiyor
takılan modül hafızasına kaydedilen süre içerisinde kapıların kilitlenmediğini görüyor ve otomatik olarak kilitliyor.
ayrıca bir ileri safha modüller araç içerisinde herhangi bir şahış varsa bu kilitlemeyi yapmıyor.
bir diğer safhada, anahtar araç içerisi algılıyıcıların sınırı içerisindeyse otomatik kilitleme yapmıyor.

Du Hast
05/06/2011, 06:33
1 saatlik delay süre ile kilitleme modülü pekala yapılabilir. ancak anahtar kontakta değil sinyali gereklir. gerisi zaman ayarlı röleye bakar.

alikenan
05/06/2011, 08:20
Benim diger araba nissan, onda da var bu ozellik, ama basima is acti. otoparkta anahtari yan koltukta birakip inmistim, 10dk sonra kapilar kilitlenince disarida kaldim :)
Punto da da oyle bir ozellik olmamasi yuregimi agzima getirdi ayni hafta icinde; kapilari kilitlemeyi unutp isimi halletmeye gittim, geldigimde sagimdaki aracin camini patlatip icindekileri goturmusler, solumdaki aracta ayni sekilde arka kelebek patlatilarak girmislerdi. Benim kapilari acik ve icinde bilgisayar kamera vs bulunan puntoya dokunmamislardi :) fena bi duygu

SpyHunter33
05/06/2011, 10:47
benim araba kilitliyor :) ama tabi aracımın yedek anahtarı olmadığından alarm taktırıp sustasız anahtarın içndeki çipi yeni anahtara geçirmişlerdi. Alarm sayesin de hem kapı otomatiklerim çalışıyor hemde aracım kontak üzerinde deilse 1 dk sonra kapıları kilitliyor.

xnode
05/06/2011, 13:28
Alarmınızın marka ve modeli nedir ?

emtue
05/06/2011, 13:37
2005 ford fusion aracımda vardı, bu aracımda yok. Gerçi yaz aylarında kapıyı anahtarla da açamıyoruz :D

k0d3r
05/06/2011, 14:15
2005 ford fusion aracımda vardı, bu aracımda yok. Gerçi yaz aylarında kapıyı anahtarla da açamıyoruz :D

Neden açamiyorsunuz?

k0d3r
05/06/2011, 14:17
aracın orijinal kilit sistemi ile ilgili birşeyi değiştirmeniz gerekmiyor
takılan modül hafızasına kaydedilen süre içerisinde kapıların kilitlenmediğini görüyor ve otomatik olarak kilitliyor.
ayrıca bir ileri safha modüller araç içerisinde herhangi bir şahış varsa bu kilitlemeyi yapmıyor.
bir diğer safhada, anahtar araç içerisi algılıyıcıların sınırı içerisindeyse otomatik kilitleme yapmıyor.

Selamlar, bu alarm modülü nereye takiliyor peki?
Sadece anahtarda mi değişim oluyor, aracin bir yerine bir şey takilmiyor mu başka?

SpyHunter33
05/06/2011, 14:47
Alarmınızın marka ve modeli nedir ?

İnanın marka modeline bakmadım bile sanırım 90 liraya taktırmıştık çokda aman aman bişi değil. Yanlız alarmı takarken bazı sorunlar yaşamıştık onlardan birisi tetikleme ucu dedikleri bişeyi bulamadılar. Bu yüzden de sigorta panosundan tetikleme aldılar. Sonra eve geldim aracı kilitledim 2 dk sonra alarm çalmaya başlıyordu :) onuda araya röle koyarak hallettiler.

k0d3r
05/06/2011, 14:51
İnanın marka modeline bakmadım bile sanırım 90 liraya taktırmıştık çokda aman aman bişi değil. Yanlız alarmı takarken bazı sorunlar yaşamıştık onlardan birisi tetikleme ucu dedikleri bişeyi bulamadılar. Bu yüzden de sigorta panosundan tetikleme aldılar. Sonra eve geldim aracı kilitledim 2 dk sonra alarm çalmaya başlıyordu :) onuda araya röle koyarak hallettiler.

