Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 600 yıllık Osmanlı'nın muhteşem(!) şeceresi...

cck1
02/06/2011, 12:24
600 yıllık Osmanlı'nın muhteşem(!) şeceresi...

Horafira'nın oğlu 1.Murat,
Maria'nın oğlu Bayezıt,
Ora'nın oğlu Çelebi Mehmet,
Veronika'nın oğlu 2.Murat,
Mara Despina'nın oğlu Fatih Sultan Mehmet,
Kornelya'nın oğlu Bayezıt,
Gülbahar'ın oğlu Yavuz Sultan Selim,
Helga'nın oğlu Kanuni Sultan Süleyman,
Roksalan 'ın (Hürrem) oğlu 2.Selim,
Raşel'in oğlu 3.Murat,
Bafo'nun oğlu 3.Mehmet,
Helen'in oğlu 1.Ahmet,
Violetta'nın oğlu Mustafa,
Evdoksiya nın oğlu Genç Osman,
Anastasya'nın oğlu 4.Murat,
Anastasya'nın oğlu İbrahim,
Nadya'nın oğlu 4.Mehmet,
Katrin'in oğlu 2.Süleyman,
Eva'nın oğlu 2.Ahmet,
Evemia'nın oğlu 2.Mustafa,
Evemia'nın 0ğlu 3.Ahmet,
Aleksandra'nın oğlu 1.Mahmut,
Mari'nin oğlu 3.Osman,
Janet'in oğlu 3.Mustafa,
İda'nın oğlu 1.Abdülhamit,
Agnes'in oğlu 3.Selim,
Sonya'nın oğlu 4.Mustafa,
Aimée'nin oğlu 2.Mahmut,
Suzi'nin oğlu 1.Abdülmecit,
Besime'nin oğlu Abdülaziz,
Vilma'nın oğlu 5.Murat,
Virgin'in oğlu 2.Abdülhamit,
Karolin'in oğlu 5.Mehmet Reşat,
Henriet'in oğlu Mehmet Vahdettin.

"...ASLA ŞÜPHEM YOKTUR Kİ, TÜRKLÜĞÜN UNUTULMUŞ BÜYÜK MEDENİ VASFI VE BÜYÜK MEDENİ KABİLİYETİ, BUNDAN SONRAKİ İNKİŞAFIYLA, ÂTİNİN YÜKSEK MEDENİYET UFKUNDA YENI BİR GÜNEŞ GİBİ DOĞACAKTIR. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !" Mustafa Kemal ATATÜRK

Scottie
02/06/2011, 12:36
evet harem geniş olunca ve o dönemde her güzel kız hareme alınınca.. sonuç bu olmuş...

Tufan
02/06/2011, 13:23
Hadi bunlar geçmişte kalmışta .Son zamanlar Bardakçı mıdır nedir Neo Osmanlıcı bir adam var .Hanedan yalakası her fırsatta Mustafa Kemala saldıran simsar hefir , paso tv ye bunların sözde torunlarını çıkarmıyormu DELİ OLUYOM

Yok efenim abdülhamitin bilmemne göbekten torunuymul adam kendini lkenin sahini sanıyor saygınlık bekliyor. Kimsiniz siz ya sonuyunuzun arasına başka bir gen girmediği ne malum??????

Mustafa Kemal'i Osmanlı Askeri diye nitelendirerek bu kadar sadeleştirip alçaltan bu adam açıkca '' Biz Tr ye geldimizde saygı bekliyorduk ,kimse sallamadı bizi dedi''

Yazık bir Yeşil Pasaportu bile yokmuş .Ulen sen kimsin bu ülke için ne yaptın ki Gazi mi oldun? ki sana özel bir muhamele yapılsın...

Konu paylaşımı güzel teşekkürler

pdr42
02/06/2011, 14:47
Öncelikle buradakli bilgilerin doğruluğu tartışılır. Örnegin kanuni sultan süleymanın annesi helga değildir. yazan arkadas eminim arastrımadan yazmıstır. ha bu mesajın paylaşım amacı osmanlı dusmanlıgı ise ki öyle görünüyor. bunlardan birisi sizin dedenizde yahut ninenizde olabilir. Belki sizde aynı soydan geliyor olabilrisiniz zira biz osmanlı devletinin torunlarıyız. Yukarıdaki bilgilerin gerçek oldugunu varsayarsak bile neyi değiştirir. Şuan yaşamayan bir milletin üstelik dunyayı dize getiren begenemdigimiz milletin ailesidir. Helga melga su an aramızda yabancı insanlarla evli olan arkadaşlar var ne diyeceksiniz onlara. veyahutta medyada bir suru yabancılaqrla evlenmiş Türk var . simdi bu suc mudur. VEyahutta buradan Osmanlıya vuracam derken kendi ayagına kursun sıkmamıdır. Paylaşım yaparken doğruluğunuda araştıralım kimbilir yukarıda begenmedigin adamların torunusundur yada torunuyuzdur....!!!

takres
02/06/2011, 14:50
varsın böyle olsun kime ne zararı var ki...

cck1
02/06/2011, 14:55
Amaç OSMANLIYI kötülemek değil arakadaşım sonuçta OSAMANLI torunlarıyız... Ayrıca Benim Fikrim Bu Sultanlar Müslüman olduktan sonraki çocukarı torunları dünyayı titretmiştir....

ZAK1980
02/06/2011, 15:02
Desenıze beyler muhtesem yuzyılın önumuzdekı bolumlerınde haremdekı Türk kızlar daha cok bekleyecek

cck1
02/06/2011, 15:03
Desenıze beyler muhtesem yuzyılın önumuzdekı bolumlerınde haremdekı Türk kızlar daha cok bekleyecek

:))

pdr42
02/06/2011, 15:05
Hocam öyle anlaşılıyor ben o yuzden dedim.

cck1
02/06/2011, 15:07
Hocam öyle anlaşılıyor ben o yuzden dedim.

Hocam herkez kendince farklı anlamlar yükleyebilir ama bence muhtesem OSMANLI İMPARATORLUĞU...

ZAK1980
02/06/2011, 15:21
Hocam herkez kendince farklı anlamlar yükleyebilir ama bence muhtesem OSMANLI İMPARATORLUĞU...
Dizi artık haremi anlatıyor bu kanunı hıcmı calısmamıs, hıcmı seferı ,savası yok 2 saatlık dızının 1.5 saatı harem olayı bekledıgım gıbı degıl artık dızı

cck1
02/06/2011, 15:24
Dizi artık haremi anlatıyor bu kanunı hıcmı calısmamıs, hıcmı seferı ,savası yok 2 saatlık dızının 1.5 saatı harem olayı bekledıgım gıbı degıl artık dızı

Bizim milletimize dizide aşk ihanet ihtiras entrika olsun yeter... Dizide bu şekilde reyting alıyor demekki...

pdr42
02/06/2011, 16:04
nerde reyting orada harem:))=

34 BU 2694
02/06/2011, 16:07
4 büyük takımdan yabancı bir futbolcu örneğin alex gol attımı mıllet tapıyor elin brezilyalısını türk yapıyorlar bizde gercek türk soyundan gelen atalarımıza başka başka anlamlar yüklemeye çalısıyoruz bu toprakları onlar bıze verdi buğün ispanyaya gidin onlarda bir terim var ''eyvahhh anne türkler geliyor'' aradan bir asır gecmesıne rahmen hala unutmuyorlar...

birazdaha saygı diyorum....