İşte böyle dandik durumlarla karşilaşmak istemediğim için taktirmak istemiyorum alarm modülü aslinda.

ato
05/06/2011, 20:59
alarm modulu dedemin albeada vardı bazen durduk yerde otuyordu benim eski octaviada kapanma özelliği vardı ama bir keresinde anahtar içerdeyken kapndı çok korktum :D

abulbul08
05/06/2011, 22:18
Abimin golfunda bu özellik var 2 sefer anahtarı içerde unuttu.
Git yedek anahtarı al getir bir sürü uğraşmıştı.
olmaması o kadar sorun değil bence.

halils2
05/06/2011, 22:36
bazı marka modellerde bu özellikvar bildiğiniz gibi. aslında anahtarın araç dışına çıktığını algılayıpta kapıların kilitlenmediğini belirleyip 30 sn vs gibi bi süre sonra ya da bikaç sn sonra kapıları kilitletmek çokta sorun olmasa gerek fiat için çünkü bildiğim kadarıyla radyo dalgası üzerinden kilitleme yapıyor kumanda. alıcı ve verici olduğuna göre sadece mesafe algılamak kalıyo. e o da bi kaç satır yazılımdan ibaret yanlışsam kusura bakmayın arkadaşlar.

SpyHunter33
05/06/2011, 23:08
İşte böyle dandik durumlarla karşilaşmak istemediğim için taktirmak istemiyorum alarm modülü aslinda.

Aslında bende karşılaşmak istemiyordum ama öğrendiğim kadarıyla bir çok alarm modülünde sorun aynı. Puntoların elektrik tertibatı biraz farklı. ama şu an çok memnunum. Sonuçda sorunum çözüldü ve işimi görüyor.

k0d3r
05/06/2011, 23:33
Aslında bende karşılaşmak istemiyordum ama öğrendiğim kadarıyla bir çok alarm modülünde sorun aynı. Puntoların elektrik tertibatı biraz farklı. ama şu an çok memnunum. Sonuçda sorunum çözüldü ve işimi görüyor.

Hmm, önerir misiniz yani

kifanhom
06/06/2011, 00:22
Selamlar, bu alarm modülü nereye takiliyor peki?
Sadece anahtarda mi değişim oluyor, aracin bir yerine bir şey takilmiyor mu başka?
valla eski aracımda kaput altında uygun bir yere monte etmişlerdi
anahtar değişimi olmadı

emrequzel
06/06/2011, 00:27
bu dediğiniz özellik yeni fluence lerde de mevcut. Arkadasım da var geçen gösterdi bana. Onlarda sistem şu sekilde, arabadan indiniz kapıları kilitlemeden anahtarı cebınıze koydunuz diyelim. kumanda ile aracın arasındaki mesafe belirli bir noktayı gectıkden sonra kendı kılıtlenıyor. Yani araç ne zaman kumandadan uzak oldugunu anladıgı zaman kapıları kilitliyor benım çok hoşuma gitmişti bu sistem

k0d3r
06/06/2011, 00:37
bu dediğiniz özellik yeni fluence lerde de mevcut. Arkadasım da var geçen gösterdi bana. Onlarda sistem şu sekilde, arabadan indiniz kapıları kilitlemeden anahtarı cebınıze koydunuz diyelim. kumanda ile aracın arasındaki mesafe belirli bir noktayı gectıkden sonra kendı kılıtlenıyor. Yani araç ne zaman kumandadan uzak oldugunu anladıgı zaman kapıları kilitliyor benım çok hoşuma gitmişti bu sistem

En mantiklisi da bu sistemmiş. Anahtari içerde unutunca kitlenmez en azindan.

xnode
06/06/2011, 01:45
Anlatılan hemen herşeyi basit devrelerle yapabilmek mümkün, uzaklaşma, infrared vs. Yalnız elektronikten anlamak gerek işte. Hatta çok ütopik şeyler bile yapılabilir, içerideki O2 azaldığında camları bile açtırabilirsiniz :) sonuçta devreyi koy ilgili tesisata kablo çek..

Valla sırf bu işler için elektronik konusunda bilgilenmek istiyorum :(

emtue
10/06/2011, 18:46
Neden açamiyorsunuz?