krm1983
02/06/2011, 20:15
insan olsun yeter

uzuncocuk
02/06/2011, 20:42
bildiğim su... hiçbir osmanlı gelini türk degil. ama osmanlı hanedanının anası turk degıl dıye vatandaslar da yabancıyla evlenecek degıl... osmanlı soyundan olmak demek padısah soyundan olmak demek degıldır. br baska bakıs acısı: (ıkı kopegın yavrusunun safkan olabılmesı ıcın ana ve babasının aynı cıns olması gerekır... ınsanlara ıthaf edılmemıstır) osmanlı padısahlarının annelerının yabancı olması padısahın turklugunun safkanlıgını ortadan kaldırır ama gelın gorun kı bu zatları da bu acıdan ıncelemek gaflettır...

krm1983
02/06/2011, 20:48
şuanda en saf türkler yakut türkleri onlarda mağaralarda yaşıyor ama en güzeli ulu önderin söylediği gibi NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

izoci
02/06/2011, 21:30
şuanda en saf türkler yakut türkleri onlarda mağaralarda yaşıyor ama en güzeli ulu önderin söylediği gibi NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
+1

kukart
03/06/2011, 02:11
ertuğrul gazi, osman ve orhan gazi..
anneleri safkan türktür... yukarıda ki alıntıda özellikle bunlar yazılmamış sanırım...(birde ozaman türk milliyetçiliği günümüzdeki gibi değilmiş bunu buradan anlayabilirsiniz..)

birde osmanlı padişahlarının anneleriniin yabancı kökenli olması o dönemlerde gayet normal di çünkü osmanlı şuan ki gibi sadece anadoludan ve türk lerden ibaret değildi koskoca dünya hükümdarı adam gidipde karşı komşusuylamı, yada dayısının kızıylamı evlenecek :))

empati yapalım beyler
şuan bir kanuni olsanız; taba nızdaki hangi ülkenin hatunlarıyla izdivaç etmek istersiniz?.. :)

Don Vito Puntoleone
03/06/2011, 02:54
Fatih Sultan Mehmet Han'ın annesi öz türktür...https://tr.wikipedia.org/wiki/Osmanl%C4%B1_padi%C5%9Fah_e%C5%9Fleri... çok tartışılmıştır...hareme giren kadınlar mutlaka müslüman olmak zorundaydı...ayrıca çok iyi bir eğitimden geçirilrdi...olaya batılılar gibi oryantalist bakmamak lazım..harem filmlerde izlediğimiz gibi elini kolunu sallayıp kadın seçtiğiniz bir yer değil...harem saraydaki sultan eş olabilecek kadınların yaşam alanıdır...sultan ömrü boyunca haremdeki kadınların bazılarının yüzünü bile göremez...

Tufan
03/06/2011, 03:53
ertuğrul gazi, osman ve orhan gazi..
anneleri safkan türktür... yukarıda ki alıntıda özellikle bunlar yazılmamış sanırım...(birde ozaman türk milliyetçiliği günümüzdeki gibi değilmiş bunu buradan anlayabilirsiniz..)

birde osmanlı padişahlarının anneleriniin yabancı kökenli olması o dönemlerde gayet normal di çünkü osmanlı şuan ki gibi sadece anadoludan ve türk lerden ibaret değildi koskoca dünya hükümdarı adam gidipde karşı komşusuylamı, yada dayısının kızıylamı evlenecek :))

empati yapalım beyler
şuan bir kanuni olsanız; taba nızdaki hangi ülkenin hatunlarıyla izdivaç etmek istersiniz?.. :)

Müslüman olabilirler ama kendi milletlerini hep üst sırada tutmuşlardır.

Osmanlı Rus tehditini neden geç vark etmiştir? Valide sultanların seferlere karışmasından olmasın?

Kösem sultanın devleri nasıl idare ettiği bellidir. Kadınlar hep kendi üstünlüğünü ve kendi milleti için çalışmıştır.

Yunanıstan Tepedenelli Paşa nın kellesi neden alınmıştır? Yunanistanın elden çıkması bu yüzden mi hızlanmıştır?

iyi olan şehzade mi çıkmış tahta yoksa annesi güçlü olan mı? devletin geleceği bu annesi güçlü olan şehzadenin annesin sözlerindeymiymiş?

Müslüman olması bişey farkettirmez özellikle duraklama döneminde erkeklerin değil de kadınların üstün olğu zamanda kendi milletlerine çok önem vermişlerdir Has Anadolunun Türkleri neden isyan etmişlerdir?

Bence bi araştırın

_FeRDi_
03/06/2011, 04:14
Yani? Harem denilen kuruluş eskinin kırmızı nokta kanalında anlatıldığı gibi cinsellik temalı bir bölüm değil aksi gibi bayanları hükümdarın eşi olmak için eğitime alan ve yetiştiren,dini öğreten,örf adeti öğreten bir yerdi. Ayrıca tarih boyunca bu tarz evlilikleri yapan birtek Osmanlı Hükümdarları değildir.Komşu ülkeler ile,işgal edilen ülkeler ile evlenmek stratejik bir durumdu geçmiş yüzyıllarda.Buyruk altına alınan toplumu idare etmek amacı için en etkili yollardan biri idi ve hep başarıya ulaştı.İspanya bu şekilde ilk büyük Küresel İmparatorluk olmuştur mesela.Geçmiş yüzyıllarda ülkeler savaşlar ve bu tarz manevralar ile zapt edilirdi şimdi ise ekonomi ile.O zaman ki fiziki evlilikti şimdi ki direk kucağa oturmak.tek fark bu :)

kukart
03/06/2011, 23:16
Müslüman olabilirler ama kendi milletlerini hep üst sırada tutmuşlardır.

Osmanlı Rus tehditini neden geç vark etmiştir? Valide sultanların seferlere karışmasından olmasın?

Kösem sultanın devleri nasıl idare ettiği bellidir. Kadınlar hep kendi üstünlüğünü ve kendi milleti için çalışmıştır.

Yunanıstan Tepedenelli Paşa nın kellesi neden alınmıştır? Yunanistanın elden çıkması bu yüzden mi hızlanmıştır?

iyi olan şehzade mi çıkmış tahta yoksa annesi güçlü olan mı? devletin geleceği bu annesi güçlü olan şehzadenin annesin sözlerindeymiymiş?

Müslüman olması bişey farkettirmez özellikle duraklama döneminde erkeklerin değil de kadınların üstün olğu zamanda kendi milletlerine çok önem vermişlerdir Has Anadolunun Türkleri neden isyan etmişlerdir?

Bence bi araştırın

söylediklerinin benim yazımdan alıntı yapmanla bi alakası olduğunu düşünmüyorum yada ben anlayamadım açarmısın?

Tufan
04/06/2011, 01:07
yanlış alıntı pardon

VooDoo
08/06/2011, 13:43
tarih kitaplarında seferden sefere giden süleyman dizide saraydan çıkmıyo nasıl iş anlamadım..

USTA
08/06/2011, 15:42
Muhteşem Yüzyıl sayesinde Dünya'yı yöneten Koskoca Kanuni Sultan Süleyman milletin gözünde uçkuruna düşkün,akraba katili bir padişah oldu çıktı...
Muhteşem yıllarının %90 ı yatakta geçiyor ne hikmetse,abdestsiz adım atmayan padişahlar dizide halvet olduktan sonra yiyip içiyorlar,çıkıp geziyorlar,bunların hiçbiri Osmanlı'nın İslam anlayışıyla bağdaşmıyor,Valide Sultan oğluna cariye ayarlayan basit kadın rolünde gösteriliyor,he diyeceksiniz ki sen izlemiyormusun bu diziyi ? Denk geldiğinde izliyorum bende belki o bölümde şanlı tarihimizden kesitler görürüm diye ama nerde,Hürrem'den Mahi Devran'dan tarihimize sıra gelmiyor...

tayfux
08/06/2011, 16:28
mesajın en sonundaki Türklüğü tanımlıyor biraz da olsa..NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE..Türk olmak demek kendini Türk hissetmektir..anne baba değil rum isterse uzaylı olsun..