Benim araç sıcakta kalınca sol kapı sıkışıyor, bir kaç yerde daha okudum kronik diye tahmin ediyorum :)

k0d3r
10/06/2011, 21:07
Benim araç sıcakta kalınca sol kapı sıkışıyor, bir kaç yerde daha okudum kronik diye tahmin ediyorum :)

Haydaaaa...

Sicaklarda bir de kapinin açilmamasiyla mi uğraşicaz :)

paren
10/06/2011, 22:15
kapı olayını bilmiyordum fakat kontak kapalı iken radyo veya cd playerı açtığınız zaman belli bir süresonra kendisi otomatik olarak kapatıyor radyoyu....akünün bitmemesi için güzel bir özellik....

byspayn
12/06/2011, 21:27
benim uyguladığım ilginç bi yöntem var arabadan iniyorum kilit tuşuna basamadan anahtarın ucunu kapatmıyorum. kilit tuşuna basınca kapatıyorum sustalı anahtarın ucunu. böylece uç kapalıysa araba kilitli olmuş oluyor :) sizde alışırsanız güzel olur ilk aldığımız günden beri yöntem budur bende :D

k0d3r
12/06/2011, 22:36
benim uyguladığım ilginç bi yöntem var arabadan iniyorum kilit tuşuna basamadan anahtarın ucunu kapatmıyorum. kilit tuşuna basınca kapatıyorum sustalı anahtarın ucunu. böylece uç kapalıysa araba kilitli olmuş oluyor :) sizde alışırsanız güzel olur ilk aldığımız günden beri yöntem budur bende :D

Güzel yöntemmiş :D

xnode
12/06/2011, 22:38

çok akıllıca bir yöntem.

kara_melek
12/06/2011, 22:40
bundan benm de ihtiyacım var bi kere iki kere deil çoğu kez unutuyorum .. arabamda böle bi özellik var mı acaba onu da blmiyorum bu da işn komik yanı :D

krm1983
13/06/2011, 00:03
çok pratik :)

SpyHunter33
13/06/2011, 00:16
bundan benm de ihtiyacım var bi kere iki kere deil çoğu kez unutuyorum .. arabamda böle bi özellik var mı acaba onu da blmiyorum bu da işn komik yanı :D

Aracınız neydi en son nissan micraydı sanırım :)

Semih Kurtulmus
17/01/2012, 21:08
aynı ben :D

Aynı babam :D çok sinir oluyorum ama ben yalnız ne olur ne olmaz bunca yıl sonra buldum arabayı :D kontrol mecburi :D:D

motor delisi
17/01/2012, 21:40
şirkette megane kullanıyorum ara ara anahtarı kart şeklinde sokmadanda cüzdanınızdaysa çalışıyor kapılar yaklaşınca otomatik açılıyor ve uzaklaşınca kapanıyor müthiş birşey bende bikeresnde gp ile tophandeki otoparka koydum içeri girdim ve kitlemeyi unuttum fakat neyseki hemen koştum ve kitledim

berko
17/01/2012, 23:13
bende bir 106 vardı ona alarm aktırdım ve şöyle bir özelliği vardı alarmın arabayı açınca ön kapılar açılmazsa 2dk sonra araba kendini kitliyordu

Semih Kurtulmus
18/01/2012, 01:45
o değil de bende de şu unutma olayı var bunca sene sonra buldum arabayı çaldırmasam bari :D

Chief_Engineer
18/01/2012, 14:37
arkadaşlar bu kapı kitleme işi bazen sakıncalı olabilir araç dururken serviste yada anahtarı yanlışlıkla koltukta falan unutursanız araca binemezsiniz ancak bu tür durumlar için üreticilerin bulduğu ve kullnaılan yöntem var ve bu bayağa iyi sorunsuz sıkıntı yaratmayan ve aracı kitledim mi diye düşünmenize gerek kalmayan yöntem şudur anahtar üzerinde bir çip bulunuyor bu çip araca 1-2 mt. kala kapıları açar (anahtar üzerinizdeyken) böylece araca biner anahtar aramadan aracıda çalıştırabilrisiniz. aynı şekilde aracı stop ettiniz anahtar halen cebinizde araçtan 1-2 mt. uzaklaşınca kapılar otomatik olarak kapanır hem anahtarı cebinizden hiç çıkarmadan aracı çalıştırıp stop edersiniz hemde kapıları açar kaparsınız üreticiler bu sistemi bulalı bayağa oldu bu arada :D