ilbilge_11
11/06/2011, 11:12
Amaç OSMANLIYI kötülemek değil arakadaşım sonuçta OSAMANLI torunlarıyız... Ayrıca Benim Fikrim Bu Sultanlar Müslüman olduktan sonraki çocukarı torunları dünyayı titretmiştir....
hem kötuleme yok diyorsun ama başlıktaki (!) bu işaretin ne anlama geldiğini dilbig ktp bir bak beraberinde bu paylşmn amacı ne sen veya senin gibi dusunenler dunyaya adaletle (bırak adlt zlm bile hukmedemez) hukmedebildiniz mi vede osml islam dvlt islamda neseb erkeğe aittir yahudiler gibi anneye değil , islamda ehli kitap kadınlar nikahlanabilir dininde bili kalabilir çocuğa din babadan gelir harem konusuna gelince bugun ve dun osml haremiyle ilgili saglikli bilg ve belg çok yok çoğu sapıkların fantz urunleri sen osm seceresiyle uğraşacğna onun çeyreği olmaya çalıs

Tufan
11/06/2011, 13:08
kanuni kendi torunlarını da öldürmüştür fatihten sonra evlat katli normaldir. ahmede kadar .

serdar2362
11/06/2011, 15:14
Ne güzel bir konu açmışsın Cemal kardeşim. Bak arkadaşlar bu vesile ile tarih bilgilerini tazelediler.

uzuncocuk
13/06/2011, 14:36
mesajın en sonundaki Türklüğü tanımlıyor biraz da olsa..NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE..Türk olmak demek kendini Türk hissetmektir..anne baba değil rum isterse uzaylı olsun..
turk hıssetmekle turk olunmaz türk olmak türk olmaktır.özünü kimliğini benliğini inkar edip ağzıyla türküm demekle türk de olunmaz sadece türkiye cumhuriyeti vatandaşı olunur kanımca.

xnode
13/06/2011, 15:17
Kendini Türk hissetmek ne demektir ?! :D herhalde bir buralarda var böyle bir enteresan ve futuristik yaklaşım :D Bu acayip yaklaşımı ortaya ilk atan da Ziya Gökalp'tir... Güneş Dil Teoremi gibi zorlama araştırmalar çuvallayınca böyle bir method geliştirdi nihayetinde Ziya Gökalp'de Türk değil ve yeni kurulan Cumhuriyet'te kendine bir yer edinmeye çalışıyordu...

Soy babadan gelir bu yüzden Osmanlı Türk'tür iddiası geçerli bir iddia değildir. Çünkü soy baştan beri yabancı anneden doğan erkek çocuklarla sürekli kırılmıştır. Osmanlı Devlet çok uluslu bir dünya devletiydi bunu böyle kabul etmek gerekir.

Bir diğer husus; Harem padişahların istediği cariyeyi seçip gönül eğlendirdiği kadın kafesi anlamına gelmiyor. Harem yasak olan anlamına geliyor. Harem'de, sarayda çalışan kadınlar, kadın köleler ve saray çalışanlarının eşlerinin kaldıkları girilmesi yasak olan odadır. Bu konuya öyle dikkat edilmiştir ki, buranın sorumlusu dahi Hadım edilmektedir. Bahsi geçen dizi ve birçok kimsenin algısı, kişisel fantezilerinden ibaret...

swimmer_tr
13/06/2011, 15:33
hem kötuleme yok diyorsun ama başlıktaki (!) bu işaretin ne anlama geldiğini dilbig ktp bir bak beraberinde bu paylşmn amacı ne sen veya senin gibi dusunenler dunyaya adaletle (bırak adlt zlm bile hukmedemez) hukmedebildiniz mi vede osml islam dvlt islamda neseb erkeğe aittir yahudiler gibi anneye değil , islamda ehli kitap kadınlar nikahlanabilir dininde bili kalabilir çocuğa din babadan gelir harem konusuna gelince bugun ve dun osml haremiyle ilgili saglikli bilg ve belg çok yok çoğu sapıkların fantz urunleri sen osm seceresiyle uğraşacğna onun çeyreği olmaya çalıs

çok özür dilerim ama gerçekten Türk olduğunuzu söyleyip Osmanlı İmparatorluğu'nun (ki imparatorluk çok uluslu monarşik devlet demektir.) Türk olduğunu savunuyorsanız kullandığınız Türkçe'ye dikkat etmeniz gerekir. Türk dili Türk milletinin dilidir ve özenle korunması gerekir. Dilini kaybeden ulus yavaşça özgürlüğünü de kaybeder.

Ayrıca Türk'üm demekle Türk olunmaz diyen arkadaşım sana da birkaç kelime söylemek istiyorum. Ne Mutlu Türk'üm Diyene sözünde bahsedilen Türk birçok aşırı milliyetçinin yorulmadığı gibi kafatası milliyetçiliğinden gelen bir şey değildir. Yani Türk ırkının özelliği şudur budur diye bir mantık aranmamalı. Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan her insan hangi ırka dahil olursa olsun Türk tür. Bu ülke ırkçı bir yönetime sahip değildir hoşgörü ülkesidir. Osmanlı'dan beri de böyledir. Ne mutlu ben Türk'üm diyebilen kardeşlerime. Soyum baba tarafından Mısır Araplarına ve İran Azerilerine, anne tarafından Ermenilere dayanır ama ne mutlu ki ben Türk'üm diyebiliyorum.

Hepinize iyi günler dilerim.

krm1983
13/06/2011, 15:36
çok özür dilerim ama gerçekten Türk olduğunuzu söyleyip Osmanlı İmparatorluğu'nun (ki imparatorluk çok uluslu monarşik devlet demektir.) Türk olduğunu savunuyorsanız kullandığınız Türkçe'ye dikkat etmeniz gerekir. Türk dili Türk milletinin dilidir ve özenle korunması gerekir. Dilini kaybeden ulus yavaşça özgürlüğünü de kaybeder.

Ayrıca Türk'üm demekle Türk olunmaz diyen arkadaşım sana da birkaç kelime söylemek istiyorum. Ne Mutlu Türk'üm Diyene sözünde bahsedilen Türk birçok aşırı milliyetçinin yorulmadığı gibi kafatası milliyetçiliğinden gelen bir şey değildir. Yani Türk ırkının özelliği şudur budur diye bir mantık aranmamalı. Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan her insan hangi ırka dahil olursa olsun Türk tür. Bu ülke ırkçı bir yönetime sahip değildir hoşgörü ülkesidir. Osmanlı'dan beri de böyledir. Ne mutlu ben Türk'üm diyebilen kardeşlerime. Soyum baba tarafından Mısır Araplarına ve İran Azerilerine, anne tarafından Ermenilere dayanır ama ne mutlu ki ben Türk'üm diyebiliyorum.

+1
Ulu önderin de dediği gibi NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

uzuncocuk
13/06/2011, 15:51
bir ülkede yaşayan farklı ırklı ınsanlar o ülkedeki cogunluk ırktan olmazlar.. rusyada yasayan bır alman ıcın ruslugu kabul bıle etse??????? rus denemez rusyalı denebılır... borsnada yasayan bır sırp bosnalı dır... bosnak degıldır. ıngılterede yasayan bır amerıkan ıngılız degıldır ıngılterelıdır. turkıyede yasayan bu bayrak altında hayatını surduren herkeste turkıyelıdır. dıger ırklar turk degıldır. turkuz dıyenlerde benlıgını kaybedenlerdır. yurdumuz ıcındekı tum farklı ırklara sahıp ınsanlarda turk degıllerdır turkıyelıdırler. ataturk un tum ınsanları beraber kucaklamak ıcın kullandıgı bu söz anlam olarak cok mantıklı olmakla beraber , özünde algılama olarak cok yanlıs anlasılmalara sebep olabılır.