Semih Kurtulmus
18/01/2012, 14:51
arkadaşlar bu kapı kitleme işi bazen sakıncalı olabilir araç dururken serviste yada anahtarı yanlışlıkla koltukta falan unutursanız araca binemezsiniz ancak bu tür durumlar için üreticilerin bulduğu ve kullnaılan yöntem var ve bu bayağa iyi sorunsuz sıkıntı yaratmayan ve aracı kitledim mi diye düşünmenize gerek kalmayan yöntem şudur anahtar üzerinde bir çip bulunuyor bu çip araca 1-2 mt. kala kapıları açar (anahtar üzerinizdeyken) böylece araca biner anahtar aramadan aracıda çalıştırabilrisiniz. aynı şekilde aracı stop ettiniz anahtar halen cebinizde araçtan 1-2 mt. uzaklaşınca kapılar otomatik olarak kapanır hem anahtarı cebinizden hiç çıkarmadan aracı çalıştırıp stop edersiniz hemde kapıları açar kaparsınız üreticiler bu sistemi bulalı bayağa oldu bu arada :D

ayıptır sorması üreticiler bunu kaça satıyor :D:D fena birşeymiş tam benlik :D

since1453
18/01/2012, 15:03
Arakdaşlar konuyla tam alakalı değil ama araçlarımızda dead lock diye bir özellik var.kapıyı kitlerken kumandadan 2 kez kitlersek dead lock devreye giriyor ve aracın camı dahi kırılsa uzaktan kumandada ile açılmadiği sürece kapı kilitleri açilmiyor.hırsızlığa karşi iyi bir yöntem.kumanda bozulursa 2 anahtar ile ön 2 kapı manuel olarak açilmalı yoksa dead lock kapanmıyor :::::::::::::::)

Semih Kurtulmus
18/01/2012, 15:25
Arakdaşlar konuyla tam alakalı değil ama araçlarımızda dead lock diye bir özellik var.kapıyı kitlerken kumandadan 2 kez kitlersek dead lock devreye giriyor ve aracın camı dahi kırılsa uzaktan kumandada ile açılmadiği sürece kapı kilitleri açilmiyor.hırsızlığa karşi iyi bir yöntem.kumanda bozulursa 2 anahtar ile ön 2 kapı manuel olarak açilmalı yoksa dead lock kapanmıyor :::::::::::::::)

Valla güzel birşeymiş :) Ya kitapçık var evde çok kalın yemin ederim okuması işkence :D
Böyle bir bölüm açsak araçların özelliklerini başlık başlık açıp paylaşsak ne güzel olur :D

Chief_Engineer
18/01/2012, 15:38
ayıptır sorması üreticiler bunu kaça satıyor :D:D fena birşeymiş tam benlik :D

bu özellik aracın orjinalinde oluyor genel olarak sonradan yaptırmak pek mümkün değil bildiğim kadarı ile bu özellik kontak anahtarsız çalıştırma ve durdurma olan araçlarda daha fazla var bu özellik bir alıntı şu şekilde :D

Keyless Access (anahtarsız giriş), Volkswagen’in otomatik açma ve marş sistemidir. Sürücünün anahtarı yanında taşıması gerekip ama eline alması gerekmediğinden sürücüye azami rahatlık sağlar. Anahtarsız erişimin en önemli komponentleri araç anahtarındaki kimlik vericisi, elektronik kontak kilidi, marş düğmesi, kontrol ünitesi, direksiyon kolonunun elektrikle kilitlenmesi ile antenler ve dokunmaya tepki veren kapı kollarındaki sensörlerdir. Sürücü araçtan yaklaşık 1-1,50 m mesafede bulunduğunda anahtar, kapı kollarındaki yaklaşma sensörleri ve anahtar muhafazasındaki bir telsiz sinyal vericisi vasıtasıyla tanımlanır. Kapı kolu (veya bagaj kapağı) hareket ettirildiğinde aracın kilitleri otomatik olarak açılır. Sürüşe başlamadan önce gerekli olan direksiyon kilidi ve motorun çalışması da anahtarsız erişim ile elektronik olarak ve anahtarı kontak kilidine takmaksızın yapılabilir. Sürücü iç mekandayken anahtarı yanında bulunduruyorsa motor, marş düğmesine basmak suretiyle çalıştırılabilir. Aracı terk ederken kilitlemek için kapı kollarındaki küçük kilitleme butonuna basılması yeterlidir.