swimmer_tr
13/06/2011, 15:55
Amerika Birleşik Devletleri'nde 38 e yakın farklı ırktan insan var. Peki hangisi der "Ben Amerikan'ım" dan başka bir şey. Türk olmak Türk ırkına mensup olmak değil ki ... Hem ha Laz olmuşsun ha Çerkes, ha Kürt olmuşsun ha Türk ... Ne farkeder ki hepimiz insanız ne de olsa :)

kukart
13/06/2011, 15:56
bu sohbetin gidişatı pekte hoş olmayan yerlere gidiyor sanırım,

Türk olmak veya olmamak, dünyaya hangi anne ve babadan geleceğinizi siz belirleyemediğiniz gibi türk topraklarında doğum doğmayacağınızıda siz belirlemiyorsunuz,
Dünya üzerinde hangi ırk tan olduğunun pekte bi önemi olmadığını; kara toprağa girip gerçek dünyanın bir ferdi olduğunda anlayaaksın zaten , ha bu dünyada kendini iyi hissetirecek diye BEN TÜRK üm diyebilen herkes bırakın türk olsun...

geçmişini köklerinin bilen ve ne olduğunu bilen insanlar bunu inkar etmiyorsa bulunduğu vatanın bir parçası olabiliyorsa türk veya başka bir ırk farketmez bence.. (ama her önüne gelen ben türk üm diyorsa sıkıntı orada başlar)
Elhamdürillah müslüman ve türküm ayrıca BJK liyim :) :D

uzuncocuk
13/06/2011, 15:59
Amerika Birleşik Devletleri'nde 38 e yakın farklı ırktan insan var. Peki hangisi der "Ben Amerikan'ım" dan başka bir şey. Türk olmak Türk ırkına mensup olmak değil ki ... Hem ha Laz olmuşsun ha Çerkes, ha Kürt olmuşsun ha Türk ... Ne farkeder ki hepimiz insanız ne de olsa :)
ben amerıkanım demez amerıkalıyım der:)

xnode
13/06/2011, 16:01

Sanırım Osmanlı etno-sosyal hayatını hatalı biliyorsunuz. Çünkü Osmanlı'da böyle değildir :D Size bu konuda onlarca tarihi belge gösterebilirim. Bunu hangi tarihi vesikaya göre söylediniz merak ettim :)

Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan herkes Türk değildir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır. Yalnızca vatandaşlık bağı vardır. Tıpkı Almanya'da yaşayan Türk vatandaşlarının Alman olmaması gibi..

uzuncocuk
13/06/2011, 16:02
bu sohbetin gidişatı pekte hoş olmayan yerlere gidiyor sanırım,

Türk olmak veya olmamak, dünyaya hangi anne ve babadan geleceğinizi siz belirleyemediğiniz gibi türk topraklarında doğum doğmayacağınızıda siz belirlemiyorsunuz,
Dünya üzerinde hangi ırk tan olduğunun pekte bi önemi olmadığını; kara toprağa girip gerçek dünyanın bir ferdi olduğunda anlayaaksın zaten , ha bu dünyada kendini iyi hissetirecek diye BEN TÜRK üm diyebilen herkes bırakın türk olsun...

geçmişini köklerinin bilen ve ne olduğunu bilen insanlar bunu inkar etmiyorsa bulunduğu vatanın bir parçası olabiliyorsa türk veya başka bir ırk farketmez bence.. (ama her önüne gelen ben türk üm diyorsa sıkıntı orada başlar)
Elhamdürillah müslüman ve türküm ayrıca BJK liyim :) :D
almanyadakı halam gelip şimdi bana ben almanım dese valla kıyamet kopar:) bu arada konu bır yerlere gıtmıyor dostum sakın olalım... konusup anlasacagız :)

swimmer_tr
13/06/2011, 16:04
benim tanıdığım bütün amerikan arkadaşlarım ben amerikanım diyor :)