Semih Kurtulmus
18/01/2012, 16:09
bu özellik aracın orjinalinde oluyor genel olarak sonradan yaptırmak pek mümkün değil bildiğim kadarı ile bu özellik kontak anahtarsız çalıştırma ve durdurma olan araçlarda daha fazla var bu özellik bir alıntı şu şekilde :D

Keyless Access (anahtarsız giriş), Volkswagen’in otomatik açma ve marş sistemidir. Sürücünün anahtarı yanında taşıması gerekip ama eline alması gerekmediğinden sürücüye azami rahatlık sağlar. Anahtarsız erişimin en önemli komponentleri araç anahtarındaki kimlik vericisi, elektronik kontak kilidi, marş düğmesi, kontrol ünitesi, direksiyon kolonunun elektrikle kilitlenmesi ile antenler ve dokunmaya tepki veren kapı kollarındaki sensörlerdir. Sürücü araçtan yaklaşık 1-1,50 m mesafede bulunduğunda anahtar, kapı kollarındaki yaklaşma sensörleri ve anahtar muhafazasındaki bir telsiz sinyal vericisi vasıtasıyla tanımlanır. Kapı kolu (veya bagaj kapağı) hareket ettirildiğinde aracın kilitleri otomatik olarak açılır. Sürüşe başlamadan önce gerekli olan direksiyon kilidi ve motorun çalışması da anahtarsız erişim ile elektronik olarak ve anahtarı kontak kilidine takmaksızın yapılabilir. Sürücü iç mekandayken anahtarı yanında bulunduruyorsa motor, marş düğmesine basmak suretiyle çalıştırılabilir. Aracı terk ederken kilitlemek için kapı kollarındaki küçük kilitleme butonuna basılması yeterlidir.

neden özendirdin ki şimdi bizi o halde :D:D:D

1ocak2011
18/01/2012, 16:45

Bu özellik sizin aracınızda varmıdır?

since1453
18/01/2012, 17:11
Bu özellik sizin aracınızda varmıdır?

%100 emin olmamakla birlikte var diye biliyorum.
akrabam İ20 aldı onada bayi demiş.
"2kez kilit tuşuna bastığında bir ses gelicek diye"
benim araçtada yaptılar duyduk dediler ama ben sesi hala anlamiş değilim :)

evo kataloğa baktım dead lock diye bir özellikten bahsediyor

1ocak2011
18/01/2012, 17:31
%100 emin olmamakla birlikte var diye biliyorum.
akrabam İ20 aldı onada bayi demiş.
"2kez kilit tuşuna bastığında bir ses gelicek diye"
benim araçtada yaptılar duyduk dediler ama ben sesi hala anlamiş değilim :)

evo kataloğa baktım dead lock diye bir özellikten bahsediyor

Bizim araçlarda Maalesef yok.

since1453
18/01/2012, 17:33
Bizim araçlarda Maalesef yok.

Hangi araçlarda var ? bilginiz varmı bu konuda

1ocak2011
18/01/2012, 17:39
Hangi araçlarda var ? bilginiz varmı bu konuda

Evo'larda yok Grande'lerde ilk çıkan serilerde var sanırım.

krm1983
18/01/2012, 19:05
ilk grandelerde opsiyonel veya emotion donanım seçeneğinde mevcut sanırım deadlock.

ecosi26
19/01/2012, 09:49
Bende 2004 model megane 2 vardı onda hem kilitliyor ve sunroof açıksa kendi kapatıyordu anahtardan cam kaldırıp indiren evo da bu kilitleme sisteminin olmaması ilginç. Nissan juke bakmaya gittiğimizde satışcı arkadaşa cam kaldırma var mı diye sorduğumda bu özelliğin sadece bmw de olduğunu söylemişti ki bende gösterip bizimkide bmw evo demiştim...