krm1983
13/06/2011, 16:06
1982 Anayasası Madde 66
Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür. Türk babanın veya Türk ananın çocuğu Türktür. (Son cümle mülga: 3.10.2001-4709/23 md.) Vatandaşlık, kanunun gösterdiği şartlarla kazanılır ve ancak kanunda belirtilen hallerde kaybedilir. Hiçbir Türk, vatana bağlılıkla bağdaşmayan bir eylemde bulunmadıkça vatandaşlıktan çıkarılamaz. Vatandaşlıktan çıkarma ile ilgili karar ve işlemlere karşı yargı yolu kapatılamaz.

xnode
13/06/2011, 16:13
Evet maalesef anayasada böyle enteresan bir tanım var. Birçok akademisyen ve konunun uzmanı kişiye göre askerler tarafından yapılan darbe anayasasında hatalı bir tanım yapılmış.. Son 20 yılın en büyük tartışmalarından biri zaten bahsettiğiniz madde. Bu konu önümüzdeki dönemde yapılması hedeflenen sivil anayasa değiştirilecek..

krm1983
13/06/2011, 16:16
Bence gayet güzel bir tanım.Irkçı değil ulusçu bir anlayış.

uzuncocuk
13/06/2011, 16:18
benim tanıdığım bütün amerikan arkadaşlarım ben amerikanım diyor :)
amerıkan amerıkanım der zaten onemlı olan japon un amerıkanım dememesı:) şimdi bi japon amerikanım dese ben o adama garip sekillerle gülerim... cekik gözlü amerikan :) dedim ya almanyada yasayan akrabalarım orda yasıyorlar dıye ben almanım deseler yada cevremızdekı yurt dısında yasayan akrabalarımız bulundukları ulke ırkındanım deseler ne olur? garip olmaz mı? almanyada yasayan turk. turkıyede yasayan alman. aslı budur ...turkıyede yasayan alman turktur( hissetse bile) soylemı bana cok garıp gelıyo

xnode
13/06/2011, 16:24
Bence gayet güzel bir tanım.Irkçı değil ulusçu bir anlayış.

Ulusçuluk 1700'ün ikinci çeyreğinde Fransızlar tarafından ortaya atılmış olan bir fikir. 1789'da Bastillie Şatosu baskını (Fransız İhtilali) ile dünyaya yayıldı. En büyük zararı bu coğrafyaya verdi ve Osmanlı Devleti'nin parçalanmasına neden oldu, bugün içinde bulunduğumuz terör sorununun da en büyük nedeni. 1945'de 2.dünya savaşının sona ermesiyle misyonunu tamamladı tüm dünyada.. Yani aklın zorunlu bir gereği değil.. Fikrinize saygım var tabii..

krm1983
13/06/2011, 16:30
Dediklerinize katılmıyorum.Türkiye'yi tutan çimento uluşçuluktu.O dağıldığı için şuanda güneydoğuda tabelalar değişiyor ve değişim var.Kurtuluş savaşında hep beraber savaştık.Kimse kimsenin ırkına,dinine kökenine bakmadı.
Yabancı ülkelerin isteği Atatürk'ün aşıladığı ulusçuluk anlayışını yoketmek.Bizi birbirimize kırdırmak.
Benim de fikrinize saygım var.Ama bu tartışmanın yeri burası değil.Konuya siyaset girince tatsızlık çıkıyor.
Özelden devam ederiz isterseniz tartışmaya.

xnode
13/06/2011, 17:59
M.Kemal ve arkadaşları Fransız ulusçuluğundan etkilendikleri ve o dönemin modası ulusçuluk olduğundan yeni devlet bu şekilde kuruldu. M.Kemal farklı bir fikre sahip olsaydı bugün başka bir şekilde yönetiliyor olurduk..

Devletler, yönetimler, liderler gelir geçer, değişir, yıkılır, kurulur.. Rejimlere, yönetim biçimlerine bu kadar takılmayınız, aslolan insandır..